View Full Version : Γενικο chat cbf600
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
Grafton 505
23/06/2018, 20:38
20 C και 9 kt βοριάς τώρα που μιλάμε. Όχι και άσχημα.
ΝικόλαςXL
27/06/2018, 18:53
Σήμερα είχα κάτι δουλίτσες Νεα Φιλαδέλφεια κ μετα τις 16:00 δεν μπορούσα να ερθω σπίτι μου...
Η Ελευσίνα ηταν αποκλεισμένη, κ τώρα δλδ που γράφω δεν ξέρω τι παίζει.
Πρέπει να έχω θέμα με την μπαταρία, είχε κάνει κάτι κόλπα πριν κάτι μήνες αλλά με την βοήθεια του φορτιστή απο το Lidl την έβγαλα καθαρή μέχρι τώρα.
Οπως πριν το ΣΚ που μας πέρασε πρέπει να γονάτισε τόσο η τάση με το γύρισμα του διακόπτη που αν κ η μίζα εδειχνε να γυρίζει ζωηρά δεν πήρε .
Και δεν μου έδωσε κ δεύτερη ευκαιρεία. Με το που πάταγα μίζα έκανε κάθε φορά αρχικό έλεγχο .
Μια μέρα στον φορτιστή κ ζωήρεψε αλλά δεν την εμπιστεύομαι πλέον.
Λεω να βάλω αυτήν : https://www.skroutz.gr/s/14893775/Yuasa-9-1Ah-TTZ10S.html
Καλή επιλογή? η τιμή είναι χαμηλή κ φοβάμαι μην παίζει τπτ παράξενο.
δεν είναι ΥΤΖ αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι.
andreastwin
27/06/2018, 20:02
Μια χαρα δουλευουν και αυτες,αν ειναι taiwan.εχω βαλει και εγω μια taiwan στο CB1300ειναι μεγαλητερη φυσικα και μου δουλευη μια χαρα.αν δουλευης το μηχανακι καθε μερα θα εισαι οκ.αν το εχεις στο παρκινκ καλο ειναι να του εχεις επανω τον φωρτιστη του ,lidl που εχεις για να σου εχει παντα τη μπαταρια φουλ. ουτος η αλλος ειναι αυροματος ο φωτριστης.εγω πρωσοπικα του εχω βαλει ενα φωρτιστη απλο12volt 500mah. και ενα χρονοδιακοπτη που φωρτιζει απο το βραδη μεχρι το πρωι, και ξανα την αλλη μερα τα ιδια, γιατη δεν την κυκλοφορο συνεχεια.
ΝικόλαςXL
28/06/2018, 17:16
Πόσα χρόνια την έχεις επάνω αυτήν την Ταιβάν ?
Και το κόλπο με τον φορτιστή το έκανες απο την αρχή η σου την έκανε κάποια στιγμή κ ετσι ξεκίνησες?
Λογικά ο φορτιστής του Lidl αφου είναι προγραμματιζούμενος κ έτσι ,
θα έπρεπε να την αφήνει να ''πέφτει'' κάποια στιγμή στα 12,5 με 12,6 κ μετα να την φορτίζει.
Ομως όποτε τον ελέγχω η τάση που δείχνει είναι σχεδόν πάντα πάνω απο 13 και κάτι βόλτ ,
έχω δεί κ τιμές τάσης έως τα 14,1 ποτέ παραπάνω .
Το ίδιο κόλπο με τον φορτιστή κάνω κ εγώ στο παπί, 3 ωρες κάθε βραδυ με χρονοδιακόπτη.
andreastwin
28/06/2018, 18:47
Πόσα χρόνια την έχεις επάνω αυτήν την Ταιβάν ?
Και το κόλπο με τον φορτιστή το έκανες απο την αρχή η σου την έκανε κάποια στιγμή κ ετσι ξεκίνησες?
Λογικά ο φορτιστής του Lidl αφου είναι προγραμματιζούμενος κ έτσι ,
θα έπρεπε να την αφήνει να ''πέφτει'' κάποια στιγμή στα 12,5 με 12,6 κ μετα να την φορτίζει.
Ομως όποτε τον ελέγχω η τάση που δείχνει είναι σχεδόν πάντα πάνω απο 13 και κάτι βόλτ ,
έχω δεί κ τιμές τάσης έως τα 14,1 ποτέ παραπάνω .
Το ίδιο κόλπο με τον φορτιστή κάνω κ εγώ στο παπί, 3 ωρες κάθε βραδυ με χρονοδιακόπτη.
επειδη δεν την κινω πολυ τον χειμωνα στα πρωτα χρονια τα επαιζε η μπαταρια πολυ συντωμα, εκτοτε εχω βαλει εναν απλο φωρτιστη 500mha με το συστημα που εξηγω παραπανω. την μπαταρια την εχω 25 μηνες τωρα και δουλευη αψογα.
doctoras
28/06/2018, 19:15
Taiwan yuasa και εγω την εχω 6χρονια(60 ευρώ) την εβαλα το 12 πριν το μεγαλο μου ταξιδι στην Ισπανία.
Την εχω ακομη απλως αποσυνδεω τον πολο της μπαταριας οταν σταθμεύει για μέρες η μηχανή
ΝικόλαςXL
30/06/2018, 21:00
Aυτό με τον πόλο το έχω ακούσει απο πολλούς.
Οπως έχω ακουσει κ για άλλους που βγαζουν εκτός τον συναγερμό βγαζοντας την ασφάλειά του.
Δεν ξερω σε τι βοηθάει αφου το μηχανάκι σβηστό τραβάει ρεύμα :
α) για το λαμπάκι του Hiss κ αυτό μόνο για μια μέρα αν δεν κάνω λάθος,
β) για τον συναγερμό που τραβαει είτε είναι ανοικτός είτε κλειστός , και
γ) για το ρολόι .
Εχω ακουσει ακόμα οτι στα καταλυτικά αυτ/τα η κεντρική μονάδα ανα διαστήματα παίρνει δείγματα πίεσης κ θερμοκρασίας ωστε να είναι ετοιμη να ρυθμίσει την καύση ανα πάσα στιγμή.
Δεν το έχω σιγουρέψει , ετσι εχω ακούσει.Και αν ισχύει δεν ξερω αν ισχύει κ στο μηχανάκι μας.
Είναι δυνατόν αυτές οι καταναλώσεις να μειώσουν το φορτίο της μπαταρίας?
Τόσο πολύ σε μια βδομάδα?
Πιστεύω οτι μάλλον δεν κάνουμε πιά τόσα χλμ όσα απαιτούνται για να διατηρούμε την μπαταρία μας φορτισμένη.
Οταν κυκλοφορούμε το μηχανάκι ενα ΣΚ για να πάμε για ενα καφέ δεν ....
Αυτή είναι η αιτία κ το ότι εχουμε πλέον γεμίσει κινεζιές της κακιάς ώρας.
Grafton 505
30/06/2018, 21:53
Εχω ακουσει ακόμα οτι στα καταλυτικά αυτ/τα η κεντρική μονάδα ανα διαστήματα παίρνει δείγματα πίεσης κ θερμοκρασίας ωστε να είναι ετοιμη να ρυθμίσει την καύση ανα πάσα στιγμή.
Δεν το έχω σιγουρέψει , ετσι εχω ακούσει.Και αν ισχύει δεν ξερω αν ισχύει κ στο μηχανάκι μας.
Αυτό δεν έχει νόημα. Τις τιμές αυτές τις παίρνει ακαριαία όταν ανοίγεις τα ρεύματα για να βάλεις μπρος.
είπαμε .... έξυπνα συστήματα, αλλά όχι και έτσι ....δεν θα αμολήσουν πύραυλο ... :lol:
Το ρολόι και HISS τραβάνε ελάχιστα mA, οπότε δεν τίθεται θέμα αποφόρτισης.
Πιστεύω οτι μάλλον δεν κάνουμε πιά τόσα χλμ όσα απαιτούνται για να διατηρούμε την μπαταρία μας φορτισμένη.
Σωστότατη κουβέντα αυτή και η αιτία των κακών της αποφόρτισης. :a10:
andreastwin
01/07/2018, 09:21
Aυτό με τον πόλο το έχω ακούσει απο πολλούς.
Οπως έχω ακουσει κ για άλλους που βγαζουν εκτός τον συναγερμό βγαζοντας την ασφάλειά του.
Δεν ξερω σε τι βοηθάει αφου το μηχανάκι σβηστό τραβάει ρεύμα :
α) για το λαμπάκι του Hiss κ αυτό μόνο για μια μέρα αν δεν κάνω λάθος,
β) για τον συναγερμό που τραβαει είτε είναι ανοικτός είτε κλειστός , και
γ) για το ρολόι .
Είναι δυνατόν αυτές οι καταναλώσεις να μειώσουν το φορτίο της μπαταρίας?
Τόσο πολύ σε μια βδομάδα?
αυτο ειναι το βασικο προβλημα τις μπαταριας. γι'αυτο και την βαζω στην μπιζα μολις την βαλω στο παρκινκ.
πιστευω οτι το προβλημα αυτο λυνεται με μπαταρια λιθιου η οποια δεν εχει τοση αποφορτηση και αντεχει παραααα πολυ.
doctoras
01/07/2018, 11:59
ΣΚ παλια.. εμενα παίρνει μπροστά μια φορα τον μηνα. Έλλειψη χρόνου και αν βρεθει χρόνος, η κούραση ειναι ανυπέρβλητη
Οπότε αναγκαστικά βγαλσιμο πολου μιας και δυνατότητα ελευσης φορτιστή συντηρητή δεν υπαρχει
Κινεζικα γεμίζουμε γιατι τα ιαπωνικα κλπ ειναι ακριβά για τον μεσο ελληνα ελεω παρατεταμένης οικ. κρίσης
painterakis
01/07/2018, 13:59
διαβάζω σουκού και μια φορά το μήνα ... βγαλμένος πόλος και κουκούλα μέχρι τον Οκτώβριο ...
397230
αυτά είναι ...
ΝικόλαςXL
02/07/2018, 17:03
Kαι συνεχίζω να σας τα κάνω καμπάνες :roflmao:
α) Εχει κάποιος ασχοληθεί με το θέμα ''καλλωπισμός τάπας τεπόζιτου'' ?
Η δικιά μου έχει ενα γκρι ματ χρώμα αλουμινέ σπαστικό , κ τωρα που έχω χρωμιάρει σχεδόν τα πάντα :whistle: δείχνει χάλια .
Σκέφτηκα να την πάω για χρώμιο κ αυτήν αλλά φοβάμαι για το πώς θα αντιδράσει η κλειδαριά της. Δλδ αν ο χρωμιάς την θέλει σε κομμάτια τι κάνω?
β) Εχει κάποιος τον φορτιστή του Lidl? κ αν ναι, τι τιμές τασης σας δείχνει? Εχω τραβήξει μια γραμμή κάτω απο το κάθισμα του συνεπιβάτη κ τον συνδέω απο εκεί για να μην βγάζω καθίσματα .
Αλλά όσες φορές έχω ελέγξει τις ενδείξεις του ήταν πάνω απο τα 13 βολτ.
Λογικά μετα την φόρτιση στα 14 + δεν θα έπρεπε να αφήνει την μπαταρία να ''πέφτει '' έστω στα 12,6 κ μετα να ξαναπαίρνει?
Αφού κάθε τάση πάνω απο τα 12,6 βολτ θεωρείται ταση φόρτισης.
Δυο τινά συμβαίνουν , η εγώ τον ελέγχω πάντα σε λάθος στιγμή :hmm: η η μπαταρία μου είναι τόοοοοοοοσο χάλια που θέλει πλέον συνεχή φόρτιση η είναι ο ατιμος ενα τεχνολογικό θαύμα κ με καταλαβαίνει .:tooth:
Ισως δλδ με μια καινούργια να κόψει την φόρτιση για λίγο.
και γ) Οταν πέφτω σε λακκούβα μετρίου μεγέθους ακούγεται απο μπροστά ενα κρ σαν πλαστικά που ταλαντώνουν? τριξιμο δεν θα τόλεγα, σαν πλαστικό ξεβίδωτο που χτυπάει μοιάζει.
Ολα είναι βιδωμένα , αλλά εκεί που τα δύο πλαινά φτάνουν στο τεπόζιτο δλδ τα Νο12 στο σχεδιο
397250
Εκεί ''παίζουν '' αρκετα, όλες οι βίδες στο σχεδιο υπαρχουν κ τις έχω ελέγξει αλλά κ αυτά τα πλαστικά πιρτσίνια το Νο23, το μόνο που δεν ξερω τι είναι , είναι το Νο14, το ''Εξάρτημα: FASTENER B, DUAL LOCK, 30X30''
Τι είναι αυτό το ρημάδι?
Αν κ απο ότι βλέπω τα Νο14 κ 26 έχουν να κάνουν με τις πάνω άλλεν βίδες , στην κάτω μύτη του πλαστικού δεν βλέπω να υπάρχει κάτι να το κρατάει.
Η ζελατίνα είναι σταθερή, το ίδιο κ τα φανάρια, τα φλάς, τι νάναι? οέο?
Grafton 505
02/07/2018, 20:24
το μόνο που δεν ξερω τι είναι , είναι το Νο14, το ''Εξάρτημα: FASTENER B, DUAL LOCK, 30X30''
Τι είναι αυτό το ρημάδι?
Αυτό το ριμάδι είναι βέλκρο, σκρατσ, και αν δεν το έχεις, ε..... μάντεψε ........ πρέπει να το έχεις ..... :lol:
Είναι σκληρό και δεν ξέρω αν υπάρχει στο εμπόριο. Μπορεί βέβαια να κάνεις δουλειά και με τα υφασμάτινο.
397278
Για να χρωμιώσεις την τάπα, πρέπει να την κάνεις βίδες. Βάλε ένα αυτοκόλλητο κάρμπον λούκ να πάρεις και 5 αλόγατα !!! :D
Για τα της μπαταρίας δεν κατέω.
ΝικόλαςXL
02/07/2018, 21:30
Ελα τωρα, βέλκρο? κ τι είναι σώβρακο? :tooth:
Λογικά δλδ πρέπει να έχει ενα σετ σε κάθε πλευρά, ωστε ετσι να κολάνε τα πλαστικά.
Αρα αυτά που δείχνεις είναι τα Νο21 στο σχεδιο, με περιγραφή :FASTENER A, DUAL LOCK, 30X30
397281
Που πάνε πάνω στο τεπόζιτο, κ τα Νο14 : FASTENER B, DUAL LOCK, 30X30'' είναι αυτά που πάνε πάνω στο πλαστικό.
Τρέμε Σαρακάκη σούρχομαι.
ΥΓ: Η να δοκιμάσω να κολήσω βέλκρο? με αυτοκόλητη ταινία διπλής όψης ? το σκληρό στο τεπόζιτο κ το μαλλιαρό στο πλστικό, αν κ νομίζω οτι κάποια απο αυτά υπάρχουν.
Θα δω αυριο.
Grafton 505
02/07/2018, 21:49
Ελα τωρα, βέλκρο? κ τι είναι σώβρακο? :tooth:
Ηονδα λεμε !!! :D
Λογικά δλδ πρέπει να έχει ενα σετ σε κάθε πλευρά, ωστε ετσι να κολάνε τα πλαστικά.
Αρα αυτά που δείχνεις είναι τα Νο21 στο σχεδιο, με περιγραφή :FASTENER A, DUAL LOCK, 30X30
Που πάνε πάνω στο τεπόζιτο, κ τα Νο14 : FASTENER B, DUAL LOCK, 30X30'' είναι αυτά που πάνε πάνω στο πλαστικό.
Τρέμε Σαρακάκη σούρχομαι.
Αυτό ακριβώς.
Ελπίζω να μην τρέμουμε εμείς με την τιμή που θα σε πει ... :sick:
ΥΓ: Η να δοκιμάσω να κολήσω βέλκρο? με αυτοκόλητη ταινία διπλής όψης ? το σκληρό στο τεπόζιτο κ το μαλλιαρό στο πλστικό, αν κ νομίζω οτι κάποια απο αυτά υπάρχουν.
Θα δω αυριο.
Αυτά και τα δυο είναι σκληρά. Και τα δυο έχουνε γατζάκια και κουμπόνουνε πολύ δυνατά. Μόνο σε αεροπλάνα τα έχω δει και δεν περίμενα ότι θα τα έβρισκα σε μηχανή. Είναι τρελοί οι Χονταίοι .... :a21:
Cpt_Slow
02/07/2018, 22:19
Βάλε ένα αυτοκόλλητο κάρμπον λούκ να πάρεις και 5 αλόγατα !!! :D
Ξέρεις μερικά ακόμα τέτοια κολπα; γιατί πολύ μου την βγαίνει ένας τδμας κάθε πρωί όταν πάω δουλειά
Grafton 505
02/07/2018, 22:31
Ξέρεις μερικά ακόμα τέτοια κολπα; γιατί πολύ μου την βγαίνει ένας τδμας κάθε πρωί όταν πάω δουλειά
Ε μην πας πρωί στην δουλειά ρε κουμπάρε !!!! :cool:
andreastwin
03/07/2018, 09:51
Φιλε δεν ξερω ακριβος τι ειναι αυτο που ψαχνεις,αλλα για βελκρο σκληρο εχει η 3m αυτοκολλητο πολυ δυνατο.αρσενικο θυλικο. Διαφανο. Εγω ειχα παρει τετειο 2 ποντους φαρδος.επι τρεχων μετρο.μπορει να υπαρχει και ποιο φαρδοι.ρωτα 3m.
ΝικόλαςXL
03/07/2018, 15:19
Αυτό ακριβώς.
Τωρα δεν θυμάμαι ακριβώς ,,, αλλά οταν το εκανα βίδες ... λες να θεωρησα τα κρατς πατεντα κ να τα έβγαλα? :whistle:
Ελπίζω να μην τρέμουμε εμείς με την τιμή που θα σε πει ... :sick:
Μπααααα, 1,42 + φπα κοστίζει το ένα , αντε δλδ ενα δεκάρικο να παρω κ ενα σετ εφεδρικό.
Αλλά να πάω στην αντιπροσωπεία για βέλκρο , ε! δεν το περίμενα αυτό .
Αυτά και τα δυο είναι σκληρά. Και τα δυο έχουνε γατζάκια και κουμπόνουνε πολύ δυνατά. Μόνο σε αεροπλάνα τα έχω δει και δεν περίμενα ότι θα τα έβρισκα σε μηχανή. Είναι τρελοί οι Χονταίοι .... :a21:
Τωρα κατάλαβα πως είναι , και τα δύο γατζώνουν , δεν είναι σκληρό κ τριχωτό.
Αντε τωρα να τρεχω μεσα στην ζέστη. Και είναι κ παραγγελιά εξωτερικου σίγουρα αφού δεν πιστεύω να τα έχει ετοιμοπαράδωτα , αρα μια παω παραγγελνω μια για παραλαβή, θα θέλουν κ κατι τις επιπλέον για να ερθουν σε μια βδομάδα κ οχι μήνα κ βάλε . Εμπλεξα.
Grafton 505
03/07/2018, 16:11
@ΝικόλαςXL:Long shot που λένε και οι αμερικανοί αλλά δες λίγο και τις ενώσεις των καλωδίων που πάνε στα φλασάκια μήπως και ακουμπάνε στα πλαστικά και κάνουν τον θόρυβο. Και γενικά τις ''κλέμες'' ή πως λέγονται τελωσπάντων στα καλώδια της μούρης, μήπως χτυπάνε πουθενά.
Αλλά τα βέλκρο εκεί χρειάζονται.
ΝικόλαςXL
03/07/2018, 21:05
Ναι τα βέλκρο θα τα παραγγείλω .
Τα καλώδια των φλας είναι κάπως χύμα , αλλά δεν βλέπω κ να στερεώνονται κ σε κάποιο σημείο.
Οταν με το καλό ερθουν τα βελκρο στα χερια μου κ βγάλω τα πλαστικά θα ρίξω μια ματιά.
Tωρα έχω θέματα με το κράνος .
Νολαν Ν85 , δεν πρέπει να έχει κλείσει 4 χρόνια κ αφού στον 1.5 χρόνο άλλαξα τα σφουγγαράκια στα μάγουλα επειδή ξέφτισαν απο το μούσι :a06:
Τωρα αρχισε να χιονίζει, το αφρολέξ στο πάνω μερος ξεκόλησε απο το πανί, εγινε σαν σκόνη κ μου γεμιζει το κεφάλι.
Ευτυχως το βρηκα 35 ευρώ.
Θα πάω αυριο να το πάρω.
Το ίδιο θέμα είχε κ ενα παλιότερο μοντέλο πάλι Νολαν, που καταστράφηκε αφού η επένδυση δεν άλλαζε.
Μου αρέσει που γράφει επάνω οτι είναι κ πλενόμενο, τι να πλύνεις απο δαύτο? θα σκορπίσει.
Τα ίδια προβλήματα έχουν όλα τα κράνη?
Της γυναίκας μου εχω πάρει ενα KBC η κάπως ετσι εδώ κ 3 χρονια κ είναι σαν καινούργιο, ακόμα κ ενα Box τύπου Jet που της πήρα απο το Πράκτικερ είναι κ αυτό σε πολύ καλή κατάσταση.
Grafton 505
03/07/2018, 21:57
Έχω ένα Arai Quantum V που το φόραγα μέχρι πριν 2 χρόνια. Το πρόσεχα, δε το άφηνα οπουδήποτε, το έπλενα ανά 5μηνο και το έβαλα ελάχιστες φορές μετά την θάλασσα. Το εσωτερικό του είναι σαν καινούργιο. Δεν ξέφτισε πουθενά και τα μαξιλαράκια δεν κάτσανε. Καλή κατασκευή.
Φίλος είχε το Shoei XR-1000 δεν το πολυπρόσεχε και το απέσυρε γιατί ξέφτιζε πολύ στα 5 χρόνια από την κατασκευή του.
Πρόσφατα είδα ένα Uvex carbon και είναι σαν καινούργιο μέσα έξω και το έχει αρκετά χρόνια.
Είναι πολλές οι μεταβλητές για το πόσο θα αντέξει ένα κράνος. Αλλά είμαι της γνώμης ότι ένα ακριβό κράνος έχει μεγαλύτερη αντοχή από ένα φτηνό.
Kαι συνεχίζω να σας τα κάνω καμπάνες :roflmao:
α) Εχει κάποιος ασχοληθεί με το θέμα ''καλλωπισμός τάπας τεπόζιτου'' ?
397376
Το έχω βάλει εδώ και 3 μήνες.
ΝικόλαςXL
04/07/2018, 16:17
Αλλά είμαι της γνώμης ότι ένα ακριβό κράνος έχει μεγαλύτερη αντοχή από ένα φτηνό.
Συμφωνώ , οτι πληρώσεις παίρνεις.
Αλλά τι στο καλό? ο ιδρώτας μου έχει τπτ χημικά που διαλύουν το αφρολέξ? :eyepop:
Αν κ πάντα χειμώνα καλοκαίρι φοράω αυτό το προστατευτικό σκουφάκι για τον ιδρώτα , γενικά φροντίζω το κράνος, δεν το κοπανάω, το αερίζω πάντα να στεγνώσει καλά κ μετα το αποθηκεύω.
Αλλά όμως η ίδια αρρώστεια και στα δύο κράνη? ΑΙΣΧΟΣ! η εσωτερική επένδυση αποτελείται απο τα δύο πλαινά μαξιλαράκια κ την εσω-ανω επένδυση.
Αυτη απο την κάτω μεριά που ακουμπάει το κεφάλι εχει ενα γκρι πανί κ πάνω στο πανί απο την μεριά τπυ κράνους εχουν κολήσει ενα αφρώδες 3-4 χιλιοστα πάχος.
Δλδ δεν μπορούσαν σαν τα φθηνά κράνη να βαλουν ενα ποιοτικότερο αφρώδες κ να το ράψουν σαντουιτς με πανί πάνω κάτω?
Αυτή είναι :
397446
Αλλά πως εκτός απο πελάτες θα είμαστε κ αιμοδότες να πληρώνουμε ΚΑΙ αγορά ΚΑΙ συντήρηση?
240 το κράνος , κ 70 τα μαξιλαράκια κ η επένδυση καλά πάμε.
397376
Εσύ όλο βάζεις , εμείς λ7 δεν έχουμε κ μας τρέχουν τα σάλια .:tooth:
Αντε πές τιμή τωρα που κάθομαι ...
Συμφωνώ , οτι πληρώσεις παίρνεις.
Αλλά τι στο καλό? ο ιδρώτας μου έχει τπτ χημικά που διαλύουν το αφρολέξ? :eyepop:
Αν κ πάντα χειμώνα καλοκαίρι φοράω αυτό το προστατευτικό σκουφάκι για τον ιδρώτα , γενικά φροντίζω το κράνος, δεν το κοπανάω, το αερίζω πάντα να στεγνώσει καλά κ μετα το αποθηκεύω.
Αλλά όμως η ίδια αρρώστεια και στα δύο κράνη? ΑΙΣΧΟΣ! η εσωτερική επένδυση αποτελείται απο τα δύο πλαινά μαξιλαράκια κ την εσω-ανω επένδυση.
Αυτη απο την κάτω μεριά που ακουμπάει το κεφάλι εχει ενα γκρι πανί κ πάνω στο πανί απο την μεριά τπυ κράνους εχουν κολήσει ενα αφρώδες 3-4 χιλιοστα πάχος.
Δλδ δεν μπορούσαν σαν τα φθηνά κράνη να βαλουν ενα ποιοτικότερο αφρώδες κ να το ράψουν σαντουιτς με πανί πάνω κάτω?
Αυτή είναι :
397446
Αλλά πως εκτός απο πελάτες θα είμαστε κ αιμοδότες να πληρώνουμε ΚΑΙ αγορά ΚΑΙ συντήρηση?
240 το κράνος , κ 70 τα μαξιλαράκια κ η επένδυση καλά πάμε.
Εσύ όλο βάζεις , εμείς λ7 δεν έχουμε κ μας τρέχουν τα σάλια .:tooth:
Αντε πές τιμή τωρα που κάθομαι ...
20 €. Δεν είναι ακριβό.
Cpt_Slow
05/07/2018, 14:20
καλα τα φτιαχνουμε τα μοτορια, καμιά μαζωξουλα θα κάνουμε????
Να βρούμε χρόνο και να κάνουμε. Αν και εγώ εδώ στο νησί είμαι λίγο απομονωμένος.
Μαζί με την αλλαγή των αναρτήσεων έκανα και το μεγάλο service στα 43400 χλμ αντί στα 48.000 χλμ. Καταρχάς ρύθμιση βαλβίδων δεν είχε γίνει ποτέ, όπως μου ειπε και ο μηχανικός μου. Τις ρύθμισε και άλλαξε και 3 καπελωτα. Αλλαχθηκε το παραφλου, το οποίο επίσης δεν είχε αλλαχθεί ποτέ. Μπήκαν νέα μπούζί ιριδιου αλλαχθηκαν λάδια φίλτρο λαδιού, τα τακάκια τα είχα αλλάξει μόνος μου μαζί με τα υγρά πριν 3 μήνες.
Με την ρύθμιση των βαλβίδων ο κινητήρας σαν να ανταποκρίνεται καλύτερα. Επισης ακουγεται και λιγο διαφορετικα. Δεν ξέρω μπορεί και η ιδέα μου.
Το παραφλου, ήταν χάλια. Απο μπλε ειχαν γινει εντελως αχρωμα σαν το νερο. Ίσως για το λόγο αυτό μου άνοιγε συνέχεια το βεντιλαντερ. Τώρα το βεντιλαντερ δεν ανοίγει τόσο ευκολα. Θα ελεγα ανοιγει πολύ μα πολύ πιο δυσκολα. Η θερμοκρασία του κινητήρα έχει πέσει αναμφισβήτητα.
Παραφλου έβαλα Honda.
Τελικα μονο βαλβιδες δεν ειχαν ρυθμιστει και αλλαγη παραφλου, οπως έγραφε στο service book.
Γενικά το μηχανάκι μηχανολογικά είναι σαν καινούργιο και φοράει μόνο εργοστασιακά ανταλλακτικά, με εξαίρεση τα aftermarket αξεσουάρ.
Το service το έκανα λίγο νωρίτερα γιατί δεν ήμουν σίγουρος αν είχαν γίνει οι απαραίτητες εργασίες στην ώρα τους, όπως έγραφε το service book και δεν είχα άδικο.
ΝικόλαςXL
05/07/2018, 15:35
20 €. Δεν είναι ακριβό.
Πάλι καλά, αντε να το βάλω στα προσεχώς , ψάχνω ευκαιρεία να περάσω απο τον χρωμιατζή να ακούσω την γνώμη του κ τι τιμή θα πεί φυσικά.
Μακάρι, τώρα που ζέστανε ο καιρός παίζει ανετα. Μάλιστα μια απογευματο/βραδυνή με την δροσούλα όχι μόνο λέει αλλά επιβάλλεται.
Το κακό είναι οτι δύο συμφορουμίτες που γραφουν εδώ ανελλιπως είναι .... ολίγον μακρινοί.:D
Εγώ βρίσκομαι Ελευσίνα , αλλά να ξέρετε οτι κυκλοφορώ πάντα διπλός :whistle:
Το παραφλου, ήταν χάλια. Απο μπλε ειχαν γινει εντελως αχρωμα σαν το νερο. .
Eτσι γίνονται τα prohonda αν έβαλες αυτά. Απο μπλού γινονται διάφανα .
Οχι ακριβώς διάφανα, σαν ζαχαρόνερο.
Τα αλλάζω κάθε δύο χρόνια, κ δεν είχα ποτέ πρόβλημα , ούτε με θερμοκρασίες, ουτε με την τρόμπα νερού.
Πάλι καλά, αντε να το βάλω στα προσεχώς , ψάχνω ευκαιρεία να περάσω απο τον χρωμιατζή να ακούσω την γνώμη του κ τι τιμή θα πεί φυσικά.
Τι να ασχολείσαι με βαφεια, βαλε το αυτοκολλητο να τελειώνεις.
Eτσι γίνονται τα prohonda αν έβαλες αυτά. Απο μπλού γινονται διάφανα .
Οχι ακριβώς διάφανα, σαν ζαχαρόνερο.
Τα αλλάζω κάθε δύο χρόνια, κ δεν είχα ποτέ πρόβλημα , ούτε με θερμοκρασίες, ουτε με την τρόμπα νερού.
Δεν το ήξερα. Αυτά έβαλα και αυτά είχε μέσα. Απλώς τα είχε 8 έτη. Ποτέ δεν ειχαν αλλαχθεί. Εγώ το πήρα το 2016 και ειναι μοντέλο του 2010.
Grafton 505
05/07/2018, 20:35
20 €. Δεν είναι ακριβό.
Άσε το πόσο κάνει. Πόσα άλογα έδωσε πες ! :D
Μαζωξούλα, το ταξίδι , δεν το λες. Ένας πρέπει να πάρει καράβι, ένας να κάνει και διανυκτέρευση ..... :lol:
Cpt_Slow
06/07/2018, 15:00
Μπορούμε να κανονίσουμε μια μέρα να πάμε Σέρρες να τα στρίψουμε λιγάκι :wlae:
ΝικόλαςXL
07/07/2018, 21:54
Δεν θέλω να την βάψω, να την κάνω χρώμιο θέλω.
Είναι πολύ καλά τα prohonda, θα μείνεις ευχαριστημένος.
Μήπως έχεις τον φορτιστή του Lidl με το βολτόμετρο?
ΝικόλαςXL
08/07/2018, 17:21
Μπορούμε να κανονίσουμε μια μέρα να πάμε Σέρρες να τα στρίψουμε λιγάκι :wlae:
Γιατί? μόνο στις Σέρρες έχουν στροφές? :tooth:
Ετσι όπως καταντήσαμε ας αρκεστούμε για τωρα στην ψυχική επαφή.
.
Μήπως έχεις τον φορτιστή του Lidl με το βολτόμετρο?
Ναι τον έχω. Και το χειμώνα τον είχα πάνω στην μπαταρία συνέχεια, όταν δεν το κινούσα για παραπάνω από 2-3 ημέρες.
ΝικόλαςXL
10/07/2018, 20:39
Μήπως θυμάσαι μεγιστες κ ελάχιστες τιμές τάσης στο βολτόμετρό του?
Πχ : Είχα αφήσει σχεδ'όν δέκα μερες το μηχανάκι αραχτό με συναγερμό ανοικτό.
Οταν τον σύνδεσα έδειξε 12,5 βολτ πρίν πατησω το μπουτονάκι να βγάλει το πρόγραμμα με το μηχανάκι.
Μετα είδα μια τιμή 13,2 κ μετα απο ώρες μια 12,6.
Λογικά πρέπει να την διάβασε σαν 12,5 κ μετα να την φόρτισε μεχρι μια μέγιστη τιμή που ίσως εγώ δεν πρόλαβα να δώ.
Κ μετα την αφησε να ''πέσει'' πάλι στα 12.6.
Μήπως θυμάσαι μεγιστες κ ελάχιστες τιμές τάσης στο βολτόμετρό του?
Πχ : Είχα αφήσει σχεδ'όν δέκα μερες το μηχανάκι αραχτό με συναγερμό ανοικτό.
Οταν τον σύνδεσα έδειξε 12,5 βολτ πρίν πατησω το μπουτονάκι να βγάλει το πρόγραμμα με το μηχανάκι.
Μετα είδα μια τιμή 13,2 κ μετα απο ώρες μια 12,6.
Λογικά πρέπει να την διάβασε σαν 12,5 κ μετα να την φόρτισε μεχρι μια μέγιστη τιμή που ίσως εγώ δεν πρόλαβα να δώ.
Κ μετα την αφησε να ''πέσει'' πάλι στα 12.6.
Όταν έβαλα πάνω τον φορτιστή με κλειστό τον διακόπτη είδα τιμή 12.6. Όταν άνοιξα τον διακόπτη έπεσε στα 12,1 με 12 V. Όταν έκλεισα τον διακόπτη πήγε στα 12,5 V. Τον έβαλα να φορτίσει ανέβηκε μέχρι 13,1 και στιγμιαία είδα 14,1 όπου έπεσε και σταθεροποιήθηκε στα 13,1 και συμπληρώθηκαν όλες οι μπάρες. Μετά από ώρα είδα 12,9 και όταν άνοιξα τον διακόπτη και έπεσε στα 12,1 άρχισε να φορτίζει ξανά. Από ότι κατάλαβα ο φορτιστής ξεκινάει να φορτίζει όταν η τάση πέσει κάτω από 12,6 ή "αντιληφθεί" μια απότομη μείωση της τάσης.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ακριβώς έκανες και δεν χρειάζεται να ανοίξεις την σέλα οδηγού για να φορτίσεις την μπαταρία. έβαλες κάποια καλώδια; και πως τα προστάτευσες; μπορείς να ανεβάσεις κάποια φώτο;
Έτσι όπως είναι, τον αρνητικό πόλο τον φθάνω εύκολα και χωρίς να βγάλω την σέλα. Ο Θετικός με δυσκολεύει.
ΝικόλαςXL
16/07/2018, 16:52
Πήρα δυο σετ απο αυτά :
398059
.... απο τον βενιερη, επειδή δεν μπορουν να συνδεθούν ανάποδα κ πάθω καμμιά λαχταρα .
Εβαλα δύο καλώδια 25 εκ απο τους πόλους κ το βίσμα κάτω απο το κάθισμα του συνεπιβατη, μικρό είναι δεν ενοχλεί σε τπτ.
Εκοψα το καλώδιο του φορτιστή κ εβαλα κ εκει ενα σετ , ετσι μπορώ να τον χρησιμοποιώ στο μηχανάκι κ αν θελω αφου κ τα κροκοδειλάκια του φορτιστή έχουν πλέον κ αυτά βίσμα τα συνδέω κ φορτώνω κ το αυτοκίνητο.
Με την 1η ευκαιρεία θα βαλώ κ φωτό.
ΝικόλαςXL
18/07/2018, 14:51
Λοιπόν οι φωτό, εδώ το καλώδιο του φορτιστή με τον κονέκτορα:
398124
Το καλώδιο κάτω απο το κάθισμα του συνεπιβατη:
398125
Η σύνδεση με τον φορτιστή :
398126
και ο φορτιστής στα 12,5 βολτ , μετα απο μια βδομάδα αφόρτιστη η μπαταρία κ με το συναγερμό ανοικτό:
398127
Ο φορτιστής ξεκινησε απο τα 12,5 βολτ, αρχισε να αναβει τις μπαρες μεσα στο εικονίδιο της μπαταρίας ,
εφθασε τα 14,3 , μετα επεσε στα 12,9 κ μετα εκανε 2 ωρες να πάει στα 13,1.:hmm:
Grafton 505
18/07/2018, 18:22
Ο φορτιστής ξεκινησε απο τα 12,5 βολτ, αρχισε να αναβει τις μπαρες μεσα στο εικονίδιο της μπαταρίας ,
Μην το σκέφτεσαι. Η αρχική φόρτιση είναι γρήγορη για να φύγουν και τα θειάφια, και μετά το πάει αργά και για την συντήρηση.
Ο Cteκ που έχω έτσι δουλεύει. Φαντάζομαι το ίδιο κάνει και του Lidl.
Και μιας και είπα για Ctek, έχει αυτό το καλώδιο για να μην χρειάζεται το βγάλε βάλε της σέλας.
398137
ΝικόλαςXL
18/07/2018, 20:14
Και μιας και είπα για Ctek, έχει αυτό το καλώδιο για να μην χρειάζεται το βγάλε βάλε της σέλας.
Kαι καλά απο την μία οι ακροδεκτες συνδέονται στους πόλους , η άλλη άκρη που στερεώνεται ?
Τελικά τα παράγγειλα τα κρατσ (βέλκρο) απο Σαρακάκη, μου φάνηκε πως του έβαλα δύσκολα αφού πληκτρολογούσε κάνα 10 λεπτο μεχρι να τα βρεί.
Εκανα αεροπορική παραγγελιά κ ελπίζω σε 10 εργάσιμες να τα έχω . Παράγγειλα 3 ζεύγη , φοβήθηκα μην κ γίνει καμμιά στραβή κ αντε να περιμένεις πάλι.
Παράγγειλα κ μερικά απο αυτά τα πλαστικά πιρτσίνια ( RIVET, PUSH 90116-MCS-G00) που πιάνουν απο κάτω τα εμπρός πλαστικά κ τα πίσω της ουράς .
Αυτά έχουν κάποιο κόλπο για να βγούν εύκολα η είναι μιας χρήσης?
Βέλκρο κ 4 πιρτσίνια 13,5 ευρώ.
Grafton 505
18/07/2018, 21:42
Kαι καλά απο την μία οι ακροδεκτες συνδέονται στους πόλους , η άλλη άκρη που στερεώνεται ?
Τι εννοείς ; Ελεύθερη είναι. Ανοίγεις το κάλυμμα - καπάκι και κουμπώνεις την άλλη άκρη που έρχεται από τον φορτιστή.
398139
Παράγγειλα κ μερικά απο αυτά τα πλαστικά πιρτσίνια. Αυτά έχουν κάποιο κόλπο για να βγούν εύκολα η είναι μιας χρήσης?
Ναι έχουν κόλπο και όχι δεν είναι μιας χρήσης.
Για να τα βγάλεις, όταν είναι κουμπωμένα, πατάς - σπρώχνεις το κέντρο τους μα ένα μικρό κατσαβιδάκι μέχρι τέρμα. Δεν θέλει πολύ δύναμη.
Για να τα βάλεις τραβάς το εσωτερικό τμήμα προς τα έξω έτσι ώστε τα εσωτερικά ποδαράκια να συμπιέζονται εύκολα. Το τοποθετείς και σπρώχνεις το κεντρικό τμήμα να έρθει φάτσα με το κεφάλι του. Αν δεν μπει καλά δεν θα ζουπιέται μέσα. Μην βάλεις πολύ δύναμη. Στην φώτο για παράδειγμα φαίνονται πως πρέπει να είναι όταν πας να τα βάλεις. Έχεις αρκετούς τύπους αλλά όλοι λειτουργούν το ίδιο.
398140
Βέλκρο κ 4 πιρτσίνια 13,5 ευρώ.
Καλή τιμή. Βάλε μια φώτο από τα βέλκρο να δω αν είναι ίδια. Λογικά ίδια θα είναι.
Andreasnemea
19/07/2018, 14:14
Καλησπερα σε ολους παιδια εχω και εγω ενα προβλημα εχω το cbf 600 2008 injection με 19.000 και ξεκινησε και μου σφυριζει η τρομπα βενζινας ξαφνικα δεν εχω κομπιασματα η θεματα στην αποδοση ομως μονο εναν ηχο σαν τουρμπινα αεροπλανου κανει το μοτοσακο μου.τι να κανω καμια λυση?Αν αλλαξω το μοτερ της τρομπας ποιο μοτερ ειναι αξιοπιστο εκτος απο το μαμα που εχει μια περιουσια?
Grafton 505
19/07/2018, 16:05
Καλησπερα σε ολους παιδια εχω και εγω ενα προβλημα εχω το cbf 600 2008 injection με 19.000 και ξεκινησε και μου σφυριζει η τρομπα βενζινας ξαφνικα δεν εχω κομπιασματα η θεματα στην αποδοση ομως μονο εναν ηχο σαν τουρμπινα αεροπλανου κανει το μοτοσακο μου.τι να κανω καμια λυση?Αν αλλαξω το μοτερ της τρομπας ποιο μοτερ ειναι αξιοπιστο εκτος απο το μαμα που εχει μια περιουσια?
Όταν είναι γεμάτο το ντεπόζιτο ακούγετε ;
Andreasnemea
19/07/2018, 16:19
Όταν είναι γεμάτο το ντεπόζιτο ακούγετε ;
Ναι γεματο αδειο το ιδιο το ακουω 4 ημερες το κανει περιπου ξεκινησε σαν ηχος υποτονικος φυσημα ελαφρυ εβαλα ενα καθαριστικο injethion liqui moly αλλα αυτο χειροτερεψε φοβαμαι μην μεινω παω και ερχομαι καθε μερα δουλεια και κανω 56 χιλιομετρα εκλεισα ραντεβου στην honda την τεταρτη αλλα θελω να ξερω 2 πραγματα τι να κανω
Grafton 505
19/07/2018, 16:33
Ναι γεματο αδειο το ιδιο το ακουω 4 ημερες το κανει περιπου
Μπορεί να είσαι από τους τυχερούς και να μην πάθει τίποτα. Πάντως μην το αφήνεις να πιάνει ρεζέρβα. Στην τελευταία γραμμή γέμιζε το.
Πιο μοτέρ ταιριάζει δεν ξέρω να σε πω.
Τα specs για την αντλία είναι αυτά :
Fuel pump flow (at 12 V) : 189 cm3 (6.4 US oz, 6.7 lmp oz) minimum/10 seconds
Fuel pressure at idle : 343 kPa (3.5 kgf/cm2, 50 psi)
Andreasnemea
19/07/2018, 23:38
Υπαρχει η εχει βγει καποια ενισχυμενη τρομπα για το cbf εχει λυθει το θεμα τελος παντων καπως γιατι βλεπω και τα transalp 700 που εχουν ιδια τρομπα εχουν το ιδιο προβλημα γενικα...
Λοιπόν οι φωτό, εδώ το καλώδιο του φορτιστή με τον κονέκτορα:
398124
Το καλώδιο κάτω απο το κάθισμα του συνεπιβατη:
398125
Η σύνδεση με τον φορτιστή :
398126
και ο φορτιστής στα 12,5 βολτ , μετα απο μια βδομάδα αφόρτιστη η μπαταρία κ με το συναγερμό ανοικτό:
398127
Έτσι ακριβώς κανει και σ' εμένα.
ΝικόλαςXL
20/07/2018, 15:40
Τι εννοείς ; Ελεύθερη είναι. Ανοίγεις το κάλυμμα - καπάκι και κουμπώνεις την άλλη άκρη που έρχεται από τον φορτιστή. .
Εννοώ το μερος του καλωδίου που μενει στο μηχανάκι κ συνδεεται στους πόλους που βρίσκεται?
Αφου λες δεν βγαζεις πίσω κάθισμα , που το εχεις τοποθετήσει το βίσμα ?
Ναι έχουν κόλπο και όχι δεν είναι μιας χρήσης. .
οκ, κατάλαβα , λάθος το έκανα κ τα εσπαγα, ευτυχώς δεν εκανα γρατζουνιά.
Καλή τιμή. Βάλε μια φώτο από τα βέλκρο να δω αν είναι ίδια. Λογικά ίδια θα είναι.
Θα γίνει κ αυτό αν κ απο την περιγραφή FASTENER B, DUAL LOCK, 30X30 λογικά 3χ3 εκ θα είναι .
Η τρόμπα σφυρίζει κ σε εμένα, κλεφτικα η μάγκικα δεν το ξέρω, απλά αδιαφορώ.
Εχει τις μερες της, αλλοτε σφυρίζει οταν είναι αδειο το τεπόζιτο, γεμιζω κ συνεχίζει, αλλοτε σφυρίζει με γεματο.
Δεν είναι τπτ, η αυτή θα βαρεθει κ θα βγαλει το σκασμό, η εγώ θα συνηθίσω κ δεν θα δίνω σημασία, οχι οτι δίνω τώρα αλλά λέμε.
Αν μου περίσσευε μια 300αρα ήξερα τι θα κάνω, τωρα προτιμώ να κάνω την 300αρα σούβλακους, χοντρό, η παίδια.:a33:
ΝικόλαςXL
20/07/2018, 15:42
Έτσι ακριβώς κανει και σ' εμένα.
Αρα καλά πάμε .
Εγώ ακόμα βέβαια έχω την ψόφια, την φορτίζω 4 μερες κ έχω μηχανάκι για το γουίκεντ :tooth:
Grafton 505
20/07/2018, 16:32
Υπαρχει η εχει βγει καποια ενισχυμενη τρομπα για το cbf εχει λυθει το θεμα τελος παντων καπως γιατι βλεπω και τα transalp 700 που εχουν ιδια τρομπα εχουν το ιδιο προβλημα γενικα...
Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα οπότε δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά όπως βλέπεις το έχουν και άλλοι το θέμα.
Εννοώ το μερος του καλωδίου που μενει στο μηχανάκι κ συνδεεται στους πόλους που βρίσκεται?
Αφου λες δεν βγαζεις πίσω κάθισμα , που το εχεις τοποθετήσει το βίσμα ?
Βρίσκεται κάτω από το σελάκι του συνοδηγού. Έπρεπε να έγραφα σέλα οδηγού.
398224
Θα γίνει κ αυτό αν κ απο την περιγραφή FASTENER B, DUAL LOCK, 30X30 λογικά 3χ3 εκ θα είναι .
Ναι, τόσο είναι.
398225
Αν μου περίσσευε μια 300αρα ήξερα τι θα κάνω, τωρα προτιμώ να κάνω την 300αρα σούβλακους, χοντρό, η παίδια.:a33:
:lol: :beer: :a33:
Andreasnemea
20/07/2018, 16:42
Θα με παει στην 200αρα εμενα γιαυτο λεω μην χαλαω λεφτα τζαπα αλλα τι θα εκανες εσυ δεν μας λες να το δουμε και εμεις?
Grafton 505
20/07/2018, 16:56
Αν λες εμένα, θα ασχοληθώ με το θέμα όταν θα προκύψει θέμα. Μέχρι τότες ταΐζω γκομενάκια στον Δία για μην προβεί στο γνωστό του χόμπι. :lol:
Σε παρακαλω γραφτον μη τρολαρεις.
Grafton 505
20/07/2018, 19:49
Σε παρακαλω γραφτον μη τρολαρεις.
:confused:
ΝικόλαςXL
20/07/2018, 21:44
Πάνο SOS , κ όποιος άλλος δλδ
Οτι φωτό έχεις/ετε απο τα βέλκρο ακόμα καλύτερα με αποστάσεις απο κάποιο σταθερό σημείο ανάρτησέτες , η να δώσω ενα ιμειλ να τις στείλεις .
Δεν ξέρω που μπαίνουν ακριβώς , με μια προηγούμενη φωτό που πόσταρες είδα πάνω κάτω την θέση τους στο τεπόζιτο.
Βέβαια δεν χρειάζονται άμμεσες ενέργειες τύπου τρεχουμε πανικόβλητοι ... ο Σαρακάκης αργεί να κάνει το θαύμα του ακόμα ...:)
Υγ: Στην φωτό που δείχνεις το βίσμα ,τα εργαλεία μπαίνουν εκεί η κάτω απο το κάθισμα του συνεπιβάτη οπως στην δική μου φωτό στο ποστ#639 ?
Grafton 505
21/07/2018, 20:47
Πάνο SOS , κ όποιος άλλος δλδ
:panic: :lol:
Στο φαίρινγκ έχουν μαρκαρισμένη την θέση που πρέπει να μπει. Στο ντεπόζιτο όμως όχι. Άρα τα κολλάς πρώτα στα φαίρινγκ και βάζοντας το στην θέση του θα μπουν. Αλλά έχουν πολύ δυνατή κόλλα οπότε θέλει προσοχή.
398237
Όπως βλέπεις ο Ιταλός έκανε καταπληκτική δουλειά :moutza:
Έχω τραβήξει και από το ντεπόζιτο. Θα δω αν μπορώ να ανεβάσω τον φάκελο εδώ.
Υγ: Στην φωτό που δείχνεις το βίσμα ,τα εργαλεία μπαίνουν εκεί η κάτω απο το κάθισμα του συνεπιβάτη οπως στην δική μου φωτό στο ποστ#639 ?
Το βιβλιαράκι λέει εκεί. Εκεί τα βρήκα και εγώ και εκεί τα άφησα. Κάτω από το σελάκι δεν έβαλα τα έγραφα αλλά ένα πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκο.
398239
ΝικόλαςXL
24/07/2018, 21:31
Στο φαίρινγκ έχουν μαρκαρισμένη την θέση που πρέπει να μπει. Στο ντεπόζιτο όμως όχι. Άρα τα κολλάς πρώτα στα φαίρινγκ και βάζοντας το στην θέση του θα μπουν. Αλλά έχουν πολύ δυνατή κόλλα οπότε θέλει προσοχή.
Ναι το είδα, κατατοπιστικότατη η φωτό, ευχαριστώ , βοήθεια ανεκτίμητη.
Όπως βλέπεις ο Ιταλός έκανε καταπληκτική δουλειά :moutza:
Κατά προσέγγιση :tooth:
Έχω τραβήξει και από το ντεπόζιτο. Θα δω αν μπορώ να ανεβάσω τον φάκελο εδώ.
Χρειάζεται, αν κολήσω πρωτα στα πλαστικά, μετα βάλω το βελκρο του τεπόζιτου κολητό στο βελκρο του πλαστικού κ το βαλω στην θέση του δεν θα κάτσει καλά? η δεν παίζει ετσι η τοποθετηση?
Το γράφω αυτό επειδή δεν ξέρω ποιά κ αν λείπουν, δεν τα θυμάμαι καθόλου .:hmm:
Το βιβλιαράκι λέει εκεί. Εκεί τα βρήκα και εγώ και εκεί τα άφησα. Κάτω από το σελάκι δεν έβαλα τα έγραφα αλλά ένα πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκο.
Δεν το είχα προσέξει, αν κ πήρα απο τον Σαρακάκη το τελευταίο Βιβλίο Χρήστη , δεν το έχω διαβασει επειδή έχω κατεβασει στο πιτσί το αγγλικό.
Ομως έχω πάρει ολα τα λάστιχα συγκράτησης κ τα σακκουλάκια για εργαλεία κ έγγραφα καινουργια φυσικά απο Σαρακάκη.
Οταν το αγόρασα δεν είχε καθολου εργαλεία , αλλά επειδή το μηχανάκι το πήρα απο εξουσιοδοτημένο τα απαίτησα κ μου τα εδωσαν καινούργια .
Ομως ήταν απο Βαραντερο κ έχει λάθος το κλειδί για τα μπουζί. Θα το παραγγείλω κ αυτό κάποια στιγμή.
Θα τα βάλω σωστά αύριο .
Το γιλέκο είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ? να πάρω ενα? φθηνά είναι .
Έφτιαξα κι εγώ το δικό μου καλώδιο με κονέκτορα για να μην χρειάζεται να βγάζω τη σέλα του οδηγού προκειμένου να φορτίζω την μπαταρία.
398292
398293
Ευχαριστώ τον Νικόλα για την βοήθεια.
Grafton 505
25/07/2018, 16:10
Χρειάζεται, αν κολήσω πρωτα στα πλαστικά, μετα βάλω το βελκρο του τεπόζιτου κολητό στο βελκρο του πλαστικού κ το βαλω στην θέση του δεν θα κάτσει καλά? η δεν παίζει ετσι η τοποθετηση?
Το γράφω αυτό επειδή δεν ξέρω ποιά κ αν λείπουν, δεν τα θυμάμαι καθόλου .:hmm:
Λογικά έτσι τα βάζουνε. Και με φαίνεται και ο καλύτερος τρόπος για να μην ξεφύγει (του ντεπόζιτου).
Ένα ζευγάρι σε κάθε μεριά είναι.
περίπου...
398302
Ομως ήταν απο Βαραντερο κ έχει λάθος το κλειδί για τα μπουζί. Θα το παραγγείλω κ αυτό κάποια στιγμή.
Τι διαφορά έχουν ;
Το γιλέκο είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ? να πάρω ενα? φθηνά είναι .
Δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικό αλλά είναι καλή ιδέα και δεν πιάνει και χώρο. Ελάχιστοι στην Ελλάδα ξέρουν ότι το κράνος στην άσφαλτο είναι σαν το τρίγωνο στο αυτοκίνητο. Οπότε το γιλέκο είναι η καλύτερη λύση και η φτηνότερη. 2 ευρώ έχουν.
Cpt_Slow
25/07/2018, 18:36
Να ρωτήσω κ εγώ κάτι ρε παιδιά επειδή πολύ βελκρο έπεσε, όταν γυρνάς κλειδί ένας ήχος που ακούγεται για λίγο σαν σφύριγμα είναι η αντλία βενζίνης ?
Grafton 505
25/07/2018, 20:07
Να ρωτήσω κ εγώ κάτι ρε παιδιά επειδή πολύ βελκρο έπεσε, όταν γυρνάς κλειδί ένας ήχος που ακούγεται για λίγο σαν σφύριγμα είναι η αντλία βενζίνης ?
Ναι.
Cpt_Slow
25/07/2018, 20:16
Και αν ο ήχος κάνει κομπιασματα ?
Grafton 505
25/07/2018, 20:22
Χτύπα το λίγο στην πλάτη να ρευτεί και κράτα το όρθιο ... :D
Grafton 505
25/07/2018, 20:25
Σοβαρά τώρα, ο ήχος πρέπει να είναι συνεχής και να διαρκεί 2 με 3 δευτερόλεπτα χωρίς κομπιάσματα.
Το πας με την ρεζέρβα συχνά ;
Στην πορεία σε κάνει τίποτα κομπιάσματα ;
Cpt_Slow
25/07/2018, 20:26
:lol::lol:
Επειδή παλιά σε μια φαση σφύριζε με γεμάτο τεποζιτο (τώρα βέβαια εχει σταματησει) και λέω να κάνω καμιά εξόρμηση (παντα με τα τουκανο παραμασχαλα) λέτε να έχω κανένα θέμα ?
Στην πορεία δεν κάνει και συνήθως στο 1/4 το γεμίζω.
Συνήθως είναι συνεχής αλλά μερικές φορές κατεβαίνει μια οκτάβα και επανέρχεται.
Grafton 505
25/07/2018, 20:35
:lol::lol:
λέω να κάνω καμιά εξόρμηση (παντα με τα τουκανο παραμασχαλα)
τουκάνο :a08:
Συνήθως είναι συνεχής αλλά μερικές φορές κατεβαίνει μια οκτάβα και επανέρχεται.
Από μπαταρία πως είσαι ;
Cpt_Slow
25/07/2018, 20:39
Πρόσφατα στο σέρβις πριν 400χλμ μου είπαν ότι είμαι καλά. Τώρα άλλες λεπτομέρειες δεν ξέρω αλλά με αυτή τη μπαταρια το πήρα, δύο χρόνια καθημερινή χρήση και μιζαρει αμέσως χωρίς κομπιασματα
ΝικόλαςXL
25/07/2018, 20:49
Έφτιαξα κι εγώ το δικό μου καλώδιο με κονέκτορα για να μην χρειάζεται να βγάζω τη σέλα του οδηγού προκειμένου να φορτίζω την μπαταρία.
Ευχαριστώ τον Νικόλα για την βοήθεια.
Σε βρίσκω σωστό , αποφασιστικό , κ ετοιμοπόλεμο μάστορη.:a013:
Νάσαι καλά , δεν κάνει τπτ.:blush:
Τωρα σκέφτομαι ενα τρόπο να λειτουργεί ο φορτιστής του Λιντλ με χρονοδιακόπτη, δλδ να παίρνει 220 βολτ κ μετα απο λίγο να κλείνει το μπουτονάκι του επιλέγοντας μοτό.
Ετσι θα μπορούμε να κανουμε φόρτιση της μπαταρίας 3-4 ωρες κάθε βραδυ.
Λογικά έτσι τα βάζουνε. Και με φαίνεται και ο καλύτερος τρόπος για να μην ξεφύγει (του ντεπόζιτου).
Ένα ζευγάρι σε κάθε μεριά είναι.
περίπου...
Μα καλά τι ιδέα κ αυτή να βαλουν ενα μαύρο πράμα πάνω σε μπορντώ χρώμα, θα έπρεπε να είχαν κωδικό ανταλλακτικού για κάθε χρώμα ωστε να μην κάνει τετοια αντίθεση.
Ασχετο το ότι δεν φαίνεται.
Ευχαριστώ κ πάλι για τις φωτό. Αν κ ο Σαρακάκης το βλέπω να το κάνει κ πάλι το θαύμα του κ να έρχονται τα πράματα κατά Σεπτέμβρη μεριά.
Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι αν δεν βρώ σημάδια απο τα παλιά το μηχανάκι είναι ξαναβαμένο κ αυτό με ανησυχεί.
Βέβαια πάει καλά κ δεν έχω κάποιο παράπονο αλλά η ιδέα κ μόνο σου μαυρίζει την ψυχή.
Ατιμα μεταχειρισμένα .
Οταν είχα την Τρανσαλπ κ έβγαλα 1η φορά τεπόζιτο μου έπεσε κάτω κ εγινε στόλος . Το εβαψα ...
Μετα ενας ραλιάρης με εκλεισε σε μια στροφή κ με εστειλε σε μια μαντρα σε ενα κολοχώρι. Εβαψα κ το μισό φεριγκ ....
Τωρα θα μου πείς αυτός που το πήρε που νάξερε για ποιό λόγο βαφτηκε το μηχανάκι ? τι να πείς ?
Τι διαφορά έχουν ;
Είχαν κάποια εργαλεία παραπάνω κ κάποια άλλα νούμερα έλειπαν , είχε κ αυτά τα συρματόχοινα που κλειδώνουν το κράνος στα γατζάκια κάτω απο το κάθισμα αλλά τεραστίων διαστάσεων :a21: τα έβαλα σε μια σειρά κ παράγγειλα όσα λείπανε απο τα σωστή λίστα .
Μόνο το μπουζόκλειδο δεν παραγγειλα επειδή νόμιζα οτι ταιριάζει, κ δεν είχα ακόμα αρχίσει να το λύνω.
Στο βαραντερο το σακκουλάκι είναι μαύρο αλλά ανοιγει σαν φάκελος στην μεγαλη πλευρά δλδ , ενώ το δικό μας σαν σακκούλα ,
δεν ξερω αν καταλαβαίνεις.
Δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικό αλλά είναι καλή ιδέα και δεν πιάνει και χώρο. Ελάχιστοι στην Ελλάδα ξέρουν ότι το κράνος στην άσφαλτο είναι σαν το τρίγωνο στο αυτοκίνητο. Οπότε το γιλέκο είναι η καλύτερη λύση και η φτηνότερη. 2 ευρώ έχουν.
θα πάρω κ εγώ , είναι καλή ιδέα .
Grafton 505
25/07/2018, 22:05
Μα καλά τι ιδέα κ αυτή να βαλουν ενα μαύρο πράμα πάνω σε μπορντώ χρώμα, θα έπρεπε να είχαν κωδικό ανταλλακτικού για κάθε χρώμα ωστε να μην κάνει τετοια αντίθεση.
Ασχετο το ότι δεν φαίνεται.
Ευχαριστώ κ πάλι για τις φωτό. Αν κ ο Σαρακάκης το βλέπω να το κάνει κ πάλι το θαύμα του κ να έρχονται τα πράματα κατά Σεπτέμβρη μεριά.
Που να ξέρουν οι Ιάπωνες από μόδα, Ιταλοί είναι ...... oh wait ..... :look:
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα και όταν τα παραλάβεις εδώ είμαστε πάλι. :beer:
δεν ξερω αν καταλαβαίνεις.
Κατάλαβα και το βρίσκω και πιο πρακτικό.
1000 μηνύματα σε οχτώμιση χρόνια καλά είναι !!!!! λολ
Grafton 505
25/07/2018, 22:09
Πρόσφατα στο σέρβις πριν 400χλμ μου είπαν ότι είμαι καλά. Τώρα άλλες λεπτομέρειες δεν ξέρω αλλά με αυτή τη μπαταρια το πήρα, δύο χρόνια καθημερινή χρήση και μιζαρει αμέσως χωρίς κομπιασματα
Στο πάω λάου - λάου .... δεν ξέρω αν με νοείς ..... :evil:
Cpt_Slow
25/07/2018, 22:23
Ριχτο έξω από τα δόντια κουμπάρε... μόνο μηχανάκι μην μ πεις να αλλάξω!!
ΝικόλαςXL
26/07/2018, 08:57
Ναι γμτ
Δίκιο έχει ο Καπετάν Αργος ,
Άντε κ μας έχει φάει η αγωνία
ΝικόλαςXL
26/07/2018, 09:02
Αστεία αστεία , αυτό με την τρόμπα της τζινας κ την ποσότητα που μένει στο τεποζιτο ισχύει?
Δεν έχει δλδ προβλέψει ο Σοιχιρο να μένει κάμποση μέσα κ να την λιπαίνει?
Εγώ δλδ για παράδειγμα κυκλοφορώ μια δυο φορές το μήνα κ με την σκέψη μην πολυκαιριζεται η τζινα το αφήνω στο κόκκινο κ ακόμα παρακάτω ώστε φεύγοντας να βάζω φρέσκια .
Δλδ το πάω λάθος?
Θα ρίξω κ μια ματιά στο βιβλιαράκι μήπως γράφει τπτς
Grafton 505
26/07/2018, 20:16
Το θέμα με την αντλία βενζίνης και την κάθε ηλεκτρική αντλία είναι το μοτέρ και η ψύξη του. Επειδή είναι μέσα στο ντεπόζιτο και επειδή ανεβάζει θερμοκρασία για διάφορους λόγους πρέπει να ψύχεται. Και το καύσιμο είναι το μόνο ψυκτικό μέσο εκεί μέσα. Και έχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας από ότι ο αέρας. Θα μπορούσε να μπει και μεγαλύτερο μοτέρ που να αντέχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες αλλά λόγου χώρου και βάρους βάζουνε μικρά.
Στο σχέδιο φαίνεται που είναι το μοτέρ σε σχέση μέσα στο ντεπόζιτο.
398310
Η λίπανση της αντλίας είναι άλλο θέμα και γίνετε από την βενζίνη και μόνο.
Grafton 505
26/07/2018, 20:18
@ΝικόλαςΧΛ : Κοίτα να δεις που στο πάνω σχήμα φαίνεται και η θέση του βέλκρο στο ντεπόζιτο ... :lol:
ΝικόλαςXL
27/07/2018, 16:28
@ΝικόλαςΧΛ : Κοίτα να δεις που στο πάνω σχήμα φαίνεται και η θέση του βέλκρο στο ντεπόζιτο ... :lol:
Τώρα το πρόσεξα :a013:, το έχεις κάνει κ εσύ το μηχανάκι επιστήμη ετσι?
Τώρα οταν θα είναι για τοποθέτηση κάτι θα σκαρφιστώ.
Σήμερα δεν αντεξα κ ανασήκωσα το αριστερό πλαστικό , αυτό έχει το βέλκρο, λογικά θα έχει κ το άλλο, αρα να είναι βαμένο μόνο το τεπόζιτο? Ιδού η απορία .
Εβγαλα κ τους καθρέπτες, τελικά είναι δεξιός κ αριστερός δεν είναι ίδιοι.
Αν μπουν ανάποδα τα γράμματα κ μια τρύπα που υπάρχει ερχονται απο πάνω.
Πήρα τον αριστερό που ακόμα κ με τον αέρα ερχόταν πίσω 2-3 εκ , περασα στις τρύπες της βασης δύο αλεν μακρυές βίδες κ τις επιασα στην μέγγενη, ωστε να μην σφίξω την βαση κ φύγει το χρώμα η αφήσουν τα δόντια της μέγγενης σημάδια.
Με ενα καλής ποιότητας αλεν εδωσα αρκετή δύναμη κ ξέσφυξε τελικά.
Εχει δύο ροδέλες απο πάνω κ δύο απο κάτω , εβγαλα τις δύο κ έβαλα πλατιά κυματιστα γκρόβερ κ εφιξα κ πάλι.
Δεν υπάρχει κάποια εγκοπή που να κρατάει τον καθρέπτη σε μια συγκεκριμένη θέση δλδ γυρίζει κ τον αφήνεις όπου σε βολεύει.
Τωρα είναι σταθερός , αρκετά ωστε να μην μου σπάει τα νεύρα.
Grafton 505
27/07/2018, 20:23
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και λίγο διάβασμα. ;)
:beer:
ΝικόλαςXL
28/07/2018, 18:31
Διάβασμα ε? :hmm:, έχω κατεβάσει το μανιουαλ, τις λίστες των ανταλλακτικών με τους κωδικούς, τα parts list δλδ,
τι άλλο υπάρχει για διάβασμα?
Το μηχανάκι το έκανα βίδες, αφησα μονο σκελετό κ κινητήρα , τραβηξα κάμποσες φωτό απο το λύσε δέσε, μπορώ να πώ οτι έκανα περισσότερο ενα γενικό έλεγχο κ ένα καλό γενικό σέρβις ξεκινώντας απο το μηδέν.
Η μόνη απορία? αμφιβολία που έχω ακόμα είναι αν χρησιμοποιώ το σωστό λάδι.
Χρησιμοποιώ Bellray 10/40 ημισυνθετικό, θα έβαζα Χόντα αλλά θεωρώ το 10/30 ψιλό για τις θερμοκρασίες μας.
Η χρήση που του κάνω είναι καθαρά τουριστική, βολτες, ημερήσιες εκδρομές, καφεδάκια εδώ στα πέριξ κλπ , μερικές φορές μπαίνω κ στην Αθήνα αλλά εκεί το λυπάμαι στην κίνηση.
Ασε που υπάρχουν κ οι παλαβοί τύπου οδηγώ κ σε σκέφτομαι.:a21:
Grafton 505
28/07/2018, 22:14
Ε καλά δεν λέω να γράψεις και πανελλήνιες :lol:
Απλά πριν γίνει η δουλεία καλό είναι να ανοίγει το μάνουαλ γιατί αποτρέπει πολλές κακοτοπιές. Άσε που αποκλείεται κάποιος να θυμάται από έξω ροπές.
Όσο για το λάδι, έβαζα της Honda το 10w-30 και το άλλαξα με το Motul 5000 10w-40. Μετά από 1000 και κάτι χιλιόμετρα, δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορά.
ΝικόλαςXL
30/07/2018, 19:05
Αυτό με το λάδι της Χοντα τελικά ισχύει η είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα ?
Δλδ φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το 10/30?
Φίλος αγόρασε ενα CBF1000 του 2009 η 10 (δεν θυμάμαι ακριβώς) κούτα , απο καινούργιο λοιπόν το πάει σε ενα συγκεκριμένο εξουσιοδοτημένο στην περιοχή του κ βαζει 10/30.
Δεν ασχολείται καθόλου.
Και δεν είχε κ ποτέ του πρόβλημα .
Εγώ προσωπικά το φοβάμαι, σκέφτομαι όχι την περίπτωση φθοράς , δεν πιστεύω δλδ ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον κινητήρα , αλλά οτι θα ''ακούγεται''περισσότερο, τπτ θορύβους στις χαμηλές αλλαγές κ ετσι.
Σημερα παρέλαβα κ τα βέλκρο, μαζί με δύο πλαστικά πιρτσίνια , είχα δύο ακόμα αλλά ας υπάρχουν να έχουμε κ την σιγουριά μας.
398347
Τα βέλκρο έχουν ιδιο κωδικό διαφερουν σε ενα μονο νουμερο , δλδ 64215-ΜΕR-R60 και 64216-ΜΕR-R60 ετσι θα ξεχωρήσω ποια πάνε που.
Τα πλαστικά έχουν βέλκρο το τεπόζιτο δεν έχει, να τα βγαλω κ απο τα πλστικά να βαλω καινούργια ? η να τα αφήσω κ αν δεν πιάνουν καλά τα αλλάζω μετα?
Grafton 505
30/07/2018, 20:17
Εάν τα βέλκρο στα πλαστικά είναι καλά δεν χρειάζεται να τα βγάλεις. Πάτα ένα καινούργιο επάνω στο παλιό και δες πόσο καλά κρατάει.
ΑΝ παρόλα αυτά χρειάζεται να το βγάλεις, ζέστανε το με ένα θερμοπίστολο και θα βγει βούτυρο. Η κόλλα τους είναι πολύ δυνατή.
ΝικόλαςXL
31/07/2018, 16:02
Δεν έχουν σχεση με τα βελκρο που ξερουμε με τις τριχες.
Το ενα είναι πυκνό κ το αλλο έχει λιγότερες ... πως να το πώ? πλαστικές τρίχες? (με τι ασχολιόμαστε τώρα μεγαλοι ανθρώποι :roflmao:)
τα καινουργια πιάνουν καλά κ δείχνουν αντοχής .
Θα τα δοκιμάσω στα πλαστικά κ αν πιάνουν καλά δεν θα μπώ σε διαδικασία αλλαγής.
Αν όμως έχουν ''καραφλιάσει'' θα τα αλλάξω.
Πήγα κ στην Auto Bosch , https://autobosch.gr/el/
και πήρα δύο λάμπες για τα εμπρός θέσης που πρέπει να είναι κοντύτερα σε φωτισμό στις night breaker H7 απο τα λεντ που είχα βάλει.
398370
Κόστος 8.45 ευρω το ζευγάρι, ελπίζω αυτές που είναι επώνυμες να μην ... ξεφλουδίσει η ξεβάψει το μπλέ χρωμα οπως καποιες που είχα παρει παλιοτερα.
ΥΓ: Στο Σαρακάκη γινεται χαμός, εδώ κ καιρό μείωσαν προσωπικό κ εδιωξαν τον ταμία, ετσι ολος ο φόρτος με την χαρτούρα ,
καρτες, πληρωμές έπεσε στους δύο υπαλλήλους.
Τωρα πήρε κ ο ενας καλοκαιρινή άδεια κ τελειώσανε. Περίμενα ουρά 7 άτομα , περίπου μια ώρα κ 20 λεπτά .
Οσο κ γρήγορα να κάνει ο ανθρωπος είναι ένας κ τραβαει κουπί.
Αρχίζει να δείχνει καλή η ιδέα για ιντερνετικές αγορές.:hmm:
Στα μεταφορικά κολάω.
ΝικόλαςXL
01/08/2018, 15:12
Οκ, τα τοποθέτησα , οπως είχα γράψει τα πλαστικά είχαν βέλκρο, το δεξιό όμως δεν ηταν της προκοπής .
Το έβγαλα χωρίς να το ζεστάνω, με ξυραφάκι διαλυτικό κ υπομονή.
Φοβήθηκα την θερμοκρασία μην και μου ξεφύγει κ πειράξει το χρώμα .
Εβαλα το βέλκρο στο δεξί πλαστικό κ μετα κολησα επάνω το αντίστοιχο του τεπόζιτου.
Αλλά με το χαρτί στην πίσω οψη που δεν το αφήνει να κολήσει, εβαλα το πλαστικό το βίδωσα κανονικά κ μετα ανασηκώνοντας ελαφρα την γωνία με ενα μυτοτσίμπιδο εβγαλα το χαρτί κ πίεσα να κολήσει το βέλκρο στο τεπόζιτο.
Ιδια διαδικασία κ στο άλλο, επι τη ευκαιρεία άλλαξα κ τα λαμπάκια να ησυχάσω.
Τα λαμπάκια ... άψογα . Γράφουν οτι είναι ιωδίου , μπορεί , απο φωτισμό δεν στραβώνουν αλλά το φως τους πράγματι πλησιάζει πολύ αυτό των night breaker.
Είχα κ μια στιγμή σασπένς οταν βγαζοντας το δεξι ντουί απο τo λαμπάκι θέσης εμεινε το λεντ στην τρύπα κ παραλίγο να πέσει μεσα στο φανάρι. :eek::a7::plaf:
Δύο ερωτήσεις, οταν δεν διαβαζετε εδώ τα ''δικά'' μας τι αλλο παρακολουθείτε στο φόρουμ?
και στις ειδοποιήσεις μου βγαζει ενα Vroom , τι είναι αυτό?
painterakis
02/08/2018, 08:46
Δύο ερωτήσεις, οταν δεν διαβαζετε εδώ τα ''δικά'' μας τι αλλο παρακολουθείτε στο φόρουμ?
και στις ειδοποιήσεις μου βγαζει ενα Vroom , τι είναι αυτό?
Διαβάζω κυρίως ταξιδιωτικά, αφού δε πάμε που δε πάμε τώρα (περιμένουμε να έρθει ο χειμώνας) ... ας πάμε έστω νοερά.
Τα voom είναι τα like που σου κάνουν σε μια δημοσίευση, αν κοιτάξεις έχει ένα χεράκι αριστερά στη μπάρα που είναι το κουμπί της απάντησης.
ΝικόλαςXL
02/08/2018, 16:12
Α ετσι λοιπόν,
Ε, τότε πάρε κ εσύ ένα βρουμ Πε'ι'ντεράκη.:a013:
Cpt_Slow
03/08/2018, 04:25
Δικαβαλο βαλίτσα κ 2 Σαμαρια έβαλα την πίσω στην 6η θέση και σηκώθηκε το μπροστά μέρος, το καταλαβαίνω κ από το που χτυπάνε τα φώτα. Άμα το βάλω στην 7 θα έχει καμία διαφορά? Όσοι φορτώνετε που το βάζετε?
ΝικόλαςXL
04/08/2018, 20:11
Δεν μπορώ να σε βοηθησω σε αυτό, αναρτήσεις δεν πειράζω, δηλώνω εντελώς ασχετος κ ετσι τις φοβάμαι,
υποθετω το δικο μου να είναι στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ηια πίσω, μπροστά είναι το έχω ελέγξει με το βιβλιαράκι.
Grafton 505
04/08/2018, 23:03
Slow
ένα κλικ πριν το τέλος για τις πίσω και βίδωμα μέχρι την πρώτη πάνω πάνω γραμμή για τις μπροστά. Για φούλ φόρτωμα. Για ελαφρύτερο φόρτωμα θέλει και λίγο πειραματισμό.
Δικαβαλο βαλίτσα κ 2 Σαμαρια έβαλα την πίσω στην 6η θέση και σηκώθηκε το μπροστά μέρος, το καταλαβαίνω κ από το που χτυπάνε τα φώτα. Άμα το βάλω στην 7 θα έχει καμία διαφορά? Όσοι φορτώνετε που το βάζετε?
Για να ρυθμίσεις σωστα την προφορτηση του ελατηρίου της πίσω ανάρτησης θα πρέπει να μετρήσεις το SAG.
Δεν έχουμε όλοι το ίδιο βάρος, ως αναβάτες.
tsiggeno
06/08/2018, 10:07
Ανακατεύοντας την αποθήκη μου βρήκα ένα παλιό ,ψιλοκιτρινοπώ αλλά χωρίς σπασίματα ανεμοθώρακα για cbf600 του 04 .
Αν το θέλει κάποιος ας το πει , αλλιώς πάει στον μπλε κάδο.
Την καλημέρα μου σε όλους.
Είμαι Θεσσαλονίκη Αμπελόκηποι
ΝικόλαςXL
06/08/2018, 17:12
Για να ρυθμίσεις σωστα την προφορτηση του ελατηρίου της πίσω ανάρτησης θα πρέπει να μετρήσεις το SAG.
Δεν έχουμε όλοι το ίδιο βάρος, ως αναβάτες.
Αυτό το σαγκ βρε παιδί μου, όσο κ να το διαβαζω όλο μεταξεταστέος μένω :confused:
Ανακατεύοντας την αποθήκη μου βρήκα ένα παλιό ,ψιλοκιτρινοπώ αλλά χωρίς σπασίματα ανεμοθώρακα για cbf600 του 04 .
Αν το θέλει κάποιος ας το πει , αλλιώς πάει στον μπλε κάδο.
Την καλημέρα μου σε όλους.
Είμαι Θεσσαλονίκη Αμπελόκηποι
Οχι κ στον μπλέ κάδο , αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Ψάχνω για χαμηλή ζελατίνα,το μηχανάκι είναι του 2008 όμως ταιριάζει? μπορεί να το πεί κάποιος σίγουρα?
Απο εκεί κ πέρα εχω ενα φίλο Θεσσαλονίκη που μπορεί να την παραλάβει κ βλέπουμε πότε θα έρθει εδώ κάτω.
tsiggeno
06/08/2018, 22:52
Αυτό το σαγκ βρε παιδί μου, όσο κ να το διαβαζω όλο μεταξεταστέος μένω :confused:
Οχι κ στον μπλέ κάδο , αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Ψάχνω για χαμηλή ζελατίνα,το μηχανάκι είναι του 2008 όμως ταιριάζει? μπορεί να το πεί κάποιος σίγουρα?
Απο εκεί κ πέρα εχω ενα φίλο Θεσσαλονίκη που μπορεί να την παραλάβει κ βλέπουμε πότε θα έρθει εδώ κάτω.
Αν σου κάνει με χαρά να στη δώσω
ΝικόλαςXL
07/08/2018, 18:12
Αν σου κάνει με χαρά να στη δώσω
Ο φίλος ο Θεσσαλονικιός μένει στην Καλαμαριά, απο οτι μου είπε είσαστε αντιδιαμετρικά.
Στείλε μου σε πμ ενα κουνητό να του το δώσω να επικοινωνήσετε για την παραλαβή.
Κ σε ευχαριστώ .
ΝικόλαςXL
18/08/2018, 09:36
Ησυχία .....
Μπανάκι μανάκι? :hmm:
Πλάτσα πλούτσα μηχανάκι ? :tooth:
Πού έχετε απλώσει τις κορμάρες σας τις φτιαγμένες απο πηλό?
Εγω δίπλα στο Κιάτο.
Προχθες μάλιστα το παράκανα, τσουρουφλίστικα κ εγινα σα λουκάνιο φραγκφούρτης κ τωρα αραζω στην σκιά :eyepop:
Κάποιος κοντινός υπαρχει?
Grafton 505
23/08/2018, 20:42
Θα το παίξω Slow γιατί στεναχωρήθηκε λίγο ο Νικόλας με την απραξία του section. :lol:
Λοιπόν, όσοι αλλάξατε ή βγάλατε την εξάτμιση (πολλαπλή) αλλάξατε το 3 ή αφήσατε τα ίδια ;
398851
painterakis
23/08/2018, 22:10
Όταν την έβγαλα για να την καθαρίσω, άφησα τα ίδια.
Δεν είδα να έχουν κάποιο σχήμα που να δείχνουν φθορά.
Grafton 505
24/08/2018, 16:17
Ok good enough :a013:
ΝικόλαςXL
25/08/2018, 08:53
Θα σε στεναχωρήσω αλλά τα ζουάν τα αλλάζεις πάντα.
Οι βίδες βιδώνουν με ροπόκλειδο κ δεν παίζει η λύση '' βάζω τα παλιά κ σφίγγω παραπάνω''.
Οταν την έβγαλα για να την περάσω βούρτσα άλλαξα κ τα 4 , πήρα κ άλλα 5 εφεδρικά .
Οταν ομως την τοποθέτησα δεν ξέρω τι π@π@ριά εποίησα κ δεν έμπαινε το ψυγείο με την εξάτμιση επάνω :a52:.
Εβγαλα πάλι λαιμούς κ έβαλα τα 4 εφεδρικά .
Ξέχασα , άλλαξα κ το Νο7, ήταν κάπως ξεραμένο ? καμμένο? πάντως επειδή διαίρεσα την εξάτμιση έδειχνε σαν γρατζουνισμένο επειδή ίσως την περίστρεψα για να βγεί.
Πάντως είχε διαφορά με το καινούργιο.
Αντε ρεμάλια μηχανόβιοι, καλό μας χειμώνα .
Τελικά παίξε παίξε με το φορτιστή η σεξουάλα μπαταρία με αφησε στις διακοπές.
Πήγα κανονικά, κ μετά απο τόση διαδρομή με το που έσβησα τέλος.
Δεν ξαναπήρε, βρε ούτε λαμπάκι, κιχ, καπούτ, ντεντ, τέλος .
Εβαλα μπροστά με αυτό το κουτί το μπούστερ ενός γείτονα κ επιστροφή στην Θηβών στον Κυριαζή.
Κακό αυτό αλλά βγήκε κ κάτι καλό (θεωρητικά ομιλούντες) αφού έδωσα 50 κ πήρα κ ενα ευρώ ρέστα για μια Yuasa Taiwan.
Τώρα σχεδόν δεν προλαβαίνω να ακούσω την μίζα , αφου συνήθως έπαιρνε με την δεύτερη προσπάθεια.
Και αυτό με είχε ανησυχήσει.
Ενα έχω να πώ, η μπαταρία τελικά με τον ένα η τον άλλο τρόπο μας ειδοποιεί οτι φθάνει το τέλος, απλά εάν αυτη η αλλαγή γινεται σταδιακά εμείς συνηθίζουμε σε αυτήν την συμπεριφορά κ δεν δίνουμε σημασία με αποτέλεσμα ακόμα κ όταν η μπαταρία έχει ''τελειώσει'' να θεωρούμε οτι φταίει η ακινησία η η έλλειψη φόρτισης .
Ισως κ να κάνω λάθος , αλλά σαν να άλλαξε η συμπεριφορά του κινητήρα.
Και δεν ξερω τι μπορεί να προκαλέσει στο σύστημα φόρτισης μια ''ψόφια'' μπαταρία κ αν στην τελική αξίζει τον κόπο κ την αγωνία να κρατάμε μια πεθαμένη μπαταρία στην εντατική διασωληνωμένη σε φορτιστή.:D
Ψάχνοντας για μπαταρίες λιθίου βλέπω ότι η Skyrich πουλάει αρκετά στην Ελλάδα. Μάλιστα είναι και πρώτη τοποθέτηση των εταιρειών KTM, Ducati κλπ, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η Εταιρεία έχει έδρα την Κίνα και Haijiou αν δεν κάνω λάθος.
Αυτό που με έχει μπερδέψει είναι οι κωδικοί που φέρουν τα διάφορα μοντέλα των μπαταριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στην Ελλάδα Βλέπουμε τους κωδικούς LF-1, LF-2, LF-3 LF-4 LF-4 plus, LF-5 κλπ.
Στο επίσημο site της εταιρείας βλέπω εντελώς διαφορετικές ονομασίες στα διάφορα μοντέλα που διαθέτει στο κοινό, με διαφορετικά χαρακτηριστικά.
https://www.skyrichbattery.com/index.php?cPath=10
Ειλικρινά καμία σχέση.
Γνωρίζει κάποιος γιατί αυτές οι διαφορές;