View Full Version : Δίπλωμα και Ασφάλεια...
I-want-a-moto
15/11/2016, 15:47
Μιας και το δίπλωμά μου βγήκε πρόσφατα δεν έχω τροποποιήσει την ασφάλεια στο κουτί και στο μοτόρι για να συμπεριλαμβάνει άτομα κάτω των 21 (νομίζω 21). Το πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα είναι πως χρειάζονται λέει το δίπλωμα μου για να γίνει η επέκταση και αναρωτιέμαι γιατί... Εφόσον η ασφάλεια είναι στο όνομα του πατέρα μου και το δικό του δίπλωμα υπερκαλύπτει το δικό μου γιατί με τρέχουνε? Δεν έχει κανένα νόημα αν το σκεφτείς καθώς η ασφάλεια καλύπτει ανεξάρτητα από τον οδηγό ε τη προυπόθεση να έχει το κατάληλο δίπλωμα αλλά αυτό ισχύει για όταν γίνει κάτι όχι για την έκδοσή της... Υπάρχει κάτι που παραβλέπω? Χωρίς τη ρύθμιση τι κυρώσεις έχω?
Μιας και το δίπλωμά μου βγήκε πρόσφατα δεν έχω τροποποιήσει την ασφάλεια στο κουτί και στο μοτόρι για να συμπεριλαμβάνει άτομα κάτω των 21 (νομίζω 21). Το πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα είναι πως χρειάζονται λέει το δίπλωμα μου για να γίνει η επέκταση και αναρωτιέμαι γιατί... Εφόσον η ασφάλεια είναι στο όνομα του πατέρα μου και το δικό του δίπλωμα υπερκαλύπτει το δικό μου γιατί με τρέχουνε? Δεν έχει κανένα νόημα αν το σκεφτείς καθώς η ασφάλεια καλύπτει ανεξάρτητα από τον οδηγό ε τη προυπόθεση να έχει το κατάληλο δίπλωμα αλλά αυτό ισχύει για όταν γίνει κάτι όχι για την έκδοσή της... Υπάρχει κάτι που παραβλέπω? Χωρίς τη ρύθμιση τι κυρώσεις έχω?
Ναι
Υπάρχει επασφαλιστρο νέου οδηγού
Αν εμπλακείς σε ατύχημα, θα είσαι ουσιαστικά ανασφάλιστος.
I-want-a-moto
15/11/2016, 15:53
Αν εμπλακείς σε ατύχημα, θα είσαι ουσιαστικά ανασφάλιστος.
Η λογική αυτό λέει αλλά δίπλωμα έχω οπότε πέφτει κάπου ανάμεσα, νομίζω πως σε καλύπτουν μεν αλλα πληρώνεις πρόστιμο δε. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό καθώς θέλω να τις τροποποιήσω τις ασφάλειες το θέα είναι πως χρειάζονται το δίπλωμα μου και δεν καταλαβαίνω γιατί...
Η λογική αυτό λέει αλλά δίπλωμα έχω οπότε πέφτει κάπου ανάμεσα, νομίζω πως σε καλύπτουν μεν αλλα πληρώνεις πρόστιμο δε. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό καθώς θέλω να τις τροποποιήσω τις ασφάλειες το θέα είναι πως χρειάζονται το δίπλωμα μου και δεν καταλαβαίνω γιατί...
Γιατι εισαι νέος οδηγός ρε παλικάρι.
Δε θα σε καλύψει η ασφαλιστική, γιατι δεν ενημερώθηκε οτι κάποιος νέος οδηγάει το οχημα
I-want-a-moto
15/11/2016, 15:54
Ναι
Υπάρχει επασφαλιστρο νέου οδηγού
Επασφάλιστρο? Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες?
I-want-a-moto
15/11/2016, 15:56
Γιατι εισαι νέος οδηγός ρε παλικάρι.
Δε θα σε καλύψει η ασφαλιστική, γιατι δεν ενημερώθηκε οτι κάποιος νέος οδηγάει το οχημα
Ναι το ξέρω ότι πρέπει να ενημερωθεί αλλά δεν της φτάνει αυτό θέλει το δίπλωμα μου και αυτό δεν το καταλαβαίνω...
Δες εδω (http://asfaliaonline.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD-23-%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%AE-%CE%AC/), εδω (http://www.insuranceforum.gr/forum/viewtopic.php?f=44&t=49&start=0)
Δίπλωμα και ασφάλεια είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Όταν σου ξεκαθαρίζουν ότι οι νέοι οδηγοί υπάγονται σε διαφορετική ρύθμιση και δεν την κάνεις, ΔΕ θα σε καλύψουν. Δε θα σου καλύψουν το 10% ή το 30% ή το 70% ή "κάπου ανάμεσα". Θα σου καλύψουν ακριβώς το 0%.
Δε χρειάζεται να καταλάβεις γιατί. Δε σου ζήτησαν να τους πλύνεις τα πιάτα. Ένα επίσημο έγγραφο σου ζήτησαν.
I-want-a-moto
15/11/2016, 16:00
Δες εδω (http://asfaliaonline.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD-23-%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%AE-%CE%AC/), εδω (http://www.insuranceforum.gr/forum/viewtopic.php?f=44&t=49&start=0)
Οκ συμφωνώ και το καταλαβαίνω (δεν ήξερα ότι λέγετε επασφάλιστρο...) αλλά γιατί χρειάζεται το δίπλωμα του νέου οδηγού για να γίνει το επασφάλιστρο?
Οκ συμφωνώ και το καταλαβαίνω (δεν ήξερα ότι λέγετε επασφάλιστρο...) αλλά γιατί χρειάζεται το δίπλωμα του νέου οδηγού για να γίνει το επασφάλιστρο?
Πως θα ξέρουν αν εμπιπτεις σε κάποια κατηγορία? Επειδή τους το είπες?
I-want-a-moto
15/11/2016, 16:01
Δίπλωμα και ασφάλεια είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Όταν σου ξεκαθαρίζουν ότι οι νέοι οδηγοί υπάγονται σε διαφορετική ρύθμιση και δεν την κάνεις, ΔΕ θα σε καλύψουν. Δε θα σου καλύψουν το 10% ή το 30% ή το 70% ή "κάπου ανάμεσα". Θα σου καλύψουν ακριβώς το 0%.
Δε χρειάζεται να καταλάβεις γιατί. Δε σου ζήτησαν να τους πλύνεις τα πιάτα. Ένα επίσημο έγγραφο σου ζήτησαν.
Δε χρειάζεται να γίνεστε επιθετικοί μια ερώτηση έκανα και όπως είπα σκοπεύω να το κάνω το επασφάλιστρο...
I-want-a-moto
15/11/2016, 16:05
Πως θα ξέρουν αν εμπιπτεις σε κάποια κατηγορία? Επειδή τους το είπες?
Ε ναι? Και άμα γίνει κάτι και δεν πέφτω εγώ την πληρώνω όχι αυτοί!!! Άμα επρόκειτο για εταιρικό όχημα που το οδηγούν νέοι οδηγοί θα τους πήγαινα τα διπλώματα 1-1 να τα δούν? Για αυτό λέω πως δεν βγάζει νόημα... δηλαδή άμα κάνω επέκταση για χαλαζόπτωση πρέπει να αποδείξω πως ρίχνει χαλάζι συχνα στην περιοχή μου αλλιως δε...
Δλδ...το πρόβλημα σου είναι, για ποιό λόγο πρέπει να δεί το δίπλωμα σου η εταιρία που θέλεις να σε καλύπτει?
Δε χρειάζεται να γίνεστε επιθετικοί μια ερώτηση έκανα και όπως είπα σκοπεύω να το κάνω το επασφάλιστρο...
Μα ανοίγεις ολόκληρο thread για να ρωτήσεις γιατί μια ασφαλιστική ζητάει την άδεια οδήγησης για να συνάψει ένα συμβόλαιο, κάτι απολύτως προφανές. Επόμενη ερώτηση θα είναι γιατί σε ρωτάνε όλες αυτές τις αηδίες περί ΚΟΚ για να σου δώσουν άδεια οδήγησης.
Ε ναι? Και άμα γίνει κάτι και δεν πέφτω εγώ την πληρώνω όχι αυτοί!!! Άμα επρόκειτο για εταιρικό όχημα που το οδηγούν νέοι οδηγοί θα τους πήγαινα τα διπλώματα 1-1 να τα δούν? Για αυτό λέω πως δεν βγάζει νόημα... δηλαδή άμα κάνω επέκταση για χαλαζόπτωση πρέπει να αποδείξω πως ρίχνει χαλάζι συχνα στην περιοχή μου αλλιως δε...
what? :lol:
Και άμα γίνει κάτι και δεν πέφτω εγώ την πληρώνω όχι αυτοί!!!
Μπορείς να κυκλοφορείς και ανασφάλιστος, so?
Άμα επρόκειτο για εταιρικό όχημα που το οδηγούν νέοι οδηγοί θα τους πήγαινα τα διπλώματα 1-1 να τα δούν?
Σε εταιρικό όχημα πάντως μας ζήτησαν απο όλους τους πιθανούς οδηγούς τα διπλώματα
δηλαδή άμα κάνω επέκταση για χαλαζόπτωση πρέπει να αποδείξω πως ρίχνει χαλάζι συχνα στην περιοχή μου αλλιως δε...
Οχι
Αλλά θα πρέπει να αποδείξεις οτι οταν πας να στο φτιάξουν εκει που ήσουν έριξε χαλάζι
I-want-a-moto
15/11/2016, 16:09
Δλδ...το πρόβλημα σου είναι, για ποιό λόγο πρέπει να δεί το δίπλωμα σου η εταιρία που θέλεις να σε καλύπτει?
Ναι ακριβώς αυτό και είσαι ο πρώτος που το καταλαβαίνει!!! Εφόσον η ασφάλεια δεν είναι και ούτε θα είναι στο όνομα μου, τι το χρειάζονται το δίπλωά μου τόσο απλό πραγματικά...
I-want-a-moto
15/11/2016, 16:12
what? :lol:
Μπορείς να κυκλοφορείς και ανασφάλιστος, so?
Σε εταιρικό όχημα πάντως μας ζήτησαν απο όλους τους πιθανούς οδηγούς τα διπλώματα
Οχι
Αλλά θα πρέπει να αποδείξεις οτι οταν πας να στο φτιάξουν εκει που ήσουν έριξε χαλάζι
Απλώς δεν το βρίσκω λογικό και μιας και μου προκαλεί πρόβλημα (είμαι ανασφάλιστος όπως είπατε μέχρι να τους το πάω) είπα να το ποστάρω εδώ γιατί ίσως βλέπετε κάτι που εγώ παραβλέπω τόσο απλό...Σας ευχαριστώ πάντως!!! :beer:
pipe_smoker
15/11/2016, 16:15
Ναι ακριβώς αυτό και είσαι ο πρώτος που το καταλαβαίνει!!! Εφόσον η ασφάλεια δεν είναι και ούτε θα είναι στο όνομα μου, τι το χρειάζονται το δίπλωά μου τόσο απλό πραγματικά...
Με το μπαρδόν ρε μάστορα, αλλά τί σκάλωμα έχεις να μη δουν το δίπλωμά σου?
Γυμνή φωτογραφία σου μετά απο κρύο μπάνιο έχει επάνω?
I-want-a-moto
15/11/2016, 16:16
Μα ανοίγεις ολόκληρο thread για να ρωτήσεις γιατί μια ασφαλιστική ζητάει την άδεια οδήγησης για να συνάψει ένα συμβόλαιο, κάτι απολύτως προφανές. Επόμενη ερώτηση θα είναι γιατί σε ρωτάνε όλες αυτές τις αηδίες περί ΚΟΚ για να σου δώσουν άδεια οδήγησης.
Συμβόλαιο φίλε BLiTzER υπάρχει μίλαμε για τροποποίηση του με όφελος τις ασφαλιστικής $$$. Το θέμα κάθε άλλο παρά περιττό είναι γιατί αν διάβασες τα λινκ του Sapadak πολλοί παραβλέπουν το επασφάλιστρο νέου οδηγού οπότε το θέμα μπορει να φανεί χρήσιμο... :beer:
Ε, γιατί μάλλον έχουν το δικαίωμα να ξέρουν αν αυτός που θα πρέπει να πληρώσουν στη στραβή, έχει όντως δίπλωμα ή λέει παπάτζες.
Μάλλον το έχεις λίγο μπερδεμένο στο μυαλό σου, αφού εμπλέκεις και το "ανώτερο" δίπλωμα του πατέρα σου που υπερκαλύπτει το δικό σου. Ο πατέρας σου θα οδηγεί, ή εσύ?
I-want-a-moto
15/11/2016, 16:18
Με το μπαρδόν ρε μάστορα, αλλά τί σκάλωμα έχεις να μη δουν το δίπλωμά σου?
Γυμνή φωτογραφία σου μετά απο κρύο μπάνιο έχει επάνω?
Όχι απλά το χρησιμοποιώ καθημερινά οπότε δε πορώ να το δώσω εύκολα στο πατέρα μου και δεν ταιριάζουν οι ώρες μας για να πάμε μαζί... Αυτό είναι όλο!!! :beer:
Συμβόλαιο φίλε BLiTzER υπάρχει μίλαμε για τροποποίηση του με όφελος τις ασφαλιστικής $$$. Το θέμα κάθε άλλο παρά περιττό είναι γιατί αν διάβασες τα λινκ του Sapadak πολλοί παραβλέπουν το επασφάλιστρο νέου οδηγού οπότε το θέμα μπορει να φανεί χρήσιμο... :beer:
Το συμβόλαιο χρειάζεται τροποποίηση οπότε λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δύο πράγματα σε ρωτάνε (εκτός των στοιχείων σου) όταν ζητάς συμβόλαιο: αν υπάρχει οδηγός κάτω των 23 ετών και αν υπάρχει οδηγός με δίπλωμα νεότερο του ενός έτους. Προφανώς δεν τα ρωτάνε για γκάλοπ της σούπερ Κατερίνας, αλλά γιατί ένα τέτοιο συμβόλαιο έχει αυξημένα ασφάλιστρα, αφού ένας τέτοιος οδηγός έχει περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει ατύχημα.
Cpt. Haddock
15/11/2016, 16:19
Ρε φιλε, σε καθε ποστ ρωτας "τι χρειάζονται το διπλωμά μου", σε καθε ποστ σου απαντάμε και μετά ξαναρωτάς :lol:
Δεν καταλαβαινω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις
(και γενικώς ποιό ειναι το σκάλωμά σου να τους πας το διπλωμα που έβγαλες).
Απλή λογική: Νέος οδηγός => μεγαλυτερο ρισκο ατυχημάτων (έστω θεωρητικα) => επασφάλιστρο => αναγκη ύπαρξης εγγράφου που να πιστοποιεί οτι εισαι νέος οδηγός => σου ζητάνε το διπλωμα.
Κανόνισε να μας ρωτησεις γιατι στην τράπεζα σου ζητάνε ταυτοτητα αν πας να κάνεις αναληψη :lol:
I-want-a-moto
15/11/2016, 16:22
Ε, γιατί μάλλον έχουν το δικαίωμα να ξέρουν αν αυτός που θα πρέπει να πληρώσουν στη στραβή, έχει όντως δίπλωμα ή λέει παπάτζες.
Μάλλον το έχεις λίγο μπερδεμένο στο μυαλό σου, αφού εμπλέκεις και το "ανώτερο" δίπλωμα του πατέρα σου που υπερκαλύπτει το δικό σου. Ο πατέρας σου θα οδηγεί, ή εσύ?
Η ασφάλει ΚΑΛΥΠΤΕΙ τον οποιοδήποτε οδηγό με την προυπόθεση να έχει το ΚΑΤΆΛΗΛΟ δίπλωμα και να έχει πληρώσει το ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ σε περίπτωση που ανήκει στη κατηγορία αυτη. Αν το ασφαλίσω εγώ και το δώσω σε εσένα με τη προυπόθεση πως έχουμε και οι δύο άδεια οδήγησης θα σε καλύψει σωστά? Δε χρειάζεται να σε δηλώσω πουθενά... :beer:
Όχι, δε χρειάζεται. Δε σε παραξενεύει αυτό; Κάτι ύποπτο πρέπει να συμβαίνει.
Η ασφάλει ΚΑΛΥΠΤΕΙ τον οποιοδήποτε οδηγό με την προυπόθεση να έχει το ΚΑΤΆΛΗΛΟ δίπλωμα και να έχει πληρώσει το ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ σε περίπτωση που ανήκει στη κατηγορία αυτη. Αν το ασφαλίσω εγώ και το δώσω σε εσένα με τη προυπόθεση πως έχουμε και οι δύο άδεια οδήγησης θα σε καλύψει σωστά? Δε χρειάζεται να σε δηλώσω πουθενά... :beer:
Οκ...μιας και σήμερα πήγα σε άλλη ασφαλιστική το αυτοκίνητο, μου ζήτησαν δίπλωμα και άδεια.
Τι το θέλουν, εφόσον έχω το κατάλληλο δίπλωμα και θα με καλύψει αν γίνει η στραβή? Ελα μου ντε...
I-want-a-moto
15/11/2016, 16:32
Όχι, δε χρειάζεται. Δε σε παραξενεύει αυτό; Κάτι ύποπτο πρέπει να συμβαίνει.
Άρα γιατί να χρειάζεται στην περίπτωσή μου για να γίνει η επέκταση? Στην ουσία δηλώνεις πως το όχημα θα οδηγείται από άτομο κάτω των 21 που έχει δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο πληρώνεις και φεύγεις... Αλλά προφανώς δεν αρκεί και χρειάζονται και το δίπλωμα του ατόμου αυτού... Ενώ η ασφάλεια έχει γίνει με άλλο δίπλωμα... μόνο εγώ το βρίσκω κουφό?
Cpt. Haddock
15/11/2016, 16:33
μόνο εγώ το βρίσκω κουφό?
Ναι.
Άρα γιατί να χρειάζεται στην περίπτωσή μου για να γίνει η επέκταση? Στην ουσία δηλώνεις πως το όχημα θα οδηγείται από άτομο κάτω των 21 που έχει δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο πληρώνεις και φεύγεις... Αλλά προφανώς δεν αρκεί και χρειάζονται και το δίπλωμα του ατόμου αυτού... Ενώ η ασφάλεια έχει γίνει με άλλο δίπλωμα... μόνο εγώ το βρίσκω κουφό?
Αν αυτός ο άλλος, ο νέος ντε, ο κάτω των 21, έχει ΗΔΗ εμπλακει σε 3-4-14 ατυχήματα, πιστευεις το επασφάλιστρο θα ειναι το ίδιο με αν δεν έιχε εμπλακει?
Απάντα και συνεχίζουμε
Θέλουν να ξέρουν ποιος είναι αυτός ο νέος οδηγός, που ίσως τους στοιχίσει στο μέλλον και τι δίπλωμα κατέχει. Τόσο απλό είναι. Για ασφαλιστικές μιλάμε. Δε θέλουν να αφήνουν τρύπες, κενά, τα οποία ίσως τους κοστίσουν.
amyroukai
15/11/2016, 16:38
πραγματικά, θα σου πάρει ένα λεπτό να δώσεις στον πατέρα σου μιά φωτοτυπία του διπλώματος ή να στείλεις στον ασφαλιστή σου ένα email με φωτογραφία του διπλώματος. Δεν βαριέσαι να το συζητάς πόσην ώρα, κάτι που θα είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει;
Cpt. Haddock
15/11/2016, 16:40
πραγματικά, θα σου πάρει ένα λεπτό να δώσεις στον πατέρα σου μιά φωτοτυπία του διπλώματος ή να στείλεις στον ασφαλιστή σου ένα email με φωτογραφία του διπλώματος. Δεν βαριέσαι να το συζητάς πόσην ώρα, κάτι που θα είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει;
Μα δεν καταλαβαινει γιατι του το ζητάνε λεμε :lol:
Ελπιζω τουλάχιστον να καταλαβαινει γιατι πρέπει να το έχει μαζι του όταν οδηγει, μην τον σταματησουν σε μπλοκο, του το ζητήσουν και έχουμε αλλο θρεντ με δράματα :lol:
amyroukai
15/11/2016, 16:46
τι λες, ο άη γουαντ α φώτο από το Ναύπλιο οδηγεί με φωτοτυπία θεωρημένη, ο άη γουαντ α μότο θα φέρει το πρωτότυπο; πριτς!
pipe_smoker
15/11/2016, 17:24
Αυτο ακριβως.
Δε χρειαζεται καν να αποχωριστείς το δίπλωμα σου.
Μια φωτογραφια το βγάζεις με το κινητό και το στελνεις με mail και τελος.
(Τη φωτογραφια μπρος πισω. Μη ρωτήσεις γιατι θέλουν και το πισω:lol:)
Cpt. Haddock
15/11/2016, 17:31
(Τη φωτογραφια μπρος πισω. Μη ρωτήσεις γιατι θέλουν και το πισω:lol:)
Διεστραμένες παλιοεταιρίες :mad:
Η νεα ασφάλεια που εκανα,δεν ζήτησε δίπλωμα.
Είπα να βάλω μπρος το νήμα γιατί είδα ότι έκανε "κοιλια"
:D
pipe_smoker
15/11/2016, 17:57
Διεστραμένες παλιοεταιρίες :mad:
Ή μερακλίδικες:D
o_gavros
15/11/2016, 18:18
να έτσι τους παίρνετε απο τα μούτρα κάθε φορά και καθόμαστε εμείς οι λοιποί στο παγωτάκι μετά
Καταρχην οδηγει ο οποιοσδηποτε κατεχει το αναλογο διπλωμα οδηγησης οποιοδηποτε οχημα. Αν το οχημα δεν ειναι της ιδιοκτησιας του πρεπει να γνωριζει ο ιδιοκτητης οτι θα το οδηγησει.
Δευτερον η ασφαλεια σε καλυπτει στη περιπτωση που δεν εχεις βαλει επασφαλιστρο, αποζημειωνει κανονικοτατα τον παθοντα και απλα πληρωνεις ενα προστιμο που ποικιλει αναλογα την ασφαλιστικη. Οπως επισης ποικιλει και το επασφαλιστρο που εχει η καθε μια.
Τριτον (ετσι εγκυκλοπαιδικα) Αν οδηγεις χωρις διπλωμα και εισαι παθων (δηλαδη δεν ευθυνεσαι συμφωνα με τον ΚΟΚ και τις συνθηκες του ατυχηματος) αποζημειωνεσαι την ζημια σου υλικη ή σωματικη κανονικοτατα.
Τεταρτον, δωσε ρε ανθρωπε το διπλωμα σου, θελει να ξερει η ασφαλιστικη ποιος ειναι ο νεος οδηγος και να καταχωρισει την ημερομηνια που θα βγει αυτοματα το επασφαλιστρο βαση του διπλωματος. Κανε τη ζωη σου ευκολη.
και το όνομα σου,εσύ μπορείς να λες ότι είσαι ο Μ.Αλέξανδρος και ότι έχεις δίπλωμα και για airbus
Mην φοβάσαι δεν θα σου κάνουν μαύρη μαγεία,βουντού κλπ
newrider125
22/11/2016, 17:39
Και εγώ δίνω εξετάσεις για δίπλωμα μεθαύριο ( επιτέλους ) αλλά το καρτελάκι θα μου έρθει σε 4-5 μήνες όπως μου είπε ο δάσκαλος . Πήγα και ρώτησα στην ασφαλιστική και μου είπαν θέλω το καρτελάκι δεν με νοιάζει ότι το έχεις πάρει ... Τι κάνω εγώ τελικά οδηγώ και άγιος ο θεός ή περιμένω το καρτελάκι
amyroukai
22/11/2016, 17:48
απλό, δεν οδηγείς ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ, περιμένεις το καρτελάκι.
για να μην ανοιγω νεο θεμα:
φιλος πηρε μηχανη στο ονομα της μανας του (δε ξερω πως εγινε και αν ειναι παρανομο η οχι), η οποια δεν εχει διπλωμα για κανενα 2κυκλο.
η ασφαλεια εχει βγει κανονικα στο ονομα της (αλλο ακυρο και αυτο).
του λεω πως δεν ειναι καλυμενος ουτε αυτος ουτε η μαμα σε περιπτωση ατυχηματος και θα μπλεξουν ασχημα. καλυτερα να παρει το μοτο στο ονομα του και να κανει ασφαλεια σαυτον.
κανω λαθος? γινεται να τον καλυπτει η ασφαλεια ετσι οπως τα εχει κανει?
amyroukai
23/11/2016, 22:18
ε όχι και τόσο, αν κρίνω από κάποιους που έγραψαν πως μερικές ασφάλειες δεν ζητάνε το δίπλωμα σου για να βγουν.
φυσικά αν τρακάρει, τους πήρε ο γεροδιάολος και τους σήκωσε και τους δύο.
astroman76
23/11/2016, 22:34
Και εγώ δίνω εξετάσεις για δίπλωμα μεθαύριο ( επιτέλους ) αλλά το καρτελάκι θα μου έρθει σε 4-5 μήνες όπως μου είπε ο δάσκαλος . Πήγα και ρώτησα στην ασφαλιστική και μου είπαν θέλω το καρτελάκι δεν με νοιάζει ότι το έχεις πάρει ... Τι κάνω εγώ τελικά οδηγώ και άγιος ο θεός ή περιμένω το καρτελάκι
και οποιον παρει ο Χαρος θες να πεις..
astroman76
23/11/2016, 22:36
φιλος πηρε μηχανη στο ονομα της μανας του (δε ξερω πως εγινε και αν ειναι παρανομο η οχι), η οποια δεν εχει διπλωμα για κανενα 2κυκλο.
του λεω πως δεν ειναι καλυμενος ουτε αυτος ουτε η μαμα σε περιπτωση ατυχηματος και θα μπλεξουν ασχημα. καλυτερα να παρει το μοτο στο ονομα του και να κανει ασφαλεια σαυτον.
το να παρεις στο ονομα καποιου δεν ειναι περιεργο το περιεργο ειναι οτι της βγαλαν ασφαλεια... φυσικα ο Ασφαλιστης θελει να παρει τα μπονους και δεν τον νιαζει καθολου με το αποτελεσμα που θα εχει ενα ατυχημα...
SHOOTER045
23/11/2016, 22:41
[QUOTE=noodles;2828836]για να μην ανοιγω νεο θεμα:
κανω λαθος? γινεται να τον καλυπτει η ασφαλεια ετσι οπως τα εχει κανει?[/Qγράψουν.Τα μαγαζιά και οι ιδιώτες δεν ζητάνε δίπλωμα (κακώς)και τα ΚΕΠ κανουν μεταβιβάσεις και τα συγκοινωνιών άσχετα αν έχεις η όχι δίπλωμα.
Οι ασφάλειες ζητάνε ενα οποιονδήποτε με δίπλωμα, ακόμα και άσχετο (θείο, μπατζανακη,ανηψιό, ξάδερφό,γκομενο,γκομενα κτλπ)
Και εκδίδουν ασφάλεια.
Σε.περίπτωση στραβης(ατυχήματος)θα βρεθούν όλοι μπλεγμένοι.
Γιατί
Α)σε ατυχημα η αστυνομία καταγραφεί στοιχεία(αρ διπλώματος εμπλεκομένων κλπ)σε περίπτωση που στερείται διπλώματος πέρα απο το διοικητικό πρόστιμο συντάσσεται μυνηση προς τον οδηγό και στον ιδιοκτήτη για παραχώρηση.
Β)σε ατυχημα.Οι ασφαλιστικές και των δυο όταν παρουν είδηση οτι δεν υπάρχει δίπλωμα θα κοιτάξουν η μεν δική του να αποποιηθεί ευθυνών, και του άλλου να πάρει οτι μπορεί παραπάνω.
Αυτά σε ενα ατύχημα με υλικες ζημιές ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Γ)σε ατύχημα με τραυματισμο θα τουσ παρει ολους η μπαλα .
Απο τον πρωτο που έδωσε δίπλωμα να βγει ασφάλεια, απο την μάνα ιδιοκτήτη και τέλος η μεγαλύτερη π@@τσα θα είναι για αυτον που οδηγάει φταίει δεν φταίει.
Επίσης το οτι έχει αδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια, δεν του εξασφαλίζει οτι σε εναν έλεγχο δεν θα τον γράψουν
@astroman76 σωστα, απλα πχ μπορει να εχει το μοτο στο ονομα της, δε σημαινει πως το κυκλοφορει κιολας.
αλλα ο ασφαλιστης τι διαολο, δε τσεκαρε τιποτα? αν γινει κατι θα μπλεξει ο ασφαλιστης, η εταιρια, η μαμα και ο φιλος. ωραια πραγματα...
@SHOOTER045 thanks, καταλαβα. αρα δικιο ειχα που πιστευα οτι ναι μεν εχει ολα τα χαρτια, αλλα στην ουσια δεν ειναι καλυμμενος.
θα το πω να παει να βγαλει ασφαλεια στο ονομα του η να παρει το μηχανακι στο ονομα του asap.
Ρε νουντλς,τους βρισκεις ή σε βρισκουν;
;)
Ρε νουντλς,τους βρισκεις ή σε βρισκουν;
;)
:lol::lol::lol: δε μπορω να τους αποφυγω με τιποτα εκτος αν αλλαξω ΤΚ.
ο αλλος το απογευμα μου ελεγε οτι εχει περισσοτερη συμπιεση το μηχανακι γιατι αλλαξε μπουζι. βλεπεις, ειχε μηχανακι πριν ακομα γεννηθω εγω...
I-want-a-moto
23/11/2016, 23:07
Aπλά για την ιστορία να αναφέρω πως πήγα με το δίπλωμα μου στην ασφαλιστική το φωτοτύπησαν πλήρωσα το επασφάλιστρο και 3 μέρες μετά μου δώσαν ένα κ@λ@χαρτο!!! Το οποίο δεν αναφέρει κανένα στοιχείο δικό μου ή της μοτοσυκλέτας και που το οποίο είναι περισσότερο απόδειξη λιανικής παρά οτιδήποτε άλλο (αναφέρει κωδικό της ''κανονικής'' ασφάλειας την οποία ''συνοδεύει'').Και η ασφάλεια παραμένει κανονικότητα στο όνομα του πατέρα μου οπότε εμένα τι σκ@τ@ με θέλανε δεν θα μάθω ποτέ... Λες και θα έλεγα και ''ψεματα'' για να πληρώσω το επασφάλιστρο λες και έχω λεφτά για πέταμα... Ειλικρινά δεν βγάζει λογική ναι οκ κύριος έχεις δίπλωμα ναι έχω ωραία θες ασφάλεια ναι θελω ωραια τόσο και τόσο νταξεί εντάξει α υπάρχει νεος οδηγος ναι υπαρχει α τοτε συν τοσα ωραια τελος καληνύχτα. Και ειναι ολοι καλυμένοι!!!
SHOOTER045
23/11/2016, 23:12
Όπως καποιες παραβασεις του κοκ(αλκοτεστ)έχουν χαμηλότερο όριο αν είσαι νεος οδηγός.
Όπως οι τιμές των ασφαλειών είναι μικρότερες σε επαρχία απ οτι στην Αθήνα π.χ
Έτσι και οι ασφαλιστικές ρωτάνε αν το μέσο (αυτό- μότο) ποιοι το οδηγανε,και ποσά χρόνια έχουν δίπλωμα.
Aπλά για την ιστορία να αναφέρω πως πήγα με το δίπλωμα μου στην ασφαλιστική το φωτοτύπησαν πλήρωσα το επασφάλιστρο και 3 μέρες μετά μου δώσαν ένα κ@λ@χαρτο!!! Το οποίο δεν αναφέρει κανένα στοιχείο δικό μου ή της μοτοσυκλέτας και που το οποίο είναι περισσότερο απόδειξη λιανικής παρά οτιδήποτε άλλο (αναφέρει κωδικό της ''κανονικής'' ασφάλειας την οποία ''συνοδεύει'').Και η ασφάλεια παραμένει κανονικότητα στο όνομα του πατέρα μου οπότε εμένα τι σκ@τ@ με θέλανε δεν θα μάθω ποτέ... Λες και θα έλεγα και ''ψεματα'' για να πληρώσω το επασφάλιστρο λες και έχω λεφτά για πέταμα... Ειλικρινά δεν βγάζει λογική ναι οκ κύριος έχεις δίπλωμα ναι έχω ωραία θες ασφάλεια ναι θελω ωραια τόσο και τόσο νταξεί εντάξει α υπάρχει νεος οδηγος ναι υπαρχει α τοτε συν τοσα ωραια τελος καληνύχτα. Και ειναι ολοι καλυμένοι!!!
Γιατι τωρα αυτο δεν εγινε;:confused:
I-want-a-moto
23/11/2016, 23:16
Γιατι τωρα αυτο δεν εγινε;:confused:
Αν εξαιρέσεις την ''ανάγκη'' τους να καταγράψουν τα στοιχεία μου για μια ασφάλεια που δεν είναι στο όνομά μου ναι αυτό έγινε...
andreaspetr
24/11/2016, 00:19
η ασφαλεια δεν βγαινει με βαση την αδεια του οχηματος?
το αυτοκινητο στην οικογενεια ειναι στο ονομα του πατερα μου,το αγροτικο στης μανας μου και το παπι στου αδερφου μου.
εγω μπορω να οδηγησω καποιο ?
Αν έχεις κατάλληλη άδεια οδήγησης και δεν είσαι νέος οδηγός, ναι.
Πληροφοριακά, η Αnytime ασφαλίζει χωρίς να ζητήσει άδειες. Βασίζεται απλά σε ό,τι δηλώνεις.
alexis_d
24/11/2016, 06:58
Πληροφοριακά γνωστός και συμφορουμίτης δεν είχε λεφτά για "πέταμα" στα νιάτα του αλλά όταν έκατσε η στραβή,ή οποία ήταν άσχημη αν δεν είχε το χαρτάκι,ναι αυτό που μοιάζει σαν απόδειξη ακόμα θα πλήρωνε!
Επίσης ένας τύπος σε παρόμοια κατάσταση με εσένα είχε πάρει τον μπαμπά κατά τις 1 το βράδυ κρατώντας μόνο το τιμόνι απο το αμάξι σε άθικτη κατάσταση και του είχε πει πως τον προδώσανε τα λάστιχα...Δεν θες τη συνέχεια.
Στην τελική, τελική η ασφάλεια αχρείαστη να είναι,είναι όπως και το κράνος. -περίπου-
Κάθε φορά το φοράς.Έχει και ακριβά και φθηνά.Αν νομίζεις επίσης δεν το φοράς και καθόλου.(Δεν το συνιστώ μην παρεξηγηθώ,ούτε για το κράνος ούτε για την ασφάλεια)
Το θέμα είναι πόσο κοστολογείς τον εαυτό σου και την περιουσία σου.
Μπορείς κάλλιστα να μην το κάνεις και στο τέλος να αναλάβεις τις ευθύνες σου.
Δες το στο επόμενο εξάμηνο,αν νομίζεις πως είναι περιττό το βγάζεις.
I-want-a-moto
24/11/2016, 08:11
Πληροφοριακά γνωστός και συμφορουμίτης δεν είχε λεφτά για "πέταμα" στα νιάτα του αλλά όταν έκατσε η στραβή,ή οποία ήταν άσχημη αν δεν είχε το χαρτάκι,ναι αυτό που μοιάζει σαν απόδειξη ακόμα θα πλήρωνε!
Επίσης ένας τύπος σε παρόμοια κατάσταση με εσένα είχε πάρει τον μπαμπά κατά τις 1 το βράδυ κρατώντας μόνο το τιμόνι απο το αμάξι σε άθικτη κατάσταση και του είχε πει πως τον προδώσανε τα λάστιχα...Δεν θες τη συνέχεια.
Στην τελική, τελική η ασφάλεια αχρείαστη να είναι,είναι όπως και το κράνος. -περίπου-
Κάθε φορά το φοράς.Έχει και ακριβά και φθηνά.Αν νομίζεις επίσης δεν το φοράς και καθόλου.(Δεν το συνιστώ μην παρεξηγηθώ,ούτε για το κράνος ούτε για την ασφάλεια)
Το θέμα είναι πόσο κοστολογείς τον εαυτό σου και την περιουσία σου.
Μπορείς κάλλιστα να μην το κάνεις και στο τέλος να αναλάβεις τις ευθύνες σου.
Δες το στο επόμενο εξάμηνο,αν νομίζεις πως είναι περιττό το βγάζεις.
:wave2: Δεν ειπα ποτέ να μη το βγάλω το ρημάδι το επασφάλιστρο απλά δεν πιστεύω πως η διαδικασία χρειαζόταν το δίπλωμά μου μέχρι εκεί.Συμφωνώ 99% σε ότι λες απλά μην παρερμηνεύτε τα λογια μου. :wave2:
Το συμβόλαιο χρειάζεται τροποποίηση οπότε λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δύο πράγματα σε ρωτάνε (εκτός των στοιχείων σου) όταν ζητάς συμβόλαιο: αν υπάρχει οδηγός κάτω των 23 ετών και αν υπάρχει οδηγός με δίπλωμα νεότερο του ενός έτους. Προφανώς δεν τα ρωτάνε για γκάλοπ της σούπερ Κατερίνας, αλλά γιατί ένα τέτοιο συμβόλαιο έχει αυξημένα ασφάλιστρα, αφού ένας τέτοιος οδηγός έχει περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει ατύχημα.
Νεότερο των 2 ετών.....:D
η ασφαλεια δεν βγαινει με βαση την αδεια του οχηματος?
το αυτοκινητο στην οικογενεια ειναι στο ονομα του πατερα μου,το αγροτικο στης μανας μου και το παπι στου αδερφου μου.
εγω μπορω να οδηγησω καποιο ?
Αν έχεις το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης, (για κάθε συγκεκριμένο όχημα....) ασφαλώς και μπορείς.
Προσοχή θέλει εάν π.χ. έχεις μεν δίπλωμα μοτό εδώ και 10 ας πούμε, χρόνια αλλά έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου μόνο ένα χρόνο, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το επασφάλιστρο που συζητάμε εδώ, στο αμάξι που σκοπεύεις να οδηγάς.
Οχημα μπορει να εχει στην ιδιοκτησια του ο οποιοσδηποτε ακομα και η γιαγια μου που ειναι 96 χρονων μπορει να εχει στο ονομα της μια GSXR. Να το οδηγει ομως μπορει μονο καποιος που εχει το αναλογο διπλωμα αλλιως σε τροχαιο με σωματικες βλαβες εχει μπλεξει και αυτος και ο ιδιοκτητης οπως πολυ σωστα ειπε ο σουτερ!
Εισαι και φακελωμενος και καλλυμενος. Τι προβλημα υπαρχει δεν μας εχεις δωσει να καταλαβουμε ακομα. Ξερεις σε ποσες υπηρεσιες εισαι φακελωμενος σαν ελληνας πολιτης? Στα παντα. Καλως λοιπον εκανες και το εδωσες και σωστο χαρτι σου δωσανε μιας και ηταν το τιμολογιο πληρωμης και ολα γινανε νομιμα. Προχωρα.
Αν έχεις κατάλληλη άδεια οδήγησης και δεν είσαι νέος οδηγός, ναι.
Πληροφοριακά, η Αnytime ασφαλίζει χωρίς να ζητήσει άδειες. Βασίζεται απλά σε ό,τι δηλώνεις.
Μπλιτζες με νευριαζεις με την ενιταιμ.... Και νομιζεις οτι εισαι καλυμμένος ετσι? Εισαι στην πιο αχρηστη εταιρεια σε αποζημειωσεις εβερ. Σου ευχομαι να μην το μαθεις ποτε. Direct εχει και η Allianz, πηγαινε εκει καλυτερα εχει και καλυτερα ασφαλιστρα και ειναι και γαματη εταιρεια! ωχουναπουμε....
Η Ιντεραμερικαν σου πεταει το μπαλακι της ευθυνης οποτε αν γινει στραβη την εκατσες.
Νεότερο των 2 ετών.....:D
Του ενος ετους στην πλειοψηφια των εταιρειων.
Μπλιτζες με νευριαζεις με την ενιταιμ.... Και νομιζεις οτι εισαι καλυμμένος ετσι? Εισαι στην πιο αχρηστη εταιρεια σε αποζημειωσεις εβερ. Σου ευχομαι να μην το μαθεις ποτε. Direct εχει και η Allianz, πηγαινε εκει καλυτερα εχει και καλυτερα ασφαλιστρα και ειναι και γαματη εταιρεια! ωχουναπουμε....
Το ανέφερα μόνο επειδή κάποιος έγραψε ότι δεν είναι δυνατό να ασφαλιστεί κάποιος χωρίς να καταθέσει τα επίσημα έγγραφα. Ε είναι. Δεν το έγραψα για καλό, απλά ξέρω ότι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ασφαλιστική, πιθανότατα και με άλλες.
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αποζημίωση, ωστόσο. Αλλά θα δω και την Allianz. :p
Του ενος ετους στην πλειοψηφια των εταιρειων.
A, μπορεί....στην Εθνική πάντως που ασφάλισα την γυναίκα μου ήταν για 2 ετών δίπλωμα ;)