PDA

View Full Version : Ταξιδι Με Βαν απο Γαλλια Ελλαδα

astroman76
29/11/2016, 21:25
Θελω Ινφο κτλ τι να αποφηγουμε να προσεξουμε κτλ

Ξεκηνουμε απο Λιλλ βορεια και παμε μεχρι Ανκονα για Φερρυ , η Διαδρομη θα ειναι απο Γαλλια Λουξεμβουργο Γερμανια κατω...

το βαν θα ειναι ενα Opel Vinaro με 2 μοτο μεσα

MG-KTiNoS
29/11/2016, 21:45
τα όρια ταχύτητας (και στην ιταλία γιατί τα κόζα έχουν αλλάξει)

astroman76
29/11/2016, 21:54
τα όρια ταχύτητας (και στην ιταλία γιατί τα κόζα έχουν αλλάξει)

θα ειναι φορτωμενο αρα... :lol:

Panos76
30/11/2016, 13:43
Λιλ πήγαινα πάρα πολύ συχνά ένα φεγγάρι είτε με τραίνο είτε με βάρκα από Ντόβερ.

Δύο φορές έχω κάνει το Λιλ Ελλάδα με αμάξι.

Το θεωρώ ευκολότερο, από το να πας Πεντέλη - Γλυφάδα.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα πουθενά (άντε τα όρια ταχύτητας που λέει και ο χτήνος).

Πρόβλημα θεωρώ που στο Βαν θα έχεις δύο μηχανάκια αντί για δύο μωρά :p

astroman76
30/11/2016, 16:24
Λιλ πήγαινα πάρα πολύ συχνά ένα φεγγάρι είτε με τραίνο είτε με βάρκα από Ντόβερ.

Δύο φορές έχω κάνει το Λιλ Ελλάδα με αμάξι.

Το θεωρώ ευκολότερο, από το να πας Πεντέλη - Γλυφάδα.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα πουθενά (άντε τα όρια ταχύτητας που λέει και ο χτήνος).

Πρόβλημα θεωρώ που στο Βαν θα έχεις δύο μηχανάκια αντί για δύο μωρά :p

καλητερα να ειχα μωρα πιο λιγα λεφτα θα ξοδευα.. χαχαχχ

DrBig
30/11/2016, 18:40

Ξεκηνουμε απο Λιλλ βορεια και παμε μεχρι Ανκονα για Φερρυ , η Διαδρομη θα ειναι απο Γαλλια Λουξεμβουργο Γερμανια κατω...

Γιατι απο ανκονα και οχι απο βενετια;
Θα ερθει πιο φτηνα.

buckley
30/11/2016, 18:54
Δε σου λέω τίποτα αν δεν μολογήσεις τα μοτόρια και αν στην επιστροφή θα είστε άδειοι...

sapila racing
01/12/2016, 09:19

Aν δεν βιάζεσαι πολύ πάρε επαχιακούς αντί Autoroute/Autostrada.
Στην Γαλλία πας πολύ άνετα απο επαρχιακούς, στην Ιταλία σφηνώνεις όσο ναναι.

Θα ερθει πιο φτηνα.

Πιο φτηνά αλλά το ταξίδι είναι ατελείωτο.

GFawkes
01/12/2016, 09:25
Στην Γαλλία πας πολύ άνετα απο επαρχιακούς, στην Ιταλία σφηνώνεις όTi ναναι.

Συμφωνω
Απαλευτο απο Βενετια εκτος και εαν εχεις μαζι γκομενα και ειστε ακομα στα μελια σε καμπινα...

Γαλλια Β δρομοι μια χαρα, και διχως διοδια...
Βινιετα Ελβετια να παρεις αλλιως εχει προστιμο
(εκτος αν πας απο συραγγα Μοντ Μπλαν)

Σε ενα 14 ωρο λογικα θα εχεις φτασει...

Εντιτ.

Τωρα ειδα απο Γερμανια...

Panos76
01/12/2016, 09:57

και εγώ τώρα το πρόσεξα που το επισήμανες. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να μπείτε Γερμανία.

Η διαδρομή είναι Λιλ, βιλνεβντασκ, ναμούρ, κολμάρ, μπαίνεις γκοταρντ (Ελβετία στα τούνελς) και μετά Ιταλία όλο ευθεία (έως μπολόνια, φαλκονάρα) και έφτασες Ανκόνα.

Καμιά 1500άρα Km σύνολο σε 14-15 ώρες χαλαρής οδήγησης (μπορείς να το κάνεις και σε 12 ώρες σχετικά άνετα). Θέλει προγραμματισμό στο χρόνο μη φάτε καμια νίλα και χάσετε τη βάρκα!

Mariner
01/12/2016, 10:16
Απο Γερμανία γλυτώνεις αρκετά διόδια και η βινιέτα της Αυστρίας είναι φτηνή (μπορείς να επιλέξεις μόνο για 1 εβδομάδα και όχι αναγκαστικά ετήσια όπως στην Ελβετία. Οι N στην Γαλλία όντως είναι αρκετά γρήγοροι και δεν μπλέκεις εύκολα σε κίνηση και επίσης έχει κομμάτια των Autoroutes που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις χωρίς διόδια, αν έχεις gps που μπορείς να επιλέξεις διαδρομή χωρίς διόδια θα βοηθήσει. Ιταλία οι SS έχουν αρκετή κίνηση και μπλέκεις όπως είπε ο Άρης, μάλλον αξίζει το κόστος η Autostrada απο τη στιγμή που δεν πάτε για τουρισμό. Προσοχή μόνο στα όρια καθώς υπάρχουν και σημεία που μετράει μέση ωριαία ταχύτητα και όχι μόνο κάμερες για στιγμιαία.

cityfly
01/12/2016, 11:44
Πρόσεχε τις κάμερες. Στην Ιταλία είναι σχετικά εύκολο να τις δεις καθώς είναι στις οριζόντιες μεταλικές κατασκευές που έχουν και τις ταμπέλες.
Στη Γαλλία είναι πιο κρυμμένες, στο Λουξεμβούργο είναι κάτι κυλινδρικές γκρι στήλοι και πριν θα δεις ταμπέλες, αυτές φλασάρουν σε ολλα τα ρεύματα και προς όλες τις κατευθύνσεις και έχουν πολύ μικρή απόκλιση.
Ιταλία και Γαλλία έχει ακριβά διόδια. Ιταλία δεν την γλυτώνεις έτσι κι αλλιώς υπολόγισε καταναλώσεις και χιλιόμετρα να δεις τι συμφέρει. Τα διόδια της Γαλλίας αν πας από εκεί μετά το Λουξεμβούργο είναι κάνα τριαντάρι αν θυμάμαι καλά συν άλλα τόσα για Ελβετία.
Χιλιομετρικά (εκτός κι η Γερμανία είναι ενδιάμεσος προορισμός) η κοντινότερη απόσταση είναι ευθεία κάτω από Λουξεμβούργο μέσω Ελβετίας. Υπολόγισε τη βενζίνη σου ώστε να φουλάρεις στο Λουξεμβούργο, αν χρειαστεί να βάλεις μπαίνοντας ξαναβάλε βγαίνοντας κι ας βάλεις μόνο πέντε ευρώ. Δε θα βρεις φθηνότερο diesel (ή βενζίνη) στη διαδρομή. Βάλε σε station de service πάνω στις εθνικές. Γενικα προσπάθησε να αποφύγεις τις ώρες αιχμής στις εισόδους κι εξόδους.

cityfly
01/12/2016, 11:51
Θα ερθει πιο φτηνα.

Επειδή το είχα κοιτάξει κι εγώ πέρυσι, εξαρτάται από τις τιμές των εισητηρίων και τις μέρες. Εμένα μου βγήκε σκάρτα 10 ευρώ διαφορά αν υπολογίσεις την έξτρα βενζίνη αλλά το φθηνότερο εισητήριο για Ανκόνα και βολικότερες μέρες.

astroman76
01/12/2016, 12:29
Θα ερθει πιο φτηνα.

πολλες ωρες 26 περιπου... και η τιμη δεν διαφερει πολυ 315 θα βγει περιπου

astroman76
01/12/2016, 12:29
Δε σου λέω τίποτα αν δεν μολογήσεις τα μοτόρια και αν στην επιστροφή θα είστε άδειοι...

φερνω τα δικα μου και δεν ξαναγηρησω αρα θα με φατε στην μαπα χαχα

astroman76
01/12/2016, 12:30
Στην Γαλλία πας πολύ άνετα απο επαρχιακούς, στην Ιταλία σφηνώνεις όσο ναναι.

το παιδι με το βαν θα παρει περιπου 6-7 μερες αδεια αρα καλητερο νομιζω να ημαστε Ελλαδα να του δηξω 2-3 μερη πρην γηρησει πισω... για αυτο και μονο...

astroman76
01/12/2016, 12:31
Συμφωνω
Απαλευτο απο Βενετια εκτος και εαν εχεις μαζι γκομενα και ειστε ακομα στα μελια σε καμπινα...

Γαλλια Β δρομοι μια χαρα, και διχως διοδια...
Βινιετα Ελβετια να παρεις αλλιως εχει προστιμο
(εκτος αν πας απο συραγγα Μοντ Μπλαν)

Σε ενα 14 ωρο λογικα θα εχεις φτασει...

Εντιτ.

μπορουμε να κανουμε και το Γαλλικο χωρις Τολλ... δεν ξερω ποσες ωρες παραπανω θα μας βγει ομως..

astroman76
01/12/2016, 12:33
Επειδή το είχα κοιτάξει κι εγώ πέρυσι, εξαρτάται από τις τιμές των εισητηρίων και τις μέρες. Εμένα μου βγήκε σκάρτα 10 ευρώ διαφορά αν υπολογίσεις την έξτρα βενζίνη αλλά το φθηνότερο εισητήριο για Ανκόνα και βολικότερες μέρες.

νομιζω Ανκονα εχει καθε μερα για Ελλαδα Βενετια οχι....

cityfly
01/12/2016, 19:35
νομιζω Ανκονα εχει καθε μερα για Ελλαδα Βενετια οχι....

Κι εγώ από Ανκόνα πήγα, πιο γρήγορα κάνεις τα έξτρα χιλιόμετρα με το αμάξι από ό,τι με το πλοίο

astroman76
02/12/2016, 11:29
εισiτηριο καλητερα θα ειναι να βγαλουμε απο πρην η θα βρουμε εκει μιας και ειναι low season?

astroman76
24/12/2016, 18:44
τελικα ταξιδι με τρειλερ απο Γαλλια Μπαρι η Ανκονα δεν εχει αποφασιστει ακομη απο που θα περασουμε Ελλαδα.

θα εχουμε 2 στασεις μια Στουγαρδη για να δουμε Μουσεια Πορσε και Μερεντες και μια Κοντα Μπολονια για να δουμε το Μουσειο Ντουκατι. Η Ιμολα ειναι πολυ κοντα ξερει κανεις αν εχει κατι να δουμε?

MG-KTiNoS
24/12/2016, 19:40
Venezia δε μπαίζει που είναι και ρομαντικά?

astroman76
24/12/2016, 19:43
Venezia δε μπαίζει που είναι και ρομαντικά?

ειναι και μια μερα ταξιδακι... ρομαντικα σε πιο θεμα? ωραιος βοθρος θα ελεγα χαχαχα

MG-KTiNoS
24/12/2016, 19:46
Το χειμώνα δε βρωμάει ρε .....

Μπορεί να πλημμυρίσει όμως

Κατά τ άλλα πας βόλτα με την βόνγκολα πλατσα πλουτσα πλατσα πλουτσα
Σου τραγουδάει και ο βονγκολιέρης ο σόλε μιο
οπότε το ρίχνεις το γκομενάκι 9 στα 10....

astroman76
24/12/2016, 19:54
θα ειμαι με παρεα φιλος με την γυναικα του... αλλα νομιζω η ζηγαρια μεταξυ βενετιας και Ντουκατι μουσεο γερνει προς την ντεσμο μερια ασε που λιγο δησκολο να δεις την βενετια με ενα αμαξι φουλ πραγματα και ενα τρειλερ φορτομενο με 2 και 1/2 μοτο!

buckley
24/12/2016, 20:12
θα ειμαι με παρεα φιλος με την γυναικα του... αλλα νομιζω η ζηγαρια μεταξυ βενετιας και Ντουκατι μουσεο γερνει προς την ντεσμο μερια ασε που λιγο δησκολο να δεις την βενετια με ενα αμαξι φουλ πραγματα και ενα τρειλερ φορτομενο με 2 και 1/2 μοτο!

Θα αφήσετε στην Ιταλία φορτηγάκι με πράγματα και δεμένο τρέιλερ με μηχανάκια και θα πάτε να δείτε αξιοθέατα ???
Μαέστρο εξήγησε του Ζαν το ποίμα (από το ποίημα ) ...

astroman76
25/12/2016, 00:29
οχι μονο μουσειο ντουκατι λογικα θα εχει παρκινγ ε?

miscelano
25/12/2016, 02:17
πριν 3 βδομαδες στα συνορα γαλλιας γερμανιας παντως γινοταν της ποπης...μπατσοι ψαχτηρια κλπ

faraway
25/12/2016, 06:41
Στη bologna λες το μουσείο έτσι ?

Όχι δεν έχει parking .... ή μάλλον έχει Parking εντός εργοστασίου
μόνο αν έχεις ducati μοτό .

Mariner
25/12/2016, 11:34
τελικα ταξιδι με τρειλερ απο Γαλλια Μπαρι η Ανκονα δεν εχει αποφασιστει ακομη απο που θα περασουμε Ελλαδα.

θα εχουμε 2 στασεις μια Στουγαρδη για να δουμε Μουσεια Πορσε και Μερεντες και μια Κοντα Μπολονια για να δουμε το Μουσειο Ντουκατι. Η Ιμολα ειναι πολυ κοντα ξερει κανεις αν εχει κατι να δουμε?

Ντουκάτι θέλει κράτηση απο πρίν την οποία την κάνεις μέσα απο το site και περιμένεις επιβεβαίωση αλλιώς τρώς πόρτα. Καλό είναι να την κάνεις μερικές μέρες πρίν για να είσαι σίγουρος. http://www.ducati.com/company/book_your_visit/index.do

Όπως είπε και ο faraway parking δεν έχει παρα μόνο για τις ducati, οι υπόλοιποι τα παρκάρουν στο δρόμο. Όπως θα κατεβαίνετε για Μπολόνια, αξίζει και μια στάση στο Μαρανέλο για τη Φερράρι και πιο δίπλα στην Μοντενα είναι και η Λαμποργκίνι (και αν είχα να επιλέξω ανάμεσα στα 2 θα ήταν η Φερράρι, πολύ καλύτερο και πιο οργανωμένο μουσείο)

astroman76
25/12/2016, 17:31
η νουκατι πλεον ειναι walk in http://www.ducati.com/ducati_museum/opening_hours_and_prices_museum_2017.do#tariffe

λογικα με αυτο που εγηνε να εχουν ψαχτιρια αλλα εμενα τα μηχανακια εχουν χαρτια αρα δεν εχουμε θεμα και το αμαξι θα ειναι ενα BMW 120i οχι βανακι. Θα δω μπας και προλαβουμε Φεραρρι και Ντουκατι μαζι.

Φεβγουμε απο Λιλλ 6 το πρωι μεσημερι να ημαστε στουγαρδη για να δουμε και μερσεντες και πορσε.

Leon67
25/12/2016, 22:28
Κάποτε που έμενα μεταξύ Λονδίνου και Valenciennes είχα κατέβει με αμάξι 2 καλοκαίρια. Ακόμα έχω κάνει περίπου την ίδια διαδρομή με Nissan 300Ζ twin turbo 2 φορές και μία με KLE 500. προτιμουσα πάντα -ιδίως τον χειμώνα - Autoroute και μιά φορά που ξημερωθήκαμε στο ανέβα Γενεύη (Formula 1 Hotel 500 m μεσα στην Γαλλία) με 10 πόντους χιόνι δικαιώθήκαμε για τα παραπάνω λεφτά σε διόδια. Γενικά δεν χρειάζεται να μπεις Λουξεμβούργο Γερμανία κτλ. Γαλλία-Γενεύη-ΜονΜπλαν-Ιταλία. και βέβαια Ανκόνα ούτε Βενετία ούτε Μπάρι. Αν θες κάτι παραπάνω στείλε πμ.

astroman76
25/12/2016, 23:50
Κάποτε που έμενα μεταξύ Λονδίνου και Valenciennes είχα κατέβει με αμάξι 2 καλοκαίρια. Ακόμα έχω κάνει περίπου την ίδια διαδρομή με Nissan 300Ζ twin turbo 2 φορές και μία με KLE 500. προτιμουσα πάντα -ιδίως τον χειμώνα - Autoroute και μιά φορά που ξημερωθήκαμε στο ανέβα Γενεύη (Formula 1 Hotel 500 m μεσα στην Γαλλία) με 10 πόντους χιόνι δικαιώθήκαμε για τα παραπάνω λεφτά σε διόδια. Γενικά δεν χρειάζεται να μπεις Λουξεμβούργο Γερμανία κτλ. Γαλλία-Γενεύη-ΜονΜπλαν-Ιταλία. και βέβαια Ανκόνα ούτε Βενετία ούτε Μπάρι. Αν θες κάτι παραπάνω στείλε πμ.

προσπαθω να σωσω μερικα λεφτα μην μου παει πανω απο 1000ρικο χωρις τα γαλλικα διοδια ειμαστε οριακα.. ας ελπισουμε για καλο καιρο οπως τωρα.
εχω ηδη κλησει μεσω airbnb σπιτι σε ενα χωριο εξω απο Στουτγαρδη και ενα κοντα στην Ιμολα. (62ε και 52ε) για 3 ατομα.

Leon67
26/12/2016, 05:16
Την επόμενη φορά δοκίμασε και κάτι σαν Formula 1 hotel. Δεν πρόσεξα πότε θα ξεκινήσεις αλλά προσοχή στους δευτερεύοντες δρόμους εάν έχει παλιόκαιρο και αν είναι κοντά σε αργίες. Πρόσεξα ότι θες να περάσεις από 1-2 μουσεία. ΟΚ λοιπόν για επιλογή διαδρομής δεν έχω να πώ τίποτα αλλά για καράβι ΜΟΝΟ Ανγκώνα.

astroman76
26/12/2016, 12:08
γιατι οχι Bari

δεν θα παμε απο δευτερευοντες δρομους, θα βγουμε Βελγιο και μετα κατω προς Στουγαρδη φεβγουμε 11 Ιανουαριου απο εδω σταση 12 μετα την Στουγαρδη και μια ακομη Μπολονια...

το ταξιδι απο Ανκονα ειναι 19 ωρες απο Μπαρι 9

και γυριζω Μονιμα αρα δεν παιζει επομενη φορα χαχαχαχα...

Leon67
27/12/2016, 21:19
Καλώς να μας έρθεις μόνιμα, Από Μπάρι δεν είναι 9 μεχρι Πάτρα. Ο δρόμος μετά από Rimini κάπου γίνεται 2 λουρίδες και χειροτερεύει μετά από Ανκόνα. Είναι πολλά χλμ Αncona Bari και από Αncona έχεις μπει στην Νοτια Ιταλία. έχω κατέβει μέχρι Οτραντο με αμάξι και έχω πάρει και μιά φορά το ferry από Bari. Δεν θα το ξανάκανα. Όσο για διαδρομή από Γερμανία υπολόγισαι και κόστος σήματος στην Ελβετία και αρκετά παραπάνω χλμ σε καύσιμο αλλά και χρόνο εκτός αν το να πάς σε μουσεία είναι επιτακτικό. Από δευτερεύοντες μην πάς αν θες να μείνεις εντός χρονοδιαγράμματος. Γνώμες μου.... Κατα τα άλλα καλό ταξίδι και καλώς να έρθεις στην Ελλάδα. Αλήθεια που θα εγκατασταθείς εδώ?

astroman76
28/12/2016, 17:24
Καλώς να μας έρθεις μόνιμα, Από Μπάρι δεν είναι 9 μεχρι Πάτρα. Ο δρόμος μετά από Rimini κάπου γίνεται 2 λουρίδες και χειροτερεύει μετά από Ανκόνα. Είναι πολλά χλμ Αncona Bari και από Αncona έχεις μπει στην Νοτια Ιταλία. έχω κατέβει μέχρι Οτραντο με αμάξι και έχω πάρει και μιά φορά το ferry από Bari. Δεν θα το ξανάκανα. Όσο για διαδρομή από Γερμανία υπολόγισαι και κόστος σήματος στην Ελβετία και αρκετά παραπάνω χλμ σε καύσιμο αλλά και χρόνο εκτός αν το να πάς σε μουσεία είναι επιτακτικό. Από δευτερεύοντες μην πάς αν θες να μείνεις εντός χρονοδιαγράμματος. Γνώμες μου.... Κατα τα άλλα καλό ταξίδι και καλώς να έρθεις στην Ελλάδα. Αλήθεια που θα εγκατασταθείς εδώ?

δεν περναμε απο Ελβετια... και παμε Ιγουμενιτσα οχι Πατρα...

επισης αν παμε κατω γαλλια πληρουνουμε τα γαλλικα γαμοδιοδια που μας βγενεουν περιπου 100ε...

εχω ηδη κλησει σπιτι εξω απο Στουγαρδη και Μπολονια τωρα μενει να δουμε αν θα παρουμε πλοιο απο Ανκονα η Βαρι.. αναλογα την ορεξη του Οδηγου...

motomaniac
29/12/2016, 09:08
ena GITANE cross p6 regolarita να μου φερεις ερχομενος εδω..