Σύνδεση

View Full Version : CRF 1000 -Africa Twin-DCT

Σελίδες : [1] 2

ggs
31/10/2016, 12:50
Η νέα αφρικανα λοιπόν …
Εντάξει , καινούργια μηχανή που την γουστάρεις να την βλέπεις και να την οδηγας , είναι δύσκολο να εισαι απόλυτα αντικειμενικός .
Μετα από σχεδόν 3000 χλμ θα προσπαθήσω , όσο μπορώ ποιο αντικειμενικά, να περιγράψω τις πρώτες εντυπώσεις.
Τα χλμ έγιναν σε κάθε τύπου άσφαλτο(από εθνική μέχρι πολύ κλειστά ορεινά περάσματα), όχι όμως σε χωμα (ακόμα).ελπίζω σύντομα να γράψω και γι αυτό.

Κατ αρχήν , να πω ότι το μοντέλο είναι το CRF1000L DCT.
Τις εντυπώσεις για το DCT θα τις αφήσω για το τέλος (μιας και είναι μια καινούργια άλλη τεχνολογία και ιστορία ) και θα ξεκινήσω με θέματα κοινά για όλα τα μοντέλα.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Το CRF διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις .
Με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις , το μπροστινό αποσβένει οποιαδήποτε ανωμαλία του δρόμου εύκολα και παρέχει απόλυτη πληροφόρηση.
Η βύθιση του στο απότομο φρενάρισμα είναι μέτρια και δεν σε προβληματίζει.
Το πίσω είναι μαλακο και για τα δικά μου κιλά (96) ήθελε δυο κλικ σφίξιμο.
Ακόμα και σε ταχύτητες (κοντερ) 200+ με πλευρικούς ανέμους το CRF είναι ακλόνητο στον δρόμο χωρίς κουνήματα .

ΦΡΕΝΑ
Η αίσθηση των φρένων είναι στην αρχή μαλακή. μόλις όμως πιέσεις λιγο περισσότερο την μανέτα το δάγκωμα γίνεται ισχυρό.
Σε παρατεταμένο ορεινό κατηφορικό στροφιλικι δεν έδειξαν κανένα σημάδι κόπωσης ,ζεστάματος κλπ

Σε φρεναρισμα πανικου, που δυστυχως μου χρειάστηκε και νομιζα ότι θα καρφωθώ άσχημα , έκανα ίσως για πρώτη φορά το σχεδόν απόλυτο φρενάρισμα που με εντυπωσίασε κι εμένα . τοσο δυνατό για να σταματήσει άμεσα χωρίς να μπλοκάρει .

Επειδη μου έκανε εντύπωση , το δοκίμασα ξανα αργότερα σε ελεγχόμενές συνθήκες και κατάλαβα ότι στο φρενάρισμα βοήθησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το DCT.(θα τα πουμε παρακάτω).

ΦΩΤΑ
Παρ όλο που με προβλημάτισαν στην αρχή οι μικροί προβολείς ,τα led φωτα του CRF κάνουν την νύχτα μέρα με μεγάλη σάρωση και πολύ βάθος . βγάζουν ένα πολύ έντονο και ξεκούραστο λευκο φως και είναι απολυτα επαρκη .

Αλλα… επειδή ακριβώς είναι πολύ έντονα και λαμπερά(!) , σε πολύ κλειστό στροφιλικι με απόλυτο σκοτάδι (πχ Τυμφρηστός) το μάτι (μου) δεν μπορούσε να ισορροπήσει το απόλυτο λαμπερό λευκό φως που είχα μπροστά μου με το απόλυτο σκοτάδι της στροφής που κοίταγα με αποτέλεσμα να είναι κουραστικό. Ίσως θέλει χαμηλά προβολακια που να ανοίγουν περισσότερο την γωνία χαμηλά.

ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΑΕΡΑ
Η ζελατίνα του CRF δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε ρυθμιζόμενη. Ομως , η κάλυψη που έχει μέχρι και για ύψη 1.85 είναι σχεδον εντυπωσιακή. Ακόμη και για εμένα που είμαι 1.91 αν χαμηλώσω ελάχιστα το κεφάλι μου με καλύπτει χωρίς θόρυβο .

Επίσης, απουσιάζουν φαινόμενα υποπιεσης .μαλλον ,τα καινά που υπάρχουν μεταξύ ζελατίνας και φερινγκ βοηθανε σε αυτό .
Όμως , οι αναβάτες πάνω από 1.85-90 σίγουρα θα χρειαστούν 5+ πόντους επιπλέον ζελατίνας .

Η ζελατίνα δεν είναι πολύ φαρδιά με αποτέλεσμα ,σε πολλα χλμ , να υπάρχει μια πίεση από τον αέρα στους ώμους.

Επίσης ,λόγω του σχήματος του ντεπόζιτου , τα γόνατα έχουν κάποια κάλυψη από τον αέρα.
Οι μαμα χούφτες παρέχουν καλή κάλυψη από τον αέρα στα χέρια.

ΣΕΛΑ-ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ - ΟΡΓΑΝΑ
Το υλικό της σέλας μου θύμισε (αν δεν είναι τι ιδιο και καλύτερο) την KAHEDO που είχα στο τενερε. Σκληρο στην πιεση ,αλλα μαγικο στις πολλές ωρες. 850 χλμ την Κυριακή , 900 την Τέταρτη με 10+ ώρες απάνω στην σέλα και ΔΕΝ καταλαβαίνεις ΤΙΠΟΤΑ. Τα «μαλακα μόρια» εξακολουθούν να είναι μαλακά χωρίς να δέχονται πιέσεις , τριβές, ερεθισμούς κλπ.

Το μπροστινό μέρος της σέλας είναι πιο στενο με αποτέλεσμα να αγκαλιάζουν τα πόδια το ντεπόζιτο και ,παρ ολο που είναι διαιρουμένη οδηγου-συνοδηγου, η σέλα του οδηγού σου δίνει πολύ χώρο να μετακινείσαι μπροσ-πισω και να βολεύεσαι ανάλογα . δεν γλυστραει και , ακομα και βρεγμενη , παρεχει καλο γκριπ.

Οι γωνιες χεριων-ποδιων , ακόμα και σε ψηλούς , είναι ξεκούραστες (με την σελα στο ανώτερο ύψος) αλλα , μαλλον, για τους ψηλους οδηγους (+1.85) θα χρειαστούν αποστάτες στο τιμονι για όρθια οδήγηση.

Τα χειριστήρια είναι εργονομικά και (σχεδόν) όλα γίνονται με τον αντίχειρα , αλλα θέλεις γάντια που να εφαρμόζουν καλα για να εχεις καλή αίσθηση γιατί υπάρχουν πολλά κουμπάκια (ειδικα στο DCT)

Τα ψηφιακά όργανα είναι ευανάγνωστα μερα-νυχτα με πολλες πληροφορίες .

ABS-TCS
To μπροστινό ABS δεν ενεργοποιείται εύκολα. Μονο μια φορα τα ψιλο-καταλαβα στα φρένα πανικού που είπα παραπάνω. Το πίσω δείχνει να είναι λίγο πιο ευαίσθητο , μπορεί όμως να απενεργοποιηθεί.

Το ,τριών επιπέδων, Traction στο πολύ ευαίσθητο επίπεδο (3) μπορεί να δουλεύει υπερωρίες στους καταπληκτικούς βρεγμένους δρόμους της Ελλάδας. Σου στερεί την χαρά του παιχνιδιού ( όμως μπορεί να γίνει πολύ αναίσθητο στην θέση 2 ή 1 ή να απενεργοποιηθεί πλήρως) αλλα σε γλυτώνει από ξαφνικά χτυποκάρδια όπως σαπουνάδες από μπουγαδα στην Αμφιλοχια…

Αυτά προς το παρον . θα συνεχίσω όταν βρω λίγο χρόνο με με το DCT

ggs
31/10/2016, 14:09
ΒΑΡΟΣ – ΖΥΓΙΣΜΑ
Η μηχανή στην ζυγαριά είναι βαριά 230kg+ (DCT).
Δεν ξερω τι σκ@τ@ έχουν κάνει ,αλλά το βάρος της δεν φαίνεται !!! και δεν μιλάω μόνο όταν τσουλάει. Στατικά, η μηχανή σηκώνεται από το σταντ με το ένα χέρι ,μετακινείται μπρος πίσω σαν μικρότερο εντουρο.
Και δεν το συγκρινω με την απλια αφρικα που μοιαζει δεινόσαυρος μπροστά του.
Το συγκρίνω με το ,κατά πολύ , ελαφρύτερο ΧΤ660Ζ που είχα . το τενερε στατικά σου δίνει την αίσθηση βαρύτερου.

ΛΑΣΤΙΧΑ
Από το εργοστάσιο φοράει τα Dunlop Trailmax.
Δεν με προβλημάτισαν πουθενά, κρατάν καλά σε στεγνό και βρεγμένο και ζεσταίνονται γρήγορα .
Είναι μαλακά ,και μάλλον δε θα βγάλουν πολλά χλμ , αλλά δουλεύουν πολύ καλά.
Για χώμα δεν είναι..

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Η κατανάλωση (με μέτρηση λίτρων στο βενζινάδικο) ηταν από 4,5 – 5,5. Λιτ/100
Το όργανο έδειξε μέση 5.1

ΠΡΩΤΟ SERVICE
Το DCT , εκτός από τα λάδια και φίλτρο λαδιού, θέλει ακόμα ένα φίλτρο για το κιβώτιο (10E)
Το συνολικό κόστος μαζι με την εργασία ήταν 60 € σε εξουσιοδοτημένο.

ggs
31/10/2016, 15:20
DCT

Η πρώτη εντύπωση μόλις πάρεις μια μηχανή με DCT είναι ….αμηχανία.
Ο εγκεφαλος δεν μπορεί να αλλάξει αμέσως τον τρόπο που έχει μάθει να οδηγαει μηχανή με συμπλέκτη τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια.
Ειδικά , όταν η ταχύτητα μειώνεται πολύ (επι τόπου στροφη,φαναρι κλπ) νομίζεις ότι δεν θα μπορέσεις να την ελέγξεις την μηχανή.

Θα χρειαστεί χρόνος (γι αυτό όποιος θέλει να κάνει τεστ ντραιβ με dct θα πρεπει να κάνει πολλά χλμ) για να συνειδητοποιήσεις ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ γίνονται από το ΔΕΞΙ σου χέρι.

Σιγα – σιγα αρχίζεις να ξεχνάς κάποια πράγματα .
Δεν υπάρχουν σκωρτσαρισματα . ποτέ και πουθενά .
Δεν υπάρχουν ξερογκαζιες !(μονο σταματημένος με νεκρα)
Δεν υπάρχει πρώτη ταχύτητα να βάλεις για να μην τσουλήσει η μηχανη σε κατηφορα. Υπαρχει χειροφρενο!

αυτά προφανώς δεν λένε και πολλά πράγματα μιας και τα πάντα κρίνονται στον δρόμο.

Εκει λοιπόν , πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ΟΛΑ είναι στο δεξί χερι.

Πάμε λίγο να δούμε πιο αναλυτικά

Το DCT εχει 5 επιλογές
D- οι αλλαγές γίνονται γρήγορα και σε χαμηλές στροφές (4000) .
S1- οι αλλαγές γίνονται περίπου σε(5500) στροφές .
S2- οι αλλαγές γίνονται περίπου σε(6500) στροφές
S3- οι αλλαγές γίνονται κόκκινο.
ΜΤ- οι αλλαγές γίνονται από τον αναβατή από κουμπιά (+-)

Όμως , όπως είπαμε και πριν , όλα γίνονται από το ΔΕΞΙ χέρι .
Έτσι , άσχετα τι χαρτογράφηση έχεις βάλει , καρυδώνοντας το γκαζι κατεβάζει 1-2 ταχύτητες για προσπέραση κλπ.
Προσωπικά, το D το βάζω στην εθνική , το S1 στην Αθήνα και σε επαρχιακό , το S2 σε κλειστό πολύ στροφιλικι ψιλογρηγορα και το S3 στο φαναρι με το traction sto 1….αι-αι-αι:lol:

Το ΜΤ με την σκανδάλη πυροβολεί ταχύτητες κατά βούληση του οδηγού κάνοντας αλλαγές ακαριαία βοηθώντας πολύ αν θες να κυνηγήσεις .
ολα τα παραπνω γινονται χωρις να κλεισεις γκαζι.

Μετα τα πρώτα 500χλμ αναγνώρισης και μάθησης , το dct άρχισα να το απολαμβάνω. Του έδειξα εμπιστοσύνη και πραγματικά είναι ότι πιο ξεκούραστο έχω κάνει σε βόλτα.

Ένα από τα μεγάλα θετικά του είναι το φρενάρισμα .
Έγραψα παραπάνω για τα φρένα πανικού.
Από 100χλμ και 6η στο 0.
Πατώντας με δύναμη το φρένο , to dct κατεβάζει αστραπιαία 4 ταχύτητες και το φρένο του κινητήρα βοηθά το φρενάρισμα άμεσα.

Πραγματικά , δεν ξερω πως ακριβώς να περιγράψω την λειτουργία του DCT γιατί κι εγώ , από ότι είχε γραφτεί , δεν μπορούσα να το καταλάβω πλήρως . ακόμα και τώρα το μαθαίνω και με εκπλήσσει ευχάριστα.

Σαν επίλογο , έχω να πω ότι σίγουρα το DCT θα ξενίσει στην αρχή.
Σιγουρά , θέλει χρόνο να περάσεις μαζί του.
Σιγουρά, μπορεί να μην κάνει σε όλους τους οδηγούς .

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πω οτι το dct είναι καλύτερο από το απλό.
Αυτό που θα πω σίγουρα είναι ότι αν θέλει κάποιος να πάρει το CRF1000, καλό είναι να κάνει ένα ΜΕΓΑΛΟ τεστ ντραιβ και το dct πριν αποφασίσει.
Προσωπικά , το μεγάλο πρόβλημα που βλέπω με το dct είναι ότι δεν θα γυρίσω εύκολα πίσω σε συμπλέκτη.

ggs
31/10/2016, 15:50
Πράγματα που με χάλασαν

Η σχάρα – χειρολαβές πίσω είναι πολύ ευαίσθητη σε γρατζουνιές.

Ο κινητήρας είναι εκτεθειμένος χαμηλά και σίγουρα , ειδικά για εκτός δρόμου , θέλει προστατευτικά.

Τα μάρσπιε , αν και είναι μια χαρά όταν είσαι καθιστός , στην όρθια οδήγηση είναι στενά . θα ήθελε φαρδύτερα.

Η αλλαγή θέσης που έχει κάνει η χοντα στα νέα μοντέλα της μεταξύ κόρνας και φλας έχει σαν αποτέλεσμα όταν θες να σβήνεις τα φλας να κορνάρεις.

Αυτές περίπου ήταν οι πρώτες εντυπώσεις.
Ο χρόνος και τα χλμ θα δείξουν τα περί αξιοπιστίας , ποιότητας κλπ.

Ότι θέλετε , ρωτάτε.

el_hymador
31/10/2016, 15:59
Στο DCT μπορείς να κάνεις manual override (αν δεν με απατά η μνήμη μου σε όλα τα modes) με τα +/- pads. Δηλαδή αν δεν "συμφωνείς" με τις αλλαγές που γίνονται αυτόματα μπορείς να ανεβοκατεβάσεις κατά βούληση.

Στις κατηφόρες - ανηφόρες (έντονες) πως σου φάνηκε η λειτουργία του;

sugariasgeorge
31/10/2016, 16:02
γιωργη ακομη μια φορα να σου ευχηθω καλους δρομους και καλοριζικη !!!:)

συμφωνουμε σε ολα οσα περιεγραψες...
εκτος απο την σελα ρε φιλε...
για μενα αισχος...
σκληρη και με κουραζει !!!
μετα απο 4 μεγαλες βολτες και 2 μικρα ταξιδια (=6500χλμπεριπου) σε ασφαλτο μονο, λιγο εθνικη και σχεδον ολα σε ορεινο στροφιλικι παντα δικαβαλος...εεεε!! η σελα ειναι αστα να πανε!!! σκληρη και αβολη...για μενα τουλαχιστον...
ζελατινα...--->κανενα προβλημα με τον αερα...ισως γιατι βοηθα το εξτρα ζελατινακι των 5,5 ποντων ....
εαν ο φιλος μου συνεχισει να μου την δανειζει:D ,θα επανελθω με περισσοτερα νεα...:wave2:

και παλι καλοριζικη γιωργο...:beer:

ggs
31/10/2016, 16:09
Στο DCT μπορείς να κάνεις manual override (αν δεν με απατά η μνήμη μου σε όλα τα modes) με τα +/- pads. Δηλαδή αν δεν "συμφωνείς" με τις αλλαγές που γίνονται αυτόματα μπορείς να ανεβοκατεβάσεις κατά βούληση.

Στις κατηφόρες - ανηφόρες (έντονες) πως σου φάνηκε η λειτουργία του;

Ναι , σε οποίο αυτόματο mode και να το έχεις , όταν πατήσεις την σκανδάλη (+-) θα κατεβάσει –ανεβάσει ανάλογα. Δεν θα το κάνει μόνο όταν είναι να προστατέψει τον κινητήρα (πχ από πού υψηλές στροφές ,κατέβασμα).

Στις κατηφόρες –ανηφόρες ,ανάλογα πόσο κλείνεις το γκάζι και πόσο φρενάρεις , κατεβάζει αντίστοιχα ταχύτητες. Αυτό συνεπικουρουμενο κι από ένα σύστημα ελέγχου κλισης που εχει το dct ώστε να αναγνωρίζει καλυτέρα το ποσοστό κλισης της ανηφοροκατηφορας , κάνει τις αλλαγές εύκολες και σωστές.

Εγώ , που χρησιμοποίουσα πολύ το φρένο του κινητήρα για φρενάρισμα, τωρα τσιμπάω λιγο το φρενο πριν την στροφη και κατεβάζει ακόμα πιο άμεσα και φυσικά έχεις πάντα την σκανδάλη.

Στην προσπεραση αν πχ εχει εκτη , γυρίζοντας απότομα το γκαζι μπορεί να βάλει άμεσα 4η και να φύγει . αν το γυρισιες χαλαρα θα συνεχίζει να ανεβάζει την 6η που δεν το θες.

ggs
31/10/2016, 16:25
γιωργη ακομη μια φορα να σου ευχηθω καλους δρομους και καλοριζικη !!!:)

συμφωνουμε σε ολα οσα περιεγραψες...
εκτος απο την σελα ρε φιλε...
για μενα αισχος...
σκληρη και με κουραζει !!!
μετα απο 4 μεγαλες βολτες και 2 μικρα ταξιδια (=6500χλμπεριπου) σε ασφαλτο μονο, λιγο εθνικη και σχεδον ολα σε ορεινο στροφιλικι παντα δικαβαλος...εεεε!! η σελα ειναι αστα να πανε!!! σκληρη και αβολη...για μενα τουλαχιστον...
ζελατινα...--->κανενα προβλημα με τον αερα...ισως γιατι βοηθα το εξτρα ζελατινακι των 5,5 ποντων ....
εαν ο φιλος μου συνεχισει να μου την δανειζει:D ,θα επανελθω με περισσοτερα νεα...:wave2:

και παλι καλοριζικη γιωργο...:beer:

ευχαριστω :beer:

Τώρα για την σέλα.. τι να πω…
Την συγκρίνω με την τζελ ΜΟΤΟΚ της αφρικα, με την μαμά του gs1200 και με την KAHEDO του ΧΤ660Ζ σε πολύωρη οδήγηση πάντα. Η μόνη που έχει σχέση είναι η KAHEDO με την οποια επισης δεν καταλάβαινα τίποτα με το μονο μικρο αρνητικό της ότι στο τενερε είχε μια κληση προς τα μπροστά .

6500ΧΛΜ ΔΑΝΕΙΚΟ? Αυτός δεν είναι φίλος , αδερφός είναι!!:lol:

WiSe
31/10/2016, 17:37
Μιλας για ημιαυτοματο σειριακο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη ή καταλαβα λαθος?

DrBig
31/10/2016, 17:44
Μιλας για ημιαυτοματο σειριακο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη ή καταλαβα λαθος?

Καλα καταλαβες με εξαιρεση το -ημι-

ggs
31/10/2016, 17:46
Μας ταύλωσες να ξέρεις ρε Γιώργη...

Καλοτάξιδο να ευχηθώ και εγώ επισήμως με πολλά πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα

Τελικά όπως φαίνεται, τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους

ευχαριστω Αριστο.

Κοίτα , αν με ρώταγες πχ να πάρω ένα μοντέλο με ABS ή όχι θα σου ελεγα ότι είναι προφανές ότι αξίζει τα επιπλέον λεφτά του το ABS . τα μπλιμπλικια όπως το abs και το traction είναι εκεί και δεν τα καταλαβαίνεις πάρα μόνο όταν χρειαστούν.
Όμως το DCT είναι άλλη ιστορια. Είναι άλλος τρόπος που οδηγας μηχανή . δεν λέω ότι είναι καλύτερο ή χειρότερο. Είναι άλλο.

Όποιος το πάρει γιατί θέλει απλώς την «φουλ κομπλε» έκδοση , μπορεί να κάνει λάθος αν πρώτα δεν το εχει οδηγήσει πολύ. Δεν είναι απλώς ένα ακριβό εξτρά μπλιμπλικι.

p@nos
31/10/2016, 17:52
το προηγουμενο μηνυμα που πηγε? :confused:

πολυ ροδινα ολα παντως, δε μπορει να μην εχεις εντοπισει κανενα ελαττωμα

7Tolis
31/10/2016, 18:04
Σε περίπτωση μαλφάνξιον στη σκανδάλη ή σε κάποιο ηλεκτρονικό μπαρμπαδελάκι του κιβωτίου, μπορεί να οδηγηθεί με κάποιο άλλο τρόπο;

ggs
31/10/2016, 18:04
το προηγουμενο μηνυμα που πηγε? :confused:

πολυ ροδινα ολα παντως, δε μπορει να μην εχεις εντοπισει κανενα ελαττωμα

Ελάττωμα?
Το μηχανάκι το είχα κάνει πολύ τεστ ντραιβ πριν το πάρω και αν διέκρινα τόσο άμεσα κάποιο ελάττωμά δεν θα το είχα πάρει .
Φυσικά , αυτό σημαίνει ότι βολεύει ΕΜΕΝΑ. Μπορεί για άλλον να μην κάνει γιατί πχ έχει λίγα άλογα,δεν θα βάλει φωτιά στην άσφαλτο όπως το 1190 κλπ

Ανάλογα τι θες να κάνεις ,τι ύψος έχεις κλπ θέλει κάποια αξεσουάρ όμως αυτά δεν αλλάζουν τον χαρακτηρα της μηχανης.
Σε 3000 χλμ να μιλάμε για βλάβες είναι αστείο.

Να εισαι όμως σίγουρος ότι αμα βγαλει το οτιδήποτε θα το γράψω εύκολα μιας και δεν είμαι οπαδός καμιάς μάρκας .

ggs
31/10/2016, 18:07
Σε περίπτωση μαλφάνξιον στη σκανδάλη ή σε κάποιο ηλεκτρονικό μπαρμπαδελάκι του κιβωτίου, μπορεί να οδηγηθεί με κάποιο άλλο τρόπο;

ξερω γω? μαλλον, οπως οδηγας μια μηχανη χωρις κιβωτιο...συνοδηγος σε οδικη...:lol:

p@nos
31/10/2016, 19:04
Ελάττωμα?
Το μηχανάκι το είχα κάνει πολύ τεστ ντραιβ πριν το πάρω και αν διέκρινα τόσο άμεσα κάποιο ελάττωμά δεν θα το είχα πάρει .
Φυσικά , αυτό σημαίνει ότι βολεύει ΕΜΕΝΑ. Μπορεί για άλλον να μην κάνει γιατί πχ έχει λίγα άλογα,δεν θα βάλει φωτιά στην άσφαλτο όπως το 1190 κλπ

Ανάλογα τι θες να κάνεις ,τι ύψος έχεις κλπ θέλει κάποια αξεσουάρ όμως αυτά δεν αλλάζουν τον χαρακτηρα της μηχανης.
Σε 3000 χλμ να μιλάμε για βλάβες είναι αστείο.

Να εισαι όμως σίγουρος ότι αμα βγαλει το οτιδήποτε θα το γράψω εύκολα μιας και δεν είμαι οπαδός καμιάς μάρκας .

δε λεω οτι υπαρχει δολος για καλο ''review'', απλα ολα ειναι συναρτηση και της εμπειριας του καθε αναβατη...δεν εγραψες απο τι μηχανακια εχεις περασει ας πουμε...γιατι βλεπω καποια πραγματα τα οποια αντικειμενικα δεν φαινονται και τα καλυτερα του ειδους, οπως πχ η σελα οπως ειπε και καποιος αλλος η οποια δε φαινεται καθολου ανετη, και κατι που με σχεδον βεβαιοτητα μπορω να πω, ειναι οτι η καλυψη του αερα που λες οτι ειναι παρα πολυ καλη, ειναι σιγουρο οτι δεν ειναι τοσο καλη, τουλαχιστον για λιγο υψηλοτερες ταχυτητες ταξιδιου....δηλαδη ωμοι θα ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τρωνε αρκετο αερα στα 150-160 που ειναι μια αξιοπρεπης ταχυτητα ταξιδιου

edit τωρα ειδα οτι εγραψες για αερα στους ωμους, αλλα η τελικη μου εντυπωση ειναι η ιδια, εχω παρατηρησει και αλλα πραγματα στο κειμενο σου...πες μας και τι μηχανακια ειχες πριν να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης

XLGeorge
31/10/2016, 19:08
Ειχα κανει τεστ την εκδοση με το manual κιβωτιο οταν πρωτοειχε ερθει στο Νησι τον περασμενο Φλεβαρη και ειχα γραψει σχετικα στο κλειδωμενο πια νημα των 300+ σελιδων (!) :eek: :D Τον περασμενο Ιουλη εκανα επισης εκτεταμενο τεστ για περιπου 2.5 ωρες το DCT και ειχα ποσταρει σχετικα σε αλλο φορουμ (στο advride), βαζω καποια πραγματα παρακατω. Εγω οσο ειχα το DCT διορθωνα αρκετα τις επιλογες του και τελικα κατεληξα να το χρησιμοποιω σαν manual με τα paddles. Επειδη γουσταρω απλοτητα και δεν θελω το επιπλεον βαρος καθως πηγαινω σχετικα δυσκολες χωματινες βολτες, θαπαιρνα το manual. Αλλα το DCT ειναι αρκετα πετυχημενο πουλαει ηδη αρκετα, διαβαζα καπου οτι οι πωλησεις ειναι περιπου μισες-μισες. Αντιγραφω παρακατω καποιες απο τις δικες μου εντυπωσεις για το DCT.

Το D mode ειναι ακριβως το ιδιο οπως στο Crosstourer, δηλ. μονο για "γιαγιαδες" ή "ταξιτζηδες", δηλ. υπερ-υπερβολικα συντηρητικο. Για μενα και τον τροπο που οδηγω, ακομα και στο "cool/οικονομικο" mode μου προς/απο τη δουλεια, ειναι ουσιαστικα αχρηστο. Το S1 ειναι λιγο καλυτερο και θα το εβαζα οταν κανω commuting, οταν ταξιδευω χαλαρα κλπ. Τα προγραμματα S2 και S3 ..are more like it με το S3 αρκετα σπορτιβικο. Αλλα ενω προσπαθησα να μην επεμβω με τις ταχυτητες, αυτο ητανε ουσιαστικα αδυνατο. Ειναι μερικες αποφασεις που παιρνει το DCT που ειναι διαφορετικες απ'αυτο που θαθελα εγω την συγκεκριμενη στιγμη και ετσι αρχισα παλι να παιζω και λιγο με τα flaps σε συνδυασμο με τα προγραμματα S2 και S3. Μετα απο περιπου 45 λεπτα με τα S2 και S3, βαρεθηκα ναχω το νου μου αν το DCT θα κανει το σωστο για τα δικα μου γουστα και τον τροπο οδηγησης και για την υπολοιπη διαρκεια της δοκιμης (αλλη μιαμιση+ ωρα), χρησιμοποιησα το μηχανακι σε full manual mode.

Το τελευταιο μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις καθως ειναι σαν το manual αλλα χωρις συμπλεκτη. Στην αρχη εκλεινα το γκαζι για ν'αλλαξω ταχυτητα οπως κανω με συμπλεκτη αλλα ο σωστος τροπος ειναι να κραταει κανεις το γκαζι ανοιχτο και ν'αλλαζει ταχυτητα με τα flaps - τα τελευταια ειναι σε πολυ βολικη θεση στο αριστερο χερι. Κρατωντας το γκαζι ανοιχτο και ανεβαζοντας σχεσεις, το μηχανακι επιταχυνει πολυ smoothly χωρις να χανεται καθολου χρονος στις αλλαγες. Γι'αυτον τον λογο ενα DCT θα ριξει σε ενα manual σε επιταχυνση απο σταση. Κατι αλλο που μουκανε εντυπωση ειναι οτι αν και σε full manual mode, το DCT προστατευει τον αναβατη και δεν τον αφηνει να κανει λαλακια. Για παραδειγμα, πλησιαζοντας προς φαναρι με 3η, οταν πεφτει η ταχυτητα κατω απο το κατωφλι απο το οποιο ο κινητηρας δεν τραβαει αυτη την ταχυτητα με βαση την κλιση του εδαφους (το συστημα εχει σενσορα/"κλισιομετρο" και το δοκιμασα σε ανηφορα και κατηφορα), τοτε το DCT κατεβαζει απο μονο του.

Το καλο του DCT ειναι οτι δεν μπορεις να σβησεις ποτε το μηχανακι εν κινησει, οτι κι'αν κανει ο αναβατης, και αυτο θα ειναι βοηθημα για λιγοτερο εμπειρους αναβατες σε μανουβρες σε δυσκολες ανηφορες στην ασφαλτο, επιτοπιες στροφες και φυσικα στο χωμα. Απο την αλλη προσθετει καποιο βαρος και τονοιωσα οταν χρειαστηκε να βαλω ποδια κατω σε ενα δυσκολο περασμα στο χωμα. Αλλα ο εμπειρος αναβατης δεν το χρειαζεται και θα τον περιορισει το πως θα ελεγξει την προσφυση με ελαχιστη ταχυτητα στο χωμα, στο πως θα βοηθησει με τον συμπλεκτη να σηκωσει τον μπροστινο τροχο κλπ. Οπως ειπα και πιο πανω, εγω κατεληξα να μη χρησιμοποιω τα προγραμματα και να ανεβοκατεβαζω ταχυτητες μονος μου, οποτε δεν μου χρειαζεται και δεν θελω το επιπλεον βαρος και την πολυπλοκοτητα του για τη χρηση που κανω. Απο την αλλη, μπορω να φανταστω τη χρησιμοτητα του σε δικαβαλο φορτωμενο ταξιδι ή καθημερινο commuting σε αστικο περιβαλλον, εξαρταται παντα απο τον αναβατη.

XLGeorge
31/10/2016, 19:19
Τώρα για την σέλα.. τι να πω…
Την συγκρίνω με την τζελ ΜΟΤΟΚ της αφρικα, με την μαμά του gs1200 και με την KAHEDO του ΧΤ660Ζ σε πολύωρη οδήγηση πάντα. Η μόνη που έχει σχέση είναι η KAHEDO με την οποια επισης δεν καταλάβαινα τίποτα με το μονο μικρο αρνητικό της ότι στο τενερε είχε μια κληση προς τα μπροστά .

Η σελα του μουχε φανει και μενα σκληρουτσικη στα τεστ ραϊντ των 2+ ωρων που εκανα αλλα δεν ταξιδεψα πανω της για 100αδες χιλιομετρα. Η εμπειρια που εχω απο αλλες σκληρουτσικες σελες της Χονδα ειναι οτι ναι, ειναι πολυ καλες για μεγαλες αποστασεις, αλλα δεν με κουρασανε στο διωρο οπως με κουρασε (λιγο ειναι η αληθεια) η σελα του Αφρικα 1000. Το ειχα γραψει και στη δοκιμη.

Το αλλο "μειονεκτημα" που του βρηκα εγω ειναι οτι ο κινητηρας τελειωνει σχετικα γρηγορα και δεν εξιταρει οπως πχ ο κινητηρας του 990. Αυτος ειναι και ο κυριος λογος που δεν τοχω παρει ακομα καθως κατα τα αλλα ειναι ταμαμ για τη χρηση που κανω. Και στο καπακι ανακοινωθηκε και το KTM 1090 R για το 2017 που μ'εχει κολασει αφανταστα :rolleyes:

Τελος παντων, να το χαρεις οσο δεν παει ευχομαι! :beer:

ggs
31/10/2016, 21:21
δε λεω οτι υπαρχει δολος για καλο ''review'', απλα ολα ειναι συναρτηση και της εμπειριας του καθε αναβατη...δεν εγραψες απο τι μηχανακια εχεις περασει ας πουμε...γιατι βλεπω καποια πραγματα τα οποια αντικειμενικα δεν φαινονται και τα καλυτερα του ειδους, οπως πχ η σελα οπως ειπε και καποιος αλλος η οποια δε φαινεται καθολου ανετη, και κατι που με σχεδον βεβαιοτητα μπορω να πω, ειναι οτι η καλυψη του αερα που λες οτι ειναι παρα πολυ καλη, ειναι σιγουρο οτι δεν ειναι τοσο καλη, τουλαχιστον για λιγο υψηλοτερες ταχυτητες ταξιδιου....δηλαδη ωμοι θα ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τρωνε αρκετο αερα στα 150-160 που ειναι μια αξιοπρεπης ταχυτητα ταξιδιου

edit τωρα ειδα οτι εγραψες για αερα στους ωμους, αλλα η τελικη μου εντυπωση ειναι η ιδια, εχω παρατηρησει και αλλα πραγματα στο κειμενο σου...πες μας και τι μηχανακια ειχες πριν να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης

Κοίτα, δεν έχω καμιά πρεμουρα να "πουλήσω" το αφρικα. Κανένα μηχανάκι δεν είναι τέλειο για όλους.
Σιγουρα λοιπόν δεν είναι το αφρικα.
Έγραψα και παραπάνω και με τι σελες το συγκρίνω, και για την κάλυψη που ΠΑΡ ΌΛΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΉ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΡΎΘΜΙΣΗ ΖΕΛΑΤΊΝΑ είναι καλή. Φυσικά, δεν μπορεί να είναι καλύτερη από πχ του gs 1200 adv που είναι παρμπριζ με φλαπς.
Ουτε μπορεί να είναι πιο δυνατό από μια μηχανή με 160αλογα πχ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα τεστ ραιντ.

Άλλωστε, είναι η πρώτη μου μεγάλη μηχανή και καταλαβαίνεις είμαι λίγο ενθουσιασμενος.

ggs
31/10/2016, 21:28
XLGeorge το δικό σου review το είχα διαβάσει πολλές φορές μιας και ηταν το μόνο πλήρες που είχα βρει σε ελληνικά site. :beer:

lleonidas
01/11/2016, 00:38
Καλό μήνα σε όλους...ευχές και από εμένα για μια απροβλημάτιστη συμβίωση!
Ενδιαφέρον review και όσο εκτενές χρειάζεται...αν παραμείνει καθαρό το θέμα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως οδηγός για υποψήφιους κατόχους.
Να συμπληρώσω για το βάρος ότι είναι 242 κιλά(πλήρες υγρών) στην έκδοση με το DCT.
Όσο για την κουβέντα που προηγήθηκε,έχοντας οδηγήσει το crosstourer με dct ένιωσα αυτή την ''αμηχανία'' σε κάποιες περιπτώσεις που απαιτούνταν κατεβάσματα...οδηγείς άλλη μηχανή με αυτό και απαιτείται περίοδος προσαρμογής για να συνηθίσει το αριστερό χέρι ότι είναι άχρηστο/αχρείαστο.Μου έχει κάνει εντύπωση πάντως ότι τρία γνωστά μου άτομα που οδηγούν Honda με dct λένε ότι δεν το αλλάζουν και ότι δε μετάνιωσαν που το επέλεξαν αντί του manual.
Ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:1.στα ταξίδια ένιωσες να σου λείπει κάπου δύναμη ή/και ροπή ή η μηχανή κάλυψε απόλυτα τις όποιες ανάγκες σου, έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι πρόκειται για ένα on/off 95 ίππων και όχι για sp.touring 150 ίππων;
2.Οδήγησες δικάβαλος ή φορτωμένος με βαλίτσες και συμπράγκαλα και αν ναι, η συμπεριφορά της ήταν εξίσου καλή;

sugariasgeorge
01/11/2016, 01:09

πανο , αυτα δεν ειναι ελαττωματα...
για παραδειγμα...
στο xrv βαζω σελα baggio στα ταξιδια...για μενα ειναι οτι καλυτερο...ο γιωργης(taisteal) δεν θελει ουτε να ακουει για δαυτην...την θεωρει οτι πιο αβολο...
για την ζελατινα τωρα...ναι , η καλυψη ειναι πολυ καλη στο υψος...με ενα εξτρα ζελατινακι 5,5 ποντων ομως γινεται παρα πολυ καλη !!!
οσο για τα πλαγια , δεν με ενοχλει...πραγμα που ενοχλει τον ggs ομως...

και επειδη ειναι χονδα κανε υπομονη...
θα χρειαστουν 100000χλμ για να δουμε προβληματα...αν βγαλει...:p :D:D:D

sugariasgeorge
01/11/2016, 01:12
Ενδιαφέρον review και όσο εκτενές χρειάζεται...αν παραμείνει καθαρό το θέμα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως οδηγός για υποψήφιους κατόχους.
Να συμπληρώσω για το βάρος ότι είναι 242 κιλά(πλήρες υγρών) στην έκδοση με το DCT.
Όσο για την κουβέντα που προηγήθηκε,έχοντας οδηγήσει το crosstourer με dct ένιωσα αυτή την ''αμηχανία'' σε κάποιες περιπτώσεις που απαιτούνταν κατεβάσματα...οδηγείς άλλη μηχανή με αυτό και απαιτείται περίοδος προσαρμογής για να συνηθίσει το αριστερό χέρι ότι είναι άχρηστο/αχρείαστο.Μου έχει κάνει εντύπωση πάντως ότι τρία γνωστά μου άτομα που οδηγούν Honda με dct λένε ότι δεν το αλλάζουν και ότι δε μετάνιωσαν που το επέλεξαν αντί του manual.
Ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:1.στα ταξίδια ένιωσες να σου λείπει κάπου δύναμη ή/και ροπή ή η μηχανή κάλυψε απόλυτα τις όποιες ανάγκες σου, έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι πρόκειται για ένα on/off 95 ίππων και όχι για sp.touring 150 ίππων;
2.Οδήγησες δικάβαλος ή φορτωμένος με βαλίτσες και συμπράγκαλα και αν ναι, η συμπεριφορά της ήταν εξίσου καλή;

διπλος και διβαλιτσος(βαλιτσες''μαμα'' χονδα)...
συμπεριφορα καλη...

el_hymador
01/11/2016, 08:32
Πέραν του DCT, που θα συμφωνήσω στο ότι απαιτεί να επαναπροσεγγίσεις ορισμένα πράγματα, το μηχανάκι εντυπωσιάζει με το απίστευτο ζύγισμα του, την ελαφριά του αίσθηση και το πόσο σταθερό είναι στα πολλά, δεδομένων του 21" τροχού και των μεγάλων διαδρομών αναρτήσεων που δεν τις λες και κούτσουρα. Εξαιρετική δουλειά η Honda με πλαίσιο, κατανομές και συγκεντρώσεις μαζών, άμα θέλει η ρουφιάνα, παπάδες κάνει!

ggs
01/11/2016, 09:00
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις ευχές.
Ο σκοπος τουτου του θρεντ είναι ο παρακάτω

Δηλαδη , να μαζευτούν πληροφορίες από κάτοχους ή ανθρώπους που έχουν οδηγήσει αρκετά την μηχανη ετσι ώστε κάποιos που θέλει να μπορεί να τις βρει.
Πιστέψτε με , εχω ψάξει πολύ για την μηχανη στο ιντερνετ και σε ελληνικά site το μονο σοβαρο review -αποψη που ειχα βρει ηταν του XLGeorge.

Οσο για την ροπη-δυναμη.
Η μηχανή (με το dct) σου δίνει την αίσθηση ότι άλλοτε συμπεριφέρεται σαν 400 άλλοτε σαν 600 άλλοτε σαν 1000.
Πχ με την επιλογή D σε καμιά περίπτωση δεν νιώθεις ότι έχεις 1000cc ,ενώ με την επιλογή S3 τα καταλαβαίνεις .
Η ροπη υπαρχει ανάλογα πσο στρίβεις τον καρπο σου. Επειδη η μηχανη δε σκορτσαρει πουθενά , ροπή της πολλες φορες μιαζει σαν ηλεκτρικού μοτερ.

τα χλμ τα εκανα μονοκαβαλος με ενα μεγαλο σακο. δεν ξερω ποσο αλλαζει η συμπεριφορα της δικαβαλος - φορτωμενος.σιγουρα θα θελει σφιξιμο η πισω αναρτηση.

Καλα και απροβληματιστα χιλιομετρα ggs!! :beer:

Δυο ερωτησεις:

Πρωτον, επειδη δεν θυμαμαι, εχει και λεβιε στο ποδι για να αλλαζεις ταχυτητες το dct..??

Δευτερον, σε αργης ταχητητας ελιγμους ειναι αισθητο το βαρος..;; Που θα ελεγες οτι εχει το κεντρο βαρους, ψηλα ή χαμηλα..;;;

Υπαρχει (αξεσουαρ και μαλιστα ακριβο) λεβιες για το ποδι.
Δεν το εχω . απ οτ εχω διαβασει , από την στιγμη που δεν υπαρχει συμπλεκτης , ο λεβιες είναι ουσιαστικα ενας διακοπτης με προς τα επανω το + και προς τα κατω το -.

Τα κιλα της (που είναι αρκετά) είναι απίστευτα καλα κρυμμένα. Σε στατικές μανούβρες σου δίνει την αισθηση ελαφρυτερης μηχανης.
Σιγουρα , έχουν δωσει πολύ μεγαλη βαση στην κατανομή των μαζών με πολύ χαμηλο κεντρο βαρους. Πχ η μπαταριά ,ακόμα και η εργαλειοθήκη είναι χαμηλά στον κινητήρα.

Johny the Fox
01/11/2016, 10:57
ο κινητηρας euro 3 η 4 ειναι ;

nik69
01/11/2016, 11:02
Δεν είναι και τόσο απλό να περάσουν όλες αυτές οι τεχνολογίες στις μηχανές.
1ος ανασταλτικός παράγοντας είναι το κόστος.
2ος το βάρος. +10 κιλά (από το διπλό κιβώτιο) να βάλουμε και + 5 κιλά από ένα σύστημα μεταβλητών βαλβίδων (τόσο ζυγίζει της ducati στο multistrada) για να έχουμε σταθερή ροπή σε όλες τις στροφές + κάποιο επιπλέον βάρος από τα έξτρα γρανάζια του 7τάχυτου που θέλουμε.
3ον. κάπου πρέπει να βρεθεί χώρος για να μπουν όλα αυτά. Η μοτοσυκλέτα (ειδικά αυτές που έχουν κούφιες χαμηλές στροφές) χρειάζονται περισσότερο από ένα αυτοκίνητο περισσότερες σχέσεις στο κιβώτιο. Όταν τα μικρά αυτοκίνητα ήταν 5τάχυτα όλα τα μηχανάκια ήταν ήδη 6τάχυτα. Τώρα που στα αυτοκίνητα οι 6 σχέσεις είναι η βάση οι μηχανές έχουν μείνει σταθερές. Υπάρχει περιοριστικός παράγοντας μεταξύ αντοχής και μήκους του κιβωτίου. Θυμηθήτε την ανάκληση από το τελευταίο R1. Μίκρυνε πολύ τα γρανάζια η yamaha και κάπου την πάτησε.

Στο τέλος καταλήγεις στο αμερικάνικο ρητό - nothing replacement displacement . Μεγαλύτερος σε χωρητικότητα κινητήρας , ποιό χαμηλόστροφος και ποιό οικονομικός από έναν υστερικό που στροφάρει στις 15000 rpm . Σου μένει το πρόβλημα των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν ξέρουν πόσα τέλη κυκλοφορίας να πάρουν και από που.

Εγώ περίμενα φέτος ότι η Honda θα έβαζε DCT στο fireblade μετά από τόσα χρόνια στους αγώνες. Αλλά δεν.

Για την πίστα μια χαρά είναι και το quick-shifter

ggs
01/11/2016, 11:04
ο κινητηρας euro 3 η 4 ειναι ;

euro4

bros 650
01/11/2016, 11:40
Αναβατης υψους 1.70 καθεται ανετα;πατανε κατω τα ποδια; στις μανουβρες με χαμηλη ταχυτητα θα τα καταφερει;

harris_x
01/11/2016, 15:18
Παρακαλώ να μείνει καθαρό το θέμα.

basilis_k6
01/11/2016, 15:47
Στο ΜΤ αν θυμαμαι καλα συνεχιζει να μην σβυνει αν σταματησεις με 1η μεσα σωστα?

ggs
01/11/2016, 15:59
Αναβατης υψους 1.70 καθεται ανετα;πατανε κατω τα ποδια; στις μανουβρες με χαμηλη ταχυτητα θα τα καταφερει;

Δεν ξερω μετα βεβαιότητας να σου πω .
Η σελα εχει δυο ρυθμίσεις , η χαμηλή είναι 850mm. Η σελα εκει που φτανει στο ντεπόζιτο είναι στενή και δεν σου ανοίγει τα πόδια.
Θα πρέπει όμως να ανέβεις να δεις

Στο ΜΤ αν θυμαμαι καλα συνεχιζει να μην σβυνει αν σταματησεις με 1η μεσα σωστα?

Η μηχανη δεν σβηνει ποτε οσο είναι αναμμένη. Μονο με kill switch ή από την κλειδαρια

XLGeorge
02/11/2016, 10:52
Πέραν του DCT, που θα συμφωνήσω στο ότι απαιτεί να επαναπροσεγγίσεις ορισμένα πράγματα, το μηχανάκι εντυπωσιάζει με το απίστευτο ζύγισμα του, την ελαφριά του αίσθηση και το πόσο σταθερό είναι στα πολλά, δεδομένων του 21" τροχού και των μεγάλων διαδρομών αναρτήσεων που δεν τις λες και κούτσουρα. Εξαιρετική δουλειά η Honda με πλαίσιο, κατανομές και συγκεντρώσεις μαζών, άμα θέλει η ρουφιάνα, παπάδες κάνει!

Κατι αλλο που ειναι εντυπωσιακο σ'αυτο το μηχανακι ειναι το πως στριβει στην ασφαλτο παρα τους 21/18 τροχους και τις σχετικα μεγαλες διαδρομες των αναρτησεων, απο στραμπουλιγμενα κλειστα στροφιλικια οπου ειναι βασιλιας μεχρι πιο ανοιχτα κομματια με μεγαλες ταχυτητες οπου το νοιωθει κανεις ακλονητο ακομα και με φορτιο/συνεπιβατη. Την πρωτη φορα που ειχα κανει τεστ το manual δεν ειχα την ευκαιρια να το στριψω αλλα το διαπιστωσα αυτο τον περασμενο Ιουλη που εκανα τεστ το DCT.

DAYMAN
02/11/2016, 11:03
2 πραγματα δεν θα ξεχασω.Οδηγησα την εκδοση με το συμβατικο κιβωτιο αυτο που μου εμεινε ηταν το ζυγισμα της και η εντυπωση οτι ειχε 100+ αλογα στον τροχο.
Καλοταξιδο το africanaki σου ggs να γυρισεις ολο τον κοσμο ευχομαι.

ggs
18/11/2016, 15:12
Τι δείχνει το VIN

374177

J = Japan

H = Honda

2= Moto

S= (S=>900cc , R=<900cc)

D= Dual Sports

04= είναι το επομενο SD. τα βαραντερο ειχαν SD01 -SD02 - SD03

B = (A=basic , B=abs , C=DCT)

6= check digit

G= 2016 Model Year (A=2010 ,B=2011...etc)

K= Εργοστασιο Παραγωγης (Μ=Hamamatsu, Κ=Kumamoto)

000129 = Serial Number

daz
19/11/2016, 01:27
Ψηλέ πολύ ωραίο review! :beer: (τώρα αξιώθηκα και το διάβασα ο ανεπρόκοπος)! :D

H πολύωρη οδήγηση απαιτεί σκληρή σέλα και η honda το ξέρει! Όταν η σέλα βυθίζεται δεν επιτρέπει μικρομετατοπίσεις (τις οποίες τις περισσότερες φορές δεν τις καταλαβαίνουμε) με αποτέλεσμα να τα μαλάκα μόρια να πονάνε. Μετά από αρκετή ώρα οδήγησης η μαλακή σέλα θα υποχωρήσει περισσότερο απ' όσο πρέπει.

Εντύπωση μου προκάλεσε ότι οι γωνίες των ποδιών είναι άνετες (σε μηχανάκι της χοντα)! :lol:

Να το χαίρεσαι ρε! :beer:

ggs
28/11/2016, 09:00
ΧΩΜΑ

Μπαίνοντας για πρώτη φορά σε καλή χωμάτινη διαδρομή με το αφρικα , κατ αρχήν έπρεπε να ξεπεράσω κάποια πράγματα .
Πρώτο , τον φόβο της τούμπας σε καινούργια μηχανή .
Δεύτερο , την «αγνωστη» συμπεριφορά μηχανής και dct +traction + G κλπ στο χώμα.

Ως εκ τούτου , τα χερακια για τα πρωτα χλμ δεν ήταν χαλαρά αλλά σφιγμένα στο τιμόνι , αλλα γρηγορα έβγαλα τα πρώτα συμπεράσματα .
1. STC Το Traction πρέπει να είναι στο πολύ χαμηλό (1) ή καθόλου. Στις θεσεις 2-3 απλα δεν πας πουθενα. Εγω , λογω χεσουρας όπως είπαμε , το έβαλα στο 1 πως σου παρέχει πρόσφυση σε όλα τα κομμάτια και επεμβαίνει μόνο όταν η πίσω ρόδα πάει να ξεφύγει ΠΟΛΥ δεξιά ή αριστερά . κάνει και τα μπαντιλικακια του αλλά όχι εντυπωσιακά όπως όταν το έχεις στο οφφ.

2. Κουμπι G . στην αρχή νόμιζα ότι ήταν placebo.. μεχρι που το απενεργοποίησα.. πρέπει να ρυθμίζει σίγουρα δυο πράγματα . την χαρτογράφηση και τους συμπλεκτες . η μηχανη με το G εδινε ΟΜΑΛΑ και απόλυτα την ροπή της εκει που την ήθελες χωρίς ξεσπάσματα και σκαψιματα της ρόδας ακόμα και σε μαλακά ή λασπώδη εδάφη.σε έβγαζε από τα δύσκολα χωρίς ιδρώτα. Επισης , οι (ετσι κι αλλιώς γρήγορες αλλαγές του DCT) γινόταν ακόμα πιο γρήγορες και η μηχανη άκουγε τα πάντα από το δεξι σου χερι. Σε ένα λουκι που μπηκα ,(και υπό άλλες συνθήκες ακόμη θα το έσκαβα ή θα έβλεπα από κοντά την μορφολογία του εδάφους της Διρφυς) ανοιξα απλώς το γκαζι και το μηχανακι βγηκε από μονο του εξω σε ποιο σταθερό έδαφος .
Φυσικά , το μεγάλο προτέρημα του DCT που δεν σου σβήνει το μηχανάκι ότι μλκια και να κάνεις , σου δίνει πολύ εμπιστοσύνη.

Περνώντας η ώρα , χαλαρώνοντας τα χεράκια , και αποκτώντας εμπιστοσύνη στην μηχανή και σε εμένα διαπίστωνα κι άλλα πράγματα
Η όρθια θέση οδήγησης για εμένα λόγο ύψους ήταν άβολη. Έπρεπε να σκύβω μπροστά , κάτι που ήταν και κουραστικό και όχι άνετο – ευχάριστο. Την χρησιμοποίησα μόνο σε πιο δύσκολα κομμάτια . την περισσότερη ωρα την έβγαλα καθιστός και περίμενα να πάρω την μέση στα χέρια…
Όμως , εδώ είχα μια ευχάριστη έκπληξη . Οι αναρτήσεις σε συνδυασμό με την σελα , απορροφούσαν κάθε ανωμαλία και δεν έφτανε τίποτα στην μέση . οι ρυθμίσεις στις αναρτήσεις ήταν οι εργοστασιακες.
Φαντάζομαι με λίγο παίξιμο τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

DCT

Στην αρχή προσπάθησα να βρω ποια θέση του αυτομάτου βολεύει καλύτερα στο χώμα .
Ήμουν μεταξύ S1 και S2 .
Όμως , επειδή ακριβώς στο χώμα οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς και γρήγορα, είναι σχεδόν αδύνατο να σε καλύψει πλήρως μόνο το αυτόματο πρόγραμμα , οπότε πρέπει να επεμβαίνεις σε πολλά σημεία και με την σκανδάλη .
Προσωπικά , με βόλεψε τελικά το S2 και επεμβαίνα με σκανδάλη κυρίως σε κατηφορικά κομμάτια.

αξεσουαρ
Θα χρειαστώ σίγουρα αποστάτες για το τιμονι και άλλα μαρσπιε ποιο φαρδιά και χαμηλά.
Η μαμα μεταλλική ποδιά παρέχει αρκετή κάλυψη από κάτω . οι λαιμοί τις εξάτμισης όμως είναι εκτεθειμένοι μπροστά . ίσως , ένα προστατευτικό θα το ήθελαν.

Σαν επίλογο , θα πω ότι η μηχανή με βοήθησε να ξεαγχωθω . Έκανε τα πάντα εύκολα και φιλικά χωρίς να τρομάζει ή να δυσκολεύει. Της αρέσει το χώμα , έχει φτιαχτεί και γι αυτό και το δείχνει.
Περνάει καλά στα δάση και στα βουνά και ταιριάζουμε σε αυτό…θα με συνοδεύσει και θα την συνοδεύσω σε πολλές ακόμα τέτοιες βόλτες , καλά να είμαστε!!!:beer:

ggs
21/12/2016, 23:35
Εδώ μια πολύ καλή και αναλυτική εξήγηση για την λειτουργία του κουμπιού G απο τους μηχανικούς της Honda.

http://world.honda.com/tech-views/motor/g-switch_stc/

sapila racing
22/12/2016, 10:09
Εδώ μια πολύ καλή και αναλυτική εξήγηση για την λειτουργία του κουμπιού G απο τους μηχανικούς της Honda.

http://world.honda.com/tech-views/motor/g-switch_stc/

Πολύ ενδιαφέρον τελικά το G switch! Δεν το είχα πάρει χαμπάρι.

ggs
22/12/2016, 10:31
Πολύ ενδιαφέρον τελικά το G switch! Δεν το είχα πάρει χαμπάρι.

Ναι ,κι εγώ δεν είχα πάρει χαμπάρι ακριβώς τι κάνει και μην νομίζεις ότι ξέραν και οι χονταιοι εδώ. φαίνεται να έχει επενδύσει η χοντα πολλα πανω στο DCT κα την λειτουργια του. Καπου διαβασα , ψαχνοντας για το G , ότι κάνουν συνεχώς δοκιμές σε ακραίες συνθήκες πίστας έτσι ώστε σύντομα να τοποθετηθεί αυτή η τεχνολογία σε SS μηχανές και να καλύπτει ακόμα και αγωνιστικές συνθήκες οδήγησης.

Το παραπάνω site εχει και αλλα ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με τις τεχνολογίες της χοντα και δίνουν εξηγήσεις οι ίδιοι οι μηχανικοί της που συμμετείχαν στα προτζεκτ.

Billymuse
18/01/2017, 13:11
Ωραίο βιδεάκι με το Άφρικα στα χιόνια (https://www.youtube.com/watch?v=VA4W84NZO54)

DAYMAN
10/03/2017, 10:52
εμενα με ενθουσιασε παντως.
http://www.advpulse.com/uncategorized/africa-twin-rally/

basilis_k6
05/04/2017, 17:13
Κάνοντας την εβδομαδιαία πλέον αναζήτηση μου στο καρ ειδα αυτα

https://www.car.gr/7528774-honda-crf-1000l-africa-twin

https://www.car.gr/7529162-honda-crf-1000l-africa-twin-2016-dct εδω νομίζω το dct ειναι λάθος, πολύ φθηνο...

στην κατηγορία "τα κανω ολα και συμφαιρω" παίζει μόνο του σε αυτη τη τιμη.

ggs
05/04/2017, 17:36
Κάνοντας την εβδομαδιαία πλέον αναζήτηση μου στο καρ ειδα αυτα

https://www.car.gr/7528774-honda-crf-1000l-africa-twin

https://www.car.gr/7529162-honda-crf-1000l-africa-twin-2016-dct εδω νομίζω το dct ειναι λάθος, πολύ φθηνο...

στην κατηγορία "τα κανω ολα και συμφαιρω" παίζει μόνο του σε αυτη τη τιμη.

Η πρώτη ,είναι χωρίς dct παραεισαγωγης περίπου ένα χιλιάρικο κάτω από την επίσημη τιμή.

Η δεύτερη...Είναι Βλάχοκουτοπονηρος ο έμπορας που βάζει την περιγραφή και τις εικόνες του dct με την τιμή του απλού. Ούτε abs...
Στα ψιλά γράμματα της περιγραφής λέει τις κανονικές τιμές..16000

Τέτοιοι Βλάχοκουτοπονηροι έμποροι ποτέ θα εξαφανιστούν επιτέλους ρπστμ..

ggs
17/05/2017, 07:29
ΛΑΣΤΙΧΑ
Από το εργοστάσιο φοράει τα Dunlop Trailmax.
Δεν με προβλημάτισαν πουθενά, κρατάν καλά σε στεγνό και βρεγμένο και ζεσταίνονται γρήγορα .
Είναι μαλακά ,και μάλλον δε θα βγάλουν πολλά χλμ , αλλά δουλεύουν πολύ καλά.
Για χώμα δεν είναι..

.

Ένα update για τα λάστιχα..

Ενώ μέχρι τα 2000-3000 χλμ δούλευαν πολύ καλά,μετά η απόδοσή τους έπεσε ΑΠΌΤΟΜΑ και κατακόρυφα!!
Ξεκίνησε με γλυστριματα το πίσω χωρίς ιδιαίτερη πίεση και πλέον γυρω στα 8000 χλμ γλυστραει αρκετά και το μπροστινό!
Θέλουν άμεση αλλαγή γιατί έχουν γίνει επικίνδυνα .
Οπότε ,η αλλαγή των μαμα ελαστικών είναι επιβεβλημένη μετά τα 2000 χλμ

Nicolas
27/05/2017, 13:40
Ένα update για τα λάστιχα..

Ενώ μέχρι τα 2000-3000 χλμ δούλευαν πολύ καλά,μετά η απόδοσή τους έπεσε ΑΠΌΤΟΜΑ και κατακόρυφα!!
Ξεκίνησε με γλυστριματα το πίσω χωρίς ιδιαίτερη πίεση και πλέον γυρω στα 8000 χλμ γλυστραει αρκετά και το μπροστινό!
Θέλουν άμεση αλλαγή γιατί έχουν γίνει επικίνδυνα .
Οπότε ,η αλλαγή των μαμα ελαστικών είναι επιβεβλημένη μετά τα 2000 χλμ

ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ειναι ευχαριστημενοι με τα dunlop (μαμισια) εμενα σε χωματινη βολτα σε επαφη με πετρα κοπηκε απο
την εσωτερικη μερια αρκετα το λαστιχο και μου βγηκε αχρηστο,
τωρα φοραει τα TKC80 αλλα το πισω δεν το βλεπω να βγαζει 3000χλ,

ggs
27/05/2017, 13:47
ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ειναι ευχαριστημενοι με τα dunlop (μαμισια) εμενα σε χωματινη βολτα σε επαφη με πετρα κοπηκε απο

Τα TKC80 τα έχω . Το τερέν τους είναι το χώμα και με τις κατάλληλες πιέσεις τα κάνουν όλα ισιωμα.
Όμως,στην άσφαλτο δεν ήμουν ευχαριστημένος.εκτος ότι το πίσω θα φαγωθεί γρήγορα,είχαν κάνει και την μηχανή βαριά ,αργή στην αλλαγή κατεύθυνσης κλπ.

Σήμερα έβαλα τα Heidenau K60 για να βγάλω τα dunlop.Ακόμα δεν έχουν πατήσει για να έχω καλή άποψη.παντως,η πρώτη αίσθηση είναι θετική.

ggs
17/06/2017, 19:30
"Africa Twin : True Adventure Spokes"
Sarakakis Productions

Έχουν αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας...
Σε λίγο καιρο στις αίθουσες....:bawl:

Teaser
383876

Coyote.V
17/06/2017, 19:40
Σήμερα έβαλα τα Heidenau K60 Τα κανονικά ή τα Scout;

ggs
17/06/2017, 19:42
Τα κανονικά ή τα Scout;

Τα scout... αλλά ακόμα δεν έχει πολύ σημασία μιας και δεν "τσουλανε"...:rolleyes:

Coyote.V
17/06/2017, 19:48
Εδώ δεν τσουλάνε τα Ανακί τγία καινούργια... έκλεινα το γκάζι και γονάτιζε, φαντάσου όταν σταμάτησα κοίταξα αν κολλάει το φρένο! (μετά από 5000χιλ δεν φρενάρουν τόσο όσο στην αρχή)

Η λύση είναι δύο ζευγάρια ζάντες με τα ανάλογα λάστιχα και αλλάζεις γρήγορα τους τροχούς αναλόγως την βόλτα. Δεν υπάρχει σούπερ λάστιχο, αν βγει θα το λένε Λόλα.

ggs
17/06/2017, 19:51
Εδώ δεν τσουλάνε τα Ανακί τγία καινούργια... έκλεινα το γκάζι και γονάτιζε, φαντάσου όταν σταμάτησα κοίταξα αν κολλάει το φρένο!

Η λύση είναι δύο ζευγάρια ζάντες με τα ανάλογα λάστιχα και αλλάζεις γρήγορα τους τροχούς αναλόγως την βόλτα. Δεν υπάρχει σούπερ λάστιχο, αν βγει θα το λένε Λόλα.

Όχι..δεν κατάλαβες..δεν είπα ότι δεν τσουλανε καλά...δεν τσουλανε καθόλου..ούτε αυτά ούτε η μηχανή...

Coyote.V
17/06/2017, 19:59
Στο χώμα όμως πρέπει να δίνουν ρέστα. Γιατί νομίζεις ότι δεν κατάλαβα; Γιαυτό σου έφερα το παράδειγμα.

ggs
17/06/2017, 20:10
Στο χώμα όμως πρέπει να δίνουν ρέστα. Γιατί νομίζεις ότι δεν κατάλαβα; Γιαυτό σου έφερα το παράδειγμα.

Στην τελευταία βόλτα που έκανα(στην Πελοπόννησο περίπου 750χλμ) με τα Dunlop , ένιωθα ένα ελαφρύ κάθετο κούνημα του μπροστινού.
Όταν πιάσαμε κλειστό στροφιλικι και το μπροστινό πιέστηκε λίγο ,άρχισε να μου γλυστραει . βασικά,σαν να με πετάει στην στροφή.

Τσεκαρα αέρα ,ήταν οκ ,και επειδή και το πίσω είχε αρχίσει να γλυστραει αρκετά πρίν,γαμωσταυριζα τα Dunlop.

Τα τζιμανια απεφάνθηκαν ότι τα λάστιχα δεν είναι καλής ποιότητας και ότι το μπροστινό είχε κάνει "σκαλοπάτι" στο πέλμα λόγω κακής ποιότητας-πιεσης,εξ ου ο κραδασμός

Είχα σκοπό ούτως ή άλλως να τα αλλάξω, και πήρα ένα ζευγάρι Heidenau k60 scout .

Τα βάζουν στο μηχανάκι και...

Μεταξύ 40-60 το μπροστινό ήταν κομπρεσέρ.. εντονος κάθετος κραδασμός..

Η απάντηση των τζιμανιων, προφανής...
Στραβό λάστιχο το μπροστινό Heidenau ...

Και εδώ ξεκινά ο παραλογισμός

Αλλά για να μην γράψω τώρα λεπτομέρειες ,μιας και δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο,(γιατί όταν τις γράψω θα είναι με ονόματα) ,περιμένω από τον Σαρακάκη καινούργιες ακτίνες και πλέξιμο και των δύο τροχών..
Η μηχανή είναι μέσα στο εξουσιοδοτημένο μέχρι να την κάνουν να τσουλαει όπως πρέπει..

To be continued..

Coyote.V
17/06/2017, 20:17
Για το στραβό δεν ξέρω πάντως το μπροστινό δεν είναι scout, μόνο το πίσω για να δίνει υποτίθεται καλύτερη κύλιση και να μην τρώγεται εύκολα.

Αυτό με τις ακτίνες δεν το πολυκατάλαβα, σου έκαναν ζημιά στην αντικατάσταση;

Υ.Γ ....τώρα αρχίζω και ανεβάζω πάνω από τις 6000 και καταλαβαίνω τι γράφεις και γιατί λες ότι δεν τσουλάν καθόλου ... :lol:

ggs
17/06/2017, 20:24
Για το στραβό δεν ξέρω πάντως το μπροστινό δεν είναι scout, μόνο το πίσω για να δίνει υποτίθεται καλύτερη κύλιση και να μην τρώγεται εύκολα.

Αυτό με τις ακτίνες δεν το πολυκατάλαβα, σου έκαναν ζημιά στην αντικατάσταση;

Το μπροστινό στην φώτο είναι tkc80

Κατά τα άλλα, προς το παρόν κράτα ότι οι ακτίνες του crf είναι κακής ποιότητας και αντικαθίστανται στην εγγύηση.

Όσοι ενδιαφέρονται,να ξέρουν ότι του 2017 το μοντέλο έχει διαφορετικό κωδικό για τις ακτίνες και να ζητήσουν με αυτές αντικατάσταση. (Όχι ότι είναι και πολύ καλύτερης ποιότητας πάντως από ότι λένε στα εξωτερικά)

XLGeorge
18/06/2017, 07:59
Όσοι ενδιαφέρονται,να ξέρουν ότι του 2017 το μοντέλο έχει διαφορετικό κωδικό για τις ακτίνες και να ζητήσουν με αυτές αντικατάσταση. (Όχι ότι είναι και πολύ καλύτερης ποιότητας πάντως από ότι λένε στα εξωτερικά)

Αν ειναι να γινει αυτη η δουλεια αλλαγης ακτινων, ειναι καλυτερα να πληρωσει κανεις απο την τσεπη του και να μπουνε πανω ανοξειδωτες - το κοστος ειναι γυρω στα 80€ ευρω ανα τροχο

Πληροφοριακα, τα μοντελα 2017 εχουν "double dipped" ακτινες δηλ. με διπλη επιστρωση σε σχεση μ'αυτες του 2016 αλλα και παλι μη ανοξειδωτες.

XLGeorge
18/06/2017, 08:06

Τα μαμισια Dunlop εχουν παρει διφορουμενες κριτικες απο τους κατοχους, περισοτερες αρνητικες απο θετικες. Εγω εχω κανει 6000χμ με τα μαμισια και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος στο στεγνο σε ευρωπαϊκες ασφαλτους αλλα προσεχω στο βρεγμενο οπου εχουν θεμα. Τα τελευταια 500χμ απ'αυτα τα 6000 ταχω κανει στην Ελλαδα οπου και παλι δεν ειχα θεμα. Βεβαια σε Ελληνικη βρεγμενη ασφαλτο πολης θελουν φοβερη προσοχη και το traction control ΔΕΝ σωζει 100% την κατασταση, οποτε προσοχη.

Παντως θα τα αλλαξω προληπτικα σε λιγο με Pirelli MT90 S/T για επερχομενο ταξιδι στην Ασια οπου θαχει αρκετο, ως επι το πλειστον βατο, χωμα.

ggs
18/06/2017, 09:15
Αν ειναι να γινει αυτη η δουλεια αλλαγης ακτινων, ειναι καλυτερα να πληρωσει κανεις απο την τσεπη του και να μπουνε πανω ανοξειδωτες - το κοστος ειναι γυρω στα 80€ ευρω ανα τροχο

Πληροφοριακα, τα μοντελα 2017 εχουν "double dipped" ακτινες δηλ. με διπλη επιστρωση σε σχεση μ'αυτες του 2016 αλλα και παλι μη ανοξειδωτες.
Εκτός ότι οι ακτίνες σκουριάζουν για πλάκα,οι μπροστινές δικές μου χαλάρωσαν πάνω από τις μισές σε μόλις 8000 χλμ . Απ αυτά,ζήτημα τα 500 να ήταν σε χώμα .

Θεωρώ ότι οι ακτίνες του Άφρικα είναι πολύ κακής ποιότητας.
Οπότε ,ναι η οριστική λύση θα ήταν να βάλω αφτερμαρκετ...

Όμως ,οοοοχι Χόντα μου...

Θα πληρώνεις την τσιπια σου κάθε εξάμηνο-χρονο και θα παίρνω αντικατάσταση ακτίνων μέχρι να τις φτιάξεις όπως πρέπει ή να βαρεθω

lykourgi
18/06/2017, 19:07
οι μπροστινές δικές μου χαλάρωσαν πάνω από τις μισές σε μόλις 8000 χλμ .
Αυτό είναι φυσιολογικό. Όλοι οι ακτινωτοί τροχοί θέλουν σφίξιμο ακτίνων στα πρώτα χλμ της ζωής τους και μάλιστα ίσως και πάνω από μία φορά.
Δοκιμάσατε (εσύ ή το σέρβις) να τις σφίξετε;
Δεν ξέρω βέβαια τον βαθμό χαλάρωσης των δικών σου ακτίνων. Ίσως να ήταν υπερβολικός ή επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, οπότε πρέπει να βρεθεί λύση από την Honda.

Για τη σκουριά δεν το συζητάμε. Απαράδεκτο σε καινούργιο μηχανάκι.

Coyote.V
18/06/2017, 19:15
Εγώ πάντως είμαι της γνώμης ότι πήρατε ένα πολύ καλό μηχανάκι που έχει να δώσει πολλά.
Αντί να κάθεστε στο γκαράζ παρκαρισμένοι και να βλέπετε το παραμικρό και να σας χαλάει... βγείτε όξω και πείτε του το αίμα! Οι ακτίνες είναι για τα βουνά και τις πέτρες και δεν είναι για πάντα ακόμα και αυτές που δεν σκουριάζουν κόβονται και παίρνουν μπόσικα. Δεν είναι καφέ ρέισερ να κάθεσαι να το χαζεύεις :)

amyroukai
18/06/2017, 19:25
Οι ανοξείδωτες δεν σπάνε πιο εύκολα και για αυτό δεν προτιμούνται; Κάτι τέτοιο έχω διαβάσει.

ggs
18/06/2017, 19:43
Εγώ πάντως είμαι της γνώμης ότι πήρατε ένα πολύ καλό μηχανάκι που έχει να δώσει πολλά.
Αντί να κάθεστε στο γκαράζ παρκαρισμένοι και να βλέπετε το παραμικρό και να σας χαλάει... βγείτε όξω και πείτε του το αίμα! Οι ακτίνες είναι για τα βουνά και τις πέτρες και δεν είναι για πάντα ακόμα και αυτές που δεν σκουριάζουν κόβονται και παίρνουν μπόσικα. Δεν είναι καφέ ρέισερ να κάθεσαι να το χαζεύεις :)

Έχεις μηχανάκι με ακτίνες;

Coyote.V
18/06/2017, 19:49
Έχεις μηχανάκι με ακτίνες;

Είχα, όχι ένα... Κάποτε όταν ήμουν για τρία χρόνια στην Κρήτη με gs650 είχα αλλάξει καμιά 10αριά κομμένες σε αυτό το διάστημα το σήκωναν οι δρόμοι... που κινιόμουν και δεν ήταν μόνο αυτό μου είχε κόψει και κεντρικές βίδες που δεν έβρισκα πουθενά και τις έφτιαχνα σε τόρνο.
Στην Αθήνα δεν είχε ζητήσει τίποτα τέτοιο, δεν θυμάμαι και τι ήταν... ανοξείδωτες πάντως δεν νομίζω.

ggs
18/06/2017, 19:51
Είχα, όχι ένα... Κάποτε όταν ήμουν για τρία χρόνια στην Κρήτη με gs650 είχα αλλάξει καμιά 10αριά κομμένες σε αυτό το διάστημα το σήκωναν οι δρόμοι... και δεν ήταν μόνο αυτό μου είχε κόψει και κεντρικές βίδες που δεν έβρισκα πουθενά και τις έφτιαχνα σε τόρνο.
Στην Αθήνα δεν είχε ζητήσει τίποτα τέτοιο, δεν θυμάμαι και τι ήταν... ανοξείδωτες πάντως δεν νομίζω.

Έχεις οδηγήσει μηχανή με ακτίνες που στο μπροστινό πάνω από τις μισές να έχουν χαλαρώσει;

Edit: ,ας μην το κάνουμε κουτσομπολιό.

Η μηχανή είναι καινούργια και κάτι που θα πρέπει να είναι τέλειος κύκλος στο μπροστινό,δεν είναι.

Λάστιχο,ζάντα, ρουλεμάν...

Το λάστιχο είναι δικό μου θέμα.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα της Χόντα

Coyote.V
18/06/2017, 19:55
Κάτι τέτοιο δεν είχα πάθει, αν χαλάρωναν δεν θα τις έκοβε νομίζω και θα καταλάβαινα ότι είμαι για ψάρεμα, το καλάμι και το δόλωμα να μην ξεχάσω.

Δεινόσαυρος
18/06/2017, 20:04
Εκτός ότι οι ακτίνες σκουριάζουν για πλάκα,οι μπροστινές δικές μου χαλάρωσαν πάνω από τις μισές σε μόλις 8000 χλμ . Απ αυτά,ζήτημα τα 500 να ήταν σε χώμα .

Θεωρώ ότι οι ακτίνες του Άφρικα είναι πολύ κακής ποιότητας.
Οπότε ,ναι η οριστική λύση θα ήταν να βάλω αφτερμαρκετ...

Όμως ,οοοοχι Χόντα μου...

Θα πληρώνεις την τσιπια σου κάθε εξάμηνο-χρονο και θα παίρνω αντικατάσταση ακτίνων μέχρι να τις φτιάξεις όπως πρέπει ή να βαρεθω

Aυτό με τις ακτίνες της Honda το είχα ακούσει και για το CB1100EX. Είναι ντροπή μια εταιρεία σαν την Honda να μην προσέχει τα κυριλέ μηχανάκια της, τι νομίζουν οτι γλιτώνουν; Πελατεία μόνο γλιτώνουν! Σωστός ggs, βάρα τους κι ας κλαίνε...

Περι ελαστικών, έχει δοκιμάσει κανείς Metzeller Karoo 3; Ακούω καλά πράγματα.

(Οι δικές μου ζάντες, 5 χρόνια παρκαρισμένες έξω, σε ακάλυπτο, Αγγλικός κωλόκαιρος, συν 2-3000 χλμ χώμα/λασπη το χρόνο, κι οι ακτίνες δεν έχουν ούτε λάσκα ούτε σκουριά ούτε τπτ. Σαν καινούριες. Δεν θάπρεπε να είναι όλες έτσι; )

daz
18/06/2017, 20:05
Οι ανοξείδωτες είναι πιο ακριβές οπότε βάζουν βαμμένες για οικονομία.
Όχι Coyote, καινούριο μηχανάκι πήρε και δεν ήταν της κατηγορίας τιμής του XT!

Coyote.V
18/06/2017, 20:16
Για να πω την αλήθεια το θέμα με τις ακτίνες το έχω χάσει, δεν ασχολήθηκα παραπάνω από τότε που είχα κομμένες. Η απορία μου είναι πως χαλαρώνουν, σίγουρα δεν θα φταίει η ακτίνα γιατί δεν δέχεται εφελκυσμό, κόβεται, δεν γίνεται να ξεχειλώσει, αλλά όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα ίσως.
Από φωλιές κέντρων, στεφανιού ή η βίδα της ακτίνας. Με το που θα αλλάξεις με ανοξείδωτες δεν νομίζω να λυθεί το πρόβλημα χαλάρωσης... αν ξαναχαλαρώσουν

ggs
18/06/2017, 20:33
Οι ανοξείδωτες είναι πιο ακριβές οπότε βάζουν βαμμένες για οικονομία.
Όχι Coyote, καινούριο μηχανάκι πήρε και δεν ήταν της κατηγορίας τιμής του XT!

Ακριβώς. Έχω αλλάξει 6 μηχανάκια με 21 μπροστά. Καινούργια και μεταχειρισμένα.
Με πολυ περισσότερα χλμ και με πολύ περισσότερη κακοποίηση .
Σε κανένα δεν είχαν ποτέ ξεφτιλιστει οι ακτίνες έτσι.
Και δεν μιλάω για την σκουριά.
Προφανώς,το ίδιο το μέταλο είναι κακής ποιότητας ή η πλέξη ή δεν ξέρω τι άλλο.
Δεν ξέρω αν με το χαλαρωμα των ακτίνων έχει πάρει και το στεφάνι.

Ελπίζω όλα αυτά να φανούν στο πλέξιμο των νέων ακτίνων.

Όσο για το λάστιχο ,έχω το tkc80 και από εκεί που αγόρασα τα Heidenau μου έδωσαν καινούργιο μπροστινό για αντικατάσταση σε περίπτωση που είναι στραβό και το λάστιχο..(και επέμεναν με ζήλο για αυτό)

Όταν τους είπα ..οκ ..να βάλουμε το καινούριο ΑΛΛΆ άμα κάνει έστω και ένα χλμ και κάνει τα ίδιο το μπροστινό, πληρώνετε εσείς το λάστιχο...

Ξανατσεκαρουν ακτίνες...:lol:

Coyote.V
18/06/2017, 21:07
Εμένα κάπου πάει το μυαλό μου... στο Rim Tape, αν αυτός που έκανε την συναρμολόγηση το μάγκωσε με τα βιδάκια της ακτίνας εύκολα παίρνει μπόσικο μόλις το μασήσει.
Το ατσάλι όταν είναι κακής ποιότητας κόβετε πιο εύκολα, δεν συμπεριφέρεται σαν σίδηρος.

Υ.Γ Άκυρο το ξανασκέφτηκα δεν ισχύει το σβησμένο.

billy84
18/06/2017, 21:34
Eχει συμβει και σε άλλον το συγκεκριμένο θέμα?Ξερω Africa με καμια 20αρια χιλιαδες km και δεν είχε τετοια προβλήματα ποτέ.

Coyote.V
18/06/2017, 21:43
Για το καινούργιο 1000 μιλάμε.

billy84
18/06/2017, 21:53
Για το καινούργιο 1000 μιλάμε.

Kαι εγω!:D αλλωστε ποιο παλιο εχει μολις 20.000km?

Coyote.V
18/06/2017, 22:01
200αριά διάβασα, πάω για ύπνο, άντε καληνύχτα... :)

ggs
18/06/2017, 22:17
Eχει συμβει και σε άλλον το συγκεκριμένο θέμα?Ξερω Africa με καμια 20αρια χιλιαδες km και δεν είχε τετοια προβλήματα ποτέ.

Το θέμα με τις κακής ποιότητας ακτίνες του Άφρικα,είναι και η μεγαλύτερη παιδική του ασθένεια.
Σε Αμερική και Αγγλία,οι αλλαγές ακτίνων αλλά και ολόκληρων τροχων απότην Honda είναι συνεχείς.
Πολλοί έχουν αλλάξει και δεύτερη φορά και άλλοι έχουν αντικαταστήσει με αφτερμαρκετ ακτίνες ή/ και τροχούς .

Προφανώς λοιπόν υπάρχει πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει ανάκληση.

XLGeorge
19/06/2017, 08:21
Γενικα παντως, στο μηχανακι εχουν κανει οικονομιες, αλλες για να κρατησουν χαμηλα την τιμη και αλλες για το βαρος.

Για παραδειγμα, οι χουφτες του ειναι εντελως της πλακας - απο λεπτο και ευθραυστο πλαστικο - και κανουν μονο για προστασια απο τον αερα (προφανως για μειωση κοστους). Το αριστερο καπακι του κινητηρα ειναι πολυ λεπτο και σπαει πιο ευκολα απ'οτι θαπρεπε σε ασχημα πεσιματα στο χωμα (για μειωση βαρους αυτο).

Το Τρανσαλπ 650 που επισης εχω ειναι αλλου απο πλευρας στιβαροτητας/robustness, αφηστε που το μονο που τουφτιαξα οταν το πηρα ητανε να του βαλω μια λιγο ψηλοτερη ζελατινα και 15αρια λαδια στο πηρουνι για να μη μπρουμητιζει στο κυνηγι σε ασφαλτο και χωμα και στα αγρια φρεναρισματα. Στο Αφρικα προσθετω, φτιαχνω, ξαναφτιαχνω και ακομα δεν τοχω φερει 100% στα μετρα μου, θα γραψω σχετικα εν καιρω.

meccanica
19/06/2017, 17:44
Καλα την τιμη δεν την κρατησαν χαμηλα σε καμια περιπτωση, τουλαχιστον στην ελλαδα, αμερικη δεν ξερω.

amyroukai
19/06/2017, 17:47
14300 που κάνει το άφρικα (τιμές καινούριων στο car) δεν το λες και πανακρίβου. 13800 έχει το Vstrom1000XT και 14990 το 1090R; Ε στην μέση είναι πάνω κάτω.

billy84
20/06/2017, 20:27
Το θέμα με τις κακής ποιότητας ακτίνες του Άφρικα,είναι και η μεγαλύτερη παιδική του ασθένεια.
Σε Αμερική και Αγγλία,οι αλλαγές ακτίνων αλλά και ολόκληρων τροχων απότην Honda είναι συνεχείς.
Πολλοί έχουν αλλάξει και δεύτερη φορά και άλλοι έχουν αντικαταστήσει με αφτερμαρκετ ακτίνες ή/ και τροχούς .

Προφανώς λοιπόν υπάρχει πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει ανάκληση.

Όντως οπως το λες ειναι,με μια προχειρη αναζητηση ειδα οτι εχει συμβει σε καποιον αριθμο Africa,οχι σε όλα αλλα δεν παυει να ειναι τραγικο.

Πολυ καλή μαγκια που έχω δει είναι αυτα τα καλύμματα για τις ακτίνες https://www.youtube.com/watch?v=VLtgnAGjhk4 αλλα δεν έχω ιδεα αν υπαρχουν εδω και ποιος μπορει να ασχοληθει να τα βάλει

XLGeorge
21/06/2017, 00:23
Καλα την τιμη δεν την κρατησαν χαμηλα σε καμια περιπτωση, τουλαχιστον στην ελλαδα, αμερικη δεν ξερω.

Στην Ελλαδα η τιμη ειναι 15000€ για τα μονοχρωμα μοντελα και 15300€ για τα τρικολορ και rally red.
Στην Γαλλια η τιμη ειναι 13400€ για τα μονοχρωμα μοντελα και 13700€ για τα τρικολορ και rally red, δηλ. 1600€ λιγοτερο απο την Ελλαδα.
Στη Βρεταννια η τιμη ειναι 11200GBP/12900€ για ολα τα μοντελα δηλ. 2100-2400€ λιγοτερο απο Ελλαδα.

Οι παραπανω τιμες ειναι για τα manual δηλ. οχι DCT μοντελα (με ABS/TC παντα, το μοντελο χωρις ABS/TC δεν πουληθηκε ποτε στη βορεια Ευρωπη). Αυτες ειναι οι τιμες καταλογου, μπορει να παρει κανεις και καποια εκπτωση απο τα καταστηματα.

meccanica
21/06/2017, 16:24
2000 συν ειναι σοβαρο ποσο, αλλα και σε συγκριση με τον ανταγωνισμο στην ελλαδα ακριβο ειναι τουλαχιστον σε οτι αφορα τα ηλεκτρονικα και τα αλογα των αντιπαλων. τΟ ΚΤΜ το r που ναι για την ιδια χρηση στα ιδια λ7 παιρνεις 20 αλογα πανω 30 χλμ τελικης και wp brempo

Lioulios
04/10/2020, 09:42
Υπαρχει καπου θεμα με το crf 1000 που να αναφερεται σε διαχορα + και - περαν αυτου εδω ;

Οπως πχ το θεμα με τα tracer , tenerre 700 κτλ .
Καποιο θεμα δηλ που να υπαρχουν πληροφοριες που να ανανεωνονται συχνα απο κατοχους και γενικα κουβεντα για το μοντελο γενικοτερα ;

Βγηκε και το 1100 εν το μεταξυ και ψαχνω και δεν βρισκω κατι .

zopas
05/10/2020, 14:28
Αν παντως αληθευει αυτο που μου ειπε μαστορας οτι οι νεες αφρικα εχουν συνδεμενη την μπαταρια με τον ανορθωτη και καποια αλκα ηλεκτρονικα και πρεπει να αλλαχθουν ολα σε καθε αλκαγη της, κοινως κοστος που μου αναφεθηκε 1100 ευρω, καλο κουραγιο στους ιδιοκτητες..ελπιζω ο μαστορας να μου εκανε πλακα..

McGyver
05/10/2020, 14:41
https://www.bikers-world.gr/el/honda-31500mkkd02.html

:eek:

George_M.
05/10/2020, 14:44
Αν παντως αληθευει αυτο που μου ειπε μαστορας οτι οι νεες αφρικα εχουν συνδεμενη την μπαταρια με τον ανορθωτη και καποια αλκα ηλεκτρονικα και πρεπει να αλλαχθουν ολα σε καθε αλκαγη της, κοινως κοστος που μου αναφεθηκε 1100 ευρω, καλο κουραγιο στους ιδιοκτητες..ελπιζω ο μαστορας να μου εκανε πλακα..

Μάλλον δεν έκανε.. :cry:

giorgosb
05/10/2020, 14:47
:uplate: :uplate:

Kas_Tracer
05/10/2020, 15:28

Επειδή παραξενεύτηκα και.
Αυτή είναι μια μπαταρία και δεν έχει σχέση με ανορθωτές και άλλα που ανέφερε ο Ζοπας.
Εδώ είναι και κοματάκι φθηνότερη https://www.kfm-motorraeder.de/cms/en/genuine-spare-parts/honda-spare-parts?itemid=31500MKKD02

Αντίστοιχη σε Yuasa ειναι η YTZ14S (άγνωστο φυσικά τι διαφορά θα έχει σε αντοχή στο χρόνο)

Τι διαφορά μπορεί να έχει το τελευταίο μοντέλο?
Υπερβολή μου φαίνεται να είναι ενσωματωμένος ανορθωτής στην μπαταρία!!!!!!

doctoras
05/10/2020, 16:59
Η τεχνολογία γίνεται σύνθετη ομοίως και οι τιμοκαταλογοι..δεν εκπλήσσομαι..
Απο την αλλη, πόσοι απο ολα τα ελλην. φορουμ μοτοσυκλετας που ασχολούνται με το αντικείμενο εχουν τα φραγκα ή ειναι διατεθειμένοι για αγορα νεας μοτο 15k με 20k euro??
5? 10? Αυτοι είναι. Αυτοι θα δωσουν και μερικα ευρω παρπανω για την συντήρηση τους.
No prob

bulmont
05/10/2020, 17:58

E, κάθε πότε θα χρειάζεται αλλαγή;;;;;;;;;;;;;;;;

Είναι Χόντα, δεν σπάει, δεν χαλάει....................

billy84
05/10/2020, 22:10
Η τεχνολογία γίνεται σύνθετη ομοίως και οι τιμοκαταλογοι..δεν εκπλήσσομαι..
Απο την αλλη, πόσοι απο ολα τα ελλην. φορουμ μοτοσυκλετας που ασχολούνται με το αντικείμενο εχουν τα φραγκα ή ειναι διατεθειμένοι για αγορα νεας μοτο 15k με 20k euro??
5? 10? Αυτοι είναι. Αυτοι θα δωσουν και μερικα ευρω παρπανω για την συντήρηση τους.
No prob

Αν και θεωρώ απίθανο να ισχύει κάτι τέτοιο με την μπαταρία,θα πω κάτι πάνω σε αυτό που λες.Ανεξάρτητα απο το εισόδημα του καθενός είναι παράλογο να πληρώνεις για μπαταρία-ανορθωτή ή οτιδήποτε άλλο τόσα λεφτά.Δεν μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα επιδόσεων για να πεις οτι δικαιολογείται,που και πάλι δε δικαιολογείται για μπαταρία.Δηλαδή έχεις 1000αρια και 600αρια τετρακύλινδρα Supesport και πληρώνεις πολλά λιγότερα σε αναλώσιμα απο ένα δικύλινδρο detuned 1000αρι?Αυτό είναι κατάντια πραγματικά αν ισχύει(αμφιβάλλω πάντως) και φυσικά είναι άξιος της μοίρας του όποιος το αποδέχεται,και το αγοράζει.Άλλωστε αν είναι για το πουλ μουρ πάντα τα Supersport θα έχουν περισσότερο οπότε συμφέρουν!:lol:

Volpad
05/10/2020, 22:13
Συγγνώμη ρε παιδιά, και πως ψύχεται ο ανορθωτης αν είναι μαζί με τη μπαταρία...

stefanos
05/10/2020, 22:20
Li-ion made in japan...... αναμενόμενα ακριβούτσικη.

Kas_Tracer
05/10/2020, 23:37
Άρα είναι από τις σοβαρές λιθιου με ενσωματωμένο power management όπως το λένε για προστασία.
Οπότε τα 350 στο kfm-Motorrad τα αξίζει.
Απορίας άξιο γιατί κοστίζει 80%παραπανω εδώ

patsavour
05/10/2020, 23:44
https://www.youtube.com/watch?v=D-Wr2hkc-RM

lospsi
06/10/2020, 06:23
Δεν ξέρω, και μένα λίγο παράλογο μου κάνει όλο αυτό το θέμα. Δεν είναι δα και η πρώτη μοτοσυκλέτα με ηλεκτρονικά βοηθήματα...

STF
06/10/2020, 06:51
Θα πρότεινα στον zopas να σκεφτεί σοβαρά να αλλάξει μηχανικό. Η γνήσια μπαταρία είναι ακριβή, όμως σε καμία περίπτωση κανένας μηχανικός δε θα σου ζητήσει 1100€.
Τα υπόλοιπα περί ανορθωτή και λοιπών ενσωματομένων ηλεκτρονικών απλά lol

zopas
06/10/2020, 07:39
Μου ανεφερε οτι πελατης του, μεσα στην εγγυηση η μηχανη, παρουσιασε προβλημα και του την αλλαξαν δωρεαν και εκει διαπιστωσαν το τι παιζεται..αν δεν ητανστηνεγγυηση 1100 απο την τσεπη του..τι να πω, πραγματικα ελπιζω να μην συμβαινει..

bulmont
06/10/2020, 07:42
....Αυτό είναι κατάντια πραγματικά αν ισχύει(αμφιβάλλω πάντως) και φυσικά είναι άξιος της μοίρας του όποιος το αποδέχεται,και το αγοράζει.....

Δεν πιστεύω πώς όποιος πάει ν' αγοράσει καινούριο μηχανάκι, ρωτάει πόσο κοστίζει η αλλαγή
μπαταρίας. Να κοιτάξεις τις τιμές σε σέρβις, λάδια, τακάκια, κλπ είναι πιό συνήθες πιστεύω.

Αλλά, μπαταρία;;;;;;; Να ρωτήσεις κατά την αγορά πόσο κοστίζει η μπαταρία;;;;;

Το θεωρώ απίθανο. Αρα μάλλον θα φάει την πετριά μετά από 4-5 χρόνια.........

zopas
06/10/2020, 07:47
Θα πρότεινα στον zopas να σκεφτεί σοβαρά να αλλάξει μηχανικό. Η γνήσια μπαταρία είναι ακριβή, όμως σε καμία περίπτωση κανένας μηχανικός δε θα σου ζητήσει 1100€.
Τα υπόλοιπα περί ανορθωτή και λοιπών ενσωματομένων ηλεκτρονικών απλά lol

Ευτυχως για μενα μετα απο πολλους κλεφτες αεριτζηδες της χοντα και μη μηχανικους ειναι ο μονος εγγυημενα που μου κανει δουλεια, τσεκαρισμενος χρονια τωρα και τα 1100 δεν ηταν τιμη μηχανικου αλλα τιμη χοντα, ελπιζω κατι να μην καταλαβα καλα αλλα κοντος ψαλμος αλληλουια, θα παω σε εξουσιοδοτημενο να το τσεκαρω, ετσι απο απλη περιεργεια...παντως η στροφη της χοντα στα ηλεκτρονοκα καλουδια ειναι δεδομενη...σκουτερ παιρνεις και αρχιζεις να εθιζεσαι σε ηλεκτρονικα κλειδια wifi, η σελα του επισης ανοιγει ηλεκτρονικα ετσι και σου πεσει η μπαταρια την εβαψες..ειδωμεν..