View Full Version : σπρει για βαψιμο εξατμισης?
mallllias
27/11/2016, 23:28
καλησπερα και παλι παιδες...
θελω να βαψω την εξατμιση που ειναι νικελ χρωμιο αυτη τη στιγμη της yamaha dragstar 650 custom που εχω..
ειναι η μανισια..
η μπορει και να κανω χειροποιητη σε φιλο που εχει κουρμπαδορο, που και παλι θα θελει βαψιμο..
τι σπρει να παρω για να αντεχει υψηλες θερμοκρασιες?
υπαρχει καποια διαδικασια/προετοιμασια που πρεπει να ακολουθησω?
σε γκρι σκουρο ματ θα την κανω..
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
28/11/2016, 07:52
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος τα σπρέι τις φωτιάς είναι ένα. Μαύρο ματ.
Υπάρχει και το ceracote με πολλες αποχρωσεις αλλά θα τσούξει η τσέπη.
Motip motip heat resistant paint σε αρκετα χρωματα και οικονομικο
Τα εχει αυτος http://sonax.gr/sonax/index.php?id_cms=4&controller=cms
αλλα εχει και σε χρωματοπολεια αν κανεις μια ερευνα στο γουγλη θα βρεις
:wave2:
mallllias
28/11/2016, 09:39
αντεχoυν υψηλες θερμοκρασιες?
δε θελω να κιτρινισει μετα απο λιγο καιρο...
υπαρχει συνδιασμος με καποιο αλλο σπρει αλλου υλικου που
κανει τη βαφη ανθεκτικοτερη?
Εχει διαφορες βαθμιδες 300-600-800 βαθμους..κοιτα κανενα σπρευ δεν κραταει για παντα αν βρέχεται η εξατμιση..εγω εβαφα του σκουτερ με το 800 μαυρο ματ..εε μια φορα το χρονο το περναγα σε ορισμενα σημεια αλλα τοπικα..
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
28/11/2016, 10:33
Μήπως όσο μεγαλώνει η αντοχή για την θερμοκρασία, γίνετε μικρότερη η αντοχή στο χρόνο. Πχ ένα 600αρι για το τελικό και ένα 800 για των λαιμό.
Μήπως όσο μεγαλώνει η αντοχή για την θερμοκρασία, γίνετε μικρότερη η αντοχή στο χρόνο. Πχ ένα 600αρι για το τελικό και ένα 800 για των λαιμό.
nope ακριβως το ανάποδο αν η θερμοκρασια της εξατμισης ειναι μεγαλυτερη απ οτι αντεχει το σπρευ μειώνεται η αντοχη του και ''κιτρινιζει'' ξεθωριάζει οπως και οι καιρικες συνθηκες παιζουν μεγαλο ρολο
Γενικα ο λαιμος κοντα στο μοτερ ξεθωριάζει πιο ευκολα και γρηγορα..το τελικο παιζει να το χα βαψει μια φορα μεσα σε 3 χρονια το λαιμο σχεδον καθε χρονο τουλάχιστον εκει που φαινοταν..σιγα μην εβγαζα εξατμιση καθε τρεις και λιγο.:p
amyroukai
28/11/2016, 18:51
αντεχoυν υψηλες θερμοκρασιες?
έβαψα πέρυσι του πήγασου τα τελικά.
ναι το χρώμα είναι μαύρο ματ ακόμα. στην μισή εξάτμιση, αυτό που βλέπεις απ' έξω. εκεί που με ένοιαζε περισσότερο, δηλαδή στα μέρη που είναι εκτεθειμένα στο νερό (εσωτερικά και κάτω, όπως και στις σωλήνες που τα ενώνουν με τους λαιμούς) πέταξε πάλι σκουριά και το χρώμα έφυγε.
οπότε δεν είναι η τέλεια λύση. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αστάρι ή κάτι τέτοιο ή αν το χαλάει το "θερμικό σοκ" του ζεστού μετάλλου που βρέχεται και πετάει το χρώμα. Είναι αστείο πάντως, η μισή "τσίλικη" η άλλη μισή "για κλάμματα".
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
07/12/2016, 11:31
Motip motip heat resistant paint σε αρκετα χρωματα και οικονομικο
Τα εχει αυτος http://sonax.gr/sonax/index.php?id_cms=4&controller=cms
αλλα εχει και σε χρωματοπολεια αν κανεις μια ερευνα στο γουγλη θα βρεις
:wave2:
εδω βηκα μονο Μαυρο - ασιμη και κοκκινο.
εδωhttps://www.kompany.com/p/gr/78777 εχει και αλλα χρωματα οπος 2 τονους του γκρι.
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
07/12/2016, 15:30
μολις τωρα. μαυρο γκρι και γιαλιστερο βερνικη.
375691