View Full Version : Βόλος και αλυσίδες
Καλησπέρα, έχουμε κανονίσει για βόλο στα-(η) Δράκεια, δεν ξέρω πως λέγεται 24 με 28 του μήνα. Έχει κανείς ιδέες για το τι παίζει με χιόνι αν θα χρειαστούμε αλυσίδες κτλ;
Cpt. Haddock
17/12/2016, 12:16
Καλησπέρα, έχουμε κανονίσει για βόλο στα-(η) Δράκεια, δεν ξέρω πως λέγεται 24 με 28 του μήνα. Έχει κανείς ιδέες για το τι παίζει με χιόνι αν θα χρειαστούμε αλυσίδες κτλ;
moto.gr ειναι εδω, οχι meteo.gr
moto.gr ειναι εδω, οχι meteo.gr
Χαχαχαχαχ θέλω να πω αν έχει εμπειρία κανείς, αν ανοίγουν τους δρόμους, αν είναι δύσκολη η μετακίνηση στο χιόνι κτλ
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
17/12/2016, 12:49
καλου κακου απλα εχε αλισιδες μαζι σου. :(δεν πας Κολωνακι για καφε.:bawl:
Cpt. Haddock
17/12/2016, 12:50
Χαχαχαχαχ θέλω να πω αν έχει εμπειρία κανείς, αν ανοίγουν τους δρόμους, αν είναι δύσκολη η μετακίνηση στο χιόνι κτλ
Ναι, εμπειρια απο χιονι έχουμε, δρομους ανοιγουν γενικα, μια ματια σε οποιοδηποτε ενημερωτικο σάιτ θα σου πει οτι σημερα εριξε χιονοθυελα στο Πηλιο και εκλεισε το χιονοδρομικο, η οδηγηση στο χιονι θελει προσοχη.
Τι ακριβως θελεις να μαθεις εδω δλδ? :confused:
Εχεις κλεισει να πας σε βοθνο με χιονοδρομικο τελος Δεκεμβριου και μας ρωτας αν θα χρειαστεις αλυσιδες; Η μηπως μπορουμε να κανουμε προβλεψη για τον καιρο σε μια βδομαδα απο τωρα;
todoros78
17/12/2016, 13:20
Γενικά στο Ανατολικό Πήλιο έχει ρίξει αρκετό χιόνι. Σήμερα είναι "πασπαλισμένο" και το κομάτι πάνω από τον Βόλο... Το χιονοδρομικό το πρωί ήταν κλειστό λόγω έντονων φαινομένων. Για την άλλη εβδομάδα λένε για ίδιο καιρό (χιόνια και κρύο). Οπότε σίγουρα πάρε αλυσίδες, αλλά καλύτερα θα ήταν να πάρεις τηλέφωνο προς το τέλος της άλλης εβδομάδας στον ξενώνα/ξενοδοχείο ή όπου μείνεις να ρωτήσεις...
και όπως λέει και ο Cpt. Haddock, πρόβλεψη καιρού για μετά από 2 βδομάδες, δεν... εδώ κάνουν λάθος και της επόμενης μέρας...
αν θες κάτι άλλο, εδώ είμαστε :)
Η μηπως μπορουμε να κανουμε προβλεψη για τον καιρο σε μια βδομαδα απο τωρα;Τι δεν μπορούμε???:confused:
Τι δεν μπορούμε???:confused:
μπορουμε....
θα εχει κρυο...:D
υ.γ. παρε αλυσιδες μαζι σου...
για να μην εισαι εσυ ο ''εκλεισε ο δρομος απο εναν λακαμα που δεν ειχε αλυσιδες μαζι του'' ;)
Όταν με το καλό γυρίσεις, γράψε για το ταξιδιωτικό. .....
:lol:
todoros78
17/12/2016, 19:01
Πορταριά σήμερα το πρωί
376365
ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΙΟΥ
376366
(τις φωτογραφίες τις πήρα από εδώ https://www.facebook.com/volospanemorfipolis/ )
basilis_k6
17/12/2016, 19:19
να δεις και τα σαιτ των αγροτων πριν απο αυτα του καιρου.
miscelano
18/12/2016, 00:47
να δεις και τα σαιτ των αγροτων πριν απο αυτα του καιρου.
επειδη τυχαινει το χειμωνα ν ανεβαινω πολυ συχνα στα βουνα (χιονοδρομος γαρ) εχω δει τα απιστευτα...μερικοι οπως πανε για καφε, ετσι πανε και στο βουνο...δεν μιλαω για τα βασικα οπως αλυσιδες, χιονολαστιχα κλπ...ο αλλος περισι ανεβηκε χωρις βενζινη στη βασιλιτσα και εωαχνε βενζιναδικο στα 1800....ο αλλος στο φβ εκραζε το χκ και το κρατος γιατι ενω ανεβηκε με χιονοθυελλα δεν περνουσε εκχιονιστικο καθε 5' και κολησε....μιλαμε για χριστοπαναγιες...και φυσικα με καλοκαιρινο λαστιχο και χωρις αλυσιδες....ποτε δεν φταιει ο ιδιος παντα οι αλλοι...για να μην μιλησω για τα φυντανια που εχουν αλυσιδες μεν αλλα δεν ξερουν να τις φορεσουν, και το κλασικο τις φορανε στ αμαξι τους οταν μεινει, που συνηθως ειναι πανω σε αποτομη στροφη με μεγαλη κλιση!!!οτι να ναι ρε παιδια
Μην πάρεις τίποτα . Οι Ελληνικοί δρόμοι καθαρίζονται ανελλιπώς :bawl:
Με κακές καιρικές συνθήκες δεν ειναι και η καλύτερη διαδρομή. Αγριά-Δράκεια πολύ στενός δρόμος με έντονο στροφιλίκι. Δράκεια - Χάνια Πηλίου - χιονοδρομικό επίσης. Αλυσίδες οπωσδήποτε και αχρείαστες νά ναι. Δεν ειναι ο κύριος δρόμος του Πηλίου, με ότι συνεπάγεται αυτό. Καλή διαμονή.
στην πολη του βολου και στις γυρω περιοχες δεν εχει χιονισει μεχρι στιγμης.
αν σκοπευεις να ανεβεις σε περιοχες με υψομετρο, σε καποιες απο αυτες πιθανων να χρειαστεις αλυσιδες. παρτες μαζι σου να εισαι καλυμενος.
το πρωϊ έχει πάγο.
το χιονοδρομικό είναι ανοιχτό, χωρίς να λειτουργούν τα λιφτ.
στη Δράκεια δεν θα έχεις προβλήματα πλην του πάγου τις πρωϊνές ώρες.
Για τις 24 με 28 του μήνα ενημερώσου μια με δύο μέρες πρίν αλλά καλύτερα να πάς προετοιμασμένος.
argy_kap
19/12/2016, 08:48
Ρε φίλε, κάνε μας την χάρη και πάρε αλυσίδες....το τι τραβάμε στο Πήλιο κάθε χειμώνα με τους τουρίστες που επειδή έχουν SUV με καλοκαιρινό λαστιχάκι νομίζουν οτι μπορούν να πάνε παντού δεν λέγεται! Κάθε χρόνο τα ίδια.... Πάρε αλυσίδες και μόλις δεις οτι πιάνει χιόνι ο δρόμος ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ και βάλτες. Δίνει δεν δίνει η πρόβλεψη χιόνι ΠΑΡΤΕΣ μαζί σου. Αυτή η μάστιγα πρέπει να σταματήσει πλέον. Το Σάββατο ανέβηκα χιονοδρομικό για βόλτα με τα παιδιά, είχε χιόνι αρκετό, ο δρόμος απο Χάνια στα parking σχετικά καθαρός, αφήνω το αυτοκίνητο στο πρώτο parking σε μια άκρη για να περπατήσουμε και να παίξουμε στο απάτητο....σταματάει μετά απο λίγο Αθηναίος και με ρωτάει "ρε φίλε, γιατί δεν πας προς τα πάνω, αφού έχεις 4Χ4?" και απαντάω ρε φίλε, ο δρόμος έχει χιόνι, είναι ανηφορικός και θέλω να περπατήσουμε" με κοιτάει περίεργα....πάω με τα παιδιά προς τα πάνω, τα parking κλειστα, 15 αυτοκίνητα να γλυστράνε και να προσπαθούν να στρίψουν...ο άλλος περνάει απο δίπλα μου με ένα XC90 με 60.....ΠΟΥ ΠΑΣ βρε ΜΑΛΑΚΑ που άμα φρενάρεις θα σταματήσεις σε 150 μέτρα?!?!
Έχω κι εγώ αυτοκινητάρα αλλά έχω ΠΑΝΤΑ μαζί μου αλυσίδες, κανένα 4Χ4 δεν θα σε σώσει άμα έχει 10 πόντους χιόνι και το παγώσει...πρέπει να καταλάβουμε οτι το 4Χ4 δεν φρενάρει καλύτερα και το πρόβλημα στο χιόνι δεν είναι η κίνηση αλλά το φρενάρισμα!!
ΠΑΡΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ γιατί θα πρέπει να σε βγάλει κανένα αγροτικό απο χαντάκι και δεν το θέλεις....
SHOOTER045
19/12/2016, 09:19
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=/amp/www.newsauto.gr/odigontas-sto-chioni/amp/&ved=0ahUKEwiBnfKJ4__QAhUkBsAKHeqrCWUQFgggMAI&usg=AFQjCNGyqxYinxRAn_IGOKLyQ_r0JjySsQ&sig2=j7qsOeH7w1tdKHova-T5pw
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://news247.gr/eidiseis/auto/sto_dromo/mikra-mystika-gia-thn-odhghsh-se-xioni-kai-pago.3230224.html&ved=0ahUKEwiBnfKJ4__QAhUkBsAKHeqrCWUQFggaMAE&usg=AFQjCNGB0Pb4CVmbNLiYzvaL-HESGwXJnw&sig2=f7peIizn03fD5dOe3amv8g
http://www.autotriti.gr/magazine/datasumboules.asp?idsubcat=393
Και κάτι που δεν είδα- διάβασα.
Σε περίπτωση που το όχημα μας είναι αυτόματο,και είμαστε σε κατηφορα,δεν το αφήνουμε στο ayto,αλλά περιοριζουμε την κινηση μέσω του λεβιέ στο 1 η 2 (αναλόγως το όχημα)
Επίσης το μια επανω δηλαδή μια ταχύτητα στο σαζμαν επάνω απο το κανονικό,σχεδόν επιβάλεται παντού σε τέτοιες συνθήκες.
Τα ξεφουσκωτα λάστιχα κάνουν δουλειά σε απάτητο χιόνι καθώς εγκλωβίζουν χιόνι μέσα και δινουν μια καλύτερη πρόσφυση.
Στον πάγο μάλλον έχουν αντίθετο αποτέλεσμα καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια προσφέρει μεγαλύτερη τσουλήθρα.
Τα λάστιχα 4 εποχών προσφέρουν λιιγο καλύτερη πρόσφυση απο τα καλοκαιρινά.
Τα χιονολαστιχα προσφέρουν ικανοποιητική πρόσφυση αλλά μέχρι ενα σημείο.
Ο συνδυασμός των παραπάνω με αλυσίδες είναι αρκετά καλός.
Σε πάγο και μάλιστα σε πολύ, ΜΟΝΟ τα λάστιχα με καρφιά κανουν αποδεδειγμένη δουλειά.
Προτιμηστε αλυσίδες<μπακλαβωτες>αποφύγετε φτηνές λύσεις.
Εσείς θα βλαστημησετε και θα φατε και μπινελικι απο όλους αυτούς που θα κολλήσουν πίσω σας.
Διπλοτσεκαρετε οτι πηρατε τις σωστές για τις διαστάσεις των τροχών σας αλυσίδες.
Αν δεν ξέρετε να περνάτε η δεν έχετε ξαναβάλει δεν είναι κακό να κάνετε <ξηρά>προπόνηση σε καθαρές συνθήκες.
Θα σας γλιτώσει απο παραπανισιο κρύο και ταλαιπωρία.
Συνήθως τα περισότερα αυτοκίνητα είναι μπροστινοκινητα,εκεί βάζουμε αλυσίδες.
Στα πισωκίνητα βάζουμε μπρος πίσω, για να έχουμε και τιμόνι και πρόσφυση στην κίνηση.
Σε τετρακίνητα βάζουμε εμπρός.
Σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονική τετρακίνηση βάζουμε στον άξονα που έχει την μονιμη κίνηση.
Φαινόμενα σε μπροστινοκινητα να βάζουν τις αλυσίδες πίσω και το αντίστροφο, έχουν παρατηρηθεί αρκετές φορές (μη γελατε)
Σε χαμηλωμενα,σπορ αυτοκίνητα που δεν μπαίνουν αλυσίδες βάζουμε η χιονολαστιχα,η χιονοκουβέρτες.
Προριμηστε επώνυμες, κανουν δουλειά το έχω δεί/δοκιμάσει.
Τοποθετούνται πανευκολα,και καταστρέφονται το ίδιο εύκολα αν τις περ πατήσουμε σε λιωμένο χιόνι η στεγνό δρόμο.
Η αμέλεια ο ωχαδερφισμός, και η πολυξεροτητα του ενός,είναι η ταλαιπωρία του άλλου.
Εξοπλιστείτε πριν ξεκινησετε ,και μην περιμένετε οτι πηγαίνοντας στον τόπο προορισμού θα βρείτε αν χρειαστεί.
Και να τις έχετε πανω πανω στα μπαγκαζια σάς.
Δεν είναι το ποιο εύκολο να αδειαζεις πορτ μπαγκαζ σε τέτοιες συνθήκες.
Καλες βόλτες στα χιόνια
argy_kap
19/12/2016, 09:25
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=/amp/www.newsauto.gr/odigontas-sto-chioni/amp/&ved=0ahUKEwiBnfKJ4__QAhUkBsAKHeqrCWUQFgggMAI&usg=AFQjCNGyqxYinxRAn_IGOKLyQ_r0JjySsQ&sig2=j7qsOeH7w1tdKHova-T5pw
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://news247.gr/eidiseis/auto/sto_dromo/mikra-mystika-gia-thn-odhghsh-se-xioni-kai-pago.3230224.html&ved=0ahUKEwiBnfKJ4__QAhUkBsAKHeqrCWUQFggaMAE&usg=AFQjCNGB0Pb4CVmbNLiYzvaL-HESGwXJnw&sig2=f7peIizn03fD5dOe3amv8g
http://www.autotriti.gr/magazine/datasumboules.asp?idsubcat=393
Και κάτι που δεν είδα- διάβασα.
Σε περίπτωση που το όχημα μας είναι αυτόματο,και είμαστε σε κατηφορα,δεν το αφήνουμε στο ayto,αλλά περιοριζουμε την κινηση μέσω του λεβιέ στο 1 η 2 (αναλόγως το όχημα)
Επίσης το μια επανω δηλαδή μια ταχύτητα στο σαζμαν επάνω απο το κανονικό,σχεδόν επιβάλεται παντού σε τέτοιες συνθήκες.
Τα ξεφουσκωτα λάστιχα κάνουν δουλειά σε απάτητο χιόνι καθώς εγκλωβίζουν χιόνι μέσα και δινουν μια καλύτερη πρόσφυση.
Στον πάγο μάλλον έχουν αντίθετο αποτέλεσμα καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια προσφέρει μεγαλύτερη τσουλήθρα.
Τα λάστιχα 4 εποχών προσφέρουν λιιγο καλύτερη πρόσφυση απο τα καλοκαιρινά.
Τα χιονολαστιχα προσφέρουν ικανοποιητική πρόσφυση αλλά μέχρι ενα σημείο.
Ο συνδυασμός των παραπάνω με αλυσίδες είναι αρκετά καλός.
Σε πάγο και μάλιστα σε πολύ, ΜΟΝΟ τα λάστιχα με καρφιά κανουν αποδεδειγμένη δουλειά.
Προτιμηστε αλυσίδες<μπακλαβωτες>αποφύγετε φτηνές λύσεις.
Εσείς θα βλαστημησετε και θα φατε και μπινελικι απο όλους αυτούς που θα κολλήσουν πίσω σας.
Διπλοτσεκαρετε οτι πηρατε τις σωστές για τις διαστάσεις των τροχών σας αλυσίδες.
Αν δεν ξέρετε να περνάτε η δεν έχετε ξαναβάλει δεν είναι κακό να κάνετε <ξηρά>προπόνηση σε καθαρές συνθήκες.
Θα σας γλιτώσει απο παραπανισιο κρύο και ταλαιπωρία.
Σε χαμηλωμενα,σπορ αυτοκίνητα που δεν μπαίνουν αλυσίδες βάζουμε η χιονολαστιχα,η χιονοκουβέρτες.
Προριμηστε επώνυμες, κανουν δουλειά το έχω δεί/δοκιμάσει.
Τοποθετούνται πανευκολα,και καταστρέφονται το ίδιο εύκολα αν τις περ πατήσουμε σε λιωμένο χιόνι η στεγνό δρόμο.
Η αμέλεια ο ωχαδερφισμός, και η πολυξεροτητα του ενός,είναι η ταλαιπωρία του άλλου.
Καλες βόλτες στα χιόνια
Ρε Μήτσο, δεν το έχεις δει το έργο? "Εγώ έχω τζιπάρα και δεν χρειάζονται αλυσίδες" ΓΤΠ!
SHOOTER045
19/12/2016, 09:33
Ρε Μήτσο, δεν το έχεις δει το έργο? "Εγώ έχω τζιπάρα και δεν χρειάζονται αλυσίδες" ΓΤΠ!
Ναι
Porsche cayene
Με κάτι ρόδες ταψιά 21.
Τοποθεσία Καϊμακτσαλάν.
Και τον έβγαλα απο το χαντάκι με το atos
Μάγκες εμένα yaris είναι το κουτί και δη επειδή είναι της κοπέλας είναι και αυτόματο. Θα πάρω αλυσιδάρες λοιπόν καλού κακού για να έχω την κεφαλάρα μου ήσυχη!!
http://www.accuweather.com/el/gr/drakia/1274593/daily-weather-forecast/1274593?day=6
Πάντως ο καιρός όλο λιακάδα δείχνει!