PDA

View Full Version : Τσιμουχακια βαλβιδων vs ελατηρια πιστονιού..

spyrosp
09/01/2017, 16:52
Καλησπέρα και καλή χρονια σε όλους..!!
Ερώτηση.. Υπάρχει τρόπος να καταλάβουμε ποτε φταίνε τα τσιμουχακια των βαλβίδων κ ποτε τα ελατήρια του πιστονιού όταν ένας κινητήρας καίει λαδι;; Θα μου πείτε το αποτέλεσμα ειναι ίδιο..Απλα ρωτάω εάν κάθε περίπτωση εχει και κάποια διαφορετική ένδειξη η οποια μπορεί να σε προσανατολίσει προς μια κατεύθυνση..

telegonos
09/01/2017, 17:49
Όταν το λάδι καίγεται γιατί διαφεύγει από τσιμουχάκια βαλβίδων, τότε παρουσιάζει το εξής φαινόμενο.

Αφήνεις το μοτέρ κανά μήνα χωρίς να δουλέψει, και όταν το ξαναβάζεις μπροστά, καπνίζει ιδιαίτερα για μερικά χιλιόμετρα. Αυτό συμβαίνει ακριβώς λόγω των τσιμουχακίων, είναι χαλασμένα, αφήνουν το λάδι να τρέχει σιγά-σιγά-σιγά πάνω στα πιστόνια, και μόλις βάλεις μπρος καίγεται και βρωμίζει ο τόπος. Μόλις δουλέψει κανά πεντάλεπτο μέχρι μισάωρο ανάλογα την έκταση του προβλήματος, καθαρίζει και δεν βγάζει πια καμένο λάδι.

Αν από την άλλη, η κατανάλωση λαδιού φαίνεται καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας (μικρή κατανάλωση αόρατη στο μάτι την μέρα, φαίνεται την νύχτα αν βάλεις φωτισμό π.χ. από αυτοκίνητο να φωτίζει την έξοδο της εξάτμισης), έχεις πολύ αναθυμίαση στο φιλτρόκουτο κ.ο.κ. τότε μεγειά τα ελατήρια.

spyrosp
09/01/2017, 18:15
Λοιπόν..εγω όντως το είχα το μηχανάκι για κάνα 1,5 μήνα ακινητοποιημενο..με το που πήρε μπρος άρχισε να βγάζει ντουμάνι....Μετα από καποες μερες λειτουργίας εξακολουθεί να καίει λαδι..
Όταν ειναι κρύο ειδικά, δηλαδή με το που πάρει μπρος κ μέχρι να ζεσταθεί χαμός.. Μετα ααπο λίγη ωρα λιγοτερο..Τι μπορεί να ειναι..εχω μπερδευτεί..!

buckley
09/01/2017, 18:23
Πάσχουν αμφότερα μάλλον φίλε.Αν είναι 4κύλινδρο θα πάει μακριά...Δεν μετράς μια συμπίεση πρώτα πάντως ?

afric
09/01/2017, 18:40
Εγω ξερω οτι αμα καπνιζει σε σταθερες στροφες η σε μαρσαρισμα ειναι απ τα ελατηρια...αν ειναι απο τσιμουχακια θα πρεπει να καπνιζει στο κλεισιμο του γκαζιου, η οταν το βαζεις μπροστα απο κρυο.
Οπως τα περιγραφεις μαλλον και τα 2.Εχεις μετρησει ποσο καιει?

spyrosp
09/01/2017, 19:30
Μονοκυλινδρο(sr250) δεν έχω μετρήσει ποσο καίει οχι..