View Full Version : YAMAHA F1Z
χαιρεται, δεν γνωριζω πολλα απο μηχανακια αλλα το yamaha f1z παιρνει μονο ενα συγκεκριμενο ειδος εξατμισεων? μπορω ν του βαλω πανω του aftermarket εξατμιση απο crypton r ας πουμε?
psomaras
30/10/2016, 14:14
Το μηχανάκι σου είναι δίχρονο.. δεν μπαίνει η εξάτμιση απο το crypton!
μπαινουν εξατμισεις μονο απο διχρονα?
Λόγω διαφορετικής λειτουργίας, στα δίχρονα οι εξατμίσεις έχουν τον λεγόμενο θάλαμο διαστολής. Οπτικά, θα προσέξεις ότι η εξάτμιση "φουσκώνει" πριν καταλήξει στο (μικρό σε μέγεθος) τελικό, ενώ στα τετράχρονα η διατομή μένει ίδια μέχρι να φτάσει στο (πολύ μεγαλύτερο) τελικό. Χωρίς θάλαμο διαστολής ο κινητήρας δε λειτουργεί όπως πρέπει.
Απο λαθος αναγνωση νομιζα πως ο τιτλος εγραφε εξατμιση για FZ1... Λεω κι εγω, τι ρωταει ο παληκαρος; Εξατμιση απο crypton στο χιλιαρι; :bawl:
καλησπερα, απο μηχανακια δν ξερω σχεδον τιποτα..παρολα αυτα σημερα σε μια στροφη εχασα τον ελεγχο της μηχανης σαν να κλοτσησε ενα πραγμα και με πεταξε προς τα πανω ευτχηως πατησα φρενο και δν ειχαμε τρακο με παρκαρισμενο αμαξι, γτ συνεβη αυτο?
AristidisZ
02/11/2016, 14:55
Καταρχήν δεν είναι μηχανή, είναι παπάκι
Κατά δεύτερον, τι εννοείς σε κλώτσησε και σε πέταξε πάνω ;
πως να στο πω εχασα τον ελεγχο του παπιου να κλωτσησε ο κωλος της μηχανης και χαθηκε ο ελεγχος..μπορει να εκανα εγω μαλακια με το γκαζι στην στροφη η να κατεβασα καμια ταχυτητα
Κάτι προς high siding εννοεί μάλλον.
Αυτό συμβαίνει, με λίγα, απλά λόγια, όταν ο πίσω τροχός χάνει στιγμιαία την πρόσφυση και, όταν την ξαναβρίσκει, σε εκσφενδονίζει απότομα προς τα πάνω και έξω.
μπραβο ακριβως αυτο, γτ συνεβη ομως? τι εκανα για να μην το ξανα κανω και εχουμε καναν τρακο
Επειδή έχασε την πρόσφυση ο πίσω τροχός. Πολλοί μπορεί να είναι οι παράγοντες (οδόστρωμα, γκάζι κτλ.). Εσύ ξέρεις, εγώ δεν ήμουν εκεί. :p
αρα λες να εβαλα πολυ γκαζι στην στροφη? λες να ειναι προβλημα της μηχανης αν ειναι να την ελεγξω
Μπορεί να άνοιξες το γκάζι περισσότερο απ'όσο έπρεπε. Μπορεί να πάτησες γλιστερό κομμάτι του οδοστρώματος. Μπορεί τα λάστιχά σου να μην είναι σε καλή κατάσταση. Και άλλα πολλά "μπορεί". Σκέψου για ποιο λόγο μπορεί να έχασε την πρόσφυση ο τροχός σου και διερεύνησέ το. :)
ευχαριστω, θα το παω σε ενα μαστορα να δει τους τροχους γτ πολυ υποπτο..ευτηχως που δν επεσα κατω
Καλησπερα, εχω ενα f1 το οποιο με τα πολλα παιρνει μπρος θελει 5-10 μανιβελιες..καμια φορα παιρνει με την μια..ηταν πολυ καιρο σε ακινησια το πηγα σε μαστορα αλλαξε μπουζι κατι λαστιχακια ολα καλα..
1 ερωτηση..τι λαδι να βαλω στην υποδοχη που εχει..και γεμιζω ολο το ντεποζιτο?
2 βενζινη αμολυβδη 100?
3 γινεται να του βαλω ηλεκτρικη μιζα και αν ναι ποσο παει?
και τελος φταιει που εχω μεσα πολυ λιγη βενζινη και γιαυτο δν παιρνει με την μια η μανιβελα?
ευχαριστω