Σύνδεση

View Full Version : Μύτες κατσαβιδιών. (bits)

Σελίδες : 1 2 3 [4]

Pearl Nebular
25/01/2024, 20:26
Δεν χρειάζεται αντισκωριακό, κλείνει αεροστεγώς και εκτός αυτού τα κουτιά έχουν στο καπάκι υλικό τύπου silica gel που απορροφάει την υγρασία.

sanctusan
26/01/2024, 21:39
Facom ACL.2A 3 ΣΕ 1 τι σας λέει;
Στη ελλάδα το βρίσκω μόνο σε συλλογή και δεν θέλω να χαλάσω τόσα. Πριν κάνω κίνηση για παραγγελία θα περάσω πρώτα από το Βράττη.
Έχετε να προτείνετε κανένα άλλο;

450179

Μόλις έσπασα ένα νονέιμ 10ετίας χιλιοπατεντιασμένο.

daz
26/01/2024, 23:40
Facom ACL.2A 3 ΣΕ 1 τι σας λέει;
Στη ελλάδα το βρίσκω μόνο σε συλλογή και δεν θέλω να χαλάσω τόσα. Πριν κάνω κίνηση για παραγγελία θα περάσω πρώτα από το Βράττη.
Έχετε να προτείνετε κανένα άλλο;

450179

Μόλις έσπασα ένα νονέιμ 10ετίας χιλιοπατεντιασμένο.

Πολλά έχουμε να προτείνουμε αλλά και αυτό μια χαρά μας φαίνεται (αν και δεν είναι φθηνό). Μη ψάχνεις μόνο στο σκρουτζ.

Στα γρήγορα..
http://https://toolservice.gr/acl-2a-facom-3-se-1-metavlito-katsavidi-acl-2a.html

Ο βράττης μπορεί να μη το έχει στο σαιτ αλλά αν περάσεις από εκεί πιστεύω θα σε φτιάξει.

Εγώ έχω το παλιό felo (έχει καταργηθεί) με αυτό το σύστημα (αλλά χωρίς καστάνια) και με έχει βολέψει. Αν δε βγάλεις άκρη εδώ είμαστε.

sanctusan
27/01/2024, 07:45
Πολλά έχουμε να προτείνουμε αλλά και αυτό μια χαρά μας φαίνεται (αν και δεν είναι φθηνό). Μη ψάχνεις μόνο στο σκρουτζ.

Στα γρήγορα..
http://https://toolservice.gr/acl-2a-facom-3-se-1-metavlito-katsavidi-acl-2a.html

Ο βράττης μπορεί να μη το έχει στο σαιτ αλλά αν περάσεις από εκεί πιστεύω θα σε φτιάξει.

Εγώ έχω το παλιό felo (έχει καταργηθεί) με αυτό το σύστημα (αλλά χωρίς καστάνια) και με έχει βολέψει. Αν δε βγάλεις άκρη εδώ είμαστε.

Φθηνό δεν είναι σίγουρα. Ο Βράττης έχει μόνο συλλογή στο site και φτάνει τα 80€. Δεν τα δίνω, από μύτες είμαι φουλ.
Αν καταφέρω να πάρω το κατσαβίδι μόνο με κανένα ~40€ το έχω.

JNP
06/02/2024, 16:42
Μοιάζουν ή μου φαίνεται;
31 ευρώ τα κόκκινα STIERS, 35 ευρώ τα ΜΠΛΕ GEDORE.
450467

giorgosb
19/02/2024, 11:43
Ψάχνω ένα τέτοιο σετάκι, με τα βασικά, για να το παίρνω μαζί με το επαναφορτιζόμενο όποτε τα χρειάζομαι. Χρήση ερασιτεχνική. Έχω βρει το παρακάτω Bosch (https://www.skroutz.gr/s/18616720/Bosch-X-Line-Set-34-Trypania-HSS-gia-Gyali-Plakidia-Domika-Ylika-Metallo-kai-Xylo-2607010608.html), είναι οκ;

451027

o_gavros
19/02/2024, 11:48
Άμα σε καλύπτουν τα σωθικά του,μια χαρά είναι.
Ότι χαλάει το αντικαθιστας μεμονωμένα μετά

McGyver
21/02/2024, 17:10
:D

451055

451056

daz
21/02/2024, 17:24

451055

451056

Μπράβο ρε, ωραίος!!!! Για κάνε μια δοκιμή σε εκείνες τις βίδες του honda να δούμε.

McGyver
21/02/2024, 17:29
Μπράβο ρε, ωραίος!!!! Για κάνε μια δοκιμή σε εκείνες τις βίδες του honda να δούμε.

Αυτό κάνω as we write και δεν έχει καμία σχέση με το Facom.
Άλλο πράγμα το Japan...

daz
21/02/2024, 17:38
Αυτό κάνω as we write και δεν έχει καμία σχέση με το Facom.
Άλλο πράγμα το Japan...

Μήπως τελικά είχα άδικο και η βίδα είναι jis? Δοκίμασες άλλη μύτη ή κατσαβίδι εκτός απ' την μύτη φακομ?

McGyver
21/02/2024, 17:41
Η βίδα, δεν έχει βουλίτσα...
451058

Facom PH2
451059

Anex #2
451060

McGyver
21/02/2024, 17:42
Δοκίμασες άλλη μύτη ή κατσαβίδι εκτός απ' την μύτη φακομ?

Ναι, της εργαλειοθήκης της μηχανής :lol:.

Bowleno
22/02/2024, 01:14

451055

451056

Ωραίος! :beer:

Τον Φ.Π.Α τον πλήρωσες; :p

thunder ace
22/02/2024, 05:18
Καλημερα.
Εχετε να προτεινετε καποιο σετ κατσαβιδιων για ανοιγμα κινητων;
Αλλα μιλαω για ποιοτικο σετ και αν ειναι δυνατον να το εχετε δουλεψει.
Βλεπω κατι σετ iFixit..jakemy..baku..DeLock κλπ στο Σκρουτζ,αλλα δεν καταλαβαινω αν αξιζουν η ειναι μαπα.

Bowleno
22/02/2024, 09:07
Καλημερα.
Εχετε να προτεινετε καποιο σετ κατσαβιδιων για ανοιγμα κινητων;
Αλλα μιλαω για ποιοτικο σετ και αν ειναι δυνατον να το εχετε δουλεψει.
Βλεπω κατι σετ iFixit..jakemy..baku..DeLock κλπ στο Σκρουτζ,αλλα δεν καταλαβαινω αν αξιζουν η ειναι μαπα.

Καλημέρα και σε σένα
Εγώ έχω αυτό εδώ (https://www.public.gr/product/home/ergaleia/ergaleia-heiros/set-ergaleion-heiros/xiaomi-katsabidi-me-mutes-akribeias-mi-screwdriver-kit-25tmx/MRK2679053?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA_tuuBhAUEiwAvxkgTnpp8vEOj6om612b1qjTln0Xxrrc-LhlGqzmFwJSBQB2vMiDHs-aIRoCwZoQAvD_BwE) αγορασμένο από Σκρούτζ όμως σε χαμηλότερη κατατί, τιμή. Πολύ ποιοτικό, το χρησιμοποιώ συνήθως για γυαλιά, έχω ανοίξει κινητό που είχε πάρει νερό, εύκολα.

giorgosb
22/02/2024, 09:26
Καλημέρα και σε σένα
Εγώ έχω αυτό εδώ (https://www.public.gr/product/home/ergaleia/ergaleia-heiros/set-ergaleion-heiros/xiaomi-katsabidi-me-mutes-akribeias-mi-screwdriver-kit-25tmx/MRK2679053?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA_tuuBhAUEiwAvxkgTnpp8vEOj6om612b1qjTln0Xxrrc-LhlGqzmFwJSBQB2vMiDHs-aIRoCwZoQAvD_BwE) αγορασμένο από Σκρούτζ όμως σε χαμηλότερη κατατί, τιμή. Πολύ ποιοτικό, το χρησιμοποιώ συνήθως για γυαλιά, έχω ανοίξει κινητό που είχε πάρει νερό, εύκολα.

Θα συμφωνήσω, έχουν πολύ ωραία αίσθηση. Επίσης είναι συνεργασία ( ; ) με την Wiha.. Στο Skroutz (https://www.skroutz.gr/s/15060263/Xiaomi-Katsavidi-me-24-Enallassomenes-Mytes-Mi-Screwdriver-Kit-BHR4680GL.html) ξεκινάει από 14€-15€

Bowleno
22/02/2024, 09:45
Θα συμφωνήσω, έχουν πολύ ωραία αίσθηση. Επίσης είναι συνεργασία ( ; ) με την Wiha.. Στο Skroutz (https://www.skroutz.gr/s/15060263/Xiaomi-Katsavidi-me-24-Enallassomenes-Mytes-Mi-Screwdriver-Kit-BHR4680GL.html) ξεκινάει από 14€-15€

Σωστός σε όλα, εγώ τα είχα πάρει 16 ευρώ, μάλλον με πιάσανε Κώτσο :cry::lol:

harris_x
22/02/2024, 09:51
Αυτό (https://www.xristoueshop.gr/set-katsabidi-mytes-29-temaxiwn-mini-wurth-06134895-myth-iphone.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA_tuuBhAUEiwAvxkgTm7CRN09pU6Dw3z4BvIvZR8HfdsxlhkE3FuOd6l3NGxH_SgnJZbPLBoCFOUQAvD_BwE)μ όνο μη πάρεις γιατι είναι γτπκ...

Bowleno
22/02/2024, 10:51
Αυτό (https://www.xristoueshop.gr/set-katsabidi-mytes-29-temaxiwn-mini-wurth-06134895-myth-iphone.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA_tuuBhAUEiwAvxkgTm7CRN09pU6Dw3z4BvIvZR8HfdsxlhkE3FuOd6l3NGxH_SgnJZbPLBoCFOUQAvD_BwE)μ όνο μη πάρεις γιατι είναι γτπκ...

Wurth και είναι τόσο χάλια;
Ήταν να πάρω αυτό αλλά προτίμησα το πιο πάνω που έβαλα με τα μισά λεφτά και τα ρέστα σουβλάκια....

Acacius
22/02/2024, 13:35
Έχω 1-2 σετάκια bits της jakemy τα οποία είναι τίμια για την τιμή-χώμα τους, αλλά δε με βόλεψαν σε σχέση με κάτι παλιά μονοκόμματα κατσαβιδάκια που έχω. Είτε δε νοιώθω να εφαρμόζει σωστά η μύτη πάνω στην εκάστοτε βίδα γιατί ως bits έχουν πιο πολλά σημεία για μπόσικα, είτε είναι πολύ χοντρό το σώμα στο κατσαβίδι και περιστρέφεται αργά για τα γούστα μου - ή και τα δύο.

harris_x
22/02/2024, 13:43
Wurth και είναι τόσο χάλια;

Ναι, δεν έχει μαγνήτη για τη συγκράτηση της μύτης αλλά ελασματάκι το οποίο στη δεύτερη ή τρίτη χρήση έφυγε με αποτέλεσμα οι μύτες να φεύγουν.

Bowleno
22/02/2024, 14:53
Ναι, δεν έχει μαγνήτη για τη συγκράτηση της μύτης αλλά ελασματάκι το οποίο στη δεύτερη ή τρίτη χρήση έφυγε με αποτέλεσμα οι μύτες να φεύγουν.

Σχεδιαστικό ατόπημα, προφανώς.
Η λαβή μου θυμίζει wiha, κάνω λάθος;
Αν είναι δική της, όντως μεγάλο φάουλ...

stefanos
22/02/2024, 15:12

Από την άλλη οι μαγνήτες μαζεύουν ότι γρέζι υπάρχει στην περιοχή ,και κολλάνε οι μύτες ή δεν μπαίνουν καλά και δεν καθαρίζουν ... από τα πλέον εκνευριστικά πράγματα.

Acacius
22/02/2024, 15:49
Υπολογίζω ότι η απουσία μαγνήτη ήταν συνειδητή επιλογή του κατασκευαστή. Το φάουλ είναι ότι το έλασμα "απεδήμησε" τόσο γρήγορα.

Bowleno
22/02/2024, 16:56
Από την άλλη οι μαγνήτες μαζεύουν ότι γρέζι υπάρχει στην περιοχή ,και κολλάνε οι μύτες ή δεν μπαίνουν καλά και δεν καθαρίζουν ... από τα πλέον εκνευριστικά πράγματα.

Υπολογίζω ότι η απουσία μαγνήτη ήταν συνειδητή επιλογή του κατασκευαστή. Το φάουλ είναι ότι το έλασμα "απεδήμησε" τόσο γρήγορα.

Εμένα με εκνευρίζει αφάνταστα αν ΔΕΝ έχουν μαγνήτη. Θέλω να πιάνονται οι βίδες και να μπαινοβγαίνουν χωρίς να τις ψάχνω τριγύρω, είναι και θεόμικρες και άντε βρες τες αν πέσει χάμω :cry:

daz
22/02/2024, 21:57

Στις μύτες είναι τα λεφτά. Οι μύτες είναι καλές?
Κατσαβιδάκι πάρε ένα που να σε βολεύει. Αυτό έτσι όπως το βλέπω θα το πετούσα πριν χαλάσει.

daz
22/02/2024, 21:57
Σχεδιαστικό ατόπημα, προφανώς.
Η λαβή μου θυμίζει wiha, κάνω λάθος;
Αν είναι δική της, όντως μεγάλο φάουλ...

Δε θυμίζει wiha.

daz
22/02/2024, 22:00

Συμφωνώ.

Αν και ένα που έχω έχει μαγνήτη ίσα για να συγκρατεί τη μύτη. Δύσκολα μαζεύει οτιδήποτε αλλά δεν αποκλείεται να πάρει κάτι. Συνήθως όμως στο περιβάλον τους δεν υπάρχει πολύ γρέζι.

Η wiha έχει μπίλια συγκράτησης επάνω στις μύτες. Ο οδηγός δε ξέρω αν έχει μαγνήτη ή όχι.

silkman
21/03/2024, 23:03
Σε ανυποπτη στιγμη ειχα παρει απο μια μυτη PH2 και PZ2 για παλμικο που βρεθηκα Σπυρου Πατση, δεν πρεπει να τις ειχα ποσταρει εδω. Ακριβες, αν θυμαμαι καλα περιπου 4€ η μια.
451702

Φτιαχνοντας κουζινα και εχοντας βιδωσει πανω απο 600 βιδες, δυστυχως η PZ μυτη ηταν μεγαλη απογοητευση. Διαλυθηκε πολύ γρήγορα και απο την αρχη χοροπήδαγε πάνω στη βίδα. Ισως βεβαια φταινε και οι κινεζικες κωλοβιδες lih lih lin που πουλάνε όλοι...

Η καινουργια Wera διαλυθηκε γρήγορα, το ίδιο και μια noname μυτη απο κεντρο βίδας, επισης αχρηστες κάτι χρυσες Dexter pro απο Λερου που ειχα...

Αν μπορειτε να το πιστεψετε, έχω 2 χρυσες Bosch που ειχαν φτιάξει την προηγούμενη κουζινα και ακόμη με αυτη δουλευω...Ειναι απλή κοντη, αρα την χρησιμοποιεις με ανταπτορα στο παλμικο και πολλές φορες θα βγει απο τον μαγνητικο ανταπτορα γιατι εχει σφηνώσει στη βίδα.. Ουτε που θυμαμαι απο που τις ειχα παρει...

daz
22/03/2024, 07:59
Αν και από κινητό θα προσπαθήσω να πω τι έφταιξε αλλά δε μπορώ να ψάχνω και να βάζω λινκ.
Στις πίσω σελίδες οι πληροφορίες υπάρχουν όλες αλλά είναι σκόρπιες.

Έχουμε λοιπόν..1. βιώνουμε σε ξύλο με δραπανο, η βίδα απ' την αρχή έχει αντίσταση η οποία σταδιακά αυξάνεται μέχρι που κάποια στιγμή θέλει πια πολύ δύναμη.
2.Βιώνουμε σε σίδερο επίσης με δραπανο. Η βίδα γυρίζει ελεύθερη και γρήγορα μέχρι που ξαφνικά η αντίσταση αυξάνεται κάθετα και σταματάει απότομα.
3. Βιώνουμε με κρουστικό είτε σε ξύλο είτε σε σίδερο. Συμβαίνει το ίδιο, αλά τώρα η βίδα τρώει τις μπούφλες του Οβελίξ τη μια μέρα την άλλη. Όσο μεγαλύτερη η αντίσταση τόσο πιο δυνατές οι μπούφλες.

Ότι ζόρι τρώει η βίδα το τραβάει η μύτη. Για τις παραπάνω περιπτώσεις λοιπόν χρειαζόμαστε είτε 3 διαφορετικές μύτες (χωρίς να ασχολούμαστε με επιστρώσεις) είτε μια φθηνη και αναλωσιμη γενικής χρήσης. Λέγοντας αναλώσιμη την γενικής χρήσης, δεν εννοώ ότι οι άλλες δε θα χαλάσουν ποτέ, αλλά θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Στην πρώτη περίπτωση που περιέγραψα χρειαζόμαστε μια πάρα πολύ σκληρή μυτη για να μη φθαρεί. Στη δεύτερη δε χρειάζεται τόσο μεγάλη σκληρότητα ώστε να αποσβέσει την κρουση όταν η βίδα τερματίσει.
Στην τρίτη περίπτωση χρειαζόμαστε μια πολύ μαλακια μυτη, με σώμα που αποσβαινει όλες τις μπούφλες που τρώει απ' το κρουστικό. Διαφορετικά θα σπάσει. Ακόμα καλύτερα όταν χρησιμοποιείται με κατάλληλο ανταπτορα.

Πάμε τώρα στις επιστρώσεις. Κάποιες επιστρώσεις είναι για αντοχή στη φθορά και κάποιες για αντοχή στη φθορά σε συνδιασμό με αύξηση της τριβής για καλύτερη εφαρμογή. Πχ στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση μπορούμε να έχουμε επίστρωση τιτανίου ή/και η άκρη να έχει επίστρωση από βιομηχανικό διαμάντι. Έτσι, μια μύτη που προορίζεται για την δεύτερη περίπτωση μπορεί να έχει αυξημένη αντοχή στη φθορά, παρ όλο που είναι πιο μαλακή απ' την πρώτη. Τέτοιες είναι κάποιες χρυσες μύτες που όμως το κάτω μέρος δεν είναι χρυσό. Δλδ δεν έχει επίστρωση σε όλο το σώμα της. Αντίστοιχα μια τέτοια επίστρωση κάνει τις μύτες της πρώτης περίπτωσης ακόμα πιο ανθεκτικές. Τέτοιες μύτες σε ένα κρουστικό θα έσπαγαν με τη σκέψη.
Αντίστοιχα, μύτες της τρίτης περίπτωσης θα φθείρονταν in no time σε εφαρμογές της πρώτης περίπτωσης.

Συνεχίζεται γιατί έχω δουλειά..

Volpad
22/03/2024, 08:27
Δεν ήξερα ότι τα bits έχουν τόσα πολλά βιώματα...

Bowleno
22/03/2024, 08:37

Όταν πέφτουν στα γαμψά πλοκάμια της σουπιάς, έχουν ακόμα περισσότερα....:D

daz
22/03/2024, 10:39

Γιατί νομίζεις ότι υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές και σε διάφορες τιμές από μια μόνο μάρκα? Συνήθως ανοίγεις ένα κατάλογο και χάνεσαι. Έχει τόσα διαφορετικά μοντέλα που νομίζεις ότι κάποιος σου κάνει πλάκα. Και έπειτα δοκιμάζεις μερικές και βλέπεις ότι το πράγμα δουλεύει. Μερικες φορές οι διαφορές είναι μικρές και άλλες φορές τεράστιες.

daz
22/03/2024, 10:41

:lol: τώρα είδα ότι έγραψα βιώνουμε αντί για βιδωνουμε.

Bowleno
22/03/2024, 11:10
:lol: τώρα είδα ότι έγραψα βιώνουμε αντί για βιδωνουμε.

Όπως και να έχει, όντως τα bits τραβάνε τα πάνδεινα στα πλοκάμια σου....:p

daz
23/03/2024, 12:35
Θα βάλω και μερικες φωτό για όσους χάνονται στους κωδικούς και στους καταλόγους ώστε να υπάρχει ένας γενικός μπούσουλας και να καταλαβαίνουμε τι είναι η κάθε μία χωρίς να χρειαζόμαστε πάντα να ανατρέχουμε στον κατασκευαστή. Φυσικά όταν αγοράζουμε κάτι ακριβό, καλύτερα να ξέρουμε ακριβώς τι πήραμε, για να μη κλαίμε τα λεφτά μας. Και αυτό γίνεται μόνο με ένα τρόπο και όχι επειδή έγραψα εγώ δυο μαλακίες σε ένα φόρουμ.

Μια μικρή επιλογή από διάφορες μύτες. Η πρώτη από αριστερά είναι είναι wiha, οι άλλες δυο είναι bosch usa ph1,2, ακολουθεί μια gedore (oem είναι είτε η ush είτε η witte) και μετά μια Ιταλλική KnN και τελευταία μια wiha πάλι.

451769

Αν δείτε οι 4 πρώτες έχουν επίστρωση τιτανίου αλλά η επίστρωση δεν είναι σε όλο το σώμα. Οι μύτες με αυτό το χαρακτηριστικό συνήθως έχουν αρκετά μεγάλη σκληρότητα ώστε να μην φθείρονται αλλά μπορούν να αποσβέσουν και την κρούση που θα φάνε όταν βιδώνουμε σε σίδερο και η βίδα τερματίσει απότομα. Και λέω συνήθως γιατί δεν είναι απαραίτητο να μοιάζουν έτσι. Η wera πχ έχει εξ' ολοκλήρου επίστρωση τιτανίου με κάποιες "ζώνες" απόσβεσης ώστε να αποφεύγεται το σπάσιμο ή η φθορά. Οι bosch αν και καθόλου φθηνές, έχουν αποδείξει την αξία τους όπως και οι gedore που έχω αρκετές γιατί τις έβρισκα φθηνότερα απ' τις υπόλοιπες. Τις wiha ήθελα και καιρό να τις πάρω γιατί μια που έπεσε στα χέρια μου πριν μερικά χρόνια αντέχει ακόμα. Η χρήση είναι στα πάντα όλα χωρίς πολύ προσοχή και με μπόλικη κατάχρηση σε μισοχαλασμένες βίδες.
Η KnN φαίνεται να είναι μονο για ξύλο αλλά δε μπορώ να ξέρω σίγουρα. Η τελευταία wiha είναι αποκλειστικά για ξύλο αλλά νομίζω είναι για χρήση ΚΑΙ με κρουστικό εργαλείο. Την πήρα για να την δοκιμάσω αλλά για την ώρα είναι αχρησιμοποίητη. Δε ξέρω πως συγκρίνεται για χρήση με το χέρι ή με απλό δράπανο, σε σχέση με τις άλλες. Για βίδωμα σε σίδερο έχει τις μπλε που θα είναι πιο μαλακές και για χρήση σε όλα τα υλικά έχει τις κοκκινες. Τα δαχτυλίδια υποτίθεται οτι βρίσκονται εκεί ΚΑΙ για προστασία από θραύσματα αν σπάσει.

451773

Όσο γι τις υπόλοιπες με τις επιστρώσεις.. Η πρώτη είναι χωρίς επίστρωση και έχει κάποιες ζώνες απόσβεσης. Όταν λέει hard aplication (σκληρές εφαρμογές) εννοεί οτι η μύτη είναι μαλακή για να μη σπάει. Η δεύτερη είναι για "soft" εφαρμογές και έχει μεγάλη σκληρότητα για να μη φθείρεται και επίστρωση τιτανίου για έξτρα αντοχή. Η τρίτη είναι για όλες τις χρήσεις και ουσιαστικα είναι σαν την πρωτη με επίστρωση τιτανίου (υποθέτω). Είναι σαν αυτές που έβαλα παραπάνω.

451775

Η μπλε και η κίτρινη γραμμή στο σχεδιάγραμμα δείχνει πως διαμορφώνεται η ροπή που τρώει η βίδα σε σοφτ και χαρντ εφαρμογές. Αυτό που περιέγραφα αρχικά γι χρήση σε ξύλο και σε σίδερο.

Bowleno
23/03/2024, 12:47
Μαρή σουπιά....τσάκω μια :beer:

daz
23/03/2024, 13:37
Διαφορετικά μοντέλα από...

Wera..

451776

Wiha

451777

Δε χρειάζεται να θυμόμαστε ούτε ένα κωδικό. πχ ρίχνουμε μια ματιά στα μοντελα wera H - TH και BTH. Οι δύο πρώτες είναι ιδιαίτερα σκληρές με τιτάνιο σε όλο το σώμα, αλλά η δεύτερη είναι πιο λεπτή και δε θα σπάσει όσο εύκολα θα σπάσει η πρώτη. Η τρίτη με το δαχτυλίδι έχει μια "ζώνη" που όπου η σκληρότητα είναι μικρότερη για να αποσβένει τις κρούσεις ενός κρουστικού. Μόνο με την εμφάνιση παίρνουμε μια ιδέα για το τι αγοράζουμε και τις διαφορές τους.
Η Ζ δε θέλει συστάσεις, είναι η πιο φθηνή και κοινή αναλώσιμη που βρίσκουμε παντού και η τελευταία είναι σαν αυτές που έβαλα παραπάνω. Η Ζ λέει οτι είναι ductile (ελατή), αν της βάλεις επίστρωση τιτανίου θα την πληρώσεις περισσότερο και θα αντέξει περισσότερο και θα έχεις την τελευταία. Η ΤΖ είναι πιο λεπτή στο λαιμό για απόσβεση κρούσεων και η ΒΤΖ έχει μικρότερη σκληρότητα στο σημείο του δαχτυλιδιού για να αντέχει και σε κρουστικό. Αν σε αυτές βάλουμε τιτάνιο παίρνουμε τις αυτές που ανέφερα πριν. Προσπερνάμε τις ινοξ και όσες είναι για ειδικές εφαρμογές και μένουν αυτές που έχουν επίστρωση από διαμάντι ή κάποιο καρβίδιο, όπως και αυτές που ειναι αποκλειστικά και μόνο για κρουστικό και ξεχωρίζουν απ' όλες τις άλλες.
Λίγο πολύ, ότι υπάρχει στην αγορά ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία. Η wiha δε διαφέρει όπως φαίνεται ενώ χωρίς να κοιτάξω κανένα κατάλογο μπορώ να κατατάξω την KnN απ' την σχεδίαση και την εμφάνιση. Εχοντας τον παραπάνω μπούσουλα μπορούμε να έχουμε μια ιδέα όταν πάμε σε ένα μαγαζί και ζητάμε μύτες για μια εργασία. Επίσης εύκολα καταλαβαίνουμε οτι κάποιες διαφορές είναι πολύ μικρές μεταξύ τους για να ασχοληθούμε πχ wera Z με ΤΖ αλλά άλλες όντως προσφέρουν το κάτι παραπάνω.

Αν και προσπαθώ να παίρνω μύτες που είναι γι όλες τις εφαρμογές και να έχουν αρκετή αντοχή (γιατί δε τις προσέχω) δε μπόρεσα να παραβλέψω την φοβερή εφαρμογή που δίνουν κάποιες πιο εξειδικευμένες.
Αυτή η wiha που φαίνεται σχεδόν κατεστραμένη μετράει μερικά χρόνια χρήσης και είναι ακόμα μια χαρά. Επειδή τη ζωή της την έφαγε με ξυλόβιδες είπα να πάρω και μια με διαμάντι και μεγαλύτερης σκληρότητας να δω πως συγκρίνονται.
Εντάξει θα ήταν κρίμα να τη σπάσω βιδώνοντας επάνω σε σίδερο όπως κρίμα ηταν που φθάρηκαν τόσο γρήγορα οι ακριβές impact σε ξυλόβιδες. ;)

451782

daz
23/03/2024, 20:10
Μαρή σουπιά....τσάκω μια :beer:

Thanks!

Αυτές οι κίτρινες μύτες, ωραίες ε? :D

:):beer:

sanctusan
24/03/2024, 03:06
Καλά με τις ηλεκτρικές συσκευές.

Τι θα πρότεινες για τις χειροκίνητες, εννοώ κατσαβίδια, καστάνιες κ.α.

Μερικές στα χέρια μου τρώνε σφυριές, πάλευα με μία allen και βρήκα τη λύση με τον εξή τρόπο. (από τότε, είναι πολλές οι περιπτώσεις που τα κατάφερα με αυτόν τον τρόπο)

Μανέλα 1/4 + προέκραση 5cm + αντάπτορας από 1/4 σε bit + bit

Και κοπάνημα με το σφυρί, το 70% των κολλημένων έλυσαν.

daz
24/03/2024, 11:21
Καλά με τις ηλεκτρικές συσκευές.

Τι θα πρότεινες για τις χειροκίνητες, εννοώ κατσαβίδια, καστάνιες κ.α.

Μερικές στα χέρια μου τρώνε σφυριές, πάλευα με μία allen και βρήκα τη λύση με τον εξή τρόπο. (από τότε, είναι πολλές οι περιπτώσεις που τα κατάφερα με αυτόν τον τρόπο)

Μανέλα 1/4 + προέκραση 5cm + αντάπτορας από 1/4 σε bit + bit

Και κοπάνημα με το σφυρί, το 70% των κολλημένων έλυσαν.

Ναι λίγο ξύλο ποτέ δεν έβλαψε στο λύσιμο. Εγώ έχω σφυροκατσάβιδο με μύτες 5/16 αλλά μερικές φορές χτυπάω τη βίδα ακόμα και πριν χρησιμοποιήσω σφυροκατσάβιδο. Διαφορετικά μπορεί να σπάσει η μύτη ή να χαλάσει το κεφάλι και η βίδα να μη κουνηθεί καν. Σε τέτοιες περιπτώσεις αν δεν έχεις 5/16 μια απλή μυτούλα είναι προτιμότερη.

Γενικά για χρήση με το χέρι κάνουν οι περισσότερες. Και αυτές που έβαλα παραπάνω. Με εξαίρεση τις μύτες ph και pz όλες οι άλλες που έχω εγώ είναι απλές, και φθηνές και ακριβές. Και τις χρησιμοποιώ και με το χέρι και με δράπανο. Αλλεν τορξ κτλ. Μόνο ph και pz έχω με επίστρωση κτλ γιατί χρησιμοποιούνται πολύ σε ξυλόβιδες και πολλές φορές πρέπει να ξεβιδώσουν και βίδες με χαλασμένα κεφάλια.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τι μύτη να βάλεις στο παλμικό και για ποια εργασία. Κάποιες impact είναι για χρήση σε δυνατά εργαλεία 18v, να χτυπάνε τη βίδα μέχρι να λύσει, χωρίς να γίνουν δυο κομμάτια. Κάποιες impact μπορεί να αντέχουν περισσότερο τη φθορά σε ξυλόβιδες αλλά αν τις βάλεις σε ένα 18άρι σε κολλημένη βίδα να σπάσουν. Για παράδειγμα ενώ η χρυσή της wera (μοντέλο Η) είναι ιδανική για χρήση με το χέρι ή με δράπανο σε ξύλοβιδες, τα μοντέλα TΗ και ειδικά το ΒΤΗ είναι ιδανικά για χρήση με παλμικό κατσαβίδι (ειδικά αυτές που είναι 50μμ μήκος). Σε σίδερο οι ίδιες μύτες θα σπάσουν πιο εύκολα απ' την πρώτη πάνω πάνω πχ, που είναι φτιαγμένη για να τρώει κλωτσιές από 18αρια παλμικά.
Δουλεύοντας σε ξυλοκατασκευές θα βιδώσεις σε δύσκολες γωνίες με τη μύτη να πηδάει απ' τη βίδα, θα δουλέψεις με χαλασμενες βίδες κτλ. Δε νομίζω τέτοιες εργασίες να είναι ιδανικές για τέτοιες μύτες. Τώρα πως μπορεί να ανταπεξέλθει αυτή η μύτες σε χρήση με σφυροκατσάβιδο ή για χτύπημα από πάνω όπως περιέγραψες, το έχω και εγώ απορία. Η λογική λέει οτι θα σπάσει στις "ζώνες" απόσβεσης που είναι πιο λεπτές και μαλακές αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω μία. :D

Μύτη 5/16 ίσια 7χιλ. Η βίδα έφαγε wd40 και χτύπημα με κατσαβίδι. Επειτα έβαλα το σφυροκατσάβιδο και έσπασα τη μύτη. Τρόχισα λίγο το κεφάλι και έβαλα μύτη 8χιλ. Αν έσπαγε και αυτή ακολουθούσε, χτύπημα απ' το πλάι με πόντα, ζουμπάδες, κατσαβίδια και αν χρειαζόταν συνέχεια, τρυπάνι μέχρι να πετάξει το κεφάλι. wd40 στα σπειρώματα και εξωλκέα με φειδώ. Αν έβλεπα οτι ζορίζει, καθάρισμα με τρυπάνι και κολαούζο. Ευτυχώς η μύτη 8μμ την ξεβίδωσε. Σε αλενόβιδες συνήθως ειναι δυσκολότερα τα πράγματα. Εκεί ακριβώς χρειάζεται ένα δυνατό παλμικό με μια καλή ίμπακτ μύτη να αντέξει το χτύπημα μέχρι να σπάσει η σκουριά.

451798

JNP
03/04/2024, 08:58
Ήρθε ο γιος μου από Βερολίνο και ήταν κρίμα να έρθει άδειος. Του είχα παραγγείλει ένα σετακι Millwakee impact bits (ph2x2, pz2, tx15 - tx40), ήταν προσφορά στα 13 ευρω με μεταφορικά.
451993

sanctusan
11/07/2024, 19:48
Ναι λίγο ξύλο ποτέ δεν έβλαψε στο λύσιμο. Εγώ έχω σφυροκατσάβιδο με μύτες 5/16 αλλά μερικές φορές χτυπάω τη βίδα ακόμα και πριν χρησιμοποιήσω σφυροκατσάβιδο. Διαφορετικά μπορεί να σπάσει η μύτη ή να χαλάσει το κεφάλι και η βίδα να μη κουνηθεί καν. Σε τέτοιες περιπτώσεις αν δεν έχεις 5/16 μια απλή μυτούλα είναι προτιμότερη.

Γενικά για χρήση με το χέρι κάνουν οι περισσότερες. Και αυτές που έβαλα παραπάνω. Με εξαίρεση τις μύτες ph και pz όλες οι άλλες που έχω εγώ είναι απλές, και φθηνές και ακριβές. Και τις χρησιμοποιώ και με το χέρι και με δράπανο. Αλλεν τορξ κτλ. Μόνο ph και pz έχω με επίστρωση κτλ γιατί χρησιμοποιούνται πολύ σε ξυλόβιδες και πολλές φορές πρέπει να ξεβιδώσουν και βίδες με χαλασμένα κεφάλια.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τι μύτη να βάλεις στο παλμικό και για ποια εργασία. Κάποιες impact είναι για χρήση σε δυνατά εργαλεία 18v, να χτυπάνε τη βίδα μέχρι να λύσει, χωρίς να γίνουν δυο κομμάτια. Κάποιες impact μπορεί να αντέχουν περισσότερο τη φθορά σε ξυλόβιδες αλλά αν τις βάλεις σε ένα 18άρι σε κολλημένη βίδα να σπάσουν. Για παράδειγμα ενώ η χρυσή της wera (μοντέλο Η) είναι ιδανική για χρήση με το χέρι ή με δράπανο σε ξύλοβιδες, τα μοντέλα TΗ και ειδικά το ΒΤΗ είναι ιδανικά για χρήση με παλμικό κατσαβίδι (ειδικά αυτές που είναι 50μμ μήκος). Σε σίδερο οι ίδιες μύτες θα σπάσουν πιο εύκολα απ' την πρώτη πάνω πάνω πχ, που είναι φτιαγμένη για να τρώει κλωτσιές από 18αρια παλμικά.
Δουλεύοντας σε ξυλοκατασκευές θα βιδώσεις σε δύσκολες γωνίες με τη μύτη να πηδάει απ' τη βίδα, θα δουλέψεις με χαλασμενες βίδες κτλ. Δε νομίζω τέτοιες εργασίες να είναι ιδανικές για τέτοιες μύτες. Τώρα πως μπορεί να ανταπεξέλθει αυτή η μύτες σε χρήση με σφυροκατσάβιδο ή για χτύπημα από πάνω όπως περιέγραψες, το έχω και εγώ απορία. Η λογική λέει οτι θα σπάσει στις "ζώνες" απόσβεσης που είναι πιο λεπτές και μαλακές αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω μία. :D

Μύτη 5/16 ίσια 7χιλ. Η βίδα έφαγε wd40 και χτύπημα με κατσαβίδι. Επειτα έβαλα το σφυροκατσάβιδο και έσπασα τη μύτη. Τρόχισα λίγο το κεφάλι και έβαλα μύτη 8χιλ. Αν έσπαγε και αυτή ακολουθούσε, χτύπημα απ' το πλάι με πόντα, ζουμπάδες, κατσαβίδια και αν χρειαζόταν συνέχεια, τρυπάνι μέχρι να πετάξει το κεφάλι. wd40 στα σπειρώματα και εξωλκέα με φειδώ. Αν έβλεπα οτι ζορίζει, καθάρισμα με τρυπάνι και κολαούζο. Ευτυχώς η μύτη 8μμ την ξεβίδωσε. Σε αλενόβιδες συνήθως ειναι δυσκολότερα τα πράγματα. Εκεί ακριβώς χρειάζεται ένα δυνατό παλμικό με μια καλή ίμπακτ μύτη να αντέξει το χτύπημα μέχρι να σπάσει η σκουριά.

451798

Πέρασε λίγο ο καιρός και ποτέ δεν πήγα για ψώνια.

Πείτε μου ένα κατάστημα εντός Αττικής που έχουν ποιότητα, θα το εξιγήσω τι θέλω και θα με καταλάβει και τέλος να μην μας πάρει και τα σόβρακα σε σχέση με αυτό που πουλάει.

o_gavros
11/07/2024, 22:16
Ο κοντινός σου είναι μια χαρά.
Όλα τα σοβαρά μαγαζιά έχουν γκάμα.
Μετά αν κατέβεις λιμάνι, Κολλερης (ακριβός), Προμηθέας, Δαμιγος έτσι πρόχειρα.
Πιο βόρεια είναι ο Ντετσικας/κεντροβιδας νομίζω σύνορα μεταμόρφωση με ν.ιωνοα. εκεί κάπου είναι και ο Στρίγκος.
Και για κέντρο η Σπ.Πατση και η Αθηνάς,γιοματες.
Γενικά, θα βρεις.

sanctusan
12/07/2024, 09:28
Ο κοντινός σου είναι μια χαρά.
Όλα τα σοβαρά μαγαζιά έχουν γκάμα.
Μετά αν κατέβεις λιμάνι, Κολλερης (ακριβός), Προμηθέας, Δαμιγος έτσι πρόχειρα.
Πιο βόρεια είναι ο Ντετσικας/κεντροβιδας νομίζω σύνορα μεταμόρφωση με ν.ιωνοα. εκεί κάπου είναι και ο Στρίγκος.
Και για κέντρο η Σπ.Πατση και η Αθηνάς,γιοματες.
Γενικά, θα βρεις.

Ο γείτωνας μόνο ανώνυμο κινέζο.
Θα κετέβω πειραιά τώρα, αν προλάβω θα περάσω σε ένα από αυτά που έγραψες.

BUZZ
24/07/2024, 03:36
Ξερει κανενας που κατασκευαζονται αυτες οι μυτες και γενικα αν αξιζουν τα λεφτα τους?
https://www.skroutz.gr/s/38471370/Wurth-Set-105-Mytes-Katsavidiou-0614251300.html
https://www.skroutz.gr/s/48638906/Wurth-Set-47-Mytes-Katsavidiou-096512470.html

daz
24/07/2024, 08:08
Ξερει κανενας που κατασκευαζονται αυτες οι μυτες και γενικα αν αξιζουν τα λεφτα τους?
https://www.skroutz.gr/s/38471370/Wurth-Set-105-Mytes-Katsavidiou-0614251300.html
https://www.skroutz.gr/s/48638906/Wurth-Set-47-Mytes-Katsavidiou-096512470.html

Πιθανότατα felo.
Συνήθως τα wurth αξίζουν τα λεφτά τους.

OldMan
25/07/2024, 13:36
Οι μικρες μυτες (π.χ. PH0 & PZ0) καλο θα ειναι να μην χρησιμοποιούνται με ανταπτορα και λαβη αλλα αυτούσιες σε κατσαβίδι..

Num8
27/09/2024, 20:42
Ξέρει κανείς που θα βρούμε μύτες για ασφάλειες pz/s ή ph/s από ελληνικό μαγαζί ?

o_gavros
27/09/2024, 20:52
στο protool.gr στην Παιανία σίγουρα.
έχω πάρει της Wiha από εκεί σε μήκος 50 & 70mm.
και στο λιμάνι ο Κολλερης έχει της Wera σίγουρα.

JNP
03/07/2025, 16:45
Με την βοήθεια του daz έμαθα πρόσφατα ότι εκτός από μυτες TORX και TORX SECURITY με την τρύπα στο κέντρο και έξη λοβους τριγύρω, υπάρχουν και οι μυτες TORX PLUS SECURITY με τρύπα στη μέση αλλά με πέντε λοβους!
Παρέλαβα λοιπόν από μαγαζί στη Ρουμανία μέσω Σκρουτζ στα 16+ ευρώ κομπλε ένα σετ που περιλαμβάνει απλές TORX PLUS TP10-60, TORX PLUS SECURITY TPS10-60,δυο αντάπτορες 1/4"/6mmκαι 3/8"/10mm και έναν μαγνητικό 1/4. Η συσκευασία απέξω αναφέρει τις μυτες σαν STAR και όχι TORX.
Η εταιρεία είναι Ολλανδική και η κατασκευή στην Κίνα με ατσάλι S2.
Πρώτη φορά είδα τις μυτες κλπ χύμα ριγμένα μέσα στο ποιοτικό κουτί και δυστυχώς η μυτη TPS55 έχει παρακεντρη τρύπα! Δεν πειράζει αν ποτέ χρειαστεί διορθώνεται στον τόρνο. Οι τρεις αντάπτορες ότι φθηνότερο υπάρχει,αλλά κάνουν την δουλειά τους.
463476463477

daz
03/07/2025, 23:14
Παρέλαβα λοιπόν από μαγαζί στη Ρουμανία μέσω Σκρουτζ στα 16+ ευρώ κομπλε ένα σετ που περιλαμβάνει απλές TORX TP10 60

Γιάννη δεν είναι απλές torx, είναι torx plus.
Αυτές χωρίς την τρύπα έχουν 6 πιο χοντρούς λοβούς απ' τις απλές Τόρξ και οι λοβοί έχουν και διαφορετική γωνία.
Πολλές φορές χρησιμοποιούμε απλές τορξ σε βίδες torx plus χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Όταν η μύτη δε σταθεροποιείται καλά και το επόμενο νούμερο δε μπαίνει στη βίδα, τότε είναι plus.
Σε ψηλές ροπές θα χαλάσει η βίδα (ή η μύτη).
Μια χαρά φαίνεται το σετακι.

vaska
05/07/2025, 08:02
Με την βοήθεια του daz έμαθα πρόσφατα ότι εκτός από μυτες TORX και TORX SECURITY με την τρύπα στο κέντρο και έξη λοβους τριγύρω, υπάρχουν και οι μυτες TORX PLUS SECURITY με τρύπα στη μέση αλλά με πέντε λοβους!
Παρέλαβα λοιπόν από μαγαζί στη Ρουμανία μέσω Σκρουτζ στα 16+ ευρώ κομπλε ένα σετ που περιλαμβάνει απλές TORX PLUS TP10-60, TORX PLUS SECURITY TPS10-60,δυο αντάπτορες 1/4"/6mmκαι 3/8"/10mm και έναν μαγνητικό 1/4. Η συσκευασία απέξω αναφέρει τις μυτες σαν STAR και όχι TORX.
Η εταιρεία είναι Ολλανδική και η κατασκευή στην Κίνα με ατσάλι S2.
Πρώτη φορά είδα τις μυτες κλπ χύμα ριγμένα μέσα στο ποιοτικό κουτί και δυστυχώς η μυτη TPS55 έχει παρακεντρη τρύπα! Δεν πειράζει αν ποτέ χρειαστεί διορθώνεται στον τόρνο. Οι δύο αντάπτορες ότι φθηνότερο υπάρχει.
463476463477

Να ρωτήσω με ποια κριτήρια έγινε η αγορά γιατί η ποιότητα της φαίνεται άθλια. Νομίζω καλύτερης ποιότητας είναι του λιντλ. Πρώτη φορά βλέπω σε τορξ με έκκεντρη τρύπα. Αν συνυπολογισεις και τα μεταφορικά θεωρώ λάθος επιλογή

JNP
05/07/2025, 11:23
Να ρωτήσω με ποια κριτήρια έγινε η αγορά γιατί η ποιότητα της φαίνεται άθλια. Νομίζω καλύτερης ποιότητας είναι του λιντλ. Πρώτη φορά βλέπω σε τορξ με έκκεντρη τρύπα. Αν συνυπολογισεις και τα μεταφορικά θεωρώ λάθος επιλογή

Το Λίντλ ποτέ δεν έχει φέρει τέτοιες μύτες torx plus .
Τις απλές που έχει φέρει σε ποιότητα performance και απλές τις έχω πάρει , αλλά δεν κάνουν για τέτοιες βίδες torx plus και torx plus security .
Εδώ τέτοιες μυτες δεν βρίσκεις εύκολα ή είναι πανάκριβες και τέτοιες βίδες πετυχαινεις σπάνια σε ερασιτεχνικές δουλειές.
Τα 16+ευρώ περιλαμβάνουν και μεταφορικά,ε δεν είναι και πολύ ακριβα

vaska
05/07/2025, 13:46
wurth κάπου στο 40άρι αν θυμάμαι καλά ή λίγο παραπάνω. Άριστη ποιότητα τις έχω ξεσκίσει με το παλμικό κατσαβίδι
463497
edit: όχι 40 αλλά 140 + φπα. Βρήκα το τιμολόγιο :cry:

JNP
05/07/2025, 15:35
wurth κάπου στο 40άρι αν θυμάμαι καλά ή λίγο παραπάνω. Άριστη ποιότητα τις έχω ξεσκίσει με το παλμικό κατσαβίδι
463497

Στο ίδιο εργοστάσιο με την δική μου φτιάχτηκε!:lol:
Εμένα όμως η στραβωτρυπημενη είναι συλλεκτικό κομμάτι!:uplate:

daz
05/07/2025, 18:04
463497
edit: όχι 40 αλλά 140 + φπα. Βρήκα το τιμολόγιο :cry:

Πήρες αντιγραφή του σετ που πήρε ο Γιάννης.

140 ρε άρρωστε? Είχα πάρει κάτι arndt σε υπεργαμάτη τιμή και η ποιότητα είναι υποδειγματική. Αυτά με τους 5 λοβούς και την τρύπα. Αλλά είναι δύσκολο να τα βρεις online. Με τα πόδια είναι πιο εύκολο να τα πετύχεις.

daz
05/07/2025, 18:15
Στο ίδιο εργοστάσιο με την δική μου φτιάχτηκε!:lol:
Εμένα όμως η στραβωτρυπημενη είναι συλλεκτικό κομμάτι!:uplate:

Το πιθανότερο είναι να ταιριάζει παρ' ολο που είναι έκκεντρη. Αν τη φας σε τόρνο μπορεί να σου κοπεί σε ένα ζόρι, αλλά μην ανησυχείς, δύσκολα θα βρεις τέτοιο νούμερο. Τα πιο συνηθισμένα είναι μέχρι 30 άντε μέχρι 45.
Τα plus (όχι security) παίζουν πάρα πολύ σε μικρές βίδες (μικρότερες από Τ10). Σε μεγαλύτερα μεγέθη δεν είναι ασυνήθιστα στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά εξαρτάται πόσο ασχολείσαι. Τις βάζουν κυρίως εκεί που οι απαιτήσεις είναι αυξημένες.

silkman
07/07/2025, 23:08
Αρα με αυτα που διαβαζω κακώς χρησιμοποιώ τις τορξ με τρυπα παντου, κυριώς στις απλες.

Πηρα ενα σετ καρυδακια 1/4 (οχι εξαγωνες μυτες) τορξ τρυπα απ τον Ακριτιδη και εχουν βγει πολύ γερές. Δεν εχω παραπονο απο τα καρυδακια bgs γενικά...

daz
08/07/2025, 05:29
Αρα με αυτα που διαβαζω κακώς χρησιμοποιώ τις τορξ με τρυπα παντου, κυριώς στις απλες.

Πηρα ενα σετ καρυδακια 1/4 (οχι εξαγωνες μυτες) τορξ τρυπα απ τον Ακριτιδη και εχουν βγει πολύ γερές. Δεν εχω παραπονο απο τα καρυδακια bgs γενικά...

Γιατί κακώς? Ποιος είπε κάτι τέτοιο?
Τα τορξ με τρύπα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε 3 είδους βίδες.
Τορξ με τρύπα.
Τορξ
Τορξ Πλας.

Στις πρώτες είναι η ενδεδειγμένη λύση.
Στις δεύτερες η εφαρμογή είναι άψογη αλλά αν τις ζορισεις μπορεί να σπάσει η μύτη λόγο της τρύπας. (Συμβαίνει κυρίως στα μικρά νούμερα)
Στις τελευταίες η εφαρμογή δεν είναι η καλύτερη και τις ζοριζεις ακόμα περισσότερο με φόβο να σπάσουν ή να φθάσουν πιο γρήγορα.

Καλά κάνεις και τις χρησιμοποιείς παντού. Σε απλές δουλίτσες είναι η καλύτερη επιλογή για να κάνεις δουλειά με όσο το δυνατόν λιγότερα.

Για τα bgs έχω αντίθετη άποψη αλλά είναι φθηνά.