PDA

View Full Version : Σπονδυλοδεσια????

gasto
01/12/2016, 22:13
Καλησπερα.τη περασμενη πεμτη ειχα ενα τροχαιο.αφου εφτασα στα επειγοντα μου ειπαν οτι εχω παθει απογαντισμο πτερνης την οποια εραψαν και με εστειλαν για ακτινες και αξονικες.αυτες εδειξαν καταγμα ο1 σπονδυλου.Αφου ηρθαν και οι πλαστικοι στα επειγοντα να δεσουν το ποδι και να βαλουν παροχετευσεις εκανα εισαγωγη στους πλαστικους.Εκει φρικαρα γιατι ειδα παιδια με ακρωτηριασμους και δε σκεφτομουν το θεμα του σπονδυλου.Καποια στιγμη ηρθαν ορθοπαιδικοι να με δουν και ειπαν οτι αν θελω μπορω να κανω σπονδυλοδεσια η να παω συντηριτικα,δικια μου αποφαση.Πλεον το ποδι μου ειναι καλα δε διατρεχει κινδυνο αλλα τωρα οι ορθοπαιδικοι λενε απαραιτητως χειρουργειο. Εχω συμπιεστικο καταγμα στον ο1 ασταθες και αν δε κανω σπονδυλοδεσια τωρα δε ξερουν ποσο "στραβα" θα δεσω και οτι μετα θα ειναι αργα. Ειμαι 30 και δε ξερω τι να κανω γιατι δε μου εχουν αναφερει τις συνεπειες σε καθε περιπτωση.η σπονδυλοδεσια ειναι κατι βαρυ για εναν νεο ανθρωπο; Θα μπορω να εργαστω χειρωνακτικα;Ειναι ενα ευκολο χειρουργειο;

petros1479
01/12/2016, 22:33
Κατά αρχάς περαστικά και εύχομαι να το περάσεις όσο το δυνατό πιο ανώδυνα και σωματικά και οικονομικά! Από εδώ κανείς δε μπορεί να σου πει αν πρέπει να χειρουργηθεις ή όχι! Αν δεν δει κάποιος την νευρολογική σου εικόνα, την κλινική σου εικόνα, και τις εργαστηριακές σου εξετάσεις ό,τι και να σου πει θα είναι λαθος. Να ακούς τους γιατρούς σου και φυσικά να πάρεις και μία παραπάνω γνώμη χωρίς όμως να μπλέξεις με εκατό γιατρούς, 2- 3 γνώμες είναι αρκετές.

intruder
01/12/2016, 22:53
φιλε μου περαστικα κ οσο το δυνατο πιο γρηγορα........απο δω μεσα μονο εαν υπαρχει ορθοπεδικκος κ απαντησει μπορεις να εχεις πληροφοριεςγια τη σπονδυλοδεσια....κατατα αλλα πηγαινε κ σε κανα δυο τρεις γιατρους ακομα να παρεις μια γνωμη

skylaros
02/12/2016, 00:53
Επειδή η σπονδυλοθεσία δεν είναι ράμματα και επειδή είσαι και μόλις 30 ΘΑ πας και αλλού. Κάνε την έρευνα σου και πήγαινε σε 1-2 γιατρούς ακόμα. Είναι δύσκολοι καιροί αλλά στην περίπτωσή σου θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να κάνεις επισκέψεις και έξω και μετά που θα έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα κάνεις ότι ακριβώς σου πουν.

gasto
02/12/2016, 06:05
Το ξερω οτι δεν ειναι ραμματα.Αλλα επισης λενε δεν χω χρονικα περιθωρια.

leo1964
02/12/2016, 08:06
Περαστικά
Η σπονδυλοδεσία γίνεται σε ακραίες καταστάσεις,να συμβουλευτείς έναν καλό νευροχειρούργο.
Η μαγνητική-αξονική, που σίγουρα σου έχουν κάνει,αρκεί για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

vstrider
02/12/2016, 08:08
Καλημέρα
ΔΕΝ είμαι γιατρός.
Η γνώμη που έχω περί σπονδυλοδεσίας προέρχεται από τον πατέρα μου που αναγκάστηκε να κάνει πριν 40 χρόνια (αναγνωρίζω ότι είναι εντελώς παρωχημένη χρονική περίοδος)
Με την σπονδυλοδεσία τότε ο γέρος έζησε έπειτα μία κανονική ζωή χωρίς όμως να εργαστεί χειρωνακτικά. Και πριν το ατύχημα δεν εργαζόταν χειρωνακτικά.
Απέφευγε όμως ό,τι είχε σχέση με βάρη/μετακίνηση/κατασκευή και γενικά ό,τι θα μετέφερε φορτία στην σπονδυλική στήλη.
Κατά καιρούς (στατιστικά 1 φορά τον χρόνο) έπεφτε ακίνητος στο κρεββάτι λόγω πόνων για καμιά βδομάδα, όπου την έβγαζε με χάπια.

Σήμερα, με τις απεικονιστικές μεθόδους που διαθέτουν, και με την αδιαμφισβήτητη πρόοδο -σε σχέση με 40 χρόνια πριν- στον τομέα "σπονδυλική στήλη" τα πράγματα πιστεύω θα είναι καλύτερα αλλά και εγώ είμαι της άποψης να το ψάξεις και λίγο παραπέρα χωρίς όμως να φτάσεις σε ακρότητες (πάω σε 100 γιατρούς)

Δεν ξέρω αν είσαι κλινήρης ή όχι και απλά χρειάζεται να πάρεις μία απόφαση. Μία "βόλτα" πάντως στο τμήμα τραυμάτων σπονδυλικής στήλης του ΚΑΤ την θεωρώ απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο, καταλαβαίνω -περίπου- την κατάστασή σου, προσωπικά έχω πρόβλημα κήλης σε 3 μεσοσπονδύλιους δίσκους της περιοχής που αναφέρεις και είμαι μερικά βήματα πριν το χειρουργείο το οποίο παίρνει παράταση επ'αόριστον όσο δεν επηρεάζεται η καθημερινότητά μου (συνεχίζω και οδηγώ μηχανές)

DAYMAN
02/12/2016, 08:34
Περαστικά
Η σπονδυλοδεσία γίνεται σε ακραίες καταστάσεις,να συμβουλευτείς έναν καλό νευροχειρούργο.
Η μαγνητική-αξονική, που σίγουρα σου έχουν κάνει,αρκεί για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Ετσι.

DeusEx
02/12/2016, 12:03
Φίλε μου σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Είχα τροχαίο με την μηχανή το 2012 και είχα συμπιεστικό εκρηκτικό κάταγμα στον σπόνδυλο θ12.

Ο γιατρός μου είχε προτείνει να το πάμε συντηρητικά, 14 μέρες νοσοκομείο και 3 μήνες σπίτι κρεβάτι.
Καθ'όλη την διάρκεια με σφιχτό κηδεμόνα, τον οποίο φορούσα, απο σκληρό πλαστικό κ μέταλλο, ρυθμιζόμενο. Και καθημερινές αντιθρομβωτικές ενέσεις.

Πλέον δεν έχω κανένα θέμα, ακόμα κ πολεμική τέχνη κάνω για γυμναστική.

Εξαρτάται βέβαια απο την σοβαρότητα του τραυματισμού σου αν θα χρειαστείς χειρουργείο.

Περαστικά σου κ ατσαλένιος!

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
02/12/2016, 12:04
περαστικα σου φιλαρακο.

gasto
02/12/2016, 12:30
Ευχαριστω για τις απαντησεις,αποφασισα να μπω,γιατι κρινουν το καταγμα ασταθες,μου εξηγησαν οτι θα δεσει με κυφωση και θα πιεζει καποια νευρα και καλο ειναι να το κανω τωρα που ειμαι νεος παρα να ταλαιπωρηθω αργοτερα.Η αποθεραπεια ειναι σημαντικο κομματι που πρεπει να δωσω ιδιαιτερο βαρος

spyrakos35
02/12/2016, 12:34
Εκανα πριν οκτω χρονια, απο το τριμηνο και μετα μπορουσα να κανω τα παντα.

ionized
02/12/2016, 12:59
περαστικα σου φιλε

TROOPER
02/12/2016, 13:06
Χωρις να εχω μια εικονα της καταστασης σου μου ειναι αδυνατο να σου δωσω μια συμβουλη.
Το να ρωτας εδω μεσα για ιατρικο θεμα το θεωρω και ακυρο παραλληλα αφου θα ακουσεις το μακρυ και το κοντο του καθενος πραγμα που μονο κακο μπορει να σου κανει.

Με την υπευθυνοτητα της ιδιοτητας μου σου κλειδωνω το ποστ κι ευχομαι περαστικα!!!