PDA

View Full Version : Αγορά πρώτης μηχανής 650cc

est19xx
13/01/2017, 14:15
Καλησπερα παιδια.

Νεος μελος του φορουμ και εγω, 24 χρονων, ΔΕΝ ειμαι καγκουρ και πριν λιγο εγινα κατοχος της πρωτης μου "μεγαλης" μηχανης η οποια (εμελλε?) να ειναι η Suzuki SV 650 05'.

Η εμπειρια που εχω ειναι μηδαμινη σε μοτο μεγαλου κυβισμου, αλλα οντας οδηγος αυτοκινητου 6 χρονια αλλα και μηχανακιου 125cc 3-4, εχω παρει μια γευση ΚΑΙ απο την ελληνικη οδικη συμπεριφορα αλλα ΚΑΙ απο αυτη των 2 τροχων! (Εχω φαει και γω τις μικροτουμπιτσες μου)

Πολλες ανησυχιες για το τι πρεπει και τι δεν πρεπει, που αρκετες διαβασα εδω μεσα απο προηγουμενα ποστς αλλα καποιες παραμενουν στο κεφαλι μου!

Δυστηχως το γεγονος του οτι ακομα μου υπολείπεται ενα μαθημα οδηγησης ωστε να παω για εξετασεις για το διπλωμα των πολλων κυβικων, δεν μου επετρεψε να κινησω την μηχανη, περα απο το τετραγωνο της γειτονιας μου...

Θεωρω πως εχω τα μυαλα ΜΕΣΑ στο κεφαλι μου, ΓΝΩΡΙΖΩ και ΦΟΒΑΜΑΙ τον κινδυνο, αλλα προσπαθουσα και προσπαθω ΟΣΟ μπορω, τοσο στο παρελθον, στο τωρα και στο μελλον να ελαχιστοποιω ΟΔΗΓΙΚΑ τις πιθανοτητες που υπαρχουν να μου συμβει κατι ασχημο στον δρομο. ΣΙΓΟΥΡΑ δεν εξαρταται μονο απο εμενα, δυστηχως.

Ο φοβος μου ειναι οτι η μηχανη ΔΕΝ εχει ABS. Οποτε εαν επρεπε να προσεξω κατι 10000000000004 φορες με αυτο, τωρα θα πρεπει να ειμαι ακομα πιο προσεκτικος! ΚΟΤΑ δλδ :D

Μπορω πιστευω να απαντησω σε ενδεχομενες ερωτησεις απο ατομα που βρισκονται στην ΙΔΙΑ η ΠΑΡΟΜΟΙΑ φαση με εμενα, αλλα περισσοτερο θα χρειαστω απαντησεις, απο τους ΟΔΗΓΙΚΑ και ΗΛΙΚΙΑΚΑ πιο εμπειρους και μεγαλους απ οτι ειμαι εγω!

Ευχομαι ΚΑΛΑ χιλιομετρα απο ολες τις αποψεις σε ολους σας αλλα και στον εαυτο μου!

Παραθετω photos :)

377588 377589 377590

BLiTzER
13/01/2017, 14:32
Άψογο φαίνεται το μηχανάκι. Καλόστριφτο, πάντα όρθιος, πολλή προσοχή και καλώς ήρθες.

Έξτρα πόντοι για σωστή χρήση [spoiler]. ^^

est19xx
13/01/2017, 14:53
Άψογο φαίνεται το μηχανάκι. Καλόστριφτο, πάντα όρθιος, πολλή προσοχή και καλώς ήρθες.

Έξτρα πόντοι για σωστή χρήση [spoiler]. ^^

Κατ' αρχην ευχαριστω για τα καλα σου λογια :)

Η αληθεια ειναι πως οχι μονο η μηχανη ειναι σε αρκετα καλη κατασταση, αλλα και το παιδι που μου την εδωσε ηταν αρκετα συνεργασιμος (δεν παιζει ρολο με την μηχανη, αλλα ειναι πολυ σημαντικο σε μια αγοραπωλησια)

Οσο για το σποιλερ, ειμαι γνωστης τετοιου forum και του πως λειτουργει, μακαρι να ελεγα το ιδιο για τις μηχανες! :Ρ

Lioulios
13/01/2017, 23:42
Αυτο το μηχανακι με μονοσελο και καρινα .....γαμει !
Πολυ ωραίο . Καλοριζικο .

sugariasgeorge
13/01/2017, 23:49
Καλησπερα παιδια.

Νεος μελος του φορουμ και εγω, 24 χρονων, ΔΕΝ ειμαι καγκουρ και πριν λιγο εγινα κατοχος της πρωτης μου "μεγαλης" μηχανης η οποια (εμελλε?) να ειναι η Suzuki SV 650 05'.

Η εμπειρια που εχω ειναι μηδαμινη σε μοτο μεγαλου κυβισμου, αλλα οντας οδηγος αυτοκινητου 6 χρονια αλλα και μηχανακιου 125cc 3-4, εχω παρει μια γευση ΚΑΙ απο την ελληνικη οδικη συμπεριφορα αλλα ΚΑΙ απο αυτη των 2 τροχων! (Εχω φαει και γω τις μικροτουμπιτσες μου)

Πολλες ανησυχιες για το τι πρεπει και τι δεν πρεπει, που αρκετες διαβασα εδω μεσα απο προηγουμενα ποστς αλλα καποιες παραμενουν στο κεφαλι μου!

Δυστηχως το γεγονος του οτι ακομα μου υπολείπεται ενα μαθημα οδηγησης ωστε να παω για εξετασεις για το διπλωμα των πολλων κυβικων, δεν μου επετρεψε να κινησω την μηχανη, περα απο το τετραγωνο της γειτονιας μου...

Θεωρω πως εχω τα μυαλα ΜΕΣΑ στο κεφαλι μου, ΓΝΩΡΙΖΩ και ΦΟΒΑΜΑΙ τον κινδυνο, αλλα προσπαθουσα και προσπαθω ΟΣΟ μπορω, τοσο στο παρελθον, στο τωρα και στο μελλον να ελαχιστοποιω ΟΔΗΓΙΚΑ τις πιθανοτητες που υπαρχουν να μου συμβει κατι ασχημο στον δρομο. ΣΙΓΟΥΡΑ δεν εξαρταται μονο απο εμενα, δυστηχως.

Ο φοβος μου ειναι οτι η μηχανη ΔΕΝ εχει ABS. Οποτε εαν επρεπε να προσεξω κατι 10000000000004 φορες με αυτο, τωρα θα πρεπει να ειμαι ακομα πιο προσεκτικος! ΚΟΤΑ δλδ :D

Μπορω πιστευω να απαντησω σε ενδεχομενες ερωτησεις απο ατομα που βρισκονται στην ΙΔΙΑ η ΠΑΡΟΜΟΙΑ φαση με εμενα, αλλα περισσοτερο θα χρειαστω απαντησεις, απο τους ΟΔΗΓΙΚΑ και ΗΛΙΚΙΑΚΑ πιο εμπειρους και μεγαλους απ οτι ειμαι εγω!

Ευχομαι ΚΑΛΑ χιλιομετρα απο ολες τις αποψεις σε ολους σας αλλα και στον εαυτο μου!

Παραθετω photos :)

377588 377589 377590

:beer::beer::beer:

irinia
14/01/2017, 00:52
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΤΟ

Πήρες ένα μηχανάκι που διακοσαρίζει για πλάκα,ΠΡΟΣΟΧΗ..!!
Δεν είναι το πιο εύχρηστο για κάποιον αρχάριο.
Οδήγα με πολύ σύνεση,μη σε παρασύρει ο ενθουσιασμός και όλα
θα πάνε καλά,η εμπειρία θα έρθει σιγά-σιγά.
Σε 2-3 χρόνια θα νοιώθεις καλύτερα ,πιο άνετα.
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

lleonidas
14/01/2017, 01:34
Καλωσόρισες στο forum!
Όσα έγραψες στο πρώτο post δίνουν την εντύπωση αρκετά προσεκτικού και μυαλωμένου αναβάτη, ίσως και παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε ,αν υπάρχει ''πρέπει' σ'αυτές τις καταστάσεις!
Τα παπιά ήταν ένα σχολείο μέσω των οποίων απέκτησες τις πρώτες παραστάσεις και μια μικρή εμπειρία.
Τo abs καλό θα ήταν να υπάρχει αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάθε νέος οδηγός θα γκρεμοτσακιστεί αν κινείται με δίτροχο χωρίς abs...αφού διάλεξες αυτή τη μοτοσυκλέτα, φρόντισε να τη μάθεις και να την απολαύσεις με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.
Με το καλό να βγάλεις το δίπλωμα για να μπορέσεις να χαρείς το κορίτσι!

DAYMAN
14/01/2017, 10:05
Καλοριζικο το SV. Το abs δεν ειναι πανακεια. Μπορει να μην αντιλαμβανεσαι αυτο που λεω αλλα αν μαθεις να φρεναρεις με το μυαλο πρωτα θα εχεις μαθει να φρεναρεις κατα το 70%. Καλο ειναι να υπαρχει αλλα δεν χρειαζεται να βασιζεις την ασφαλεια σου αποκλειστικα στο abs.
Οσο για την εμπειρια που λες η προτροπη μου ειναι ...ΣΧΟΛΕΙΑ! Εκει θα μαθεις οχι να μην φοβασαι αλλα να εχεις μια ισορροπια με τον φοβο σου να προβλεπεις και να διαβαζεις το οδηγικο περιβαλλον να αποκτησεις γνωση για το τι κανεις, ποτε το κανεις, γιατι το κανεις. Θεματα που θα σε βοηθησουν τον βιο σου στην ζουγκλα που θα οδηγεις.

est19xx
14/01/2017, 13:01
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΤΟ

Πήρες ένα μηχανάκι που διακοσαρίζει για πλάκα,ΠΡΟΣΟΧΗ..!!
Δεν είναι το πιο εύχρηστο για κάποιον αρχάριο.
Οδήγα με πολύ σύνεση,μη σε παρασύρει ο ενθουσιασμός και όλα
θα πάνε καλά,η εμπειρία θα έρθει σιγά-σιγά.
Σε 2-3 χρόνια θα νοιώθεις καλύτερα ,πιο άνετα.
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ! :D

Γνωριζω οτι μπορει να φτασει τετοιες ταχυτητες, οπου προσωπικα ποτε μου, ουτε ως οδηγος αυτοκινητου δεν εχω φτασει. Γιατι; Ειμαι κοτα; Ισως. Δεν το "κατεχω" το αθλημα; Μπορει. Μαλλον δεν με ενδιαφερει Η και οι καταστασεις δεν μου το επιτρεπουν. Ξερω ομως οτι στις χαμηλες ταχυτητες, εαν δεν ανοιξω αρκετα το γκαζι, η μηχανη "ρολλαρει" αργα και σταθερα δινοντας μια αισθηση "ασφαλειας", χωρις να με αγχωνει. Βεβαια θα μου πεις, αυτο συμβαινει και με πολλες αλλες μηχανες, αλλα περα απο την cb 400 που κανω μαθηματα, δεν εχω οδηγησει αλλη.

Καλωσόρισες στο forum!
Όσα έγραψες στο πρώτο post δίνουν την εντύπωση αρκετά προσεκτικού και μυαλωμένου αναβάτη, ίσως και παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε ,αν υπάρχει ''πρέπει' σ'αυτές τις καταστάσεις!
Τα παπιά ήταν ένα σχολείο μέσω των οποίων απέκτησες τις πρώτες παραστάσεις και μια μικρή εμπειρία.
Τo abs καλό θα ήταν να υπάρχει αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάθε νέος οδηγός θα γκρεμοτσακιστεί αν κινείται με δίτροχο χωρίς abs...αφού διάλεξες αυτή τη μοτοσυκλέτα, φρόντισε να τη μάθεις και να την απολαύσεις με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Κατ' αρχην ευχαριστω και καλως σας βρηκα :)

Καλα μην νομιζεις, θεωρω τον εαυτο μου αρκετα συγκρατημενο, αλλα δυστηχως εχω κανει και εγω στο παρελθον τις ατασταλιες μου, τα λαθη μου (χαζα και μη) αλλα πιστευω εχω μαθει απο αυτα.

Με το καλό να βγάλεις το δίπλωμα για να μπορέσεις να χαρείς το κορίτσι!

Ηταν ενα θεμα που ηθελα να θιξω! Ρε παιδια, η πλειοψηφια των δασκαλων που βρισκονται στην πιστα (εκει στην Εθνικη Αμυνα), την ωρα που κανεις τις ασκησεις, μαζευονται παρεουλες, μιλανε, κανουν πλακιτσες δλδ με λιγα λογια Η ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να σε μαθουν; Αντε να σου υποδειξει καποιο λαθος που κανεις και μετα να σε αφησει να γυρνοβολας για μιαμιση ωρα.
ΦΥΣΙΚΑ υπαρχει και η αλλη πλευρα αλλα...

Κ αμα πας να τους κανεις και καποιο παραπονο ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝΤΕ και στο παιζουν και ιστορια.
Ξεκινησα τον Οκτωβρη, εχουμε μεσα Ιανουαριου και οι αναβολες των μαθηματων διαδεχονται η μια την αλλη και ΑΚΟΜΑ να δωσω για διπλωμα, εχοντας αλλαξει ΗΔΗ εναν δασκαλο.

Χωρις να εχω σχεση με τον "χωρο" τους, θεωρω οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στην κατηγορια των μηχανακιων αλλα και τον μηχανων, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σε προσεξουν, ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σε προετοιμασουν, ΟΧΙ μονο για τις εξετασεις (οι οποιες δεν "δειχνουν" εαν καποιος ειναι ικανος να οδηγησει εαν τις περασει) αλλα και για την ΖΟΥΓΚΛΑ που επικρατει εκει εξω, εχοντας γνωμονα στο κεφαλι τους, το γεγονος οτι ισως, καποιος μαθητης τους αντιδρασει δικαιολογημενα λανθασμενα, με κακες συνεπειες για αυτον, εξω στον δρομο. Ποσο ησυχοι θα κοιμουντε μετα απο κατι τετοιο δλδ;

Ειμαι παραλογος? Μαλλον. Γιατι τιποτα δεν συμβαινει απο αυτα που προανεφερα ΟΣΟ λογικα και να φαινονται στο κεφαλι μου.

Αλλα ειπαμε, ειναι το συστημα ετσι και ΔΕΝ αλλαζει, γιατι ΔΕΝ συμφερει κανεναν να αλλαξει και οποιος προσπαθησει να το κανει τρωει τα μουτρα του...

Τελοςπαντων, καλυτερα που τα γραψα εδω, γιατι εαν παω και τα πω εκει, το λιγοτερο που θα κανουν, ειναι να με "κοψουν" επιτιδες και να με βαλουν και στο "ματι".

Οσο για την εμπειρια που λες η προτροπη μου ειναι ...ΣΧΟΛΕΙΑ! Εκει θα μαθεις οχι να μην φοβασαι αλλα να εχεις μια ισορροπια με τον φοβο σου να προβλεπεις και να διαβαζεις το οδηγικο περιβαλλον να αποκτησεις γνωση για το τι κανεις, ποτε το κανεις, γιατι το κανεις. Θεματα που θα σε βοηθησουν τον βιο σου στην ζουγκλα που θα οδηγεις.

Αμ μπραααβο.. Εδω καταληγουμε... Προσεχε ομως, τα σχολεια που λες δεν σου δινουν διπλωμα! Δηλαδη για να μαθω να οδηγαω σωστα εγω και ο καθε εγω, πρεπει να παρακολουθησω ΑΛΛΑ μαθηματα, περα απο τα θεωρητικα "ΕΠΙΣΗΜΑ" μαθηματα που το "κρατος" σε βαζει να κανεις. Δεν ειναι τραγελαφικο;

ptc
14/01/2017, 13:21
Καλως ηρθες στο φορουμ φιλε! Το μηχανακι σου σκιζει!

Ετσι κι αλλιως μου αρεσει το SV αλλα ειδικα το συγκεκριμενο που πηρες φαινεται πολυ προσεγμενο. Την ειχα δει την αγγελια στο car και μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση. Αν θυμαμαι καλα την αγγελια ηταν απο Βαρη στα 2500; ;)

Πολυ καλη επιλογη! Να τη χαιρεσαι και καλα χιλιομετρα. :beer:

est19xx
14/01/2017, 13:32
Καλως ηρθες στο φορουμ φιλε! Το μηχανακι σου σκιζει!

Ετσι κι αλλιως μου αρεσει το SV αλλα ειδικα το συγκεκριμενο που πηρες φαινεται πολυ προσεγμενο. Την ειχα δει την αγγελια στο car και μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση. Αν θυμαμαι καλα την αγγελια ηταν απο Βαρη στα 2500; ;)

Πολυ καλη επιλογη! Να τη χαιρεσαι και καλα χιλιομετρα. :beer:

Ευχαριστω πολυ :)
Ορθώς θυμασαι :D