Σύνδεση

View Full Version : Μας δουλεύουν που φοράμε εξοπλισμό (πού φτάσαμε...)

astrapogiannos7
17/01/2017, 01:34
Εντάξει μπορεί να μην οδηγούμε ss αλλά ότι έχει 2 ρόδες και είσαι εκτεθειμένος στα πάντα είναι αυτονόητο να φοράς εξοπλισμό ... Σήμερα γράφαμε μάθημα και πήγα σε μια γνωστή παρέα με μπουφάν (με τις προστασίες μέσα ) και το κράνος στο χέρι με τα γάντια μέσα και το πρώτο πράγμα που άκουσα ήταν που πας με τα κόκαλα και λέγανε μαλάκες ξέρετε τι οδηγάει ? κτλ ... μου λέει και ένας μα και γάντια ρε φίλε έλεος ... σηκώθηκα και έφυγα ειλικρινά απαξιώ ... και η βλακεία είναι ότι οι μισοί απο αυτούς οδηγούν μηχανάκια ...πότε θα ωριμάσουμε ρε πούστη μου γιατί τέτοια βλακεία στο έθνος μας μακάρι να βάλουμε μυαλό τουλάχιστον εμείς στους 2 τροχούς που κινδυνεύουμε άμεσα σε τυχόν τρακάρισμα και αφήστε τους άλλους να κουρεύονται :mad:

desklit
17/01/2017, 05:57
Τι οδηγάς??

nathair
17/01/2017, 06:27
Μην τους ακούς, βλάκες είναι. Τι σημασία έχει τι οδηγάς, αν έχει 2 ρόδες εκτεθειμένος είσαι...

devil's animal
17/01/2017, 06:37
αν δεν παθουν, δεν μαθαινουν...και παλι εχω παραδειγματα που επαθαν και ΔΕΝ εμαθαν..δυστυχως..:rolleyes:

οποτε ασε το μυαλο του καθενος να τον οδηγησει...;)

Panos76
17/01/2017, 08:49
Είσαι πιπίΝι ακόμα για αυτό σκας.

Σε λίγα χρόνια όλα αυτά δεν θα υπάρχουν καν στο οπτικό σου πεδίο μιας και θα έχεις γκώΣει από τους ανθρώπους.

bulmont
17/01/2017, 08:55
...... γκώΣει.......

Από το γνωστό ρήμα '' γκώνω '' ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:bawl::bawl:

Stefanos73
17/01/2017, 08:56
Εντάξει μπορεί να μην οδηγούμε ss αλλά ότι έχει 2 ρόδες και είσαι εκτεθειμένος στα πάντα είναι αυτονόητο να φοράς εξοπλισμό ... Σήμερα γράφαμε μάθημα και πήγα σε μια γνωστή παρέα με μπουφάν (με τις προστασίες μέσα ) και το κράνος στο χέρι με τα γάντια μέσα και το πρώτο πράγμα που άκουσα ήταν που πας με τα κόκαλα και λέγανε μαλάκες ξέρετε τι οδηγάει ? κτλ ... μου λέει και ένας μα και γάντια ρε φίλε έλεος ... σηκώθηκα και έφυγα ειλικρινά απαξιώ ... και η βλακεία είναι ότι οι μισοί απο αυτούς οδηγούν μηχανάκια ...πότε θα ωριμάσουμε ρε πούστη μου γιατί τέτοια βλακεία στο έθνος μας μακάρι να βάλουμε μυαλό τουλάχιστον εμείς στους 2 τροχούς που κινδυνεύουμε άμεσα σε τυχόν τρακάρισμα και αφήστε τους άλλους να κουρεύονται :mad:

Περιμένεις εσύ από ανθρώπους που ανεβάζουν στο μηχανάκι το παιδί τους, ηλικίας μηνών, και το κρατάνε αγκαλιά, από ανθρώπουw που έχουν χύμα τα παιδιά στο αυτοκίνητο, που περνάνε το κόκκινο σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, που οδηγάνε τύφλα στο μεθύσι να καταλάβουν γιατί φοράς εξοπλισμό επειδή είσαι δίτροχος; Καημένο παιδί! Ακόμα κι αν έχουν βιώσει τα αποτελέσματα της ασυδοσίας, αυτής που πράττουν, είναι πεισμένοι ότι φταίει η κακιά στιγμή, ο απέναντι ο κατασκευαστής και όλοι οι άλλοι αλλά ποτέ αυτοί. Είμαστε και Κρητικοί, βλέπεις!

o teos
17/01/2017, 09:18
Σχεδον σε καθε βολτα ντυνομαι σαν αστακος εκτος απο το παντελονι που και που η αν δε μπορω να παω καπου με τα δερματινα και τις μποτες οποτε το μπουφαν κρανος και γαντια δε το συζηταμε.. μποτες γαντια (ισοθερμικα οταν χρειάζονται) οτι μπορω να βαλω...με κοροιδευουν ολοι οι εκτος χωρου και καμια φορα και εντος..που πας σαν power ranger και πως την παλευεις..
Δε με απασχολεί καθολου..θελω να οδηγαω οπως αισθάνομαι εγω ανετα και απόψεις τετοιες τις ακουω βερεσε και παλιοτερα προσπαθουσα να τους εξηγήσω πλεον απλα αλλαζω θεμα και δεν αχολουμαι με γιδια..δε χρειαζεται να σαι μπαγκοσμιος η να πας πιστα για να φορας τα παντα ολα δε το κανεις επειδη εισαι υποχρεωμενος το κανεις για σενα για την ασφαλεια σου και γιατι εεε εγω τουλάχιστον νιωθω και λιγο γαματος και μ αρεσει να με βλεπω με την ''πανοπλια'':D

ptc
17/01/2017, 09:56
...το πρώτο πράγμα που άκουσα ήταν που πας με τα κόκαλα και λέγανε μαλάκες ξέρετε τι οδηγάει ? κτλ ... μου λέει και ένας μα και γάντια ρε φίλε έλεος ... σηκώθηκα και έφυγα ειλικρινά απαξιώ ...

Επρεπε κι εσυ να κανεις "καθρεφτακι (http://www.slang.gr/lemma/20054-kathreftaki)" και να τους πεις "οποιος κοροϊδεύει, κοροϊδεύει τον εαυτό του". :lol:

nikma
17/01/2017, 10:55
Μη μασάς στο μπούλινγκ ;) Αν καταλάβουν ότι σε ενοχλεί κάτι θα στη πέσουν χειρότερα.Δε βρίσκω λόγο να τα χαλάσεις με τα φιλαράκια σου. Το κράνος δεν έχεις τρόπο να το αφήνεις στο μηχανάκι;

astrapogiannos7
17/01/2017, 12:54
Το αφήνω το ριμάδι κανονικά αλλά άφησα ένα ντοσιε με σημειώσεις και κάτι άλλες βλακείες και δεν άφησα το κράνος αλλά εντάξει αυτό δεν παίζει σημασία όπως δεν παίζει σημασία και τι οδηγώ ... Εγώ γουστάρω να χαλάω λεφτά σε εξοπλισμό και να τον φοράω μου αρέσει με προστατεύει και δεν με κυνηγάνε και τα στρουμφάκια στους δρόμους σαν τους κάγκουρες :lol: Έχω φάει μέχρι δούλεμα γιατί φοράω άσπρο κράνος (που φυσικά το φοράω για να φαίνομαι το βράδυ ) δλδ εντάξει άμα μου την ξαναπούν σε φάση γιατί είσαι ντυμένος σαν αστακός θα τους πω γιατί θέλω να δείρω κάποιον να δούμε αν ξαναμιλήσουν τα κομπλεξικά...

teogtp
17/01/2017, 13:02
Από το γνωστό ρήμα '' γκώνω '' ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:bawl::bawl:

Ή "γκαιω".....
:D

@astrapogiane
Μην ασχολείσαι με βλακες.
Άσε την φύση να ασχοληθεί με αυτούς.

zannisvel
17/01/2017, 14:15
Ειναι και χομπυ ο μοτσυκλετισμος μη το ξεχναμε.
Μ'αρεσει ολη η διαδικασια της μηχανης, Να φορεσω το μπουφαν μου, τα γαντια μου, τις μποτες μου, το κρανος μου, να λαδωσω αλυσιδα, να βαλω αερα στα λαστιχα και να εξαφανιζομαι.
Εστω και αν ειναι μονο για 10 χιλιομετρα για να φτασω στη δουλεια.

BLiTzER
17/01/2017, 14:18
Αλήθεια τώρα, σ'αρέσει να λαδώνεις την αλυσίδα;

Χωρίς υπονοούμενο. Ειλικρινά. :lol:

Αστραπόγιαννε, το καλύτερο πράγμα, που θα μάθεις ποτέ στη ζωή σου, είναι να αγνοείς τους - περισσότερους - ανθρώπους.

zannisvel
17/01/2017, 14:23
Τωρα που το λες, το χειροτερο μου ειναι.:p
Συνηθως κραταω τη μηχανη στο πλαγιο stand και βαζω καποιον αλλον να ριχνει με το sprey.
Αλλα νιωθω πιο ωραια οταν ειναι λαδωμενη.

mariza
17/01/2017, 14:31
Χίλιες φορές να με κοροιδεύουν απο το να χάσω την ζωή μου ή να μείνω φυτό!
Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτή είναι η αλήθεια.

mariza
17/01/2017, 14:32
Ειναι και χομπυ ο μοτσυκλετισμος μη το ξεχναμε.
Μ'αρεσει ολη η διαδικασια της μηχανης, Να φορεσω το μπουφαν μου, τα γαντια μου, τις μποτες μου, το κρανος μου, να λαδωσω αλυσιδα, να βαλω αερα στα λαστιχα και να εξαφανιζομαι.
Εστω και αν ειναι μονο για 10 χιλιομετρα για να φτασω στη δουλεια.

+1000000

Vice
17/01/2017, 14:42
καλα, σοβαρά τώρα. Σε κοροιδεύουν επειδή φοράς εξοπλισμό; μιλάμε για μεγάλους ανθρώπους ή τπτ 15χρονα; γιατι αν ειναι το δεύτερο το καταλαβαίνω.

BLiTzER
17/01/2017, 14:50
Είναι 20 ετών, οπότε δε νομίζω ότι συναναστρέφεται με πολύ ώριμους ανθρώπους. :p

astroman76
17/01/2017, 14:58
εισαι το μελλον..... ας τους αυτους στην διχαλα το αμανικο και το παπακι μεχρι τα 60!

nikma
17/01/2017, 15:03
Αρχικά η αντίδραση του περίγυρου μας πρέπει να μας προβληματίζει σοβαρά. Όμως αν είμαστε σίγουροι γιαυτό που κάνουμε και μας αρέσει πολύ τότε τους γράφουμε και προχωράμε έστω και μόνοι μας.
Αstrapogiane για να καταλάβω κυκλοφοράς στο Ηράκλειο περίπου όπως το avatar του vice; :P

virus
17/01/2017, 15:29
στα παπακια σου ρε ασραπογιαννε :beer:

zannisvel
17/01/2017, 15:33

+600

veloujr
17/01/2017, 17:14
εχω παθει ακριβως το ιδιο στη σχολη...με ερωτησεις του στυλ "γτ χαλας τοσα λεφτα για κρανος ενω μπορεις να παρεις κατι πιο φθηνο και τετοια"...οπως ειπαν παραπανω στα ΠΑΠΑΚΙΑ ΜΑΣ...

astrapogiannos7
17/01/2017, 17:17
Ναι κυκλοφορώ έτσι σχεδόν :P

o teos
17/01/2017, 17:19
Και πολύ καλά κάνεις...:rolleyes:

astrapogiannos7
17/01/2017, 17:19
Δεν με χαλάει που λενε πιπες με χαλάει που οι ίδιοι οδηγάνε και είναι στα νεφρα τους η ασφάλεια τους εδώ να βρέχει κράνος δε βάζουν ...

LOUKILOUK
17/01/2017, 18:28

το αυτό...:a013::a013:

Κατά τα άλλα δεν μπορείς δυστυχώς να σώσεις κάποιον που δεν θέλει να σωθεί...

kostas777
17/01/2017, 19:47
Ε και;

Και οι από 'δώ κράζουν τους από 'κει ίσως χειρότερα.

Είμαστε Απάτσι.

billy of the R6
17/01/2017, 20:18
Ρε αγνοήστε κάτι τέτοια σκηνικά
Εγώ κάνω αποστάσεις 3χλμ και πάντα φοράω κράνος και γάντια

virus
17/01/2017, 21:04
πριν λιγο καιρο πετυχαινα ενα παπι στην εθνικη οδο κι ο αναβατης φορουσε ολοσομη μποτες γαντια και κρανος arai. τρελο μαγκακι και ειχε φαση. τωρα τον εχω χασει δεν τον πετυχαινω :(

αυτον σιγουρα δεν τον ενοιαζε τι λεγανε οι αλλοι.

Acacius
17/01/2017, 21:05
Αντί να νοιώθουν ανόητοι, κοροϊδεύουν κιόλας αυτόν που είναι σωστός. 20 χρονών άνθρωποι, με φρέσκα λέει μυαλά.

Ο χρόνος περνάει, οι γενιές αλλάζουν κι εμείς ως λαός κάπως καταφέρνουμε και μένουμε το ίδιο απαίδευτοι.

Τα ίδια και με το ποτό, ήμουν με άγνωστη παρέα φίλου στις γιορτές και ήμασταν δύο άτομα που δεν το είχαμε κανόνα να οδηγούμε αυτοκίνητο ολόχεστοι.

Υ.Γ: Αστραπόγιαννε δε θα χαζέψεις εσύ επειδή οι άλλοι δεν νοιώθουν. Στην πρώτη πτώση (μακριά από μας, αλλά στατιστικά πολύ πιθανόν) θα δεις πόσο καλά έκανες να τους γράψεις στα παπάρια στο συγκεκριμένο θέμα.

astrapogiannos7
18/01/2017, 02:51
Αντί να νοιώθουν ανόητοι, κοροϊδεύουν κιόλας αυτόν που είναι σωστός. 20 χρονών άνθρωποι, με φρέσκα λέει μυαλά.

Ο χρόνος περνάει, οι γενιές αλλάζουν κι εμείς ως λαός κάπως καταφέρνουμε και μένουμε το ίδιο απαίδευτοι.

Τα ίδια και με το ποτό, ήμουν με άγνωστη παρέα φίλου στις γιορτές και ήμασταν δύο άτομα που δεν το είχαμε κανόνα να οδηγούμε αυτοκίνητο ολόχεστοι.

Υ.Γ: Αστραπόγιαννε δε θα χαζέψεις εσύ επειδή οι άλλοι δεν νοιώθουν. Στην πρώτη πτώση (μακριά από μας, αλλά στατιστικά πολύ πιθανόν) θα δεις πόσο καλά έκανες να τους γράψεις στα παπάρια στο συγκεκριμένο θέμα.

Στατιστικά και μόνο που οδηγούμε στο Ηράκλειο είναι σίγουρο ...

ionized
18/01/2017, 06:01
καλυτερα παουερ ρειντζερ παρα σακατης η ψοφιος
..αστους να κοροιδευουν :D

Panos76
18/01/2017, 08:03
καλυτερα παουερ ρειντζερ παρα σακατης η ψοφιος
..αστους να κοροιδευουν :D

Του ντυμένου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ :D

bulmont
18/01/2017, 08:47
.....
Αλλα νιωθω πιο ωραια οταν ειναι λαδωμενη.

:lipssealed::lipssealed::lipssealed::lipssealed:

Nik0s_Dk
18/01/2017, 19:34
Με παίρνει φιλος το καλοκαιράκι τηλεφωνο, ειμαστε καβουρι έλα για μια βουτα.. Σκάω μυτη (με ενα 35 βαθμους σιγουρα) με μπουφαν μποτακια γαντια κρανος τζιν (μαγιο απο μέσα).. Με βλέπει λύνεται στα γελια λέει μισο, και με εβγαζε φωτο που πήγα για μπάνιο έτσι! Μη μασας μη σκας και μην ακους! Καθείς όπως νιώθει και οσο πιστεύει οτι αξιζει το κεφάλι του ή και ακομα η ζωή του! :beer:

paramedic
18/01/2017, 20:18
To καλοκαίρι είναι η φάση που είναι όλοι με το κοντομάνικο και το σταράκι στην καλύτερη και σκας εσύ με μπουφάν, κράνος, γάντια, μποτάκι(όλα σε καλοκαιρινή version) και σε κοιτάνε σαν εξωγήινο. Ειδικά στα βενζινάδικα μου λένε "καλά ρε φίλε δεν σκας"? "Σκάω"!! τους απαντώ αλλά πιο πολύ θα σκάω αν θα είμαι στον θάλαμο ενος νοσοκομείου με τα γερόντια δίπλα να κλάνουν και να φωνάζουν αντί να πηγαίνω για μπανάκι! Εκεί συνήθως απλά κουνάνε το κεφάλι τους και τελειώνει η σύντομη κουβέντα μας...

noodles
18/01/2017, 20:19
στους ανθρωπους με χαμηλη νοημοσυνη δε τους αρεσει το "διαφορετικο" και προσπαθουνε να μειωσουν αυτον που διαφερει.
μην ασχολεισαι με τετοιους βλακες, δεν εχει κανενα απολυτος νοημα ουτε να εξηγησεις ουτε τιποτα. ενας φιλος μου λεει "αν το μυαλο σου ειναι αδειο γιατι να μπεις σε κοπο να το προστατεψεις".

ειμαι επαρχια οπου κανεις δεν γνωριζει τι ειναι ο εξοπλισμος σε 2κυκλο (ασχετα αν εχουν μηχανακια 10-20κ ευρω).
εδω και χρονια κοροϊδευουν συνεχεια οποτε με βλεπουν (κρανος-γαντια ακομα και σε παπι στο ντελιβερι φοραω).
στην αρχη με χαλαγε και δουλεψα 1-2 μερες χωρις εξοπλισμο. δε παλευεται λεμε με τιποτα, δε το ξανακανω ουτε να με πληρωσεις.

δεν υπαρχει ελπιδα σε αυτη τη χωρα. λιγο χειροτεροι απο τα ορκ ειμαστε (το μεγαλυτερο ποσοστο πολιτων)...

astrapogiannos7
19/01/2017, 07:16
Καλά το καλοκαίρι ναι ακούς τα καλύτερα :P μόνο κάτι τουρίστες με παραδέχτηκαν στην εθνική που σταμάτησα να βγάλω κάτι φωτογραφίες και έκανα 5 λεπτά να βγάλω γάντια μπουφάν και κράνος και μ είπε ο Γερμανός ότι η προστασία σου πάνω στη μηχανή είναι το παν ( τον ρώτησα με τι οδήγηση ασχολείται και μ είπε με dirt bike άρα θα τις είχε φάει τις τουμπιτσες του και ήξερε) πάντως και εγώ δεν μπορώ να οδηγήσω χωρίς κράνος ειδικά με την καμία νιώθω ότι δεν βλέπω γιατί δακρυζουν τα μάτια μου

mariza
19/01/2017, 09:04
Με παίρνει φιλος το καλοκαιράκι τηλεφωνο, ειμαστε καβουρι έλα για μια βουτα.. Σκάω μυτη (με ενα 35 βαθμους σιγουρα) με μπουφαν μποτακια γαντια κρανος τζιν (μαγιο απο μέσα).. Με βλέπει λύνεται στα γελια λέει μισο, και με εβγαζε φωτο που πήγα για μπάνιο έτσι! Μη μασας μη σκας και μην ακους! Καθείς όπως νιώθει και οσο πιστεύει οτι αξιζει το κεφάλι του ή και ακομα η ζωή του! :beer:

Έχω πάει για μπάνιο και επειδή ήτανε μακριά η παραλία φόραγα κανονικά στολή,μπότες και φυσικά γάντια - κράνος!
Και όλα αυτά Ιούλιο μήνα με 38 βαθμούς!

φωτης15
23/01/2017, 23:01
Παντα εξοπλισμο κ με -5° και με +40° κ μεχρι το περιπτερο που λεμε...οσοι καβαλανε ξερουν...οι υπολλοιποι καντε μας τη χαρη κι ασχοληθειται με το φρεον στο αμαξακι σας....

gory
24/01/2017, 00:14
Συμφωνάω να ουμ γιατί έτσι είναι. Αλλά ρε παιδιά μία απορία. Πηγαίνετε θαλασσιτσα και δεν χωράει το βαλιτσάκι όλο το γκιαρ, δεν τρέμετε που θα γυαλίσει του λουόμενου το dainese μποτάκι των 130;

pipe_smoker
24/01/2017, 00:44
Συμφωνάω να ουμ γιατί έτσι είναι. Αλλά ρε παιδιά μία απορία. Πηγαίνετε θαλασσιτσα και δεν χωράει το βαλιτσάκι όλο το γκιαρ, δεν τρέμετε που θα γυαλίσει του λουόμενου το dainese μποτάκι των 130;

Ε το σύνηθες οταν πηγαίνει μια παρέα 5-6 ατόμων για "μπάνιο", ειναι να ρίχνουν μια δίλεπτη βουτιά ένας ένας με τυχαία σειρά, απλα για να δροσιστούν λίγο απο τη 2ωρη ηλιοθεραπεία και το ταυλι:D

Ναι αμα πας για ψαροντούφεκο και ξέρεις οτι θα αφήσεις ενα κάρο πράγματα έξω και μπορει να μην τα βρεις γυρνώντας μετα απο 2-3 ωρες, έχεις ενα κάποιο άγχος.

Για το θέμα του τοπικ, ούτε καινούριο ειναι ούτε πρωτόγνωρο.
Στην αρχή ειναι απλα ενοχλητικό, και στην πορεία απλα δε δίνεις σημασία και παρακαλάς να μη γίνει ποτέ καμια στραβή και σε βγάλει αληθινό.

Είχα μια παρόμοια κουβεντα πρόσφατα με 2 πολυ στενούς μου φίλους οι οποίοι το ψιλομαλακιζουν το θέμα (δεν κυκλοφορούν ξεκρανωτοι, αλλα ο εξοπλισμός τους ειναι στο απόλυτο μίνιμουμ και με πρώτο μέλημα να ειναι μοδάτοι και μοντέλα πασαρέλας. Μισά κράνη, μπουφάν τύπου Στηβ Μακουίν και δε συμμαζεύεται).
Αυτοί θεωρούν εμένα τρελό που "τρέχω" με τη μηχανη (για τα δικά τους δεδομένα) και μου λένε "Θα σκοτωθείς", ενώ οι ίδιοι αισθάνονται ασφάλεια με το κράνος καρυδότσουφλο επειδη δεν ανεβάζουν ποτέ πανω απο 80χλμ/ώρα.
Αντε να βγάλεις άκρη.

amyroukai
24/01/2017, 06:55

στην παραλία παίζουν και ωραιότατα Nike των διακοσίων. γιατί σώνει και καλά θα φάει το dainese ο ληστής;

BLiTzER
24/01/2017, 08:23
Επειδή πάει ασορτί με το μηχανάκι σου που έκλεψε ακριβώς απ'έξω. :lol:

Θάλασσα με μηχανάκι, για κανένα λόγο.

SHOOTER045
24/01/2017, 08:25
Για την ποιο μικρή διαδρομή
Για τα ψώνια κλπ.
Παντα φοραω κράνος πάνω στο παπί.
Έχει τύχει να σταματάω σε φανάρι και απο δίπλα τύπος με μεγάλη μότο,πολύ ποιο μικρός να γελάει και να με δείχνει στην πιτσιρικα πίσω τού.
So what?
Μικρός όταν ήμουν και εγώ δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις με το κράνος.
Αλλά ένας φίλος,μεγαλύτερος απο εμένα, μου είχε δώσει τοτε ενα lazer(αν θυμάμαι καλά) μετα απο κουβέντα κτλπ.
Φωτο και βίντεο στο σωλήνα δεν επαιζαν τότε.
Ευτυχώς τα λόγια του έπιασαν τόπο.
Τι και αν ήμουν ο μαναδικός στην παρέα που είχα κράνος.
Τι και αν με κορόιδευαν.
Ουτε κρύωνα,ουτε μυγακια,και το κεφάλι στην θέση τού.
Αργότερα μεγαλώνοντας πήρα και τα υπόλοιπα (μπουφάν ,μπότες)
Κοιτα το κεφάλι σου και ασε τους άλλους.
Το κράνος εκτός των αλλων κρατάει το μυαλό στην θέση τού, εν αντιθέσει με τους ακρανωτους οπου το δικο τους εξατμίζεται.

kostas777
24/01/2017, 13:38
Για την ποιοπιο μικρή διαδρομή
Έχει τύχει να σταματάω σε φανάρι και απο δίπλα τύπος με μεγάλη μότο,πολύ ποιοπιο μικρός να γελάει και να με δείχνει στην πιτσιρικα πίσω τού.

Με συγχωρείτε για την παρατήρηση, αλλά το κάνεις (το κάνουν και άλλοι) συνέχεια. Η λέξη «ποιό» δεν σημαίνει περισσότερο, όπως το «πιο». Π.χ.: «Ξέρεις ποιό είναι το καλύτερο;», «Τώρα θα σου δείξω ποιό σου έλεγα», «Είμαι πιο μικρός από εσένα»

SHOOTER045
24/01/2017, 13:50
Με συγχωρείτε για την παρατήρηση, αλλά το κάνεις (το κάνουν και άλλοι) συνέχεια. Η λέξη «ποιό» δεν σημαίνει περισσότερο, όπως το «πιο». Π.χ.: «Ξέρεις ποιό είναι το καλύτερο;», «Τώρα θα σου δείξω ποιό σου έλεγα», «Είμαι πιο μικρός από εσένα»

Οτι βγαζει το ότο κορεκτ

kostas777
24/01/2017, 14:13
Οτι βγαζει το ότο κορεκτ

Ότο μιστέηκ είναι αυτό

SHOOTER045
24/01/2017, 14:47
Ότο μιστέηκ είναι αυτό

Οτι έχει στο ψυγείο

https://youtu.be/nJQta_Ig9w0

nikolas_tzan
24/01/2017, 14:55
Ρε σεις ό,τι και να λέμε, η ουσία είναι πως το πρόβλημα είναι τεράστιο και εγώ προσωπικά παρ'ότι συνήθως αισιόδοξος, δεν βλέπω φως στο τούνελ.

Φοιτητής είμαι και οι περισσότεροι φίλοι μου, μορφωμένα παιδιά δηλαδή θεωρητικά, στην καλύτερη περίπτωση να αγοράσουν ένα καρυδότσουφλο απλά για να μην τους γράψει ο κακός ο μπάτσος... Την χειρότερη περίπτωση πραγματικά να μην την πιάσω, την ξέρουμε όλοι στο κάτω κάτω.. Φραπέ στο ένα χέρι τιμόνι στο άλλο και σιγά μη χαλάσω το μαλλί τώρα από το κράνος για διαδρομή 5 λεπτών.

Εγώ προσωπικά πρώτα αγόρασα πλήρη εξοπλισμό, και μετά πήρα τη μηχανή.. Το δούλεμα που έφαγα απλά δεν περιγράφεται. Άντε τώρα να εξηγήσεις σε κάποιον που έχει τα μυαλά πάνω από το κεφάλι του ότι κάθε φορά που καβαλάει χωρίς κράνος μπορεί να είναι και η τελευταία του.

nikos/72
24/01/2017, 15:00
...
Για το θέμα του τοπικ, ούτε καινούριο ειναι ούτε πρωτόγνωρο.
Στην αρχή ειναι απλα ενοχλητικό, και στην πορεία απλα δε δίνεις σημασία και παρακαλάς να μη γίνει ποτέ καμια στραβή και σε βγάλει αληθινό.

Είχα μια παρόμοια κουβεντα πρόσφατα με 2 πολυ στενούς μου φίλους οι οποίοι το ψιλομαλακιζουν το θέμα (δεν κυκλοφορούν ξεκρανωτοι, αλλα ο εξοπλισμός τους ειναι στο απόλυτο μίνιμουμ και με πρώτο μέλημα να ειναι μοδάτοι και μοντέλα πασαρέλας. Μισά κράνη, μπουφάν τύπου Στηβ Μακουίν και δε συμμαζεύεται).
Αυτοί θεωρούν εμένα τρελό που "τρέχω" με τη μηχανη (για τα δικά τους δεδομένα) και μου λένε "Θα σκοτωθείς", ενώ οι ίδιοι αισθάνονται ασφάλεια με το κράνος καρυδότσουφλο επειδη δεν ανεβάζουν ποτέ πανω απο 80χλμ/ώρα.
Αντε να βγάλεις άκρη.

Ακριβώς την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζω κι εγώ. Τι να πω, όσες κουβέντες κι αν έχουμε κάνει πάνε χαμένες... Κουράστηκα να μιλάω για τα αυτονόητα, απλά εύχομαι να μη γίνει η στραβή και σε τέτοιες συζητήσεις δε δίνω συνέχεια πλέον γιατί όπως είπες άκρη δε βγάζεις.

nikolas_tzan
24/01/2017, 15:23
Ακριβώς την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζω κι εγώ. Τι να πω, όσες κουβέντες κι αν έχουμε κάνει πάνε χαμένες... Κουράστηκα να μιλάω για τα αυτονόητα, απλά εύχομαι να μη γίνει η στραβή και σε τέτοιες συζητήσεις δε δίνω συνέχεια πλέον γιατί όπως είπες άκρη δε βγάζεις.

Η στραβή θα γίνει, και δυστυχώς πολλοί μόνο τότε βάζουν μυαλό μια και για πάντα... Οπότε να εύχεσαι όταν γίνει η στραβή απλά να μην έχει τραγικές συνέπειες για αυτούς...

pipe_smoker
24/01/2017, 15:26
Άντε τώρα να εξηγήσεις σε κάποιον που έχει τα μυαλά πάνω από το κεφάλι του ότι κάθε φορά που καβαλάει χωρίς κράνος μπορεί να είναι και η τελευταία του.

Δεν έχει νόημα.
(Βασικά νόημα έχει, και τεράστιο μάλιστα, αλλά δε βγαίνει άκρη.)

Το παλεύεις, εξηγείς, προσπαθείς, αλλά από ένα σημείο και μετά τα παρατάς κι απλά εύχεσαι να είναι καλά και να μη γίνει ποτέ η στραβή.
Εκτός και το πάρεις σταυροφορία και γίνεις ο πρήξας της παρέας, που και πάλι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ζαλίζεις φρύδια.

Εγώ έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα.
Για το θέμα εξοπλισμού, ό,τι κάνεις την "πρώτη μέρα" θα κάνεις και το υπόλοιπο της μοτοσυκλετιστικής σου ζωής, με μόνη εξαίρεση αυτούς που βάλανε μυαλό γιατί είχαν κάποιο πάθημα που τους έγινε μάθημα.

Αν ξεκίνησες όντας κατά ένα 80% σωστός, εκεί θα παίζεις. Άντε τις "κακές" μέρες να πέσεις στο 70% και τις καλές να πας στο 90%.
Αν ξεκίνησες ξεκράνωτος, ξεκράνωτος θα συνεχίσεις.
Αν ξεκίνησες ολόσωστος, ολόσωστος θα συνεχίσεις.

Κοινώς είναι όπως μάθεις/συνηθίσεις στην αρχή.
Μετά κι ο πάπας με το αλάθητο να σου πιπιλάει τα αυτιά όλη μέρα, φούτσες μπλε.

amyroukai
24/01/2017, 15:33
Σήμερα λοιπόν έχει και βροχή και κρύο.

Ακράνωτοι. Ακράνωτοι αλλά με σκούφο. Φουλ προβλεπέ με μιά ταλαίπωρη "τσίτσιδη" πίσω. Χύμα μπρος πίσω. Φουλ προβλεπέ ΠΛΗΝ γαντιών. Παπί καταμεσής της ΕΟ προς τα βόρεια, ο μαλάκας της ημέρας χωρίς φώτα, με ένα κόκκινο απλό μπουφάν, φουσκωμένος σαν το ανθρωπάκι της μισλέν.

Γενικά, έχω αποφασίσει ότι τα θέλει ο κώλος τους όλων και δεν θα σκάω πιά, τόσο απλά. Πραγματικά ο Δαρβίνος έχει δίκιο, όσοι δεν προσαρμόζονται ας ψοφήσουν. Σκληρό; Μπορεί. Η διαιώνιση των ηλιθίων δεν είναι καλό πράγμα (η κωμική ταινία να δεις όμως που θα γίνει πραγματικότητα).

nikolas_tzan
24/01/2017, 15:37
Δεν έχει νόημα.
Για το θέμα εξοπλισμού, ό,τι κάνεις την "πρώτη μέρα" θα κάνεις και το υπόλοιπο της μοτοσυκλετιστικής σου ζωής, με μόνη εξαίρεση αυτούς που βάλανε μυαλό γιατί είχαν κάποιο πάθημα που τους έγινε μάθημα.

Μεγάλη αλήθεια αυτό.

Κατά τα άλλα όντως, σταυροφόρος στη ζωή του άλλου δεν μπορείς να γίνεις. Αλλά π.χ. δικάβαλο χωρίς κράνος εγώ προσωπικά δεν θα πάρω κανέναν, που να έχει αργήσει σε ραντεβού με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Δεύτερο κράνος έχω, αν θέλει να ανέβει, το φοράει και έρχεται.

pipe_smoker
24/01/2017, 15:38
Αλλά π.χ. δικάβαλο χωρίς κράνος εγώ προσωπικά δεν θα πάρω κανέναν, που να έχει αργήσει σε ραντεβού με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Δεύτερο κράνος έχω, αν θέλει να ανέβει, το φοράει και έρχεται.

Καλά εννοείται αυτό!

gory
24/01/2017, 18:09
Τι να σας πω.
Το πιο δυνατό χαρτί που έχω παίξει σε τέτοιες συζητήσεις είναι με οικογενειάρχες που έχουνε παιδιά. Απ'τη στιγμή που ούτε αυτό πιάνει το να πώ. Δεν νοιάζεσαι εσύ, θα μοιραστώ εγώ;
Ένας, μάλιστα, μου είπε (ηλεκτρολόγος γαρ) ότι "αν είναι έτσι και στη δουλειά να φοραω ωτοασπιδες και κράνος". Κατέληξα ο "εξυπνακιας" της παρέας που ξέρει καλύτερα..
Επειδή η διαιώνιση του είδους (όχι του μπιου γκαου) τη θεωρώ σημαντική, όσο και τη σωστή διαπαιδαγώγηση, θα συνεχίσω να το κάνω, αλλά επιλεκτικά, όταν ο συνομηλιτης έχει διάθεση να ακούσει...

o teos
24/01/2017, 18:41
Απορώ που ακόμα συζητάμε τα αυτονόητα...δεν ασχολούμαι με κανένα πλέον πάρα μόνο με πιτσιρίκια όπως ο αδερφός μου που είναι 13 και έχει αρχίσει να γλυκοκοιτάζει μηχανές και οι πρώτες μας κουβέντες ήταν τι κράνος θα πάρει και πως θα προστατεύτει πριν καν ρωτήσω τι και πως σου αρέσει...Οι ενήλικες είναι μεγάλοι άνθρωποι και αν δεν νιώθουν ας κόψουν το λαιμό τους...όλοι μας έχουμε κάνει καγκουριες όταν δεν είχαμε φόβο σαν πιτσιρίκια και δε νιώθαμε.όλοι έχουμε πάει κάπου χωρίς κράνος με σαγιονάρα καλοκαίρι στο χωριό η με τα απολύτως απαραίτητα..ακούω κατι φασεις τυπου ελα μωρεε ολοι ετσι καναμε σιγα τωρα.....τι σημαίνει αυτό επειδή είμασταν υπερκολοφαρδοι ας διαιωνισουμε την άγνοια και τη μαλακια που μας έδερνε??μακάρι να χα κάποιον να μου έλεγε πριν ανέβεις εκεί κράνος αλλιώς σε έφαγα και στο έκαψα ..ο θείος όπου με πετυχενε με κυνηγαγε...θα μπορούσε να ναι αυστηρότερος....λάθος θα έπρεπε να ναι αυστηροτερος ώστε να μη χρειαστεί να δω διαφορά και να ακούσω αλλά τόσα για να βάλω μυαλό..ευτυχώς νωρίς....το λοιπόν γιατί το τράβηξα και κούρασα μη λέμε τα αυτονόητα...ας ασχοληθούμε με τα παιδιά ας δώσουμε όσο παιδεία μπορούμε και από κει και πέρα αν δε νιώθει ο άλλος μόνος του δεν αλλάζει κάτι...Αυτά :wave2:

Κοίτα όρεξη που την έχω απογευματιατικα:bawl:
Υγ2:το autocorrect με κάνει να θέλω να το πετάξω στον τοίχο το κινητο:evil:

SHOOTER045
24/01/2017, 19:08

Ακράνωτοι. Ακράνωτοι αλλά με σκούφο. Φουλ προβλεπέ με μιά ταλαίπωρη "τσίτσιδη" πίσω. Χύμα μπρος πίσω. Φουλ προβλεπέ ΠΛΗΝ γαντιών. Παπί καταμεσής της ΕΟ προς τα βόρεια, ο μαλάκας της ημέρας χωρίς φώτα, με ένα κόκκινο απλό μπουφάν, φουσκωμένος σαν το ανθρωπάκι της μισλέν.

Γενικά, έχω αποφασίσει ότι τα θέλει ο κώλος τους όλων και δεν θα σκάω πιά, τόσο απλά. Πραγματικά ο Δαρβίνος έχει δίκιο, όσοι δεν προσαρμόζονται ας ψοφήσουν. Σκληρό; Μπορεί. Η διαιώνιση των ηλιθίων δεν είναι καλό πράγμα (η κωμική ταινία να δεις όμως που θα γίνει πραγματικότητα).

Το είχα πει πριν καιρό.
Τους μ@λ@ κες δεν τους βοηθάς.
Γιατί επιζούν και πολλαπλασιάζονται

bulmont
24/01/2017, 19:19
Οι σωστοί οι θείοι έτσι έχουν τ' ανηψάκια τους:

377918

kostas777
24/01/2017, 19:58

Ρε, τι θα γίνει, κάθε σου post θα είναι «θάνατος στην ανθρωπότητα»;

Κι εγώ μαλάκας ξεκίνησα.. έψησα τον πατέρα μου με το στανιό να μου πάρει μηχανή. Από λεφτά όχι είχα μηδέν σαν φοιτητής, είχα μείον. Κράνος παλιό σε λάθος νούμερο που μου είχε δώσει κάποιος που είχε πάρει καινούργιο, που δεν το φορούσα γιατί με πονούσε το κεφάλι και με έπνιγε, η ζελατίνα άνοιγε μόνη της μετά τα 120 και με κλειστή έβλεπες στο περίπου. Γάντια της πλάκας μόνο για το κρύο, μπουφάν κολλεγιακό, μπότες βέρμαχτ.
Λεφτά δεν μου έδινε κανείς για να πάρω εξοπλισμό, ούτε για σέρβις δεν είχα, τίποτα.. έπρεπε να αρχίσω να δουλεύω για να αποκτήσω τα πρώτα. Μετά από χρόνια.. ευτυχώς ένας φίλος από Ιταλία μου έστειλε ένα σωστό κρανάκι, που μόλις το φόρεσα κατάλαβα τι εστί κράνος.. και μετά ποτέ ξεκράνωτος. Μέχρι που μου το κλέψανε. ΟΚ, θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί πάμπολλες φορές, δεν έχει να κάνει. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τους νέους οδηγούς να μην είναι τέτοιοι μαλάκες, posts τύπου «ψόφος» είναι περιττά. Μας διαβάζει κόσμος.
Ντάξει, το ξέρω ότι είναι αγανάκτηση, αλλά σκέψου εμάς τους «παλιούς» τι κάναμε κάποτε.

astrapogiannos7
24/01/2017, 20:09
Και εγώ φοιτητής είμαι αλλά κάνω οικονομία (και καμιά δουλίτσα καλοκαιρινή ) και αγόρασα τον εξοπλισμό μου γιατί ξέρω τους κινδύνους το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι προτιμούν να δώσουν 30 ευρώ σε ποτά κάθε Σάββατο παρά να δώσει 100 για κράνος και 200 για μπουφάν και 40 για γάντια ...

amyroukai
24/01/2017, 20:11
πρωτοοδήγησα στα 35 μου, αστακός από την πρώτη μέρα, πράγμα που μου βγήκε σε καλό σε όλες τις πτώσεις. το τι γινόταν παλιά το ξέρω από αφηγήσεις, αφού ναι μεν "ονειρευόμουν" μοτοσικλέτα αλλά πρακτικά δεν τις έβλεπα στο δρόμο* αφού ζούσα με αυτοκίνητα. Στα περιοδικά λοιπόν όλοι οι δημοσιογράφοι οδηγούν "φουλ κομπλέ", όλα τα όνειρα που είχα ήταν έτσι. Από παιδί. Χωρίς κράνος πρακτικά δεν μπορώ να οδηγήσω, χωρίς μπουφάν κλπ με πιάνει πανικός ακόμα και στο ποδήλατο πια. Αστείο, το ξέρω.

*δεν τις έβλεπα εννοώ δεν πρόσεχα τίποτα, δεν με ενδιέφερε ποιός και πως οδηγεί κλπ κλπ κλπ. μέχρι που πήρα.

υ.γ. όχι σε όλη την ανθρωπότητα αυτή τη φορά, ήταν μιά πρόοδος. άσε που με τον άλλο τον τρελό βρέθηκα να ψάχνω τι ήταν ο Μάνης ή Μανιχαίος (που δεν ήταν τόσο τρελός τελικά).

SHOOTER045
24/01/2017, 20:21
Εμείς την γλιτωσαμε στα νεανικά μάς χρόνια.
Χωρίς υλικά (δεν υπήρχε η πληθώρα που υπάρχει τώρα)
377919
Κράνος απο φίλο.
Χωρίς ζελατίνα.
Μπουφάν φλαι.
Τζιν παντελόνι
Και μποτακι οτι βρήκα.
Έτσι κυκλοφορούσα,και πολλές φορές χωρίς το κράνος.
Απλά το βρίσκω αδιανόητα ηλίθιο με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα (ίντερνετ)
Με τόσο μεγάλη πληθώρα προστατευτικών (κράνη,μπουφάν, γάντια)
Να μην γίνεται αγορά κάποιου απο αυτά,έστω και απο τις φθηνές σειρές, απ το ολότελα καλη και η Παναγιώταινα.
Και όπως είπε ποιο πίσω κάποιος,όταν βλέπεις τον άλλο με ενα μηχανάκι που στοιχίζει αρκετά Κ,και δεν έχει τουλαχιστον ενα κράνος που τον ρωτάς(πραγματικό περιστατικό) γιατί δεν παιρνει να φορέσει ,και έρχεται η απάντηση <εχεις δει τι τιμες παιζουν στα κράνη?>
Ε σε τέτοιες περιπτώσεις χαλας φαιά ουσία.
Απλα δεν ασχολείσαι αν θα γίνει ενα ακόμα νούμερο σε στατιστική κατηγορία

φωτης15
24/01/2017, 20:42
Παιδια κρανος κ μπουφαν παντα ουτε στο περιπτερο ξεκρανωτοι!! Κ στη βολτα μας στολη φουλ!!! Κι ας τους αλλους να λεν......

honda_cub
24/01/2017, 21:20
Από την μία συμφωνώ με τον νηματοθέτη, αλλά να πω την αμαρτία μου...

Προτιμώ τις βόλτες τις νυχτερινές, μόνο και μόνο για να μην δώσω στόχο στην εδώ τοπική κοινωνία να μου πει "πού πας ρε πάουερ ρέιντζερ;" Αναγκαστικά λόγω τοποθεσίας περνάω από κατοικημένες περιοχές, και ίδιο μηχανάκι δεν νομίζω να υπάρχει στο νομό... :) Με το να βγω τη βολτίτσα μου αφού πέσει ο ήλιος έχω μία Α "κάλυψη" από το σκοτάδι.

Κανονικά στην ώριμη ηλικία που είμαι θα έπρεπε να τους γράφω όλους στα @@ μου αλλά κάπου βαριέσαι να θεωρείσαι γραφικός. Σε παραδιπλανό χωριό σκοτώθηκε ένα παιδί 22 χρονών πριν 4-5 μήνες, με μηχανάκι δρόμου. Αν κατάλαβα ποιός ήταν, με είχε περάσει φίλερ μια φορά, ενώ πήγαινα με καμιά 120αρια σαν σταματημένο, είχε σίγουρα 200 μέσα. Εξοπλισμός; Κοντομάνικο, σταράκι, γυαλί ηλίου. Μήπως δεν φταίει πάντα η κακιά η ώρα;

Τέσπα, δυστυχώς δεν θα αποκτήσουμε ποτέ παιδεία σε κάποια πράγματα. Από τους της ηλικίας μου και μεγαλύτερους δεν περιμένω καλύτερα, εμείς μάθαμε με φλάι και αθλητικό. Αλλά κάποιοι την ψάξαμε λίγο την δουλειά και είδαμε τα σφάλματά μας. Ελπίζω οι πιτσιρικάδες τώρα να είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι, για το δικό τους το καλό. Βλέπω και ένα ποσοστό με παπί καγκουρεμένο και κράνος, για μένα είναι ενθαρρυντικό :)

foogr01
24/01/2017, 21:29

Δυστυχώς amyrou έχω να πω ότι η πράξη δείχνει το αντίθετο. Οι ηλίθιοι επικρατούνε. Είναι τόσοι πολλοί και πολλαπλασιάζονται...
Κλασικό παράδειγμα, ένας τέτοιος τύπος προκαλεί ατύχημα και σκοτώνονται όλοι οι άλλοι που δε φταίγανε εκτός από τον ηλίθιο.
Άστα να πάνε. Ένα διαστημόπλοιο να φύγουμε από δω...

amyroukai
24/01/2017, 21:46
ο προφήτης Mike Judge έχει πει για το μέλλον: https://youtu.be/BBvIweCIgwk

kostas777
25/01/2017, 03:16
Ένα διαστημόπλοιο να φύγουμε από δω...

Και που θα πας δηλαδή;

Αν περιοριζόταν η βλακεία στην μη χρήση κράνους και εξοπλισμού, μια χαρά θα ήταν.

TROOPER
25/01/2017, 07:56
στην παραλία παίζουν και ωραιότατα Nike των διακοσίων. γιατί σώνει και καλά θα φάει το dainese ο ληστής;

φημες λενε οτι προ αμνημονευτων ετων ενεφανισθει εξεχων μελος σε παραλια με ολοσωμη!!!! :bawl::bawl:

foogr01
25/01/2017, 14:19
Και που θα πας δηλαδή;

Αν περιοριζόταν η βλακεία στην μη χρήση κράνους και εξοπλισμού, μια χαρά θα ήταν.

Μα αυτό λέω.

Άμα μου βρεις διαστημόπλοιο θα βρω κι εγώ που θα πάω, μην ανησυχείς :p

TsoliasGR
29/01/2017, 11:12
Δεν περιραφω αλλο!
378074