View Full Version : Απωθηση ζωων..
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/10/2021, 11:11
καλή ιδέα με το ξίδι , θα το δοκιμάσω
μέχρι τώρα , πήρα ένα ρολό πλαστικής μεμβράνης που βάζουν στα τρόφιμα για τύλιγμα (όχι λαδόχαρτο)
και τη βάζω στη τσάντα
όταν παρκάρω, απλώνω πάνω σε όλη την επιφάνεια που θέλω να προστατέψω
όταν είναι να πάρω τη μηχανη, απλά πετάω την μεμβράνη στην ανακύκλωση
η σέλα πεντακάθαρη κάθε φορά , έκατσε δεν έκατσε γάτα (άσε που στην μεμβράνη δεν πολυγουστάρουν και τόσο )
Και εγω με το ξυδι θα δοκιμάσω! Δε μπορεί κάτι θα καταφέρουμε!
Και εγω με το ξυδι θα δοκιμάσω! Δε μπορεί κάτι θα καταφέρουμε!
να σου ανοίξει η όρεξη για κανένα τουρσί
PaNick67
29/10/2021, 12:14
Αυτο που εκανα στο Africa και ξενοιασα ηταν να παρω μια σακουλα που βαζουν μπαζα η οποια ειναι απο χοντρο πλαστικο. Την εκοψα κατα μηκος με τετοιο τροπο που να χωραει στην αρχη της σελας και να θυλυκωνει εκει. Στο πισω μερος την εσπρωχνα κατω απο το χειλος της σελας και εμενε εκει. Σε εμενα η δουλεια γινοταν με μια, σε πιο μεγαλες σελες μπορεις να βαλεις 2, τη δευτερη απο την πισω πλευρα. Μπορεις εκει πανω να ψεκασεις ξυδι η χλωρινη, και αν χαλασουν τις αντικαθιστας πανευκολα αφου ειναι παμφθηνες.
Μπονους η θεοστεγνη σελα σε μερες βροχης.
Tip. Αφου πηρες κουκουλα η συμβουλη λειτουργει οταν την βαρεθεις να την βαζωβγαζεις και την πεταξεις :lol: Γιατι θα γινει καποια στιγμη
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/10/2021, 22:15
Tip. Αφου πηρες κουκουλα η συμβουλη λειτουργει οταν την βαρεθεις να την βαζωβγαζεις και την πεταξεις :lol: Γιατι θα γινει καποια στιγμη
Το ξέρω το έγραψα και παραπάνω! Το εχω ξαναδεί το εργο:D
doctor_john
30/10/2021, 08:12
Αν έχεις εύκολη την φύλαξη της κουκούλας, κόλλησε 'κανα κύβο, πυραμίδες, κ.λπ. από φελιζόλ εσωτερικά με διπλής όψης στο σημείο της σέλας
Μικρά σχήματα, μικρότερα από τσιγάρα. Αν τα κόψεις με κοπίδι δεν βγάζουν μετά.
Υπαρχουν αρκετά προϊόντα απώθησης για γάτες, κυρίως υγρά που ψεκαζεις ή κοκκώδη. Τα αλλά με τους υπερήχους κλπ δεν θα τα σύστηνα. Η Protecta που ξερω οτι ασχολείται πολλα χρόνια με το όλο θέμα έχει κάποια ετοιμα σπρέι που μπορείς να δοκιμασεις αλλά να θυμάσαι οτι θα χρειαζεται και η σχετική επαναληπτικότητα. Επίσης να θυμάσαι οτι η βροχή μπορεί να μειώσει κατα πολύ το αποτέλεσμα της εφαρμογης. Σε πιο οικονομική λύση θα σου σύστηνα να δοκιμασίες αυτό που αναφέρθηκε παραπανω με τη σιτρονελα, γιατί αυτά τα απωθητικα συνήθως έχουν ενα τέτοιο άρωμα.
εμένα μπαίνουν 2 γάτοι στο γκαράζ
ο ένας που είναι λίγο αδερφή κοιμάται πάνω στην κουκούλα
ο άλλος κάτω απ την κουκούλα
στειρωμένοι και οι 2 δεν μ ενοχλούν
Εγώ τους ενοχλώ όταν παίρνω το μηχανάκι
Νομίζω ότι Απρίλη που φεύγω για δουλειά θα χαρούν πολύ
Αν και τότε δεν κάνει κρύο
:lol:
εμένα μπαίνουν 2 γάτοι στο γκαράζ
ο ένας που είναι λίγο αδερφή κοιμάται πάνω στην κουκούλα
ο άλλος κάτω απ την κουκούλα
στειρωμένοι και οι 2 δεν μ ενοχλούν
Εγώ τους ενοχλώ όταν παίρνω το μηχανάκι
Νομίζω ότι Απρίλη που φεύγω για δουλειά θα χαρούν πολύ
Αν και τότε δεν κάνει κρύο
Με έχεις μπερδέψει...
1) Πώς συμπεραίνεις ότι στειρωμένος γάτος είναι κουνιστός;
2) Τι Απρίλη για δουλειά; Έχουν σεζόν οι μπακλαβάδες;
basilis_k6
30/10/2021, 15:05
Υπαρχουν αρκετά προϊόντα απώθησης για γάτες, κυρίως υγρά που ψεκαζεις ή κοκκώδη. Τα αλλά με τους υπερήχους κλπ δεν θα τα σύστηνα. Η Protecta που ξερω οτι ασχολείται πολλα χρόνια με το όλο θέμα έχει κάποια ετοιμα σπρέι που μπορείς να δοκιμασεις αλλά να θυμάσαι οτι θα χρειαζεται και η σχετική επαναληπτικότητα. Επίσης να θυμάσαι οτι η βροχή μπορεί να μειώσει κατα πολύ το αποτέλεσμα της εφαρμογης. Σε πιο οικονομική λύση θα σου σύστηνα να δοκιμασίες αυτό που αναφέρθηκε παραπανω με τη σιτρονελα, γιατί αυτά τα απωθητικα συνήθως έχουν ενα τέτοιο άρωμα.
εριξα σιτρονελα και ξυδι έτσι για να δοκιμάσω. δεν εγινε τιποτα, μολις επλυνα την κουκουλα. οι 2-3 αρσενικοι που εχω εδω δεν μασάνε απο τέτοια. μπορω βέβαια να λουσω την κουκουλα με σιτρονέλα (το ξυδι βρομαει αρκετα) και να το ξαναδοκιμάσω.
Γνωστός μου είχε κακοπάθει από τις γάτες που του έχεζαν συνέχεια το γκαζόν. Κατέληξε να στήσει σύστημα με ανιχνευτή κίνησης που ενεργοποιούσε το ποτιστικό όταν έμπαινε γάτα στον κήπο. Σε λίγο καιρό το έμαθαν όλες οι γάτες της γειτονιάς και δεν ξαναπάτησε καμία.
Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να βρει και να ρυθμίσει τον ανιχνευτή κίνησης, διότι οι περισσότεροι είναι κατάλληλοι για ανίχνευση ογκωδών στόχων, π.χ. ανθρώπους. Τελικά βρήκε τον κατάλληλο ανιχνευτή, ρύθμισε ευαισθησία και γωνία, ώστε να μην ενεργοποιείται από περαστικά πτηνά και τον συνέδεσε με το σύστημα ποτίσματος.
Εννοείται ότι δεν είναι εφαρμόσιμο στην περίπτωση του Παπασούζα, για στάθμευση σε εξωτερικό χώρο.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/10/2021, 16:39
εριξα σιτρονελα και ξυδι έτσι για να δοκιμάσω. δεν εγινε τιποτα, μολις επλυνα την κουκουλα. οι 2-3 αρσενικοι που εχω εδω δεν μασάνε απο τέτοια. μπορω βέβαια να λουσω την κουκουλα με σιτρονέλα (το ξυδι βρομαει αρκετα) και να το ξαναδοκιμάσω.
Περιμένω να έρθει η κουκούλα να δοκιμάσω και εγω!Στη περίπτωση μου η κουκούλα δε θα μπαινοβγαίνει καθημερινά γιατί εχω το φριγουιντ για τις μικροκινησεις!Μέχρι να πωληθεί τουλάχιστον!
Περιμένω να έρθει η κουκούλα να δοκιμάσω και εγω!Στη περίπτωση μου η κουκούλα δε θα μπαινοβγαίνει καθημερινά γιατί εχω το φριγουιντ για τις μικροκινησεις!Μέχρι να πωληθεί τουλάχιστον!
Και τι το πήρες τότε το βεστρώμ, για να κοιμούνται πάνω του οι γάτες; :p
Πάτερ εγώ είχα σωθεί με μια ηλιοπροστασία αυτοκινήτου, αυτές της πλάκας, κάτι ασημί, με 1-2 ευρώ. Έχουν λαστιχάκια στις άκρες (ή είχα βάλει εγώ, δε θυμάμαι) και την άπλωνα πάνω στη σέλα. Για να μη φύγει πιάνεις τα λαστιχάκια κάπου πχ στον καθρέφτη και πίσω στο φλας. Δε χρειάζεται να εφαρμόζει τέλεια, απλώς να υπάρχει πάνω ώστε να μην μπορούν να βρουν ισορροπία να ξαπλώσουν στη σέλα.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/10/2021, 20:04
Και τι το πήρες τότε το βεστρώμ, για να κοιμούνται πάνω του οι γάτες; :p
Χαχαχαχαχαχα
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/10/2021, 20:07
Πάτερ εγώ είχα σωθεί με μια ηλιοπροστασία αυτοκινήτου, αυτές της πλάκας, κάτι ασημί, με 1-2 ευρώ. Έχουν λαστιχάκια στις άκρες (ή είχα βάλει εγώ, δε θυμάμαι) και την άπλωνα πάνω στη σέλα. Για να μη φύγει πιάνεις τα λαστιχάκια κάπου πχ στον καθρέφτη και πίσω στο φλας. Δε χρειάζεται να εφαρμόζει τέλεια, απλώς να υπάρχει πάνω ώστε να μην μπορούν να βρουν ισορροπία να ξαπλώσουν στη σέλα.
Τώρα που το λες και εγω αυτό είχα κάνει στο φριγουιντ με τη μόνη διαφορά οτι είχα πάρει ειδική ηλιοπροστασια για σελα μηχανής! Εχθές εσκισα μια σακούλα Σκλαβενίτη και εντυσα τη σελα και σήμερα το πρωί δεν είχαν ανέβει καθόλου γάτες :D
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
31/10/2021, 08:01
2η μερα σημερα που παω το πρωί και δε βρισκω λασπη στη σελα και στα πλαϊνά πλαστικά!
431573
Με έχεις μπερδέψει...
1) Πώς συμπεραίνεις ότι στειρωμένος γάτος είναι κουνιστός;
2) Τι Απρίλη για δουλειά; Έχουν σεζόν οι μπακλαβάδες;
Άμα είναι ευνούχος ο αδέσποτος του κόβουν λίγο και το αυτί
Ναι φεύγω για σεζόν ανοίγουν οι δουλειές τέρμα η γαλέρα
Δεν έχουν κάνει ζημιά ως τώρα πάντως οπότε τους αφήνω να
βρίσκουν απάγκιο. Ειδικά με τις βροχές και το κρύο αμαρτία είναι
τα ζωντανά
Ειχα καποτε το ενα σκουτερ κατω απο το σπιτι, με κουκουλα, οι γατες εμπαιναν μεσα και μετα βρωμουσε ασχημα γιατι μαλλον μαρκαρανε το χωρο, δε παλευοταν αλλο και σταματησα να βαζω κουκουλα, στη σελα δε με νοιαζει αν καθονται, θα παρει πολυ καιρο για να την χαλασουνε και ενα καλυμμα ειναι αρκετα φθηνο ωστε οταν χρειαστει να βαλω ενα αλλο. Εχω και γατο και ξερω οτι αυτα τα ζωα αγαπανε την ανεση και το κρεβατι, ο δικος μου κοιμαται πανω μου και το χειμωνα χωνεται μεσα στα παπλωματα.. Ειχα δει ενα παπι που ειχε μια σανιδα με κατι καρφακια πανω, αμα το πετυχω θα σας στειλω την φωτο. Αμα θες να μην ασχολεισαι βαλτο σε κλειστο γκαραζ, η τιμη ειναι μικρη, κανα 20-40 το μηνα, και οχι μονο δεν καθονται γατες αλλα ειναι ασφαλες απο ολες τις αποψεις και δε σου τρωει ουτε ο καιρος τη μηχανη, εχω τη 1 σε γκαραζ και ουτε ασχολουμαι..
Spar1991
23/01/2022, 13:00
Ειχα καποτε το ενα σκουτερ κατω απο το σπιτι, με κουκουλα, οι γατες εμπαιναν μεσα και μετα βρωμουσε ασχημα γιατι μαλλον μαρκαρανε το χωρο, δε παλευοταν αλλο και σταματησα να βαζω κουκουλα, στη σελα δε με νοιαζει αν καθονται, θα παρει πολυ καιρο για να την χαλασουνε και ενα καλυμμα ειναι αρκετα φθηνο ωστε οταν χρειαστει να βαλω ενα αλλο. Εχω και γατο και ξερω οτι αυτα τα ζωα αγαπανε την ανεση και το κρεβατι, ο δικος μου κοιμαται πανω μου και το χειμωνα χωνεται μεσα στα παπλωματα.. Ειχα δει ενα παπι που ειχε μια σανιδα με κατι καρφακια πανω, αμα το πετυχω θα σας στειλω την φωτο. Αμα θες να μην ασχολεισαι βαλτο σε κλειστο γκαραζ, η τιμη ειναι μικρη, κανα 20-40 το μηνα, και οχι μονο δεν καθονται γατες αλλα ειναι ασφαλες απο ολες τις αποψεις και δε σου τρωει ουτε ο καιρος τη μηχανη, εχω τη 1 σε γκαραζ και ουτε ασχολουμαι..
Προσωπικα για γκαραζ δεν ειναι παντα ευκολο.. Εγω βρηκα 15 στενα απο το σπιτι μου αριστο υπογειο γκαραζ με 2 γκαραζοπορτες και δινω 35. Ομως δεν ειναι ευκολο να βρουν ολοι σχετικα κοντα. Οταν το βαζα εξω απο το σπιτι και ειχα θεμα με γατες εκανα ενα κολπο που σκεφτηκα μονος μ. Εβαλα κουκουλα και εκανα στο πεζοδρομιο τρυπες και βιδωσα 3 καρφια με στρογγυλο σιδερο απο πανω.. ετσι εδεσα ιμαντε απο τον τοιχο μεχρι κατω που καναν την κουκουλα ν κλεινει εντελως χωρις να αφηνει περιθωρειο για τις γατες να προσπαθησουν! 2 3 ιμαντες εβαλα ποτε δεν μ κλεψαν καποιον ασε που ειναι και φτηνοι αμα γινει κατι
ioannispar
23/01/2022, 13:05
Εγώ την έχω σε κλειστό γκαράζ αλλά οι γατούλες βρίσκουν τον τρόπο και μπαίνουν οπότε το ξύδι είναι μονόδρομος πιστεύω.
Εγω βρηκα 15 στενα απο το σπιτι μου αριστο υπογειο γκαραζ με 2 γκαραζοπορτες και δινω 35.
Δεν είναι κάπως μακριά τα 15 στενά; Μιλάμε για απόσταση περίπου 2 χιλιόμετρα.
Εγώ την έχω σε κλειστό γκαράζ αλλά οι γατούλες βρίσκουν τον τρόπο και μπαίνουν οπότε το ξύδι είναι μονόδρομος πιστεύω.
Αναλογα το γκαραζ, εγω το βαζω σε κλειστο 3 οροφο με καμερες και φυλακα, εκει ουτε τρομοκρατης δε μπαινει, δεν ηταν αποθηκη που εγινε γκαραζ η κατι τετοιο, ο χωρος φτιαχτηκε για να ειναι γκαραζ, με αεραγογους πορτες εξοδου κλπ.
Γενικα ειναι ενα θεμα το γκαραζ, να ειναι καλο, να ειναι κοντα κλπ. Εγω επειδη αγορασα το σπιτι, ενα απο τα κριτηρια ηταν αυτο.
Δεν είναι κάπως μακριά τα 15 στενά; Μιλάμε για απόσταση περίπου 2 χιλιόμετρα.
Πολυ μακρια ειναι, εκει αξιζει αν εχεις τη μεγαλη μεσα και πας με το μικρο και την παιρνεις. Το δικο μου φαινεται απ το μπαλκονι μου, ειναι ακριβως απεναντι. Παλια το εβαζα αλλου, 3 τετραγωνα, επειδη το καλο ηταν γεματο οταν πρωτοηρθα στη γειτονια, και βαριομουν φουλ καθε πρωι να πηγαινω με τα ποδια, συν οτι ηταν και σαπιο το γκαραζ, αλλα εκανε 20 ευρω.
Spar1991
23/01/2022, 15:33
Πολυ μακρια ειναι, εκει αξιζει αν εχεις τη μεγαλη μεσα και πας με το μικρο και την παιρνεις. Το δικο μου φαινεται απ το μπαλκονι μου, ειναι ακριβως απεναντι. Παλια το εβαζα αλλου, 3 τετραγωνα, επειδη το καλο ηταν γεματο οταν πρωτοηρθα στη γειτονια, και βαριομουν φουλ καθε πρωι να πηγαινω με τα ποδια, συν οτι ηταν και σαπιο το γκαραζ, αλλα εκανε 20 ευρω.
Εχω ενα medley οποτε οταν παιρνω την μηχανη αφηνω αυτο εκει.. 1 λεπτο κανω ν παω..τωρα με τα ποδια δεν συμφερε...αλλα αν δεν ειχα σκουτερακι θ παιρνα ηλεκτρικο πατινι για τα 15 στενα
motojojo
23/01/2022, 17:12
Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθει, φίλος έλυσε το πρόβλημα με τις γάτες τοποθετώντας ναφθαλίνη. Τα γνωστά μπαλάκια για τις ντουλάπες.
Είχε μάλιστα πλαστικές θήκες που χωρούσαν 3-4 μπαλάκια ναφθαλίνης, δεν θυμαμαι αν τις αγόρασε έτσι με τη ναφθαλίνη μέσα.
Πάντως έκαναν δουλειά, δεν ξαναπλησίασε γάτα ουτε μπήκε ποτέ κάτω από την κουκούλα.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/01/2022, 05:31
Εμένα με σακουλα πλαστική στη σελα για κάλυμμα και κουκούλα δε ξαναβρήκα γατα απο κάτω!
Chris_symphony
23/05/2022, 10:28
Έχω το μηχανάκι σε κλειστό πάρκινγκ, είναι μια γάτα που μπαίνει μέσα κ ανεβαίνει συνέχεια πάνω. Κατουράει δίπλα. Έβαλα κουκούλα κ νομίζω πως είναι χειρότερα..
Δοκίμασα ναφθαλίνη κ μαύρο κόκκινο πιπέρι περιμετρικά κ από κάτω στο μηχανάκι αλλά τπτ. Θα δοκιμάσω κ το ξύδι που διάβασα.
Κάποιος με είπε το σκόρδο κάνει δουλειά!
Παίδες οι αρσενικοι γατοι ειναι που κατουρανε και συμμαδεύουν την περιοχή τους.
Chris_symphony
23/05/2022, 11:35
Παίδες οι αρσενικοι γατοι ειναι που κατουρανε και συμμαδεύουν την περιοχή τους.
Δεν ξέρω τι είναι, αυτή η γάτα είναι πολύ σκληροπυρηνική!! :lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/05/2022, 11:36
Η βάζε καθε βράδυ υλικό πανω στη σέλα που να μην αρέσει σε μια γάτα να κάθεται πανω (π.χ. σακουλα πλαστική ή πέρνεις τη σελα κάθε βράδυ σπίτι! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα!
ή πέρνεις τη σελα κάθε βράδυ σπίτι! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα!
Πολύ πρακτική και άνετη λύση. Άσε που της έχεις έτοιμη χeστρα για το βράδυ :bawl:
Πάρε ξύδι για αρχή και ρίξε παντού περιμετρικά του μηχανακίου (και από κάτω) και βλέπεις.
Chris_symphony
23/05/2022, 12:21
Η βάζε καθε βράδυ υλικό πανω στη σέλα που να μην αρέσει σε μια γάτα να κάθεται πανω (π.χ. σακουλα πλαστική ή πέρνεις τη σελα κάθε βράδυ σπίτι! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα!
Βάζω την ζελατίνα που είχε το μηχανάκι όταν το αγόρασα.
Πολύ πρακτική και άνετη λύση. Άσε που της έχεις έτοιμη χeστρα για το βράδυ :bawl:
Πάρε ξύδι για αρχή και ρίξε παντού περιμετρικά του μηχανακίου (και από κάτω) και βλέπεις.
Θα το δοκιμάσω αυτό με το ξύδι! Ελπίζω να κάνει δουλειά γτ με βλέπω να τρελαίνομαι!
yannis24
23/05/2022, 12:28
οχι περιμετρικα το ξυδι....εξατμιζεται.....
Θα παρεις ενα μπουκαλι, και θα το αδειασεις μεσα σε ενα ταπερ......
Το βραδυ θα ανοιγεις το ταπερ ( αφου το ανακουνισεις πρωτα), και θα το αφηνεις ανοιχτο κατω απο την μηχανη ( εγω το εβαζα κατω απο την ποδια του σκουτερ).
το πρωι θα το ξανακλεινεις για να μην χαλαει το αρωμα του....
Με κανονικη χρηση εμενα με εβγαζε το μπουκαλι σχεδον μηνα !
Το βραδυ θα ανοιγεις το ταπερ ( αφου το ανακουνισεις πρωτα), και θα το αφηνεις ανοιχτο κατω απο την μηχανη ( εγω το εβαζα κατω απο την ποδια του σκουτερ).
Κρατάει η μυρωδιά του αρκετά! Το τάπερ σίγουρα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
Ξύδι, μιλάμε για μεγάλη συσκευασία - που είναι και φθηνό, όχι ΤΟΠ πχ. των 350ml.
Chris_symphony
23/05/2022, 12:37
Θα το δοκιμάσω έτσι.. Θα βάλω κ σε ένα σφουγγάρι να ποτίσει! Ναι αλλά την ημέρα δεν θα μυρίζει αμα το κλείνω..
Έχει μια τρύπα η πόρτα από το γκαράζ κ μπαίνει όποτε θέλει. Άσε που κάθεται κ μέσα
Chris_symphony
23/05/2022, 12:38
Κρατάει η μυρωδιά του αρκετά! Το τάπερ σίγουρα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
Ξύδι, μιλάμε για μεγάλη συσκευασία - που είναι και φθηνό, όχι ΤΟΠ πχ. των 350ml.
Θα πάρω 4-5 λίτρα! :lol:
lykourgi
23/05/2022, 16:45
Δεν γίνεται να κλείσεις την τρύπα;
Chris_symphony
23/05/2022, 17:05
Δυστυχώς όχι. Έχει μια πόρτα που ανοίγεις κ μπαίνεις με κλειδί. Την κλείνω εγώ αλλά ένας καλός κυριουλης την ξανά ανοίγει.
Τον είπα ότι έχω αλλεργία κ με ενοχλεί κ η απάντηση του ήταν ότι κ εγώ τι να κάνω, από την πόρτα μπαίνω!
Ένα τέτοιο δεν θα βοηθούσε?
https://www.skroutz.gr/c/1420/security_locks/f/933326/michanismos-portas.html
basilis_k6
23/05/2022, 17:37
μην ασχολησε. ουτε ξυδια ουτε μυδια, δεν κανουν τιποτα. αυτη η φαση κραταει κανα 2μηνο μαξ και μετα θα σταματησει εκτος αν ειναι ασφαλες το περιββάλον για υπνο. βαζε κατι αβολο πανω στη σελα να μην μπορει να κοιμηθει και θα φυγει μονος του.
Πριν καμία βδομάδα περπατώντας είδα ένα σκούτερ να έχει κάτι τέτοιο πάνω στη σέλα του.
https://www.zipy.gr/p/ali/3pcs-6meters-garden-cat-scat-mat-cats-and-dogs-repellent-mat-plastic-spike-keeping-cats-and-dogs-from-digging/32856801522/
Το είχε ράψει πάνω σε μια πετσέτα θαλάσσης.
Chris_symphony
23/05/2022, 19:08
Ένα τέτοιο δεν θα βοηθούσε?
https://www.skroutz.gr/c/1420/security_locks/f/933326/michanismos-portas.html
Οχι. Η πόρτα κλείνει κανονικά απλά έχει μια τρύπα στην κάτω μεριά. Έβαζα ένα μάρμαρο αλλά το βγάζει ο άλλος ο κύριος για να ανοίγει την πόρτα.
μην ασχολησε. ουτε ξυδια ουτε μυδια, δεν κανουν τιποτα. αυτη η φαση κραταει κανα 2μηνο μαξ και μετα θα σταματησει εκτος αν ειναι ασφαλες το περιββάλον για υπνο. βαζε κατι αβολο πανω στη σελα να μην μπορει να κοιμηθει και θα φυγει μονος του.
Ήδη γίνεται ένα τρίμηνο κ δεν χαμπαριαζει. Ένα Tmax του την έχει κάνει την σέλα στον συνεπιβάτη χάλι μαύρο. Κ πίσω έχει γρατζουνιές κ τρίχες. Άφησε εκείνο κ ήρθε στο δικό μου αφού βρήκε καινούργιο!
Πριν καμία βδομάδα περπατώντας είδα ένα σκούτερ να έχει κάτι τέτοιο πάνω στη σέλα του.
https://www.zipy.gr/p/ali/3pcs-6meters-garden-cat-scat-mat-cats-and-dogs-repellent-mat-plastic-spike-keeping-cats-and-dogs-from-digging/32856801522/
Το είχε ράψει πάνω σε μια πετσέτα θαλάσσης.
Θα πάρω από τα τζάμπο να βάλω αυτό για τα περιστέρια. Λογικά θα κάνει δουλειά
Θα πάρω από τα τζάμπο να βάλω αυτό για τα περιστέρια. Λογικά θα κάνει δουλειά
Μιας και ειπες για Jumbo...
https://www.e-jumbo.gr/kipos-eidi-exoterikou-chorou/kipos/ergaleia-kipou/apothitika-ptinon/plastiko-dapedo-me-apothitika-karfia-zoon-38.5x38.5x2.7-cm-1-tmch._1513513/
Αυτο ακριβως ειχε ο τυπος που ειδα. Το ειχε κοψει σε μικροτερα κομματια και το ειχε ραψει πανω στην πετσετα με τροπο ωστε να μην υπαρχει επαρκης χωρος για να κατσει πουθενα η γατα. Καλη πατεντα μου φανηκε.
Μια λύση θα ήταν να της φτιάξεις ένα σπιτάκι σε ψηλό σημείο, τους αρέσει να κάθονται ψηλά. Κάτι από παλέτα.
Chris_symphony
23/05/2022, 20:43
Μιας και ειπες για Jumbo...
https://www.e-jumbo.gr/kipos-eidi-exoterikou-chorou/kipos/ergaleia-kipou/apothitika-ptinon/plastiko-dapedo-me-apothitika-karfia-zoon-38.5x38.5x2.7-cm-1-tmch._1513513/
Αυτο ακριβως ειχε ο τυπος που ειδα. Το ειχε κοψει σε μικροτερα κομματια και το ειχε ραψει πανω στην πετσετα με τροπο ωστε να μην υπαρχει επαρκης χωρος για να κατσει πουθενα η γατα. Καλη πατεντα μου φανηκε.
Χμμμ πολύ καλό. Δεν το είχα δει αυτό. Θα κάνω με αυτό καμιά πατέντα! Ευχαριστώ!
Μια λύση θα ήταν να της φτιάξεις ένα σπιτάκι σε ψηλό σημείο, τους αρέσει να κάθονται ψηλά. Κάτι από παλέτα.
Έχει ένα βαρέλι σχεδόν 3 μηχανάκια πιο δίπλα που κάθεται κ εκεί πάνω! Την είχα βάλει μια πετσέτα μπας κ κάθεται μόνο εκεί αλλά που αυτή..
Εγώ πολύ απλά έβαλα ένα τέτοιο https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/ergaleia-eidi-aftokinitou/ilioprostasia-aftokinitou/ilioprostasia-parmbriz/ilioprostasia-parmbriz-alouminiou-145x60_74605/
Έχει 2 λαστιχάκια που τα περνάω σε κάθε καθρέφτη, το τρύπησα και στην πίσω μεριά και έβαλα άλλο ένα πρόχειρα να το πιάνω στο πίσω μέρος της μηχανής, πχ σε μαρσπιέ και δεν ξανάδα γάτα να ανεβαίνει.
basilis_k6
23/05/2022, 21:00
καταρχην βγαλε την κουκουλα γιατι εκτος του οτι βολευει στο κατουρημα θα την χαλασει. εγω αφησα ενα παλιο μπουρνουζι πανω και κοιμαται ανετα συν οτι δεν ξυνει τη σελα αλλα το μπουρνουζι.
στο σκεπασμένο εβαλα μια γλαστρα στη σελα αλλα το κατουρημα παει συνεφο λογω κουκουλας. μολις την βγαλω φευγει.
Chris_symphony
23/05/2022, 21:27
καταρχην βγαλε την κουκουλα γιατι εκτος του οτι βολευει στο κατουρημα θα την χαλασει. εγω αφησα ενα παλιο μπουρνουζι πανω και κοιμαται ανετα συν οτι δεν ξυνει τη σελα αλλα το μπουρνουζι.
στο σκεπασμένο εβαλα μια γλαστρα στη σελα αλλα το κατουρημα παει συνεφο λογω κουκουλας. μολις την βγαλω φευγει.
Η κουκούλα γτ τις τραβάει τόσο? 2 φορές μου την έχει κατουρησει! Με το που την έβαλα την πρώτη μέρα.
Γεμίζει σκόνη.
basilis_k6
23/05/2022, 22:44
Η κουκούλα γτ τις τραβάει τόσο? 2 φορές μου την έχει κατουρησει! Με το που την έβαλα την πρώτη μέρα.
Γεμίζει σκόνη.
δεν ξερω, παντως ισχυει. χωρις κουκουλα το πολύ να παει σε ζαντα λαστιχο που δεν ποτιζουν και καθαριζει ευκολα.
PaNick67
24/05/2022, 08:53
Η λυση που βρηκα εγω και δεν κοστιζει, πηρα μια σακουλα για μπαζα, την εκοψα καταλληλα να φοριεται απο το πισω μερος και καλυπτει την σελα εκτος απο ενα μικρο μερος μπροστα. Επειδη ομως οι γατες δεν θελουν να ξαπλωνουν σε κατι που κανει θορυβο και τις ζεσταινει, ξενοιασα.
Αν φθαρει κοστιζει μερικα λεπτα του €
Chris_symphony
24/05/2022, 09:54
Θα πάρω αυτό από τα τζάμπο να δοκιμάσω.. Με την κουκούλα μετά θα πρέπει να βρω λύση!
motojojo
17/12/2023, 19:25
Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει το εξής παράδοξο.
Η μηχανη και το αμάξι απέχουν μεταξύ τους ~3 μέτρα. Οι γατες της γειτονιάς κάθονται πιο συχνά στο αυτοκίνητο παρά στη μηχανή. Ελάχιστες φορές έχω δει γατοπατουσακια επανω στη σέλα, ενώ το καπώ και η οροφή είναι γεμάτα.
Το αμαξι δεν κινειται καθόλου (αρα δεν ειναι ποτέ ζεστό) σε αντίθεση με τη μηχανή που κινειται καθημερινά.
Όποτε ειναι να πάρω το αυτοκίνητο το περνάω με ένα βουρτσάκι να μην φαίνονται οι πατημασιές. Τον πρώτο καιρό ξάπλωναν μόνο στο πλαστικό ανάμεσα στους υαλοκαθαριστήρες, τώρα κάθονται παντού.
Έχει αρχίσει να με ενοχλεί κάπως, δεν μπορώ να το εξηγήσω, δεν ξέρω τι να κανω για να τις αποθήσω από τη λαμαρίνα, φοβάμαι την οποια φθορά στο χρώμα. Ευτυχώς δεν έχει νυχιές επάνω.
Προφανώς και δεν θα ψεκάσω το αμαξι με ξύδι. Σκέφτομαι όμως να δοκιμάσω τη ναφθαλίνη.
Τουλάχιστον δεν κάνουν διακρίσεις στα αμάξια, τα τιμούν όλα στο παρκινγκ.
Πριν λίγο καιρό αντιλήφθηκα ότι μύριζε περίεργα η μηχανη όταν ζεσταινόταν, κάτι σα καμένο λάστιχο ή πλαστικό. Τελικά την είχαν μαρκάρει;
Coyote.V
17/12/2023, 20:07
Από το να διώχνετε και να καταλήγετε σε λύσεις του τύπου κρεβάτι φακίρη ή οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν κάνετε κάτι καλό και όμορφο;
Πάρτε ένα σπιτάκι γάτας ή αν δεν θέλετε να βάλετε το χέρι στην τσέπη φτιάξτε ένα από χαρτόκουτο και βάλτε κάτι μαλακό μέσα και τοποθετήστε το κάπου ψηλά αλλά να έχει πρόσβαση η γάτα, δεν είναι πουλί. Οι γάτες ψηλά νοιώθουν ασφάλεια.
Δεν χεριάζετε να την ταΐζετε αν φοβάστε μη σας γίνει κολλιτσίδα... και δεν θα ξαναπλησιάσει κανένα όχημα.
Αυτό έχω κάνει και γω με ένα γκρίζο-άσπρο γάτο. Βέβαια τον ταΐζω όποτε έχω κάτι που τρώει από το περίσσευμα, αλλά ξέρει πως δεν είναι μόνιμο. Αν φάω λαχανικά τι να του δώσω... Είναι πολύ άγριος, δεν ξέρει να παίξει με τον άνθρωπο, είναι επικίνδυνος. Όταν κατάφερα να αποκτήσω την εμπιστοσύνη του μετά από έξι μήνες και τον χάιδεψα χάρηκε τόσο με τα χάδια και μου πάτησε μια δαγκωνιά... μετά από ένα εξάμηνο που τον πλησίασα μου πάτησε μια γρατζουνιά στο φρύδι... εκεί του έχωσα και γω μια σφαλιάρα.
Έκανε τρεις μέρες να εμφανιστεί και τελικά τον βρήκα μέσα στο σπιτάκι να μου λέει νιάου. Οκ. Κατάλαβε τι έκανε, έτσι όμως παίζουν τα ζώα... αν είναι και άγρια είναι άγαρμπα.
Οι παρτίδες μας πλέον βρίσκονται στο σημείο που περνάω από δίπλα του και του λέω που είσαι ρε μούτρο; Εισπράττω ένα νιάου και τέλος.
Να κοιμηθεί κάπου μαλακά και κάπως στεγνά θέλει, τίποτε άλλο. :)
Οι γάτες προφανώς σας έχουν γραμμένους
Πάρτε σκύλους
καλή ιδέα με το ξίδι , θα το δοκιμάσω
μέχρι τώρα , πήρα ένα ρολό πλαστικής μεμβράνης που βάζουν στα τρόφιμα για τύλιγμα (όχι λαδόχαρτο)
και τη βάζω στη τσάντα
όταν παρκάρω, απλώνω πάνω σε όλη την επιφάνεια που θέλω να προστατέψω
όταν είναι να πάρω τη μηχανη, απλά πετάω την μεμβράνη στην ανακύκλωση
η σέλα πεντακάθαρη κάθε φορά , έκατσε δεν έκατσε γάτα (άσε που στην μεμβράνη δεν πολυγουστάρουν και τόσο )
το ξαναθυμίζω γιατί είναι πανεύκολο , δουλεύει , προστατεύει.
Είδα το Ducati παραδίπλα που τύπος έβαζε 3μπαλο ναφθαλίνης, σαν να το έσκισαν και να το πέταξαν κάτω, είχε κανονικά πατημασιές.
Άσε που η μυρωδιά είναι άσχημη , δεν θα ήθελα να μυρίζουν ρούχα-σέλα ναφθαλίνη.
Lioulios
18/12/2023, 02:11
Το ειχα βαλει σε αλλο θεμα γιατι δεν θυμομουν που ηταν τοτε που το διαβαζα .
Ειναι αυτο απο τα τζαμπο.
Ειχα και γω μεγαλο θεμα .Στην περιοχη πολλες γατες .Απο τοτε οι γατες ειναι παντου εκτος απο τα μηχανακια μου.
449125
Chris_symphony
18/12/2023, 08:41
Το ειχα βαλει σε αλλο θεμα γιατι δεν θυμομουν που ηταν τοτε που το διαβαζα .
Ειναι αυτο απο τα τζαμπο.
Ειχα και γω μεγαλο θεμα .Στην περιοχη πολλες γατες .Απο τοτε οι γατες ειναι παντου εκτος απο τα μηχανακια μου.
449125
Είναι το καλύτερο.. Κ γω το ίδιο έχω κ οι γάτες τέλος!!
Είναι το καλύτερο.. Κ γω το ίδιο έχω κ οι γάτες τέλος!!
Παιδιά, αυτό είναι μεταλλικό ή πλαστικό?
Chris_symphony
18/12/2023, 09:43
Παιδιά, αυτό είναι μεταλλικό ή πλαστικό?
Πλαστικό είναι.
Lioulios
18/12/2023, 12:07
Kανονικα πωλειτε σαν απωθητικο πουλιων και ζωων για μπαλκονια και κηπους.
Με ενα κοφτακι κοβεις την επιθυμιτη διασταση και εισαι ετοιμος με 3 ευρω
https://www.e-jumbo.gr/kipos-eidi-exoterikou-chorou/entomoapothitika-sites/apothitika-ptinon/apothitika-ptinon/plastiko-dapedo-me-apothitika-karfia-zoon-38.5x38.5x2.7cm-1-tmch._1513513/
alexis72
18/12/2023, 13:31
για σέλα μοτο ,
το πιο αποτελεσματικό κ φτηνό ειναι αλουμινόχαρτο η αλουμινένια προστασία που βαζουμε το καλοκαιρι στα τζάμια των ιχ
Lioulios
18/12/2023, 13:43
Αυτο που λες , αν δουλευει ειναι και πιο ευκολο στην αποθηκευση αν δεν υπαρχει ιδιωτικος χωρος κοντα και μπορει να βολευει πολλους ,που η δικιά μας λυση δεν μπορει να εφαρμοστει
basilis_k6
18/12/2023, 15:28
εγω τυχαια βρεθηκα με μια τετραδα απο αυτα
https://www.skroutz.gr/s/14523989/Autoline-Abba-Mprostina-Patakia-Universal-2tmch-apo-Lasticho-Mayra-13780.html
σε αντιθεση με τα καρφακια εχουν και αλλες χρησεις. τα πετας κατω να ακουμπησεις για δουλειες, τα βαζεις στο αμαξι αμα πας σε βρωμικο μερος, χωματα κτλ. πιανουν ολη τη σελα, δεν τα παιρνει ο αερας και οι γατες δεν τα ακουμπανε γιατι το λαστιχο τις ενοχλει. μιλαω παντα ΜΟΝΟ για πατακια με σκληρο λαστιχο σαν αυτα της φωτο. σωθηκα πραγματικα.
Garfield
22/12/2023, 17:20
449299
Εγώ μετά από την παραπάνω πατέντα ησύχασα μια και καλή.
Coyote.V
22/12/2023, 17:37
449300
Δεν πλησιάζει άλλη γάτα στην περιοχή του...:evil:
Ένα ρολό φθηνό αλουμινόχαρτο από καταστήματα χαρτικών(όχι sanitas από SM, υπερβολικά ακριβό) για να έχετε να πορεύεστε.
Το φοβούνται και το μισούν.