PDA

View Full Version : επιλογη λουκετου και αλυσιδας

johny7
28/09/2016, 02:27
λοιπον ετοιμαζομαι γαι τη καινουργια μου μηχανη...την οποια ομως επειδη θα την πλερωσω καλα(για μενα τουλαχιστον) με ανχωνει το θεμα της κλοπης.
η μηχανη εχει συναγερμο οχι ομως με τηλεειδοποιηση(θα βαλω καποια στiγμη scorpio isr900 ).σταθερο σημειο εχω να τη κλειδωσω στο σπιτι.πυλωτη ειναι αλλα οχι κλειστη.
Σκεφτομαι να παω να παρω μια αλυσιδα χοντρη 18mm απο μαγαζι με αλυσιδες για καραβια στρογγυλης διατομης,για να δυσκολευτει ο κοφτης,να τη ντυσω με κατι και
να παρω και ενα καλο λουκετο.εχω και κλειδαρια δισκοφρενου,κουκουλα ενοειτε..
Αξιζει να κοιταξω για τετοια αλυσιδα οχι επωνυμης εταιριας πχ abus η almax?νομιζω πως γλυτωνεις λεφτα..επισης το βασικο...ενα καλο λουκετο που θα βρω?
γιατι αν δε κοβεται η αλυσιδα εκει θα πανε.υπαρχει καποιος τροπος να βαζεις το λουκετο ετσι ωστε να δυσκολευτουν να το παραβιασουν,η να μπει ετσι ωστε να χτυπησει ο συναγερμος οταν πανε να το σπασουν/ανοιξουν??
θα μου πειτε βρες παρκινκ..θα βρω..αλλα το θεμα ειναι οτι θα την εχω ως μονο μεταφορικο μεσο..η αλυσιδα μαζι μου οσο βαρια και να ειναι..
απλα παρακαλω ΟΧΙ απαντησεις του τυπου αμα στη βαλουν στο ματι τη πηρανε,κανε ασφαλεια κλοπης και τετοια..αυτα τα ξερω..
μεχρι εκει μπορω να κανω και θελω να το κανω οσο καλυτερα μπορω...οποιος εχει βρει μια καλη φορμουλα κλειδωματος με αυτα που προανεφερα,θα το εκτιμουσα αν το μοιραζονταν μαζι μου...ευχαριστω και μακρια απο μας!!

basilis_k6
28/09/2016, 02:50
1.η μηχανη να μην φαινετε από το δρομο
2. Disc lock καλο ακριβο
3. Αλυσίδα μηχανής. Πιο χοντρή δεν σημαίνει πιο σκληρή.
4. Αλυσίδα και λουκέτο να μην ακουμπανε στο πάτωμα. Ιδανικα 30 πόντους από το έδαφος

johny7
28/09/2016, 02:55
1.η μηχανη να μην φαινετε από το δρομο
2. Disc lock καλο ακριβο
3. Αλυσίδα μηχανής. Πιο χοντρή δεν σημαίνει πιο σκληρή.
4. Αλυσίδα και λουκέτο να μην ακουμπανε στο πάτωμα. Ιδανικα 30 πόντους από το έδαφος

ενταξει ομολογω πως το disc lock ειναι των 50-60 ευρω δεν ειναι και κανα top
απο αλυσιδα τι να κοιταξω?αξιζει να παω σε τετοιο μαγαζι που ανεφερα?λουκετο εχεις να προτεινεις κανα σοβαρο?
επισης αλλοι λενε η μηχανη να ειναι σε κοινη θεα για να δυσκολεψει τη προσεγγιση..αλλοι λενε να μη φαινεται..και τα δυο εχουν τα υπερ και τα κατα τους

johny7
28/09/2016, 02:59
γραφεις αλυσιδα μηχανης συνεπως δεν αξιζει να παω σε τετοιο μαγαζι σορι δεν διαβασα καλα...παιζουν ρολο τα κραματα φανταζομαι

basilis_k6
28/09/2016, 12:49
γραφεις αλυσιδα μηχανης συνεπως δεν αξιζει να παω σε τετοιο μαγαζι σορι δεν διαβασα καλα...παιζουν ρολο τα κραματα φανταζομαι

ναι. μεγαλυτερη σημασια εχει ομως η αλυσιδα να ειναι ψηλα. ο κοφτης τα κοβει ολα σαν βουτηρο αλλα ακομη και μια φθηνη αλυσιδα των 70 ευρω που ειναι στον αερα δεν κοβετε με τιποτα. σε κοινη θεα δεν δυσκολευει τιποτα. στις 4:25 το χαραμα δεν κυκλοφορει ψυχη και αν ειναι ενας καημενος δεν θα τολμησει να μιλησει καν.

johny7
28/09/2016, 23:03
ναι. μεγαλυτερη σημασια εχει ομως η αλυσιδα να ειναι ψηλα. ο κοφτης τα κοβει ολα σαν βουτηρο αλλα ακομη και μια φθηνη αλυσιδα των 70 ευρω που ειναι στον αερα δεν κοβετε με τιποτα. σε κοινη θεα δεν δυσκολευει τιποτα. στις 4:25 το χαραμα δεν κυκλοφορει ψυχη και αν ειναι ενας καημενος δεν θα τολμησει να μιλησει καν.

ναι αυτο το ξερω..η αλυσιδα στο πλαισιο,οσο το δυνατον πιο τεντωμενη...κατι ειχε πει ενας συμφορουμιτης για μια πατεντα που περνας την αλυσιδα με ενα πλαστικοποιημενο συρματοσκοινο κατι τετοιο..παντως σε ενα μαγαζι στο πειραια με αλυσιδες προτεινει μια αλυσιδα απο ατσαλι που εχει 13mm και επιμενει οτι δε κοβεται με τιποτα..τους ειπα πως σιγουρα με μεγαλο κοφτη κοβεται..μου ειπαν αμα θες βρες κοφτη και ελα να δοκιμασεις..

basilis_k6
29/09/2016, 12:57
μαρκα?

AristidisZ
29/09/2016, 13:05
Ερώτηση :

Από που περνάτε την αλυσίδα στα μηχανάκια σας ;

π.χ. στο hornet ποια θα ήταν η πιο κατάλληλη θέση ;

369014

johny7
29/09/2016, 20:42
μαρκα?

δε θυμαμαι να σου πω την αληθεια θα παω αυριο και θα ενημερωσω να μου πεις τη γνωμη σου

johny7
30/09/2016, 18:47
μαρκα?
λοιπον ειναι ατσαλι grade 80..ειχαν και αυτοι αυτο το μεγαλο κοφτη και μου ειπαν οτι δεν κοβεται με τιποτα επειδη ειναι ατσαλι και ας ειναι 13mm..δεν το δοκιμασαν μπροσατα μου γτ τους ειδα πως τρεχανε..το καλο ειναι ποως κανει πολυ υψηλοσυχνο θορυβο οταν τη κουνας απο το σπιτι μου το ακουω..λεω να παρω και ενα ατσαλενιο hugo λουκετο με πυρο27 mm..πιστευω με τεντωμενη αυτη την αλυσιδα στο πλαισιο συναγερμο κουκουλα και cryptonite θα αποθαρυνει τους ημιεπαγγελματιες..παντως ο ηχος οταν χτυπαγαν οι κρικοι εστω και λιγο μεταξυ τους μου εκανε εντυπωση ηταν εκωφαντικος..ας ελπισουμε να ειναι ετσι..θα παω σε ενα αλλο σιδραδικο να τους πω να την κοψουν με κοφτη να δω τι θα μου πουν

johny7
30/09/2016, 19:33
Ερώτηση :

Από που περνάτε την αλυσίδα στα μηχανάκια σας ;

π.χ. στο hornet ποια θα ήταν η πιο κατάλληλη θέση ;

369014

πλαισιο και μονο πλαισιο..

AristidisZ
30/09/2016, 19:43
πλαισιο και μονο πλαισιο..

δηλαδή ;

johny7
30/09/2016, 19:52
δηλαδή ;

προσαρμοζεις μηκος αλυσιδας και θεση με μοναδικο σκοπο να δεσεις τη μηχανη απο καποιο μερος του σκελετου και η αλυσιδα να ειναι τεντωμενη ..που σημαινει φυσικα οτι πρεπει η μηχανη οτι πρεπει να ειναι οσο πιο κοντα στο σημειο που τη δενεις..ωστε αν κουνηθει η μηχανη να μην χαλαρωσει η αλυσιδα και να ακουμπησει κατω..επισης σκεφτηκα να περναω την αλυσιδα δυο φορες απο το σκελετο και το λουκετο κολλητα στο σκελετο ,ωστε να ειναι δυσκολο να το παραβιασουν..διοτι αμα προσπαθησουν να το φερουν πιο κατω η αλυσιδα θα χυπησει το συναγερμο..αμα ολα αυτα συνδυαστουν με ενα συναγερμο με περιμετρικο και ολα κατω απο μια κουκουλα νομιζω πως η δουλεια θα ειναι δυσκολη..θα ανεβασω αυριο φωτο να το δεις και να ακουσω γνωμες..

basilis_k6
30/09/2016, 21:00
λοιπον ειναι ατσαλι grade 80..

είναι πολυ δυνατο ατσαλι. κοβετε αρκετα δυσκολα αλλα εχει σημασια το παχος αλλα και το σχημα. Τιμή? Αν θες να παρεις μια αλυσιδα που δεν μασαει απο κοφτες (ο τροχος κοβει τα παντα) κοιτα security maxx η pewag. Πανακριβες και δυσκολο να τις βρεις.

johny7
30/09/2016, 23:32
είναι πολυ δυνατο ατσαλι. κοβετε αρκετα δυσκολα αλλα εχει σημασια το παχος αλλα και το σχημα. Τιμή? Αν θες να παρεις μια αλυσιδα που δεν μασαει απο κοφτες (ο τροχος κοβει τα παντα) κοιτα security maxx η pewag. Πανακριβες και δυσκολο να τις βρεις.

13mm..σχημα δεν ειναι καλο δυστηχως..αυγοειδες ο κρικος,στρογγυλο σαν διατομη και κενο στη μεση..
το μονο καλο ειναι πως κανει ευκολα θορυβο απο οτι παρατηρησα..για αυτο και δε βαζω καλλυμα..
ενας φιλος αλουμινας που την ειδε μου ειπε δε κοβεται επειδη και οι κοφτες αυτοι εχουν ατσαλενιες λεπιδες δε μπορουν να κοψουν το ατσαλι..το ατσαλι δεν κοβει ατσαλι..
15 ευρω το μετρο εχει..εχει βεβαια δυο ποιοτητες..τη κορεατικη που πηρα εγω και την αμερικανικη που ειναι πιστοποιημενη αλλα αρκετα πιο ακριβη..και μου ειπαν οτι δεν εχει καμια τρελη διαφορα και πιο πολυ ειναι για δουλειες που θελουν υλικα με πιστοποιηση κατι τετοιο..
και ενα καλο λουκετο Hugo με πηρο και κλειδι με μπιλιτσες οχι κλασσικο 50ευρω..και αυτο ατσαλενιο..ο φιλος μου ο αλουμινας το πηρε και μου ειπε επισης οτι αυτα για να τα κοψει θελει ενα δισκακι στο τροχο..ο πηρος ειναι ισα ισα για να μπουν δυο κρικοι..
το αλλο καλο ειναι πως κουβαλιεται μαζι σε ανεκτο επιπεδο σε μια τσαντα..
τι να πω για τα 75 ευρω που εδωσα συνολο που εχω νιωθω οτι κατι εκανα..
φυσικα η αλυσιδα τεντομενη και οχι πατωμα..δλδ πειραζοντας τη η αυτη η το λουκετο φλερταρεις με το συναγερμο..
ε του π****η δηλαδη!!!

basilis_k6
30/09/2016, 23:54
13mm..σχημα δεν ειναι καλο δυστηχως..αυγοειδες ο κρικος,στρογγυλο σαν διατομη και κενο στη μεση..
το μονο καλο ειναι πως κανει ευκολα θορυβο απο οτι παρατηρησα..για αυτο και δε βαζω καλλυμα..
ενας φιλος αλουμινας που την ειδε μου ειπε δε κοβεται επειδη και οι κοφτες αυτοι εχουν ατσαλενιες λεπιδες δε μπορουν να κοψουν το ατσαλι..το ατσαλι δεν κοβει ατσαλι..
15 ευρω το μετρο εχει..εχει βεβαια δυο ποιοτητες..τη κορεατικη που πηρα εγω και την αμερικανικη που ειναι πιστοποιημενη αλλα αρκετα πιο ακριβη..και μου ειπαν οτι δεν εχει καμια τρελη διαφορα και πιο πολυ ειναι για δουλειες που θελουν υλικα με πιστοποιηση κατι τετοιο..
και ενα καλο λουκετο Hugo με πηρο και κλειδι με μπιλιτσες οχι κλασσικο 50ευρω..και αυτο ατσαλενιο..ο φιλος μου ο αλουμινας το πηρε και μου ειπε επισης οτι αυτα για να τα κοψει θελει ενα δισκακι στο τροχο..ο πηρος ειναι ισα ισα για να μπουν δυο κρικοι..
το αλλο καλο ειναι πως κουβαλιεται μαζι σε ανεκτο επιπεδο σε μια τσαντα..
τι να πω για τα 75 ευρω που εδωσα συνολο που εχω νιωθω οτι κατι εκανα..
φυσικα η αλυσιδα τεντομενη και οχι πατωμα..δλδ πειραζοντας τη η αυτη η το λουκετο φλερταρεις με το συναγερμο..
ε του π****η δηλαδη!!!

ωραιος

RAINBOW
01/08/2017, 14:16
Καλησπερα επειδη ψαχνω και εγω αξιοπιστη αλυσιδα για τη μηχανη , μηπως θα μπορουσα να μαθω το μαγαζι στον Πειραια με τις αλυσιδες?
ευχαριστω

daz
01/08/2017, 17:41
Οι κόφτες έχουν σκληρότητα πανω 50 hrc και μία αλυσίδα κάτω από 30. Άνετα ένας κόφτης κόβει κάτι πιο μαλακό. Εδώ κόβουν τα ειδικά αντικλεπτικα που έχουν πολύ μεγαλύτερη σκληρότητα απ την αλυσίδα.

Live2ride
01/08/2017, 17:50
Εγώ έχω πάρει μια "καραβίσια" 1.5m 25€ μαζί με ένα καλό λουκέτο 20€ που πιάνει στο ψαλίδι, δεν χωράει άλλου.
Μετά έχω στην άλλη την μπλε που πήρα απο practiker 25€ που πιάνει στις δισκόπλακες + 2 λουκέτα στα δισκόφρενα μπρος πίσω.
Μαζί με τον συναγερμό υποτίθεται έχω 5 προστασίες.
Τώρα σκέφτομαι να προσθέσω ένα λουκέτο δισκόφρενου με δικό του συναγερμό στο μπροστινό σύστημα.
Είναι λίγο μανούρα να τα βάζω και να τα βγάζω όλα αλλά τι να κάνουμε. :lol:

Garfield
06/03/2023, 23:00
Έχω μια αλυσίδα σαν την παρακάτω
441840

Σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο
441841

Πιστεύετε ότι είναι πιο ασφαλές;

Bowleno
07/03/2023, 00:31
441840

441841

Το επάνω ΔΕΝ είναι αλυσίδα, ένα συρματόσχοινο είναι με κάλυψη.... Το κάτω ΕΙΝΑΙ αλυσίδα, οπότε ναι, είναι καλύτερο, θεωρητικά. Το θεωρητικά πάει στην κλειδαριά....

kostaskk
07/03/2023, 00:37
Μην ξεχνάτε το σιδεροπριονο χεριου που με υπομονή και σχεδόν αθόρυβα μπορεί να κόψει τα πάντα,.

Αυτοί πάντα θα βρούνε κόφτη από τιτάνιο,διαμάντι η ότι ειδικά κράματα υπάρχουν για να κόψουνε όσο σκληρή αλυσίδα και να έχεις βάλει,,. Η κλειδαριά εφόσον μπαίνει κλειδί μέσα θα βρούνε τρόπο να αντιγράψουν το κλειδί η την κίνηση του και να την ανοίξουν αθόρυβα, ίσως με μηχάνημα,τσιμπιδακια άλλες με κωδικο, περιστροφικές και αυτές τις ανοίγουν και γενικά ότι τύπος υπάρχει ξέρουν να τον ανοίγουν,,,.

Με ένα παπί με εξάτμιση να μαρσαρει-κανει θοριβο και έναν φορητό γωνιακό τροχό (δλδ με μπαταρία) κόβουν ότι κλειδαριά τέρας έχεις βάλει όπως και αλυσίδα 100mm μέχρι και την μηχανη σου στην μέση μπορούνε να κόψουνε αν θέλουν,,.

Η καλύτερη λύση είναι πολλά και διαφορετικά συστήματα για να τους πάρει χρόνο να ασχοληθούν με το καθένα,,,,.

Δλδ 1 η 2 αλυσίδες σε πλαίσιο,υποπλαίσιο,εξάτμιση,τροχους,.
2-3κλειδαριες δισκόφρενων, 1 καλό λουκέτο στο πίσω γρανάζι, κλειδαριά μανετας, ψεύτικη κάμερα,κουκούλα,συναγερμός,κλειδωμένο τιμόνι και ότι άλλο... Ενίσχυση κλειδαριάς τιμονιού μιας και αν την πάρουν σπρωχτη θα την σπασουν δίνοντας κλωτσιά στο τιμόνι, αν έχουν βαν δεν θα χρειαστεί, τα απλά λουκέτα των 5-10-20€ ανοίγουν πανευκολα με 2 Γερμανικά κλειδιά κόντρα μέσα στην τρύπα και δύναμη, σπανε, γενικά υπάρχουν άπειροι τρόποι να παραβιάσεις κάτι,,,. Όσο περισσότερα συστήματα έχεις θα τους πάρει περισσότερη ώρα και θα πρέπει να δυσκολέψεις την μετακίνηση της μηχανής από το σημείο.. το καλητερο πιστεύω είναι να περιορίσεις το σήκωμα η την μετακίνηση της μηχανής με 3 τρόπους σε σταθερό σημείο στο δάπεδο... + Όλα τα άλλα,,,.

Αν έχεις μονο λουκέτα δισκόφρενων,πίσω γραναζιού,μανετας,συναγερμό,κλειδωμένο τιμόνι μπορούνε να την σηκώσουνε στα χέρια η να την βάλουν σε κάτι χαμηλό με Ρόδες να την πετάξουν μέσα στο βαν και τέλος,,. Ενώ αν έχεις 3 αλυσίδες πιασμένες σταθερά μέσα στο δάπεδο και δεμένες με πλαίσιο,τροχούς, εξάτμιση δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό αν δεν τις κόψουν, η αφαιρέσουν τροχούς η ότι αλλο

Bowleno
07/03/2023, 07:49
Μην ξεχνάτε το σιδεροπριονο χεριου που με υπομονή και σχεδόν αθόρυβα μπορεί να κόψει τα πάντα,.

Αυτοί πάντα θα βρούνε κόφτη από τιτάνιο,διαμάντι η ότι ειδικά κράματα υπάρχουν για να κόψουνε όσο σκληρή αλυσίδα και να έχεις βάλει,,. Η κλειδαριά εφόσον μπαίνει κλειδί μέσα θα βρούνε τρόπο να αντιγράψουν το κλειδί η την κίνηση του και να την ανοίξουν αθόρυβα, ίσως με μηχάνημα,τσιμπιδακια άλλες με κωδικο, περιστροφικές και αυτές τις ανοίγουν και γενικά ότι τύπος υπάρχει ξέρουν να τον ανοίγουν,,,.

Με ένα παπί με εξάτμιση να μαρσαρει-κανει θοριβο και έναν φορητό γωνιακό τροχό (δλδ με μπαταρία) κόβουν ότι κλειδαριά τέρας έχεις βάλει όπως και αλυσίδα 100mm μέχρι και την μηχανη σου στην μέση μπορούνε να κόψουνε αν θέλουν,,.

Η καλύτερη λύση είναι πολλά και διαφορετικά συστήματα για να τους πάρει χρόνο να ασχοληθούν με το καθένα,,,,.

2-3κλειδαριες δισκόφρενων, 1 καλό λουκέτο στο πίσω γρανάζι, κλειδαριά μανετας, ψεύτικη κάμερα,κουκούλα,συναγερμός,κλειδωμένο τιμόνι και ότι άλλο... Ενίσχυση κλειδαριάς τιμονιού μιας και αν την πάρουν σπρωχτη θα την σπασουν δίνοντας κλωτσιά στο τιμόνι, αν έχουν βαν δεν θα χρειαστεί, τα απλά λουκέτα των 5-10-20€ ανοίγουν πανευκολα με 2 Γερμανικά κλειδιά κόντρα μέσα στην τρύπα και δύναμη, σπανε, γενικά υπάρχουν άπειροι τρόποι να παραβιάσεις κάτι,,,. Όσο περισσότερα συστήματα έχεις θα τους πάρει περισσότερη ώρα και θα πρέπει να δυσκολέψεις την μετακίνηση της μηχανής από το σημείο.. το καλητερο πιστεύω είναι να περιορίσεις το σήκωμα η την μετακίνηση της μηχανής με 3 τρόπους σε σταθερό σημείο στο δάπεδο... + Όλα τα άλλα,,,.

Αν έχεις μονο λουκέτα δισκόφρενων,πίσω γραναζιού,μανετας,συναγερμό,κλειδωμένο τιμόνι μπορούνε να την σηκώσουνε στα χέρια η να την βάλουν σε κάτι χαμηλό με Ρόδες να την πετάξουν μέσα στο βαν και τέλος,,. Ενώ αν έχεις 3 αλυσίδες πιασμένες σταθερά μέσα στο δάπεδο και δεμένες με πλαίσιο,τροχούς, εξάτμιση δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό αν δεν τις κόψουν, η αφαιρέσουν τροχούς η ότι αλλο

Κλειδαριά που δεν παραβιάζεται, αλυσίδα που δεν κόβεται κ.λ.π. ΔΕΝ υπάρχουν.
Το βασικό ζητούμενο σε όλα αυτά, είναι να κάνεις δύσκολη την ζωή του κλέφτη, ο κλέφτης ένα δεν θέλει: να χάσει χρόνο.
όσο πιο πολλά και καλής ποιότητας κλειδώματα βάλεις, τόσο ο κλέφτης θα εκτιμήσει ότι δεν αξίζει το ρίσκο να τον πιάσουν επειδή θα χάσει χρόνο.....

AristidisZ
07/03/2023, 08:08
2-3κλειδαριες δισκόφρενων, 1 καλό λουκέτο στο πίσω γρανάζι, κλειδαριά μανετας, ψεύτικη κάμερα,κουκούλα,συναγερμός,κλειδωμένο τιμόνι και ότι άλλο...

Και μετά θα καταλήξεις να παίρνεις βόλτα το μηχανάκι κάθε Χριστούγεννα & Πάσχα...

DoctoR_k6
07/03/2023, 09:31
Και μετά θα καταλήξεις να παίρνεις βόλτα το μηχανάκι κάθε Χριστούγεννα & Πάσχα...

Αντε να πεταχτεις μετα για μια γρηγορη δουλεια...:bawl:

Vassilis
07/03/2023, 17:31
441840

441841

Πιο ασφαλές μπορεί να είναι αλλά αυτό μπορεί επίσης να απέχει από το αν είναι πραγματικά ασφαλές. Τι πάχος έχει;

Garfield
08/03/2023, 21:25
Πιο ασφαλές μπορεί να είναι αλλά αυτό μπορεί επίσης να απέχει από το αν είναι πραγματικά ασφαλές. Τι πάχος έχει;

Δεν ξέρω τι πάχος έχει η συγκεκριμένη. Ο λόγος που σκέφτομαι για την αλλαγή είναι ότι η δεύτερη μου φαίνεται πιο εύκαμπτη για να την περνάω μέσα από τον τροχό σε σχέση με την πρώτη (ειδικά νυχτερινές ώρες και με κρύο είναι ζόρικα). Απλά το ρωτάω γιατί μην χάσω σε ασφάλεια για να κερδίσω σε πρακτικότητα.

Bowleno
08/03/2023, 21:45
Δεν ξέρω τι πάχος έχει η συγκεκριμένη. Ο λόγος που σκέφτομαι για την αλλαγή είναι ότι η δεύτερη μου φαίνεται πιο εύκαμπτη για να την περνάω μέσα από τον τροχό σε σχέση με την πρώτη (ειδικά νυχτερινές ώρες και με κρύο είναι ζόρικα). Απλά το ρωτάω γιατί μην χάσω σε ασφάλεια για να κερδίσω σε πρακτικότητα.

Και πιο πρακτική είναι, και (σχετικό αυτό....) πιο ασφαλής από το πρώτο. Μόνο μειονέκτημα το βάρος της που δεν είναι αμελητέο.
Έχω παρόμοια αλυσίδα αλλά με άλλο λουκέτο, μόνιμα σε σιδεριά στο σπίτι.

Vassilis
08/03/2023, 23:55

Θα σου πω τι γνωρίζω (σωστό/λάθος δεν ξέρω) και από εκεί και πέρα βλέπεις και κάνεις. Αρχικά προτείνεται η αλυσίδα να περνάει από τον σκελετό και όχι από τροχό. Πόσο εφικτό είναι αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Έπειτα, από 10 χιλ. πάχος και κάτω είναι όχι. Μάθε πόσο είναι αυτή που κοιτάς, δες το budget σου αν μπορείς να πάρεις κάποια πιο παχιά αν χρειάζεται και επίσης εξέτασε το ενδεχόμενο να πάρεις ένα καλό λουκέτο δίσκου (16 χιλ. πχ) επιπλέον μιας φθηνότερης αλυσίδας. Ίσως συμφέρει οικονομικά. Επίσης πολύ σημαντικό φυσικά είναι από πού περνάει η αλυσίδα. Στο YouTube γενικά έχει αρκετά video για το θέμα που ίσως αξίζει να δεις.

Garfield
09/03/2023, 15:01
Θα σου πω τι γνωρίζω (σωστό/λάθος δεν ξέρω) και από εκεί και πέρα βλέπεις και κάνεις. Αρχικά προτείνεται η αλυσίδα να περνάει από τον σκελετό και όχι από τροχό. Πόσο εφικτό είναι αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Έπειτα, από 10 χιλ. πάχος και κάτω είναι όχι. Μάθε πόσο είναι αυτή που κοιτάς, δες το budget σου αν μπορείς να πάρεις κάποια πιο παχιά αν χρειάζεται και επίσης εξέτασε το ενδεχόμενο να πάρεις ένα καλό λουκέτο δίσκου (16 χιλ. πχ) επιπλέον μιας φθηνότερης αλυσίδας. Ίσως συμφέρει οικονομικά. Επίσης πολύ σημαντικό φυσικά είναι από πού περνάει η αλυσίδα. Στο YouTube γενικά έχει αρκετά video για το θέμα που ίσως αξίζει να δεις.

Το όχημα είναι σκούτερ και την αλυσίσα την περνάω από τον πίσω τροχό σε σχετικά σταθερό σημείο στο έδαφος. Σκέφτομαι να πάρω και μια κλειδαριά δισκόφρενου με συναγερμό. Επίσης το όχημα έχει συναγερμό και του έχω σχεδόν πάντα κουκούλα.