View Full Version : Επανέκδοση πινακίδας λόγω φθοράς
macdeath_s
03/10/2016, 11:17
Καλημέρα σε όλους. Δυστυχώς μου έσπασε η πινακίδα στη μέση και έχασα το ένα κομμάτι. Βρίσκομαι εξωτερικό και το να κυκλοφορώ χωρίς δν νοείται σαν πιθανό σενάριο. Εδώ ακόμη και οι μπάτσοι έχουν πινακίδες και καθρέφτες και είναι καθόλα νόμιμοι. Για να την ξανατυπώσω εδώ είναι λίγο δύσκολο γιατί ναι μεν είναι Καινούργιου τύπου οι δικές τους (με βινύλιο) αλλά είναι προεκτυπωμένο το μεγαλύτερο μέρος και δν μπορούν να βάλουν το GR.
Αν δν τα καταφέρω εδώ, ποιά είναι η διαδικασία για να βγάλω στην Ελλάδα ;
Υ.Γ. Δεν έκανα σούζες
Καλημέρα σε όλους. Δυστυχώς μου έσπασε η πινακίδα στη μέση και έχασα το ένα κομμάτι. Βρίσκομαι εξωτερικό και το να κυκλοφορώ χωρίς δν νοείται σαν πιθανό σενάριο. Εδώ ακόμη και οι μπάτσοι έχουν πινακίδες και καθρέφτες και είναι καθόλα νόμιμοι. Για να την ξανατυπώσω εδώ είναι λίγο δύσκολο γιατί ναι μεν είναι Καινούργιου τύπου οι δικές τους (με βινύλιο) αλλά είναι προεκτυπωμένο το μεγαλύτερο μέρος και δν μπορούν να βάλουν το GR.
Αν δν τα καταφέρω εδώ, ποιά είναι η διαδικασία για να βγάλω στην Ελλάδα ;
μεχρι το 2014 η διαδικασια ηταν η παρακτω
Διαδικασία
-30 ΕΥΡΩ παράβολο (όχι ηλεκτρονικό).
-άδεια.
-ταυτότητα.
-παλιά πινάκιδα (όλα τα κομμάτια)
Την πινακίδα (μαζι με την γ@μ@τη άδεια σε κουρελόχαρτο:moutza:) την παραλαμβάνεις την επόμενη το πρωί. Αν εχεις χρονο να περιμενεις και μπορουν , μπορει και να στην βγαλουν αυθημερόν.
.
πυξιδας990
03/10/2016, 11:21
αδεια και οτι απεμεινε απο τη παλια στα κατα τοπους υπουργεια συγκοινωνιων.κοστος κανα 35ε.
σου τυπωνουν καινουρια με καινουριο αριθμο
macdeath_s
03/10/2016, 12:20
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά από την παλιά απέμεινε μόνο το μισό μέρος (τα τρία γράμματα). Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πάω ο ίδιος σε υπουργείο και φαντάζομαι για να θέλει ταυτότητα θα χρειάζεται παρουσία.
εκτος ελλαδος πρεπει νασαι ανθυμαμαι καλα.
κανε μια εξουσιοδοτηση και στειλε μαζι πινακιδα και αδεια και περιμενε.
να ξες το νουμερο κυκλοφοριας θα αλαξει οποτε μετα την εκδοση νεας πινακιδας να πας ασφαλεια να την διορθωσεις.
δυστυχως :(
macdeath_s
03/10/2016, 17:49
Ναι εκτός είμαι μόνιμα. Εξουσιοδότηση δεν γίνεται εύκολα γιατί δεν έχουμε εδώ ούτε πρεσβεία, ούτε προξενείο όυτε τπτ.
amyroukai
03/10/2016, 17:55
δεν έχεις και πολλές επιλογές... μόνο αν δεις ποιά διαδικασία θέλει για να το μετατρέψεις στην χώρα που είσαι, αν είναι ανέξοδο.
macdeath_s
03/10/2016, 19:30
Στη χώρα που είμαι θέλει ένα χαρτί COC (την πιστοποίηση της μοτο δλδ) το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω από το ελληνικό υπουργείο.
amyroukai
03/10/2016, 19:44
Αν δεν είναι κάτι που πρέπει να βγει στο όνομά σου, μήπως να το δούμε αν γίνεται να το πάρουμε να στο στείλουμε; με την ΚΤΜ εδώ μίλησες; θέλεις να πάρω ένα τηλέφωνο να ρωτήσω;
macdeath_s
03/10/2016, 20:48
Για το COC λες ? Nai τους έχω μιλήσει και μου λέγανε να πάω στο υπουργείο να το πάρω αλλά για φίλο που έστειλα διεκπεραιωτή για εξαγωγή άδειας δεν του το δώσανε.
Lioulios
03/10/2016, 22:28
Καλα ξεμπερδεματα μαν .
DoctoR_k6
03/10/2016, 23:26
Μιλά κ με την τοπική KTM... Το COC βγαίνει από τον κατασκευαστή κ θεωρώ πως κ ή εκεί ΚΤΜ θα μπορεί να στο δώσει.
Δεν αλλάζει κάτι στο μότο σε σχέση με αυτό που πωλείται στην Ισπανία.
Bob_o_mastoras
04/10/2016, 01:53
Ναι εκτός είμαι μόνιμα. Εξουσιοδότηση δεν γίνεται εύκολα γιατί δεν έχουμε εδώ ούτε πρεσβεία, ούτε προξενείο όυτε τπτ.
Που εισαι ρε μαν...;;; Στην Ανταρκτικη...;;;; :uplate:
macdeath_s
04/10/2016, 02:27
Ισπανία αλλά πολύ μακρυά από τη Μαδριτή.
Cpt. Haddock
04/10/2016, 08:57
Στη χώρα που είμαι θέλει ένα χαρτί COC (την πιστοποίηση της μοτο δλδ) το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω από το ελληνικό υπουργείο.
Εισαι σιγουρος; Εβγαλα γαλλικές πινακιδες και δεν χρειάστηκα κατι απο Ελλαδα πλην της άδειας (και ναι, ειχα το άθλιο Α4...). Την πιστοποίηση μου την έβγαλε η Triumph (ηρθε χαρτι απο το εργοστάσιο). Ψαξτο λιγο και αφου εισαι μονιμα έξω βγαλε ισπανικες πινακιδες να ξεμπερδεύεις.
Αυτή η πιστοποίηση που λέτε είναι σαν το certificat de conformité για τα αυτοκίνητα;
Αν ναι τότε λογικά το παίρνεις από την αντιπροσωπεία, για τα αυτοκίνητα πληρώνεις και άνετα 100-130 ευρώ ανάλογα την εταιρία.
δεν έχεις και πολλές επιλογές... μόνο αν δεις ποιά διαδικασία θέλει για να το μετατρέψεις στην χώρα που είσαι, αν είναι ανέξοδο.
Ανέξοδα αποκλείεται να είναι, αλλά λογικά δεν θα είναι πάρα πολλά.
Συνήθως χρειάζεσαι κάποιο παράβολο που ποικίλει ανάλογα τη χώρα να περάσεις κτεο που επίσης ποικίλει και φυσικά τέλη και ασφάλεια και εκεί το "κόστος" είναι ότι δε θα πάρει πίσω τη διαφορά από τα ελληνικά τέλη (οπότε καλό είναι να το κάνει άμεσα) και ίσως να χάσει ένα ποσοστό της ασφάλειας. Ενδεχόμενο άλλο κόστος είναι το χαρτί της πιστοποίησης. Αυτά ισχύουν για τα αυτοκίνητα λογικά θα ισχύουν και για τις μηχανές ίσως με χαμηλότερο κόστος
Cpt. Haddock
04/10/2016, 09:40
Ναι Μανωλη, αυτη ειναι η πιστοποίηση. Τζαμπα δε θα ειναι, αναλογα τη χωρα πληρωνεις για την άδεια κυκλοφοριας. Στη γαλλια ειναι 110 ευρω για μοτο, αλλα εδω μετα δεν έχει ετησια τέλη.
Τεσπα, ΜΑκντεθ, βγαλε πινακιδες εκει να ξεμπερδεύεις.
Bob_o_mastoras
04/10/2016, 10:53
Ισπανία αλλά πολύ μακρυά από τη Μαδριτή.
Α, η χωρα μου!! :D
Και εγω εκανα εκει.
Κλεισε ενα ραντεβου στην πρεσβεια στη Μαδριτη ή στο προξενειο στη Βαρκελωνη (καλυτερα Μαδριτη, αυτοι στη Βαρκελωνη "ξυνονται" ασυστολα) παρε μια vueling για φθηνα και πεταξου αυθημερον.
macdeath_s
04/10/2016, 12:26
Εισαι σιγουρος; Εβγαλα γαλλικές πινακιδες και δεν χρειάστηκα κατι απο Ελλαδα πλην της άδειας (και ναι, ειχα το άθλιο Α4...). Την πιστοποίηση μου την έβγαλε η Triumph (ηρθε χαρτι απο το εργοστάσιο). Ψαξτο λιγο και αφου εισαι μονιμα έξω βγαλε ισπανικες πινακιδες να ξεμπερδεύεις.
Σε ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω. Είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί κυριολεκτικά βαριόνται που ζούνε :(
macdeath_s
04/10/2016, 12:27
Α, η χωρα μου!! :D
Και εγω εκανα εκει.
Κλεισε ενα ραντεβου στην πρεσβεια στη Μαδριτη ή στο προξενειο στη Βαρκελωνη (καλυτερα Μαδριτη, αυτοι στη Βαρκελωνη "ξυνονται" ασυστολα) παρε μια vueling για φθηνα και πεταξου αυθημερον.
Που έχει ρε συ προξενείο εδώ πέρα ? Και τι προξενείο είναι ελληνικό με καταλανούς να δουλεύουν μέσα ? Εκεί ούτε τα φώτα δεν θα λειτουργούν σιγουράκι :bawl:
Bob_o_mastoras
04/10/2016, 14:28
Που έχει ρε συ προξενείο εδώ πέρα ? Και τι προξενείο είναι ελληνικό με καταλανούς να δουλεύουν μέσα ? Εκεί ούτε τα φώτα δεν θα λειτουργούν σιγουράκι :bawl:
Βαρκελωνη εισαι..;;;
Ronda del General Mitre με carrer de Freixa στη Sarria. "Consulado Griego de Barcelona"
Εδω δες: https://www.google.gr/maps/@41.3991387,2.1356516,17.48z
Ισπανικα δεν μιλας..;;;
Ισχυει οτι δουλευουν καποιοι Καταλανοι μεσα και ο προξενος ειναι Καταλανος επισης (:lol:) αλλα ειναι μια υπευθυνη (καρα-βυσμα) εκει που ειναι Ελληνιδα και μπορει να σε βοηθησει. Λιγο ξυνη και πιθανον να εχει να κανει σεξ εναν αιωνα οποτε προσεξε μην την στραβωσεις γιατι ειναι ικανη να σου κατασχεσει το Δουκα και να σου δωσει ενα bicing να κανεις τη δουλεια σου :lol:.. ;)
Εχει και αλλους δυο-τρεις δοιηκιτικους υπαλληλους Ελληνες, επισης.
macdeath_s
04/10/2016, 15:05
Βαρκελωνη εισαι..;;;
Ronda del General Mitre με carrer de Freixa στη Sarria. "Consulado Griego de Barcelona"
Εδω δες: https://www.google.gr/maps/@41.3991387,2.1356516,17.48z
Ισπανικα δεν μιλας..;;;
Ισχυει οτι δουλευουν καποιοι Καταλανοι μεσα και ο προξενος ειναι Καταλανος επισης (:lol:) αλλα ειναι μια υπευθυνη (καρα-βυσμα) εκει που ειναι Ελληνιδα και μπορει να σε βοηθησει. Λιγο ξυνη και πιθανον να εχει να κανει σεξ εναν αιωνα οποτε προσεξε μην την στραβωσεις γιατι ειναι ικανη να σου κατασχεσει το Δουκα και να σου δωσει ενα bicing να κανεις τη δουλεια σου :lol:.. ;)
Εχει και αλλους δυο-τρεις δοιηκιτικους υπαλληλους Ελληνες, επισης.
Λίγο πιο πάνω είναι η κοντινή διαδρομή που έχουμε για σύντομες βόλτες. Η άσφαλτος επιπέδου πίστας!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για το ινφο, θα πάρω αύριο να τους ρωτήσω Έλληνες στην Ισπανία μαζί με καταλανούς πρέπει να είναι killer combo. :bawl:
τα λεγομενα σου περι καταλανους που βαριουνται μου θυμιζει πολυ την ταινια quo vado αλλα στην ιταλικη εκδοχη :lol:
μεσογειακα ταμπεραμεντα ειναι :bawl:
macdeath_s
04/10/2016, 16:51
τα λεγομενα σου περι καταλανους που βαριουνται μου θυμιζει πολυ την ταινια quo vado αλλα στην ιταλικη εκδοχη :lol:
Δεν περίμενα ποτέ ότι εντός EU θα έβρισκα χειρότερα services από Ελλάδα. Και όμως εδώ χειρότερα μακράν.
Bob_o_mastoras
05/10/2016, 00:02
Λίγο πιο πάνω είναι η κοντινή διαδρομή που έχουμε για σύντομες βόλτες. Η άσφαλτος επιπέδου πίστας!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για το ινφο, θα πάρω αύριο να τους ρωτήσω Έλληνες στην Ισπανία μαζί με καταλανούς πρέπει να είναι killer combo. :bawl:
Πραγματικα, οι δρομοι τους ειναι αριστοι και σε καποια σημεια απλα απιστευτοι!!! :vroum:
Το προξενειο μας ισχυει οτι ειναι ψιλο-οτι να 'ναι. Αλλα το Καταλανικο Δημοσιο εμενα μου ειχε φανει οτι λειτουργει αρτια.
Δεν ταλαιπωρηθηκα ποτε και χρειαστηκε να διεκπεραιωσω αρκετες υποθεσεις. Και πολλα μπορεις να τα κανεις και μονος σου μεσω ιντερνετ.
macdeath_s
05/10/2016, 00:15
Πραγματικα, οι δρομοι τους ειναι αριστοι και σε καποια σημεια απλα απιστευτοι!!! :vroum:
Το προξενειο μας ισχυει οτι ειναι ψιλο-οτι να 'ναι. Αλλα το Καταλανικο Δημοσιο εμενα μου ειχε φανει οτι λειτουργει αρτια.
Δεν ταλαιπωρηθηκα ποτε και χρειαστηκε να διεκπεραιωσω αρκετες υποθεσεις. Και πολλα μπορεις να τα κανεις και μονος σου μεσω ιντερνετ.
Μα αυτό είναι το παράδοξο εδώ αγαπητέ. Το δημόσιο είναι όντως υποδειγματικό και αρτιότατο αλλά ο ιδιωτικός τομέας θυμίζει εφορία στο κορδελιό δεκαετία 80 :bawl:
Εκλαψα ασυστολα με το ταινιακι!!!Una fatsa una ratsa που λέμε
Bob_o_mastoras
05/10/2016, 00:32
Μα αυτό είναι το παράδοξο εδώ αγαπητέ. Το δημόσιο είναι όντως υποδειγματικό και αρτιότατο αλλά ο ιδιωτικός τομέας θυμίζει εφορία στο κορδελιό δεκαετία 80 :bawl:
Ναι, αυτο παιζει να ισχυει. Γενικα ειναι τεμπεληδες και ψιλο-στα @@ τους. Με καποιες συμπεριφορες Καταλανων συναδελφων απορουσα πως δεν τους απολυανε..
Το δημοσιο λειτουργει αρτια, μαλλον, λογω ορθοτατου συστηματος και μικρης, σχετικα, γραφειοκρατειας.
Ναι Μανωλη, αυτη ειναι η πιστοποίηση. Τζαμπα δε θα ειναι, αναλογα τη χωρα πληρωνεις για την άδεια κυκλοφοριας. Στη γαλλια ειναι 110 ευρω για μοτο, αλλα εδω μετα δεν έχει ετησια τέλη.
Τεσπα, ΜΑκντεθ, βγαλε πινακιδες εκει να ξεμπερδεύεις.
Ταρίφα νομίζω το χουνε για να τα κονομάνε ανέξοδα. Για ένα βόλβο πήγε 130. Και λέω το ανέξοδα γιατί πρόκειται για χαρτί που υπάρχει ήδη στα αρχεία τους, δεν κάνουν κανένα έλεγχο στο όχημα απλά λένε πώς βγήκε από το εργοστάσιο.
Bob_o_mastoras
05/10/2016, 01:13
Γενικα παντως τα τελη κυκλοφοριας στην Ισπανια ειναι φθηνα. Καμια σχεση με Ελλαδα.