View Full Version : 1η μηχανη τα φωτα σας !!
γιωργος94
28/11/2016, 12:20
Καλησπερα στη παρεα ειμαι στην αναζητηση της 1ης μου μηχανης αφου επιτελους βρηκα σταθερη δουλεια .Ξεκινησα με στοχο το fz6 καθως το γουσταρω ΠΑΡΑ πολυ .. στη πορεια φιλοι μου ειπαν οτι (εχει 3 ροπες ? δεν το εχω καταλαβει αυτο ) ειναι πολλα τα αλογα για 1ο ετσι και εγω τους ακουσα και εβαλα σαν στοχο το cb 400 sf το οποιο νομιζω θα ειναι καλος δασκαλος απο αυτα που ακουω . Πριν λιγες μερες γνωρισα εναν τυπο με το fz6 ο οποιος το πουλαει του εξηγησα οτι δεν εχω κανα 2μιση χιλιαρικα που θελει αυτος αλλα ειμαι στα 1000 ευρω και καθε μερα ο κουμπαρας μου μεγαλωνει. Ετσι λοιπον κ αυτος μου προτεινε να μ την δωσει με γραμματια (δεν εχω ιδεα πως και τι σε οτι αφορα τα γραμματια ) και μου εβαλε διαολους γι αυτο και εκανα τον λογαριασμο μου να παρω τις γνωμες σας αφου απ οσο εχω παρακολουθησει το φορουμ μου φενεται καλη κινηση . Ειμαι κατοχος Α2 στα 22 μου και σε 3 μηνες απο τωρα θα μπορω να βγαλω και το μεγαλο διπλωμα . Το θεμα μου ειναι να συνεχιζω να μαζεβω για το cbδακι η να τσιμπισω χθες! το φειζερ το οποιο δε κρυβω οτι το φοβαμαι κιολας λιγο λογω απειριας. Την μηχανη δεν τη θελω για καγκουριες και μοστρα απλως κανω καπου στα 70-90 χιλιομετρα μεικτα τη μερα και με το αμαξι δε βγαινω και σκεφτομαι οτι ο,τι και αν αγορασω τωρα θα ειναι για μια 4ετια το ελαχιστο .
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
28/11/2016, 12:37
Καλησπερα στη παρεα ειμαι στην αναζητηση της 1ης μου μηχανης αφου επιτελους βρηκα σταθερη δουλεια .Ξεκινησα με στοχο το fz6 καθως το γουσταρω ΠΑΡΑ πολυ .. στη πορεια φιλοι μου ειπαν οτι (εχει 3 ροπες ? δεν το εχω καταλαβει αυτο ) ειναι πολλα τα αλογα για 1ο ετσι και εγω τους ακουσα και εβαλα σαν στοχο το cb 400 sf το οποιο νομιζω θα ειναι καλος δασκαλος απο αυτα που ακουω . Πριν λιγες μερες γνωρισα εναν τυπο με το fz6 ο οποιος το πουλαει του εξηγησα οτι δεν εχω κανα 2μιση χιλιαρικα που θελει αυτος αλλα ειμαι στα 1000 ευρω και καθε μερα ο κουμπαρας μου μεγαλωνει. Ετσι λοιπον κ αυτος μου προτεινε να μ την δωσει με γραμματια (δεν εχω ιδεα πως και τι σε οτι αφορα τα γραμματια ) και μου εβαλε διαολους γι αυτο και εκανα τον λογαριασμο μου να παρω τις γνωμες σας αφου απ οσο εχω παρακολουθησει το φορουμ μου φενεται καλη κινηση . Ειμαι κατοχος Α2 στα 22 μου και σε 3 μηνες απο τωρα θα μπορω να βγαλω και το μεγαλο διπλωμα . Το θεμα μου ειναι να συνεχιζω να μαζεβω για το cbδακι η να τσιμπισω χθες! το φειζερ το οποιο δε κρυβω οτι το φοβαμαι κιολας λιγο λογω απειριας. Την μηχανη δεν τη θελω για καγκουριες και μοστρα απλως κανω καπου στα 70-90 χιλιομετρα μεικτα τη μερα και με το αμαξι δε βγαινω και σκεφτομαι οτι ο,τι και αν αγορασω τωρα θα ειναι για μια 4ετια το ελαχιστο .
Έμενα πάλι να με συμπαθάς Φιλαράκο μου αλλά με βάση αυτα που γράφεις θα σου πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή ακόμα.
Σταθεροποιήσου, κλίσε τρύπες φτιάξε καβατζα, και μετά κοιτάς για νέα μότο.
Και πάλι με συγχωρείς.
εβαλα σαν στοχο το cb 400 sf το οποιο νομιζω θα ειναι καλος δασκαλος απο αυτα που ακουω . Πριν λιγες μερες γνωρισα εναν τυπο με το fz6 ο οποιος το πουλαει του εξηγησα οτι δεν εχω κανα 2μιση χιλιαρικα που θελει αυτος αλλα ειμαι στα 1000 ευρω και καθε μερα ο κουμπαρας μου μεγαλωνει. Ετσι λοιπον κ αυτος μου προτεινε να μ την δωσει με γραμματια
Ωραίο το SF, αλλά είναι μηχανάκι 20ετίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όσον αφορά το fz6, αν ο τύπος που γνώρισες πριν μερικές μέρες δέχεται να στο δώσει με γραμμάτια, κάτι "βρωμάει". Εγώ θα έλεγα να το αποφύγεις.
I do not believe it αλλα συμφωνώ με το Στελαρα.:D.πρωτα λεφτα για εξοπλισμο κρανος μπουφαν γαντια το λιγοτερο και μετα λεφτα για μηχανη..
Θα μου πεις τι λενε ρε οι καμμενοι τωρα ποιος περιμενει και τι μακακιες λενε αλλα...στα 22 ειχα r6 αφου ειχα αλαξει απο 125 σε 250 και μετα σε 600(που γνωμη μου ετσι θα πρεπει) οταν με χτυπησε ο ταριφας αν δε φοραγα τον εξοπλισμο δε θα σου εγραφα τωρα...τοσο απλα..και παπι να παρεις πρωτα budget για σενα και μετα για το μοτοσακο..
Τωρα οσο αφορα τα γραπτα σου το θεμα γκαζι και πρωτο μοτο εχει πολυσυζητηθει δωθε ψαξε να δεις..οσο για την καταναλωση ανάλογα το χερι παιζει να καις και πιο πολλα απ το αμαξι με το yamaha..γνωμη μου...ninja 250-r300 και ενα σωρο αλλα σε αυτη την κατηγορια...κανε υπομονη μεχρι το καλοκαιρακι μαζεψε φραγκακια η κατηγορια 250-300 θα μεγαλωσει σοβαρα και για πρωτο μοτο θα αξιζει και σε θεμα οικονομιας καυσιμου και ανταλακτικων και και.....:wave2:
Έμενα πάλι να με συμπαθάς Φιλαράκο μου αλλά με βάση αυτα που γράφεις θα σου πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή ακόμα.
Σταθεροποιήσου, κλίσε τρύπες φτιάξε καβατζα, και μετά κοιτάς για νέα μότο.
Και πάλι με συγχωρείς.
Θα συμφωνησω κι εγω με τον Στελιο. Ειδικα για το FZ υπολογισε πως θα θες και λεφτα για το διπλωμα αφου δεν οδηγιεται με το Α2. Αρα δε θα επρεπε ουτε να το σκεφτεσαι στην παρουσα φαση.
γιωργος94
28/11/2016, 13:24
Δε ξερω να κανω αυτο το μπλε συννεφακι συγγνωμη Στελιο δεν παρεξηγω την γνωμη σας-συμβουλη-εμπειρια ζητησα οχι επιβεβαιωση στο ναι παρε το fz η το cb . Κρανος και γαντια υπαρχουν ηδη το μπουφαν το εχω δρομολογησει για μετα την αγορα της μηχανης . Για το cb και γενικοτερα πιθανα προβληματα φημες κλπ κλπ δεν γνωριζω πραγματα οποτε κατι θα ξερετε παραπανω . Τωρα για το διπλωμα ετσι κ αλλιως γλεβαρη θα εχω το μεγαλο και θα ειμαι καλυμμενος απ ολες τις πλευρες σκεφτηκα οτι ο φιλος με τα γραμματια ισως ειναι ευκαιρια που δεν θα ξαναβρω παντως ηδη ψαχνω στο φορουμ "γκαζι και 1ο μοτο " ευχαριστω
Φιλε αν το κανεις μόνο για οικονομία και θες να παρεις και fazer μην το κανεις.Τα ιδια λεφτα με το αμαξι θα σου βγαίνει (για να μη σου πω παραπάνω και τρομαξεις).Κοιτα το πολυ κανα σκουτερακι κανα xt τιποτα τέτοιο και παλι με επιφύλαξη ως προς τα συνολικά έξοδα
panavour
28/11/2016, 14:17
Για πρωτη μηχανη παρε με δοσεις απο εμπορα KAINOYΡΓΙΟ κανα σκουτερ μεχρι 250 cc για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο βλαβες λογω εγγυησης για 2 χρονια τουλαχιστον και για να εχεις προστασια και οικονομια βενζινης.Με τα λοιπα ΧΤ,FZ6,CBf 400 εκτος της καταναλωσης βενζινης που θα ειναι σχεδον οσο το του-του,θα εχεις και εξοδα παλαιοτητος γιατι ειδικα το ΧΤ και το cbf400 παιζει να ειναι ξεσκισμενα,ενω το fz6 EXEI εξοδα αυτοκινητου.:)
γιωργος94
28/11/2016, 20:14
Στη βενζίνη ίσως έχει έξοδα αμαξιού ΑΛΛΑ ούτε 300 ευρώ σήμα έχει ούτε 270 ασφάλεια με τα επασφαλιστρα ούτε προβλήματα των 700 ευρώ άντε να έχει ακριβά λάστιχα δεν αναφέρω καν την ευκολία στο παρκάρισμα και το χρόνο που γλυτωνω .Σκούτερ ούτε κατά διάνοια αφού βγαινω εθνική καθημερινά και τα εντουρο στυλ δεν μου αρέσουν τώρα θα με πεις δεν γίνετε να έχω και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χωρτατο
o_gavros
28/11/2016, 22:30
Σωστά τα μετράς σε γενικές γραμμές.
Επειδή τυγχάνει να έχω φίλο με φεηζερ του '04, θα σου πω επίσης ότι αν πηγαίνεις χαλαρά μεχρι τις 6-7Κ στροφές, δε θα σου καίει και τίποτα.
Απο εκεί και πάνω βέβαια σκυλιάζει το μηχανάκι.
Κόστη τωρα:
Λαδάκια 4λτ κάθε 5 με 6Κ χλμ. ~30€-40€
Φιλτρο λαδιού κάθε 2η αλλαγή ~8€.
Λάστιχα απο 200€,ας πούμε καθε 2 χρόνια.
Σήμα 55€.
ΑΣφάλεια <200€/ετος.
Στα του πρώτο μηχανάκι τωρα.
Αν νομίζεις ότι έχεις μια κάποια αυτοσυγκράτηση,το μηχανάκι είναι λουλούδι.
Έχει πολύ παραπανω γκάζι απο όσο θα χρειάζεσαι,αλλά δεν θα σε τρομάξει όταν του ζητήσεις να το βάλει στο δρομο.
Είναι άσπαστο και αν το φροντίσεις θα σε πάει όπου και για όσο του πεις.
Όπως σου είπαν κι οι άλλοι, κάνε λίγο υπομονή,μάζεψε τα φράγκα σου και μηχανάκια σε προσφορά ποτέ δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν.
Εξάλλου όταν είσαι με το παστό στο χέρι,ανα πάσα ωρα και στιγμή μπορείς να χτυπήσεις οτι παρουσιαστεί.
Με το καλό να'ρθει κι η σειρά σου :wave2: