View Full Version : Μύτες κατσαβιδιών. (bits)
Προχτες πήρα ένα τρυπανι φτερού 18χιλ μπλε Bosch, η τύπισσα ανοιξε σετάκι και μου το έδωσε μεμονωμένα και τελικά ήταν στραβό... Οτι να ναι γινεται με τα εργαλεία
Πηγα με ταναλιες και φλογιστρα να κανω ασχημο τσαμπουκα σε αντιπροσωπεια της Makita για brand new δραπανοκατσαβιδο με παρακεντρο τσοκ και παραλιγο να μου βαλουν στον λωκο το, επισης brand new, τρυπανι Stanley με το οποιο δοκιμασα το δραπανοκατσαβιδο..
(και με το δικιο τους οι ανθρωποι..)
Ηθικόν διδαγμα:
Παιδιά άμα αγοράζετε μακρυά τρυπανια st... ή B... να φοράτε τσιγκινα σωβρακακια.!
Δε πάτε στα τρυπάνια να τα πείτε για να μη τα μεταφέρω?
Πηγαν ρε τεμπελη αντρα..:D
Πηγαν ρε τεμπελη αντρα..:D
Μπορεί να κάνω κανένα λάθος απ το κινητό, να τα στείλω στα λημέρια σου και να σου ανοίξω δουλειές! :lol:
Τελευταία είδα αυτές τις μύτες που είναι ειδικά φτιαγμένες για ηλεκτρολογικους πίνακες και τα εξαρτήματα τους.
436422436423
https://toolguyd.com/milwaukee-ecx-screwdriver-bits/
Να και ένα βίντεο για millwakee ecx bits:
https://youtu.be/cUuj7TLLvWM
Η Wiha έχει επίσης ένα σετ: λαβή + δύο μύτες ν1, ν2 + εξάρτημα ρυθμισης ροπής στα 2Nm, όσο πρέπει για τέτοιες βίδες.
Στα 40+ ευρω.
436421
Δυστυχώς δεν τις βρίσκω Ελλάδα.
Αν κάποιος τις έχει δει εδώ ας μας πει.
Δύσκολο μαστορα γιατι λογω προδιαγραφων, η τιμη τους τσιμπαει..
Τις εχω παρει κανα τρίμηνο και δεν είναι κακές για 1.5 ευρω... Σετακι 3 σε PH 1 2 3 ή PZ 1 2 3... Τις εχει και μεμονωμενες.
Η επιστρωση φυσικά δεν ειναι ΤΙΝ αλλά ειναι απο καλό ατσάλι S2.
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/axesouar-analosima-ilektrikon-ergaleion-/mutes-vidomatos/set-mutes-gia-drapanokatsavida-dexter-pro-3-temahion-82007997?ref=reccodo-search
435287
Και πολύ κράτησαν... :lol: :cry: :nono:
Παίζουμε στα κλασσικά για μύτες, Wera Witte
Τελευταία είδα αυτές τις μύτες που είναι ειδικά φτιαγμένες για ηλεκτρολογικους πίνακες και τα εξαρτήματα τους.
436422436423
Η Wiha έχει επίσης ένα σετ: λαβή + δύο μύτες ν1, ν2 + εξάρτημα ρυθμισης ροπής στα 2Nm, όσο πρέπει για τέτοιες βίδες.
Στα 40+ ευρω.
436421
Εχει η wurth
Αντε παλι αγορα μύτες
Για μεμονωμενα κομματια wera σε καλή τιμή βρήκα το Plu4you, τις παραγγελνεις και πας και παραλαμβάνεις απο σημειο του eshop (ειναι η ιδια αλυσιδα) χωρις μεταφορικά.
ΤΙΝ κοντες σε σχετικά καλή τιμή.
https://www.plus4u.gr/showlist_elastic.php?SearchCat=120&txtQuick=%EC%FD%F4%E5%F2&SearchAll=%EC%FD%F4%E5%F2&page=0&sort_order=asc&sort_by=price
439361
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6803186_-torsions-bit-satz-42-tlg-666-042-gedore.html?utm_campaign=lowfunnel&utm_medium=remarketing&utm_source=criteo
Ωραίο σετακι στα 30ευρω + μεταφορικά.
Για ζόρικα βιδώματα...
439361
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6803186_-torsions-bit-satz-42-tlg-666-042-gedore.html?utm_campaign=lowfunnel&utm_medium=remarketing&utm_source=criteo
Ωραίο σετακι στα 30ευρω + μεταφορικά.
Για ζόρικα βιδώματα...
Την παίρνεις από Ελλάδα στα 33 ευρώ + φπα, χωρίς μεταφορικά.
Είναι στον κατάλογο προσφορών.
Αν έχεις παλμικό είναι καλή αρχή.
Πρόσφατα πήρα μια σειρά της Bosch, από αυτά που αντέχουν τις σφαλιάρες. Την Κυριακή μία μύτη PH2 την έσκισα στο βίδωμα. Κιχ δεν έκανε
Το παλμικο εκτός από στριφωνια ξύλου (εξαγωνη κεφαλή) και μπουλονια πχ τροχών, που αλλού το χρησιμοποιείται;
Παντου...
(οπου και το απλο..)
o_gavros
15/11/2022, 15:56
Πρόσφατα πήρα μια σειρά της Bosch, από αυτά που αντέχουν τις σφαλιάρες. Την Κυριακή μία μύτη PH2 την έσκισα στο βίδωμα. Κιχ δεν έκανε
Την περασμενη βδομάδα πιανω να ξεσφιξω μια δυομισαρα κλεμα, τίποτα δηλαδή, με μια μύτη ίσια από το σετάκι το Bosch που χω, βαλμενη σε λαβή χειρός (οχι στο παλμικο δηλαδή) και δεν προλαβα να ακουμπήσω τη βιδα της και η μυτη έσπασε σα κλαδακι. Με μηδέν δυναμη! Παίρνω λεγκραντ κλεμες συνήθως που ντάξει τις λες σφιχτες αλλά τόσο ευκολο σπάσιμο, μόνο μια φορά έχω παλι φάει με απλό δοκιμαστικό σε πλαστικη!!! βιδα τηλεόρασης!
Ίσως ήταν η πρώτη φορά που έβγαλα ίσια μύτη από το σετ. Οι δε υπόλοιπες, δυό τρία χρόνια τώρα που το χω, ακολωτες παντου. Γκοου φιγκιουρ που λέμε.
Το παλμικο εκτός από στριφωνια ξύλου (εξαγωνη κεφαλή) και μπουλονια πχ τροχών, που αλλού το χρησιμοποιείται;
Σε στριφωνια ή/και βύσματα τοίχου, σε βίδες όλων των μεγεθών, σε παξιμαδια, με διπλή προεκταση συν τον ανταπτορα αμα η βιδα είναι σε βάθος, οπουδήποτε μπορώ να αποφύγω να κουράσω το χέρι μου αρκεί να χωράει. Πολυ χρήσιμο εργαλείο!
Τα μπουλονια στο αμάξι (ένα φίατ στραντα) δεν εμπιστευομαι να τα σφίξω με το παλμικο κι ας λέει 200Νm. Φοβάμαι μην σπασει τον ανταπτορα κι ας είναι κρούσης αλλά και ότι ίσως δε θα σφιχτει σωστά. Εκεί παιρνω το μπουλονοκλειδο.
Την περασμενη βδομάδα πιανω να ξεσφιξω μια δυομισαρα κλεμα, τίποτα δηλαδή, με μια μύτη ίσια από το σετάκι το Bosch που χω, βαλμενη σε λαβή χειρός (οχι στο παλμικο δηλαδή) και δεν προλαβα να ακουμπήσω τη βιδα της και η μυτη έσπασε σα κλαδακι. Με μηδέν δυναμη! Παίρνω λεγκραντ κλεμες συνήθως που ντάξει τις λες σφιχτες αλλά τόσο ευκολο σπάσιμο, μόνο μια φορά έχω παλι φάει με απλό δοκιμαστικό σε πλαστικη!!! βιδα τηλεόρασης!
Ίσως ήταν η πρώτη φορά που έβγαλα ίσια μύτη από το σετ. Οι δε υπόλοιπες, δυό τρία χρόνια τώρα που το χω, ακολωτες παντου. Γκοου φιγκιουρ που λέμε.
Σε στριφωνια ή/και βύσματα τοίχου, σε βίδες όλων των μεγεθών, σε παξιμαδια, με διπλή προεκταση συν τον ανταπτορα αμα η βιδα είναι σε βάθος, οπουδήποτε μπορώ να αποφύγω να κουράσω το χέρι μου αρκεί να χωράει. Πολυ χρήσιμο εργαλείο!
Τα μπουλονια στο αμάξι (ένα φίατ στραντα) δεν εμπιστευομαι να τα σφίξω με το παλμικο κι ας λέει 200Νm. Φοβάμαι μην σπασει τον ανταπτορα κι ας είναι κρούσης αλλά και ότι ίσως δε θα σφιχτει σωστά. Εκεί παιρνω το μπουλονοκλειδο.
Ένα ηλεκτρικό παλμικο Parkside που έχω επίτηδες σφίγγει μέχρι 100Nm.
Ξεσφιγγει έως 240 νομίζω.
Άρα αν καταλαβαίνω καλά το παλμικο προσφέρει ροπή σε δύσκολες καταστάσεις σε σχέση με το δραπανοκατσαβιδο...
o_gavros
15/11/2022, 16:59
Εγώ το δραπανοκατσαβιδο το δουλεύω μόνο για να τρυπαω.
Σε κανα μερεμέτι στο εξοχικο που έχω μόνο τέτοιο, μπορεί ίσως και να βιδωσω.
Εγώ πάντα κάνω προτρυπημα και μετά βιδωνω με το δραπανοκατσαβιδο, ακόμα και στο μαλακό ξύλο.
Ένα ηλεκτρικό παλμικο Parkside που έχω επίτηδες σφίγγει μέχρι 100Nm.
Ξεσφιγγει έως 240 νομίζω.
Άρα αν καταλαβαίνω καλά το παλμικο προσφέρει ροπή σε δύσκολες καταστάσεις σε σχέση με το δραπανοκατσαβιδο...
α) δεν έχω ακούσει ποτέ να αλλάζει η ροπή του εργαλείου ανάλογα με το αν γυρίζει ξεδιόστροφα ή αριστερόστροφα
β) το παλμικό και το δραπανοκατσάβιδο είναι δύο διαφορετικά εργαλεία που το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και τα δύο περιστρέφουν την κεφαλή τους. Αν πας να ξεσφίξεις κολλημένη βίδα με το δραπανοκατσάβιδο κι έχεις βάλει την σωστή μύτη και δεν κλωτσάει θα σπάσεις το χέρι σου εύκολα ή θα σου φύγει το τρυπάνι από τα χέρια. Το παλμικό με τις "περιστροφικές" - ας μου επιτραπεί ο όρος- σφαλιάρες που ρίχνει στην βίδα θα την ξεβιδωσει με ελάχιστη δύναμη συγκράτησης του εργαλείου από μέρους σου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι συγκρίσιμα τα 2 εργαλεία
o_gavros
16/11/2022, 12:32
Βρίσκω τον αγγλικό όρο του εργαλείου πιο κοντά στο νόημα της λειτουργίας του σε σχέση με την ελληνική απόδοση.
Impact driver, κρουστικο κατσαβίδι δηλαδή.
Γιατι, όπως σωστά περιγραφει ο βασκας, δεν την στρίβει μόνο αλλά τις ρίχνει και "σφυριες" ταυτόχρονα. Όπως κάνει το αντίστοιχο χειρός μεμονωμένα με κάθε χειροκίνητη σφυριά, απλά το "παλμικο" το κάνει κάποιες εκατοντάδες φορές το λεπτό.
α) δεν έχω ακούσει ποτέ να αλλάζει η ροπή του εργαλείου ανάλογα με το αν γυρίζει ξεδιόστροφα ή αριστερόστροφα
β) το παλμικό και το δραπανοκατσάβιδο είναι δύο διαφορετικά εργαλεία που το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και τα δύο περιστρέφουν την κεφαλή τους. Αν πας να ξεσφίξεις κολλημένη βίδα με το δραπανοκατσάβιδο κι έχεις βάλει την σωστή μύτη και δεν κλωτσάει θα σπάσεις το χέρι σου εύκολα ή θα σου φύγει το τρυπάνι από τα χέρια. Το παλμικό με τις "περιστροφικές" - ας μου επιτραπεί ο όρος- σφαλιάρες που ρίχνει στην βίδα θα την ξεβιδωσει με ελάχιστη δύναμη συγκράτησης του εργαλείου από μέρους σου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι συγκρίσιμα τα 2 εργαλεία
Χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε.
Έχω σπάσει δάκτυλο από κολλημένο δράπανο, το οποίο είχε συμπλέκτη ασφαλείας, αλλά κατάφερα με ...επιμονή να τον κάνω να μπλοκάρει και να μου γυρίσει το χέρι σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Έπαθα κι έμαθα.
Γαύρε, το σφυροκατσάβιδο, αν έχω καταλάβει καλά, δίνει και διαμήκεις κρούσεις, πέρα από περιστροφικές. Το παλμικό δίνει μόνο περιστροφικές;
o_gavros
16/11/2022, 13:05
Οχι ρε, αυτό λέμε.
Και στρίβει και "σφυριαζει" ταυτόχρονα.
Το για ποτε στρίβουν (ενίοτε και σπανε) καρπούς τα δραπανα, είναι πονεμένη ιστορία
ΡΕ κορίτσια..
Εχεις δοκιμασει καμια σας αυτη την παπαρια που βαζεις στο κεφαλι της βιδας για να μη κλωτσαει η μυτη του κατσαβιδιου..??
Γαύρε, το σφυροκατσάβιδο, αν έχω καταλάβει καλά, δίνει και διαμήκεις κρούσεις, πέρα από περιστροφικές. Το παλμικό δίνει μόνο περιστροφικές;
To χειροκίνητο κρουστικό κατσαβίδι έχει κρούση και στον κάθετο άξονα και στον οριζόντιο.
Το παλμικό ή κρουστικό κατσαβίδι ή μπουλενόκλειδο, έχει κρούση μόνο στον οριζόντιο άξονα
Το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο έχει κρούση μόνο στον κάθετο άξονα, κατ' επιλογή.
Το δραπανοκατσάβιδο δεν έχει κρούση.
ΡΕ κορίτσια..
Εχεις δοκιμασει καμια σας αυτη την παπαρια που βαζεις στο κεφαλι της βιδας για να μη κλωτσαει η μυτη του κατσαβιδιου..??
Εγώ.... Και όντως κάνει δουλειά!
Οχι ρε, αυτό λέμε.
Και στρίβει και "σφυριαζει" ταυτόχρονα.
Το για ποτε στρίβουν (ενίοτε και σπανε) καρπούς τα δραπανα, είναι πονεμένη ιστορία
Για αυτό ακόμα και τα πιο μικρά έχουν ένα κλαμπατσιμπανέλι που το φοράς και το σφίγγεις στον λαιμό του δραπάνου. Σχηματίζει ορθή γωνία με το σώμα του δραπάνου και το μαγκώνεις με το ελεύθερο κουλάδι σου για να αποφύγεις να διαλύσεις το χέρι σου. Αλλά όλοι εμείς οι τρανοί μαστόροι τα φτύνουμε αυτά και τις προτάσεις του κατασκευαστή και το παίζουμε αντρουά. Έχω ακούσει το κράκ από τα κόκαλα του χεριού του μάστορα όταν με τέρμα στροφές μάγκωσε το αρίδι και το εργαλείο πρόλαβε να κάνει 360 μοίρες πριν ο φίλος αφήσει την σκανδάλη
o_gavros
16/11/2022, 18:42
το μπαταρίας metabo που έχω δυστυχώς δεν έχει το εν λόγω κλαπατσιμπανέλι που λες. Το ρεύματος AEG, έχει αλλά απο τοτε που ήρθε το μπαταριας, αυτό παργκωνίστηκε.
Μόλις την περασμένη βδομάδα με #12,5 τρυπάνι κοβαλτίου φορεμένο, προσπαθώντας να ανοίξω κύκλο σε ένα οβάλ πεντάρας γωνιάς, μου φυγε το κλαπέτο όταν το τρυπάνι μάγκωσε και παρολίγο να μου φάει το χέρι γιατι ήταν σε στριμόκωλη θέση.
Και ειδα και κρακ στην ακμή του τρυπανιού :a018:
Ίσως βεβαια, αυτό να είναι ενα μήνυμα του συμπαντος που μου λέει πάρε δίδυμο τροχό...πάρε δίδυμο τροχό...
Βασικά είναι πολύ απλό να την πατήσεις ακόμα και με 12βολτο. Εκεί που πας να ξεβιδώσεις μια χαλαρή βίδα, έχεις ξεχάσει το κατσαβίδι στο βίδωμα και πατάς τέρμα την σκανδάλη.
Βιδώνεις και περιμένεις όταν τερματίσει η βίδα να ενεργοποιηθεί η καστάνια αλλά ο δακτύλιος είναι στην τελευταία επιλογή με το εικονίδιο του τρυπανιού. Και το 12βολτο με 30Nm στην πρώτη ταχύτητα δεν το κρατάς. Ειδικά όταν δε το περιμένεις.
18βολτο χωρίς το κλαμπατσιμπανέλι στο πλάι είναι συνταγή για γύψο.
Εγώ.... Και όντως κάνει δουλειά!
Για πε ωρέ σύντεκνε ήντα πράμα είναι τούτο που μιλάς!
Για πε ωρέ σύντεκνε ήντα πράμα είναι τούτο που μιλάς!
Είναι ένα μαντζαφλάρι που μπαίνει στην μύτη. Απαιτεί μεσαία η μακριά μύτη για να μπει, δεν μπαίνει σε κοντές.
Κρατάει την βίδα σταθερά στην θέση της πάνω στην μύτη και δεν την αφήνει να φύγει δεξιά -αριστερά... Άμα κατέβω αποθήκη θα βγάλω φωτό. Κόστος αστείο, κανένα 3 ευρώ έχει και βολεύει πολύ όσους βιδώνουν μελαμίνη κλπ....
Και δεν μιλούσα εγώ αλλά ο γέρος:lol:
Κατέβηκα τελικά για άλλον λόγο και....ορίστε :D
439431 439432
Βέβαια δεν ξέρω αν ο γέρος αναφέρεται σε αυτό η κάτι άλλο.....:lol:
Τεθοιο έχουμε όλοι. Φαντάζομαι ο παλιανθρωπας μιλάει για κάτι πιο εξωτικό
Τεθοιο έχουμε όλοι. Φαντάζομαι ο παλιανθρωπας μιλάει για κάτι πιο εξωτικό
Αύριο που θα έχει συνέλθει από τα τσίπουρα θα μας πει....:D
Αύριο που θα έχει συνέλθει από τα τσίπουρα θα μας πει....:D
Δεν τον πιάνει το τσίπουρο ρε, είναι χρονια φιλαράκια. Το βάζει καύσιμο στο saxo και το πάει τσουρουλια
Ίσως βεβαια, αυτό να είναι ενα μήνυμα του συμπαντος που μου λέει πάρε δίδυμο τροχό...πάρε δίδυμο τροχό...
Τι θέλει να πει ο ποιητής;;;
439431 439432
Ειναι το εξάρτημα που χρησιμοποιούν και σε γύψοσανίδες;
Πως δουλεύει, μαγνητικά;
Ειναι το εξάρτημα που χρησιμοποιούν και σε γύψοσανίδες;
Πως δουλεύει, μαγνητικά;
Ναι. Έχει έναν ισχυρό μαγνήτη που κρατάει την βίδα κολλημένη πάνω του
o_gavros
17/11/2022, 06:46
Τι θέλει να πει ο ποιητής;;;
439436
+
439437
Ποιος μπορεί να ξέρει τις βουλές του συμπαντος...
Χαχα, έτσι όπως το διατύπωσες νόμιζα ότι με τον δίδυμο τροχό θα τρυπας σίδερα!
Αν βρεις και ένα οδηγό γωνίας για τρυπάνια θα σώσεις αρκετά από αυτά.
Καποτε το τροχισμα αυτό το έκανα εμπειρικά αρκετά καλά αλλά ποτέ τέλεια.
Ναι. Έχει έναν ισχυρό μαγνήτη που κρατάει την βίδα κολλημένη πάνω του
Νομίζω ότι επιπλέον βοηθάει ώστε η κεφαλή της βίδας να έρχεται πρόσωπο με την επιφάνεια βιδώματος. Πράγμα που είναι σημαντικό για τις γυψοσανίδες και άλλα ευαίσθητα υλικά.
Σε διάφορα κόντρα πλακέ και νοβοπαν όπου έχω βιδώσει χιλιάδες νοβοπανοβιδες, εκτός από προτρυπημα έκανα πάντα και κωνικο φρεζαρισμα ώστε η κεφαλή της βίδας να κάθεται μόνη της όμορφα χωρίς να εξέχει. Εκτός από την ρύθμιση ροπής που διαθέτουν πλέον τα δραπανοκατσαβιδα μαθαίνει και το χέρι ποτε να σταματάει ανάλογα το υλικό.
Είναι ένα μαντζαφλάρι που μπαίνει στην μύτη. Απαιτεί μεσαία η μακριά μύτη για να μπει, δεν μπαίνει σε κοντές.
Κρατάει την βίδα σταθερά στην θέση της πάνω στην μύτη και δεν την αφήνει να φύγει δεξιά -αριστερά... Άμα κατέβω αποθήκη θα βγάλω φωτό. Κόστος αστείο, κανένα 3 ευρώ έχει και βολεύει πολύ όσους βιδώνουν μελαμίνη κλπ....
Και δεν μιλούσα εγώ αλλά ο γέρος:lol:
Οχι ρε Μήτσε..
Εγω μιλουσα για μια ρευστη μαλακια που σταζεις μια σταγονα στην εγκοπη της βιδας..
439431 439432
Αυτο είναι για να συγκρατεί τη βίδα μέχρι να τη βιδώσεις. οχι για να μη κλωτσάει η μυτη του κατσαβιδιου.
439436
+
439437
Ποιος μπορεί να ξέρει τις βουλές του συμπαντος...
εγώ δε τις ξερω αλλά ξέρω ότι το σύμπαν συνομοτει ωστε να μη πάρεις με λίγα βατ γιατί θα ανοίγεις συχνά το ευαγγέλιο.
κάπου έχουμε και σχετικό θέμα.
Χαχα, έτσι όπως το διατύπωσες νόμιζα ότι με τον δίδυμο τροχό θα τρυπας σίδερα!
Αν βρεις και ένα οδηγό γωνίας για τρυπάνια θα σώσεις αρκετά από αυτά.
Καποτε το τροχισμα αυτό το έκανα εμπειρικά αρκετά καλά αλλά ποτέ τέλεια.
θες να πεις ότι υπάρχει φθηνή επιλογή που κάνει τη δουλειά σωστα;
Γιατί ένα πουλάκι μου λέει ότι αν έχεις γωνιόμετρο για τρυπάνια, στο χέρι θα την κάνεις καλύτερα απ ότι με φθηνό οδηγό γωνίας.
.
Γιατί ένα πουλάκι μου λέει ότι αν έχεις γωνιόμετρο για τρυπάνια, στο χέρι θα την κάνεις καλύτερα απ ότι με φθηνό οδηγό γωνίας.
Θυμάμαι τους παλιούς μαστορες σε μηχανουργεία δούλευαν με το χέρι και το μάτι.
Εγω λόγω μικρής εμπειρίας δεν τα κατάφερνα πάντα καλά γιαυτό είπα ότι με το εργαλείο ίσως πάει καλύτερα.
Φτηνο εργαλείο = αμφίβολο αποτέλεσμα!
Οχι ρε Μήτσε..
Εγω μιλουσα για μια ρευστη μαλακια που σταζεις μια σταγονα στην εγκοπη της βιδας..
Εσύ πας γυρεύοντας τώρα, ναι; :D
o_gavros
17/11/2022, 15:10
εγώ δε τις ξερω αλλά ξέρω ότι το σύμπαν συνομοτει ωστε να μη πάρεις με λίγα βατ γιατί θα ανοίγεις συχνά το ευαγγέλιο.
κάπου έχουμε και σχετικό θέμα.
Ένα πρασινωπο στα 500βαττ κι ένα μπλε βαθυ στα εξακοσα γλυκοκοιτω αλλά ξέρω μέσα μου ότι είναι πλεονασμος η κτήση του.
stefanos
17/11/2022, 15:18
αλλά ξέρω μέσα μου ότι είναι πλεονασμος η κτήση του.
Δεν είναι...
o_gavros
17/11/2022, 17:26
Σατανάδες...
stefanos
17/11/2022, 17:49
Οχι ρε Μήτσε..
https://www.aircraftspruce.com/catalog/topages/ap12-04568.php τέτοιο?
Ούτε καν ήξερα ότι υπάρχει.:confused:
https://oil-stores.gr/Liqui-Moly-Screw-Grip-20g-3811?language=el-gr¤cy=EUR&gclid=Cj0KCQiA1NebBhDDARIsAANiDD0rasd-TImjUNYu5SYjePqpqU8x-o9FX_X_mnSx5Zw1yFLGePQGWLQaApdjEALw_wcB
436422436423
Στα 40+ ευρω.
436421
Απαντώντας σε (πολύ) προηγούμενη ανάρτηση, δυο Stanley PZ VDE μια χαρα έσφιγγαν τις βίδες σε στοιχεία πίνακα Hager που φαίνεται ότι είχαν αυτες τις βίδες. Facom PH που ειχα ΔΕΝ εκαναν.
PZ2 για τα στοιχεία ρελέ κλπ 40Α και PZ1 για τα ενδεικτικα ledakia.
o_gavros
17/11/2022, 18:59
Εγώ διαβάζοντας αυτό το ποστ, τα έψαξα τα μυτακια αυτά αλλά δεν φαίνεται πως είναι καθιερωμένο προτυπο, παρά μόνο τσαχπινιά της Μιλγουόκι.
Δεν είναι το ποζι που λες, το οποίο όντως συναντάται στα περισσότερα ρελε ισχύος και ασφάλειες.
Είναι πολλοί, αυτοί που δεν γνωρίζουν το ΡΖ.
Ειδικά παλιας σχολής μαστοροι. Ο πατερας μου ας πουμε, όλα του τα χρόνια με φιλιπς δουλευε και φυσικά τις πετσοκοβε τις κεφαλές βιδων. Τώρα τελευταία προσπαθω να του εξηγήσω για την υπαρξη του ΡΖ αλλά κάτι η πρεσβυωπια κάτι η ηλικία (64), δεν λέει να το μάθει.
PlusMinus SL/PZ 1,2,3 .. PH1,2 3 κτλ.
Wiha!
https://www.tme.eu/gr/details/wiha.36086/akrodektes-katsabidion/wiha/36086/
439446
439445
Εγώ διαβάζοντας αυτό το ποστ, τα έψαξα τα μυτακια αυτά αλλά δεν φαίνεται πως είναι καθιερωμένο προτυπο, παρά μόνο τσαχπινιά της Μιλγουόκι.
Δεν είναι το ποζι που λες, το οποίο όντως συναντάται στα περισσότερα ρελε ισχύος και ασφάλειες.
Είναι πολλοί, αυτοί που δεν γνωρίζουν το ΡΖ.
Ειδικά παλιας σχολής μαστοροι. Ο πατερας μου ας πουμε, όλα του τα χρόνια με φιλιπς δουλευε και φυσικά τις πετσοκοβε τις κεφαλές βιδων. Τώρα τελευταία προσπαθω να του εξηγήσω για την υπαρξη του ΡΖ αλλά κάτι η πρεσβυωπια κάτι η ηλικία (64), δεν λέει να το μάθει.
Δεν έρχεσαι να τα εξηγήσεις και στον....γαμπρό μου, που δεν έχει αφήσει βίδα για βίδα είτε στο "μηχανάκι" του (R51 toυ 53) είτε στο σπίτι του; :cry:
Κερνάω και και καφέ του tsber :lol:
Δεν έρχεσαι να τα εξηγήσεις και στον....γαμπρό μου, που δεν έχει αφήσει βίδα για βίδα είτε στο "μηχανάκι" του (R51 toυ 53) είτε στο σπίτι του; :cry:
Κερνάω και και καφέ του tsber :lol:
Έρχεται καμιά φορά κανένας φίλος στο σπίτι και μου λέει, "δώσε μου ένα κατσαβίδι στραυρό". -"Philips ή pozi?"
-"Σταυρό ρε".
-"Τι νούμερο"?
-"Ξέρω γω ρε μλκ, ένα κατσαβίδι σταυρό θέλω".
Αν έχω κανένα χαλασμένο τους το δίνω. Καλύτερα να χαλάσουν τις βίδες τους, παρά το κατσαβίδι μου. Αν δεν έχω χαλασμένο τους λέω δεν έχω.
Φυσικά στο δευτερο αντιδρούν.
-Καλά δεν έχεις ένα κατατσαβίδι σταυρό?
-Όχι για σταυρό πήγαινε στην εκκλησία.
Την επόμενη φορά που θα ρωτήσω νούμερο και θα πάρω μαλακισμένη απάντηση θα δώσω PH4 και θα του πω, πάρε σταυρό και αν δεν κάνει μη μου ζητήσεις άλλο.
Εχει η wurth
:)
https://eshop.wuerth.com.mt/phillips-and-slotted-bit-plusminus-2
Τα bit συνήθως πώς τα δουλεύετε; Με ηλεκτρικό δράπανο, παλμικό, απλή λαβή, καστάνια, λαβή με έλεγχο ροπής; Τον τελευταίο καιρό δεν έχω βρει ιδιαίτερη εφαρμογή. Αν και έχω 3 λαβές που παίρνουν μύτες, συνήθως προτιμώ πατροπαράδοτα κατσαβίδια με σταθερή μύτη.
Είχε τύχει πριν χρόνια να χρειάζεται να κάνω εκατοντάδες βιδώματα τη μέρα. Εκεί δούλευα είτε με ηλεκτρικό κατσβίδι ακριβείας (απίστευτα βολικό), είτε με μύτες και απλό επαναφοτιζόμενο δράπανο Black & Decker. Το τελευταίο δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά έβγαινε η δουλειά πολύ πιο άνετα από το να την κάνεις με το χέρι, όταν έπρεπε να βιδωθούν πάρα πολλές βίδες. Σε ξεσφηνώματα βιδών δεν έκανε, οπότε εκεί έμπαινε τσοκ για μύτες σε πνευματικό δράπανο SDS-Plus και γίνονταν τα πάντα παιχνίδι, αλλά με προσοχή, διότι είχε τεράστια ροπή.
Τώρα διαβάζω για παλμικά κατσαβίδια και μου κινούν την περιέργεια, αν και θεωρώ ότι σπάνια θα βρίσκω εφαρμογές γι' αυτά.
Τα bit συνήθως πώς τα δουλεύετε; Με ηλεκτρικό δράπανο, παλμικό, απλή λαβή, καστάνια, λαβή με έλεγχο ροπής; Τον τελευταίο καιρό δεν έχω βρει ιδιαίτερη εφαρμογή. Αν και έχω 3 λαβές που παίρνουν μύτες, συνήθως προτιμώ πατροπαράδοτα κατσαβίδια με σταθερή μύτη.
Είχε τύχει πριν χρόνια να χρειάζεται να κάνω εκατοντάδες βιδώματα τη μέρα. Εκεί δούλευα είτε με ηλεκτρικό κατσβίδι ακριβείας (απίστευτα βολικό), είτε με μύτες και απλό επαναφοτιζόμενο δράπανο Black & Decker.
Με τα πάντα όλα. Σφυροκατσάβιδο, λαβές κατσαβιδιού, δράπανο, καστάνια.
Αν έχω κατσαβίδι ή καρυδάκι θα προτιμήσω πάντα αυτα από λαβές με μύτες ή αντάπτορες για καστάνια κτλ.
Όμως, μερικές φορές η βίδα είναι πολύ φθαρμένη και φθείρει και το κατσαβίδι. Αλλες φορές είναι φθαρμένο το κατσαβίδι και ξέρεις οτι αν χαλάσεις το κεφάλι της βίδας θα σε ταλαιπωρήσει για να την βγάλεις. Οπότε επιλέγεις ανάλογα.
Πώς βολεύει η καστάνια με μύτες κατσαβιδιού; Πρέπει κάπως να εφαρμόζεις και διαμήκη δύναμη εκτός από περιστροφική για να μην κλωτσήσει η βίδα. Εκτός αν εννοείς λαβή κατσαβιδιού με λειτουργία καστάνιας.
Κατσαβίδια είναι και τα άλλεν, και τορξ και philips κτλ. Όταν λες μύτες κατσαβιδιού εγώ εννοώ όλες τις μύτες.
439450
Και τα καρυδάκια με τέτοιες μύτες λέγονται καρυδάκια με μύτη κατσαβιδιού.
Όλες αυτές τις μύτες μπορείς να τις βάλεις και σε αντάπτορες. Ακόμα και τις philips. Αν δε μπορούσες δε θα υπήρχαν καρυδάκια με πρεσσαριστές μύτες ph. Αν το νούμερο σταυρού είναι σωστό και η βίδα δεν είναι σκουριασμένη ή σφιγμένη δίχως αύριο, αρκεί να πιέσεις λίγο την κεφαλή της καστάνιας προς τα κάτω και δε θα την απορρίψει εύκολα.
Εξ' άλλου πάντα υπήρχαν και τα L κλειδιά με άκρα ph. Σε καποια σημεία δε μπαίνει κατσαβίδι.
439449
https://www.aircraftspruce.com/catalog/topages/ap12-04568.php τέτοιο?
Ούτε καν ήξερα ότι υπάρχει.:confused:
https://oil-stores.gr/Liqui-Moly-Screw-Grip-20g-3811?language=el-gr¤cy=EUR&gclid=Cj0KCQiA1NebBhDDARIsAANiDD0rasd-TImjUNYu5SYjePqpqU8x-o9FX_X_mnSx5Zw1yFLGePQGWLQaApdjEALw_wcB
Α γεια σου ρε Πατερα..!!;)
https://www.youtube.com/watch?v=VN0ZE-wDcto
Ζήλεψα τα εργαλεία που είχε στα χέρια του ο τύπος.....:cry:
Ζήλεψα τα εργαλεία που είχε στα χέρια του ο τύπος.....:cry:
Μπααα έχουμε καλύτερα
Απαραίτητες γνώσεις για τη χρήση δραπανοκατσαβιδου.
Για εμένα πολύ βασικό το προτρυπημα του ξύλου. Όχι μόνο για να μην ζορίζεται το εργαλείο ή για να μην χαλάσουμε την κεφαλή της βίδας αλλά κυρίως για να μην σχιστει το ξύλο είτε είναι μασιφ είτε είναι μοριοσανιδα.
Απλα τα αμερικανάκια δεν πολυξέρουν απο τρύπημα σε μπετό / οπλισμένο σκυρόδεμα γιατί τα σπίτια τους είναι κυρίως απο ξύλο και γυψοσανίδα.
BAHCO BE5049
Μύτες διάφορες, 49 τεμάχια σε μεταλλική θήκη κυρίως για αυτοκίνητο.
440254
440255
Η πιο πλήρης σειρά κατσαβιδιων ηλεκτρολόγου με ρύθμιση 0,8-5 Nm για πίνακες
443983
Και σετακι εξτρα μύτες
443984
lazarefa
10/06/2023, 06:26
Κάποιο ενδεικτικό link ή μοντέλο;
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201420245_-bit-set-power-slimbit-box-44106-wiha.html?utm_campaign=rtbhouse-remarketing&utm_medium=remarketing&utm_source=rtbhouse
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202717679_-slimbit-electric-43160-wiha.html
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3257568_-torquevario-s-2852-1-0-5-0-26463-wiha.html
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5513104_-vde-torquevario-s-0-8-5-nm-13teilig-wiha.html
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201420245_-bit-set-power-slimbit-box-44106-wiha.html?utm_campaign=rtbhouse-remarketing&utm_medium=remarketing&utm_source=rtbhouse
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202717679_-slimbit-electric-43160-wiha.html
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3257568_-torquevario-s-2852-1-0-5-0-26463-wiha.html
88 κάτι ευρώ μόνο η λαβή;;;; :cry:
88 κάτι ευρώ μόνο η λαβή;;;; :cry:
Είναι λαβή με έλεγχο ροπής, ρυθμιζόμενη ως προς τη μέγιστη ροπή.
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5513104_-vde-torquevario-s-0-8-5-nm-13teilig-wiha.html?utm_campaign=rtbhouse-remarketing&utm_medium=remarketing&utm_source=rtbhouse
Με αυτά τα δύο σετ με μύτες της Wiha, ένας ηλεκτρολόγος καλύπτεται 90% τουλαχιστον. Με ένα ροποκατσαβιδι είσαι υπερπλήρης και... Άφραγκος!
444359444360
o_gavros
29/08/2023, 18:22
Δεν ήξερα που θα ταίριαζε καλυτερα, και επέλεξα τα bits ως σχετικοτερο θρεντ.
Έχει δει κανείς σας σε ελληνικό μαγαζί κάτι τέτοιο:
445729
445730
Εχω μαζέψει μερικά εξαρτήματα με εξάγωνο (ανταπτορες, κωνικό τρυπάνι, ετσετερα) τα οποία τα εχω χυμα μέσα στο μεταμποξ με το παλμικο, το οποίο κάνει σα κουδουνιστρα και με εκνευρίζει.
Εχω φαει τον κόσμο, δεν βγάζω άκρη.
Μόνο Αμαζον ή/και Αλί.
Θα προτιμούσα να τα έπαιρνα απεδω.
Πέτυχα το ίδιο νονεημ και σε Vessel (μέσω γιουτουμπ) αλλά μάλλον θα φευγει πολυ ψηλά με τα μεταφορικά.
Με αυτά τα δύο σετ με μύτες της Wiha, ένας ηλεκτρολόγος καλύπτεται 90% τουλαχιστον.
444359444360
Αυτη η συνδυασμένη μ@λ@κια SL/PZ(1 ή 2) ποτε θα καταργηθει να σταματησουμε να χαλαμε τα πολυπριζα..??
Με ένα ροποκατσαβιδι είσαι υπερπλήρης [/ATTACH]
Ηλεκτρολογος με ροποκατσάβιδο..???
(πολυ Μπουνιουελ βλεπεις..)
Εχω μαζέψει μερικά εξαρτήματα με εξάγωνο (ανταπτορες, κωνικό τρυπάνι, ετσετερα) τα οποία τα εχω χυμα μέσα στο μεταμποξ με το παλμικο, το οποίο κάνει σα κουδουνιστρα και με εκνευρίζει.
Να σου τυπώΚω μια κασετινούλα να τα έχεις τακτοποιημένα;
Κάτι τέτοιο (https://www.thingiverse.com/thing:360803) αλλά με τις αποστάσεις που θες.
:D
Κάτι τέτοιο (https://www.thingiverse.com/thing:360803) αλλά με τις αποστάσεις που θες.
Για πες....
o_gavros
30/08/2023, 14:31
Θενξ Θωμά αλλά τέτοιες εχω δυο, λαστιχενιες. Απο αυτές τις μυτες τις τζάμπα πουντις δίνουν στα περιτπερα.
Άμα δε βρω εδώ, θα παρω από τον Αλί
Για πες....
Μάθανε ότι γαμιόμαστε.... :lol:
Θενξ Θωμά αλλά τέτοιες εχω δυο, λαστιχενιες. Απο αυτές τις μυτες τις τζάμπα πουντις δίνουν στα περιτπερα.
Άμα δε βρω εδώ, θα παρω από τον Αλί
:beer:
Για πες....
Εσύ πες...
Τι χρειάζεσαι;
Δεχόμεθα και που μου :)
Ενω περασμενα στο καραμπινερ θα εχουν ακρα του ταφου σιγή..
Πάνω που χάζευα γερμανικά μαγαζιά, έπεσα πάνω σε αυτό. Φατσικα και τιμή ίδιο με το Force που έχω πάρει. Λες;
445746
Τελικά φασόν δουλειές ειναι:
445879
Εννοειται οτι ειναι τα ιδια. Το force και η βιδα PH που έλυσα μια φορα που το χρησιμοποιησα ούτε το εργαλείο ούτε η βίδα είπαν κιχ :D
Υπαρχει ενας άλλος κωδικος Force απο αυτόν που έχουμε βάλει εδώ μεσα, λίγο πιο φτηνό που έχει λιγότερες μύτες, το κουτί ειναι ολόιδιο με τα παραπάνω. Μου το εδειξαν όταν πήγα να πάρω το δικό μου...
theofilosI
12/10/2023, 16:54
Καλησπέρα θέλω να πάρω κάποιες μύτες Allen σε ίντσα για το Harley. Θα βόλευε facom για να πάρω από τον Ηλία μαζί με κάποια άλλα που θέλω αλλά σκέφτηκα να πάω σε wera. Πού μπορώ να τα βρω αυτά εντός Ελλάδος ή στο ebay; σε μία αναζήτηση που έκανα βρίσκω μόνο μετρικά. Η να πάρω τα facom και να τελειώνει το θέμα εκεί. ευχαριστώ πάρα πολύ
Καλησπέρα θέλω να πάρω κάποιες μύτες Allen σε ίντσα για το Harley. Θα βόλευε facom για να πάρω από τον Ηλία μαζί με κάποια άλλα που θέλω αλλά σκέφτηκα να πάω σε wera. Πού μπορώ να τα βρω αυτά εντός Ελλάδος ή στο ebay; σε μία αναζήτηση που έκανα βρίσκω μόνο μετρικά. Η να πάρω τα facom και να τελειώνει το θέμα εκεί. ευχαριστώ πάρα πολύ
Πάρε τα facom να τελειώνεις αφενός, και αφετέρου, θα έχεις εργαλεία για μια ζωή....αν βέβαια κρατήσεις την μηχανή και δεν πας αργότερα σε κάτι που χρησιμοποιεί μετρικά.
Αν γίνει αυτό, τα δίνεις μαζί με την Harley ως προίκα :D
Δυσκολο να βρεις αλλεν μυτες σε sae στην Ελλαδα, μονο απο ιντερνετ θα σου πρότεινα. Καρυδακια αλλεν σε ιντσα θα βρεις παντως στον ακριτιδη, αγοραζεις ονλάιν ή τηλεφωνικά.
theofilosI
13/10/2023, 00:10
Σας Ευχαριστώ πολύ και τους δύο!!
Road Pirat
13/10/2023, 09:22
Η facom έχει σίγουρα, έχουμε στην δουλειά ένα σετ αγορασμενο από Ελλάδα, για wera ίσος να έχει ο Καλλέρης η να σου φέρει, πάντως Κεϊτά και τις τιμές πρώτα
Πάρε τα facom να τελειώνεις αφενός, και αφετέρου, θα έχεις εργαλεία για μια ζωή....
Πολυ βαριά κουβέντα, Μητσε..;)
(εχω παρει Facom για τον φουτσο απο επισημο αντιπροσωπο - 64 κομματια μου αντικατεστησε μεσα στην εγγύηση..)
Πολυ βαριά κουβέντα, Μητσε..;)
(εχω παρει Facom για τον φουτσο απο επισημο αντιπροσωπο - 64 κομματια μου αντικατεστησε μεσα στην εγγύηση..)
Η οποία εγγύηση είναι εφ όρου ζωής, οπότε....:lol:
Καλημέρα . Ξέρει κάποιος που θα βρούμε θήκη -ες για μύτες κατσαβιδιων? Έχω κάμποσες διάσπαρτες και θέλω να τις τακτοποιήσω .
o_gavros
21/01/2024, 11:16
Από Ελλάδα δύσκολο να βρεις μέσω ίντερνετ.
Κοίτα προς αλιεξπρες ή παρόμοια.
Για παράδειγμα αυτό (https://www.aliexpress.com/item/1005004898849622.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.337072fcihQJgA&browser_id=2785e21684594a0595dd04ce6250e253&aff_platform=msite&m_page_id=lngyhpvvexicaqjw18d2b82dc4922d50c00f21943f&gclid=&pdp_npi=4%40dis%21EUR%211.33%210.93%21%21%211.41%210.99%21%402101efab17058320128575168e2689%21120000 30944066578%21sea%21GR%210%21AB&isseo=y&algo_pvid=89ed7a49-0a1b-4e77-9d35-6c6d2291b543)
Καλημέρα . Ξέρει κάποιος που θα βρούμε θήκη -ες για μύτες κατσαβιδιων? Έχω κάμποσες διάσπαρτες και θέλω να τις τακτοποιήσω .
3D print what you need :)
Η πρόχειρη και ανέξοδη δική μου λύση είναι κουτί από σφαίρες. Χωράει 50 και με έχει βολέψει, αν και οι μύτες "κολυμπάνε" οπότε δεν είναι για ασφαλή τοποθέτηση ή πολύ κούνημα (κουτί από διαμέτρημα 9mm). Τα έχουν για πέταμα, ρώτα σε κανέναν οπλοπώλη ή Νονό της νύχτας της γειτονιάς σου.
Σκουριαζουν μεσα στα μεταλλικα κουτια, δυστυχως..
(οκ, επιφανειακη ειναι η οξειδωση αλλα..)
Σκουριαζουν μεσα στα μεταλλικα κουτια, δυστυχως..
(οκ, επιφανειακη ειναι η οξειδωση αλλα..)
Εννοώ τα υπολείμματα συσκευασίας που είναι από πλαστικό (και αν κάποιος θέλει και το εξωτερικό κουτί, χαρτί).
Κάτι τέτοιο:
450032
Πρέπει να είναι απο hollow point το κουτι?
Πρέπει να είναι απο hollow point το κουτι?
Hollow point για τα impact bits, FMJ για τα "απλά" ;)
Εγώ τις βάζω σε κουτάκια από φάρμακα που κλείνουν καλά, όπως από Depon η πιο μακρόστενα από βιταμίνες, αφού τα ψεκασω με αντισκωριακο πρώτα.