View Full Version : να οργανωθούμε ρε παιδια..!
giannis21
19/10/2016, 20:23
Διαβάζω τόσα πολλά στραβά και ανάποδα εδώ μέσα καθημερινά..σε αντιπαραθέσεις,στο σε είδα κτλ..Και άλλα τόσα συναντάω στο δρόμο ζωντανά.Και θλίβομαι..και στεναχωριέμαι..μα πάνω από όλα νοιώθω ανήμπορος.Ανήμπορος έστω και να βελτιώσω λίγο την κατάσταση γύρω μου..έστω και λίγο.Και μετά νοιώθω μόνος..απεναντι σε ολους..
Πριν μερικά χρονιά έπιανα πολύ συχνά τον εαυτό μου να εκνευρίζεται αφάνταστα σε καταστάσεις καθημερινής τρέλας μέσα στην κίνηση της μεγαλούπολης.Να βγαίνω εκτός εαυτού και να μη με αναγνωρίζω.Να βρίζω,να τσακώνομαι,να λειτουργώ εκδικητικά..Και φυσικά τις ίδιες καταστάσεις τις αντιμετώπιζα και σε άλλες περιπτώσεις της καθημερινότητας,όπου επίσης αντιδρούσα με τον ίδιο βίαιο τρόπο..Ώσπου σε κάποια φάση αποφάσισα ότι έτσι δεν αλλάζει τίποτα.Μένει ο θυμός,χάνεις το όποιο δίκαιο σου(αν έχεις) και κανείς δεν μαθαίνει τίποτα.Κανείς δεν γίνεται καλύτερος.Και αποφάσισα να μην εκνευρίζομαι.Ακόμα και αν έχω δίκαιο.Αποφάσισα να παραμένω ψύχραιμος και να προσπαθώ πάντα να δίνω εγώ το καλό παράδειγμα.Και όποιος το ακολουθήσει..έστω και ένας."Κέρδος" λέω θα είναι..
Και μετα απο αυτές τις σκόρπιες και άναρχες σκέψεις στο ρόλο ενός μίνι προλόγου φτάνω στο ζουμί του παρόντος νήματος...!!Μήπως ρε να οργανωθούμε;;Να κανουμε καποιες ενεργειες ομορφα και συντεταγμενα μπας και μπορεσουμε το "καλο παραδειγμα" να το μεταδωσουμε σε οσο περισσοτερο κοσμο μπορουμε;Και για να αποφυγω τις γενικοτητες,εννοω να επικεντρωθουμε σε αυτο που γνωριζουμε και μας αφορα αμεσα,δηλαδη την οδικη συμπεριφορα!
Εχω καποιες ιδεες για το πως θα μπορουσαμε να κινηθουμε..Αλλα πρωτα θα ηθελα να ακουσω αν μας ενδιαφερει αλλα και γενικα πως το βλεπετε σαν ιδεα.
Fire away!
congate7
19/10/2016, 20:27
:a014:
amyroukai
19/10/2016, 20:41
Το να μιλάς για ιδέες και να έχεις αυτή την υπογραφή, με συγχωρείς αλλά με έχει πιάσει νευρικό γέλιο :)
Γενικότερα, το να οδηγεί κάποιος "φυσιολογικά/ευρωπαϊκά" ας πούμε και να μην τσακώνεται είναι το νόημα; γιατί γράφεις πολλά, μονομπλόκ άρα λίγο δυσανάγνωστο και δεν μπορώ να καταλάβω που το πας.
Δηλαδή, να δούμε ποιοί συμφωνούν στο να συμμετέχουν σε κάτι που δεν θα ξέρουν τι είναι...; Να γίνει anger management group therapy για τα μέλη του φόρουμ; Για τους οδηγούς εκεί έξω; Θα περνάει το στοπ ο άλλος ας πούμε και αντί να του χώσεις μερικά Γαλλικά σε άπταιστη λαχαναγορική διάλεκτο θα του λες "ελα εδώ καλέ μου άνθρωπε, εξαιρετικέ μου οδηγέ, να σου εξηγήσω το σφάλμα σου και το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν δεν πρόσεχα εγώ και δεν είχα προβλέψει την παράβαση την οποία έκανες. Κατάλαβες τώρα; Άντε βρε, καλή μέρα να έχεις και προσοχή στα στοπ";
Γιάννη μην ξεχνάς ότι υπάρχει ήδη μια προσπάθεια από τον gayro. .....
-Θες να κατέβω να το "συζητήσουμε πολιτισμενα ";
:D
harris_x
19/10/2016, 20:54
:lol:
giannis21
19/10/2016, 21:00
Το να μιλάς για ιδέες και να έχεις αυτή την υπογραφή, με συγχωρείς αλλά με έχει πιάσει νευρικό γέλιο :)
Γενικότερα, το να οδηγεί κάποιος "φυσιολογικά/ευρωπαϊκά" ας πούμε και να μην τσακώνεται είναι το νόημα; γιατί γράφεις πολλά, μονομπλόκ άρα λίγο δυσανάγνωστο και δεν μπορώ να καταλάβω που το πας.
Δηλαδή, να δούμε ποιοί συμφωνούν στο να συμμετέχουν σε κάτι που δεν θα ξέρουν τι είναι...; Να γίνει anger management group therapy για τα μέλη του φόρουμ; Για τους οδηγούς εκεί έξω; Θα περνάει το στοπ ο άλλος ας πούμε και αντί να του χώσεις μερικά Γαλλικά σε άπταιστη λαχαναγορική διάλεκτο θα του λες "ελα εδώ καλέ μου άνθρωπε, εξαιρετικέ μου οδηγέ, να σου εξηγήσω το σφάλμα σου και το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν δεν πρόσεχα εγώ και δεν είχα προβλέψει την παράβαση την οποία έκανες. Κατάλαβες τώρα; Άντε βρε, καλή μέρα να έχεις και προσοχή στα στοπ";
αυτο που περιγραφεις δεν ειναι οργανωση..!καταλαβαινω οτι το κειμενο που εγραψα ειναι λιγο δυσκολο γιατι ειναι μονομπλοκ,αλλα θα ηθελα σεντονι για να αναπτυξω πληρως αυτο που θελω να πω.οποτε ειπα μηπως βγει απο τη συζητηση και μεσα απο ερωτοαπαντησεις..Θα δωσω ενα απλο παραδειγμα για να γινω πιο κατανοητος
Υπαρχει μια μεγαλη μεριδα οδηγων εκει εξω που δεν αναβει τα φωτα σε συνθηκες χαμηλης ορατοτητας.
Ο λογος;Θεωρουν οτι υπαρχει αρκετος φωτισμος ωστε να βλεπουν και να μη χρειαζεται η χρηση των φωτων.Αυτο που δεν καταλαβαινουν ομως ειναι οτι ακομα και αν αυτοι βλεπουν,χωρις την χρηση των φωτων γινονται δυσδιάκριτοι στους αλλους οδηγους..Τωρα το θεμα ειναι πως μπορεις να επικοινωνησεις ενα τετοιο μήνυμα ωστε να φτασει στο κοινο που θελεις να εισακουστει και να του δωσεις να καταλαβει οτι αν αλλαξει αυτη του τη συνηθεια θα βοηθουσε περισσοτερο τους υπολοιπους χρηστες του δρομου;
amyroukai
19/10/2016, 21:09
Η απάντηση η απλή είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις μυαλό σε άδεια κεφάλια.
Όπως πολύ σωστά λες, άλλοι δεν ανάβουν φώτα, άλλοι ανάβουν μόνο τα ομίχλης ανεξαρτήτως καιρού και δρόμου (και τα πίσω), άλλοι πάνε με προβολείς συνεχώς αντί να πάνε να δουν τα μάτια τους πχ ή την ρύθμιση των φώτων τους. Και με κάποιο τρόπο, κάποιος (που δεν είναι αστυνομικός) θα πρέπει να τους σταματήσει, να τους πει δυό λόγια (και να μην τους τρομάξει και να καταλάβουν ότι κάτι λάθος κάνουν) και να ελπίζει ότι την επόμενη φορά θα κάνουν κάτι διαφορετικό.
Θεωρητικά, θέλεις να κάνεις κάτι το οποίο δεν κατάφερε να κάνει το υπουργείο όταν έδωσε δίπλωμα, ο Ιαβέρης, το ίδρυμα "Πάνος Μυλωνάς" και η κοινή λογική και εμπειρία χρήσης του οχήματος.
Μεγαλόπνοο. Μ΄αρέσει. Μάλλον θα είχε ενδιαφέρον να το αναπτύξεις λίγο παραπάνω.
giannis21
19/10/2016, 21:14
το θεμα ειναι δλδ αν θα μπορουσαμε να παρουμε καποια απο τα κακως κειμενα που συναντουμε καθημερινα στο δρομο και αντι να κραζουμε στο σε ειδα και σε διαφορα threads,μεσα απο μια δημιουργικη διαδικασια να περασουμε καποιο μυνημα μηπως και αλλαξει κατι.Πργματα οπως τη μη χρηση κρανους,τη μη χρηση φλας απο τους οδηγους,τη χρηση κινητων στην οδηγηση,τα φαναρια τα στοπ κτλ..απλα και θεωρητικα αυτονοητα πραγματα τα οποια καθε κατοχος διπλωματος θα επρεπε να ξερει και να εφρμοζει,που ομως παρολαυτα βλεπουμε να μην ειναι και τοσο αυτονοητα τελικα..
giannis21
19/10/2016, 21:17
Η απάντηση η απλή είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις μυαλό σε άδεια κεφάλια.
Όπως πολύ σωστά λες, άλλοι δεν ανάβουν φώτα, άλλοι ανάβουν μόνο τα ομίχλης ανεξαρτήτως καιρού και δρόμου (και τα πίσω), άλλοι πάνε με προβολείς συνεχώς αντί να πάνε να δουν τα μάτια τους πχ ή την ρύθμιση των φώτων τους. Και με κάποιο τρόπο, κάποιος (που δεν είναι αστυνομικός) θα πρέπει να τους σταματήσει, να τους πει δυό λόγια (και να μην τους τρομάξει και να καταλάβουν ότι κάτι λάθος κάνουν) και να ελπίζει ότι την επόμενη φορά θα κάνουν κάτι διαφορετικό.
Θεωρητικά, θέλεις να κάνεις κάτι το οποίο δεν κατάφερε να κάνει το υπουργείο όταν έδωσε δίπλωμα, ο Ιαβέρης, το ίδρυμα "Πάνος Μυλωνάς" και η κοινή λογική και εμπειρία χρήσης του οχήματος.
με πιανεις!οχι.μυαλο σε αδεια κεφαλια δεν μπορεις να βαλεις.υπαρχουν ομως κεφαλια με μυαλο που αντι να διδαχθουν σωστα μαθανε να οδηγανε μεσα απο μια σχολη οδηγων..επισης υπαρχει και το αλλο που λενε..πες πες κατι μενει.μηπως πρεπει κατι να πουμε εμεις;ισως κατι να μεινει
Μονο μην πειτε να βγαλουμε κανενα στικερ για ολα αυτα γιατι δεν μας φτανει ουτε μαρκιζα απο μπουζουκαδικο.
giannis21
19/10/2016, 21:24
το υπουργειο δεν νοιαζεται πραγματικα,ο Ιαβερης παλευει μονος με τα θηρια και η κοινη λογικη του καθενος σταματαει εκει που σταματαει το συμφερον του.
giannis21
19/10/2016, 21:31
Μονο μην πειτε να βγαλουμε κανενα στικερ για ολα αυτα γιατι δεν μας φτανει ουτε μαρκιζα απο μπουζουκαδικο.
με στικερ δε γινεται (αρκετη) δουλεια,κυριως λογω κοινου που απευθηνομαστε..κατι τετοιο σκεφτομουνα περισσοτερο..
https://www.youtube.com/watch?v=bvLaTupw-hk
για να σας προλαβω,εδω μιλαμε για υπερπαραγωγες.καταλαβαινω.οποτε θα πρεπει να επιστρατευσουμε την δημιουργικότητα μας..!
με στικερ δε γινεται (αρκετη) δουλεια,κυριως λογω κοινου που απευθηνομαστε..κατι τετοιο σκεφτομουνα περισσοτερο..
https://www.youtube.com/watch?v=bvLaTupw-hk
για να σας προλαβω,εδω μιλαμε για υπερπαραγωγες.καταλαβαινω.οποτε θα πρεπει να επιστρατευσουμε την δημιουργικότητα μας..!
Δοκιμασε να πιασεις στο φιλοτιμο ενα γονεα καποιο πρωινο εξω απο σχολειο.
Και μετα ελα να το συζητησουμε........
giannis21
19/10/2016, 21:39
Δοκιμασε να πιασεις στο φιλοτιμο ενα γονεα καποιο πρωινο εξω απο σχολειο.
Και μετα ελα να το συζητησουμε........
προς θεου..ειπαμε.μυαλο δεν μπαινει σε κανεναν αν δεν το θελει.Ουτε σκοπος αυτου που λεω ειναι να πιεσουμε καποιον.Αναδιατύπωση λοιπον..αξιζει τον κοπο να κανουμε ολοι μαζι μια ομαδικη προσπαθεια με σκοπο να επικοινωνησουμε μυνηματα με περιεχομενο τη σωστη οδικη και οδηγικη συμπεριφορα ;η θα χασουμε το χρονο μας..;
taisteal
19/10/2016, 21:44
Θα χάσεις τον χρόνο σου.
Τα υπόλοιπα είναι ρομαντισμός.
Τα ίδια έλεγα και στα αυτοκόλλητα πάντα κράνος,μία τρύπα στο νερό είναι για τον Ελληνα αυτά,δεν τον αγγίζει τίποτα.
Ψυχρό,ωμό αλλά έτσι είναι.
amyroukai
19/10/2016, 21:47
Αν σκεφτούμε μιά σειρά βιντεάκια, έξυπνα γυρισμένα, μπορεί και να γίνει Viral. Μπορεί να την δείξουμε σε μερικούς ανθρώπους σε ονλάιν έντυπα και όχι μόνο. Μπορεί να παίξει.
όντας εκ φύσεως άνθρωπος που βλέπει τα στραβά πρώτα, το χειρότερο (και που θεωρώ πιθανότερο) είναι το να μην αλλάξει τίποτα (όπως πχ δεν είδα κάποια διαφορά σε συμπεριφορές αναβατών μετά τον χαμό με το κείμενο του DrSpeed). Μπορεί κάποιος να σκεφτεί λίγο καλύτερα... Μπορεί.
Αν έχει και λίγο πλάκα το πράγμα... Why Not.
giannis21
19/10/2016, 21:54
Θα χάσεις τον χρόνο σου.
Τα υπόλοιπα είναι ρομαντισμός.
Τα ίδια έλεγα και στα αυτοκόλλητα πάντα κράνος,μία τρύπα στο νερό είναι για τον Ελληνα αυτά,δεν τον αγγίζει τίποτα.
Ψυχρό,ωμό αλλά έτσι είναι.
ξανα λοιπον..θελουμε να χασουμε το χρονο μας;;και ας μη βγει τιποτα..
pipe_smoker
19/10/2016, 21:59
Ή εγω έχω παρερμήνευσει την ατάκα που εχει στην υπογραφή του, ή εσύ:lol:
Πραγματικα ειναι τεράστιο απόφθεγμα, και δεν κάνω πλάκα.
Οκ, το εχουν πει κι άλλοι πριν τον Αναν με αλλα λόγια, αλλα δε μειώνει τη σημασία της.
@Γιαννης
Το να ρίχνεις και κανα μπινελίκι στο δρόμο δεν ειναι απαραίτητα κακο.
Δε λεω να το κανεις μπροστά στα παιδια σου, ή να φτάσεις να πλακωθεις στο ξυλο.
We all need to let off some steam, κι αν με ενα καντήλι, που ειδικά αν ο μόνος που σε ακούσει να το λες ειναι ο εαυτός σου, εκτονωθείς ενα κλικ και γυρίσεις στο σπίτι σου λιγάκι πιο ηρεμος, μόνο για καλό ειναι.
Οι προσπάθειες που περιγραφεις θελουν τρομερά ψυχικά αποθέματα και κουραγια, και συνήθως αυτός που τα κανει τα αντέχει γιατι εχει ανάγκη αυτο ακριβώς που κανει, ασχέτως του αν τελικα θα εχει αποτέλεσμα ή του ποσο ιερός ειναι ο σκοπός κλπ.
Κατα τα λοιπά συμφωνώ με τον ταιστηλ.
Απο την άλλη βέβαια αν εσύ νιώθεις οτι θα σε γεμίσει κατι τέτοιο, καν'το και μη σε νοιάζει αν θα εχει αποτέλεσμα ή οχι, γιατι όσο περισσότερο το ψάχνεις μάλλον θα απογοητεύεσαι.
ξανα λοιπον..θελουμε να χασουμε το χρονο μας;;και ας μη βγει τιποτα..
Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις και να δώσεις τον χρόνο σου σε κάτι χρήσιμο, βοήθησε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Υπάρχουν πολλοί φορείς, οργανώσεις, ομάδες κλπ που κάνουν καλή δουλειά.
Για την οδηγική συμπεριφορά, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά μόνο να είσαι εσύ εντάξει.
να οργανωθουμε και να κανουμε τι? κατι τετοιο ας πουμε? https://www.youtube.com/user/Lomak1581/videos
ειναι δυσκολο να γινει, αλλα ωραια πες οτι γινεται, πιστευω πως θα εχει ασχημα αποτελεσματα...
πλεων το εχω παρει αποφαση και δεν ασχολουμαι με τιποτα και κανενα. δε θα κανω ανθρωπους τους πιθηκους ελληναρες.
ας μη φορανε κρανος, ας κανουν οτι τους κατεβει με τα κουτια/μοτο/οτιδηποτε, απλα προσπαθω να επιβιωσω, τιποτα περισσοτερο...
giannis21
19/10/2016, 22:08
Ή εγω έχω παρερμήνευσει την ατάκα που εχει στην υπογραφή του, ή εσύ:lol:
Πραγματικα ειναι τεράστιο απόφθεγμα, και δεν κάνω πλάκα.
Οκ, το εχουν πει κι άλλοι πριν τον Αναν με αλλα λόγια, αλλα δε μειώνει τη σημασία της.
@Γιαννης
Το να ρίχνεις και κανα μπινελίκι στο δρόμο δεν ειναι απαραίτητα κακο.
Δε λεω να το κανεις μπροστά στα παιδια σου, ή να φτάσεις να πλακωθεις στο ξυλο.
We all need to let off some steam, κι αν με ενα καντήλι, που ειδικά αν ο μόνος που σε ακούσει να το λες ειναι ο εαυτός σου, εκτονωθείς ενα κλικ και γυρίσεις στο σπίτι σου λιγάκι πιο ηρεμος, μόνο για καλό ειναι.
Οι προσπάθειες που περιγραφεις θελουν τρομερά ψυχικά αποθέματα και κουραγια, και συνήθως αυτός που τα κανει τα αντέχει γιατι εχει ανάγκη αυτο ακριβώς που κανει, ασχέτως του αν τελικα θα εχει αποτέλεσμα ή του ποσο ιερός ειναι ο σκοπός κλπ.
Κατα τα λοιπά συμφωνώ με τον ταιστηλ.
Απο την άλλη βέβαια αν εσύ νιώθεις οτι θα σε γεμίσει κατι τέτοιο, καν'το και μη σε νοιάζει αν θα εχει αποτέλεσμα ή οχι, γιατι όσο περισσότερο το ψάχνεις μάλλον θα απογοητεύεσαι.
βρε το μπινελικι να πεφτει..δε γινεται και αλλιως!!αλλιως θα τρελαθουμε:D το θεμα ειναι να μη συσσωρευεται ο θυμος.Αυτο που λες για ψυχικα αποθεματα κτλ νομιζω οτι εχει να κανει με το πως θα το δει ο καθενας.Αν δηλαδη μαζευτει μια παρεα και κανει μια ωραια προσπαθεια στο χαβαλε και πχ το συνδιασουμε με μια μοτοβολτα κτλ δεν ειναι απαραιτητα δυσκολα..ουτε ονειρευομαι σταυροφοριες εναντια στη κατεστημενο του ωχαδερφισμου..απλα επειδη θα ηθελα να δω κατι τετοιο να γινεται σκεφτομαι "ποιον περιμενω να το κανει...;"
giannis21
19/10/2016, 22:18
να οργανωθουμε και να κανουμε τι? κατι τετοιο ας πουμε? https://www.youtube.com/user/Lomak1581/videos
ειναι δυσκολο να γινει, αλλα ωραια πες οτι γινεται, πιστευω πως θα εχει ασχημα αποτελεσματα...
πλεων το εχω παρει αποφαση και δεν ασχολουμαι με τιποτα και κανενα. δε θα κανω ανθρωπους τους πιθηκους ελληναρες.
ας μη φορανε κρανος, ας κανουν οτι τους κατεβει με τα κουτια/μοτο/οτιδηποτε, απλα προσπαθω να επιβιωσω, τιποτα περισσοτερο...
οχι κατι τετοιο..η βια μονο βια φερνει και γενικα δε νομιζω οτι κατι αλλαζει με την τιμωρια.αν ηταν τοσα χρονια που γραφουνε για κρανος θα ειχανε αλλαξει τα πραγματα.
το θεμα ειναι να δωσεις να καταλαβουν ή καλυτερα να δωσουμε μια διαφορετικη οπτικη σε καποιους οδηγους
παραδειγμα:οταν περναω την τσιμισκη με το αυτοκινητο σε ωρες αιχμης παρατηρω το φαινομενο να προσπαθουνε ολοι να περασουνε με πρασινο,ενω ουσιαστικα δεν εχει καπου να πανε λογω μποτιλιαρισματος.Ετσι σταματανε πανω στη διαβαση η στη μεση της διασταυρωσης με οτι αυτο εχει σαν επακολουθο.δεν θα μπορουσαμε με ενα απλο βιντεο να εξηγησουμε οτι εφοσον δεν εχει καπου να πας καλυτερα θα ηταν να κανεις υπομονη ακομα και αν το φαναρι ειναι πρασινο;εχω τυχει αρκετες φορες να σταματαμε με αλλους οδηγους και να αποσυμφοριζεται η κινηση...τετοια πραγματα..
Τζάμπα κόπος φίλε. Δεν υπάρχει σωτηρία. Προστάτεψε τον εαυτό σου.
giannis21
19/10/2016, 22:25
Τζάμπα κόπος φίλε. Δεν υπάρχει σωτηρία. Προστάτεψε τον εαυτό σου.
μα γιατί..ίσως αν το θελήσουμε όλοι μαζί αρκετά..να συνωμοτήσει το σύμπαν και να συμβεί..
giannis21
19/10/2016, 22:26
οχι ενταξει αυτο ηταν τρολαρισμα για τον Βυρωνα..:D
μα γιατί..ίσως αν το θελήσουμε όλοι μαζί αρκετά..να συνωμοτήσει το σύμπαν και να συμβεί..
Coelho alert!
Κατσε ....ερχεται ο Βυρωνας..............
o_gavros
19/10/2016, 23:18
Συνονόματε21,αν όντως θες να κάνεις κάτι ωφέλιμο για το κοινό καλό, κατεύθυνε τον κόπο και το χρόνο σου κάπου που δεν θα πάει χαμένος.
τι τα θέλεις ρε φίλε, έχει χαθεί η επικοινωνία στις μέρες μας :bawl:
Το να αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης ο κάφρος που θα ξεβολευτεί (γιατί ξεβόλεμα είναι να βάζεις κράνος ακόμα και για 2 τετράγωνα ή να μην ανεβάζεις 2-3 πιτσιρίκια στο σκούτερ το πρωί για το σχολείο) είναι όνειρο θερινής νυχτός.
Όλοι συμφωνούμε ότι το κακό ξεκινάει από την οικογένεια που το παιδί βλέπει και μιμείται και μετά αναλαμβάνει η εκπαίδευση, σωστά??
Πριν από μερικούς μήνες σκοτώθηκε ένας πιτσιρικάς με παπί, ανερχόμενο αστέρι λένε, στο ποδόσφαιρο. Αν φόραγε κράνος λένε θα την γλίτωνε. Η φουκαριάρα η μάνα του, μια νεότατη γυναίκα μέσα στην θλίψη της και σε συνεννόηση με την τροχαία Πάτρας έκανε μια εκδήλωση απευθυνόμενη ειδικά στα νέα παιδιά, έκαναν βόλτα σε όλη την Πάτρα πολλά μηχανάκια μαζεμένα και όλοι φορούσαν κράνος. Η πομπή κατέληξε στην πλ. Γεωργίου όπου τους είπε δυο λόγια ο Διοικητής της τροχαίας και η μάνα του νεκρού.
Τέλειωσε η εκδήλωση, πέρασαν οι περισσότεροι πιτσιρικάδες τα κράνη στον αγκώνα κι έφυγαν.
Στο σχολείο που πήγαινε ο πιτσιρικάς πάει φέτος και η μικρή μου κόρη. Ο μαθηματικός τους έρχεται σχολείο με μηχανάκι. Συναντιόμαστε ένα πρωινό έξω από το σχολείο, η κόρη μου κατέβηκε από το παπί μου, έβγαλε το κράνος της και μου το έδωσε. Ο μαθηματικό της της λέει χαριτιλογώντας: Τι βλέπω Ιωάννα κι εσύ μηχανόβια σαν κι εμένα?? Όχι κύριε, του απάντησε, εσείς δεν είστε μηχανόβιος σαν κι εμένα, δεν φοράτε κράνος όπως εγώ. Κόκκαλο ο μπαγλαμάς. Προσπάθησε να το μαζέψει με μισογελάκια και την κλασική δικαιολογία ότι μένει κοντά αλλά τα παιδιά είναι αμείλικτα.
"Δεν θα έπρεπε κύριε να σας βλέπουν οι μαθητές σας χωρίς κράνος, αύριο θα κάνουν κι αυτοί τα ίδια γιατί θα έχουν δει εσάς. Και ειδικά σε αυτό το σχολείο που μερικούς μήνες πριν χάθηκε ένας μαθητής του από τροχαίο, επειδή δεν φορούσε κράνος". Με φίλησε και έφυγε, μπήκε στο προαύλιο.
Έμεινα πίσω με τον μαθηματικό να κοιταζόμαστε. "Τσουτσούρδω μου λέει η κόρη σας, πιπέρω".
Δεν είχε άδικο του απάντησα, τον καλημέρισα κι έφυγα.
Μετά από μερικές μέρες ρώτησα την μικρή αν ο μαθηματικός τους συνεχίζει να πηγαίνει ξεκράνωτος στο σχολείο.
"Μπαμπά, μου λέει, τις επόμενες 2 μέρες ερχόταν με ένα κράνος αρχαίο, πράσινο που κρέμονται κάτι κουρέλια από μέσα κι μου το έδειχνε κάθε πρωί γελώντας αλλά μετά δεν το ξανάφερε, έρχεται πάλι χωρίς κράνος".
Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ πάντως δεν ξανασχολούμαι, τους αφήνω στις επιλογές τους.
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
20/10/2016, 07:22
Πριν πολλά χρόνια είχε σε ένθετο το περιοδικό ΜΟΤΟ των δεκάλογο του καλού μοτοσικλετιστή. Μαλων ήταν σε αυτοκόλλητα. Το θυμάται κανείς?
giannis21
20/10/2016, 07:26
καλημέρα.ξεχαστε τους αδιόρθωτους και τους ανεπιδεκτους μαθήσεως..λέμε να κάνουμε κάτι,να περάσουμε μερικά μυνήματα σε όσο περισσότερα αυτιά και μυαλά μπορούμε.ας στοχευσουμε στη νεολαία.στα παιδιά που οι πατεράδες τους δεν έχουν την κουλτούρα να τους δώσουν το σωστό παράδειγμα.στους αυριανους οδηγούς..
υπαρχουν πολλοι που θα πουνε, ελα μωρε ο έλληνας μόνο απο ξύλο και πρόστιμο καταλαβαίνει, αλλα πιστεψτε με καθε μέρα ότι κάνετε έχει επίδραση (θετική ή αρνητική) στους γύρω σας, ακόμα και κατι πραματα που λες "έλα μωρε τι λαλακίες είναι αυτες τωρα".
νομίζω οτι σε τετοιο forum μπορουμε μονο να κινηθούμε προς την κατευθυνση της μοτοσυκλετιστικής οδηγικής παιδείας (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).
όπως για παράδειγμα μπορουμε να διαδώσουμε το πολύ καλό spot "εσυ τι παιδεία δίνεις". Γιατι δεν είναι μόνο ο εξοπλισμός ασφαλείας, είναι και η όλη στάση του αναβάτη.
επίσης όσοι είναι γιατροι σε ΜΕΘ/ΚΑΤ, κλπ μπορουν να ανεβάζουνε φωτο με ακρωτηριασμένα ή ακέφαλα πτώματα απο μοτοσυκλετιστικά ατυχήματα, στα οποία κάποιοι συμπαθή αλλα ανεγκεφαλα μέλη παίζουν κορώνα γραμματα τη μόνιμη αναπηρία τους..
Ας ανοιξουμε ενα post ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ, για να ανεβάζουμε όλα αυτα τα πράγματα και να έχουμε υλικό να ανεβάσουμε στα facebook. Μην ανεβάζουμε μόνο κ@λους. Νομιζω και αυτό είναι ένα καλό βήμα.
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
20/10/2016, 08:00
Εκείνο που πρέπει να αναλύσουμε είναι το τι είναι αυτό που μας σκοτώνει - τραυματίζει – σακατεύει. Το αυτοκίνητο παιδιά. Σε εκείνη την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Το να βρίσω και να διαπληκτιστώ με ένα οδηγό που πέρασε με δευτέρα το STOP το αποτέλεσμα θα είναι αύριο να το περάσει με σπασμένη δευτέρα. Σε αυτούς πρέπει να περάσουμε το μήνυμα.
371737
Αντε καλη τυχη στη μπανανια :a55:
εκανα μια προσπαθεια να δημιουργήσω ενα σχετικό θέμα, η αλήθεια είναι οτι έβαλα πολύ σκληρές εικόνες, τις οποιες μουδιάζει το στομάχι όταν βλέπεις, αλλα μουδιάζει επίσης και το δεξί χέρι...
επειδη το θεμα σβηστικε (προφανώς λόγω των σοκαριστικών εικόνων), ας βρουνε οι διαχειριστες (αν θέλουνε) ένα τρόπο να ανοιξουμε ένα θεμα περι μοτοσυκλετιστικής παιδείας και ασφάλειας. Όσο και να μας σοκάρουν οι εικόνες αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συνέχεια με τα μυαλά που κουβαλάει η πλειοψηφία. Επίσης ένα λάθος που κανουμε είναι να πιστευουμε οτι είμαστε ανίκητοι και οτι προσέχουμε κλπ. Σκ@τα στα μουτρα μας προσέχουμε, ένα 5% οδηγάει και φέρεται σωστά.
εκανα μια προσπαθεια να δημιουργήσω ενα σχετικό θέμα, η αλήθεια είναι οτι έβαλα πολύ σκληρές εικόνες, τις οποιες μουδιάζει το στομάχι όταν βλέπεις, αλλα μουδιάζει επίσης και το δεξί χέρι...
επειδη το θεμα σβηστικε (προφανώς λόγω των σοκαριστικών εικόνων), ας βρουνε οι διαχειριστες (αν θέλουνε) ένα τρόπο να ανοιξουμε ένα θεμα περι μοτοσυκλετιστικής παιδείας και ασφάλειας. Όσο και να μας σοκάρουν οι εικόνες αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συνέχεια με τα μυαλά που κουβαλάει η πλειοψηφία. Επίσης ένα λάθος που κανουμε είναι να πιστευουμε οτι είμαστε ανίκητοι και οτι προσέχουμε κλπ. Σκ@τα στα μουτρα μας προσέχουμε, ένα 5% οδηγάει και φέρεται σωστά.
Ότι γράφεις ακόμα εδώ οφείλεται στην ανεκτικότητα αυτού που τα έσβησε.
Οι διαχειριστές δεν χρειάζεται να βρουν τρόπο, όποιος θέλει ανοίγει ένα θρεντ για συζήτηση.
Δεν υπάρχει ΕΝΑ ΘΕΜΑ μοτοσυκλετιστικης παιδείας .
Δεν θα προσφερει πολλα πραγματα και σιγουρα όχι παιδεία.
ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ σε αυτό το φορουμ (αλλα ευτυχώς και στα περισσότερα μοτοσυκλετιστικα) (πρέπει να) αφορά την μοτοσυκλετιστικη παιδεία .
Οι βόλτες, τα ταξίδια , ο εξοπλισμός , τα τεχνικά κλπ
Το να δειχνει καποιος ανοιγμένα κεφάλια , προσφέρει τόση μοτοσυκλετιστικη παιδεία οσο ο διάλογος με μπαρμπαδι
-«θελω να παρω μηχανη..»
-«ΤΙ ΘΕΣ ? να σε πάω μια μέρα στο ΚΑΤ να δεις…»
Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη παιδεία για να μάθεις σε κάποιον ότι άμα πέσει από την ταράτσα , θα σκοτωθεί. Το ξέρει . τώρα άμα θέλει να πέσει , δικό του θέμα.
Ας είμαστε πρώτα εμείς εντάξει , ας προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και αν θελουμε να βοηθήσομε τους νεότερους να λύσουν απορίες και να ψαχτούν με την μοτοσυκλέτα ας τους προτείνουμε να κουβεντιάζουν ηλεκτρονικά ή μη με εμπείρους αναβάτες.
pipe_smoker
20/10/2016, 13:18
Δεν υπάρχει ΕΝΑ ΘΕΜΑ μοτοσυκλετιστικης παιδείας .
Δεν θα προσφερει πολλα πραγματα και σιγουρα όχι παιδεία.
ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ σε αυτό το φορουμ (αλλα ευτυχώς και στα περισσότερα μοτοσυκλετιστικα) (πρέπει να) αφορά την μοτοσυκλετιστικη παιδεία .
Οι βόλτες, τα ταξίδια , ο εξοπλισμός , τα τεχνικά κλπ
Το να δειχνει καποιος ανοιγμένα κεφάλια , προσφέρει τόση μοτοσυκλετιστικη παιδεία οσο ο διάλογος με μπαρμπαδι
-«θελω να παρω μηχανη..»
-«ΤΙ ΘΕΣ ? να σε πάω μια μέρα στο ΚΑΤ να δεις…»
Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη παιδεία για να μάθεις σε κάποιον ότι άμα πέσει από την ταράτσα , θα σκοτωθεί. Το ξέρει . τώρα άμα θέλει να πέσει , δικό του θέμα.
Ας είμαστε πρώτα εμείς εντάξει , ας προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και αν θελουμε να βοηθήσομε τους νεότερους να λύσουν απορίες και να ψαχτούν με την μοτοσυκλέτα ας τους προτείνουμε να κουβεντιάζουν ηλεκτρονικά ή μη με εμπείρους αναβάτες.
Αυτό ακριβώς!
Το είχαμε αναλύσει και παλιότερα σε κάποιο θρεντ, ότι το να δείχνεις ανοιγμένα κεφάλια δε βοηθάει πουθενά.
Απλά φοβίζει και τρομάζει.
Κι αυτό δεν είναι ποτέ καλό.
Bladerunner
20/10/2016, 14:56
Αν πιάσουμε την κουβέντα, -στο χαλαρό-, με τους 14χρονους και 16χρονους που μας κρυφοκοιτάζουν στη γειτονιά, θα εκπλαγούμε με το πόσο τους επηρεάζουμε! Μπορούμε ο καθένας ατομικά να ξεκινήσουμε από 'κει.
Αν κάποιος έχει συγκεκριμένες ιδέες για κάτι καλύτερο-εκτενέστερο, δεν έχει παρά να το ξεκινήσει και θα βρει στην πορεία κι άλλους "συνταξιδιώτες". Ή να βρει μια ανάλογη ομάδα ή φορέα και να βοηθήσει.
MG-KTiNoS
20/10/2016, 15:12
Διαβάζω τόσα πολλά στραβά και ανάποδα εδώ μέσα καθημερινά..σε αντιπαραθέσεις,στο σε είδα κτλ..Και άλλα τόσα συναντάω στο δρόμο ζωντανά.Και θλίβομαι..και στεναχωριέμαι..μα πάνω από όλα νοιώθω ανήμπορος.Ανήμπορος έστω και να βελτιώσω λίγο την κατάσταση γύρω μου..έστω και λίγο.Και μετά νοιώθω μόνος..απεναντι σε ολους..!
ρούλ νάμπερ ουάν
ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΙΔΙΟΣ
μετά βλέπουμε
Tycho Moon
20/10/2016, 15:29
Χρησιμοποιώ ένα επιχείρημα που και μέχρι τώρα πιάνει σε όσους είναι να ανέβουν 2κάβαλο πίσω μου και για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να φορέσουν κράνος και γενικά προβληματίζει πολύ όσους οδηγούν και γενικά δεν το φορούν.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιώ - και ενθαρρυνω όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν - είναι το εξής:
"Ξέρεις με τί ταχύτητα κινείται ο άνθρωπος με έντονο βηματισμό?... Περίπου 5χλμ/ωρα... Έχεις δει κάτι μπαλκονάκια ημιορόφων που προεξέχουν σε ύψος 1.5-2 μέτρα πάνω από το έδαφος... Φαντάσου να περπάτας βιαστικά - με έντονο βηματισμό -, να έχεις το βλέμμα σου αλλού και αφηρημένος /-η να χτυπήσεις το κεφάλι σου στη γωνία του μπαλκονιού με 5χλμ/ώρα...Σκέψου τί ζημιά θα πάθεις. Σκέψου πόσα ράμματα θα κάνεις...
Φαντάσου τώρα να ανέβεις πίσω μου και να πέσουμε, δε λέω με 80 ή 100, αλλά με 30 χλμ/ώρα και να μην προλάβεις να βάλεις τα χέρια σου πρώτα κάτω. Να χτυπήσεις κατευθείαν με το κεφάλι στο έδαφος. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θα ξανασηκωθείς?"
Ο λόγος που νομίζω ότι γενικά "πιάνει" σαν επιχείρημα, είναι ότι οι περισσότεροι που δεν φορούν κράνος, νομίζουν ότι θα βάλουν τα χέρια τους στο έδαφος πρώτα και κάπως θα τη γλιτώσουν (μιλάω πιο πολύ για σκουτεροπαπάκηδες, γιατί με μεγάλη μηχανή και φορτωμένος χλμ δεν προλαβαίνεις να ανοιγοκλείσεις τα βλέφαρά σου). Δεν έχουν σκεφτεί ότι μπορεί να μην προλάβουν ή ότι μπορεί να τους έρθει από εκεί που δεν το περιμένουν..
Οι διαχειριστές δεν χρειάζεται να βρουν τρόπο, όποιος θέλει ανοίγει ένα θρεντ για συζήτηση.
α ευχαριστω ρε παιδια για τη χαρη που μου κανατε και σβησατε το θεμα για τη μοτοσυκλετιστική παιδεία. Επισης ευχαριστώ που μου κάνετε την τιμή και μου επιτρέπετε να γραφω καθε φορά τόσες μ@λακίες. Εγω φταιω που ασχολουμαι, κανενας άλλος.
Σας χαλάνε να βλεπετε τα ανοιγμένα κεφαλια απο αυτους που δε φοράνε κράνος, και δε σας χαλαει να μιλατε όλη μερα για τι εξατμιση θα βάλετε.
οτι σπειρετε θα θερισετε σε αυτη τη ζωη....
"Ξέρεις με τί ταχύτητα κινείται ο άνθρωπος με έντονο βηματισμό?... Περίπου 5χλμ/ωρα... Έχεις δει κάτι μπαλκονάκια ημιορόφων που προεξέχουν σε ύψος 1.5-2 μέτρα πάνω από το έδαφος... Φαντάσου να περπάτας βιαστικά - με έντονο βηματισμό -, να έχεις το βλέμμα σου αλλού και αφηρημένος /-η να χτυπήσεις το κεφάλι σου στη γωνία του μπαλκονιού με 5χλμ/ώρα...Σκέψου τί ζημιά θα πάθεις. Σκέψου πόσα ράμματα θα κάνεις...
Θα με είχε πάρει ο ύπνος πολύ πριν τελειώσει το μυθιστόρημα, οπότε δε νομίζω να δούλευε. :lol:
@duke: Μην το συνεχίζεις. Έχεις άδικο. Δεν έχουμε καμία διάθεση να βλέπουμε πεταμένα έντερα και μυαλά στον δρόμο. Εκτός του ότι δε βοηθάει καθόλου. Αλλά και να βοηθούσε, πάλι είναι απαράδεκτο να ποστάρεις τέτοιες εικόνες.
Να αρχίσω κι εγώ να ποστάρω διαμελισμένα παιδάκια, για να σταματήσουν οι πόλεμοι. :lol:
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
20/10/2016, 15:57
Θα με είχε πάρει ο ύπνος πολύ πριν τελειώσει το μυθιστόρημα, οπότε δε νομίζω να δούλευε. :lol:
@duke: Μην το συνεχίζεις. Έχεις άδικο. Δεν έχουμε καμία διάθεση να βλέπουμε πεταμένα έντερα και μυαλά στον δρόμο. Εκτός του ότι δε βοηθάει καθόλου. Αλλά και να βοηθούσε, πάλι είναι απαράδεκτο να ποστάρεις τέτοιες εικόνες.
Να αρχίσω κι εγώ να ποστάρω διαμελισμένα παιδάκια, για να σταματήσουν οι πόλεμοι. :lol:
Έχεις δίκιο φίλε μου αλλά δεν είναι αντιμετώπιση αυτή. Και ιδικά από διαχειριστή.
Να με συμπαθάς ε΄
Εντάξει, χαλαρώστε. Δε σας έβρισε κιόλας. Είναι λίγο απότομος, αλλά κατά βάθος, έχει πολύ τρυφερή ψυχή. :lol:
Έχεις δίκιο φίλε μου αλλά δεν είναι αντιμετώπιση αυτή. Και ιδικά από διαχειριστή.
Να με συμπαθάς ε΄
Αν δεις τις φωτό που έβαλε, θα παρακαλάς να της ξεδείς.
Μας διαβάζουν και μικρά παιδιά. Αν δουν ένα κομμένο πόδι, δεν θα πουν "ας βάλω κράνος".
Εγώ εχω δει διαμελισμένο άνθρωπο από νάρκη μπροστά μου, δεν είναι καλή εικόνα.
Και σχετικά με το κόκκινο, ναι, ισχύει.
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
20/10/2016, 16:14
Να το δούμε λοιπών σοβαρά.
Δεν βλέπω πουθενά στους κανόνες αυτή την λέξη.
Κάνε λοιπών σωστά την (δαυλιά) σου. Ριχτου ποινή, τιμώρησε των.
Αυτό το μεταφράζω, σε αναλόγως πώς ξύπνησε, η τι έκανε το προηγούμενο βράδυ.
Στέλιος.
That totally made sense.
Ας μην ξεκινήσει ακόμα ένα "μ@υνόπ@ν@ αντμίνς". Τα έχουμε βαρεθεί. Μείνετε στο θέμα.
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
20/10/2016, 16:30
That totally made sense.
Ας μην ξεκινήσει ακόμα ένα "μ@υνόπ@ν@ αντμίνς". Τα έχουμε βαρεθεί. Μείνετε στο θέμα.
Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο ούτε νομίζω να υπάρχει τέτοια πρόθεση.
Από εμένα τέλος (το θέμα).
Θα προσπαθήσω την δευτέρα να κατέβω στον Κρίκο να σας γνωρίσω από κοντά.:beer:
Ναστε καλά.
Θα λείπουμε.
Τσογλανε...:bawl::D
Ειναι και βραδυ ξερεις εεε....stalking και ετς
371760
amyroukai
20/10/2016, 16:43
Θα προσπαθήσω την δευτέρα να κατέβω στον Κρίκο να σας γνωρίσω από κοντά.:beer:
Ναστε καλά.
α, δεύτερη φορά δηλαδή.... γιατί την πρώτη έκανες μπινιά και τους παραμόνευες.
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
20/10/2016, 16:49
Πρώτη, πρώτη. :)Ευχαριστώ που αγκαλιάσατε έτσι θερμά την πρόθεση μου.:lol:
amyroukai
20/10/2016, 16:52
ε ναι ρε μαν, πες ότι φταίμε κιόλας και ότι εσύ είσαι το κακόμοιρο αθώο πλάσμα που δεν έχεις πει τα φίδια και τα τέρατα για τον εαυτό σου... αλλά τι περιμένεις, κυνηγοί και ψαράδες... :lol:
SHOOTER045
20/10/2016, 18:00
Να το δούμε λοιπών σοβαρά.
Τους μ@λ@κες δεν τους βαηθας και δεν τους σωζεις.
Γιατί βρίσκουν μια μ@λ@κισμενη κάποια στιγμή
Και πολλαπλασιάζονται
Κατά τη γνώμη μου δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος τόσο ηλίθιος που να πιστεύει πως θα φάει τη "σουπιτσα" του με 50 + km και θα την βγάλει καθαρή.... Έχει ειπωθεί άπειρες φορές οτι το κράνος κ ο εξοπλισμός σώζει ζωές... Αν τώρα ο άλλος δεν θέλει να το καταλάβει... Όσο πλενεις το γουρούνι χάνεις χρόνο και σαπούνι!
Τους μ@λ@κες δεν τους βαηθας και δεν τους σωζεις.
Γιατί βρίσκουν μια μ@λ@κισμενη κάποια στιγμή
Και πολλαπλασιάζονται
Εγώ έχω τσακωθεί με εκαβιτη, λες να με παρατήσει;