PDA

View Full Version : Μεγαλώσατε σε "μοτοσυκλετιστική" οικογένεια;

ptc
16/01/2017, 21:39
Σκεφτομουν το πώς μπαινει το διτροχο μικροβιο στον καθενα μας. Λογικα ενα παιδι που γεννιεται με πατερα μοτοσυκλετιστη εχει πολυ μεγαλυτερες πιθανοτητες να καβαλαει οταν μεγαλωσει. Θα ηθελα να ακουσω τις εμπειριες σας, αναμνησεις απο τις μηχανες του μπαμπα/θειου/νονου ή οποιου αλλου τελος παντων εγινε η αφορμη να διαλεξετε αυτη τη ζωη. Αν υπαρχει και καμια φωτογραφια ακομα καλυτερα...

Προσωπικα δεν ειχα τετοιο ερεθισμα, αν και ο πατερας μου ειχε "μηχανη" νεοτερος. 50αρι Zundapp "με 5 ταχυτητες" οπως μου τονιζει καθε φορα που θα μου μιλησει για αυτην. :D
Ειχε καναδυο γερες σουπες ομως και σε μια απο αυτες εσπασε και το ενα του ποδι, οποτε και παρατησε το αθλημα. Ετσι οταν γεννηθηκα εγω υπηρχε μονο κλουβι στην οικογενεια.

Για πειτε λοιπον τι θυμαστε απο την παιδικη σας ηλικια, ποιος ηταν ο ενοχος που σας εμπλεξε με τα "βαρια ναρκωτικα";

o teos
16/01/2017, 21:46
Ο προπαπους βεσπα όλη του τη ζωή ο παππούς πότε αλλά ο θείος(αδερφός)της μανας τρελός όσο δεν πάει..άριστος μηχανικός μεγάλο τιμόνι και σχολείο για μένα.....από πάπια στρογγυλόφαναρα 6βολτα μετά μπολντορια rd350 και άλλα που μου διαφεύγουν έως το gsxr750 του 92 όλα φτιαγμένα μέχρι εκεί που δεν παει...ο πρώτος που το πήρε στην Ελλάδα παραγγελία πριν καν έρθει εδώ επίσημα από sυzuki.....Μέχρι το ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει το δεξί χέρι από αναστροφή ηλικιομενου στην παλιά εθνική Αθηνών Κορίνθου...δε θυμάμαι πολλά πλέον αλλά έχω φώτο πάνω σχεδόν σε όλα...(χρωστάω σχετικες σε άλλο ποστ είναι Κόρινθο και όλο ρο ξεχνάω)οπότε όπως ήταν αναμενόμενο.....εεε μικρόβιο γλυκό.......:beer::D

amyroukai
16/01/2017, 22:09
Ο πατέρας νομίζω ποτέ.

Η μάνα το είχε (καλά τέλος πάντων, λέμε τώρα) σχετικά και υπάρχει ακόμα, κολλημένο, το garelli της. Για το τότε που το πήρε και τις τότε διαδρομές που έκανε, ασυνήθιστα μακρινές για 50άρι (και σήμερα η αλήθεια είναι θα βαριόμουν να πάρω ένα τέτοιο και να κάνω καμμιά 20αριά χιλιόμετρα πήγαιν' έλα πρωί και μεσημέρι). Γενικά η πετριά με τα βενζινοκίνητα, ουδείς στην οικογένεια αμφιβάλλει για το από που προέρχεται :lol:

Ο θείος Παναγιώτης β(λ)αμμένος με τα δίτροχα και ήταν η δανειστική βιβλιοθήκη μοτοπεριοδικών. Ακόμα θλίβομαι για το τενγκάι που κατέληξε σε παλιατζή. Αυτός "φταίει" περισσότερο από όλους.

Τα ξαδέρφια επίσης από το σόι της μάνας, ο ένας ρόδα κόντρα αλητεία (νομίζω δεν έχει σοβαρευτεί ακόμα, δεν πολυβρισκόμαστε), ο άλλος πιο σοβαρός σουπερσπορτάκιας (έχει ξεπέσει στην πεμφέ στα γεράματα) ο άλλος έκανε πέρασμα από ΚαΤέΜ αλλά δεν κόλλησε. Και ο πατέρας τους βέσπα φανατικός, μέχρι που δεν μπορούσε να οδηγήσει άλλο.

Γενικά ήταν αρκετοί "γύρω γύρω". Ο πιο μαλάκας φυσικά ήταν ο κουμπάρος και συνονόματος που με ΕΠΡΗΞΕ να πάρω μηχανή "πριν γεράσουμε" να κάνουμε ταξίδια και τελικά δεν βγήκε παρά ελάχιστες φορές από την Αθήνα. Τι να πεις... :D

ptc
16/01/2017, 22:13
Ο πατέρας νομίζω ποτέ.

Η μάνα το είχε (καλά τέλος πάντων, λέμε τώρα) σχετικά και υπάρχει ακόμα, κολλημένο, το garelli της...

Κοιτα να δεις... Οταν εγραφα το αρχικο σχολιο ειπα μια να γραψω πατερα/μητερα για να ειμαι και politically correct, αλλα μετα λεω σιγα μην υπηρχε μανα που καβαλουσε. :lol:

mariza
16/01/2017, 22:15
Κανένας απο την οικογένεια μου...
Ουτε πατέρας,παππούς,θείος...κτλ.
Για όλα φταίει ο άντρας μου,αυτός με έμπλεξε!!
Η πρώτη μας βόλτα ήτανε Χαλκίδα.
Σε όλη την εθνική σούζες..έτσι με πήγε,έτσι με γύρισε!
Έρωτας με την πρώτη βόλτα!!!

Πάντως απο μικρή όταν έλεγα στους δικούς μου για μηχανές δεν σήκωναν ούτε για πλάκα κουβέντα.
Μια μέρα πρίν την πάρω μου έλεγαν πως αν έπαιρνα ο πατέρας μου κλασικά θα την έσπαγε και θα την έκαιγε και η μάνα κλασικά άρχισε τον μονόλογο "θα πεθάνω αμα πάρεις μηχανη...και αμα αγαπάς την μάνα σου και την σκέφτεσαι δεν θα πάρεις"....αα και το κλασικό άμα γίνεις μάνα κάποια στιγμή θα με καταλάβεις..."

Ε και εγώ πήγα και τους την πάρκαρα έξω απο το σπιτι:winka:

amyroukai
16/01/2017, 22:19
η μάνα κλασικά άρχισε τον μονόλογο "θα πεθάνω αμα πάρεις μηχανη...και αμα αγαπάς την μάνα σου και την σκέφτεσαι δεν θα πάρεις"

Κοίτα, μερικές μάνες έχουν λόγο και τον τιμούν κιόλας. Η δική μου το Πάσχα του '10 την είδε πρώτη φορά, Αύγουστο του '10 πέθανε. Οι δικές σας είναι απλώς χειριστικές :bawl:

mikes
16/01/2017, 22:31
ο πατερας μου καποτε ειχε ένα 50αρι σιμσον του 64 για να πηγαινοέρχεται στη δουλεια του..
εγω παντα ειχα ένα παπι επισης για τον ιδιο λογο.. μηχανόβιος με την ακριβη εννοια του ορου δεν ημουν ποτε..
το μικροβιο το κολλησα από εδώ μεσα όταν το 2009 θελοντας να αλλαξω μηχανακι εψαχνα πληροφοριες για 250αρια
και ο γουγλης με εριξε εδώ μεσα.. αρχισα ετσι να παρακολουθώ γενικα το φορουμ.. εδώ μεσα εμαθα την σημασια του εξοπλισμου,
μετα ηρθε ο πρωτος καφες.. η πρωτη βολτα.. το πρωτο ταξιδακι.. κτλ κτλ..

astrapogiannos7
16/01/2017, 22:35
Πατέρας βέσπα 80cc φτιαγμένη δυχρονίλα δύναμη (η οποία κατέληξε στα χέρια ενός ξαδέρφου μου που την έκανε βίδες όταν ήμουν ακόμα μικρός , επίσης μαζί με τη βέσπα μέχρι το 2000 υπήρχε ένα gpz250 το οποίο το δώσαμε :facepalm: Και μετά ο πιο τρελός από όλους ο θείος μου που τον θυμάμαι ακόμα με το gsx750F (88-89 ελαιόψυκτο 7 λίτρα λάδι τι να λέμε τώρα ...) στημένο για dragster τρελά γκάζια αυτός μου έκανε την πρώτη μου βόλτα σε μηχανή το 2002 και είναι ο κύριος υπεύθυνος που κόλλησα με τις μηχανές και τον έχω σταυρώσει να μου πει που έχει τη μηχανή να την φτιάξω να την έχω εγώ γιατί απο το 2007 δεν την χρησιμοποιεί και δεν μ λέει που την έχει :cry::cry::cry: (αν βρώ φωτογραφία θα ανεβάσω )

BLiTzER
16/01/2017, 23:40
Ο πατέρας μου είχε κάτι Honda, Yamaha και δεν ξέρω τι άλλο, κάποτε, ούτε καν γνωρίζω τα μοντέλα (θα ποστάρω φωτό να τα βρει ο σαπίλας), αλλά πουλήθηκαν όλα πριν γεννηθώ και έκοψε κάθε επαφή. Ακόμα έχει ένα τεράστιο σημάδι στο χέρι (ατύχημα με ταρίφα) να του θυμίζει εκείνες τις εποχές. Κανείς ποτέ δε με μύησε σε αυτό το "σπορ" και κατέληξα εκεί, μεγάλος πλέον (25+ ετών), μόνο επειδή ήμουν εξαιρετικά αντιδραστικός.

anavatis19
16/01/2017, 23:46
κανενας μηχανοβιος στο σοι και εγω φανατικος με τα αυτοκινητα. μεχρι που δεν αντεχα αλλο με την κινηση στην αθηνα και στα 29 πηρα μηχανη ετσι απλα

astrapogiannos7
17/01/2017, 00:13
Είναι πολύ και η αντίδραση και εγώ δούλεψα ένα καλοκαίρι και πλήρωσα τη χαρτούρα για το δίπλωμα και πήρα και το παπί απλά το αποδέκτηκαν τι να κάνουν... Το ίδιο και ο θείος μου όταν άρχισε να δουλεύει στα καράβια (τυχαίο δεν νομίζω :rolleyes: αυτά τα ριμάδια τα γονίδια ... με τον θείο μου απο μικροί κάναμε τα ίδια πράγματα πάντα να χαρχαλεύουμε ποδήλατα και να χαλάμε πράγματα να τα κάνουμε βίδες και να τα δένουμε πάλι και καταλήγουμε και στο ίδιο επάγγελμα τελικά μηχανολόγος εγώ και αυτός μηχανικός (αυτος 40 εγω 20 ) )

Lioulios
17/01/2017, 00:23
Ουτε μισος δικος μου δεν καβαλαει .Ουτε κανας μακρυνος συγγενης .
Εγω απο τα 16 και για 21 χρονια δεν παω με αυτοκινητο , μονο αν ριχνει καρεκλες ή πρεπει να παω καπου οικογενειακως .
Ειτε μικρο ,ειτε μεγαλο , παντα θα πηγαινω στις 2 ροδες

taisteal
17/01/2017, 02:41
Μόνο ο πατέρας καβαλούσε ένα swm 50άρι που το έχουμε ακόμη,και με αυτό με έμαθε.
Το έπαιρνα μικρός κρυφά μέχρι που το κάρφωσα σε ένα τοίχο γιατί κόλλησε το γκάζι.
Κατά τα άλλα κανείς δεν ήθελε να ακούσει για μηχανή,και ακόμη με κράζουν

devil's animal
17/01/2017, 06:53
ο πατερας μικρος ειχε κατι μ@λακιες τις εποχης..ζουνταπ, καρελια...καποια στιγμη πρεπει να ειχε και yamaha...αλλα ολα παιδικα κυβικα...κατι 175...κατι 250...
περιπου οταν γεννηθηκα, αρχες 80, πηρε την πρωτη vespa 200 και την εχει ακομα..αλλα δεν δουλευει..ειναι δωρητης οργανων για την 2η που μου πηρε οταν πηγα πανεπιστημιο...και μ'αυτη (που ειναι ιδια με την πρωτη αλλα εχει και φλας..χωρις μπαταρια βεβαια)..πορευεται ακομα..πατημενα 70...
στα 14 μ'εμαθε να την οδηγω για να τον βοηθαω στην δουλεια (ηλεκτρολογος εγκαταστασεων) και να πηγαινω να φερνω οτι χρειαζοταν εκτακτα και να μην αφηνει την δουλεια στην μεση...
Πασχα, καλοκαιρι, ιδια ηλικια οδηγουσα και ενα 50αρι cub ενος θειου που το πηγαιναμε εξοχικο να το εχουμε για τα γυρω γυρω...
και ο νονος, που ειναι γειτονας και μονο 10 χρονια μεγαλυτερος, απο μικρος με ΧΤ, ΤΤ R/S..κλπ...κολλημενος yamahικος..τωρα εχει ενα tenere xtz...

καπως ετσι κολλησα και εγω το μικροβιο...:)

GiorgosLa
17/01/2017, 07:14
Εμένα ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν 6 χρονών. Δεν είχε καμιά σχέση με μηχανάκια, αλλά μου άφησε κληρονομιά μια καραντάνα (τα παλιά μεγάλα ποδήλατα) που δεν το έφτανα και το είχα μάθει περνώντας το δεξί πόδι ανάμεσα απ το σκελετό. Βασικά όμως, ο κύριος αίτιος για την μετέπειτα πορεία με τα μηχανάκια, ήταν ο Αντώνης...

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144610

:)

buckley
17/01/2017, 07:56
ο πατερας μικρος ειχε κατι μ@λακιες τις εποχης..ζουνταπ, καρελια...καποια στιγμη πρεπει να ειχε και yamaha...αλλα ολα παιδικα κυβικα...κατι 175...κατι 250...
περιπου οταν γεννηθηκα, αρχες 80, πηρε την πρωτη vespa 200 και την εχει ακομα..αλλα δεν δουλευει..ειναι δωρητης οργανων για την 2η που μου πηρε οταν πηγα πανεπιστημιο...και μ'αυτη (που ειναι ιδια με την πρωτη αλλα εχει και φλας..χωρις μπαταρια βεβαια)..πορευεται ακομα..πατημενα 70...
στα 14 μ'εμαθε να την οδηγω για να τον βοηθαω στην δουλεια (ηλεκτρολογος εγκαταστασεων) και να πηγαινω να φερνω οτι χρειαζοταν εκτακτα και να μην αφηνει την δουλεια στην μεση...
Πασχα, καλοκαιρι, ιδια ηλικια οδηγουσα και ενα 50αρι cub ενος θειου που το πηγαιναμε εξοχικο να το εχουμε για τα γυρω γυρω...
και ο νονος, που ειναι γειτονας και μονο 10 χρονια μεγαλυτερος, απο μικρος με ΧΤ, ΤΤ R/S..κλπ...κολλημενος yamahικος..τωρα εχει ενα tenere xtz...

καπως ετσι κολλησα και εγω το μικροβιο...:)

Παιδικά δεν ήταν για τότε Σταύρε πίστεψε με.
Εμένα λοιπόν ο γέρος ήταν χωμένος στα μηχανοκίνητα ξεκίνησε μαζί με αμάξια και μηχανές (όταν ακόμα αυτές ήταν στην Ελλάδα χόμπυ πλουσίων)κάπου λίγο μετά τον πόλεμο στα αμάξια ακολούθησε επαγγελματικά μια πορεία και παράλληλα και το χόμπυ του με αγώνες Πάρνηθα Τατόι Ακρόπολις.
Τις μηχανές τις παράτησε μετά που έκανε παιδιά οπότε ενώ το μικρόβιο υπήρχε τη σπίθα την χρεώνω στο ξάδερφο με τα ευρωπαικά αερόψυκτα εντούρο των late 70s.

MG-KTiNoS
17/01/2017, 08:02
Ράλι ακρόπολης ο μπάρμπας μου με εσκορτ και γκοκάρτ (μια λέξη)
Και η να BMW του Κόκοτα από δω και το Ρενό Αλπίν από κει και η Λάτσια Στράτος πάρα πέρα.
Εγώ όμως γούσταρα φλορέτα και Ζούνταπ.
Ο Κύρης Μίμης ο σοδεράς και ο Γιάννης ο οικοδόμος ήταν "οι δικοί" μου.
Ήταν πιο άνθρωποι και με έκαναν και τσάρκα που και που.
Πότε δεν θέλησα κανένα αμάξι. (ούτε Λάμπο, ούτε Φερραρί ούτε τίποτα)

bulmont
17/01/2017, 08:52
Απο μωρό με τον πατέρα μου βόλτες με διάφορα γερμανικά πενηντάρια................

377669

Κάπου στα '76-'77 μιά πρωτομαγιά μάς έκλεψαν την τότε φλορέττα κι' αγοράστηκε το
πρώτο γιαπωνέζικο ένα Σουζούκι Α50
Μ' αυτό μ' έμαθε ο πατέρας μου να οδηγάω όταν θα 'μουν γύρω στα 14.........

377670

Ο πατέρας μου είχε πάθος με το εκάστοτε μηχανάκι του. Δεν ασχολείτο καθόλου
μ' αυτό (μόνο βενζίνη έβαζε....) αλλά δεν το αποχωριζόταν ποτέ!!!!!!!!!!!!!
Αν και πήρε κάποια στιγμή αυτοκίνητο, καθημερινά οδηγούσε και πήγαινε παντού
με το μηχανάκι. Το αυτοκίνητο το αγόρασε γιά να γλυτώσει από την κρεβατομουρμούρα της
μάνας μου που δεν ήθελε να χωνέψει πώς όλη η γειτονιά έχει ''κουτί'' κι' εμείς όχι......
Ποτέ δεν έμαθε να το οδηγάει σωστά.....
Οδήγαγε μηχανάκι μέχρι λίγο πρίν πεθάνει, χωρίς κράνος, με παντόφλες και είχε και
αρκετές τούμπες μ' αυτό.......

Πρώτο μου ταξίδι με μοτό '80 ή '81........Δεν θέλετε να μάθετε γιά
εξοπλισμούς κλπ.........

377671

zizou
17/01/2017, 09:01
Κανένας από την οικογένεια.Είχα μια φυσική έλξη για τους 2 τροχούς από τα τρία μου ξεκινώντας με ποδήλατο και αυτή την αίσθηση της ασταθούς ισορροπίας μέχρι τα 14 που οδήγησα το πρώτο μηχανάκι, τη φλορέτα του ξάδερφου στο χωριό,μετά όλα πήραν το δρόμο τους.

harris_x
17/01/2017, 09:01
οχι

antsoar
17/01/2017, 09:09
Τις μηχανές τις ανακάλυψα στα 36. Μέχρι τότε, για άγνωστο λόγο, ήταν σαν να μην υπήρχανε. Δεν είχε κανείς στο περιβάλλον μου. Ήμουν κολλημένος με τα αυτοκίνητα, παρακολουθούσα αγώνες, αναβάσεις, Ακρόπολις, πίστα. Αργότερα πήρα αγωνιστικό καρτ 125 και έτρεξα και εγώ. (το μεγαλύτερο σχολείο που έχω περάσει ποτέ).

Και τότε έγινε το εξής: Είμαστε στην εταιρεία, και για δυο μέρες έχει πέσει το σύστημα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, έχουμε σκυλοβαρεθεί, αφού παίξαμε μέχρι και μπάλα και έχουμε πιει από 3 καφέδες ο καθένας βλέπω το παπί ενός συναδέλφου.
"Δώστο μου να κάνω μια βόλτα"
"Ξέρεις;"
"Όχι"
"Εντάξει πάρτο"

Το παπί ήταν ένα χρέπι διαλυμένο. Η γκαζιέρα γύριζε μαζί με τον καθρέφτη, τα μαρσπιέ ήταν στραβά, και τα μισά πλαστικά ήταν πιασμένα με ταινία συσκευασίας. Για ώρες έκανα κύκλους στην τεράστια αυλή της εταιρείας. Είχα ενθουσιαστεί. Ξαφνικά είχα ανακαλύψει το πιο ωραίο παιχνίδι στον κόσμο.
Κάποια στιγμή θέλαμε καλαμάκια για τον καφέ και προσφέρθηκα να φέρω εγώ με το παπί.
Τώρα που το σκέφτομαι, αυτή πρέπει να ήταν η πιο επικίνδυνη διαδρομή τις ζωής μου. Βγήκα στη κίνηση της Πέτρου Ράλλη, εντελώς άσχετος, χωρίς δίπλωμα, χωρίς κράνος, τίποτα. Για πρώτη φορά περνούσα μέσα από την κίνηση, δεν με σταματούσε τίποτα, έβλεπα πιο μακρυά και ο αέρας με φυσούσε στο πρόσωπο.
Θυμάμαι ακόμη να επιστέφω στην εταιρεία, με ένα τεράστιο χαμόγελο και να σκέφτομαι "πως γίνεται να έχω χάσει αυτό το πράγμα από την ζωή μου μέχρι τώρα"

Αυτό ήταν. την ίδια μέρα γύρισα σπίτι και ανακοίνωσα στην γυναίκα μου ότι θα βγάλω δίπλωμα για μηχανή. Με κοίταξε με ανησυχία και μου είπε: "Περνάς κλιμακτήριο;":lol::bawl:

Κεραυνοβόλος έρωτας ήταν λοιπόν η αιτία. Για πολύ καιρό νόμιζα πως μόνο εγώ ανακάλυψα τις μηχανές τόσο αργά, στην πορεία βρήκα αρκετούς ακόμα που τις ανακάλυψαν αρκετά μετά την εφηβεία.

Έντιτ: Τώρα που το ξανά είδα, το ερώτημα τέθηκε λίγο διαφορετικά, αλλά ελπίζω να παραμένω εντός θέματος.

AristidisZ
17/01/2017, 09:17
Καμία επαφή με την οικογένεια, μάλλον θα έλεγα ότι ήταν εντελώς κατά, με μεγάλους τσακωμούς όταν ανακοίνωσα στα 16 ότι ήθελα παπί

Τελικά μου πέρασε...

Πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες της γιαγιάς, όταν με έβγαζε βόλτα ως μωρό, ο μόνος τρόπος για να με ηρεμήσει ήταν να με ανεβάζει σε μηχανάκια :bawl:

sapila racing
17/01/2017, 09:26
O πατέρας μου αρχικά κυκλοφορούσε με ποδήλατο, μετα φοιτητής με vespa, μετά με lambretta. Αργότερα BMW R26 και BMW R75. Στα 16 μου με βοήθησε οικονομικά να πάρω το μηχανακι που ήθελα.
Τις μηχανές του τις εφτιαχνε ο θείος ο Ευριπίδης που ακόμα τον θυμούνται όσοι είχαν μεγάλες μηχανές πριν το 80. Τον αποκαλούσαν ΄Μαστορα'΄ή ΄Προεδρο', και υπήρχε λόγος γι αυτό.
O Ευριπίδης μου έβαλε το μικρόβιο των κλασσικών, κι αν δεν είχα τσακιστεί το 85 και είχα παρει το BSA 650 που μου έφτιαχνε τότε, θα είχα παρει σίγουρα άλλη πορεία από τότε.
Tα δυο BMW μου ηταν του πατέρα μου, το R26 του το είχε βρεί ο θείος, και το R75 το είχε ανακατασκευάσει απο την αρχή μια και ηταν περιπολικό αγορασμένο απο τον ΟΔΥΣΥ.
Το R75 o πατέρας μου το καβαλούσε μεχρι και μερικούς μήνες πριν τον θάνατό του.

bebeto
17/01/2017, 10:25
ο πατερας μου θυμαμαι παντα καβαλαγε μηχανη και οχι μονο αυτο,εκανε παρεα με κατι τυπους που φόραγαν φουλαρια στον λαιμο και δερματινα ενω ειχαν μακρια μαλλιά...ολοι βρωμαγαν λαδια απο την διχρονιλα και ειχαν βγαλει ονοματα γυναικων στης πατεριτσες τους.....καπως ετσι.....αρρωστησα και εγω..

DAYMAN
17/01/2017, 10:39
θειος Κωστας με την Lambretta και Jawa 350 επειτα. Κειμενα των ΚΚ,Χοιδα και Αντωνη Κολια εκαναν τον ποθο μεγαλυτερο.Ο πατερας μου μετα απο μια χυμα εκει στα 60ς στην στροφη μετα την τρυπα του Καραμανλη δεν ηθελε ουτε φωτο να δει απο μοτοσυκλετα. Χαρακτηριστικο σημειο αναφορας ο 3ημερος καυγας του στυλ- η ταν η επι τας -οταν στην Γ λυκειου το 1982 απαιτησα την αγορα ενος Beta MX 6E και τελικα υπεγραφει συμβιμβασμος-συμφωνια κυριων με την αγορα ενος C-50 και την συγχωρεμενη μανα να αναλαμβανει τα 'γραμματια" (ξερετε οι ηντα και κατι) το οποιο σε 10 μερες μου το εφαγαν και ακολουθησε το Dax -50 η DAXARA με την VW εξατμιση συνοδευομενη με την καθε ειδους μαλακια που με εδερνε εκεινα τα χρονια.:)

Tycho Moon
17/01/2017, 10:39
Στην οικογένεια δεν υπήρχε αυτοκίνητο.

Κάποια στιγμή πήρε ο πατέρας μου ένα Gilera TS 50 του 81, ελαφρώς μεταχειρισμένο από φίλο του.

Η 1η μου βόλτα ήταν σαν συνεπιβάτης την μέρα που το πήρε. Με κάνανε πάνω - κάτω το στενάκι που μέναμε. Ήμουν 4 χρονών και ακόμα τη θυμάμαι.

Μιας και το αυτοκίνητο ήρθε πολύ αργότερα, το μηχανάκι αυτό ήταν το οικογενειακό μεταφορικό μας μέσο. Μέχρι 4κάβαλο πηγαίναμε στις παραλίες για μπάνιο το καλοκαίρι.

Εκεί έμαθα να οδηγώ. Ευτυχώς το κρατήσαμε, το 2008 του κάναμε ολική επισκευή και έιναι πάλι σαν καινούργιο.

Στην οικογένεια έπαιζε και μια BSA με καλάθι - αγνώστων λοιπών στοιχέιων - που την είχε ένας ξάδερφος της μάνας μου. Ο θείος έχει ήδη πεθάνει και τη μηχανή πριν πολλά χρόνια - για άγνωστους λόγους - την είχε παρατήσει στο χωριό στο κτήμα του, μέχρι που την έφαγε η βροχή και στο τέλος σιγά σιγά, την κατάπιε το χωράφι.

buckley
17/01/2017, 10:40
ο πατερας μου θυμαμαι παντα καβαλαγε μηχανη και οχι μονο αυτο,εκανε παρεα με κατι τυπους που φόραγαν φουλαρια στον λαιμο και δερματινα ενω ειχαν μακρια μαλλιά...ολη βρωμαγαν λαδια απο την διχρονιλα και ειχαν βγαλει ονοματα γυναικων στης πατεριτσες τους.....καπως ετσι.....αρρωστησα και εγω..

4χρονα είναι αλλά δεν πειράζει...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141240&p=2472875&viewfull=1#post2472875

SHOOTER045
17/01/2017, 10:49
Όταν άρχισα να θυμάμαι και να γνωρίζω,είχα μια έμφυτη συμπαθεια και κλίση στους δυο τροχούς.
Ο πατέρας μου είχε τότε ενα sachs 250 enduro.
Το οποίο δεν ξέρω που κατέληξε.
Μνημειώδης ηταν η κουβέντα στην παρέα του για μια τούμπα που φαγανε και έδειχναν τα σημάδια τους.
Ίσως γι αυτό δεν ήθελαν οι δικοί μου να τα βλέπουν ούτε ζωγραφιστα.
Αλλά αμα μπει το μικρόβιο δεν φεύγει...
Η αρχή μου έγινε με το glx το 89,και απο το 91 που πήρα το ΙΤ(250)μέσω ενος ξαδέρφου ( αρκετα χρονια μεγαλυτερος μου)που είχε το 175 και σε εκείνο έμαθα να οδηγαω με συμπλέκτη.
Η απόκτηση του 250 ηταν μνημειώδης.
Επειδή έμοιαζε με του ξαδέρφου μου,και με έβλεπαν να οδηγαω το 175, παρουσιαζα το 250 σαν εκείνο και επι δυο χρόνια το αφηνα σπίτι τού,για να μην δίνω στόχο.

bebeto
17/01/2017, 10:50
4χρονα είναι αλλά δεν πειράζει...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141240&p=2472875&viewfull=1#post2472875

υπαρχει φωτογραφικο αλμπουμ της εποχης.....ο πατερας μου πανω στην μηχανη σε στυλ 'τσακαλια' και η μανα μου διπλα σαν αλλη Σοφια Αλιμπερτη....ΠΟΛΥ ΓΕΛΛΙΟ και ΚΛΑΜΑ μαζι..βαλε οτι ειδα και λιγο Doohan οπωτε........

Panos76
17/01/2017, 10:57
Εμένα μόνο ένας θείος μου στο χωριό είχε ένα ζούνταπ 50άρι όπου με έβαζε επάνω για βόλτα ή στατικά στη σέλα θυμάμαι μου έλεγε να γκαζώνω. Τα ξαδέρφια μου ήταν εκείνα που χώθηκαν βαθύτερα (με παπιά, Gpz, κλπ) και εγώ κρυφο χάζευα/ζήλευα. Όλα αυτά από early έως τέλη 80ς.

Επίσης ανέκαθεν έπαιζαν στην πολυκατοικία τρία αλάνια της εποχής με tzr, klr και zzr (κάπου το '92). Όταν γύρναγα από το σχολείο πάντα ανέβαινα επάνω κρυφά στα μηχανάκια τους. (υπήρχε και ένας τύπος με ένα βίλα κόκκινο που πάντα έβλεπα παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του - τότε νόμιζα ήταν κάποιο Ιαπωνικό - δεν ήξερα τα βίλα).

Μία μέρα του '92 σκάει στο σχολείο ένας φίλος με ένα Γιάβα με πετάλια! Του το πήρα επιτόπου και άρχισα να κόβω βόλτες στη Διονύσου - έναν κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου - πάνω - κάτω. Ένοιωσα την απόλυτη ηδοΝή!

Όλες λοιπόν αυτές οι εικόνες έδρασαν καταλυτικά στο να πάρω κρυφά το πρώτο μου παράνομο παπί - συνεταιρικά με έναν φίλο.

Επειδή είχα ανάγκη χρημάτων έπιασα δουλειά σε μια πιτσαρία του Χαλανδρίου - με παπί δανεικό - όπως έλεγα στον father, εξαναγκαζόντας τον έτσι να υπογράψει για το πολυπόθητο δίπλωμα στα 17.

buckley
17/01/2017, 11:05
Εμένα μόνο ένας θείος μου στο χωριό είχε ένα ζούνταπ 50άρι όπου με έβαζε επάνω για βόλτα ή στατικά στη σέλα θυμάμαι μου έλεγε να γκαζώνω. Τα ξαδέρφια μου ήταν εκείνα που χώθηκαν βαθύτερα (με παπιά, Gpz, κλπ) και εγώ κρυφο χάζευα/ζήλευα. Όλα αυτά από early έως τέλη 80ς.

Επίσης ανέκαθεν έπαιζαν στην πολυκατοικία τρία αλάνια της εποχής με tzr, klr και zzr (κάπου το '92). Όταν γύρναγα από το σχολείο πάντα ανέβαινα επάνω κρυφά στα μηχανάκια τους. (υπήρχε και ένας τύπος με ένα βίλα κόκκινο που πάντα έβλεπα παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του - τότε νόμιζα ήταν κάποιο Ιαπωνικό - δεν ήξερα τα βίλα).

Μία μέρα του '92 σκάει στο σχολείο ένας φίλος με ένα Γιάβα με πετάλια! Του το πήρα επιτόπου και άρχισα να κόβω βόλτες στη Διονύσου - έναν κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου - πάνω - κάτω. Ένοιωσα την απόλυτη ηδοΝή!

Όλες λοιπόν αυτές οι εικόνες έδρασαν καταλυτικά στο να πάρω κρυφά το πρώτο μου παράνομο παπί - συνεταιρικά με έναν φίλο.

Επειδή είχα ανάγκη χρημάτων έπιασα δουλειά σε μια πιτσαρία του Χαλανδρίου - με παπί δανεικό - όπως έλεγα στον father, εξαναγκαζόντας τον έτσι να υπογράψει για το πολυπόθητο δίπλωμα στα 17.

Βολτίτσα το θες ρε ?
Edit https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138023&p=2390103&viewfull=1#post2390103

pektis
17/01/2017, 12:02
Την ιστορια με τα δικυκλα την κολλησα με τα ξαδερφια μου...
Θυμαμαι ημασταν 15 χρονων και περναμε το παπακι του θειου μου για τσαρκα...
Μπορω να θυμηθω τον εαυτο μου 9-10 χρονων δικαβαλο στο παπακι (honda c50 6v), με τον πατερα μου...Ποτε ομως δεν με αφηνε να το παρω...
Ελεγε...<θα βγαλεις διπλωμα στα 16 και μετα βλεπουμε>
Καποια στιγμη μετα απο 1000 παρακαλια,(16 χρονων), παμε στο Α.Τ. της περιοχης για την πολυπόθητη υπογραφή, για το διπλωμα...
Υστερα απο ενα τρακάρισμα που ειχε απο εναν που ειχε παραβιασει stop, με τα χιλια ζορια τον επεισα να κανω service στο παπι, ωστε να το εχω για το σχολειο...
Μεγαλώνοντας, αλλαξα πολλα παπακια και σκουτερ, ωσπου ηρθε και η ωρα της μηχανης...
Ακομα μου την λενε για την μηχανη και οι δυο τους...:)

Mariner
17/01/2017, 12:12
Ποτέ και τίποτα.. Κάποια στιγμή στα 27 πιγμένος στην κηφισίας αποφάσισα πως απλά έπρεπε να γλυτώσω κάπως απο αυτή την ταλαιπωρία. Έβγαλα δίπλωμα κ πήρα μηχανή, μετά απο κανα μήνα με πήρε ένας φίλος σε ένα 2ήμερο καρπενίσι κ γύρω. Αυτό ήταν, δεν υπήρχε επιστροφή..

amyroukai
17/01/2017, 12:19
με πήρε ένας φίλος σε ένα 2ήμερο καρπενίσι κ γύρω. Αυτό ήταν, δεν υπήρχε επιστροφή..

Για την μηχανή λες ακόμα, ναι; :lol:

Mariner
17/01/2017, 12:33
Για την μηχανή λες ακόμα, ναι; :lol:

:lol: :lol: :lol: :moutza: πάει ο καφές..

teogtp
17/01/2017, 12:42
οχι

Ρε μπαγάσα. .....ειδικά εκεί στο τέλος, δάκρυσα!
:tooth:

Μπαμπάς διαβιβαστης στο φανταρικο με Χαρλει και Νορτον. Κάπου έχω και φωτογραφίες. ...
Μετά με ένα Σιμσον και δερμάτινα σαμαρια έκανε διανομή καφέ στις γύρω περιοχές.
Τον ακους να σου διηγείται ιστορίες τρόμου με τους τοτε λασποδρομους και βλέπεις ένα κρυφό χαμόγελο να κάνει την εμφάνιση του.
Η μαμά ήταν κάθετη στην αγορά δικυκλου για τους γνωστούς λόγους, αλλά ο πατέρας μου έκλεισε κρυφά το μάτι.

akis_trevor
17/01/2017, 13:58
Ο πατέρας μία βέσπα κι ένα τσαλυ είχε.
Κύριες επιρροές 2θειοι απτό ένα σόι (ο ένας με cagiva canyon και ο άλλος με ένα στρητ γιαμαχα 750)και απτό άλλο σοι δύο ξαδέρφια ο ένας με μικρά μηχανακια ο άλλος με ένα cb400, εξατμισονι lazer και οπότε ερχόταν σπίτι κατέβαινα πριν φύγει να κάνω γκαζιες:D

Μανολης67
17/01/2017, 21:12
Απο παιδί θυμάμαι τον πατέρα μου πάνω σε μια Βεσπα Baja.....(τωρα ειναι 86 και εχει παπάκι και ηλεκτρικό σκουτερ). αργότερα μου εδειχνε φωτό απο BMW που ειχε στα νειάτα του..τις γνωστές τα απομεινάρια της κατοχής....
Ο μεγαλύτερος αδελφός μου όταν ήμουν 12 (!!) με εβαλε να οδηγησω με το ζόρι το μηχανάκι του ενα διχρονο ΥΑΜΑΗΑ 50...επεσα 3 φορές μεσα σε 10 λεπτά στην οδός Κυρηναίου στη Θεσσαλονίκη...ακόμη τα θυμάμαι όλα σαν χθες.....μετά απο αυτά φοβηθηκα τις μοτοσυκλέτες και ουτε να τις βλέπω δεν ήθελα...στα 14 μου με πήραν ενα GARELI 50 με τις ταχυτητες στο χέρι..ουτε αυτό ηθελα..προτιμούσα το ποδήλατο....
Δυο ξαδέλφια μου μεγαλύτεροι ειχαν τα GUZZI IMOLA & Le Mans.........γνωστοί στην Θεσσαλονίκη,,,αγωνιζόμενοι σε Εντουρο αλλα και σε αλλους είδους αγώνες...αυτοί μου κόλλησαν την αγάπη για τα χωματερά στον ΜΟΘ τοτε..αγάπη που συνεχίζεται μεχρι σήμερα στα 49 μου....

7Tolis
17/01/2017, 22:11
Κανένας από το σόι. Μόνος μου την έφαγα τη πετριά.

RAMMSTEIN
17/01/2017, 22:49
πατερας σκληρος και δεν σηκωνε κουβεντα (γιατρος -ταβλεπε κάθε μερα)
μανα cool και αλανι (τις ειχε κανει τις βολτες της)
μεταξυ τους χωρισμένοι (με καλυπτε το αλανι)
παρεες τσογλανια (κάθε μερα πανω σε μηχανακια)
καυγάδες ομηρικοι (εσπασε ο σκληρος καποια στιγμη)
αποτέλεσμα ανηκουστο (αρχισαν να του αρεσουν)
εξελιξη ραγδαια (τον εψησα να παρει μηχανη στα 45)
το παρον YOLO (ανταλλάζουμε μηχανες)

astroman76
17/01/2017, 23:58
οι γονεις καμια σχεση.. παπουδες και οι 2 με μηχανακια μιας και λεφτα για αμαξια δεν παιζανε στα χωρια ο ενας ειχε Zundap 50 o αλλος Cazal 50. την βραδια που γενηθηκα ηρθανε και οι 2 να με δουν δικαβαλο στην Καρδιτσα απο τις χαρες πρεπει να τα κοπανισαν και στον γηρισμο φηγαν ευθεια σε ενα χαντακι... ευτυχως ο Απο μηχανης θεος τους εσωσε αλλα θησειασε εμενα να ειμαι μεσα στα μηχανακια μεχρι τον λαιμο για μια ζωη!!! :D

το zuddap του ενος παππου μου το επερνε ο θειος μου που γουσταρε οπως ολλοι οι 17-20 χρονοι εκεινα τα χρονια τα μηχανακια... εφαγε και κανα 2 στουκες καλες αλλα παντα γουσταρε μοτο.
φοτο του zunddap με εμενα περιπου 2 ετων.

377705

Επισης στο χωριο καθε καλοκαιρι ερχοτανε ενας τυπας απο Καρδιτσα για να βοηθησει τον παππου του στα χωραφια , ητανε φιλαρακι του θειου μου και σηχναζανε στο καφενειο του.

τον πρωτο χρονο σκαει με 83ρι KX80, το περνει ο Θειος μου να ερθει να με παρει βολτα εξω χεστηκα πηγα κρηφτηκα με ειχε τρομαξει ο Ηχος του 80ριου ΜΧ...

τον επομενο χρονο σκαει με ενα αεροψυκτο χουσκβαρνα 300+ 360 κατι δεν θημαμε απλα ξερω οτι το ακουμπαγε στο δεντρο και τρομαζαμε απο τον ογκο του και οταν επερνε επρος χτηπαγε η καρδια μας!

ο τυπος καθε χρονο αλαζε μηχανη μετα ειχε ενα XR200 και τελος ενα Z1000J με την ουρα κομμενη...

δηστηχως ο θειος μου δεν με πηγε βολτα με κανενα απο αυτα!!! αλλα το KX το Husky και το Z1000j μηνανε στο μυαλο μου σαν ταττοο..

μετα στο γυμνασιο αρχησα να περνω μοτο και μοτοσπορτ εβλεπα τις μηχανες Καρδιτσα και στην Θαλασσα τα καλοκαιρια κωλησα...

377706

πρωτο δικο μου μηχανακι στην δευτερα Λυκειου... απο ασπρο Σιλκ κατ! δεν μπορουσα να βρω ροθμανς για αυτο :D
μετα CB400SF στα 23, NSR250proarm κτλ κτλ κτλ.

377707

buckley
18/01/2017, 09:39
Ρε το Ζαν ,η 1η φωτό τα σπάει σα να πας να γαντζωθείς από το μοτόρι μη σε βουτήξει η μάνα σε πάει μέσα και τελειώσει το παιχνίδι...ωραίος.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=43876&p=2190520&viewfull=1#post2190520

BLiTzER
18/01/2017, 10:02
Ο μπαμπάς. Πολύ πριν γεννηθώ, φυσικά (μου το έκρυβε :lol: ):

377713

377714

congate7
18/01/2017, 10:16
Μάνα και πατέρας με μηχανές από μικροί.
Θυμάμαι βόλτες με ένα ss που αργότερα το κλέψανε και μετά ένα εντούρο.
Μας πήγαιναν με τον αδερφό μου βόλτα την ίδια διαδρομή και επειδή όταν ερχόταν η σειρά μου ζητούσα να το πατήσουν μου φαινόταν ότι με έκαναν μικρότερη βόλτα και ένοιωθα ριγμένος.

Αργότερα αρχίσαμε να ζητάμε και οι δύο παπί και παραλίγο να μας κόψουν και τα ποδήλατα.

Θυμάμαι τσακωμούς, να ζητάω μηχανάκι και θα έκανα ότι ήθελαν. (τι κορυφαία ατάκα!!)

Αργότερα ο πατέρας έπαιζε εκ του ασφαλούς με το:
-Πάρε πάνω από 15 και θα σου πάρω.
-Τι 15 ρε πατέρα! Και σούμα να τα κάνεις τόσο δε βγαίνουν.
-Παπάκια μηχανάκι θα πάρεις... Σκουπιδιάρης θα γίνεις.
-Ναι αλλά χωρίς αυτόν δε ζεις... Και ξεκινούσε ένα πανηγύρι βγαλμένο από το γαλατικό χωριό με ιπτάμενα ρολόγια, τασάκια και ότι άλλο κυκλοφορούσε στο σαλόνι.

Έπιασα δουλειά, πήρα τον πάπιο και δέχομαι τηλέφωνο από τον πατέρα:
-Ξέγραψέ με!! Δε θα χάσω εγώ τον ύπνο μου με τα βλαμμένα τα μυαλά σου.
-Μα ρε πατέρα...
-ΤΕΡΜΑ!

Την επόμενη μέρα τον πήγα βόλτα :lol:

Μετά πήρα το drz και σκεφτόμουν πως να του το φέρω.
Πήγα του πήρα το αμάξι, γνωρίζοντας πως θα το θέλει την επόμενη και πήγα να τον πάρω με το drz.
Βγαίνει από το σπίτι και ψάχνει το παπί...
-Με τι θα πάμε;
-Με αυτό! και του το δείχνω
Γελάει και ξαναμπαίνει σπίτι. Τελικά ανέβηκε γιατί ήθελε το αμάξι αλλά το "πιο σιγά" και το "σταματά να πάρω ταξί" βαρέθηκα να τα ακούω.

Πριν από δύο μήνες ανέβηκα και εγώ σαν συνεπιβάτης στο μηχανάκι μου και δικαιολογώ όλους όσους ανέβηκαν και κλάφτηκαν.

Ζεύκας
18/01/2017, 15:37
όλο το σόι εχθρικοί απέναντι στις μηχανές.

αμάξι ήθελα να πάρω αλλά δεν είχα λεφτά και με τις πρώτες οικονομίες πήρα βέσπα να
κυκλοφορώ τα φοιτητικά μου χρόνια και αργότερα να τη πουλήσω να πάρω 4τροχο.

βέβαια από την πρώτη στιγμή που καβάλησα ένιωσα υπέροχα και τρελάθηκα με την αίσθηση
του δίτροχου και έτσι η ανάγκη έγινε έρωτας

Nik0s_Dk
18/01/2017, 19:24
Μπαμπάς μαμά καμία σχέση, θείοι κανένας γενικά δεν ειχε συζητηθεί το θεμα καθότι δεν υπήρχε καν ως θέμα.. Πρώτη βολτα στα 15 με ένα "δανεικό" οπως μου πε τότε ο φίλος, Kaze-r.. Καμία γνώση για μηχανές ή ότιδηποτε.. Σιγά σιγά moto περιοδικά και πρώτη εκθεση μηχανής το 2001!!
377723
Αρχισα να ζητάω να ψάχνω απο δω κι απο κει, οι γονεις μαζεμένοι, θα δουμε να τελειωσεις το σχολειο κλπ... Καλοκαιρι 2001 στο χωριο η πρώτη βολτα. CB 250 του κάποτε, ενος φίλου μεγαλου (που την έκανε αργοτερα αδικα).. Κατεβηκαμε στον καμπο (χαχαχαχα) και δώστου πανω κατω.. Κατεβηκα σχεδον τρεμοντας απο συγκινηση και δακρυσμένος, το ηξερα πλέον.
Περασα στην Πατρα, με ψησανε να πάρουμε ενα μικρο κουτι (υπάρχει ακόμα ΟΛΟΚΛΗΡΟ χαχαχαχα) και καπως μαζεύτηκα.,..
Ελα μου που στις παρέες μου όλοι fazer 600, ninja 636, gsxr750, tuono... Βολεύτηκα ως συνοδηγός.. Πέρασαν χρόνια το εβαλα στην άκρη.. Καλοκαιρι 2014 λέω δε πάει αλλο.. ΤΟ πρώτο δικο μου δικυκλο.. Παπάκι? Παπάκι.. Σουπερ...
377724Τον Ιανουάριο του 2017 όμως.. The dream is coming true... Few days left..

Mototyhonova
18/01/2017, 19:40
Ο πατέρας μου μάστορας με δικό του συνεργείο εδώ στην επαρχία. Είναι φυσικό λοιπόν η πρώτη μου μοτοσυκλετιστική ανάμνηση να είναι καβάλα στο ντεπόζιτο του ζούνταπ 50 και το τιμόνι που αυτός κρατούσε να μου στριμώχνει τα γόνατα στις στροφές. Πίσω του ο μεγαλύτερος αδερφός μου και το τετρακάβαλο συμπλήρωνε η μαμά,καθησμένη κατά μεριά όπως επιβάλανε τα ηθη της εποχής!
Αυτό το σχήμα έκανε ατέλειωτες κυριακάτικες βόλτες στα γύρω χωριά και κάθε μέρα θάλασσα τα καλοκαίρια. Στην εφηβεία μου είχα ενα πενηντάρι σκούτερ το οποίο σιχάθηκα γιατί με πέταγε κάτω απροειδοποίητα και μεγαλώνοντας βολεύτηκα με το παπί που το έχω ακόμη.
Ευτυχώς ο δικός μου προέκυψε μηχανόβιος και εντουράς και τώρα πια συνεχίζω να απολαμβάνω βόλτες και ταξίδια από την πίσω σέλα !

noodles
18/01/2017, 20:41
πατερας, παππους, θειοι και αλλοι απο την οικογενεια μου ηταν μηχανοβιοι (οχι μοτοσυκλετιστες) του στυλ 80's, δηλ ακρανωτοι, καμια γνωση απο οδηγηση, μηχανικα και γενικα οτιδηποτε. ειχανε-εχουν 2κυκλα για ποζερια η απλα γιατι τους βολευε λογο δουλειας και ευκολης μετακινησης.

απο τα 14-15 κατι με τραβηξε στην αυτοκινηση και στο μοτοσυκλετικο κοσμο. αρχισα να διαβαζω περιοδικα να ακουω συζητησεις, να βγαινω φωτο σε μηχανακια κτλ.
κατι οτι μεγαλωσα στην επαρχια, κατι οτι οι γνωσες δεν ηταν τοσο ευκολες οσο σημερα=ιντερνετ εμενα λιγο πισω χωρις να το θελω.
απο ενα σημειο και μετα καταλαβα οτι οι γυρω μου δεν ειχαν να μου δωσουν τιποτα οποτε αποφασισα να ασχοληθω μονος μου και ετσι εφτασα στο σημειο που ειμαι σημερα...

protzos
21/01/2017, 19:16
Εγώ δεν είχα καμία σχέση.απλώς παντα γούσταρα της μότο.ααα το ξέχασα ο μπαμπάς μου είχε μια bmw r25

lleonidas
21/01/2017, 19:42
Και από τα δύο μου σόγια μεγάλη απέχθεια προς τις μηχανές με ελάχιστες εξαιρέσεις...η μοτοσυκλέτα ήταν κάτι σαν συνώνυμο του σατανά!Οι θείοι μου όταν αστειευόμασταν μικρά ότι θα πάρουμε μηχανή έλεγαν ''κάνε κανένα αστείο και θα έρθω να στην κάψω''!Το ίδιο ακριβώς είπαν όταν ξαφνικά με είδαν πάνω της,δε μου μιλούσαν για κάποιες βδομάδες!Εννοείται πως και οι γονείς μου δεν προειδοποιήθηκαν ούτε για τα μαθήματα ούτε για την αγορά της πρώτης μηχανής,απλά τους ανακοινώθηκε ένα ανοιξιάτικο πρωινό.
Δεν τους κακολογώ βέβαια, έχουν δίκιο με τη ματιά που το εξετάζουν.

AUFGEBRACHT
21/01/2017, 21:23
Αν σκεφτώ ότι ο πατέρας μου πρωτοπήρε αυτοκίνητο όταν εγώ ήμουν 25 χρονών, σίγουρα δεν μεγάλωσα σε "τετράτροχο περιβάλλον"... Μια ζωή θυμάμαι τον πατέρα μου να πηγαίνει στο εργοστάσιο πρωί-μεσημέρι-βράδυ, με αέρα-βροχή-καύσωνα, με ένα πενηντάρι Zundapp (το πρόλαβα λίγο) και με μια βέσπα 200άρα (μεγάλη λατρεία αυτό το δίτροχο, σε αυτήν έμαθα). Ο ίδιος παλαιότερα είχε όταν ήταν ελεύθερος μια BMW που ακόμα μιλάει για αυτήν και πόσο μετάνιωσε που την έδωσε επειδή τον θερμοπαρακάλαγε η μακαρίτισσα η μάνα του που φοβόταν. Δεν ξέρω πόσες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα έγραψα μαζί του ως πιτσιρικάς συνεπιβάτης στην βέσπα-μοναδικό μέσο μετακίνησης που είχαμε...

viper1
21/01/2017, 21:35
Πατέρας μηχανόβιος αλλά εγώ μια βέσπα πρόλαβα την οποία όταν την ανακάλυψα και με είδα οτι προσπαθούσα να την βάλω μπροστά στο γυμνάσιο έφυγε νύχτα . Δεν υπολόγισε τον θείο όμως.... Με 2 κόρες ήμουν ο γιος που δεν είχε . CB 400N ήταν το πρώτο μηχανάκι που με έκανε βόλτα . Δυο αγάπες μου έδωσε ο θείος . Μοτοσικλέτες και αεροπλάνα . Και οι δυο αγάπες είναι στην ζωή μου.
Ένα CB400N είναι υπό αναπαλαίωση αυτήν την στιγμή...

aris xj
22/01/2017, 13:15
Oι δικοί μου αντίθετοι σε ότι έχει να κάνει με μηχανή...
με έβαλαν όμως πάνω σε ποδήλατο....λάθος...

το πρώτο μηχανάκι ήρθε στα 18...τότε μπόρεσα να μαζέψω χρήματα να αγοράσω...
Oι δικοί μου..''λεφτά μονο για αυτοκίνητο σου δίνουμε'

Aν και την ζημια την είχε κάνει ο πατέρας μου ..
έφερε ένα 4τροχοί στο σπίτι.τότε είχε ένθετο το ''2τροχοί'
εκείνο το περιοδικό είχε το GPZ900R...είχα πάθει τρελη ζημια...
έκοψα τις φωτό και τις είχα κολλήσει στον τοίχο

nauagios
22/01/2017, 14:47
Πατερας και θειος απο παντα ηταν οι καγκουρες του χωριου και με ενα fantic 6ταχυτο γυρω στα 1975 και ενα husqvarna 250 μετεπειτα στα 1980. Ποιο παλια ειχαν κατι φλορετες. Ο πατερας μου παρεμεινε στα μικρα αλλα σκλυροπυρινικα 250αρια καθως μεχρι σημερα εχει ενα xr250 του 1998 μια και ειναι αγροτης στο επαγγελμα. Ο θειος το εξελιξε αρκετα το θεμα μια και ηταν ναυτικος και πηγε στα ss. ειχε φερει το 1ο 750αρι στο νησι το 1994 ενα zxr. μετα απο λιγα χρονια το γυρισε σε cbr600. απο τα 12 ειχα το παλιο honda 50c (ανεβασμενο 72cc) της μανας μου. η χρηση του ηταν αποκλειστικα για αγροτιες δουλειες στα χωραφια. Οταν πηρα διπλωμα πηγα σε παπι και κατα το 2011 σε duke 690. κανενας δεν μου ειπε μην παρεις ή να ειναι αρνητικος γενικα. αλλα ολη μερα εχω τα κλασικα τυπου παρτο πετα το, κανει σαν κουδουνιστρα, βαψτο μπλε κτλ.

toyar
22/01/2017, 15:09
κανενας δικος μου ποτε........
ακομα και η λεξη μοτοσυκλετα ηταν απαγορευμενη στο σπιτι
βολευομουν με εναν σκαραβαιο ρημαδι μεχρι που ο μητσοτακης πηγε τη βενζινη απο 150δρχ στις 200 μεσα σε ενα βραδυ
σε ενα μηνα ειχα το πρωτο μου παπι......
ημουν ομως και 21 πια
απο τοτε δεν μπορεσα να ξεκαβαλησω ουτε σκοπευω να το κανω

bulmont
22/01/2017, 15:19
Ένα CB400N είναι υπό αναπαλαίωση αυτήν την στιγμή...

Aναμένουμε φωτορομάντζο.....................

AXL954
22/01/2017, 18:16
Στην οικογένεια μου ήμασταν 4 αδέλφια. Εγώ ήμουν ο τελευταίος. Με τον μεγαλύτερο είχα 11 χρόνια διαφορά.

Ένεκα δυσκολων οικονομικών, ο μεγάλος, με το που τελείωσε το σχολείο μπήκε με κάποιο βύσμα (τότε δεν είχε μπεί ακόμα στο μηχανογραφικό) σε στρατιωτική σχολή. Εγώ τότε ήμουν 7-8 χρονών. Είχε πάντα την "λόξα" με τις μοτοσυκλέτες, και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αγοράσει με τα πρώτα μισθά, ένα gsx 400 του κουτιού. Επειδή όμως όλη την εβδομάδα έμενε μέσα στη σχολή και έβγαινε μόνο παρασκευή βράδυ έως κυριακή βράδυ, όλες τις υπόλοιπες μέρες, η μοτοσυκλέτα απολάμβανε την θαλπωρή...του σαλονιού μας.

Για εμένα αυτό ηταν ένα όνειρο. Κάθε μέρα την καβαλούσα και φαντασιονώμουν βόλτες και ταξίδια, και κάθε μέρα με ενα πανακι,μολις τελειωνα το διαβασμα, καθαριζα κάθε σπιθαμή της. Η μόνη πληρωμή που ηθελα, ήταν με το που ερχόταν ο αδελφός μου εξοδούχος, να με πηγαίνει στην παιδική χαρα με την μοτοσυκλέτα. Ποτέ δεν μου χάλαγε χατήρι.

Από τότε ερωτεύτηκα τους δύο τροχούς, και μεγαλόνωντας σε μια οικογένεια που όλα τα αδέλφια είχαν κάποιου τύπου δίκυκλο, πολύ σύντομα βρέθηκα να καβαλώ.

motomaniac
23/01/2017, 00:53
Πατερας μια ζωη με διτροχα. lambretta, vespa, henkel, και στο τελος μια φλορετα εξωκυλινδρηαφοτου την κλεψανε πηρε ενα βεσπινο να κουβαλαει τα εργαλεια του αλλα να το παιρνει κι η μανα μου.. θυμαμαι να την σπρωχνω να παρει μπρος η και να το σπρωχνουμε σπιτι... σωθηκε οταν της πηρε ενα glx to 93 κι εκλαιγε απο την συγκινηση.... ο αδερφος του οντας μικροτερος απο την φλορετα σε ενα χ7 και μετα σε rg500 που εχει εως σημερα. Η μανα ειχε κληση με δικαστηριο για διπλωμα οντας γκομενα του πατερα κι ευτυχως ο κλητηρας ηρθε αφου αρραβωνιαστηκαν και δεν ειχε πλεον προβλημα πατριαρχικου τυπου... εμενα μου πηραν το πρωτο δικο μου μηχανακι ενα pw80 το 1996 στα 10μου.. η μανα μου οδηγαει ακομα ενα σκουτερ. ο πατερας επισης. και οι 3 γιοι εχουμε μηχανες παραπανω απο μια.. του θειου μου οι γιοι τα ιδια αν κι αρκετα πιο τυπικοι οσον αφορα την κυκλοφορια χωρις διπλωμα.

απλα με τετοιο περιβαλλον κι εχοντας ακομα τον ηχο του RG να αντιχει μες την πιλοτη οσο το ζεσταινε, με θυμαμαι να πεταγομαι τρεχοντας στο μπαλκονι να χαζεψω οτι μηχανακι περναγε απο πολυ πολυ μικρος.. (και ακομα το κανω συχνα ) ιδιως τα διχρονα ξερα κι εντουρο που περναγαν για φυγουν στο βουνο. με ιδιαιτερη ζηλεια βλεποντας τα 80αρια τοτε δεν φανταζεστε την χαρα να εχω δικο μου εστω και χαμηλης αποδοσης.

JGALANAKIS
23/01/2017, 08:35
Πατερας ευκαταστατος αλλα μισουσε τις μοτοσυκλετες ,μου ελεγε θα παρεις μοτο μονο αν φυγεις απο το σπιτι και κανεις δικια σου οικογενεια,αλλα ειχα εναν ξαδερφο που οδηγουσε και ειχα κολλησει.Τελικα εφυγα απο το σπιτι καικαταφερα και πηρα δικια μου μηχανη.Απο τοτε ο πατερας μου με πλαγιο τροπο προσπαθει να μου την βγαλει απο το μυαλο ετσι ωστε να την παρατησω.Ακομα και τωρα που ειμαι 44 χρονων και ο πατερας μου 78.Αλλα οχι δεν επροκειτω να την παρατησω κι ας εχω 3 παιδια.

pipe_smoker
23/01/2017, 13:38
Κανένας και ποτέ και ήταν αντίθετοι όσο δεν παίρνει.
(Ούτε καν συγγενής μέχρι 2ου βαθμού.)

Ε τελικά μόλις κατάφερα να μαζέψω τα λεφτά την πήρα στα κρυφά, την πάρκαρα στο σπίτι του κολλητού μου κλπ.

Μετά από κανά 8μηνο τους το είπα (το είχαν ψυλλιαστεί κιόλας), μου τα ζαλίσανε λίγο αλλά όλα καλά.

teogtp
23/01/2017, 13:45
Κανένας και ποτέ και ήταν αντίθετοι όσο δεν παίρνει.
(Ούτε καν συγγενής μέχρι 2ου βαθμού.)

Ε τελικά μόλις κατάφερα να μαζέψω τα λεφτά την πήρα στα κρυφά, την πάρκαρα στο σπίτι του κολλητού μου κλπ.

Μετά από κανά 8μηνο τους το είπα (το είχαν ψυλλιαστεί κιόλας), μου τα ζαλίσανε λίγο αλλά όλα καλά.

Ξέρουν ότι γράφεις σε φόρουμ για μηχανές;
:D

buckley
23/01/2017, 13:51

Εσένα ???
αχαχα

teogtp
23/01/2017, 14:09
Εσένα ???
αχαχα

Διάβασαν κάτι μισόλογα για "κρικους"και" αγκαλίτσες " οπότε καταλαβαινεις την παγωμαρα. ....
Μετά τους εξήγησα ότι μιλάμε για μοτοσυκλέτες και δεν μου έφεραν αντίρρηση. ....

pipe_smoker
23/01/2017, 14:47

Ναι.
Και με ρώτησαν "Τί σημαίνει φόρουμ?"

Ε κάπου εκεί αλλάξαμε συζήτηση:lol:

amyroukai
23/01/2017, 14:51
Διάβασαν κάτι μισόλογα για "κρικους"και" αγκαλίτσες " οπότε καταλαβαινεις την παγωμαρα. ....
Μετά τους εξήγησα ότι μιλάμε για μοτοσυκλέτες και δεν μου έφεραν αντίρρηση. ....

οπότε τις παλιότερες εποχές που το φόρουμ λόγω της κατάχρησης του όρου "gay thread alert" έβγαινε πρώτο σε σχετικές αναζητήσεις θα είχες πάει καρφί για διαζύγιο και αποκλήρωση :bawl:

ptc
23/01/2017, 15:12
Ναι.
Και με ρώτησαν "Τί σημαίνει φόρουμ?"

Ε κάπου εκεί αλλάξαμε συζήτηση:lol:

-Ειμαι moderator σε forum.
-Στη μανα σου το'πες; (https://youtu.be/-6or7G30shY?t=16)

:lol:

amyroukai
23/01/2017, 15:19
-Ειμαι moderator σε forum.
-Στη μανα σου το'πες; (https://youtu.be/-6or7G30shY?t=16)

:lol:

Το έχω πει σε άνθρωπο αυτό, για να δεχτώ επίπληξη από τρίτους με την δικαιολογία ότι έχει πεθάνει η μήτηρ αυτού αφ' ενός, είναι μειωμένης ευφυίας και δεν θα πιάσει το αστείο αφ' ετέρου. Ακόμα γελάω.

nik69
23/01/2017, 16:18
κανενας δικος μου ποτε........
ακομα και η λεξη μοτοσυκλετα ηταν απαγορευμενη στο σπιτι
βολευομουν με εναν σκαραβαιο ρημαδι μεχρι που ο μητσοτακης πηγε τη βενζινη απο 150δρχ στις 200 μεσα σε ενα βραδυ
σε ενα μηνα ειχα το πρωτο μου παπι......
ημουν ομως και 21 πια
απο τοτε δεν μπορεσα να ξεκαβαλησω ουτε σκοπευω να το κανω

Οι συμπτώσεις είναι πολύ περίεργες καμιά φορά. Ο σκαραβαίος (1303) κάπαοια στιγμή αγκάλιασε μια κολώνα και μετατράπηκε σε Τ80 .
Το έναυσμα όμως ήταν πολλά χρόνια πριν όταν η αδερφή μου έκανε δώρο στην γιορτή μου ένα πόστερ με την φωτογραφία που βλέπετε στο προφίλ (steve baker αμερικανός πρωταφλητής στην κατηγορία TT με TZ750 για όσους δεν το ξέρουν).

Η μοτοσυκλέτα γενικότερα είναι απαγορευμένο είδος στην ελληνική οικογένεια. Δεν θα μπορούσα να είναι και αλλιώς με τόσα ανοιγμένα κεφάλια.
Ειδικότερα στην ελληνική επαρχία το 99% αποκτούσε μία αποκλειστικά για επίδειξη στον περίγυρο και ακράνωτες κόντρες χωρίς κανένα απολύτως νόημα.

toyar
23/01/2017, 16:22
ελα ρε φιλε......
ο δικος μου σκαραβαιος εγινε Τ50
μαλλον επειδη ηταν παλιοτερος απο τον δικο σου:lol:

thimiospoul
25/01/2017, 16:30
Τον μπαμπα μου εγω τον θυμαμαι μια ζωη μεσα σε μηχανες.14 ειχε και τον καλο καιρο τις δουλευε ολες τσιτα.Βιοτεχνια ετοιμων ενδυματων ειχε και εκει σταματα και η ενασχοληση του με -μηχανες-.Στα κρυφα και για να μην τον-τους τρομαζω ειχα κατι παπια και ενα savage.Ευτυχως δεν εζησε για να με προλαβει στις δοξες μου.Ηταν οικογενειακο σλογκαν το -αν καβαλησεις μηχανακι εγω θα πεθανω-.Η μαμα μου τωρα στα 40 με βλεπει αρματωμενο κρανος στολη μποτες γαντια και ταχα καμαρωνει για την ωριμοτητα μου.

petros1479
28/01/2017, 14:06
Ο πατέρας μου μεγάλος μοτοσικλετιστής!!!! Είχε ένα garelli θυμαμαι, αν το γράφω καλα, το οποίο το καημενο το φόρτωνε με σωλήνες, καλώδια, εργαλεία και πήγαινε οικοδομή!!!!! Με αυτό έμαθα μηχανάκι. Φυσικά όλα τα λεφτά ηταν η επιλογή να το κανείς ποδήλατο πατώντας ένα κουμπί κάπου στο πίσω γρανάζι, δε θυμάμαι καλά, ότι καλύτερο όταν ξεμενα από βενζίνη γιατί λεφτά δεν υπήρχαν στα έντεκα μου!!!!!! Τελικά το δυσμοιρο τα έφτυσε όταν η αδερφή μου του έβαλε πετρέλαιο! Τη μηχανή στα 17 μου την άφηνα κάνα χιλιόμετρο μακριά και όντως ποτέ δεν το κατάλαβαν με τα χρόνια όμως το πήραν απόφαση! Θυμάμαι να γυρναω σπίτι καμμενος από την άσφαλτο με το μαγιό ( φυσικα η οδηγηση τοτε ηταν φανελιτσα, μαγιο, σαγιοναρα!!!!) αυτοκολλητο στο πόδι μου και να λέω ότι χτυπησα σε ένα βράχο στη θάλλασα, ο,τι να ναι!!!!!