View Full Version : Αγορα Μηχανακι
subaru46
29/09/2016, 23:17
Καλησπερα σε ολη την ομαδα! Θα ηθελα την συμμετοχη οσων το δουν και εχουν καποια αποψη για το αντικειμενο. Ειμαι 18 και αυτο το καλοκαιρι βγαζω διπλωμα για 125cc μηχανακι και αυτοκινητο. Εχω τρελα με τα μηχανακια (σαν παιδι και γω). Εχω ενα modenas kriss και κυκλοφορω, αλλα επειδη ειναι παλιο και οχι και τοσο καλο (βγαζει σιγα σιγα προβληματα μετα απο 17 χρονια χρησης) σκεφτομαι να αγορασω μηχανακι... Ας μπω στο ψητο και περιμενω γνωμες. (Λογω του οτι δουλευω τα τελευταια 4 χρονια εχω ενα καλο κεφαλαιο στην ακρη)
1) Σκεφτομαι να παρω ενα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ κρυπτον Χ 135cc. Με καλυπτει το διπλωμα?? Επισης αξιζει να το αγορασω καινουργιο? γτ ειμαι καγκουρας και θελω να του παρω ζαντες εξατμισεις και διαφορες διαφοροποιησεις (εξωτερικα) ΠΟΤΕ μεσα,οποτε θα μου παει 3,500..αξιζει?
2) Αξιζει μηπως (γιατι εχω και αλλη επιλογη) να παρω ενα μεταχειρισμενο fx? Γιατι ειμαι τρελος με αυτα (fx) απλα δεν εχω κ πολυ εμπιστοσύνη λογω χρησης τους..
3) Εχω στο πισω μερος του μυαλου μου να αγορασω στα 20 το R3... μηπως τελικα θα ηταν καλυτερο να παρω ενα 125cc (Πχ honda 125r η yamaha 125r)
με συμπλεκτη για να μαθω??
4) Μεταχειρισμενα ΑΞΙΖΕΙ?? η θα εχω θεμα?? (σε ολους τους τυπους μηχανακιων)
Ευχαριστω για τον χρονο σας... περιμενω απο τους εμπειρους να αναπτυξουν την γνωμη τους! Καλη συνεχεια και καλα χιλιομετρα!ΠΑΝΤΑ κρανος!
michaelcom
30/09/2016, 02:07
Μ αρεσε το παντα κρανος! Σωστος!
Αφου λοιπον θες να καγκουρεψεις σαν παιδι κι εσυ :P θα σου προτεινα παρε μεταχειρισμενο.
Παρε κανενα crypton x (σε καλυπτει δεν ειναι δα και hayabusa) το συμπαθω το crypton x μιας και ειναι ομορφο και υδροψυχτο τετραβαλβιδο, απλα κατα την γνωμη μου δυο θεματακια 1ον βαραει μπιελα αμα κανεις σουζες 2ον εχει αναλογικο κοντερ-.- καινουργιο μηχανακι και εχει τεχνολογια κοντερ του '80 να ουμε(επισης τα χιλιομετρα γυρνανε για πλακα) .
Αμα παρεις ενα μεταχειρισμενο θα σου μεινουν και λιγα παραπανω λεφτα στην ακρη να το φτιαξεις, ομως προσεχε τι αγοραζεις!!!
To r εχει κινητηρα crypton x τσαμπα λεφτα δεν αξιζει , cbr125r το ιδιο (μεταξυ των δυο yamaha λογω δυναμης αλλα το cbr ειναι κατα πολυ πιο αξιοπιστο).
Δεν θα επερνα ποτε fx αν και εχει και γαμω τους κινητηρες ο λογος?, ψαξε να δεις τιμες ανταλλακτικων αμα βρεις ανταλλακτικα και καθολου.
Δεν κανεις υπομονη να παρεις το r3? μια χαρα 40+αλογακια εχει και θα κανεις πολυ καλυτερα την πλακα σου.
Btw ο συμπλεκτης δεν ειναι τπτ με το που ανεβεις σε μηχανη και κανεις μια σβουρα σε ενα παρκακι τον εχεις μαθει, η αλλιως βαζε της καρφωτες :D
Στην θεση σου με τοσα λεφτα θα οδηγουσα το kriss μεχρι τα 20 για το r3....
δε σε καλυπτει το διπλωμα για crypton x γιατι ειναι μεχρι 125 κυβικα και το παπι ειναι 135. στα 20 βγαζεις για crypton x.
το yamaha yzf125 δεν εχει καμια σχεση το μοτερ του με αυτο του crypton x. το yzf125 εχει ιδιο μοτερ με το mt125.
@subaru46 παρε crypton 115, kaze r 115 (το καινουριο), innova 125 οτι θελεις.
επισης τα cbr-cbf 125, ybr 125 παιζουν στην ιδια τιμη με τα παπια, αν σου αρεσουν παρε κατι απο αυτα.
michaelcom
30/09/2016, 14:43
Αυτο με το μοτερ στο r125 μπορει να κανω και λαθος ετσι μου ειχαν πει μια φορα στην yamaha....
Αλλα νομιζω οτι το crypton x to οδηγας με Α1, ενας φιλος το εχει, εχει Α1 ειχα ασφαλειες κλτπ κομπλε, και τον εχουν σταματησει και τρακα εχει φαει (ευτηχως μια μικρη) και τον καλυβε η ασφαλεια παντου.. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι μπορεις με Α1 να το οδηγεις. Παντως ειμαι σιγουρος οτι απο θεμα ισχυος σε καλυπτει σιγουρα....Τωρα γενικα αν σε καλυβει ας απαντησουν αλλοι που ξερουν σιγουρα καλυτερα.
Αν είναι πάνω από 125, νομίμως δε μπορείς.
Αυτο με το μοτερ στο r125 μπορει να κανω και λαθος ετσι μου ειχαν πει μια φορα στην yamaha....
Αλλα νομιζω οτι το crypton x to οδηγας με Α1, ενας φιλος το εχει, εχει Α1 ειχα ασφαλειες κλτπ κομπλε, και τον εχουν σταματησει και τρακα εχει φαει (ευτηχως μια μικρη) και τον καλυβε η ασφαλεια παντου.. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι μπορεις με Α1 να το οδηγεις. Παντως ειμαι σιγουρος οτι απο θεμα ισχυος σε καλυπτει σιγουρα....Τωρα γενικα αν σε καλυβει ας απαντησουν αλλοι που ξερουν σιγουρα καλυτερα.
Κατηγορία Α1
Μοτοσικλέτες μέγιστου κυβισμού 125 cm3, μέγιστης ισχύος 11 kW και λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,1 kW/kg, και
Μηχανοκίνητα τρίκυκλα, των οποίων η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 15 kW
Κατηγορία A2
Μοτοσικλέτες μέγιστης ισχύος 35 kW και με μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας.
2 περιπτωσεις παιζουν με το φιλο σου: 1) ειναι παραπανομος και δε τον καταλαβανε στην ασφαλεια
2) εχει Α2 και απλα εχεις καταλαβει λαθος
JohnFourl
30/09/2016, 15:33
Κατηγορία Α1
Μοτοσικλέτες μέγιστου κυβισμού 125 cm3, μέγιστης ισχύος 11 kW και λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,1 kW/kg, και
Μηχανοκίνητα τρίκυκλα, των οποίων η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 15 kW
Κατηγορία A2
Μοτοσικλέτες μέγιστης ισχύος 35 kW και με μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας.
2 περιπτωσεις παιζουν με το φιλο σου: 1) ειναι παραπανομος και δε τον καταλαβανε στην ασφαλεια
2) εχει Α2 και απλα εχεις καταλαβει λαθος
Με Α1 το Crypton X το καλυπτει γιατι τωρα τα διπλωματα τα εχουν κανει με την ισχυ,το Crypton X εχει:
(Μέγιστη ισχύς 9,3 kW (12,6PS) @ 8.500 σ.α.λ.))
(Αντιγραφη απο την αντιπροσωπεια οποτε ναι το καλυβει το διπλωμα σου και σε θεματα αστυνομιας και σε θεματα ατυχηματος,
Εγω ειμαι νεος οδηγος και εχει 1 εβδομαδα που πηρα το Daytona Dy 50 rs και ειμαι ακομα στα 250 χιλιομετρα,αν θες καινουργιο παρε κατι τετοιο σε 125 γιατι βγαινει κατω απο 1.300 ευρω,
και μετα αν θες παρε την r3 σε αλλα 2μιση χρονακια!!!
Με Α1 το Crypton X το καλυπτει γιατι τωρα τα διπλωματα τα εχουν κανει με την ισχυ
Όχι.
michaelcom
30/09/2016, 16:48
Δεν ξέρω τι να σας πω μπορεί να κάνω λάθος, αλλά νομιζω οτι είχε ρωτήσει μηχανολογικο ... Σίγουρα έχει Α1...
subaru46
30/09/2016, 23:06
Φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση σου! Εφοσον λοιπον αποκλειουμε το ενδεχομενο 125cc με συμπλεκτη στο χερι παμε πισω στις παπιες... επειδη εχω τρελα με τα Χ (τρ κ να με σταματησουν δε νμζ να με γραψουν για 10 cc) λεω να κινηθω για Χ!
1)Σκεφτομαι να το παρω του κουτιου με 2800 (το σπεσιαλ με ζαντες) και να του βαλω απλα πανω εξατμιση (200 ευρω) αρα με 3000 να εχω ολοκαινουριο ΜΑΜΙΣΙΟ Χ
2)Σκεφτομαι για μεταχειρισμενα Κρυπτον R, daytona, honda supra
Επειδη θελω ποιο πολυ το πρωτο, Αξιζει?? Δεν πολυεμπιστευομαι τα μεταχειρισμενα γτ ΟΣΟΥΣ ξερω με Χ το πανε γαμιωντας σουζες κολιες κοφτες μαλακιες
(ετσι θελω να το κανω ΟΛΟ ΜΑΜΙΣΙΟ https://www.google.gr/search?newwindow=1&espv=2&biw=1366&bih=638&tbm=isch&sa=1&q=crypton+x+aspro&oq=crypton+x+aspro&gs_l=img.3...41201.43214.0.43371.10.7.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.img..10.0.0.5KSVGJld3fA#imgrc= lbb7j28gxP_E5M%3A )
subaru46
30/09/2016, 23:10
Eπισης το κρις εχει αρχισει και τα φτυνει ρε φιλε... αυτο ειναι που με ενοχλει... και να το φτιαξω παλι θα μ βγαλει προβλημα... κ γενικα οσο το φτιαχνω τοσο μου χαλαει...
Για αυτο λεω να παρω καινουριο να το χω απο την 1η μερα 1ο χερι και να ξερω ποιος το οδηγαει κ τι του κανει
michaelcom
01/10/2016, 02:17
Αφου μπορεις να το παρεις καινουργιο , παρε το να εχεις το κεφαλη σου ησηχο, ομως σιγουρεψου για τα κυβικα μην γινει καμοια στραβη(το θεμα δεν ειναι να σε γραψουν τ θεμα ειναι μην τρακαρεις και τα πληρωνεις απο την τσεπη σου λογο ασφαλειας).
Επισης βγιενουν ακομα special?
subaru46
01/10/2016, 11:39
Ναι φιλε! εχουν σπεσιαλ! τα φτιαχνεις οπως θελεις! :D
Σας ευχαριστω για ολες τις απαντησεις σας να στε καλα!
theofilos888
01/10/2016, 11:42
Παρε τον κρυπτονα, βαλτου εξατμιση και οργανα. Βγαινουν κατι ηλεκτρονικα που γαμανε. Ειδικα το βραδυ. Koso λεγονται. Αρχηγος λεμε στους καγκουρες. Κοιτα το διπλωμα, ομως, να ειναι σωστο! Κ να ξερεις το κερι δε χαλαει το μαλλι με το κρανος. Οχι ζελε κ αηδιες.
amyroukai
01/10/2016, 13:02
...
Όταν και αν σε σταματήσουν, θα φας καλά. Αυτό το "για 10cc" δεν το γράφει κανείς νόμος. Ως 125 λέει.
o_gavros
01/10/2016, 16:06
Σε καλυβει ρε μη μασάς
..... Αυτό το "για 10cc" δεν το γράφει κανείς νόμος..
Αρα δεν απαγορεύεται............................................
134 κυβικα ειναι το crypton x:rtr: αρα μιλαμε για 9κυβικα πανω απο το διπλωμα, ψιχουλα δηλαδη...
yoshimura εξατμιση να βαλεις φιλε. καπως πρεπει να ζησουν και αυτοι που πουλανε εξατμισεις:)
michaelcom
01/10/2016, 20:38
Τελικα ειναι νομιμο η οχι?
Προτεινω racetech ειναι της μοδος και ειναι και ελληνικη..
Είπαμε ότι δεν είναι, περίπου 28 φορές.
κρατα το μοντενας. Μόλις βγαλεις Α2 παίρνεις ένα της προκοπής μηχανάκι. Να δώσεις το ένα παπί να πάρεις άλλο παπι δεν λεει και τιποτα σαν ιδέα, ψιλολαλακία μου φαίνεται εμένα...
amyroukai
01/10/2016, 21:32
κρατα το μοντενας. Μόλις βγαλεις Α2 παίρνεις ένα της προκοπής μηχανάκι. Να δώσεις το ένα παπί να πάρεις άλλο παπι δεν λεει και τιποτα σαν ιδέα, ψιλολαλακία μου φαίνεται εμένα...
Έλα ρε μαν. Δηλαδή το παπί με παπί είναι ή μαλακία, όχι το ότι θα δώσει το νόμιμο και θα κυκλοφορήσει ανασφάλιστος και παράνομος. #ναταλεμεαυτα.
προσπαθησα να τον πιάσω λίγο στο πρακτικό κομμάτι γιατι τουτα δω δεν υπολογίζουνε και πολύ το θεσμικό...
subaru46
02/10/2016, 12:57
Δεν εχω αναγκη το μαλλι να μην χαλασει! Το θεμα ειναι να μην χαλασει το κεφαλι μου μια και καλη... καγκουρας καγκουρας αλλα ειμαι συνειδητοποιημενος σε σχεση με τα αλλα παιδια της ηλικιας μου αλλα και μεγαλυτερα...
Κοσο κοντερ επανω, racetech εξατμιση, excel ζαντες ακτινωτες και μετα χερουλια, αλυσιδα, μεγαλυτερο ψαλιδι, λαστιχα low profile, μανετες, συμπλεκτη κτλ...
Nostradamus
02/10/2016, 13:06
Δεν εχω αναγκη το μαλλι να μην χαλασει! Το θεμα ειναι να μην χαλασει το κεφαλι μου μια και καλη... καγκουρας καγκουρας αλλα ειμαι συνειδητοποιημενος σε σχεση με τα αλλα παιδια της ηλικιας μου αλλα και μεγαλυτερα...
Κοσο κοντερ επανω, racetech εξατμιση, excel ζαντες ακτινωτες και μετα χερουλια, αλυσιδα, μεγαλυτερο ψαλιδι, λαστιχα low profile, μανετες, συμπλεκτη κτλ...
Και γ@μω θα γινει ο παπιος... Όσο για τους νόμους θα είσαι λίγο εκτός ορίων.. Διπλώματα ασφάλειες και λοιπά κ@λοχαρτα..
Παίζει και να είσαι τυχερός.. Αλλά αν κάτσει στραβή και δεν είσαι, να ξέρεις θα στον ακουμπήσουν λίγο και λογικά δεν θα σου αρέσει...
Καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιος
subaru46
03/10/2016, 12:44
Και γ@μω θα γινει ο παπιος... Όσο για τους νόμους θα είσαι λίγο εκτός ορίων.. Διπλώματα ασφάλειες και λοιπά κ@λοχαρτα..
Παίζει και να είσαι τυχερός.. Αλλά αν κάτσει στραβή και δεν είσαι, να ξέρεις θα στον ακουμπήσουν λίγο και λογικά δεν θα σου αρέσει...
Καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιος
Να σαι καλα φιλε! Μακαρι να εχω την ιδια ορεξη οπως τωρα να το φτιαξω ετσι οπως στο περιγραφω :D
amyroukai
03/10/2016, 13:11
να μην χαλασει το κεφαλι μου μια και καλη.
σουμπαρού46 γλυκιέ μου, για ποιό κεφάλι μιλάς; το αγύριστο που ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ γιατί έτσι γουλάρει να ουμ αμαλάχει και άμα λάχει και καμμιά στραβή ή κανας τσέος θα τονε πιάσεις στο κλαψοδάκρυ "έλα λατρεία τροχαίε, έλα αγόραρε, κάνε μου λιγάκι φρου, αχ τι ωραία που την δουλεύεις την σφυρίχτρα, είμαι μικρούλης και πτωχούλης και δεν ήΚΣερα, έλα τώρα για δέκα κυβικά μωρέ να σου δώσω δέκα φιλάκια στο χέρι με το στυλό να σου περάσει η όρεξη για κλήση" μήπως και δεν σου τον σφυρίξει για τα πάντα και τα κοάλα; Ή θα πετάξεις την άλλη εξυπνάδα που έχουμε πολλάκις διαβάσει "εδώ στο χωριό κανείς δεν ασχολείται με τέτοια";
Και καθόμαστε τώρα και συζητάμε τι ακριβώς; συμβουλέψτε τον κάγκουρα πως θα κάνει την χαζομάρα του; ή μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει; δικαίωμά σου να είσαι ο κεφάλης ο αγύριστος και ο αχάλαστος, προσωπικά εύχομαι να σε πιάσουν και να σου σκίσουν το κορμί πριν κάνεις ζημιά σε άλλους και σε εσένα και αν σου φαίνεται κακό, ξιδάκι. Πολλά ανεχόμαστε γενικότερα, δεν υπάρχει κανείς λόγος να τα ανεχόμαστε όλα.
subaru46
03/10/2016, 18:07
σουμπαρού46 γλυκιέ μου, για ποιό κεφάλι μιλάς; το αγύριστο που ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ γιατί έτσι γουλάρει να ουμ αμαλάχει και άμα λάχει και καμμιά στραβή ή κανας τσέος θα τονε πιάσεις στο κλαψοδάκρυ "έλα λατρεία τροχαίε, έλα αγόραρε, κάνε μου λιγάκι φρου, αχ τι ωραία που την δουλεύεις την σφυρίχτρα, είμαι μικρούλης και πτωχούλης και δεν ήΚΣερα, έλα τώρα για δέκα κυβικά μωρέ να σου δώσω δέκα φιλάκια στο χέρι με το στυλό να σου περάσει η όρεξη για κλήση" μήπως και δεν σου τον σφυρίξει για τα πάντα και τα κοάλα; Ή θα πετάξεις την άλλη εξυπνάδα που έχουμε πολλάκις διαβάσει "εδώ στο χωριό κανείς δεν ασχολείται με τέτοια";
Και καθόμαστε τώρα και συζητάμε τι ακριβώς; συμβουλέψτε τον κάγκουρα πως θα κάνει την χαζομάρα του; ή μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει; δικαίωμά σου να είσαι ο κεφάλης ο αγύριστος και ο αχάλαστος, προσωπικά εύχομαι να σε πιάσουν και να σου σκίσουν το κορμί πριν κάνεις ζημιά σε άλλους και σε εσένα και αν σου φαίνεται κακό, ξιδάκι. Πολλά ανεχόμαστε γενικότερα, δεν υπάρχει κανείς λόγος να τα ανεχόμαστε όλα.
Ευχαριστω για την γνωμη σου! Θα την συμπεριλαβω
amyroukai
03/10/2016, 18:09
Ευχαριστω για την γνωμη σου! Θα την συμπεριλαβω
ναι ξέρω. μαζί με το κλείδωμα, μέχρι νεωτέρας.