Σύνδεση

View Full Version : Γραμμές δρόμων

webman
19/11/2005, 23:19
Αυτές οι γραμμές των δρόμων είναι πολύ χάλια. Αναφέρομαι στις γραμμές για τις διαβάσεις πεζών, τα βέλη και γενικότερα όλες τις συνήθως άσπρες γραμμές που υπάρχουν μέσα στην πόλη.

Συγκεκριμένα εδώ στην Αθήνα, αν μπείς σε καμιά στροφή και πλαγιάσεις τη μηχανή λιγάκι παραπάνω και ακόμα πηγαίνοντας σιγά και τύχει να έχει γραμμή τη στιγμή που είσαι πλαγιασμένος, έχεις φύγει σούμπιχτος απέναντι! Γλιστράνε πολύ οι αναθεματισμένες.

Τη γνώμη σας παρακαλώ...

Αυτά τα ολίγα...

Υ.Γ. Δεν έχω πέσει, απλά όσες φορές περνάω και το νοιώθω να γλιστράει βάζω κακές σκέψεις στο μυαλό μου και ταυτόχρονα βρίζω μερικούς της πολιτείας.

gdevelek
19/11/2005, 23:34
Ναι, είναι γνωστό πως οι διαγραμμίσεις κάθε είδους γλιστράνε πολύ, η μπογιά που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι (κηδειών) είναι εντελώς ακατάλληλη.

Alex_Under
19/11/2005, 23:49
Και αν βρέξει λίγο τότε είναι που νιώθεις σαν να πατάς σε....σαντιγύ. :mad:
Αίσχος.

stefanos
20/11/2005, 06:23
Είναι οι ίδιες μπογιές που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για διαγράμμιση.:p

adam_tsouk
20/11/2005, 09:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Είναι οι ίδιες μπογιές που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για διαγράμμιση.:p

Δε νομίζω. ΣΤην Αττική Οδό γιατί δεν γλυστράς;

Εκτός και αν γταίνει τα περάσματα που κάνουν πάνω στις παλιές μπογιές και δημιουργεί την αίσθηση της..... λαδομπογιάς! :hypnotize

ela ela
20/11/2005, 21:41
Η μπογια αυτη ειναι σαν μαλακια χυμενη,αλλα προσεκτικα ομως να ειανι και τετραγωνισμενη!!!:wacko: :wacko:
Κανονικα πρεπει να μπαινει ειδικη μπογια που να εχει μεσα κατι το γυαλοχαρτο για ναμην γλιστραμε!!!
Σιγουρα παντως εδω τιποτα δεν ειναι το ιδιο με το εξωτερικο!!!:sad:

tifoefs
20/11/2005, 22:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από ela ela
Η μπογια αυτη ειναι σαν μαλακια χυμενη,αλλα προσεκτικα ομως να ειανι και τετραγωνισμενη!!!:wacko: :wacko:
Κανονικα πρεπει να μπαινει ειδικη μπογια που να εχει μεσα κατι το γυαλοχαρτο για ναμην γλιστραμε!!!
Σιγουρα παντως εδω τιποτα δεν ειναι το ιδιο με το εξωτερικο!!!:sad:

Μη το λες !!

Και δω Ολλανδια που ειμαι και Γερμανια γλυστρανε καργα !!

Πας αναμεσα αν ειναι διαβασεις και διπλα αν ειναι βελη !!!

Χεσε μεσα ετσι και πατησεις φρενο πανω στην ασπριλα !!

:bigcry: :sick: :look:

GeorgeFZR
20/11/2005, 22:05
Lewforos Poseidonos sto ipsos tis vouliagmenis(Dhmou),sto fanari pou dinei aristera,molis striveis,exei kati wraiotates grammes pou kapote itan diavasi pezwn...Tin Paraskevi me tis vroxes kai ta tsounamia efaga ekei tin prwth mou xuma se strofh.
Mallon o peripteras pou vriskete ekei,8ewrise kali idea na plinei to periptero tou,kai oles oi sapounades perimenane panw stis grammes na perasw...
apokomisa 2 wraiotates melanies,gratzounies se kranos,kai pligomeno egwismo :dizzy:

webman
21/11/2005, 00:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR
Lewforos Poseidonos sto ipsos tis vouliagmenis(Dhmou),sto fanari pou dinei aristera,molis striveis,exei kati wraiotates grammes pou kapote itan diavasi pezwn...Tin Paraskevi me tis vroxes kai ta tsounamia efaga ekei tin prwth mou xuma se strofh.
Mallon o peripteras pou vriskete ekei,8ewrise kali idea na plinei to periptero tou,kai oles oi sapounades perimenane panw stis grammes na perasw...
apokomisa 2 wraiotates melanies,gratzounies se kranos,kai pligomeno egwismo :dizzy:

Έλα ρε φίλε Γιώργο, σοβαρά;; Πώ πώ...
Τί να πώ, πάλι καλά που δεν έγινε και τίποτα χειρότερο!! Είτε είναι, είτε δεν είναι ίδιες οι γραμμές με τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού και δήθεν ευρωπαϊκών προδιαγραφών ένα είναι το θέμα πάντως, πως ΕΙΝΑΙ πολύ ΧΑΛΙΑ η κατάσταση, και συγκεκριμένα για τους μοτοσυκλετιστές γιατί με το αυτοκίνητο ΔΕΝ έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα...

Εύχομαι κάποιος, κάποια στιγμή να το δεί αυτό το πρόβλημα και να γίνει κάτι, έως τότε όμως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Πάντα γερός φίλε!! :wave2: :wave2:

lampros_fazer
21/11/2005, 01:10
Εδώ οι δρόμοι είναι κώλος τις γραμμές θα φτιάχνανε σωστές?Λες και ρίχνουν λαδομπογιά είναι.Και δεν είναι μόνο ότι γλυστράνε, ειδικά οι διαβάσεις πεζών σε μια βδομάδα έχουν ξαναγίνει μαύρες από τις ροδιές και δεν μπορείς να τις διακρίνεις.

tifoefs το καλοκαίρι ήμουν γερμανία και δεν μου φάνηκαν έτσι (δεν ήμουν πάντως με μηχανή).

Όλο και κάποια μαλακία θα ρίχνουν μέσα τα συνεργεία των δήμων για να μειώσουν το κόστος.

stefanos
21/11/2005, 09:24
Δεν νομίζω να θέλεται να σας αναλύσω το θέμα περισσότερο αλλά
δεν φταίνε οι μπογιές φταίει η ΑΣΦΑΛΤΟΣ.

Δίκυκλος
21/11/2005, 09:40
Δεν νομίζω να θέλεται να σας αναλύσω το θέμα περισσότερο αλλά
δεν φταίνε οι μπογιές φταίει η ΑΣΦΑΛΤΟΣ.

Εγώ απ' την εμπειρία μου σε Αγγλία και Νέα Υόρκη νομίζω ότι είναι και θέμα μπογιάς. Στην Αμερική οι περισσότεροι δρόμοι είναι απο τσιμέντο και η μπογιά που βάζουν δεν αλλοιώνει την υφή του καθόλου. Στην Αγγλία δε στις διαβάσεις έχει άσφαλτο άλλου χρώματος (κόκκινη) και οι διαγραμμίσεις είναι σα σμυριδόπανο που αν ήταν έτσι όλος ο δρόμος θα θέλαμε λάστιχα κάθε 500 χλμ και γι' αυτό μάλλον δεν τη βάζουν και παντού ακόμα.

ktm640lc4
21/11/2005, 09:45
H ελληνικη ασφαλτος κραταει οπως κρατανε οι αγγλικες λευκες διαγραμμισεις βρεγμενες.

Καπου το ειχα διαβασει δεν ειναι δικο μου.!!!!!!!!!!!!!!

angels_gr
21/11/2005, 11:07
Ευτυχώς εδώ στην Μακεδονία η δρόμοι είναι πολύ καλοί και δεν γλιστράμε.

Μιλάμε πάντα για τα τρακτέρ βέβαια γιατί εδώ οι δρόμοι έχουν ευρωπαικές προδιαγραφές για τρακτέρ μόνο!!!

ktm640lc4
21/11/2005, 11:19
ενταξει μωρε ελλαδα ζουμε τι περιμενουμε???

οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο καλυτερα για την υγεια και τα νευρα μας.

DarKeGo
21/11/2005, 12:02
Ma einai stokoi teleios...

Ftiaxnoun oloklirous leoforeiodromous, me kokkini asfalto sa gyaloxarto, miden noumero, les kai ta leoforeia pane me 100, i stis strofes mpainoun me anapoda, kai de ftiaxnoun tis diavaseis me ayto...re, edo kai me sketo papoutsi na patiseis epano glystras, oxi me to slik lastixo, edo 8es lastixo, me ventouzes xtapodiou, i, erpystries...:/

Asxeto, alla mipos 8ymaste, se mia tainia James Bond, pou ton kynigousan sta xionia, 2 XT tou 84, me prokes sta lastixa...?!?!?!

Mipos ayti einai mia lysi...?!?!?

:D

tsoukas77
21/11/2005, 15:09
Να συμπληρωσω οτι και τα ανακλαστικα ειναι εξαιρετικα επικινδυνα.Ειναι χρησιμα,αλλα δεν θα πρεπει να εξεχουν απο το οδοστρωμα.

webman
21/11/2005, 20:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
Να συμπληρωσω οτι και τα ανακλαστικα ειναι εξαιρετικα επικινδυνα.Ειναι χρησιμα,αλλα δεν θα πρεπει να εξεχουν απο το οδοστρωμα.

Σωστό αλλά αν δεν εξέχουν έστω λίγο πώς θα τα βλέπεις εσύ από απέναντι; :hypnotize

tsoukas77
21/11/2005, 21:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από webman
Σωστό αλλά αν δεν εξέχουν έστω λίγο πώς θα τα βλέπεις εσύ από απέναντι; :hypnotize

Αναφερομαι στα ανακλαστικα που βρισκονται πανω στην γραμμη του δρομου.Αυτα μπορουν να μπουν μεσα στην ασφαλτο,ωστε να μην εξεχουν...

webman
21/11/2005, 21:44
Για αυτά σου λέω κι εγώ...Άν είναι μέσα, τότε εσύ διερχόμενος από απέναντι πώς θα το βλέπεις, είναι ανακλαστικό, χτυπάει το φώς από εσένα σε αυτό και γυαλίζει, αν είναι χωμένο μέσα πώς θα ανακλάει;;!! :winka:

XTLSR
21/11/2005, 22:42
ουτε γκαζι δεν μπορεις να κλείσεις επάνω στις κωλογραμμές. δεν μιλαμε βέβαια να πατήσεις φρένο...

Xlitos
21/11/2005, 22:56
Που να ναι βράδυ κιόλας...και να βρέχει.Γιατί την μέρα παει στο καλό με μια ματιά βλέπεις που είναι η διάβαση και κανονίζεις την πορεία σου.Το βράδυ και με βροχή να πέφτει στην ζελατίνα πας όπου σε φωτίσει ο θεος.

SF
21/11/2005, 23:54
Όταν ασχολιόμουν κι εγώ με πείσμα και ρομαντισμό για τα θέματά μας, σε κάποια φάση (για τις ανάγκες του σωματείου...) πήγα και κατέβασα προδιαγραφές και διαδικασίες διαγράμμισης (κυρίως απο Αμερική).

ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΜΑΓΚΙΑ
(on the fly ανάμειξη 3 τουλάχιστον συστατικών: ειδική μπογιά, ειδική κόλλα, και ανακλαστικά μικροσφαιρίδια(!) από ειδικά εργαλεία-οχήματα φυσικά, και άλλα τέτοια εμπριμέ)

ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Η ΟΡΕΞΗ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ να ασχολούμαι.

Όχι μόνο σε αυτό το θέμα φυσικά. Αλλά σε όλα. Όπου βρω ευκαιρία το γράφω, οπότε πάρτε μια ακόμα:
Η χώρα είναι μια απέραντη, συνεχής και ασταμάτητη παρανομία. Τα πράγματα που διαθέτουν τεχνική αρτιότητα είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Δεν υπάρχει ούτε μισός δρόμος ή μισό πεζοδρόμιο με τεχνική αρτιότητα (και νομιμότητα!)

gcrook
22/11/2005, 01:40
Ασχετο, με το κειμενο του φιλου SF, που καιρο τωρα κανει πως δεν αντιλαμβανεται την παρουσια μου,:smilea: , αλλα γυριζοντας σημερα το βραδυ απο το Δελεαρ ειδα με μεγαλη μου λυπη οτι στο κομματι της Β.Σοφιας, απο την πλατεια Μαβιλη, μεχρι περιπου το υψος του Χιλτον, εχουνε φτιαξει νεα διαγραμιση με φρεσκοτατη λαδομπογια.:mad:
Αυτη τη φορα δε ο Δημ(ι)ος Αθηνων δεν λυπηθηκε τα υλικα, και εριξε διπλη στρωση μπογιας, και μα το Θεο αμα δειτε προσεκτικα την νεα διαγραμμιση φαινεται οτι εχει αποκτησει και ενα υψος...κατι χιλιοστα πιο πανω απο την ασφαλτο.
Επισης το ιδιο εγινε τις προαλλες, στο τελος της Λ. Βουλιαγμενης λιγα μετρα πριν απο το φαναρι της Παραλιακης.
Οσοι εχετε την κακη συνηθεια να κατεβαινετε την γεφυρα μαλλιοκουβαρα, και να πλακωνεστε στα φρενα την τελευταια στιγμη, φροντιστε να ειστε στο οριο για γεμισμα του ρεζερβουαρ, γιατι κατα πασα πιθανιοτητα θα μπειτε φρεναριστοι στην BP απεναντι.
Και ειπαμε να τις σαμποταρουμε αυτες τις βενζινες γαμωτο:mad:
Σκευωρια στανταρ:eek: :lol:

webman
22/11/2005, 05:04
Ρε παιδιά, ρέ παιδια! Κι εμείς τους παρεξηγήσαμε, τις γραμμές τις κάνανε επίτηδες έτσι! Με αυτό τον τρόπο θα μας κάνουν καλύτερους οδηγούς εκπαιδεύοντας μας στην ισορροπία πάνω στην μηχανή ενώ θα ολισθαίνει!
Για να μας έχουν πάντα σε εγρήγορση! Μα δεν το καταλάβατε;! :alien: :dizzy: :wacko: :look: :hypnotize :uplate:

tsoukas77
22/11/2005, 09:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από webman
Για αυτά σου λέω κι εγώ...Άν είναι μέσα, τότε εσύ διερχόμενος από απέναντι πώς θα το βλέπεις, είναι ανακλαστικό, χτυπάει το φώς από εσένα σε αυτό και γυαλίζει, αν είναι χωμένο μέσα πώς θα ανακλάει;;!! :winka:

Μα,εχω την εντυπωση οτι το φως διαχεεται και μπορει να δημιουργησει αντανακλαση.Δεν χρειαζεται να πεφτει κατευθειαν πανω.Κανω λαθος;

Δίκυκλος
22/11/2005, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
Μα,εχω την εντυπωση οτι το φως διαχεεται και μπορει να δημιουργησει αντανακλαση.Δεν χρειαζεται να πεφτει κατευθειαν πανω.Κανω λαθος;

Αυτό συμβαίνει με τις διαγραμμίσεις όταν είναι σωστές. Τα χωνευτά ανακλαστικά που εξέχουν χαρακτηριστικά συνήθως οριοθετούν και κάτι ιδιαιτέρως επικίνδυνο με τον όγκο τους. Ίσως και να προειδοποιούν με το τράνταγμα που προκαλούν κάποιον οδηγό που αποκοιμήθηκε. Στην αμερική που είναι αδύνατο να μη κοιμηθείς σε αυτοκίνητο με συνεχόμενες ευθείες και 65 mph οι άκρες των αυτοκινητοδρόμων είναι περασμένες με γκρέιντερ γι' αυτό το λόγο. Υπάρχουν πάντως και χωνευτά που εξέχουν ελάχιστα (μόνο δυο ματάκια).

SF
22/11/2005, 12:36
Μιας κι ανοίξαμε κουβέντα...

http://international.fhwa.dot.gov/superiormaterials/superiormaterials.pdf

Έχει διάφορα πράγματα, έτσι για να δείτε πως το βλέπουν το θέμα παραέξω...

Ένα από τα άπειρα λινκς...

Δίκυκλος
22/11/2005, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Μιας κι ανοίξαμε κουβέντα...

http://international.fhwa.dot.gov/superiormaterials/superiormaterials.pdf

Έχει διάφορα πράγματα, έτσι για να δείτε πως το βλέπουν το θέμα παραέξω...

Ένα από τα άπειρα λινκς...

Καταπληκτικό...

Απορώ που τις σκέφτηκαν τόσες εναλλακτικές. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά.

Cpt. Haddock
22/11/2005, 14:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Η χώρα είναι μια απέραντη, συνεχής και ασταμάτητη παρανομία. Τα πράγματα που διαθέτουν τεχνική αρτιότητα είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Δεν υπάρχει ούτε μισός δρόμος ή μισό πεζοδρόμιο με τεχνική αρτιότητα (και νομιμότητα!)

(δυστυχώς) έτσι είναι...

:mad:

Alx 84
22/11/2005, 19:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από ela ela

χαχαχαχαχαχα!!!!! θεόοοος!!!

θα συμφωνήσω με τον stefanos. όταν αλλοιωθεί η άφλαστρος, η μπογιά γλυστράει σα διάολος. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιούν την ίδια στο εξωτερικό, αλλά το θέμα είναι ότι εκεί δεν αφήνουν τους δρόμους να καταντήσουν σαν τα δικά μας χάλια.

ΟΥΣΤ!!!! ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΘΕΛΟΥΝ.... ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

stefanos
22/11/2005, 20:42
Λοιπόν θα σας εξηγήσω τον πολύ απλό λόγο που δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε δρόμους με κράτημα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ.

Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που δεν θα λυθεί ποτέ.
Η Αττική Οδός είναι το φωτεινό παράδειγμα οτι υπάρχει και τεχνολογία και τεχνογνωσία για την κατασκευή μια χαρά δρόμων.
Απλά όπως βλέπεται για καμιά 20αριά χιλιόμετρα πληρώνουμε 2.5€

Alx 84
22/11/2005, 23:24
Λοιπόν θα σας εξηγήσω τον πολύ απλό λόγο που δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε δρόμους με κράτημα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ.

Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που δεν θα λυθεί ποτέ.
Η Αττική Οδός είναι το φωτεινό παράδειγμα οτι υπάρχει και τεχνολογία και τεχνογνωσία για την κατασκευή μια χαρά δρόμων.

Εδώ 'εχεις δίκιο. το θέμα είναι ότι θα φτιάξουν και διόδια μέσα στην αθήνα, αλλά στοιχηματίζω ότι οι δρόμοι θα παραμείνουν χάλια. Άν και θα μου έπεφτε βαρύ, θα προτημούσα να έχω παντού διόδια, αλλά να ήταν η κιφισίας όπως η αττική, παρά αυτό το χάλι. :mad: :mad:

Σε λίγο θα αρχίσουν να κάνουν και παρκέ για να γλυστράει καλύτερα!!!!

ktm640lc4
23/11/2005, 08:43
Καλημερα

Την αττικη οδο την εφτιαξαν ελληνες???????

Δεν νομιζω...........αλλα ισως κανω λαθος.

webman
23/11/2005, 11:39

Καλύτερα να πληρώνω 2.5 ευρώ παρά να σκοτωθώ!!! :mad:

SF
23/11/2005, 12:44
Τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ άρτια οδικά έργα στη χώρα είναι ΔΥΟ:

1) Αττική Οδός. Την έφτιαξε κοινοπραξία με Γερμανική ηγεσία, αλλά την εκμεταλλεύεται ο Μπόμπολας. Εξ'ου η αρτιότητα, αλλά και τα μαμημένα διόδια για μοτοσυκλέτες.

2) Γέφυρα Ρίου. Την έφτιαξαν Γάλλοι και τη διαχειρίζονται (για τα επόμενα αρκετά χρόνια) Γάλλοι. Εξ'ού και τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ διόδια για μοτοσυκλέτες.

ktm640lc4
23/11/2005, 13:24
οπως και να εχει ξενοι τα εφτιαξαν δηλαδη. (γιαυτο ειναι καλα.)

αλλα μην περιμενετε κατι καλυτερο για τους δρομους μας.

εχω αρχισει να πιστευω οχι οτι δεν εχουμε λεφτα (δεν εχουμε αλλα λεμε) αλλα οτι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ να τους φτιαχνουμε. ΔΕΝ υπαρχει η τεχνογνωσια για να τα φτιαξουμε.

Και οχι μονο αυτα αλλα γενικα οτιδηποτε αλλο περαν του φραπε.

SF
23/11/2005, 13:29
Η τεχνογνωσία υπάρχει. Κι αν δεν είναι εδώ, τη νοικιάζουμε απ'έξω άμα λάχει. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, απλά θέμα $$$ είναι.

Φτωχό κράτος -> Φτωχές υποδομές. Απλά πράγματα.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να ήμαστε σε καλύτερη κατάσταση (με λιγότερη σπατάλη), αλλά ούτε κι αυτή μπορούμε να ελέγξουμε.

Το στενάχωρο είναι ότι για τόσο σημαντικά πράγματα, εκτός από το $$$ είναι και το θέμα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ... που επίσης δεν υπάρχει. Και δυστυχώς δε νοικιάζεται κιόλας!
:alien:

ktm640lc4
23/11/2005, 13:30
Ο μονος τροπος να φτιαξουμε δρομους ειναι να μας τους φτιαχνουν αλλης χωρας επιστημονες και τεχνικοι.

Επειδη ομως δεν εχουμε λεφτα τα φτιαχνουν ελληνες.

΄΄Αρπαχτη΄΄ βλεπε (φυτρακης- τεγοπουλος)

ktm640lc4
23/11/2005, 13:34
Απλο παραδειγμα.

Μου αναθετουν δρομο 100 χιλιομετρων. Οι προδιαγραφες τις ασφαλτου λενε οτι το παχος πρεπει να ειναι 5 ποντους, π.χ.

Εγω ομως σαν εξυπνος, κοβω 2 ποντους. Υπολογιστε επι το 100 και θα βρειτε τι λεφτα κονομαει ο τυπος. Απλα και σιγουρα.

Και ολα αυτα επειδη δεν υπαρχει κρατος να δει και να ελεγξει.

Φτωχη χωρα φτωχα εργα. Μηδεν κρατος μηδεν υποδομη.

stefanos
23/11/2005, 15:32
Μου θυμίζεται πρωινάδικο.
Θα έρθουν οι Ευρωπαίοι να μας μάθουνε.
Μη ξεραθώ στα γέλια.
Οι ξένοι το μόνο που κάνανε είναι να στήλουν μερικούς τεχνικούς στην καλύτερη περίπτωση για συντονισμό και διοίκηση.
Στην χειρότεροι οι "ξένοι" είναι οι Ελληνες που δίνουν ένα ποσοστό στους ξένους για να μπούν στην Κ/Ξια μιας και προβλεπεται συνήθως απο τις συμβάσεις εμπειρία στα συγκεκριμένα έργα.
Εδώ ρε παίρνουν ξένοι υπεργολαβίες απο ελληνικές εταιρείες και φέρνουν προσωπικό Ελληνες να κάνει τη δουλειά.

Οι δρόμοι είναι έτσι γιατί έτσι προδιαγράφονται απο τις μελέτες.
Είναι πολιτικές αποφάσεις, ανάλογα με το χρήμα που υπάρχει.

Και να φανταστήται οτι οι δρόμοι φαίνονται οπότε αποτελούνε πρώτης τάξης προεκλογικό χαρτί.
Φανταστήται τι γίνεται με τις αποχετεύσεις και τις υπόλοιπες υποδομές που δεν φαίνονται οπότε τελικά δεν κατασκευάζονται γιατί δεν φέρνουν ψήφους.

cityfly
23/11/2005, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
Ο μονος τροπος να φτιαξουμε δρομους ειναι να μας τους φτιαχνουν αλλης χωρας επιστημονες και τεχνικοι.

Επειδη ομως δεν εχουμε λεφτα τα φτιαχνουν ελληνες.

΄΄Αρπαχτη΄΄ βλεπε (φυτρακης- τεγοπουλος)

δεν είναι θέμα να την φτιάχνουν ξένοι
την αττική οδό την έφτιαξαν Έλληνες ΑΛΛΑ με επίβλεψη από Γερμανούς
δηλαδή; Τηρούσαν τις προδιαγραφές:

σε κάποια μέτρηση ανά τετραγωνικό εκατοστό ο δείκτης πρέπει να είναι τουλάχιστον 98% όταν ήταν στο 97% τότε ξήλωμα και πάλι από την αρχή

στους άλλους δρόμους λόγω ελλειπούς επίβλεψης αυτό απλά δε γινόταν (και δε γίνεται)

nemethon
23/11/2005, 18:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από alnotas
Και αν βρέξει λίγο τότε είναι που νιώθεις σαν να πατάς σε....σαντιγύ. :mad:
Αίσχος.

εχει βρέξει και πάνω σε ευθεία διασχίζω διάβαση πεζών,ειμαι με ΣΤΑΘΕΡΟ ξαναεπαναλαμβάνω με ΣΤΑΘΕΡΟ γκάζι και με το που περνάω απο τις πλατιές άσπρές διαγραμμίσεις το μηχανάκι οχι απλά διπλώνει αλλά αρχίζει και χορεύει ζε'ι'μπέκικο,πάλι καλα που δεν τρόμαξα και το έσωσα :confused:

skous
23/11/2005, 23:45
ean afinoume gkazi den einai kalitero?

Alx 84
24/11/2005, 01:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από nemethon
εχει βρέξει και πάνω σε ευθεία διασχίζω διάβαση πεζών,ειμαι με ΣΤΑΘΕΡΟ ξαναεπαναλαμβάνω με ΣΤΑΘΕΡΟ γκάζι και με το που περνάω απο τις πλατιές άσπρές διαγραμμίσεις το μηχανάκι οχι απλά διπλώνει αλλά αρχίζει και χορεύει ζε'ι'μπέκικο,πάλι καλα που δεν τρόμαξα και το έσωσα :confused:

ααααααα... Μα τι αχάριστοι που είσαστε εσείς οι μηχανόβιοι! σας προσφέρουν δωρεάν πίστα για super motard και δε τη θέλετε, σας προσφέρουν δωρεάν μαθήματα ζεϊμπέκικο πάνω στη μοτό σας και μουρμουράτε!!!! ΕΛΕΟΣ!!! που θα πάει αυτή η κατάσταση με εσάς;;:lol:

Πάλι καλά που δεν έπεσες. έχω φάει κι εγώ κάτι ωραίες γλύστρες πάνω σε αυτά τα ριμάδια.

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

και αυτό δε θα αλλάξει ποτέ:sad: :sad:

stefanos
24/11/2005, 09:13
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς περιμένεται να πάμε μπροστά και πώς έχετε τέτοιες απαιτήσεις απο ένα τόσο φτωχό κράτος.
Θα μου πείτε στους προβληματισμούς αυτά.
Παρόλα αυτά μην ξεχνάτε οτι με το ζόρι τη βγάζουμε και οτι και τα λίγα έργα που γίνανε είναι με το χρήμα των κουτόφραγγων.

Δίκυκλος
24/11/2005, 10:00
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς περιμένεται να πάμε μπροστά και πώς έχετε τέτοιες απαιτήσεις απο ένα τόσο φτωχό κράτος.
Θα μου πείτε στους προβληματισμούς αυτά.
Παρόλα αυτά μην ξεχνάτε οτι με το ζόρι τη βγάζουμε και οτι και τα λίγα έργα που γίνανε είναι με το χρήμα των κουτόφραγγων.

Κατά τη γνώμη μου ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο δεν είναι σε καμία περίπτωση τρελή απαίτηση για μια χώρα σαν την Ελλάδα.

ktm640lc4
24/11/2005, 11:53
Καλημερα

Μα αυτο ακριβως λεω, Δεν λεω για τους εργατες φιλε μου, λεω για τους αλλους αυτους που τις φτιαχνουν.

Κατα την γνωμη μου πρωτον δεν ξερουν και δευτερον δεν εχουμε λεφτα σαν κρατος.

Δηλαδη πρεπει να ειναι γερμανος στην μεση για να ειναι ολα καλα?

Αυτο λεω. Δεν μας ειπα αχρηστους, οτι δεν ξερουμε ειπα.

ktm640lc4
24/11/2005, 11:55
Επισης δεν πιστευω να αμφιβαλεις οτι οι υπολοιπες ευρωπαικες χωρες ξερουν καλυτερα απο μας.

Στα παντα. Αλλα στα παντα λεμε.

ktm640lc4
24/11/2005, 11:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Δίκυκλος
Κατά τη γνώμη μου ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο δεν είναι σε καμία περίπτωση τρελή απαίτηση για μια χώρα σαν την Ελλάδα.

Παιδια, ειμαστε πολυ χαλια. Σας το λεω μηπως δεν το εχετε παρει χαμπαρι.

Το δυκτιο που εχουμε και πολυ μας ειναι. Χρωσταμε τα απιστευτα παντου. Ισως και στην μιχαλου που λενε....

Φιλικα :wave2:

Δίκυκλος
24/11/2005, 12:27
Παιδια, ειμαστε πολυ χαλια. Σας το λεω μηπως δεν το εχετε παρει χαμπαρι.

Το δυκτιο που εχουμε και πολυ μας ειναι. Χρωσταμε τα απιστευτα παντου. Ισως και στην μιχαλου που λενε....

Και άλλες χώρες έχουν τα ίδια ή και χειρότερα χάλια και έχουν τουλάχιστον αξιοπρεπές οδικό δίκτυο. Πέρα απ' την διαφάνεια χρειάζεται μια καλύτερη κατανομή χρημάτων και προτεραιοτήτων ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.
Και λέω όχι στη μοιρολατρία, δεν μας είναι καθόλου πολύ αυτο το απαράδεκτο χάλι.

stefanos
24/11/2005, 12:54
Καλημερα

Μα αυτο ακριβως λεω, Δεν λεω για τους εργατες φιλε μου, λεω για τους αλλους αυτους που τις φτιαχνουν.

Κατα την γνωμη μου πρωτον δεν ξερουν και δευτερον δεν εχουμε λεφτα σαν κρατος.

Δηλαδη πρεπει να ειναι γερμανος στην μεση για να ειναι ολα καλα?

Αυτο λεω. Δεν μας ειπα αχρηστους, οτι δεν ξερουμε ειπα.

Επαναλαμβάνω μιας και δυσκολεύεστε να το καταλάβεται.
Στις κατασκευές οι Ελληνες είναι αν οχι οι καλύτεροι απο τους καλύτερους στην Ευρώπη.Και μερικοί Ελληνες είναι απο τους καλύτερους στην Ευρώπη.
Μπορεί να μην ξέρουμε από κρεμαστές γέφυρες αλλά εντάξει η γέφυρα στο Ριο είναι και η αιχμή του δόρατος στην τεχνολογία γεφυρών στον κόσμο δικαιολογημένα δεν ξέρουμε και δεν χρειάζεται να μάθουμε.

Άπλά δεν υπάρχει χρήμα και είναι εντελώς λογικό να μην υπάρχει μιας και δεν παράγουμε τίποτα που να εξάγεται.
Και μέχρι να αλλάξει αυτό οχι καλούς δρόμους δεν θα δούμε αλλά και αυτούς που υπάρχουνε να γίνονται χειρότεροι.

ktm640lc4
24/11/2005, 15:17
Μα την γεφυρα του ριο την εφτιαξαν γαλλοι.

Ελληνες τεχνιτες και Γαλλοι αρχιτεκτονες.

Απλο.

Αλλωστε μην ξεχνατε οτι αυτοι που αποφασιζουν κυκλοφορουν με μερσεντες και οι μερσεντες δεν πεφτουν. Οποτε χεστηκαν.

Τωρα για το οτι οι Ελληνες ειναι καλυτεροι των ξενων επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες.

ela ela
24/11/2005, 15:58
Αυτο σας το λεω πηροφοριακα,οι χωρες τις ευρωπης π.χ σκανδιναβικες δεν εχουν τα αδρανη υλικα που εχει η ελλαδα τα αγοραζουνε(εισαγουνε) οποτε δεν τους παιρνει να κανουνε μαλακιες και σπαταλες.
Στο ελλαδα αν πεις να κανεις δρομο εχεις πλυθωρα αδρανων υλικων (3α),π.χ κοβεις σπας ενα βουνο και να τα μπροστα σου.Η ασφαλτος που πεφτει κανονικα επρεπε να ειναι απο περλιτη(αν δεν κανω λαθος) που και αυτο υπαρχει σε αφθονια στην ελλαδα.
Οσο για την Αττικη οδο που υπερηφανευομαστε ολοι,επειδη γνωρισα καποιον που δουλευε μηχανημα εκει,μου ειπε οτι λογω των ολυμπιακων αγωνων και για να επισπευθει το εργο δεν επεσαν τα σωστα σε ποσοτητα αδρανη υλικα που προβλεποταν,οποτε σε μερικα χρονια παλι ξηλωμα και φτου και απο την αρχη.

stefanos
25/11/2005, 09:43
Μα την γεφυρα του ριο την εφτιαξαν γαλλοι.

Ελληνες τεχνιτες και Γαλλοι αρχιτεκτονες.

Απλο.

Αλλωστε μην ξεχνατε οτι αυτοι που αποφασιζουν κυκλοφορουν με μερσεντες και οι μερσεντες δεν πεφτουν. Οποτε χεστηκαν.

Τωρα για το οτι οι Ελληνες ειναι καλυτεροι των ξενων επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες.

Πάντως αυτοί οι καλύτεροι δεν ήρθαν νά δώσουν καμιά προσφορά για όλα τα μεγάλα Ολύμπιακά έργα και γενικά δεν έχουν πατήσει ποτέ σε διαγωνισμό παρόλο που πεινάνε στη Γερμανία.
Κανονικά αφού είναι καλύτεροι και εμπειρότεροι και ξέρουν έπρεπε να τα έχουν πάρει όλα.

Gaijin
25/11/2005, 09:52
... μηπως, λέω εγώ τώρα, μήπως δε χτυπάνε έργα στην ελλάδα 1ον γιατί ξέρουνε ότι με το κράτος που θα μπλέξουνε και σωστή δουλειά δε θα μπορέσουνε να κάνουνε και μετά θα τ'ακούσουνε κιόλας από το συνάφι ότι χαλάνε την πιάτσα για τους υπόλοιπους? και 2ον ούτως ή άλλως είναι μέσες-άκρες προκαθορισμένο ποιος θα πάρει ποιο έργο? Λέω εγώ τώρα... :smokin:

Όσο για τις γραμμές... μόνη λύση ούτε φρένο ούτε τίποτα, είτε πας από δίπλα είτε συμπλέκτη να ρολάρει απλά γιατί και με σταθερό γκάζι και με κλείσιμο του γκαζιού μπορεί να σπινιάρει.

Α, και μια και το θυμήθηκα... Πολιτισμικό σοκ που έχω φάει στην Αγγλία: Περνάω από μια διασταύρωση και βλέπω πινακίδα στο πεζοδρόμιο που γράφει το εξής... "Η Τάδε κατασκευαστική εταιρία ζητάει ταπεινά συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού για το χρονικό διάστημα που εκτελούσαμε έργα συντήρησης. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τα έργα ολοκληρώθηκαν 2 εβδομάδες πιο γρήγορα από το αναμενόμενο" :eyepop: Ορίστε?! Τι έγινε?! Ποιος ήρθε?! ...ναι, όπως Ελλάδα ένα πράμα :lol:

ktm640lc4
25/11/2005, 10:30
Πάντως αυτοί οι καλύτεροι δεν ήρθαν νά δώσουν καμιά προσφορά για όλα τα μεγάλα Ολύμπιακά έργα και γενικά δεν έχουν πατήσει ποτέ σε διαγωνισμό παρόλο που πεινάνε στη Γερμανία.
Κανονικά αφού είναι καλύτεροι και εμπειρότεροι και ξέρουν έπρεπε να τα έχουν πάρει όλα.

Mην ξεχνας οτι εχουν να κανουν με Ελλαδα. Και το σκεφτονται οι ανθρωποι. Και ειναι πολλα που πρεπει να σκεφτεις οταν μιλας για τετοια εργα.

Στην Γαλλια επισης η γεφυρα που εφτιαξαν και ειναι περιπου ιδια με την δικια μας, περιπου, την εφτιαξαν με λιγοτερα χρηματα απο τον προυπολογισμο και γρηγοροτερα απο οτι ειχαν προβλεψει.

Αυτη ναι, ειναι χωρα. Οσο για τα διοδια αστο καλυτερα.

Νομιζω ο gaijin τα ειπε σωστα. Ειμαστε και θα ειμαστε οι χειροτεροι ολων. Αυτο με στεναχωρει και με θλιβει οσο δεν μπορεις να φανταστεις (και περισσοτερο ακομα). Ειναι αληθεια ομως.

Φιλικα παντα.

stefanos
25/11/2005, 15:36
Mην ξεχνας οτι εχουν να κανουν με Ελλαδα. Και το σκεφτονται οι ανθρωποι. Και ειναι πολλα που πρεπει να σκεφτεις οταν μιλας για τετοια εργα.

Στην Γαλλια επισης η γεφυρα που εφτιαξαν και ειναι περιπου ιδια με την δικια μας, περιπου, την εφτιαξαν με λιγοτερα χρηματα απο τον προυπολογισμο και γρηγοροτερα απο οτι ειχαν προβλεψει.

Αυτη ναι, ειναι χωρα. Οσο για τα διοδια αστο καλυτερα.

Νομιζω ο gaijin τα ειπε σωστα. Ειμαστε και θα ειμαστε οι χειροτεροι ολων. Αυτο με στεναχωρει και με θλιβει οσο δεν μπορεις να φανταστεις (και περισσοτερο ακομα). Ειναι αληθεια ομως.

Φιλικα παντα.

Μα φυσικά αυτό λέω οτι στις κατασκευές είμαστε υπολογίσημη δύμαμη και αυτό ακριβώς σκεύτονται οτι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ τίποτα σε μειοδοτικό διαγωνισμό.
Και να πώ επείσης οτι ελληνικές εταιρείες έχουν πάρει και έργα στο εξωτερικό απέναντι σε Ευρωπαίους και με επιβλέψεις Αμερικανικών εταιρειών και όχι ελλήνων που είναι λαμόγια.

Και τα περι Ελλάδας και κυκλωμάτων ακόμα και αν ισχύουν δεν φαίνεται να εμποδίζουν τους Ευρωπαίους να μας πουλάνε αεροπλάνα τρένα αυτοκίνητα, μέσα απο τις ίδιες συμβάσεις κατά βάση, τους ενοχλεί μόνο στις κατασκευές που απλά δεν τα καταφέρνουνε.

Τώρα να συγκρίνουμε έργο στη Γαλλία και την Ελλάδα είναι μάλλον ατυχές γιατί απλά εμείς πληρωνόμαστε μισά απο τους Γάλλους και κάνουμε έργα με ανάλογα μικρότερο κόστος, οπότε ο προυπολογισμός τους θα ήταν σίγουρα διπλάσιος απο τον δικό μας.Οσο για το λιγότερα απο τον προυπολογισμό σημαίνει απλά οτι δεν έκαναν τις προυπολογιζόμενες εργασίες άρα η μελέτη τους ήταν λάθος.

webman
25/11/2005, 19:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gaijin

Α, και μια και το θυμήθηκα... Πολιτισμικό σοκ που έχω φάει στην Αγγλία: Περνάω από μια διασταύρωση και βλέπω πινακίδα στο πεζοδρόμιο που γράφει το εξής... "Η Τάδε κατασκευαστική εταιρία ζητάει ταπεινά συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού για το χρονικό διάστημα που εκτελούσαμε έργα συντήρησης. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τα έργα ολοκληρώθηκαν 2 εβδομάδες πιο γρήγορα από το αναμενόμενο" :eyepop: Ορίστε?! Τι έγινε?! Ποιος ήρθε?! ...ναι, όπως Ελλάδα ένα πράμα :lol:

Θα βγεί κανείς να πεί κανένα συγνώμη για σπίτια που πλημμύρισαν στον Κιφησό; θα πεί κανείς συγνώμη για αυτούς που έχουν χάσει τη ζωή τους από μαλακίες και αφελίες των κατασκευαστικών εταιριών σε δρόμους; Θα μου ζητήσει κανείς συγνώμη άμα πέσω στη διάβαση πεζών επειδή γίνεται πατινάζ εκεί από το μαλακία υλικό που έχουν βάλει;

Μα τί λέω τωρα... Τί λέμε!!:a31: :a31: :a31: :a31:

stefanos
25/11/2005, 20:09
Παλικάρι μου δεν νομίζω να αρκείται κανείς στο συγνώμη ειδικά αν πάθει ατύχημα.
Και αν για λόγους δημοσίων σχέσεων ικανοποιείσαι απο μια συγνώμη για την ενόχληση εγώ το λέω δούλεμα.
Γιατί πρέπει δηλαδή η εταιρεία να ζητήσει συγνώμη απο αυτόν που την προσέλαβε (εσένα) για να κάνει μια αναγκαία κατά τη γνώμη σου εργασία? (συντήρηση του δρόμου σου).

Απο εκεί και ύστερα βέβαια πρέπει κάποιος να ζητήσει συγνώμη,
επειδή δεν γκρέμισε τα παράνομα απο τα ρέματα, και γενικά τα παράνομα που χτίστηκαν χωρίς καμιά μελέτη και θα πέσουν στον πρώτο σεισμό παρασέρνοντας τον κόσμο στο θάνατο, και επέτρεψαν την δόμηση σε περιοχές χωρίς αποχέτευση, δίπλα σε ποτάμια, και πάνω στο κύμα (μπορεί να έρθει και κανα τσουνάμι).

Πάντως να είσαι σίγουρός οτι αν πατήσεις σε γραμμή και γλυστρίσεις δεν θα σου ζητήσει κανένας συγνώμη μιας και η γραμμή είναι ελεγμένη και εγκεκριμένη.
Και στις περισσότερες περιπτώσεις κατασκευασμένη απο το ΥΠΕΧΩΔΕ στις οδούς της αρμοδιότητας του και όχι απο κανένα εργολάβο κλέφτη και ανίκανο.

Πάντως για δρόμους μην ελπίζεται γιατί τα βουνά μας είναι απο ασβεστόλιθο που δεν κάνει για την δουλειά τρίβεται.

webman
26/11/2005, 12:42
Τα λές πολύ σωστά stefanos.

Η συγνώμη που προείπα δεν εννοώ τη συγνώμη για να νοιώσω καλύτερα εγώ ή οι οικογένειες κάποιου θύματος, είναι μία συγνώμη η οποία δεν θα ξαναεπιτρέψει να ξανασυμβεί, αλλά πού! Εξού και τα emoticons που είχα βάλει!

Δυστυχώς είναι όπως τα λές και δεν θα αλλάξει τίποτα!

Alx 84
27/11/2005, 01:10

Πάντως για δρόμους μην ελπίζεται γιατί τα βουνά μας είναι απο ασβεστόλιθο που δεν κάνει για την δουλειά τρίβεται.

Εδώ έχεις δίκιο. Δε συμφαίρει την Ελλάδα να κάνει εισαγωγή απο έξω, μπορεί όμως αφού ξέρει ότι τα υλικά δεν είναι κατάλληλα, να στρώνει καινούρια άσφαλτο συχνότερα...

Τι λεω τώρα....