View Full Version : Κινητο στο εξωτερικο
anavatis19
15/01/2017, 18:15
Καλησπερα μετα απο καιρο. Θα αναχωρησω στο εξωτερικο για δουλεια εντος 3 εβδομαδων (οχι μονιμα, για κανα χρονο) και ηθελα να μαθω τι πρεπει να κανω με το κινητο τηλεφωνο..Αξιζει να κανω καποιο συμβολαιο απο εδω ελλαδα η να παρω νουμερο στο εξωτερικο? δεν θα λειψω συνεχομενα εξω ομως. Δεν εχω ξαναπαει εξωτερικο και δεν εχω ιδεα..Καποιος να με κατευθυνει??
Nostradamus
15/01/2017, 18:22
Όπου πας θα πάρεις ένα νούμερο εκεί. Καρτοκινητο. Το κάνω σχεδόν κάθε χρόνο που αλλάζω χώρες λόγω δουλειάς.
Το ελληνικό ότι θες το κάνεις.
Εγώ έχω συμβόλαιο στο ελληνικό και που και που κάνω κάποιες κλήσεις αν χρειαστεί.
Billymuse
15/01/2017, 21:14
Σε ποια χωρα θα πας; Εννοειτε θα εχεις και νουμερο στη χωρα που θα μεινεις και θα παθεις την πλακα σου με το οοσα λιγα θα δινεις και θα εχεις καλα πακετα. Ειδικα στην Ολλανδια.
anavatis19
15/01/2017, 22:56
Γαλλια και συγκεκριμενα στο Μονακο θα ειμαι. Λες να περιμενω και να παρω απο εκει νουμερο? εχω δει κατι για μια planetsim. πραγματικα εχω μπλεχτει. επισης η βονταφον εβγαλε ενα καινουργιο προγραμμα το black που με 188ευρω εχω παγκοσμιο τηλεφωνο οπου και να παω στον κοσμο με παρα πολλα μνμτα και λεπτα ομιλιας και 30GB ιντερνετ. αυτο το σκεφτηκα επειδη πιθανως να τυχει να ταξιδεψω και κανα 2 μηνες εκτος της χωρας και εκτος ΕΕ. ακουγονται πολλα αλλα ο μισθος ειναι εκατονταπλασιος του παγιου οποτε ειναι σα να δινω 10 ευρω για καρτα το μηνα εδω Ελλαδα
Οι κλήσεις εντός σεγκεν είναι τσάμπα πλέον 6 λεπτά του ευρώ το λεπτό.
Επίσης υπάρχουν και πόσες εφαρμογές για ίντερνετ.
Πάρε ένα καρτοκινητο για να μιλάς εκεί κρατα και το ελληνικό για τους εδώ και θα είσαι οκ.
astroman76
16/01/2017, 00:51
SFR αναλογα το πακετο παντος εδω δηνουν πολλα GB ολλοι οι γαλλοι μεσα στο ιντερνετ ειναι που πας... χααχαχ
anavatis19
16/01/2017, 01:12
eευχαριστω για τις απαντησεις παιδια..θα το δω το θεμα..πιθανως να εχω 2 νουμερα οποτε.
argy_kap
16/01/2017, 10:36
Αγγλία το Δεκέμβριο που πήγα και πήρα την Cosmote να ρωτήσω τι παίζει μου είπαν οτι επειδή έχω business πακέτο τα λεπτά μου και τα δεδομένα μου ισχύουν κανονικά και εκεί χωρίς καμία έξτρα χρέωση. Και έτσι και έγινε, δεν μου ήρθε ο λογαριασμός με καμία διαφορά...και μιλούσα κανονικά και 4G κανονικά....η αλήθεια είναι οτι δεν το πολυπίστεψα στην αρχή αλλά ήρθε το bill οπότε είμαστε καλα...
Cpt. Haddock
16/01/2017, 11:37
Γαλλια και συγκεκριμενα στο Μονακο θα ειμαι.
Free
Ευκολο συμβολαιο, online και λυνεται άμεσα.
Free
Ευκολο συμβολαιο, online και λυνεται άμεσα.
Online συμβόλαιο, Sim card που βρίσκεις μετά;
Cpt. Haddock
16/01/2017, 13:25
Online συμβόλαιο, Sim card που βρίσκεις μετά;
Στο γραμματοκιβωτιό σου μέσα σε ενα φακελο με το ονομά σου.
panos_zip
16/01/2017, 13:33
Στο γραμματοκιβωτιό σου μέσα σε ενα φακελο με το ονομά σου.
Δεν έχω πάρει σιμ από Γαλλία, αλλά αυτό το online συμβόλαιο παιζει αρκετά στην ευρώπη σε διάφορες χώρες και ειναι καλό.
@αναβάτης
Όπως στα λένε φίλε. Εγώ έχω συμβόλαιο με την cosmote στο ελληνικό νούμερο, έχω ενεργοποιήσει και το cosmote traveller με το οποίο πετυχένεις ακόμα καλυτερες τιμές σε κλησεις και μηνυματα. Και σε όποια χώρα πάω παίρνω τοπική σιμ.
Απο τη στιγμή που θα κάτσεις κάποιο καιρό εκεί κάνε ένα συμβόλαιο και απλά έχε και τις 2 σιμ. Την γαλλική για ολες τις τοπικές συνομιλιες και για το ιντερνετ, και την ελληνική για όποτε χρειαστί να μιλήσεις με ελλάδα.
Billymuse
16/01/2017, 15:14
Μονακο για δουλεια και κινητο με καρτοπρογραμμα δεν πανε μαζι :-ρ
εγω εχω εδω και λιγα χρονια το ρεντ της βονταφον,20-25 μερες τον μηνα ειμαι εξωτερικο-ευρωπη και απο τον απριλιο ειναι δωρεαν η περιαγωγη με το προγραμμα πας παντου,καταναλωνω τα του προγραμματος μου σαν ειμαι ελλαδα.(και οταν με καλουνε φυσικα καμια χρεωση)
ενα διαστημα ειχα και γερμανικο με καρτα αλλα δεν με συνεφερε,απ οτι καταλαβα στα μεταξυ τους τα κατα τοπους αλα καρτ ειναι πολυ φθηνα.
contes di Zante
13/02/2020, 15:30
Καλησπέρα σε όλους. Το Πάσχα ελπίζω να κάνω ένα ταξίδι 7-9 μέρες στην γειτονική Σερβία και σιγά-σιγά αρχίζω τις προετοιμασίες. Ένα θέμα που με απασχολεί είναι η χρήση του κινητού και περισσότερο για χρήση δεδομένων. Μια πρώτη ματιά που έχω ρίξει για περιαγωγή εκτός ΕΕ υπάρχει μεγάλη χρέωση ανά ΜΒ και περνάει από το μυαλό μου την πρώτη μέρα που θα είμαι Nis να αγοράσω ένα Σέρβικο καρτοκινητό. Έχει κάποιος άποψη επί του θέματος?
Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι οπου εχω παει... (Σκωτια-Βουλγαρια)... Ειχα το πακετο μου κανονικα της Wind.
Οτι ισχυει για εδω ισχυει και για χωρες Ε.Ε.
Εκτος οντως δεν ειναι καλο να χρησιμοποιεις το Ελληνικο νουμερο οποτε κανε συνδεση εκει να τελειωνεις.
Οταν επεστρεφα απο Βουλγαρια εκανε μαλακια ο οδηγος και μας πηγε απο Τουρκια. Ξεχασα να κλεισω δεδομενα και χρεωθηκα για πλακα 4€ μονο και μονο για στιγμιαιο τσεκ στα Email.
o_gavros
13/02/2020, 22:46
Καλησπέρα σε όλους. Το Πάσχα ελπίζω να κάνω ένα ταξίδι 7-9 μέρες στην γειτονική Σερβία και σιγά-σιγά αρχίζω τις προετοιμασίες. Ένα θέμα που με απασχολεί είναι η χρήση του κινητού και περισσότερο για χρήση δεδομένων. Μια πρώτη ματιά που έχω ρίξει για περιαγωγή εκτός ΕΕ υπάρχει μεγάλη χρέωση ανά ΜΒ και περνάει από το μυαλό μου την πρώτη μέρα που θα είμαι Nis να αγοράσω ένα Σέρβικο καρτοκινητό. Έχει κάποιος άποψη επί του θέματος?
Θεωρώντας ότι μιας και η Σερβία δεν είναι Ε.Ε., δεν ισχύουν τα περί περιαγωγής δωρεάν, θα σου προτείνω με το που περάσεις τα σύνορα να πας να παρεις μια νεα σιμ καρτοκινητης με σερβικο αριθμό και μιλα με τον υπαλληλο της εταιρείας τηλεπικοινωνιας για το τι ανάγκες θες να εξυπηρετήσεις (data> χρονο ομιλίας).
Κάτι αντίστοιχο καναμε το καλοκαίρι στην Τουρκία.
Μπορείς να τσεκάρεις γενικά τι χρεώσεις παίζουν εκεί και να πας διαβασμένος στην όποια εταιρεία επιλέξεις.
Τον Οκτώβριο που έκανα ένα 15ημερο τουρ
σε όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία, είχα κατεβάσει προκαταβολικά
τους χάρτες που θα χρειαζόμουν στις χώρες που δεν είχα κινητό.
Βόρεια Μακεδονία,Σερβία, Βοσνία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο.
Κροατία Σλοβενία είχα κανονικά.
Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.
Λίγο κινητό, λίγο χάρτες, κάποια ερώτηση σε περαστικούς και όλα καλά.
Στο δρόμο όλο και σε κάποια καφετέρια ή βενζινάδικο μπορούσα να επικοινωνώ με τον πολιτισμό μέσω WiFi.
Μην αγχώνεσαι και αν δεν βρεις καρτοκινητό, όλα καλά θα πάνε.
Στο δρόμο όλο και σε κάποια καφετέρια ή βενζινάδικο μπορούσα να επικοινωνώ με τον πολιτισμό μέσω WiFi.
Μην αγχώνεσαι και αν δεν βρεις καρτοκινητό, όλα καλά θα πάνε.
Το αυτό. Τον Αύγουστο ήμουν 16 μέρες στην Ταϊβάν για μποουλινγκ, ούτε μια φορά χάλασα δεδομένα η ότι άλλο από το καρτοκινητό μου, παντού έβαζα το wifi που είχαν και μια χαρά επικοινωνίες, Viber, messenger.... Έχω δηλώσει σε όλους εδώ και χρόνια να μην μου στέλνουν κανονικά μηνύματα, δεν πρόκειται να απαντήσω ποτέ. Μόνο μέσω των παραπάνω που είπα. Αποτέλεσμα; Μια χαρά την βγάζω με 8,5 ευρώ το ΔΙΜΗΝΟ!
Το αυτό. Τον Αύγουστο ήμουν 16 μέρες στην Ταϊβάν για μποουλινγκ, ούτε μια φορά χάλασα δεδομένα η ότι άλλο από το καρτοκινητό μου, παντού έβαζα το wifi που είχαν και μια χαρά επικοινωνίες, Viber, messenger.... Έχω δηλώσει σε όλους εδώ και χρόνια να μην μου στέλνουν κανονικά μηνύματα, δεν πρόκειται να απαντήσω ποτέ. Μόνο μέσω των παραπάνω που είπα. Αποτέλεσμα; Μια χαρά την βγάζω με 8,5 ευρώ το ΔΙΜΗΝΟ!
Kαι NOKIA 3310 υποθέτω.
andreastwin
14/02/2020, 09:56
εχω γυρισει ολα τα βαλκανια, για το NIS δεν υπαρχει κανενα προβλημα το βελιγραδι και γενικα με το πακετο καρτοκινητης που εχω ταξιδευω παντα. Oσο για ομιλια με το messager. για να μην χρεωνεσαι. Για χαρτες εχω αγορασει εφ'απαξ 20€ το προγραμα GPS sygic Tο οποιο δεν θελει INTERNET ειναι μονιμα στο τηλεφωνο μου και με αυτο πορευομαι, αξιοπιστο. Και εδω εμενα οικονομικα 100μετρα απο τα μαγαζια καφε,φαγητο,περατζαδα. πολυ ωραια δωματια παρκινκ εσωτερικα σκεπαστα και με ασφαλεια. Ξενώνας The Only One Suites
andreastwin
14/02/2020, 10:02
,
μια απο τα ιδια, με 8,5€το μηνα. Σε ολα τα δωματια υπαρχει NET οποτε για πολυ παρλα, μιλουσα με messager.και για ενα για ειμαι καλα και παω εκει με το τηλ. χρεωση κανονικα οπως Ελλαδα.
Ακομα και τα δεδομενα ειναι τα ιδια.περνω το πακετο με 4€ για μια εβδομαδα και ειχα παντου NET.
,
μια απο τα ιδια, με 8,5€το μηνα. Σε ολα τα δωματια υπαρχει NET οποτε για πολυ παρλα, μιλουσα με messager.και για ενα για ειμαι καλα και παω εκει με το τηλ. χρεωση κανονικα οπως Ελλαδα.
Ακομα και τα δεδομενα ειναι τα ιδια.περνω το πακετο με 4€ για μια εβδομαδα και ειχα παντου NET.
Πολυέξοδο σε κόβω :p
Εγώ είπα 8,5 ευρώ το ΔΙΜΗΝΟ :D
Kαι NOKIA 3310 υποθέτω.
:moutza::moutza: μόνιμο πνεύμα αντιλογίας, έτσι; :lol:
Kαι NOKIA 3310 υποθέτω.
Μάλλον αυτό,
415214
αλλά τον πήραν γραμμή.
:tooth:
Μάλλον αυτό,
415214
αλλά τον πήραν γραμμή.
:tooth:
:moutza:Βαλτός εισαι ρε; πάει ο καφές βγήκε από λάθος πόρτα :moutza::cry:
:bawl:
:moutza:Βαλτός εισαι ρε; πάει ο καφές βγήκε από λάθος πόρτα :moutza::cry:
:bawl:
Ελπίζουμε να μην είχες το κινητό στην κωλότσεπη.
andreastwin
14/02/2020, 13:30
Χαχαχα
contes di Zante
14/02/2020, 14:17
εχω γυρισει ολα τα βαλκανια, για το NIS δεν υπαρχει κανενα προβλημα το βελιγραδι και γενικα με το πακετο καρτοκινητης που εχω ταξιδευω παντα. Oσο για ομιλια με το messager. για να μην χρεωνεσαι. Για χαρτες εχω αγορασει εφ'απαξ 20€ το προγραμα GPS sygic Tο οποιο δεν θελει INTERNET ειναι μονιμα στο τηλεφωνο μου και με αυτο πορευομαι, αξιοπιστο. Και εδω εμενα οικονομικα 100μετρα απο τα μαγαζια καφε,φαγητο,περατζαδα. πολυ ωραια δωματια παρκινκ εσωτερικα σκεπαστα και με ασφαλεια. Ξενώνας The Only One Suites
Κατέβασα το Sygic, πλήρωσα και 9,99€ αλλά δεν κατάλαβα γιατί, τώρα το ψάχνω. Τσέκαρα και το The Only One Suites, μια χαρά φαίνονται.
Στο θέμα του κινητού, μια φορά εκτός ΕΕ στην NY χρησιμοποιούσα το viber out αλλά μου είχαν δώσει Αμερικάνικη sim. Όταν λες ότι χρησιμοποιείς το msg δεν θέλεις δεδομένα? Ή περιμένεις να βρείς ανοιχτό wi-fi?
contes di Zante
14/02/2020, 14:22
,
...κάπου σ΄έχασα...υπάρχει πακέτο περιαγωγής για χρήση εκτός ΕΕ με 4€ για μία εβδομάδα? Άν ΝΑΙ σε ποιά εταιρία? Σε WIND και COSMOTE που έχω χρεώνουν τον κ@λ@ τους εκτός ΕΕ
Όχι για εκτός Ευρώπης είναι οι τιμές στο θεό!
Μην ψάχνεις δεν θα βγάλεις άκρη.
Κατέβασε χάρτες στο γουγλη ή κάποια άλλη εφαρμογή και θα είσαι οκ!
Και στις καφετέριες/ξενοδοχείο/βενζινάδικα θα επικοινωνείς με όποιον θες ή θα ψάχνεις κάτι στο νετ τέλος πάντων.