PDA

View Full Version : Πώς να πουλήσετε την καλή σας...

I-want-a-moto
07/11/2016, 09:09
Όχι ο τίτλος του θέματος δεν είναι παραπλανητικός αλλά ούτε και ανταποκρίνεται στο θέμα (προς το παρών). Δε θέλω το θέμα να έχει τη μορφή ''συνταγής'' αλλά να αποτελείται από τα σχόλια και τις ''επιθυμίες'' όλων μας (όσων μπουν και γράψουν) για να έχει σφαιρικότητα. Οπότε πείτε τι είναι αυτό που θέλετε από έναν πωλητή (ιδιώτη αλλά και έμπορο) και τι είναι αυτό που ζητάτε από μια αγγελία.Πείτε επίσης τι σας ενοχλεί και τι σας προβληματίζει. Έτσι το θέμα μπορεί να δώσει ιδέες σε έναν μελλοντικό πωλητή και να βοηθήσει έναν αγοραστή!!!

Προσωπικά είμαι ''καλλιτεχνικός'' τύπος και με τραβούν οι φωτογραφίες. Θέλω να είναι αρκετές,σωστά προσανατολισμένες,φωτεινές και με όσο γίνεται καλύτερη ανάλυση (κάτι εύκολο με τα κινητά του σήμερα). Μου τη δίνουν πολύ οι αγγελιές χωρίς φωτογραφίες ή με 1 σκοτεινή στράβη και κουνημένη καθώς και οι αγγελίες που έχουν γενικές φωτογραφίες του μοντέλου...

panos_zip
07/11/2016, 09:15
+1 για τις καλές φωτογραφίες.
Να προσθέσω τη χρήση ελληνικών και όχι greeklish. Με χαλάνε πολύ.
Και γενικότερα η περιγραφή να είναι καλογραμμένη με λίστα τυχών εξτρα, χωρισμένη σε παραγράφους ή κατι τετοιο.

Προφανώς δεν εννοώ να είναι φιλόλογος κάποιος, αλλά ένα μεγάλο συνεχόμενο κείμενο χωρίς τελείες κλπ, είναι λίγο κουραστικό. Για μένα τουλάχιστον.

I-want-a-moto
07/11/2016, 09:18
+1 για τις καλές φωτογραφίες.
Να προσθέσω τη χρήση ελληνικών και όχι greeklish. Με χαλάνε πολύ.
Και γενικότερα η περιγραφή να είναι καλογραμμένη με λίστα τυχών εξτρα, χωρισμένη σε παραγράφους ή κατι τετοιο.

Προφανώς δεν εννοώ να είναι φιλόλογος κάποιος, αλλά ένα μεγάλο συνεχόμενο κείμενο χωρίς τελείες κλπ, είναι λίγο κουραστικό. Για μένα τουλάχιστον.

+1000 για τα greeklish και για τις περιγραφές όπως: ατρακαριστομπαγαζιερασυναγερμοτανκμπακμονογιαγνωστ εςευκαιρια!!!

ptc
07/11/2016, 09:23
Ο,τι εχει αναφερθει μεχρι τωρα ισχυει και για μενα. Επισης μου αρεσει να υπαρχει ακριβεια χρονικη/χιλιομετρικη σε οσα αναφερονται για τη μηχανη. Πχ "τα λαστιχα εχουν αλλαχτει 3/15 στα 38200χλμ και το γενικο σερβις εγινε 6/16 στα 40200". Δειχνει ιδιοκτητη που παρακολουθει τη συντηρηση της μηχανης του. Σπανιο μεν, αλλα ειναι κατι που το κανω οταν πουλαω κατι.

Τελος, οσο χαζο κι αν ακουγεται μου αρεσει η ευγενια στον τροπο γραφης. "Παρακαλω μην ενοχλειτε για παζαρια, η τιμη ειναι τελικη" αντι για "Εξυπνοι και τζαμπατζηδες να μην μπουν στον κοπο, τη μηχανη δεν τη χαριζω, την πουλαω". Ή ενα απλο "Ευχαριστω" στο τελος της αγγελιας.

BLiTzER
07/11/2016, 09:35
Γενικά, πρέπει να φαίνεται ότι ενδιαφέρεται ο πωλητής. Αν δεν ενδιαφέρεται εκείνος, σίγουρα δε θα ενδιαφερθεί ο αγοραστής. Αγγελίες με κείμενα των 5 λέξεων και μία ή καμία φωτογραφία δεν τις κοιτάζω καν. Το κείμενο πρέπει να είναι καλογραμμένο, να περιέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το μηχανάκι και οι φωτογραφίες πρέπει να είναι αρκετές, καθαρές και καλής ποιότητας.

Επίσης εκτιμούμε την ειλικρίνεια. Αγγελίες με τίτλο "μοντέλο 2014" και υποσημείωση "μοντέλο 1980, αλλά αγοράστηκε το 2014" ή ούτε καν αυτή δεν περνάνε. Ή "δεν έχει πέσει ποτέ" και όλα τα πλαστικά είναι βαμμένα ή αλλαγμένα. :nono:

Panos76
07/11/2016, 09:40
..και κάτι βασικό που ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αμελούν: Να είναι πλυμένο και περιποιημένο το μηχανάκι, αμάξι, κλπ προς πώληση.

Επίσης, μια ειλικρινής και μεστή αγγελία πάντα με κερδίζει.

ptc
07/11/2016, 09:49
..και κάτι βασικό που ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αμελούν: Να είναι πλυμένο και περιποιημένο το μηχανάκι, αμάξι, κλπ προς πώληση.

Υποσημειωση στο θεμα πλυσιμο: Μπραβο σου που την επλυνες ρε μαστορα, αλλα ασ'την και να στεγνωσει πρωτα. Το εχω δει αμετρητες φορες να ειναι ακομα βρεγμενη η μηχανη στις φωτογραφιες, με τα νερα απο το πλυσιμο να τρεχουν κατω στο τσιμεντο και το λαστιχο απο πισω για background... :moutza:

sapila racing
07/11/2016, 09:54
Υποσημειωση στο θεμα πλυσιμο: Μπραβο σου που την επλυνες ρε μαστορα, αλλα ασ'την και να στεγνωσει πρωτα. Το εχω δει αμετρητες φορες να ειναι ακομα βρεγμενη η μηχανη στις φωτογραφιες, με τα νερα απο το πλυσιμο να τρεχουν κατω στο τσιμεντο και το λαστιχο απο πισω για background... :moutza:

+1074!

karellen
07/11/2016, 10:25
Το αυτό με τις φωτογραφίες,μπόλικες και καθαρές και το κυριότερο λεπτομέρειες στα επι μέρους τμήματα της μηχανής:Καλές οι πανοραμικές με φόντο το βουνό ή το χάιγουέυ αλλά ακόμα καλύτερα μια κοντινή στο μοτέρ,κοντινή στα όργανα,στους τροχούς,στα πλαστικά κλπ.Γιατί πέρα από την λεπτομερή πληροφόρηση παίζει και ο παράγοντας έρωτας,κάποιος που έχει καψούρα με το συγκεκριμένο μοντέλο το απολαμβάνει να χαζολογάει όμορφες φωτογραφίες του.Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να προσπερνάει ένα μηχανάκι με καλά specs μεν,αλλά με θαμπές/αδιάφορες φωτογραφίες.

Dimos35
07/11/2016, 10:32
Ωραίο θέμα.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όλα τα παραπάνω.

Όταν είχα βάλει το SH μου αγγελία είχα κάνει το εξής. Είχα ξεκινήσει να γράφω όλα τα αρνητικά στο μηχανάκι με απόλυτη ειλικρίνεια και λίγο δόση χιούμορ.
Στο τέλος έγραψα τα θετικά. Αυτός που διάβαζε την αγγελία, ήξερε ακριβώς τι θα πάρει πριν δει το μηχανάκι.
Επίσης ότι σημάδια και γδαρσίματα είχε στα πλαστικά, είχαν φωτογραφηθεί από κοντά και μπορούσε κάποιος να τα δει.

Με αυτό απόφυγα τα πολλά τηλέφωνα και τη διαδικασία να κλείνω συναντήσεις με διάφορους κάθε λίγο και λιγάκι.
Συνολικά ο τέταρτος που πήρε τηλέφωνο (ο δεύτερος που το είδε από κοντά) το αγόρασε.

buckley
07/11/2016, 11:03
Στην Ελλάδα δυστυχώς στο 99 % των περιπτώσεων προσπαθεί ο πωλητής να κοροιδέψει τον αγοραστή και ο αγοραστής να εκμεταλλευτεί την ενδεχόμενη ανάγκη οικονομική πάντα του πωλητή...Εγώ φανταστείτε πάντως σαν πωλητής γράφω και επιγραμματικά την ιστορία του μηχανακίου...

cityfly
07/11/2016, 12:07
Καλές οι φωτογραφίες και όλα τα σχετικά, αλλά κακά τα ψέματα, ο καλύτερος τρόπος είναι αυτά που γράφονται για τη μηχανή να ισχύουν και η τιμή να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

kostas777
07/11/2016, 12:37
1. Καλές φωτογραφίες. Δηλαδή όχι με σκόνες ή με νερά, που μόλις την έπλυνες την έβγαλες κατευθείαν φωτό με το λάστιχο από κάτω. Δηλαδή εγώ θα σκεφτώ ότι μια φορά σε πλυντήριο δεν την πήγες, ότι το πλύσιμο είναι απλά ρίχνουμε νερό από πάνου με τη μάνικα και την παρατάμε να στεγνώσει, ή ότι την έπλυνες τώρα που ήθελες να τη δώσεις
2. Γράφε κανονικά σαν άνθρωπος. Αν είσαι γίδι και δεν μπορείς, βάλε το 9χρονο ανιψάκι σου να γράψει, που πάει σχολείο
3. Μην ξεκινάς γράφοντας «Το μηχανάκι...», «Το αυτοκίνητο...», «to amaxi...» και το συνεχίζεις μετά. Ξέρουμε τι πατήσαμε να δούμε, δεν χρειάζεται κάθε 5η λέξη να είναι «αυτοκίνητο» ή «μηχανάκι»
4. Δεν χρειάζεται να μάθω τι συγκινήσεις έχεις ζήσει με το όχημα, δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει να είναι ακριβώς όπως το βλέπω και να μην μου κρύβεις πράγματα που γνωρίζεις ότι θα χρειαστεί στη συνέχεια
5. Μην γράφεις ότι είναι πολύ δυνατό, οικονομικό και γρήγορο. Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σου για το όχημα, μας ενδιαφέρει το αν λειτουργεί σωστά, το αν έχει συντηρηθεί σωστά, το αν μας το δίνεις έτοιμο ή με εκκρεμότητες. Καλή ξήγα χωρίς ΦΦΚΑ. Όσο πιο πολλά ΦΦΚΑ, τόσο λιγότερο πιθανό να με ενδιαφέρει

Αυτά για τώρα :p

byron
07/11/2016, 13:16
Καλό είναι, να αποφεύγονται και τα καρότα.

Σχόλια τύπου "Επισης φερει εξατμισεις χειροποιητες viper με αποτελεσμα αλλαγη στην ανατομια της μηχανης." είναι πολύ σοβαρά...

teogtp
07/11/2016, 13:30
Να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.
Δυστυχώς ο Έλλην θέλει παραμύθι.
Γράψε σε αγγελία ότι το όχημα σου έχει 150 χιλιάδες χλμ. και ότι έχει φάει στατική και αν πουλήσεις (εύκολα )κερνάω προβατίνα. ......

gior-gos
07/11/2016, 13:37
Μου τη ψιλοσπαει που σχεδον ολα ειναι απο προσφατο σερβις

με καινουργια λαστιχα

με αλλαγμενα αναλωσιμα

και δε θελουν ουτε € για πολλα χλμ ακομα..

Δηλαδη ρε φιλε

με το που εσκασες την 500άρα για ολα αυτα

την πουλας;

Bob_o_mastoras
07/11/2016, 14:53
Συμφωνω με τους προλαλησαντες αλλα ξεχασατε το απολυτως απαραιτητο "μονο για γνωστες" ...

:D

yannis24
07/11/2016, 15:11

με καινουργια λαστιχα

με αλλαγμενα αναλωσιμα

Δηλαδη ρε φιλε

την πουλας;

Βασικα ομως το οτι πουλας κατι δεν σημαινει οτι θα πουληθει αμεσως !!
μπορει να το εχει βαλει 5-6 μηνες για πουλημα, και επειdη στο μεταξυ το χρησιμοποιει, το συντηρει κιολας......

και με

taisteal
07/11/2016, 15:16
Να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.
Δυστυχώς ο Έλλην θέλει παραμύθι.
Γράψε σε αγγελία ότι το όχημα σου έχει 150 χιλιάδες χλμ. και ότι έχει φάει στατική και αν πουλήσεις (εύκολα )κερνάω προβατίνα. ......

Επιτέλους κάποιος το έγραψε.
Ο Ελλην είναι άσχετος και θέλει λίγα χλμ,όχι να είναι πένα το μηχανάκι.
Ναταλέτεκιαυτα ε;;

taisteal
07/11/2016, 15:18

με καινουργια λαστιχα

με αλλαγμενα αναλωσιμα

Δηλαδη ρε φιλε

την πουλας;

Εδώ Γιώργη είσαι λάθος,η κατάσταση πχ της δικής μου είναι αυτό που περιγράφεις,δίνοντας το 500ρικο δύο φορές τον χρόνο.
Αρα;;
Είμαστε πολλοί που θέλουμε τα οχήματα μας να είναι σε άριστη λειτουργική και εμφανισιακή κατάσταση.

BLiTzER
07/11/2016, 15:20
Έτσι. Δεν υπάρχει κανόνας. Εγώ πούλησα το τελευταίο μου μετά από επισκευή 550€ και ολοκαίνουρια λάστιχα με 50 χλμ.

sniper
07/11/2016, 15:25
Έτσι. Δεν υπάρχει κανόνας. Εγώ πούλησα το τελευταίο μου μετά από επισκευή 550€ και ολοκαίνουρια λάστιχα με 50 χλμ.

Μ@λακία έκανες. :lol:

ggs
07/11/2016, 15:25
Πονεμένη ιστορία η περιγραφή αγγελίας…
Ότι είπαν οι περισσότεροι παραπάνω..

Μια όσο το δυνατόν πιο ειλικρινή περιγραφή , χωρίς σάλτσες άχρηστες. Μια περιγραφή που να δείχνει ότι ξέρεις το μηχανάκι σου.
Φωτο με λεπτομέρειες ακόμα και από τυχόν προβληματάκια (γρατζουνιές κλπ).
Η ειλικρίνεια σε συνδυασμό με μια λογική τιμή , θα δώσει την πώληση.

Από την άλλη ,πρέπει και ο αγοραστής να μην είναι «θύμα» και να ψάχνει πχ μότο 10ετιας με 10000 χλμ και την πάμφθηνη «ευκαιρία»

taisteal
07/11/2016, 15:33
Λοιπόν,η πραγματικότητα όσο αφορά πωλήσεις και αγορές μοτό η αυτοκινήτου.

Αγγελία 1
Το μηχανάκι είναι τέλειο,ατρακάριστο δεν καίει λάδια δεν έχει γρατζουνιά το ξέρω απέξω κι ανακατωτά βίδα-βίδα,
όλα τα χλμ είναι σε ταξίδια,έχει πανάκριβα αξεσουάρ,αναλώσιμα σε άριστη κατάσταση και δεν θέλει ούτε ευρώ
για πολλές χιλιάδες χλμ.
Α,έχει 100.000 χλμ.

ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ,δεν πουλάς ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Αγγελία 2

ΦίλΑΙ,το μηχανάκι ήταν κλεισμένο σε πάρκινγκ 11 χρόνια,έχει 23.486 χλμ.
Αλλο που η ακινησία το έχει κάνει ρδελομπου,δεν έχει σημασία.

ΕΧΕΙΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT.

BLiTzER
07/11/2016, 15:34
Α, κάτι που δεν αναφέρθηκε, στο οποίο εγώ δίνω μέγιστη προσοχή, ειδικά αν πρόκειται για ευρωπαϊκό μηχανάκι. ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΡΒΙΣ. Ακόμα κι αν δεν το'χετε, κρατάτε ενημερωμένο ιστορικό πάντα. Με σφραγίδα συνεργείου. Παίζει τεράστιο ρόλο. Προσωπικά, δύσκολα θα αγόραζα μηχανάκι χωρίς βιβλίο σέρβις.

Tedvj23
07/11/2016, 15:35
Στην Ελλάδα δυστυχώς στο 99 % των περιπτώσεων προσπαθεί ο πωλητής να κοροιδέψει τον αγοραστή και ο αγοραστής να εκμεταλλευτεί την ενδεχόμενη ανάγκη οικονομική πάντα του πωλητή...Εγώ φανταστείτε πάντως σαν πωλητής γράφω και επιγραμματικά την ιστορία του μηχανακίου...

Εισα μερακλης...:beer::bawl:

honda_cub
07/11/2016, 15:59
Αφήστε τα να πάνε, πονεμένη ιστορία...

Ψάχνω (όχι και πολύ εντατικά η αλήθεια είναι) εδώ και κανένα μήνα για κανένα εντουράκι δίχρονο. Λέγοντας ψάξιμο, ανοιχτή η σελίδα στο car.gr και 2-3 φορές τη μέρα, όποτε θυμηθώ, πατάω μιά ανανέωση.

Όλα, μα ΟΛΑ όμως έχουν αλλαγμένο πιστόνι κατά τη δήλωση του ιδιοκτήτη στην αγγελία. Τώρα θα μου πεις σιγά το κόστος, αλλά μπαίνω σε σκέψεις...

Γιατί ρε φίλε να το κάνεις αυτό ξέροντας ότι θα το δώσεις? Οπότε, ή βλακείες λέμε στην αγγελία για να δικαιολογήσουμε το "δεν θέλει τίποτα" ή μάλλον το ανοίξαμε, είδαμε ότι τα εντός είναι έτοιμα να γίνουν εκτός ;) και βάλαμε ένα πιστονάκι να δουλέψει λίγο και να το σουτάρουμε...

Όσες φορές πούλησα είχα ακριβή περιγραφή, και την ανάλογη τιμή. Όταν πάω να αγοράσω και στο παζάρι μου λέει ο άλλος "μα οι άλλοι τα δίνουν τόσο" απαντάω "οκ, δώστο στους άλλους τότε"... Δεν μπορείς να μου συγκρίνεις αγγελία που είναι αναρτημένη κανένα χρόνο και έχει αραχνιάσει... Θες να το δώσεις ή όχι; Αυτό που οι άγγλοι ονομάζουν motivated seller, μάλλον λείπει από την εδώ αγορά. :)

AristidisZ
07/11/2016, 16:31
Αφήστε τα να πάνε, πονεμένη ιστορία...

Ψάχνω (όχι και πολύ εντατικά η αλήθεια είναι) εδώ και κανένα μήνα για κανένα εντουράκι δίχρονο. Λέγοντας ψάξιμο, ανοιχτή η σελίδα στο car.gr και 2-3 φορές τη μέρα, όποτε θυμηθώ, πατάω μιά ανανέωση.

Όλα, μα ΟΛΑ όμως έχουν αλλαγμένο πιστόνι κατά τη δήλωση του ιδιοκτήτη στην αγγελία. Τώρα θα μου πεις σιγά το κόστος, αλλά μπαίνω σε σκέψεις...

Γιατί ρε φίλε να το κάνεις αυτό ξέροντας ότι θα το δώσεις? Οπότε, ή βλακείες λέμε στην αγγελία για να δικαιολογήσουμε το "δεν θέλει τίποτα" ή μάλλον το ανοίξαμε, είδαμε ότι τα εντός είναι έτοιμα να γίνουν εκτός ;) και βάλαμε ένα πιστονάκι να δουλέψει λίγο και να το σουτάρουμε...

Όσες φορές πούλησα είχα ακριβή περιγραφή, και την ανάλογη τιμή. Όταν πάω να αγοράσω και στο παζάρι μου λέει ο άλλος "μα οι άλλοι τα δίνουν τόσο" απαντάω "οκ, δώστο στους άλλους τότε"... Δεν μπορείς να μου συγκρίνεις αγγελία που είναι αναρτημένη κανένα χρόνο και έχει αραχνιάσει... Θες να το δώσεις ή όχι; Αυτό που οι άγγλοι ονομάζουν motivated seller, μάλλον λείπει από την εδώ αγορά. :)

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πωλητών πάντως

Υπάρχουν αυτοί που καίγονται, είτε το μηχανάκι τους είναι "καλό", είτε όχι. Αυτοί θα πέσουν, no matter what.

Υπάρχουν αυτοί που είναι ντεμί (καλή ώρα), που βάζουν μια τιμή νορμάλ, και δεν την πολύ συζητάνε.

Υπάρχει και η κατηγορία που είναι της λογικής ότι για κάθε τι που πουλιέται, υπάρχει κάποιος που θα το αγοράσει.
Βάζουν μια τιμή ότι τους κατέβει, και αν βρουν κάποιον να τσιμπήσουν, καλώς.

BLiTzER
07/11/2016, 16:34
Υπάρχουν και αυτοί που γνωρίζουν τι έχουν, γνωρίζουν πόσο αξίζει, δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν κανέναν μάγκα με ξένη τσέπη και συμβουλεύουν τους εκάστοτε παζαρόβιους να αγοράσουν το επόμενο χρέπι που θα δουν, αν θέλουν να γλιτώσουν 100€.

gior-gos
07/11/2016, 16:35
Δε μιλαω για την περιπτωση που εισαι αναγκασμενος να το φτιαξεις για να μπορεσεις να το πουλησεις σε μια νορμαλ τιμη και οχι να το δωσεις κοψοχρονια ή για ανταλλακτικα..

Μιλαω για καινουργια αλυσιδογραναζα, καινουργια ρουλεμαν λαιμου - τροχων, καινουργιες δισκοπλακες και τετοια..

Φυσικα και δεν ειναι απολυτο αυτο που λεω αλλά το βλεπω αρκετα συχνα σε αγγελιες και.. νταξει, οσο να ναι..;)

nikma
07/11/2016, 16:37
Εγώ δε θα αγόραζα μηχανάκι μεταχειρισμένο με ολοκαίνουργια λάστιχα ;) το θεωρώ παγίδα.

Θα ήθελα το μηχανάκι να είναι όσο πιο μαμά γίνεται διότι οι διάφορες μετατροπές πχ σε κινητήρα καλύπτουν το γούστο κι επιθυμίες του προκατόχου και τις πιο πολλές φορές τα ζητάει στη τιμή και με κέρδος!!! (για αυτόν)

Η τιμή φυσικά να είναι ανάλογη της κατάστασης της μηχανής.

Πόσα χέρια έχει αλλάξει το μηχανάκι είναι κι αυτό βασικό.

Και πέρα από φωτογραφίες και τα σχετικά παινέματα από τον πωλητή θα πρέπει ο ίδιος να είναι ευέλικτος στο να μου δώσει τη δυνατότητα να το δω, να το ψάξω σε μηχανικό, να το οδηγήσω και να σηκώνει και κάποιο μικρό παζάρι. Δηλαδή στο μυαλό του να έχει αποφασίσει ότι το πουλάει!

Δηλαδή μια καλοστημένη αγγελία είναι ένα δέλεαρ για να πας να δεις ένα μηχανάκι από κοντά αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα αγοράσεις γουρούνι στο σακί, ούτε θα δώσεις το εξωφρενικό ποσό που ζητάει το κάθε ψώνιο. Ας το έχει να το χαίρεται (για να μη πω τίποτα βαρύ) αυτός που νομίζει ότι έχει το χρυσό μηχανάκι.

taisteal
07/11/2016, 16:40
Εγώ δε θα αγόραζα μηχανάκι μεταχειρισμένο με ολοκαίνουργια λάστιχα ;) το θεωρώ παγίδα.

:lol::lol:

AristidisZ
07/11/2016, 16:46

Θα ήθελα το μηχανάκι να είναι όσο πιο μαμά γίνεται διότι οι διάφορες μετατροπές πχ σε κινητήρα καλύπτουν το γούστο κι επιθυμίες του προκατόχου και τις πιο πολλές φορές τα ζητάει στη τιμή και με κέρδος!!! (για αυτόν)

Η τιμή φυσικά να είναι ανάλογη της κατάστασης της μηχανής.

Πόσα χέρια έχει αλλάξει το μηχανάκι είναι κι αυτό βασικό.

Συμφωνώ με το "μαμά" κατάσταση και τα χέρια (αν και δε ξέρω πως μπορείς να το εξακριβώσεις αυτό)

Από την άλλη γενικά κρίνοντας και από τον εαυτό μου, τίποτα δεν είναι απόλυτο

Και εγώ έκανα μεγάλο σέρβις στη μηχανή (βαλβίδες κλπ) και την έβαλα για πούλημα, και το μόνο που πραγματικά χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι λάστιχα

Άλλαξα γνώμη, δε τη πουλάω, και θα βάλω και λάστιχα μέχρι τέλος του χρόνου

Τώρα αν σε 4 μήνες μου την ξαναβαρέσει, δεν αποκλείω να τη ξαναβάλω για πούλημα, και ας έχει και λάστιχα 2 μηνών

Εκεί βέβαια μπορεί να ζητήσω και κάτι παραπάνω, αξιώνοντας π.χ. ένα μέρος της πολύ πρόσφατης επένδυσής μου, κάτι το οποίο θεωρώ απόλυτα λογικό

Όταν έχεις δυο πανομοιότυπα μηχανάκια που το ένα χρειάζεται ένα Α ποσόν σε αναλώσιμα ενώ το άλλο όχι, δεν είναι απαραίτητο ο εκάστοτε αγοραστής να προτιμήσει το φτηνότερο σε απόλυτη τιμή

nikma
07/11/2016, 16:52
taisteal@ Σου θύμισα κάτι; :)
Εγώ πάντως το έχω συναντήσει και σαν υποψήφιος αγοραστής αλλά και από άτομο γνωστό μου που πούλησε μηχανάκι αφού πρώτα του έβαλε λαστιχάκια. Και οι δυο περιπτώσεις είχαν θέματα (μηχανικά). Άλλωστε σαν πωλητής γιατί να κάνεις μια τέτοιο κίνηση; στη χειρότερη βάζεις κάποια μεταχειρισμένα αν τα δικά σου έχουν βγάλει λινά.

taisteal
07/11/2016, 16:58
taisteal@ Σου θύμισα κάτι; :)
Εγώ πάντως το έχω συναντήσει και σαν υποψήφιος αγοραστής αλλά και από άτομο γνωστό μου που πούλησε μηχανάκι αφού πρώτα του έβαλε λαστιχάκια. Και οι δυο περιπτώσεις είχαν θέματα (μηχανικά). Άλλωστε σαν πωλητής γιατί να κάνεις μια τέτοιο κίνηση; στη χειρότερη βάζεις κάποια μεταχειρισμένα αν τα δικά σου έχουν βγάλει λινά.

Μου θύμισες το γεγονός ότι ποτέ μα ποτέ δεν έχω αφήσει την μοτοσυκλέτα μου η τα μικρά μηχανάκια μου
χωρίς λάστιχα.
Ποτέ όμως,και αυτό γιατί τα κυκλοφορώ και δεν τα έχω να τα καμαρώνω στο πάρκινγκ.
Και όταν βγάζω τα φθαρμένα ελαστικά,αν τα δει κάποιος θα πει'τσάμπα τα αλλάζεις,έχουν ψωμί ακόμη".
Η λογική όποια μοτό έχει κανούργια λάστιχα αυτόματα είναι προβληματική είναι κάπως.

nikma
07/11/2016, 17:08
AristidisZ@ είσαι στη κατηγορία που δεν έχεις αποφασίσει αν θα το πουλήσεις οπότε εγώ προσωπικά θα σε απέρριπτα αλλά μη το πάρεις κατάκαρδα :)
Αναφερόμουν στις αγγελίες που βλέπεις ότι ενώ το πουλάει του έχει μόλις αλλάξει και λάστιχα..και διερωτώμαι γιατί; πιστεύει ότι θα πουλήσει παραπάνω, πιο εύκολα. Δε βγαίνει κάποιο νόημα.
Αν όμως τσαχαλίζει το μοτέρ, είναι αρρύθμιστο κλπ τότε πρέπει να το φτιάξεις γιατί αλλιώς δε πουλάς.

teogtp
07/11/2016, 17:22
Δηλαδή εγώ που θέλω να έχω "φρεσκα" λάστιχα κάθε χρόνο και δεν γράφω και χιλιόμετρα έχω ελαττωματικο μηχανάκι;
(Εκτός από εγκέφαλο):p

nikma
07/11/2016, 17:23
Για να μη παρεξηγηθώ βάζω το παρακάτω λινκ από αγγελία όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να εξηγήσω καλύτερα που ΕΓΩ δε θα έπαιρνα ποτέ τηλέφωνο.
http://www.car.gr/8754279-yamaha-yzf-r1

AristidisZ
07/11/2016, 17:24
Μπορεί να το πουλάει 3 μήνες π.χ. και ενδιάμεσα να το κυκλοφορεί
Ε κάποια στιγμή, κάποιοι θα βάλουμε και λάστιχα, το κεφάλι μας παίζουμε, ασχέτως αν θέλουμε να το δώσουμε ή όχι
Και φυσικά όπως σου είπα προσωπικά θα ζήταγα κάτι παραπάνω αν είχα αλλάξει τα αναλώσιμα στο μηχανάκι μου
Δηλαδή αν το πας για πούλημα, θα το αφήσεις χωρίς τακάκια, αλυσιδογράναζα, λάστιχα κ.ο.κ. ;;;
Μάνι μάνι, αν ξέρεις 2 πράγματα από μηχανάκια, θα υπολογίσεις ότι χρειάζεσαι 600 - 700 ευρώ σε αναλώσιμα, εσύ μας λες ότι το θεωρείς και νορμάλ πρακτική πωλητή να αφήνεις το όχημα σου έρμαιο επειδή θες να το δώσεις

zopas
07/11/2016, 17:24

με καινουργια λαστιχα

με αλλαγμενα αναλωσιμα

Δηλαδη ρε φιλε

την πουλας;

Δεν παει ετσι..πριν λιγο καιρο αποφασισα να πουλησω το βαραντερο μου αφου πρωτα εσκασα 1800 ευρω για αναρτηση, αλυσσιδογραναζα,βαψιμο, γενικο σερβς κλπ..ο λογος απλος..αν την πουλουσα με ασπρισμένα πλαστικα και χωρις το ρετους που της εκανα δεν θα την πωλουσα ποτε σε οποιαδήποτε τιμη...μετα την ανακατασκευή αμεσως βρεθηκε αγοραστης σε μια καλη τιμη..

Τελικα δεν την πουλησα γιατι δεκα λεπτα πριν το ραντεβού αλλαξα γνωμη...οι θρυλοι αι οι μεγαλες αγαπες δεν πωλιουνται και συναισθηματικα λυγισα..αλλα χωρις φραγκα πανω της δεν θα ειχα ουτε ένα τηλεφωνο και ας ηταν το μοτορι σε αριστη μηχανικη κατασταση..

taisteal
07/11/2016, 17:27
Για να μη παρεξηγηθώ βάζω το παρακάτω λινκ από αγγελία όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να εξηγήσω καλύτερα που ΕΓΩ δε θα έπαιρνα ποτέ τηλέφωνο.
http://www.car.gr/8754279-yamaha-yzf-r1

Ποτέ πλύσιμο με νερό;;

:lol:

BLiTzER
07/11/2016, 17:47
Άλλωστε σαν πωλητής γιατί να κάνεις μια τέτοιο κίνηση; στη χειρότερη βάζεις κάποια μεταχειρισμένα αν τα δικά σου έχουν βγάλει λινά.

Ε δε σκεφτόμαστε όλοι έτσι. Αυτός που θα βάλει μεταχειρισμένα λάστιχα για "να φύγει", είναι ο ίδιος τύπος που θα πατεντάρει κι άλλη επισκευή/αδυναμία "για να φύγει". Για να γλιτώσει τι; 150€; Μακρυά.

Στη δική μου περίπτωση, είχα πάρει απόφαση ότι δε θα πουληθεί άμεσα, δε βιαζόμουν, η αγγελία υπήρχε και κάποια στιγμή επικοινώνησε κάποιος, το είδε, το έλεγξε, μου προσέφερε καλά λεφτά και το έδωσα. Με λάστιχα που είχα αλλάξει πριν 3 μέρες και από δυνατή επισκευή μοτέρ. Έτυχε. Δεν τα προγραμματίζεις αυτά.

Φυσικά, δε λέω ότι οι δικές μας περιπτώσεις είναι συχνές, αλλά συμβαίνουν.

nikma
07/11/2016, 17:48
Όταν πουλάς το μηχανάκι το κάνεις γιατί σου χρειάζονται χρήματα έτσι; οπότε δε πας να δώσεις 600-700 ευρώ και μετά να περιμένεις να στα πληρώσει ο αγοραστής. Δε μιλάω για τις περιπτώσεις που έκανες το ετήσιο σέρβις και στο εξάμηνο προέκυψε κάτι κι αποφάσισες να το πουλήσεις. Αλλά τα υποτιθέμενο σέρβις (μπουζιά, φίλτρα, ρυθμίσματα, τακάκια, λάδια, υγρά φρένων κλπ) είναι παραμύθια της Χαλιμάς και η εμφανής και πολύ πρόσφατη αλλαγή των ελαστικών είναι κατά τη γνώμη Μου, πολύ ύποπτη. :)
Άλλο το καλοδιατηρημένο μηχανάκι που φαίνεται και εξωτερικά αλλά και σε μηχανικό για επιβεβαίωση.

foogr01
07/11/2016, 18:13
Όταν πουλάς το μηχανάκι το κάνεις γιατί σου χρειάζονται χρήματα έτσι; οπότε δε πας να δώσεις 600-700 ευρώ και μετά να περιμένεις να στα πληρώσει ο αγοραστής. Δε μιλάω για τις περιπτώσεις που έκανες το ετήσιο σέρβις και στο εξάμηνο προέκυψε κάτι κι αποφάσισες να το πουλήσεις. Αλλά τα υποτιθέμενο σέρβις (μπουζιά, φίλτρα, ρυθμίσματα, τακάκια, λάδια, υγρά φρένων κλπ) είναι παραμύθια της Χαλιμάς και η εμφανής και πολύ πρόσφατη αλλαγή των ελαστικών είναι κατά τη γνώμη Μου, πολύ ύποπτη. :)
Άλλο το καλοδιατηρημένο μηχανάκι που φαίνεται και εξωτερικά αλλά και σε μηχανικό για επιβεβαίωση.

@nikma: Γιατί το έχεις συνδέσει τόσο απόλυτα αυτό με τα λάστιχα; Πουλάς το μηχανάκι αλλά το χρησιμοποιείς κιόλας. Δε θες να είναι στην πένα; Παίζεις με την ασφάλειά σου; Επίσης, στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς συνέχεια το μηχανάκι αλλά είναι κοντά η αλλαγή ελαστικών και αλλάξεις δίνεις ένα ακόμα κίνητρο σε υποψήφιο αγοραστή να προτιμήσει το δικό σου από κάποιο άλλο που πρέπει να δώσει επιπλέον χψ ευρώ. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα ακόμα (αν υπάρχουν κι άλλα όπως έξτρα κλπ.) κίνητρο για να πουληθεί και δεν βάζεις π.χ. τα λάστιχα περιμένοντας να βγάλεις κάτι από αυτό.
Εννοείται ότι κάθε μηχανή πριν την αγορά θα την ελέγξει μηχανικός της επιλογής του αγοραστή ή επίσημη αντιπροσωπεία. Πάντα βέβαια υπάρχει η περίπτωση ένα χρέπι εμφανισιακά να αποδειχτεί χρυσός και ένα χρυσό εμφανισιακά να βγει χρέπι. Όλα παίζουν και απλά κοιτάς να ελαχιστοποιήσεις τη στραβή. Μεγάλο ρόλο λοιπόν για μένα παίζει ο άνθρωπος που πουλάει. Αν υπάρχει ένδειξη για το ποιόν του ή αν μπορείς να τον "κόψεις", βοηθάει απίστευτα στο να αποφασίσω.

ptc
07/11/2016, 18:27
Σε μενα παντως λειτουργει αρνητικα οταν βλεπω αγγελιες που λενε πως χρειαζεται λαστιχα (και φαινεται πως οντως τα λαστιχα επρεπε να εχουν αλλαχτει περσι). Μου δειχνει ιδιοκτητη που εχει αποφασισει οτι επειδη θα το δωσει το μηχανακι εχει σταταματησει να ριχνει λεφτα σε αυτο. Κοινως το εχει παρατησει.

teogtp
07/11/2016, 18:39
Ποτέ πλύσιμο με νερό;;

:lol:

Ναι ρε.
Τόσο φτύσιμο που θα έχει φάει για το ξεματιασμα που χώρος για νερό.
:tooth:

AristidisZ
07/11/2016, 19:06
Aν πουλάς το μηχανάκι για να πληρώσεις τα νοίκια, συμφωνώ, δε βάζεις ούτε ένα ευρώ πάνω

Aν το πουλάς με σκοπό να πάρεις άλλο, προφανώς και το συντηρείς

Και αν βάλεις 700 ευρώ πάνω, προφανώς και περιμένεις να καρπωθείς ένα μέρος τους...

bulmont
07/11/2016, 22:22
Όταν πουλάς το μηχανάκι το κάνεις γιατί σου χρειάζονται χρήματα έτσι;.......

Xμ...:hmm: οχι απαραίτητα.........

Εχεις άλλα 5-6 και χρειάζεσαι τον χώρο, επαθες εγκεφαλικό και δεν θα ξαναοδηγήσεις, παντρεύτηκες
και δεν θα ξαναξενοκαβαλήσεις, μεταναστεύεις στην Γη του Πυρός......κλπ,

I-want-a-moto
07/11/2016, 22:34
+Σε όλα τα ωραία που είπατε να είναι έγκυρα (όσο γίνεται) τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας ιδιαίτερα αν αυτά είναι ''υποχρεωτικά'' από τη κάθε φόρμα!!! Π.χ. στα άλογα ΘΕΛΩ να δω πόσα λέει ο κατασκευαστης, κατά προτίμηση σε hp οχι kw , έτσι ώστε να μπορώ να συγκρίνω 2+ μοντέλα χωρις να τρέχω σε άλλες πηγές!!! Μ@λ@κιες του στυλ 47 λεει η γιαμαπα +10 οι ακραπες +5 φιλτροχοανη +50 χάρτης (ατλαντας) = 9000 άλογα δεν τις συζητώ καν...

ionized
07/11/2016, 23:06
1.καθαρες κοντινες φωτο και με λεπτομερειες πχ σε λαστιχα η σημεια που δε τα πιανει η "ολοσωμη"
2.σοβαρο αναλυτικο στυλ γραφης με οχι "το μοτορι η το εργαλειο" κτλ
3.να ειναι οσο γινεται πιο μαμα χωρις ηλιθια αυτοκολλητα καραμητσος τιουνινγκ κτλ
4.ιστορικο σερβις
5.να μην ειναι μονο για γνωστες

nikma
08/11/2016, 01:35
Ξαναλέω άλλο η καλή συντήρηση κι άλλο τα ολοκαίνουργια λάστιχα που φορέθηκαν την ίδια μέρα που μπήκε η αγγελία για να τυφλώσει τον υποψήφιο αγοραστεί.
Ένα μηχανάκι που είναι σωστά συντηρημένο και αποφασίζεις να το πουλήσεις δεν του βάζεις λεφτά πλέον. Η λογική αυτό λέει.
Πολλοί κάτοχοι μηχανών που έχουν βάλει ακριβά πράγματα πάνω για το γούστο τους, συνήθως δεν βρίσκουν να πουλήσουν σε μια συμφέρουσα τιμή και γιαυτό πουλούν τα έξτρα ξεχωριστά και το μηχανάκι μαμά, καλά κάνουν.
Πάντως όποιος ψάχνει μηχανάκι και βασίζεται στα λάστιχα που φοράει...μάλλον κορόιδο θα πιαστεί ;)
Εφόσον σας ενδιαφέρει κάποιο μηχανάκι: κουβέντα (αρκετή) με τον ιδιοκτήτη, τέστ ράιντ, τσέκ από μηχανικό, κάποιο τελικό παζάρεμα κι έφυγες καβάλα :P

Vice
08/11/2016, 08:02
Και την μηχανή που αγόρασα και αυτή που πουλησα ήταν με ολοκαίνουρια λάστιχα πάνω. και τα δύο πωλήθηκαν στην τιμή που ζητούσε η αγγελία.

Δεν σημαίνει οτι κάτι πάει στραβά, απλά σημαίνει οτι ο ιδιοκτήτης την προσέχει, την κινεί και οτι δεν πρόκειται να υποκύψει σε παζάρια. Προτιμώ να δώσω 100-200-500 ευρώ παραπάνω σε αυτόν και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά στον... "ΦιλΑΙ".

Εγω συνήθως κοιτάω να έχει πολλές και καθαρές φωτογραφίες, κοντινές σε αλυσιδογράναζα, λαιμούς, τιμόνια, πλαστικα. Να γράφει επαρκή στοιχεία, να έχει βιβλίο σέρβις και να είναι όσο πιο μαμά γινεται.

AristidisZ
08/11/2016, 08:12
[QUOTE=Vice;2821722] Προτιμώ να δώσω 100-200-500 ευρώ παραπάνω σε αυτόν και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά στον... "ΦιλΑΙ".

/QUOTE]

Το κεφάλι σου ήσυχο δε θα το έχεις ποτέ

Απλά τουλάχιστον ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι άμεσα κάποια πράγματα

Κάτι αντίστοιχα συμβαίνει εξάλλου και με τα αξεσουάρ

Αν εγώ π.χ. θέλω μηχανάκι με τριβάλιτσο, θα δώσω 500 ευρώ παραπάνω στο μηχανάκι που είναι φουλ εξοπλισμένο

Φυσικά, ως αγοραστής απαιτώ να "δαγκώσω" τον πωλητή, υπό την έννοια ότι θα δώσω μέρος του ποσού που αυτός έχει δαπανήσει στα εξτρά (αυτά που με ενδιαφέρουν)

Αντίστοιχα βέβαια ως πωλητής, γνωρίζω ότι δεν θα πάρω όλα τα χρήματα που έχω δαπανήσει. Όμως σίγουρα θα ζητήσω να πάρω πίσω ένα μέρος αυτών

I-want-a-moto
08/11/2016, 14:54
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε το θέμα και που μπήκατε να γράψετε!!! Ώστοσο μέχρι στιγμής είναι λίγο μονόπλευρο καθώς αναφερόμαστε μόνο σε αγγελίες και όχι τόσο στους ίδιους τους πωλητές... Οπότε επαναλαμβάνω: Τι θέλετε από ένα πωλητή??? Εγώ προσωπικά θέλω να είναι διαθέσιμος (σε λογικά πλαίσια),ανοιχτός και έτοιμος για ερωτήσεις και το κυριότερο να ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. Δυστηχώς λίγοι είναι έτσι!!!

teogtp
08/11/2016, 14:57
Τι εννοεις ενδιαφερεται;

ggs
08/11/2016, 15:01
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε το θέμα και που μπήκατε να γράψετε!!! Ώστοσο μέχρι στιγμής είναι λίγο μονόπλευρο καθώς αναφερόμαστε μόνο σε αγγελίες και όχι τόσο στους ίδιους τους πωλητές... Οπότε επαναλαμβάνω: Τι θέλετε από ένα πωλητή??? Εγώ προσωπικά θέλω να είναι διαθέσιμος (σε λογικά πλαίσια),ανοιχτός και έτοιμος για ερωτήσεις και το κυριότερο να ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. Δυστηχώς λίγοι είναι έτσι!!!

καλα , μην νομιζεις οτι ολοι οι αγοραστες θελουν το ιδιο απο τους πωλητες.

υπαρχουν μλκες πωλητες , αλλα υπαρχουν και κατι μλκες αγοραστες...ουουου!!!

sniper
08/11/2016, 15:02
Τι εννοεις ενδιαφερεται;

Να ενδιαφέρεται να την πουλήσει, δεν το θέλουν όλοι.

teogtp
08/11/2016, 15:06
Πιστευω οτι τον "χασομερη" τον πιανεις αμεσως με το πρωτο τηλεφωνο.
Οποτε δεν ασχολεισαι καθολου και προχωρας παρακατω.

I-want-a-moto
08/11/2016, 15:08
Να ενδιαφέρεται να την πουλήσει, δεν το θέλουν όλοι.

+1000 Βάζουν την αγγελία και μετά πιάνουν να μωρέ ξέρεις στραβοκοιμήθηκα και έβαλα ανάποδα τη φανέλα μου και είναι ο ερμής αναδρομος οπότε άλλαξα γνώμη και δεν το δίνω!!! Ενδιαφέρεται σημαίνει πως τα έχει βάλει κάτω και έχει αποφασίσει από πριν αν τη δίνει η όχι και σε περίπτωση που τύχει κάτι φροντίζει να βγάλει την αγγελία...

nikma
08/11/2016, 17:08
teogtp@ πώς τον καταλαβαίνεις αυτόν που δε θα πάρει το μηχανάκι που πουλάς μου λες και μένα να μάθω, έχεις μαντικές ικανότητες :P
Εγώ πιστεύω ότι αν πουλάς το μηχανάκι σου και θέλεις να πουληθεί δεν πρέπει να σνομπάρεις κανένα που δείχνει ενδιαφέρον, ακόμα κι αν το θεωρείς σίγουρα ότι δε θα το πάρει :)

teogtp
08/11/2016, 17:39
teogtp@ πώς τον καταλαβαίνεις αυτόν που δε θα πάρει το μηχανάκι που πουλάς μου λες και μένα να μάθω, έχεις μαντικές ικανότητες :P
Εγώ πιστεύω ότι αν πουλάς το μηχανάκι σου και θέλεις να πουληθεί δεν πρέπει να σνομπάρεις κανένα που δείχνει ενδιαφέρον, ακόμα κι αν το θεωρείς σίγουρα ότι δε θα το πάρει :)

Ξεκινάει η κουβέντα κατ'ευθείαν στο οικονομικό άσχετα αν πουλάς χρεπι ή λουλούδι.
Είναι ένας πολύ καλός λόγος για να καταλάβεις ότι ο αγοραστής έχει φορέσει το προσωπείο του μαυραγοριτη και περιμένει να σου βγάλει τα δόντια. .....
Το ίδιο σε ατάκα "Πάρε μια πάπια που έχω και τα υπόλοιπα σε 843 δόσεις "
Οπότε neeext που έλεγε και μία ψυχή.

Cpt_Slow
09/11/2016, 08:42
Φιλε nikma γιατι θεωρεις οτι πρεπει οπωσδηποτε να γινει καποιο παζαρι? Αν η τιμη της ειναι σωστη οπως και η κατασταση γιατι να γινει? Υπαρχουν οι πωλητες που βαζουν +200-300 ευρω απο αυτα που θελουν για την ριξουν μετα, υπαρχουν και αυτοι που ξερουν ποσα αξιζει η μηχανη και τοσα ζητανε απο την αρχη.

nikma
09/11/2016, 09:12
Cpt_Slow@ Η αυξιμένη προσφορά, η μειωμένη ζήτηση και η οικονομική κρίση, μαζί με τη κουλτούρα μας, ωθούν στη ύπαρξη παζαριού στις πιο πολλές περιπτώσεις. Τώρα αν είσαι large και η τιμή είναι αντίστοιχη της αξίας αγοράζεις στη τιμή που πουλάει ο άλλος.

Cpt_Slow
09/11/2016, 10:45
Δεν ξερω αν εχεις πουλησει ποτε, αλλα εμενα με ενοχλει κατι που το δινω σε τιμια κατασταση και τιμη να θελει ο αλλος να κοψει λευτα με το ζορι, εστω και 100ευρω.

Επισης εμενα μου φαινεται αστειο ατακες του στυλ "δεν εχει φαει ποτε βροχη/δεν κυκλοφορει ποτε με βροχη".
Εξισου αστειο "δεν εχει αναψει ποτε το βεντυλατερ'' :lol:

Vice
09/11/2016, 11:01
αυτό το βαζω-λιγο-παραπανω-για-να-το-κοψω-στο-παζαρι δεν το κατάλαβα ποτέ.

ή είναι συζητήσιμη η τιμή ή δεν είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει γίνει γενική τακτική οπως επίσης δεν εχω καταλάβει την ανάγκη ολων των αγοραστών κα "κοψουν" εστω και 50 ευρώ απο την τιμή. Το θεωρούνε προσωπική επιτυχία; θα τους χλευάσει η κοινωνία αν δεν το κάνουν; τι;

teogtp
09/11/2016, 11:08
Ένα ψαλίδι στην τιμή δεν είναι κακό.
Αλλά άλλο το ψαλίδι και άλλο η ταναλια.
Όπως έχω ξαναπεί, η κρίση έχει βγάλει τον γερολαδα μαυραγοριτη από μέσα μας.
Το ότι πουλάς δεν σημαίνει ότι πείνας. .....;)

zopas
09/11/2016, 13:24
Για αυτο παντα βαζουμε μια πραγματικη τιμη οταν πουλαμε-οχι βεβαια αυτη που θα θελαμε-και σημειωνουμε αυστηρα σπο κατω της τη φραση τελικη τιμη χωρις κανενα παζαρι..

Γλυτωνουν και οι δυο συναλασσομενοι απο την αρχη πολλα δυσαρεστα συναισθηματα..

basilis_k6
09/11/2016, 13:33
Πάντα ζητάς παραπάνω απο όσα θες γιατι παντα θα γινει παζαρι. Ο αγοραστης προτιμά να κόψει 200 ευρω απο σενα και να το αγοράσει παρα να πάρει του διπλανου που δεν του κοβει τιποτα ακομη και σε χαμηλοτερη τιμη.

Vice
09/11/2016, 13:54
Δεν είναι χαζό αυτο; βάζει ο ένας 6400 ευρώ και λεει ο άλλος "Α! 6000"

βλέπει αγγελία 6800 και λεει "Α! 6500....αλλά θα το παζαρέψω 6"

Δηλαδή SONY® και καλά να φέρει την αγγελία ο άλλος στα μέτρα του. Γιαυτό καταλήγει να έχει budget Α και να βάζει στο φίλτρο χρήματα εώς +1000 ευρώ πάνω απο αυτά που δίνει με σκοπό να κάνει παζάρι

Εμένα έτσι με έιχε πάρει κάποιος να μου κάνει παζάρι ενώ είχα στρόγγυλη τιμή στην αγγελία μου (πχ 1000 ευρώ) και τον ρώτησα ευγενικά αλλά και με πολύ λιγη δόση ειρωνίας αν βλέπει πουθενά δίπλα απο την τιμή να γράφει "συζητήσιμη". Φυσικά δεν την πήρε απλά ηθελε να δει ποσο μπορει να κοψει.

sniper
09/11/2016, 13:56
Να αλλάξω τον τίτλο σε "Πως γουστάρουμε να είναι οι αγγελίες";

teogtp
09/11/2016, 13:58
Τι θυμηθηκα!
https://youtu.be/IgkftdjuJng
Στο 16:00 όλα τα λεφτά. ...

Sapadak
09/11/2016, 13:58
Πάντα ζητάς παραπάνω απο όσα θες γιατι παντα θα γινει παζαρι. Ο αγοραστης προτιμά να κόψει 200 ευρω απο σενα και να το αγοράσει παρα να πάρει του διπλανου που δεν του κοβει τιποτα ακομη και σε χαμηλοτερη τιμη.

Αν αυτά που ζητάς ειναι λογικά και ξέρεις γιατι ζητάς τόσα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κόψεις απο τη τιμή που ζητάς, εκτος αν καιγεσαι να πουλήσεις, που αν ισχύει το τελευταιο είναι πάντα αρνητικό για το πωλητη.

basilis_k6
09/11/2016, 14:08
Η αγορά δουλευει με παζαρι. Αμα δεν θες να κανεις παζαρι πουλας φθηνα πολύ. Δυστυχως ετσι ειναι, ολοι θελουν να κοψουν κατι. το ιδιο γινετε και στις μουφα εκπτωσεις. Τρέχουν ολοι να ψωνίσουν στην ιδια τιμη απλα επειδη το ταμπελακι λεει οτι κάποτε έκανε 30 ευρω πανω το παπουτσι.

Εννοειτε οτι αν μιλαμε για car.gr το συζητησημη ειναι must.

Sapadak
09/11/2016, 14:48
Η αγορά δουλευει με παζαρι. Αμα δεν θες να κανεις παζαρι πουλας φθηνα πολύ. Δυστυχως ετσι ειναι, ολοι θελουν να κοψουν κατι. το ιδιο γινετε και στις μουφα εκπτωσεις. Τρέχουν ολοι να ψωνίσουν στην ιδια τιμη απλα επειδη το ταμπελακι λεει οτι κάποτε έκανε 30 ευρω πανω το παπουτσι.

Εννοειτε οτι αν μιλαμε για car.gr το συζητησημη ειναι must.

2 μηχανές και 1 αυτοκίνητο έφυγε στη τιμή που είχα βάλει.
Ισως να πουλούσα φθηνά και να μη το ξέρα ή να έπεσα σε μπρουκληδες αγοραστές :beer:

BLiTzER
09/11/2016, 14:53
2 μηχανές και 1 αυτοκίνητο έφυγε στη τιμή που είχα βάλει.
Ισως να πουλούσα φθηνά και να μη το ξέρα ή να έπεσα σε μπρουκληδες αγοραστές :beer:

Αυτό εξαρτάται από 1. πόσο κοντά βρίσκεσαι στην πραγματική αξία του οχήματος και 2. πόσο βιάζεσαι/έχεις ανάγκη να πουλήσεις. Αν δε βιάζεσαι και δεν απέχεις από τη ρεαλιστική αξία, κάποια στιγμή θα πουληθεί στην τιμή που θέλεις. Αν αυτό συμβεί πολύ γρήγορα, το έδωσες φθηνά.

basilis_k6
09/11/2016, 14:55
Αν η τιμη που θες να πιασεις ειναι στο μεσο ορο και κατω ειναι ευκολο να πουλησεις γρηγορα ενα σωστο οχημα. Το θέμα ειναι αν κυνηγας το μεγιστο οφελος η οχι.

Sapadak
09/11/2016, 15:16
Η τιμή ήταν όσα μου έλειπαν :lol:

Η τιμή ηταν λογική στο δικό μου μυαλό, και για τη κατάσταση του οχήματος όπως την ηξερα εγώ.
Το οτι εκτίμησε ο αγοραστής την ειλικρίνια μου και οτι δε ζητούσα παλαβά νούμερα το έκανε να πουληθεί γρήγορα.

Για την ιστορία στις 2 μηχανές δε μου ζητησε καν να κάνω καλύτερη τιμή, ενώ στο αυτοκίνητο μου ζήτησε καλύτερη τιμή, αρνήθηκα, και του εξήγησα το λόγο που δε θα του κόψω (τραβήχτηκα 50χλμ μακριά γιατι εκει είχε το συνεργείο του), και σηκώθηκα να φύγω.
Τότε δώσαμε τα χέρια και έπεσε το κασέρι

irinia
09/11/2016, 15:37
ΕΧΩ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Η συνταγή είναι απλή.
Πρώτα πρώτα μια καλοστημένη αγγελία χωρίς λάθη,ατέλειες ορθογραφικές,συντακτικές κ.λ.π.
Συνέχεια πολλές και καλές φωτό ,φωτεινές να δείχνουν και λεπτομέρειες.
Βιβλίο σέρβις,χαρτιά ΚΤΕΟ και ότι άλλο αποδεικνύει τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χλμ. μαζί με ιστορικό.
Και τέλος η τιμή και οι τρόπος διαπραγμάτευσης.
Η τιμή πρέπει να είναι δελεαστική,ανταγωνιστική και ανάλογη με την κατάσταση και την ποιότητα της μοτό.
Ο δε τρόπος διαπραγμάτευσης ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ για να μην τη φάτε...!!!
Και θέλει και τύχη..!!

nikma
09/11/2016, 16:34
Αδιαπραγμάτευτη τιμή δεν υπάρχει, γιατί απλά δεν συμφέρει τον ίδιο τον πωλητή. Κι εξηγούμαι όσο πιο πολύ το κρατάς το μηχανάκι με την αδιαπραγμάτευτη πολιτική τόσο χάνει την αξία του γιατί ο χρόνος κυλάει χωρίς να το πουλάς. Επίσης όσο καθυστερεί η πώληση τόσο μεγαλώνει κι η πιθανότατα να φας τα λεφτά που έχεις μαζέψει περιμένοντας να πουληθεί το μηχανάκι που έχεις στη κατοχή σου για να συμπληρωθεί το ποσόν που σου χρειάζεται. Ακόμα όσο καθυστερεί η πώληση της μηχανής σου τόσο ξοδεύεις χρήματα για συντηρήσεις κλπ χωρίς λόγο.
Έχω πουλήσει κι αυτοκίνητα και μηχανάκια και τα συμπεράσματα μου είναι αυτά που περιγράφω μέσα σε αυτή την ενότητα.

irinia
09/11/2016, 18:54
Αδιαπραγμάτευτη τιμή δεν υπάρχει, γιατί απλά δεν συμφέρει τον ίδιο τον πωλητή. Κι εξηγούμαι όσο πιο πολύ το κρατάς το μηχανάκι με την αδιαπραγμάτευτη πολιτική τόσο χάνει την αξία του γιατί ο χρόνος κυλάει χωρίς να το πουλάς. Επίσης όσο καθυστερεί η πώληση τόσο μεγαλώνει κι η πιθανότατα να φας τα λεφτά που έχεις μαζέψει περιμένοντας να πουληθεί το μηχανάκι που έχεις στη κατοχή σου για να συμπληρωθεί το ποσόν που σου χρειάζεται. Ακόμα όσο καθυστερεί η πώληση της μηχανής σου τόσο ξοδεύεις χρήματα για συντηρήσεις κλπ χωρίς λόγο.
Έχω πουλήσει κι αυτοκίνητα και μηχανάκια και τα συμπεράσματα μου είναι αυτά που περιγράφω μέσα σε αυτή την ενότητα.

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

Ή φταίω εγώ που δεν σου έδωσα να καταλάβεις.
ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ πρέπει να είναι ο τρόπος συναλλαγής .
δεν αναφερόμουν στην τιμή.

nikma
09/11/2016, 20:41
irinia@ "αδιαπραγμάτευτος τρόπος συναλλαγής" ? Ομολογώ ότι δε το πιάνω, αλλά δεν έχει σημασία :)
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι χρειάζεται και τύχη.

amyroukai
09/11/2016, 20:44
irinia@ "αδιαπραγμάτευτος τρόπος συναλλαγής" ? Ομολογώ ότι δε το πιάνω, αλλά δεν έχει σημασία :)

το έχει γράψει και εδώ και αλλού τι εννοεί αλλά πρέπει να είσαι ειδικευμένος Τερενσολόγος γιατί εκεί που πρέπει δεν τα γράφει.

ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Και μετά η μεταβίβαση,και μάλιστα πας στην τράπεζα και βλέπεις
και τη γνησιότητα των χρημάτων καταθέτοντας τα ή απλά μετρώντας τα
σε μια τράπεζα που σε ξέρουν.

irinia
10/11/2016, 02:28

ΤΙ ΕΝΝΟΩ

Όσα μηχανάκια και να έδωσα,κανένα δεν το έδωσα για βόλτα στον κάθε υποψήφιο αγοραστή,
και όταν ήρθε η ώρα διασφάλισα πρώτα τα χρήματα και μετά αμέσως έκανα την μεταβίβαση
για να ασφαλίσω και πιθανά άσχημα σενάρια με το νόμο,π.χ. μία κλήση από τον νέο ιδιοκτήτη
,ένα τροχαίο,μια αλητεία κ.λ.π.,με υπεύθυνη δήλωση από τα ΚΕΠ που έγραφε και την ώρα παραλαβής..!!
Όπως γίνεται δηλαδή όταν πάμε να αγοράσουμε από ένα επώνυμο μαγαζί,πρώτα πληρώνεις
και μετά το παίρνεις,όποιος ήθελε έλεγχο,πολύ ευχαρίστως στην ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ,
φέρε και τον μάστορα αν θέλεις, και αν το αγόραζε, τον έλεγχο τον πλήρωνα εγώ,30,50 όσα ζήταγαν.
Επίσης να ξέρετε ότι αν είστε ΕΝΤΙΜΟΙ στη συναλλαγή αυτό είναι το πιο σημαντικό..!!
Έδωσα ένα βαραντέρο που είχε πέσει και από τις δύο μεριές,χωρίς μεγάλη ζημιά,μόνο τα πλαινά πλαστικά είχαν φθαρεί,ΑΛΛΑ τα είχα κρατήσει και τα έδειξα και τα έδωσα και τα δύο στον αγοραστή.
Αυτός είδε τη ζημιά,εκτίμησε ότι δεν ήταν κάτι σπουδαίο και αγόρασε το μηχανάκι.
Σε διαφορετική περίπτωση με τα λόγια δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιον για κάτι,φαντάζεται διάφορα..!!

toyar
10/11/2016, 05:41
τα πολλα λογια στην αγγελια ειναι περιττα
οι πολλες φωτο ειναι απαραιτητες
αν πουλαγα θα ελεγα την αληθεια ωστε ο πωλητης να μην αισθανθει οτι παω να τον κοροιδεψω
λαστιχα δεν θα αλλαζα ωστε να βαλει ο επομενος οποια θελει
στην τιμη θα εβαζα λιιιιγο παραπανω ωστε να εχει ο αλλος τη χαρα οτι του εκοψα σαν κινηση καλης θελησης
αν ειχα ενα ρημαδι θα το σκοτωνα οσο οσο αφου εξηγουσα στον αγοραστη ακριβως τι αγοραζει
δεν υπαρχει λογος να ξεφτιλιστω για 200-300 ευρω

nikma
10/11/2016, 09:24
toyar@ Σωστός!