PDA

View Full Version : γαμο...ταξιδι στην Τοσκανη..!

damien
01/10/2016, 11:31
Καλημερα παιδια,
Το ερχομενο καλοκαιρι προγραμματιζω ενα ταξιδι με την καλη μου(τη μοτοσυκλετα ντε)
και την κοπελα μου στην Τοσκανη...Εκει θα ηθελα η καλη μου(η κοπελα μου μωρε) να γινει και γυναικα μου.........:eyepop:
Θα ηθελα να παντρευτουμε στην Τοσκανη σε καποιο απο τα πολυ ομορφα χωρια της..Με μια ματια στο διαδικτυο δεν εβγαλα ακρη..
Εχεις κανεις παρομοια εμπειρια??Ειναι εφικτο??Το σκεφτηκα καλα???Πολλες ερωτησεις παιδια!!!!:confused:
Καθε βοηθεια δεκτη!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων

panavour
01/10/2016, 11:43
Καλημερα παιδια,
Το ερχομενο καλοκαιρι προγραμματιζω ενα ταξιδι με την καλη μου(τη μοτοσυκλετα ντε)
και την κοπελα μου στην Τοσκανη...Εκει θα ηθελα η καλη μου(η κοπελα μου μωρε) να γινει και γυναικα μου.........:eyepop:
Θα ηθελα να παντρευτουμε στην Τοσκανη σε καποιο απο τα πολυ ομορφα χωρια της..Με μια ματια στο διαδικτυο δεν εβγαλα ακρη..
Εχεις κανεις παρομοια εμπειρια??Ειναι εφικτο??Το σκεφτηκα καλα???Πολλες ερωτησεις παιδια!!!!:confused:
Καθε βοηθεια δεκτη!!!

ξανασκεψου το οσο εινα καιρος:cry:

Ichigo
01/10/2016, 12:47
Καλημερα παιδια,
Καθε βοηθεια δεκτη!!!

Έχεις ψάξει αν υπάρχουν θέματα με τα δόγματα; Εδώ πχ είναι social no-no για το παπαδαριό να προβεί σε τέλεση μυστηρίου αν το δόγμα σου είναι διαφορετικό και θα στα κάνουν αερόστατα μέχρι να πετύχεις το σκοπό σου.
Νομικής φύσεως ζητήματα επίσης δεν ξέρω αν προκύπτουν αν δεν έχεις ιταλική υπηκοότητα. Από χωριά να φάν κ οι κότες με αποκορύφωμα τη Siena τη Pisa και το Firenze. Εγώ στη θέση σου αν έπρεπε ντε και καλά να μπλέξω με καμιά θρήσκα και το ιταλικό παπαδαριό θα πήγαινα στο νότο με tamburello βιολιά και καστανιόλες... :a022:

AXL954
01/10/2016, 12:50
Καλησπέρα.

Δεν νομίζω να βρείς εύκολα κάποιον με παρόμοια εμπειρία εδω η κάπου άλλου, εκτώς και αν πας με γνωστό του γνωστού που εχει ενα ξαδερφο που εχει ενα κολλητο που εκανε κατι παρόμοιο.

Τώρα δεν ξέρω τι αναζήτηση έκανες, αλλα με διάθεση να βάλω και τον δικό μου προβληματισμό, ως παντρεμένος, προκειμένου να βάλω ενα μικρό λιθαράκι, θα ξεκινούσα ως εξής:

Ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω σου, αν εσύ και η γυναίκα σου είστε Ορθόδοξοι, υπάρχει ενα ενδεχόμενο να μην μπορεί να τελεστεί μυστήριο σε Καθολική εκκλησία. Αν είναι ενας από τους δυο δεν θα εχετε πρόβλημα. Η αδερφή μου πχ πριν πολλά χρόνια παντρευτηκε με καθολικό και με ορθόδοξο γάμο αυθημερόν (στα καπάκια πρώτα ο καθολικός και μετά ο ορθόδοξος) . Ομως να ξέρεις πως τον καθολικό γάμο μεταξύ ορθοδόξων (που πας να κάνεις εσύ) δεν τον αναγνωρίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, άρα προκειμένου να ανοιξεις οικογενειακή μερίδα πλέον, θα πρέπει να κάνεις ή Ορθοδοξο ή πολιτικό γάμο στην Ελλάδα ή σε ορθόδοξη εκκλησία του εξωτερικού ή προξενική αρχή προκειμένου να έχεις κάποιο εγκυρο και αναγνωρισμένο πιστοποιητικο γάμου που θα κατατεθεί στο ληξιαρχείο.

Αφού καταρχήν λύσεις αυτό το τεχνικό αλλά πολύ βασικό θέμα, θα πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη, να απευθυνθείς σε κάποιο "γαμο"-γραφείο που διοργανωνει γαμους/βαφτήσια, να τους δόσεις το προφίλ που θέλεις, να συμφωνήσεις μια αμοιβή, και να τρέξει αυτό τα διαδικαστικά όπως πχ κλείσιμο εκκλησίας, αιτήσεις, πιθανες χαρτούρες-παράβολα που δεν θα μπορείς να προβλέψεις.

Δεν ξέρω, αλλά μόνος σου και εκ του μακρόθεν, ίσως είναι δύσκολο να τα οργανώσεις όλα σωστά δίχως εκπλήξεις. Πάντως σου έυχομαι πραγματικά να καταφέρεις να υλοποιήσεις την ρομαντική σου αυτή ιδέα. Θα γίνει λιώμα η καλή σου λέμε (το αίσθημα ντε)

damien
01/10/2016, 12:57
Καλησπέρα.

Δεν νομίζω να βρείς εύκολα κάποιον με παρόμοια εμπειρία εδω η κάπου άλλου, εκτώς και αν πας με γνωστό του γνωστού που εχει ενα ξαδερφο που εχει ενα κολλητο που εκανε κατι παρόμοιο.

Τώρα δεν ξέρω τι αναζήτηση έκανες, αλλα με διάθεση να βάλω και τον δικό μου προβληματισμό, ως παντρεμένος, προκειμένου να βάλω ενα μικρό λιθαράκι, θα ξεκινούσα ως εξής:

Ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω σου, αν εσύ και η γυναίκα σου είστε Ορθόδοξοι, υπάρχει ενα ενδεχόμενο να μην μπορεί να τελεστεί μυστήριο σε Καθολική εκκλησία. Αν είναι ενας από τους δυο δεν θα εχετε πρόβλημα. Η αδερφή μου πχ πριν πολλά χρόνια παντρευτηκε με καθολικό και με ορθόδοξο γάμο αυθημερόν (στα καπάκια πρώτα ο καθολικός και μετά ο ορθόδοξος) . Ομως να ξέρεις πως τον καθολικό γάμο μεταξύ ορθοδόξων (που πας να κάνεις εσύ) δεν τον αναγνωρίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, άρα προκειμένου να ανοιξεις οικογενειακή μερίδα πλέον, θα πρέπει να κάνεις ή Ορθοδοξο ή πολιτικό γάμο στην Ελλάδα ή σε ορθόδοξη εκκλησία του εξωτερικού ή προξενική αρχή προκειμένου να έχεις κάποιο εγκυρο και αναγνωρισμένο πιστοποιητικο γάμου που θα κατατεθεί στο ληξιαρχείο.

Αφού καταρχήν λύσεις αυτό το τεχνικό αλλά πολύ βασικό θέμα, θα πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη, να απευθυνθείς σε κάποιο "γαμο"-γραφείο που διοργανωνει γαμους/βαφτήσια, να τους δόσεις το προφίλ που θέλεις, να συμφωνήσεις μια αμοιβή, και να τρέξει αυτό τα διαδικαστικά όπως πχ κλείσιμο εκκλησίας, αιτήσεις, πιθανες χαρτούρες-παράβολα που δεν θα μπορείς να προβλέψεις.

Δεν ξέρω, αλλά μόνος σου και εκ του μακρόθεν, ίσως είναι δύσκολο να τα οργανώσεις όλα σωστά δίχως εκπλήξεις. Πάντως σου έυχομαι πραγματικά να καταφέρεις να υλοποιήσεις την ρομαντική σου αυτή ιδέα. Θα γίνει λιώμα η καλή σου λέμε (το αίσθημα ντε)

Σε ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες συμβουλες σου!Κατι σχετικο εχω καταλαβει και εγω, μαλλον θα γινει οπως τα λες..
Καθολικος εκει και μαλλον μια επικυρωση εδω με εναν ορθοδοξο

leo1964
01/10/2016, 13:08
Καλημερα παιδια,
Καθε βοηθεια δεκτη!!!

Πρέπει να βρείς πόλη με ορθόδοξη εκκλησία.
Προαπαιτούμενο η γνώση της Ιταλικής
Υπάρχει και κόστος,καμμία σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα.
Πήγαινε σε κανένα νησάκι Ελληνικό και μετά φεύγα για Βενετία,Βερόνα

AUFGEBRACHT
01/10/2016, 15:06
Στην Φλωρεντία υπάρχει ελληνορθόδοξη εκκλησία, κοντά σχεδόν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ο Άγιος Ιάκωβος.

zannisvel
01/10/2016, 15:24
Παντρευεσαι Λευκαδα, πας οδικώς μεχρι την Ηγουμενιτσα και κανεις μηνα του μέλιτος στην Ιταλια.

DrEvil
01/10/2016, 15:56
Δεν παντρευεσαι.
Κανεις τα εξοδα του γαμου βενζινες και ταξιδια.
Περνατε μελι και οι τρεις (γυναικα και μοτο οι αλλοι δυο ντε!)
Οταν με το καλο ερθει ενα παιδακι, το αναγνωριζεις.
my 2¢

irinia
01/10/2016, 22:05
ΟΥΤΕ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ........

Λέμε...!!

hidefnick
01/10/2016, 22:52
Στην Ιταλία κράτος και εκκλησία είναι άλλο πράμα. Για το ιταλικό κράτος είσαι παντρεμένος αν εχει γίνει πολιτικός γάμος. Για το ελληνικό κρατος, και την ελληνική εκλησία, αν εχει γίνει γάμος απο αναγνωρισμένη θρησκεία. Οπότε βρίσκεις καθολικό παπα και σε παντρεύει. Αφου το προσκομίσεις τα πιστοποιιτικά αγαμίας κλπ απο τον παπα της ενορίας σου. Εκει να δεις γέλια όταν σε ρωτήσει που θα γίνει το μυστήριο.... Οι καθολικοί δεν τραβάνε κανένα ζόρι.

(Μετράω καθολικό, ορθόδοξο και πολιτικο)

duke200
02/10/2016, 07:52
θεωρητικά μπορειτε να το κανετε (πολιτικό) αλλα πρεπει να επικυρωθεί η πράξη και απο εδώ. Για θρησκευτικό δε ξερω ρωτηστε στην Ιταλική Πρεσβεια. Ρωτηστε επίσης στην Μητροπολη Ιταλίας, μπορει να υπαρχει και ορθοδοξη εκκλησία εκει

damien
03/10/2016, 16:31
Παιδια ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας και τις συμβουλες σας..
Κατι εχω βρει, θα ενημερωσω με λεπτομερειες!

taisteal
03/10/2016, 16:33
Περιμένουμε με αγωνία

:D

kordix
03/10/2016, 17:31
Το σκάνη ή δεν το σκάνη;

vasboot
13/11/2016, 20:21
To σκάνη;!;!;! Μωρ' του δίνουνη και καταλαβαίνη!!!

nik69
13/11/2016, 20:36
Πετώντας μια φορά για Ρώμη έτυχε να κάθομαι δίπλα με έναν παπά ορθόδοξο. Ήταν ιταλός , νέος σχετικά σε ηλικία και βρισκόταν στην Ελλάδα γιατί αρνήθηκε τον καθολικισμό και ασπάστηκε την ορθοδοξία.
Εάν ψάξεις και βρεις κανάν τέτοιον , ίσως να μπορέσει να σε βοηθήσει.

γιωτάς
13/11/2016, 21:48
http://www.ec-patr.org/dioceses.php?lang=&id=10

Με το καλό και ελπίζω να ευχαριστείς και εκ των υστέρων.... :D

bmwr1100gs
13/11/2016, 22:28
Δεν παντρευεσαι.
Κανεις τα εξοδα του γαμου βενζινες και ταξιδια.
Περνατε μελι και οι τρεις (γυναικα και μοτο οι αλλοι δυο ντε!)
Οταν με το καλο ερθει ενα παιδακι, το αναγνωριζεις.
my 2¢

Φίλε μου, ως λογιστής, σου λέω οτι είπες την πιο σωστή κουβέντα. Νομικά το παιδάκι θα έχει όλα τα δικαιώματα που θα είχε στα πλαίσια του γάμου και παράλληλα εσείς δεν επιφορτίζεστε με το φορολογικό βάρος των παντρεμένων...

Τα μεγάλα ζητήματα είναι:
i. τα σόγια (όχι το φυτό) και
ii. το κόλλημα, φανερό ή κρυφό, που έχουν οι γυναίκες με τον γάμο

teo_g7
13/11/2016, 22:42
Φίλε μου, ως λογιστής, σου λέω οτι είπες την πιο σωστή κουβέντα. Νομικά το παιδάκι θα έχει όλα τα δικαιώματα που θα είχε στα πλαίσια του γάμου και παράλληλα εσείς δεν επιφορτίζεστε με το φορολογικό βάρος των παντρεμένων...

Παιδια μη λεμε οτι θέλουμε!
Ειναι πολλα τα ζητήματα τα νομικά (πχ κληρονομιες,συντάξεις,χηρειες κλπ) που επιβαλουν το γαμο δυο ατομων που ζουν μαζί τη ζωη τους.Τωρα αμα θες να πας να βαλεις μια τζιφρα σε ενα δημαρχειο με (σχεδον) μηδενικο κοστος,that's up to you or the σογια
My2cents

el_hymador
13/11/2016, 23:20
Εξάγουμε γάμους... να η ανάπτυξη!

DrEvil
14/11/2016, 00:11
Παιδια μη λεμε οτι θέλουμε!
Ειναι πολλα τα ζητήματα τα νομικά (πχ κληρονομιες,συντάξεις,χηρειες κλπ) που επιβαλουν το γαμο δυο ατομων που ζουν μαζί τη ζωη τους.Τωρα αμα θες να πας να βαλεις μια τζιφρα σε ενα δημαρχειο με (σχεδον) μηδενικο κοστος,that's up to you or the σογια
My2cents

Θελω να πω πολλα, δεν θα το κανω.
Κατ' αρχην και αρχας δεν ειμαι ο τυπος "γραφω σεντονια". Απλα το βαριεμαι.
Κατα δευτερο λογο, ελπιζω οτι καποτε θα πιουμε μια μπυρα παρεα να σου εξηγησω το σκεπτικο μου.

Μα καπου διαφωνουμε.

leo1964
14/11/2016, 08:03
Το μέλος,ζητά πληροφορίες για κάτι που έχει αποφασίσει να κάνει
Ας τον βοηθήσει όποιος μπορεί προς αυτη την κατεύθυνση.
Καλά στέφανα φίλε
Υ.γ:Δεν είμαι παραδοσιακός τύπος!!!:p

blackbusa
14/11/2016, 11:16
Καλημερα παιδια,
Καθε βοηθεια δεκτη!!!

http://www.dirittierisposte.it/Schede/Famiglia/Matrimonio/il_matrimonio_dello_straniero_in_italia_id1115289_art.aspx#Pubblicazioni e documenti necessari

kane ena arxiko check me translator kai edw eimaste...vasika exei simasia ti gamo thelete na kanete (politiko i thriskeftiko) alla exei trelli grafeiokrateia me polla eksoda (arxika) se metafraseis...kai meta prepei na paiksoun kapoia taksidia prin gia tis analoges synenoiseis...

thewritika/nomizw to pio eykolo einai na ginei politikos gamos se ellinki presvia i proksenio...edw einai to link tis epitimis proksenou stin Flwrentia pou fantazomai me ena tilefwnima tha sou lysei polles apories...http://www.corpoconsolarefirenze.it/consolati-dettaglio.php?consolati=28

:beer:

teo_g7
14/11/2016, 12:12
Θελω να πω πολλα, δεν θα το κανω.
Κατ' αρχην και αρχας δεν ειμαι ο τυπος "γραφω σεντονια". Απλα το βαριεμαι.
Κατα δευτερο λογο, ελπιζω οτι καποτε θα πιουμε μια μπυρα παρεα να σου εξηγησω το σκεπτικο μου.

Μα καπου διαφωνουμε.

Ισχυει!

Δικες μου οι μπυρες.:beer::beer:

o_gavros
14/11/2016, 21:20
To σκάνη;!;!;! Μωρ' του δίνουνη και καταλαβαίνη!!!

έκλαψα!!!

kalampokas
15/11/2016, 12:44

χααχα ως 2ος λογιστής και παθών, επιβεβαιώνω τα μάλα. έτσι έκανα και εγώ με το 2ο παιδί-από την 2η γυναίκα, αμ πώς !!! (την πατήσαμε μια φορά)