PDA

View Full Version : Σκορτσαρισματα μετα απο πλύσιμο...

PortisHead
03/02/2017, 11:07
Το προβλημα έχει ως εξης.
Κατα την επιτάχυνση και μόνο κάνει τρελλα σκορτσαρισματα
σα να δουλευουν οι 2 απο τους 4 κυλινδρους.
Μολις ξεπεράσει ενα όριο στροφών (αναλογα και με την ταχυτητα που εχει μεσα)
εξαφανίζονται τα σκορτσαρίσματα.

Ο συλλογισμός μου οτι ΔΕΝ πρεπει να ειναι απο νερα στα μπουζί, αλλα κάτι αλλο που βρέχεται
είναι σωστος ? απο την αποψη οτι αν ηταν τα μπουζι θα το έκανε συνεχεια κι οχι μονο
κατα την επιτάχυνση.Στεκει αυτο ?

Μηπως καποιος μηχανισμος ρυθμιζει ηλεκτρονικα τις πεταλουδες και εχει γινει ευαισθητος στο νερο ?
Μπουζοκαλωδια ?
Για ριχτε γνώμες.

Παντως σε 2 μερες που εχουν στεγνωσει τα παντα για τα καλα,
εξαφανιζονται τα σκορτσαρισματα και επιταχυνει απο 2000rpm και 6η.

pektis
03/02/2017, 13:57
Πανω στην κεφαλη εχει ''κουμπωμα'' λαστιχενιο που εφαρμοζει ακριβως, για να μην περνανε τα νερα στα μπουζι.
Μαλλον σου εχουν χαλασει αυτα τα λαστιχακια σε εναν απο τους 4 κυλινδρους και περναει νερο, γι' αυτο κανει και τα σκορτσαρισματα...

PortisHead
03/02/2017, 14:05
Πανω στην κεφαλη εχει ''κουμπωμα'' λαστιχενιο που εφαρμοζει ακριβως, για να μην περνανε τα νερα στα μπουζι.
Μαλλον σου εχουν χαλασει αυτα τα λαστιχακια σε εναν απο τους 4 κυλινδρους και περναει νερο, γι' αυτο κανει και τα σκορτσαρισματα...

Πολύ σωστος.
Μιλησα και με τον μηχανικο στο τηλεφωνο.
Αυτο που λες ειναι η μια περιπτωση (η φτηνη).
Η αλλη ειναι οτι μπουζοπιπα και πολλαπλασιαστης στο bandit ειναι ένα σωμα.
Οποτε με τις υψηλες θερμοκρασιςες που αναπτυσσονται εκει και το κρυο νερο που τις χτυπαει
κανουν καμια φορα ραγισματα και παιρνει ο πολλαπλασιαστης νερο απο κει :(
80 ευρά η μία....αλλα εχει δει να τις καλυπτουν απλά και με μονωτική ταινία κάποιοι :lol:

pektis
03/02/2017, 14:06
Πολύ σωστος.
Μιλησα και με τον μηχανικο στο τηλεφωνο.
Αυτο που λες ειναι η μια περιπτωση (η φτηνη).
Η αλλη ειναι οτι μπουζοπιπα και πολλαπλασιαστης στο bandit ειναι ένα σωμα.
Οποτε με τις υψηλες θερμοκρασιςες που αναπτυσσονται εκει και το κρυο νερο που τις χτυπαει
κανουν καμια φορα ραγισματα και παιρνει ο πολλαπλασιαστης νερο απο κει :(
80 ευρά η μία....αλλα εχει δει να τις καλυπτουν απλά και με μονωτική ταινία κάποιοι :lol:

Οχι και με μονωτικη...:lol::lol:

PortisHead
03/02/2017, 15:27
Και για future reference καποιου ομοιοπαθούντα...μάλλον αυτο έχω πάθει.
Κλείνει λέει και με καλη σιλικόνη που να αντεχει σε θερμοκρασιες :sad:

foogr01
03/02/2017, 15:55
378291
:lol:

Εύχομαι να το λύσεις καλά και φτηνά !

TONYBANDIT
03/02/2017, 22:26
Παθων και εγω με το bandit .δεν ελυσα το προβλημα αλλα ξερω τι ειναι.Εχει κατι τρυπες το μπλοκ των κυλινδρων πισω απο τους λαιμους που χρησιμευουν στο να βγαινουν οτι νερα εχουν περασει απο τις πιπες των μπουζι μετα απο βροχη η πλυσιμο.Αυτες απο βρωμια και λασπες βουλωνουν το νερο δεν φευγει και αρχιζει ο λοξυγκας.Στο σερβις θελω να καθαρισω τις τρυπες αυτες και ενα καλο σπρει στις πιπες και θα ειμαι ok.

lakou636
08/02/2017, 09:50
Σε ενα φιλο μου του παρουσιασζοταν συνεχεια το ιδιο προβλημα που περιγραφεις.στην δικια του περιπτωση ηταν σαπια -χαλια τα μπουζοκαλωδια κ με το που επερναν υγρασια ρεταρε. Εβαλε καινουρια κ ξεμπερδεψε.
Δες κ αυτο μηπως κ βρεις λυση!

PortisHead
19/05/2017, 11:58
Επανέρχομαι.
Μετά την χθεσινή βροχή (ομολογουμένως ήταν πολύ) ξανάρχισε τα ίδια σκορτσαρισματα.

Πριν κανα μήνα στο service ελεγχθηκαν μπουζοκαλωδια και πιπες/πολλαπλασιαστες και ειναι ΟΚ.

Οποτε το ερωτημα μου ειναι:
Αν όντως περναει νερο στα μπουζι...αυτο δλδ. ποσο καιρο μπορει να δημιουργει αυτο το προβλημα ?
Δεν θα πρεπε με μια βολτα 100 χιλιομετρων και 2ημερη λειτουργια να σταματήσει ?
Φανταζομαι με τις θερμοκρασιες που αναπτύσσονται στο μπλοκ του κινητηρα...ποσο νερο να μενει εκει μεσα
που δεν εξατμιζεται σε 2 μερες ?

Υπαρχει κατι άλλο ηλεκτρολογικο/ηλεκτρονικο που θα μπορουσε να δημιουργει αυτο το προβλημα για 2 μερες ???

@TonyBandit....καμια φωτογραφια παιζει με αυτο που λες ? Δεν βλέπω τετοιες οπες πισω απο τους λαιμους....

Για πειτε...

OldMan
19/05/2017, 14:42
Το νερακι παει - σχεδόν - παντού..
(και βραχυκυκλώνει - σχεδον - τα παντα..)

Coyote.V
19/05/2017, 22:17
Για να κάνει σκορτσαρίσματα για δυό μέρες... τότε δεν είναι κοντά στον κινητήρα (ούτε από πάνω του) αυτό που βρέχεται γιατί θα στέγνωνε σχεδόν αμέσως, εκτός αν κάτι εγκλωβίζει υγρασία. Κάποτε είχα το ίδιο πρόβλημα σε ένα αυτοκίνητο και πέρναγε υγρασία στο ντιστριμπιτέρ...που είχαν τα παλιά αυτοκίνητα παρόλο που ήταν επάνω στον κινητήρα δεν στέγνωνε γιατί οι υδρατμοί πήγαιναν επάνω και δεν είχαν δίοδο διαφυγής.

PortisHead
03/07/2018, 15:07
Δε λεω μεγαλη κουβεντα.....γιατι με ταλαιπωρει 2 χρονια τωρα....αλλα μάλλον βρεθηκε ο υπαιτιος.

Ειχε σκασει το oring απο μεσα κι επαιρνε νερο.
Το τσεκαραμε εν λειτουργια...στεγνο...και μολις του ριχναμε καθαριστικο καρμπυρατερ(που ειναι και πιο διεισδυτικό απο το νερο)...στο συγκεκριμενο σημειο....αρχισε να σκορτσαρει.
Το πλακωσαμε με μαυρη φλατζοκολλα απεξω στις επαφες να ειναι τελειως στεγανό.

Αισθητηρας TPS

PortisHead
23/10/2023, 12:41
Ας κανω κι εδω ενα update 100 χρονια μετα.

Μετα απο σχεδον 5 χρονια πατέντες και φιλοσοφιες για το τι μπορει να φταιει,
και 3 τουλαχιστον μηχανικους το ελυσα μονος μου το προβλημα με την πιο απλη λογική.

Αντικατεστησα τους 2 εξωτερικους πολλαπλασιαστες με καινουργιους (80€ έκαστος)
και το προβλημα λυθηκε οριστικά και αμετάκλητα.

Bowleno
23/10/2023, 12:53

και 3 τουλαχιστον μηχανικους το ελυσα μονος μου το προβλημα με την πιο απλη λογική.

Και χρειάστηκες 5 χρόνια για να μαζέψεις 160 ευρώ;:p

Καλό που το ανέφερες ώστε να υπάρχει ως μπούσουλας για τυχόν παρόμοιες περιπτώσεις:beer:

DoctoR_k6
23/10/2023, 14:16

Εφτιαξες αυτο το θεμα και δημιουργησες αλλο μου φαινεται... :p

PortisHead
23/10/2023, 14:36
Εφτιαξες αυτο το θεμα και δημιουργησες αλλο μου φαινεται... :p

Τι να κανω, γερναει η κακομοιρα.
15 χρονων, εχει ξεπερασει τα 150.000 χλμ, αρχιζει και βγαζει τα πρωτα....λουμπάγκα :lol:

K-Beast
03/03/2024, 13:57
Aνασυρω το θεμα γιατι εχω παρομοιο προβλημα!!

80 ευρω τον εναν εδωσες για τους μαμα πολλαπλασιαστες??

Εμενα ενας εξουσιοδοτημενος που ρωτησα το περασμενο μηνα, μου ειπε για 120 ευρω περιπου τον καθενα,κι οτι πρεπει ν αλλαχτουν και οι τεσσερεις!!!!

Xlitos
03/03/2024, 16:35

Εμενα ενας εξουσιοδοτημενος που ρωτησα το περασμενο μηνα, μου ειπε για 120 ευρω περιπου τον καθενα,κι οτι πρεπει ν αλλαχτουν και οι τεσσερεις!!!!

Υπαρχει και η επιλογη να στους μονωσει...να πληρωσεις μονο εργασια.Για μενα ετσι πρεπει να γινεται.Μονωση και οταν μετα απο χρονια το ξανακανει τοτε αλλαζεις με καινουργιους.Ειναι κριμα για μια μικρη διαρροη ρευματος σε εναν πολλαπλασιαστη να δωσεις 500 ευρω.

PortisHead
04/03/2024, 11:36

Σε ΕΛΛΗΝΑ μηχανικό αναφερεσαι...το ξερεις ετσι ?
Εμενα ο 1ος μου ειχε πει "ελα, τυχερος εισαι....βρηκα πολλ/στη μεταχειρισμενο στα 80 ευρω"
Παιρνω την Moto Hellas στο Κουκακι, μου λεει εχει πληθωρα πολλ/των στο κουτι τους, 80 ευρω.
Τον παιρνω τηλεφωνο πισω και του λεω "ελα, δεν θα το πιστεψεις, βρηκα γνησιο suzuki στο κουτι του 80 ευρω"

Φυσικα αλλαξα μονο τον εναν εκει, που του πηγα εγω, και το πηρα αρον-αρον το μηχανακι απο εκει.
Δεν ξερω ποσο εχει παει τωρα ο πολλ//της (κανει και σε αλλα suzuki π.χ. hayabussa), αλλα παιρνεις ενα καταστημα (π.χ. Moto Hellas) και μαθαινεις.

PortisHead
04/03/2024, 11:40
Υπαρχει και η επιλογη να στους μονωσει...να πληρωσεις μονο εργασια.Για μενα ετσι πρεπει να γινεται.Μονωση και οταν μετα απο χρονια το ξανακανει τοτε αλλαζεις με καινουργιους.Ειναι κριμα για μια μικρη διαρροη ρευματος σε εναν πολλαπλασιαστη να δωσεις 500 ευρω.

Ποιος θα μονωσει πολλ/τη και με ποιον τροπο ?
Ενας μια φορα (και ηταν ο πιο τιμιος) μου εβαζε ενα γρασσο της Kawasaki πριν κουμπωσει την πιπα και αντεχαν κανα 6μηνο σε νερα.
Μετα παλι τα ιδια.
Ο πολλ/της μπορει να εχει κανει μποσικα και να γλειφει νερο απο τα πλάγια, μπορει να εχει ανεπαισθητη ρωγμη και να μη φαινεται.

DoctoR_k6
04/03/2024, 14:51
Εμενα ο 1ος μου ειχε πει "ελα, τυχερος εισαι....βρηκα πολλ/στη μεταχειρισμενο στα 80 ευρω"
Παιρνω την Moto Hellas στο Κουκακι, μου λεει εχει πληθωρα πολλ/των στο κουτι τους, 80 ευρω.
Τον παιρνω τηλεφωνο πισω και του λεω "ελα, δεν θα το πιστεψεις, βρηκα γνησιο suzuki στο κουτι του 80 ευρω"

Φυσικα αλλαξα μονο τον εναν εκει, που του πηγα εγω, και το πηρα αρον-αρον το μηχανακι απο εκει.
Δεν ξερω ποσο εχει παει τωρα ο πολλ//της (κανει και σε αλλα suzuki π.χ. hayabussa), αλλα παιρνεις ενα καταστημα (π.χ. Moto Hellas) και μαθαινεις.

Α ρε τυχερουλη...θα εσωζε λεμε ο μηχανικος του κ@λου!!! :lol:
Μερικοι απορω πως ζουνε πραγματικα και εχουν δουλεια...

K-Beast
04/03/2024, 16:13

Πηρα το πρωι και ρωτησα στο καταστημα που αναφερες!
84 ευρω καινουριος!!

Ο εξουσιοδωτημενος μου ειπε περιπου 120!!!!!!:facepalm:

PortisHead
05/03/2024, 07:03
84 ευρω καινουριος!!

Ο εξουσιοδωτημενος μου ειπε περιπου 120!!!!!!:facepalm:

Το περιμενα.
Ειναι τραγικο.
Υποθετουν οτι ζουμε στο '80 και στην αγνοια, λες και δεν μπορουμε να μαθουμε.

Bowleno
05/03/2024, 09:13
Α ρε τυχερουλη...θα εσωζε λεμε ο μηχανικος του κ@λου!!! :lol:
Μερικοι απορω πως ζουνε πραγματικα και εχουν δουλεια...

Είναι πολλοί ακόμα οι άσχετοι εκεί έξω, καρντιά μου....

:cry::lol:

PortisHead
05/03/2024, 10:32

Για Suzuki κι αν μενεις Αττικη ειναι μονόδρομος.
Πάντα σε αυτους απευθυνομαι, απο ροδελα για την ταπα αποστραγγισης λαδιου μεχρι κολλαρο ψυγειου που χρειαστηκα.
Να φανταστεις μια φορα κατι εψαχνα δεν θυμαμαι ακριβως τι και ρωτησα στην ΕΠΙΣΗΜΗ Suzuki τον μηχανικο, και μου ειπε ρωτα για πιο αμεσα τον Κολιουση (Moto Hellas) αν το εχει και ποτε ακριβως θα το φερει.

K-Beast
05/03/2024, 15:11
Για Suzuki κι αν μενεις Αττικη ειναι μονόδρομος.
Πάντα σε αυτους απευθυνομαι, απο ροδελα για την ταπα αποστραγγισης λαδιου μεχρι κολλαρο ψυγειου που χρειαστηκα.
Να φανταστεις μια φορα κατι εψαχνα δεν θυμαμαι ακριβως τι και ρωτησα στην ΕΠΙΣΗΜΗ Suzuki τον μηχανικο, και μου ειπε ρωτα για πιο αμεσα τον Κολιουση (Moto Hellas) αν το εχει και ποτε ακριβως θα το φερει.
Nαι Αθήνα είμαι!
Σε ποιο συνεργείο το πηγαίνεις;;
Αν δε θέλεις δημόσια στείλε με pm

PortisHead
06/03/2024, 13:09
Nαι Αθήνα είμαι!
Σε ποιο συνεργείο το πηγαίνεις;;
Αν δε θέλεις δημόσια στείλε με pm

http://fanismotoservice.gr/