PDA

View Full Version : Carnet de passage(ελληνηστί πολύπτυχον)

Boogie
06/10/2016, 17:09
Καλησπέρα σε όλους

Θα ήθελα να ρωτήσω αν για την έκδοση του παραπάνω από την ΕΛΠΑ, απαιτείται η δήλωση συγκεκριμμένης χώρας ή χωρών στις οποίες πρόκειται να ταξιδέψουμε.

Ρωτάω, επειδή σκοπεύω να περιπλανηθώ στη Κεντρική Ασία και δεν γνωρίζω εκ των προτέρων σε ποιές ακριβώς χώρες.

:)

taisteal
06/10/2016, 17:18
Κάποια στιγμή παλιότερα είχα ρωτήσει την ΕΛΠΑ και μου είχαν πει ότι δηλώνεις τις χώρες που θες να
περάσεις.
Με επιφύλαξη πάντα,πάει καιρός.

Αυτό το 3χίλιαρο πονάει γμτ..

:(

virus
06/10/2016, 17:23
Κάποια στιγμή παλιότερα είχα ρωτήσει την ΕΛΠΑ και μου είχαν πει ότι δηλώνεις τις χώρες που θες να
περάσεις.
Με επιφύλαξη πάντα,πάει καιρός.

Αυτό το 3χίλιαρο πονάει γμτ..

τρια χιλιαρικα κοστιζει αυτο το εγγραφο; :eek:

τρεις χιλιαδες ευρω;

taisteal
06/10/2016, 17:24
τρια χιλιαρικα κοστιζει αυτο το εγγραφο; :eek:

τρεις χιλιαδες ευρω;

Ναι,και όταν επιστρέφεις σου τα δίνουν πίσω.
Μετά από παρακάλια και τρεξιμο.

Boogie
06/10/2016, 18:08
Ναι,και όταν επιστρέφεις σου τα δίνουν πίσω.
Μετά από παρακάλια και τρεξιμο.

Είναι σίγουρο αυτό? Δλδ. ξέρω ότι ισχύει για το Ιράν.
Το f@cking 3χίλιαρο ισχύει για οποιαδήποτε χώρα?:confused:

taisteal
06/10/2016, 18:14

Απ'όσο θυμαμαι ναι,γνωρίζω προσωπικά κάποιον από εδώ μέσα που έχει πάει Ιράν 2 φορές
και αυτός μου έχει πει λεπτομέρειες.
Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο ποσό για άλλες χώρες.
Αυτό το θρέντ έχει κάποια στοιχεία.http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149301
Το καλύτερο είναι να επικοινωνήσεις η να πας απο την ΕΛΠΑ να σου πουν.

Ασχετο,πότε λές και τι πλάνο έχεις εαν επιτρέπεται;

Boogie
06/10/2016, 18:32
Απ'όσο θυμαμαι ναι,γνωρίζω προσωπικά κάποιον από εδώ μέσα που έχει πάει Ιράν 2 φορές
και αυτός μου έχει πει λεπτομέρειες.
Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο ποσό για άλλες χώρες.
Αυτό το θρέντ έχει κάποια στοιχεία.http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149301
Το καλύτερο είναι να επικοινωνήσεις η να πας απο την ΕΛΠΑ να σου πουν.

Ασχετο,πότε λές και τι πλάνο έχεις εαν επιτρέπεται;

Θα περάσω από την ΕΛΠΑ, γιατί δεν νομίζω να βρω άκρη με το τηλέφωνο.

Σκέφτομαι το 2017, όχι τους καλοκαιρινούς μήνες όμως.
Η αρχική ιδέα ήταν ο γύρος της Κασπίας, αλλά σκοντάφτω στο καθεστώς του Τουρκμενιστάν και στο 3χιλιαρο του Ιράν. Δεν το δίνω με τίποτα.
Οπότε απομένουν τα -σταν από τη μεριά της Ρωσίας.Όλα είναι υπό σκέψη χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμμένος στόχος. Περιπλάνηση...:)

8avos
06/10/2016, 19:10
Δυστυχώς αυτά τα χρήματα συγκρατούν κάποιον αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν υπάρχουν ως απόθεμα μένουν έτσι.
Το πολύπτυχο φυσικά και δεν είναι κάτι που το ζητάει η ΕΛΠΑ!!!Πως θα μπορούσε άλλωστε!Η ΕΛΠΑ είναι μέλος της
παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας που απαιτούν αυτό το έγγραφο σε κάποιες χώρες,ποιές είναι αυτές
δεν θυμάμαι.Αμερική,Ευρώπη δεν έχει στα σίγουρα "καρνέ".Αφρική,Ασία,θέλει αλλά δεν θυμάμαι να σου πωχώρες.

Εμένα προσωπικά η ΕΛΠΑ μου είπε,στις τάδε του μηνός θα τα βάλουμε στο λογαριασμό σας.Ήταν μετά από δυο βδομάδες και
τα βάλαν όντως στην ώρα τους.Σε άλλο φίλο το τραβάγανε,οπότε περί ορέξεως .....

Πολλοί βέβαια,μιας που δεν γίνεται να θέλει το Ιραν και να μην θέλει η Νεα Υόρκη πχ,πηγαίνουν χωρίς καρνέ κάνουν ντόρο
στα σύνορα (είναι διατεθειμένοι βέβαια) πληρώνουν νταβατζιλίκια χρήματα (σε καμμία περίπτωση δεν σου κοστίζουν 3000 βέβαια)
και περνάν πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ χρόνο στα σύνορα.Ξανά περί ορέξεως .......:D

Δεινόσαυρος
06/10/2016, 20:06

Πολύ λίγα μου φαίνονται. (http://www.go-overland.com/indy/articles/carnet.php)
Υποτίθεται πως αποτελεί εγγύηση οτι δεν θα πουλήσεις το όχημα, δλδ φορολογικό (και καλά) το θέμα.

Από Αγγλία για Ινδία Πακισταν Ιραν ξέρω οτι η εγγύηση πρέπει να αποτελεί 400% την αξία του οχήματος, δλδ αν πας με μουλτιστράντα (ε, ναι εντούρο ράλλυ βέβαια) ετοίμασε κανα 80αρι χήνες.
Η περισσότερη Αφρική είναι 150%, αν και θυμάμαι κάτι περίεργα για Αίγυπτο (ΟΚ δεν κόβω το κεφάλι μου, αλλά ήταν εξωφρενικά)

Να γιατί XR250 15ετίας...

Δεινόσαυρος
06/10/2016, 20:16
Χαχα, α, ναί, νάτο, 800%

In the UK there is only one place to get it - the RAC. This presents a problem, because for some reason they want a ludicrously high guarantee. If you are looking to travel to Egypt, and have a £12 000 vehicle (in this day and age, that's very conceivable), the RAC wants a £96 000 guarantee! Having to obtain a Carnet de Passages at this proce is a show stopper for most people I know - and they haven't even begun!

ΟΚ, νομίζω οτι έγινε έτσι γιατί η Αίγυπτος έβγαλε δικό της, εντελώς ξεχωριστό καρνέ, και στην πραγματικότητα το πληρώνεις γύρω στα $2000, ή κάπου εκεί. Πάντως αν θες για Αίγυπτο, ψάξτο καλά...

road spirit
06/10/2016, 20:21
Υποτίθεται πως αποτελεί εγγύηση οτι δεν θα πουλήσεις το όχημα, δλδ φορολογικό (και καλά) το θέμα.

Από Αγγλία για Ινδία Πακισταν Ιραν ξέρω οτι η εγγύηση πρέπει να αποτελεί 400% την αξία του οχήματος, δλδ αν πας με μουλτιστράντα (ε, ναι εντούρο ράλλυ βέβαια) ετοίμασε κανα 80αρι χήνες.
Η περισσότερη Αφρική είναι 150%, αν και θυμάμαι κάτι περίεργα για Αίγυπτο (ΟΚ δεν κόβω το κεφάλι μου, αλλά ήταν εξωφρενικά)

Τα ποσά που αναφέρονται εκεί δεν ισχύουν για Ελλάδα, είναι κάτι που το καθορίζει η εκάστοτε αρμόδια αρχή της χώρας. Εδω λοιπόν είναι 3 χιλιάρικα, ανεξαρτήτως αξίας μοτό και ανεξαρτήτως για πόσες χώρες το ζητάει ο ταξιδιώτης.

- Βοοgie: ρώτησε τους αν δέχονται εγγυητική επιστολή. Έχεις τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό δεσμευμενα, και η τράπεζα σου εκδίδει το σχετικό έγγραφο. Έχει κόστος βέβαια.

Για το ποιες χωρές απαιτούν καρνέ, κοιτάμε στο παρακάτω λινκ:

http://overlandingassociation.org/carnet-de-passage/

Boogie
07/10/2016, 10:36
Τα ποσά που αναφέρονται εκεί δεν ισχύουν για Ελλάδα, είναι κάτι που το καθορίζει η εκάστοτε αρμόδια αρχή της χώρας. Εδω λοιπόν είναι 3 χιλιάρικα, ανεξαρτήτως αξίας μοτό και ανεξαρτήτως για πόσες χώρες το ζητάει ο ταξιδιώτης.

- Βοοgie: ρώτησε τους αν δέχονται εγγυητική επιστολή. Έχεις τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό δεσμευμενα, και η τράπεζα σου εκδίδει το σχετικό έγγραφο. Έχει κόστος βέβαια.

Για το ποιες χωρές απαιτούν καρνέ, κοιτάμε στο παρακάτω λινκ:

http://overlandingassociation.org/carnet-de-passage/

Σε ευχαριστώ για την ιδέα σου για την εγγυητική. Φαντάζομαι ότι δεν θα τη χρειαστώ πάνω από 6 μήνες, οπότε η προμήθεια της μπάνκας δεν θα είναι μεγάλη.
Ελπίζω να τη δεχτεί η ΕΛΠΑ.:)

Το έχω υπόψη μου το site αυτό αλλά ΔΕΝ το θεωρώ σοβαρή πηγή καθότι στις χώρες που έχει με κόκκινο γράφει "Required
Unknown".

Boogie
07/10/2016, 10:38
Χαχα, α, ναί, νάτο, 800%

ΟΚ, νομίζω οτι έγινε έτσι γιατί η Αίγυπτος έβγαλε δικό της, εντελώς ξεχωριστό καρνέ, και στην πραγματικότητα το πληρώνεις γύρω στα $2000, ή κάπου εκεί. Πάντως αν θες για Αίγυπτο, ψάξτο καλά...

Στην Αίγυπτο έχω πάει με μοτό αλλά πριν αρκετά χρόνια.
Είχα βγάλει πολύπτυχο από την ΕΛΠΑ αλλά δεν θυμάμαι να μου είχαν ζητήσει χρήματα. Προφανώς τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε...

Ειδικά για την Αίγυπτο βέβαια, είναι λογικό να ζητάνε τόσα χρήματα καθότι η κατάσταση από το Κάιρο και πάνω είναι χαώδης.
Είναι ένας έμμεσος τρόπος για να αποθαρύνουν τους Δυτικούς ταξιδιώτες.

Boogie
07/10/2016, 10:46

Φίλε μου έχεις δίκιο, η αξία του μηχανακιού που θα χρησιμοποιήσω σε καμμιά περίπτωση δεν φτάνει τα 3 χιλιάρικα.
Κιαυτό για να μη μου δημιουργεί περιττό άγχος, αν το κλέψουν ή πάθει κάτι και δεν μπορεί να επαναπατριστεί.
Στη περίπτωση όμως που το μηχανάκι για οποιοδήποτε λόγο δεν γυρίσει πίσω, πάνε τα 3 χιλιαρικάκια...:(

Boogie
07/10/2016, 10:59
Δυστυχώς αυτά τα χρήματα συγκρατούν κάποιον αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν υπάρχουν ως απόθεμα μένουν έτσι.
Το πολύπτυχο φυσικά και δεν είναι κάτι που το ζητάει η ΕΛΠΑ!!!Πως θα μπορούσε άλλωστε!Η ΕΛΠΑ είναι μέλος της
παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας που απαιτούν αυτό το έγγραφο σε κάποιες χώρες,ποιές είναι αυτές
δεν θυμάμαι.Αμερική,Ευρώπη δεν έχει στα σίγουρα "καρνέ".Αφρική,Ασία,θέλει αλλά δεν θυμάμαι να σου πωχώρες.

Εμένα προσωπικά η ΕΛΠΑ μου είπε,στις τάδε του μηνός θα τα βάλουμε στο λογαριασμό σας.Ήταν μετά από δυο βδομάδες και
τα βάλαν όντως στην ώρα τους.Σε άλλο φίλο το τραβάγανε,οπότε περί ορέξεως .....

Πολλοί βέβαια,μιας που δεν γίνεται να θέλει το Ιραν και να μην θέλει η Νεα Υόρκη πχ,πηγαίνουν χωρίς καρνέ κάνουν ντόρο
στα σύνορα (είναι διατεθειμένοι βέβαια) πληρώνουν νταβατζιλίκια χρήματα (σε καμμία περίπτωση δεν σου κοστίζουν 3000 βέβαια)
και περνάν πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ χρόνο στα σύνορα.Ξανά περί ορέξεως .......:D

Εννοείται ότι δεν τα θέλει η ΕΛΠΑ.

Βέβαια, από τη στιγμή που θα έχω χρόνο, ίσως δεν με πειράξει να ξοδέψω 1-2 μέρες στα σύνορα, σπάζοντας τους τα ούμπαλα.
Κι αν δε πιάσει, μεταβολή και αλλού...:)

leo1964
07/10/2016, 11:03
Φίλε μου έχεις δίκιο, η αξία του μηχανακιού που θα χρησιμοποιήσω σε καμμιά περίπτωση δεν φτάνει τα 3 χιλιάρικα.
Κιαυτό για να μη μου δημιουργεί περιττό άγχος, αν το κλέψουν ή πάθει κάτι και δεν μπορεί να επαναπατριστεί.
Στη περίπτωση όμως που το μηχανάκι για οποιοδήποτε λόγο δεν γυρίσει πίσω, πάνε τα 3 χιλιαρικάκια...:(

Ακόμα έχεις όρεξη να πας;;;;

Boogie
07/10/2016, 11:45
Ψάχνοντας βρίσκεις...:)

Σε παραπλήσιο μοτό-φόρουμ πέτυχα μια συζήτηση για το Ιράν και κάποιος λίνκαρε το site ενός τυπά που αναλαμβάνει να κάνει τα χαρτιά επιτόπου.
Με το αζημίωτο βέβαια...

http://www.overlandtoiran.com/cranet-at-iranian-border

και

https://www.facebook.com/HosseinsGuestHouse/photos

Κάποιος στη συζήτηση έλεγε ότι πλήρωσε 350 Ε.
Με παζάρια αλλά Ελληνικά ίσως κατέβει το ποσό.
Και αν υπολογίσουμε ότι για την έκδοση του πολύπτυχου η ΕΛΠΑ παίρνει 105 Ε(άνευ επιστροφής), ίσως συμφέρει...

magelanos 1
04/11/2016, 22:16
Αφορα προσφατο αλισβερισι με την ΕΛΠΑ.

Τι ζητησα κι'εγω; Εκδοση πολυπτυχο (Carnet De Passage).

Ξεκινω..Βρισκω στο Ιντερνετ που ειναι τα γραφεια στην Αθηνα και εκδιδονται τετοια εγγραφα. Μεσογειων 2-4 και Μεσογειων 395 (κεντρικα).

παω στο πρωτο.. ρωταω.. τωρα μου λενε εχουν κλεισει εδω και καιρο!!
το σκεφτομαι λιγο και θυμαμαι οτι πηγαινε για φουντο η ΕΛΠΑ. Λες;

προορισμος τα κεντρικα πλεον.. φτανω απ'εξω βλεποντας ενα κτηριο αδειο και δυο οχηματα της ΕΛΠΑ εγκατελειμενα. Μαλιστα!! πλησιαζω και βλεπω ενα χαρτι να λεει για εκδοση διεθνες διπλωματος διπλα.. ελα ρε λεω δουλευει το συστημα.

Ανοιγω την τζαμενια πορτα μπαινω με το σκηνικο να μην εχει καμια αλλαγη. κτηριο προς εγκαταληψη. βλεπω εναν πελατη και ενα γραφειο με μια υπαλληλο να εξυπηρετει. καρεκλα δεν υπηρχε για να κατσει καποιος. παρατηρω καλυτερα ακομα και οι μπριζες ελειπαν. οποτε ολη η δουλεια ηταν χειρογραφη αφου καμια ηλεκτρικη συσκευη δεν υπηρχε!!! Λογικα ουτε και ρευμα!!

Φευγει η κυρια με το διεθνες διπλωμα στο χερι και ρωτα τη θελω. Πολυπτυχο.. μηπως εννοητε το διεθνες διπλωμα; Οχι το ειπα ξεκαθαρα τι θελω. Ναι ξερετε προς το παρον δεν εκδιδουμε!!! Τι πραγμα; Ναι ειμαστε σε μετακομιση και υπαρχουν μονο δυο υπαληλοι!!

Μαλιστα δωστε μου χρονοδιαγραμμα γιατι εγω που θελω να φυγω πρεπει να ξερω.. δεν μπορω λεει να σας δωσω γιατι δεν γνωριζω!! Να σας εκδοσω το διεθνες να ενοικιασετε εκει που θα πατε να ξεμπερδευετε; σε 10 λεπτα σας το βγαζω.

Κυρια μου καταλαβενεται τι ζηταω; Ναι αλλα το ξερετε οτι πρεπει να καταβαλετε 3 χιλιαδες ευρω για το εγγραφο αυτο; Και φυσικα το γνωριζω με μια εγγυητικη επιστολη σε τραπεζα.. ΟΧΙ.. τα δινεται σε εμας μετρητα φρεσκα και σπαρταριστα!!! (εκει το βλεμμα της μου ελεγε θες να χασεις 3 χιλαρικα; Γιατι μαλλον δεν θα τα ξανα επερνα με την επιστρωφη) η και αυτο ηθελε να καταλαβω!!

Μαλιστα ωραια λεω!! Αλλος φορεας που να εκδιδει αυτο το χαρτι υπαρχει; ΟΧΙ.. Και ξανα τον χαβα της αυτη να σας βγαλω το Διεθνες; Ασε μας να χαρεις δεν θελω τι δεν καταλαβαινεις; Καλα λεω δωσε μου ενα τηλεφωνο να παρω σε καμια δεκαρια μερες να ρωτησω αν αλλαξε κατι.. Δεν υπαρχει μας το εκοψαν!!!!

Μετα και απο αυτο ηττημενος την εκανα με ελαφρα!!!

taisteal
04/11/2016, 22:19
:plaf:

Οτι να'ναι πραγματικά..

lykourgi
04/11/2016, 23:22
Και ξανα τον χαβα της αυτη να σας βγαλω το Διεθνες;
Αυτό, συνδυαζόμενο με το τελευταίο κομμάτι αυτού του άρθρου : http://www.efsyn.gr/arthro/katarreei-pnigmeni-sta-skandala-i-elpa-0
φωνάζουν "προσοχή".

sugariasgeorge
04/11/2016, 23:43
Africa
Required for
•Egypt
•Kenya
•Lesotho
•Libya
•Malawi
•Namibia
•South Africa
•South Sudan
•Sudan
•Swaziland
•Tanzania
Recommended for
•Benin
•Burkina Faso
•Cameroon
•Central African Republic
•Chad
•DR Congo
•Djibouti
•Ethiopia
•Gambia
•Ghana
•Guinea-Bissau
•Ivory Coast
•Mali
•Niger
•Nigeria
•Rwanda
•Senegal
•Togo
•Zambia
•Zimbabwe
Americas
Required for
•Brazil[6]
•Colombia (only recommended according to some sources)not required if Canadian
•Ecuador (only recommended according to some sources) not required if Canadian
•Jamaica
•Peru (only recommended according to some sources) not required if Canadian
•Trinidad and Tobago
•Venezuela (only recommended according to some sources) not required if Canadian
Unless Canadian, recommended for
•Argentina
•Chile
•Uruguay
Asia & Middle East
Required for
•Bahrain
•Brunei
•East Timor
•India
•Indonesia
•Iran
•Japan
•Kuwait
•Malaysia
•Nepal
•Oman
•Pakistan
•Qatar
•Singapore
•Sri Lanka
•UAE
Recommended for
•Bangladesh
•Jordan
•Syria
Oceania
•Australia
•New Zealand

kagelos1
05/11/2016, 09:58
Αφορα προσφατο αλισβερισι με την ΕΛΠΑ.

Μετα και απο αυτο ηττημενος την εκανα με ελαφρα!!!

Και τελικά πως ταξίδεψες;

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
05/11/2016, 10:02
εχει καποιος ενα τετοιο χαρτι?

magelanos 1
05/11/2016, 14:54
Και τελικά πως ταξίδεψες;

Θα το εβγαζα για να ταξιδεψω με το δικο μου. Μετα απο τετοια εξελιξη θα στραφω σε αγορα η ενοικιαση εκει που θα παω..:)

amyroukai
09/11/2016, 17:46
και τελικά...
(http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/kataschesh-twn-shmatwn-ths-elpa-apo-to-ika.html)

Την κατάσχεση των σημάτων της ΕΛΠΑ, εξασφάλισε με προσωρινή διαταγή το ΙΚΑ, ύστερα από τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε το ταμείο.

Το σωματείο ΕΛΠΑ οφείλει στο ΙΚΑ περίπου 33 εκατ. ευρώ, ενώ χρωστάει ακόμη 15 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και 10 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου 2017. Έως τότε, απαγορεύεται να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μεταβολή περιουσιακών στοιχείων, όπως και όποια άλλη διοικητική ή οικονομική πράξη.

Το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΙΚΑ θα ρυθμίσει τα της εκτέλεσης μια σειράς αρμοδιοτήτων της ΕΛΠΑ (π.χ. διεθνή διπλώματα) με τον πλέον επωφελή τρόπο και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων που είναι εγκλωβισμένοι εκεί.

Όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας, πρέπει να γίνει σαφές προς όλους πως η παραβατικότητα, όπως αυτή της διοίκησης της ΕΛΠΑ, είναι εχθροί του κοινωνικού συνόλου και πως τα όποια μέτρα αναλαμβάνονται από την πολιτεία, αφορούν το σύνολο της λειτουργίας του σωματείου Πανελλαδικά.

mhtsorodas
11/11/2016, 21:58
Το 2014 που εβγαλα καρνε(για Ιραν),με μια εγγυητικη απο τραπεζα,στο εδινε η ελπα.Εδινες την εγγυητικη,επαιρνες το καρνε.Επεστρεφες το καρνε σφραγισμενο,επαιρνες την εγγυητικη,αποδεσμευοταν τα χρηματα.Αν θες να πας προς Ιραν,πες μου να σου συστησω εναν που περναει κοσμο χωρις καρνε απο τα συνορα.Θα τον χρειαστεις και στο εμπα και στο φευγα.Αν θες λεπτομερειες πες μου.

magelanos 1
15/11/2016, 16:46
Το 2014 που εβγαλα καρνε(για Ιραν),με μια εγγυητικη απο τραπεζα,στο εδινε η ελπα.Εδινες την εγγυητικη,επαιρνες το καρνε.Επεστρεφες το καρνε σφραγισμενο,επαιρνες την εγγυητικη,αποδεσμευοταν τα χρηματα.Αν θες να πας προς Ιραν,πες μου να σου συστησω εναν που περναει κοσμο χωρις καρνε απο τα συνορα.Θα τον χρειαστεις και στο εμπα και στο φευγα.Αν θες λεπτομερειες πες μου.

Να εισαι καλα φιλε μου ευχαριστω.:beer: Δεν ειναι για Ιραν, και μαλλον τον γνωριζω τον συγκεκριμενο που κανει αυτη την δουλεια. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να βρεθει μια λυση με το carnet στην Ελλαδα εκτος ΕΛΠΑ.

zandesiro
15/11/2016, 20:05
Το σωματείο ΕΛΠΑ οφείλει στο ΙΚΑ περίπου 33 εκατ. ευρώ, ενώ χρωστάει ακόμη 15 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και 10 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους.[/I]

:sad:

Το χαλι μας δεν εχει οριο!!!

leo1964
15/11/2016, 20:19
:sad:

Το χαλι μας δεν εχει οριο!!!

Άλλοι τρώνε και άλλοι πληρώνουν τη νύφη

mhtsorodas
15/11/2016, 22:26
Η ελπα εχει βαρεσει κανονι εδω και χρονια και το υπουργειο μεταφορων,ο επισημος φορεας και καλα,στη σελιδα του σε στελνει για τριπτυχο,ακομη στην ελπα.Μ'αρεσει που η διευθυνση που δινει για την ελπα στα Γιαννενα,δεν υπαρχει πια εδω και πολυ καιρο-χρονια...

http://www.yme.gr/index.php?tid=378