View Full Version : Συντήρηση δερμάτινων μπουφάν-παντελόνια -μπότες-γάντια..
Μιας και δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα εδώ και δεδομένου ότι οι γνώμες άπειρες και σε μπερδεύουν στο γουγλη για πείτε με τι καθαρίζετε - συντήρητε τα δερμάτινα σας?? Το θέμα μπαίνει για ανθρώπους που θέλουν να το κάνουν μόνοι τους..εννοείται παίζει το γεγονός επαγγελματία της γνωστής σε όλους μας ΤΙΝΑΣ όπου θα τα πάω μια φορά το χρόνο πλέον τουλάχιστον..Μετά από 2-3 βολτες όμως? Με τι καθορίζεται σωστά το δέρμα χωρίς ζημιά και με τι το ενυδατωνουμε??
Διάβασα για nivea,babyoil,γαλάκτωμα για τη μούρη και τα γνωστά σε όλους λιπος φώκιας που βρωμάει κερί μέλισσας κλπ κλπ..
Για πείτε..:D
Στο μπουφαν, *πολυ λιγο* βαζελινη και μετα απο 30' περιπου πολυ καλο σκουπισμα με πανακι.
Οι μποτες, εχμ.... δεν εχουν δει συντηρηση ποτε. Περαν του απλου στρατιωτικου γυαλισματος.
Βαζελίνη ε?αποτέλεσμα με τα χρονια?εγώ ψήνομαι πολύ να δοκιμάσω με προδερμ babyoil..:D
6 χρονια το εχω, ειναι μια χαρα.
Απο τοτε που το πηρα, ετσι το συντηρω.
Αλλα αν δεν το σκουπισω καλα μετα, κολλανε τα παντα πανω.
εγω μετα απο καθε βολτα τα σκουπιζω με ενα ελαφρος βρεγμενο πανακι μικρο ινων και ειμαι κομπλε,τα εχω περιπου 3 χρονια και δεν τα εχω περασει τιποτα ποτε και δεν εχουν το παραμικρο,υποψιν οτι δεν ειναι καθημερινα ρουχα παρα μονο για κυριακατικες βολτες
Σωστός και εγώ έτσι τα έκανα..Με νωπό πανί μικροινων για τη βρώμα..αλλά θέλουν και μια ελαφρά συντήρηση σκέψου το δέρμα σου να το βαράει αέρας συνέχεια??ή τα χείλια δεν στεγνωνουν και ξερενονται??όμοιος και τα δερμάτινα..δε λέμε μετά από κάθε βόλτα αλλά ανά 3ας πούμε..και εγώ την ίδια χρήση κάνα περίπου
Περασμα με μικρη ποσοτητα φαρμακευτικου παραφινελαιου καθαριζει και συντηρειται ανετα για ενα μηνα!!!
Babyoil σε πανάκι και ελαφρύ πέρασμα για συντήρηση-ενυδάτωση 1 φορά το χρόνο.
Καθάρισμα μετά από βόλτα με χαρτί κουζίνας ελαφρώς βρεγμένο όταν ακόμα μυγάκια κλπ. είναι "φρέσκα".
Προσωπικά κάνω τα εξής (όταν δε βαριέμαι) : αν υπάρχει βρομιά, καθάρισμα με νωπό πανί και αναμονή. Σε στεγνό δέρμα, πέρασμα με μια καθαρή βούρτσα και μετά λίπος (χωρίς βερνίκια) με βούρτσα που έχω για αυτό το σκοπό. Αυτό το στάδιο ιδανικά το κάνω σε ζεστό περιβάλλον. Την επόμενη μέρα λίγο τρίψιμο με στεγνό πανί σα να γυαλίζω. Αν θεωρήσω ότι χρειάζεται δεύτερο χέρι, ξανά λίπος αντί για πανί κοκ.
Ό,τι να πάρεις θα κάνεις δουλειά αλλά η μάρκα που προτιμώ είναι αυτή στην εικόνα γιατί ειμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, μυρίζει ευχάριστα και κρατάει καιρό στο κουτί χωρίς να ξεραθεί. Τελευταία φορά που αγόρασα η συσκευασία είχε άλλο σχέδιο, ελπίζω να μην άλλαξαν το προϊόν. Δεν περιέχει λίπος φώκιας στα συστατικά που αναγράφει.
378097
Powered by vBulletin® Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.