View Full Version : ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ
giannis990adv
07/12/2016, 09:15
καλημέρα. πριν ενα μηνα ειχα ατυχημα με το μηχανακι ΚΤΜ 990 adv 9:15 το πρωι.
Το περιεργο στη υποθεση ειναι πως του οτι εκτως που δε με ειδε ΚΑΝ και ενω νόμιζα πως αποφευγω το τρακαρισμα, επεσα πανω στο κοτσαδωρο του αφτοκινητου, με απο τελεσμα να πεταχτω εγω απο τη μηχανη και ο συνεπιβατησ να μεινει επανω στο μηχανακι.
Το τραγικο τησ υποθεσης ειναι πως ενω δε τρεχαμε, ο μπρωστινός τροχος" κοτσαριστηκε" στο αυτοκινητο και οταν αυτο περιστραφηκε αποτομα μια και το βρηκα καθετα στο δρομο πεταξε τη μηχανη στα 20 μ και τον συνεπιβατη μου 330 μ μακρυα.
περιτο να σασ πω σε τι κατασταση τον μαζεψαμε.
δοξατο θεω ειναι ο.κ και ειναι θεμα χρονου ν περπατησει φυσιοθεραπιες κανει ολα καλα.
Ειχε ποτε κανεις σας ατυχημα με κοτσαδωρο.και αν ναι τι εγινε.?
ευχαριστω.
sapila racing
07/12/2016, 09:18
Το περιεργο στη υποθεση ειναι πως του οτι εκτως που δε με ειδε ΚΑΝ και ενω νόμιζα πως αποφευγω το τρακαρισμα, επεσα πανω στο κοτσαδωρο του αφτοκινητου, με απο τελεσμα να πεταχτω εγω απο τη μηχανη και ο συνεπιβατησ να μεινει επανω στο μηχανακι.
Το τραγικο τησ υποθεσης ειναι πως ενω δε τρεχαμε, ο μπρωστινός τροχος" κοτσαριστηκε" στο αυτοκινητο και οταν αυτο περιστραφηκε αποτομα μια και το βρηκα καθετα στο δρομο πεταξε τη μηχανη στα 20 μ και τον συνεπιβατη μου 330 μ μακρυα.
δοξατο θεω ειναι ο.κ και ειναι θεμα χρονου ν περπατησει φυσιοθεραπιες κανει ολα καλα.
ευχαριστω.
Περαστικά στον τραυματία.
Σχετικά με τον κοτσαδόρο αφού δεν ρυμουλκούσε και δεν τον είχε βγάλει, κανονικά παίρνει μια κλήση.
Ομως αυτό νομίζω οτι δεν αλλάζει κατι σχετικά με το ατύχημα και τις υπαιτιότητες.
Είναι λίγο θολό το τοπίο με τους κοτσαδόρους. Ήταν αποσπώμενος ή όχι; Τα παλιά αμάξια (80ς - 90ς) με σταθερό κοτσαδόρο δεν υποχρεούνταν να τον βγάζουν και δεν γινόταν πρακτικά.
Με τους αποσπόμενους υποχρεούσαι να τον αφαιρείς όταν δεν κάνεις χρήση του.
Αυτά γνώριζα στο προφορικό πριν καμιά 10ριά+ χρόνια όπου είχα σταθερό και είχαν χτυπήσει πίσω μου 2-3 φορές αμάξια (σε φανάρι) και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με τις ασφαλιστικές.
giannis990adv
07/12/2016, 09:27
Δε νομιζω να ειναι τοσο απλα τα πραματα. σιγουρα οι υπαιτηοτητες δεν αλαζουν.
αλα δε μπορεις να φορας στο αυτοκινητο σου οτι θες.και ειδικα πραμματα που μυδενιζουν την παθητικη του ασφαλεια μεγιστοποιουν τη ζημεια ανθρωπων και πραγματων και να τη γλιτωνειε με μια κληση.
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να έχει ειδική αναφορά στην ασφάλεια του το όχημα που φέρει κοτσαδορο.
AristidisZ
07/12/2016, 09:33
Έπεσες εσύ από πίσω στον κοτσαδόρο ;;;
Bladerunner
07/12/2016, 09:35
Σχετικά με τον κοτσαδόρο:
(...)Η ύπαρξη κοτσαδόρου επιτρέπεται ακόμα και εάν το όχημα δεν ρυμουλκεί, εφόσον διακρίνεται η πινακίδα κυκλοφορίας, δεν προεξέχει με τρόπο που μπορεί να καταστεί επικίνδυνος και εφόσον το όχημα είναι εφοδιασμένο με το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης που εκδίδεται από την Περιφέρεια.(...)
Πηγή: Kteohellas (http://www.kteohellas.gr/category/385/%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%83.html)
Και η επίσημη απάντηση του υπουργείου σε σχετικό ερώτημα:
375666
Δεν νομίζω όμως ότι τα παραπάνω έχουν σχέση με το ατύχημα.
SHOOTER045
07/12/2016, 10:04
Σχετικά με τον κοτσαδόρο:
(...)Η ύπαρξη κοτσαδόρου επιτρέπεται ακόμα και εάν το όχημα δεν ρυμουλκεί, εφόσον διακρίνεται η πινακίδα κυκλοφορίας, δεν προεξέχει με τρόπο που μπορεί να καταστεί επικίνδυνος και εφόσον το όχημα είναι εφοδιασμένο με το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης που εκδίδεται από την Περιφέρεια.(...)
Πηγή: Kteohellas (http://www.kteohellas.gr/category/385/%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%83.html)
Και η επίσημη απάντηση του υπουργείου σε σχετικό ερώτημα:
375666
Δεν νομίζω όμως ότι τα παραπάνω έχουν σχέση με το ατύχημα.
Οτι είπε ο blade.
Το οτι επεσες επανω στην κοτσαδουρα και η ζημιά απο 5(χωρίς αυτήν) έγινε 500 (με αυτήν)
Είναι κάτι που θα το δούνε οι ασφάλειες/πραγματογνωμονας.
Αν αυτός την έχει νόμιμα η οχι (στο όχι θα του κοπεί ενα πρόστιμο απο την τροχαία)
Βεβαίως και έχει κάποια συνυπαιτιοτητα,αλλά αυτό το καθορίζει ο πραγματογνωμονας
oti nanai
07/12/2016, 10:18
νομίζω ότι ο κοτσαδορος απαγορεύεται να είναι στο αμάξι επάνω αν δεν ρυμουλκεί οπότε έχει την υπαιτιότητα του ατυχήματος αυτός γιατί αλλάζει το μήκος του οχήματος και έχει επικίνδυνες προεξοχές τουλάχιστον για τον λόγο αυτό σε έκοβαν στα κτεο , καλύτερα να βάλεις δικηγόρο που ασχολείται με τροχαία να το ψάξει
Τα πράγματα είναι απλούστατα. Αν έφταιγε το αυτοκίνητο σε αποζημειώνει κανονικά η ασφάλεια.
Από εκεί κι ύστερα το αν επιτρεπόταν ή όχι να έχει κοτσαδόρο είναι πρόβλημα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, αν ήταν παράνομος τότε η ασφάλεια θα του ζητήσει τα λεφτά πίσω, εσένα όμως δεν σε επηρεάζει. Περαστικα στον πίσω.
skylaros
07/12/2016, 10:57
Εγώ βλέπω ότι θα μπλέξετε και εσύ τρίβεσαι στη γλίτσα του βοσκού. Αν το θέμα σου είναι η τιμωρία κάποιου που είχε κοτσαδόρο τότε κυνήγησε το αν και δε νομίζω πως θα κερδίσεις κάτι ουσιαστικό. Στο θέμα του τροχαίου σκέφτομαι ότι η ασφαλιστική του και ειδικά αν δεν έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του θα αρχίσει τις "περικοπές", σε συνδυασμό ότι τον βρήκες κάθετα πίσω και μάλιστα τόσο πίσω(υποθέτω παραβίασε προτεραιότητα ?) και εκεί θα λένε διάφορα. Δικηγόρους θέλετε και μάλιστα καλούς γιατί και η ζημιά στη μηχανή λογικά είναι μεγάλη και ο τραυματισμό σοβαρός.
ps: 330 μέτρα παρακάτω ο συνοδηγός ; να υποθέσω σου ξέφυγε μηδενικό στο τέλος;
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
07/12/2016, 10:59
ευχαριστω.
Αν κατάλαβα καλά, μας λες ότι αν δεν υπήρχε κουραδόρος δεν θα υπήρχε ατύχημα?
Έτσι είναι Στέλιο.
Τώρα που υπήρχε, σκατα η υπόθεση. .....
Στέλιο έμπλεξες τα καράβια με τους κοτσαδόρους, KTM είχε το παιδί όχι βαραντέρο.
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
07/12/2016, 11:24
σορι ρε παιδια ακομα και στο γουορτ λαθη γινοντε. κκτημενη ταχυτητα.:beer:
νομίζω ότι ο κοτσαδορος απαγορεύεται να είναι στο αμάξι επάνω αν δεν ρυμουλκεί οπότε έχει την υπαιτιότητα του ατυχήματος αυτός γιατί αλλάζει το μήκος του οχήματος και έχει επικίνδυνες προεξοχές τουλάχιστον για τον λόγο αυτό σε έκοβαν στα κτεο , καλύτερα να βάλεις δικηγόρο που ασχολείται με τροχαία να το ψάξει
Οτι να ειναι...!
Εμενα που εχει κοτσαδορο γιατι δεν το κοβει το αμαξι στο κτεο....???
Αλλα ας πληρωσει και εναν δικηγορο ( να τις κανει δυο τις ζημιες απο τον κοτσαδορο...)
oti nanai
07/12/2016, 11:44
Οτι να ειναι...!
Εμενα που εχει κοτσαδορο γιατι δεν το κοβει το αμαξι στο κτεο....???
Αλλα ας πληρωσει και εναν δικηγορο ( να τις κανει δυο τις ζημιες απο τον κοτσαδορο...)
ειναι σταθερος ο κοτσαδορος σου ? πας και περνας κτεο με τον κοτσαδορο επανω η τον βγαζεις ?
ειναι σταθερος ο κοτσαδορος σου ? πας και περνας κτεο με τον κοτσαδορο επανω η τον βγαζεις ?
Oxi δεν τον βγαζω....!!! Ειναι απολυτος νομιμος με... Περασμενο το αμαξι απο το υπουργειο, και ασφαλισμενος μαζι με το ρυμουλκουμενο οχημα...!
Το εντυπο που εβαλε παραπανω ο Bladerunner δεν σε καλυπτει..??
oti nanai
07/12/2016, 11:55
Oxi δεν τον βγαζω....!!! Ειναι απολυτος νομιμος με... Περασμενο το αμαξι απο το υπουργειο, και ασφαλισμενος μαζι με το ρυμουλκουμενο οχημα...!
Το εντυπο που εβαλε παραπανω ο Bladerunner δεν σε καλυπτει..??
δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω απλα εγω οταν πηρα αμαξι και μου τον εκαναν δωρο την εφαγα στα κτεο γιατι δεν ειχε εγκριση τυπου
δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω απλα εγω οταν πηρα αμαξι και μου τον εκαναν δωρο την εφαγα στα κτεο γιατι δεν ειχε εγκριση τυπου
Οτιδηποτε δεν εχει εγκριση τυπου δεν μπορει να ειναι νομιμο.....Οχι μονο ο κοτσαδορος... Οτιδηποτε...!!
Αλλο το ενα ...Αλλο το αλλο ... Μην τα μπερδευεις...!!!
Αλλα και κοτσαδορο με εγριση να ειχες χωρις ομως τα υπολοιπα... Παλι παρανομος εισαι...!
oti nanai
07/12/2016, 12:00
Οτιδηποτε δεν εχει εγκριση τυπου δεν μπορει να ειναι νομιμο.....Οχι μονο ο κοτσαδορος... Οτιδηποτε...!!
Αλλο το ενα ...Αλλο το αλλο ... Μην τα μπερδευεις...!!!
Αλλα και κοτσαδορο με εγριση να ειχες χωρις ομως τα υπολοιπα... Παλι παρανομος εισαι...!
γιαυτο λεω να βαλει δικηγορο γιατι ειναι λιγο μπερδεμενη η κατασταση
Οπως και οι φουλ παρανομοι να τονισω ειναι... Αυτοι που εχουν μισο μετρο κερατα για την μεταφορα ποδηλατων στο πισω μερος του αυτοκινητου ( στο υψος του κεφαλιου - στηθους του μοτοσυκλετιστη ...)
Στα κερατα αυτα που αμα πεσεις εστω και με 10κμ απο πισω θα φυγεις χωρις πνευμονια η χωρις ματια...!!
γιαυτο λεω να βαλει δικηγορο γιατι ειναι λιγο μπερδεμενη η κατασταση
Βαζεις δικηγορο αφου τσεκαρεις πρωτα οτι ηταν παρανομος ο κοτσαδορος... Και αφου τσεκαρεις οτι θα αποζημιωθεις..!!
Οχι απλα που να φαει μια απλη κληση και τελειωσε...!
Ο δικηγορος ακριβοτερα θα στοιχισει...!
giannis990adv
12/12/2016, 18:28
θα πρεπει να τον δηλωσεις στην ασφαλεια με αυξηση ασφαλιστρων 20 % για καπιο λογο μαλλον,
και το θεμα μας ειναι οτι εχεις κατι πανω στο αυτοκινητο σου που μονο ζαμια σε καποιον μπορει ν κανει..
επειδι 1 μια στο τοσο κουβαλασ κατι. σκεψουτο μονο ζημια μπορει να κανει.
το οτι περασεσ κτεο δε σημαινει εισαι νομιμος και αυτο στο λεω γιατι ηδη εχω κανει αγωγη και στο κτεο που περασε το συγκεκριμενο αυτοκινητο μιασ και ειναι κατεγραμμενο σε καμερα.
giannis990adv
12/12/2016, 18:38
οταν τρακαρα πανω του το αφτοκινητο ηταν καθετα στην πορεια μου.καθετα στο δρομο και κτυπησα πισω μονο στον κοτσαδορο καθετα
οταν τρακαρα πανω του το αφτοκινητο ηταν καθετα στην πορεια μου.καθετα στο δρομο και κτυπησα πισω μονο στον κοτσαδορο καθετα
Αυτ'ο δεν λέει κάτι....δώσε περισσότερα infos, είχε στοπ; παραβίασε κόκκινο; προτεραιότητα από δεξιά; απάντησε σε αυτά και το κοιτάμε πάλι ;)
sergiosm
13/12/2016, 11:29
Φίλε giannis990adv τα πράγματα είναι απλά:
1. Αν για το ατύχημα φταίει το αυτοκίνητο, τότε είναι παντελώς αδιάφορο αν ο κοτσαδόρος ήταν νόμιμος ή όχι.
2. Αν για το ατύχημα φταιες εσύ, τότε αν ο κοτσαδόρος είναι παράνομος έχεις ελπίδες να πας σε συνυπαιτιότητα και να πάρεις και εσύ και ο φίλος κάτι.
Ο ΚΟΚ πάντως στην παρ. 4 του άρθρου 82 λέει καθαρά ότι τα αυτοκίνητα ΔΕΝ πρέπει να φέρουν αντικείμενα που προεξέχουν και τα οποία είναι δυνατόν να καταστούν επικίνδυνα για τους επιβάτες ή τους λοιπούς χρήστες της οδού.
AristidisZ
13/12/2016, 16:57
Πάντως αν εγώ έχω καταλάβει καλά, και ο κοτσαδόρος δεν προεξείχε πάνω από 15~20 πόντους από το όχημα, το να καταφέρεις να συγκρουστείς εντελώς κάθετα με αυτόν (και να μην βρεις καθόλου στο υπόλοιπο αμάξι), και μάλιστα με αυτοκίνητο εν κινήσει, πρέπει στατιστικα να συγκεντρώνει ίδιες πιθανότητες με το να σε χτυπήσει ο κομήτης Χάλεϊ