View Full Version : καινουρια λαστιχα με παλια ημερομηνια ?
Kickstart
10/06/2024, 07:28
τα βαζεις εννοείται φίλε
βάλτα,
σωστες συνθήκες αποθήκευσης δεν υπάρχουν ή καλύτερα ειναι μη εφαρμόσιμες εδω
SeniorCanardo
10/06/2024, 09:59
"Το φθηνό το κρέας τα σκυλιά το τρώνε" που λες και εσύ... (εκτός και αν δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση).:rolleyes:
Υποτίθεται ότι μετά την 5ετία έρχεται μια φυσική γήρανση του υλικού, που επιταχύνεται ανάλογα τις συνθήκες.
Εγώ θα τα έβαζα, αλλά δεν είμαι γρήγορος, δεν το κυνηγάω στους δρόμους, πίστα ούτε καν, το μηχανάκι είναι ψοφίμι και πάντα έχοντας συνείδηση ότι φοράω ένα παλιότερο λάστιχο.
Τώρα, μεγάλο παιδί είσαι, αν σου προκαλεί άγχος και σου στερεί χαρά, δώσε το επιπλέον 150άρι και άστο να πάει στο καλό.
Αν δεν σε χαλάει βάλτα.
harris_x
10/06/2024, 10:05
Κι εγώ θα τα έβαζα.
2stroker
11/06/2024, 09:05
Αν ειναι οντως σωστα αποθηκευμενα και σου τα δινει σε αυτη την τιμη βαλτα. Νομιζω και εγω θα τα εβαζα.
doctoras
13/06/2024, 16:22
Ρωταω εδω για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Κοιτωντας για λαστιχα για το RC390 επεσα πανω σε προσφορα του Tyrepro που εχει εκπτωση 15% σε λαστιχα DOT22. Μαζι με μια εκπτωση 5% για αγορα σετ φτανουμε στην εξευτελιστικη τιμη των 185€ για σετ Dunlop Sportsmart TT με ημερομηνια παραγωγης το 2022. Απο τη μια η τιμη ειναι μεγαλο δελεαρ και λογικα τα λαστιχα θα ειναι σωστα συντηρημενα, αλλα η μηχανη δε θα γραφει χιλιομετρα, οποτε παιζει τα λαστιχα να μεινουν καιρο πανω στη μηχανη (εφοσον δεν την πουλησω σε κανα χρονο :p). Γνωμες;
Αρχικά όταν ειδα το ποστ λεω έχει πλάκα να είναι αυτά που φόρεσα και έβγαλα σε μια βολτα γιατί ταιριάζουν οι ημερομηνίες, αλλά πρέπει να είναι διαφορετικές διαστάσεις όποτε άκυρο :)
Αν η προσφορά είναι καλή και αυτά φαίνονται ότι διατηρήθηκαν σκιερό μέρος τα βάζεις
Αν θέλεις να μπαίνεις πίστα και δε θέλεις να ρισκάρεις ούτε με την ιδέα, τότε πιο φρέσκα
Ρωταω εδω για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Κοιτωντας για λαστιχα για το RC390 επεσα πανω σε προσφορα του Tyrepro που εχει εκπτωση 15% σε λαστιχα DOT22. Μαζι με μια εκπτωση 5% για αγορα σετ φτανουμε στην εξευτελιστικη τιμη των 185€ για σετ Dunlop Sportsmart TT με ημερομηνια παραγωγης το 2022. Απο τη μια η τιμη ειναι μεγαλο δελεαρ και λογικα τα λαστιχα θα ειναι σωστα συντηρημενα, αλλα η μηχανη δε θα γραφει χιλιομετρα, οποτε παιζει τα λαστιχα να μεινουν καιρο πανω στη μηχανη (εφοσον δεν την πουλησω σε κανα χρονο :p). Γνωμες;
Ακολουθησα την κοινη γνωμη και προχωρησα. Τελικα εβαλα μπροστινο Dunlop TT του 2021 στην τιμη των 75€. Κρατησα το Continental πισω μιας και η μηχανη εχει 40 αλογα και TC, οποτε δεν υπαρχουν ιδιαιτερες απαιτησεις για το πισω. Σημερα δοκιμαστηκε στο Ρυσιο και θυμηθηκα ποσο μου ειχε λειψει η αισθηση του μαλακου λαστιχου μετα απο τρια χρονια περιπου. Απο το δευτερο session εξυνα μαρσπιε αβερτα. Αν εχει καποια διαφορα το λαστιχο τριετιας απο το καινουριο εγω δεν το καταλαβα παντως...
Best value for money αναβαθμιση που εχω κανει σε μηχανη. Με ενα πενηνταρικακι (θα δωσω και το μπροστινο που ειναι στο 75% ενα εικοσαρικο) αλλαξε η μηχανη.