View Full Version : Dr800 σκραμπλερατο
Το big του μπιγκουλα με κοιταει μισολυμενο και λυπημενο, το καημενο. Τετοια χωματερη μοτερουκλα ειναι κριμα να παραμενει αναξιοποιητη. Οι πνακιδες κατατεθησαν προ αμνημονευτων ετων και εκτοτε περιμενει να ερθω στα συγκαλα μου.
Ανοιγω λοιπον το θρεντ αυτο ως καταθεση δεσμευσης στο μοτο.γρ να τελειωσω αυτο που δεν αρχισα.
Ο δοτης ειναι αυτος:
378435
και ο στοχος κατι τετοιο:
378436
Το yamaha στο τεποζιτο ξεγελαει και το μπατζετ θα ειναι το μικροτερο δυνατο.
Αντε να δουμε....
Παρεπιτοντως αν καποιος αναγνωριζει τι τεποζιτο ειναι, μου λεει, υποπτευομαι κατι σαν sr?
καλη αρχη Dr!!!!
λατρεια ο μπιγκουλας!!
αυτο το σκραμπλερ πρπει να εχει σαν βαση το dr650 μαλλον.
ενα αλλο με βαση τον μπιγκουλα ειναι αυτο
378437
αυτοι οι βλαμενοι οι φριτσιδες!! https://dmark-ideenschmiede.jimdo.com/projekte/
Παρεπιτοντως αν καποιος αναγνωριζει τι τεποζιτο ειναι, μου λεει, υποπτευομαι κατι σαν sr?
Νομίζω είναι από τα πρώτα RD της δεκαετίας του 70 που είχαν το μακάμβριο παρατσούκλι coffin tank
doctoras
07/02/2017, 18:50
Δε το λυπάσαι να το κόψεις? Σε τετοιες μακροχρόνιες σχεσεις θελει σκεψη μηπως και του δωσεις μια ευκαιρία με ενα καλο ρεστορεισον.
Και για την καψα της μοντας βρισκονται με λιγη τυχη αρκετα παρατημενα και αρκετοί δοτες ως βαση για αυτο που θελεις να κανεις
Ισως εχεις δικιο....το προ-96 650 ειχε ιδιο πλαισιο-ψαλιδι με τα 750-800.
Αυτο που εχω υποψιν να κανω δεν ειναι αυστηρως σκραμπλερ μιας και θα διατηρησω τον 21 τροχο μπροστα.
Για τεπόζιτο στρογγυλό φανάρι σέλα κι ότι άλλο, φόρα ρούχα εργασίας και πήγαινε Καμπακλή Καισαριανή.
Δε το λυπάσαι να το κόψεις? Σε τετοιες μακροχρόνιες σχεσεις θελει σκεψη μηπως και του δωσεις μια ευκαιρία με ενα καλο ρεστορεισον.
Και για την καψα της μοντας βρισκονται με λιγη τυχη αρκετα παρατημενα και αρκετοί δοτες ως βαση για αυτο που θελεις να κανεις
Αφ ενος δε το λυπαμαι, αφ ετερου εχω και πλαισιο απο 750 με τα χαρτια του, οποτε επιλογες υπαρχουν. Το σιγουρο ειναι πως στην μαμα μορφη δε με ενδιαφερει πλεον. Οσο για το κοψιμο που λες, δεν τρεχει τιποτε, ενδεχομενως να μην χρειαστει καν κοψιμο γιατι στο 800 υπαρχει δευτερευον υποπλαισιο βιδωτο και αφαιρουμενο.
Δεν ειναι το δικο μου, αλλα ειναι αυτο:
378442
Αν κοψω λιγο την ουρα θα μπορει να ξανακολληθει μελλοντικα...
Για τεπόζιτο στρογγυλό φανάρι σέλα κι ότι άλλο, φόρα ρούχα εργασίας και πήγαινε Καμπακλή Καισαριανή.
Ωωωω μερσι....!!!!
devil's animal
07/02/2017, 19:16
ωραιο project ρε συ!!
:beer::beer:
Αλαφρωσε το και καμια 50αρια κιλα για να παιρνει και τα ποδια του και θα εισαι μεγκλα...:smokin:
ωραιο project ρε συ!!
:beer::beer:
Αλαφρωσε το και καμια 50αρια κιλα για να παιρνει και τα ποδια του και θα εισαι μεγκλα...:smokin:
Βγαινει καπου 160 αδειο με γδυσιμο αν θυμαμαι καλα. Αν το αποτελεσμα πετυχει μπορει να επενδυσω σε μηχανικα μικουνι ΤΜ αλλα θα αργησει αυτο λιγο.
Ισως να ταιριαζουν και fcr απο xt. Εκει ειναι το γκαζι.
Ωωωω μερσι....!!!!
Έχεις πμ.
ΥΓ Για το ελάφρωμα εννοείται και κανά δόντι μικρότερο γρανάζι μπρος θα κάνεις πλάκα στα xr 650 ...
χαχαχαχαχα
stefanos
07/02/2017, 19:27
Ωραίο, αφαιρείς το υποπλαίσιο φτιάχνεις ένα ίσιο και πιο ψηλά ,κόβεις και λίγο τις διαδρομές στις αναρτήσεις,
ανάλογη εξάτμιση ,αν βρεις και κάνα vintage mx τιμονάκι νίκελ με ανάλογες magura μανετούλες κλπ είσαι έτοιμος.
Ωραίο, αφαιρείς το υποπλαίσιο φτιάχνεις ένα ίσιο και πιο ψηλά ,κόβεις και λίγο τις διαδρομές στις αναρτήσεις,
ανάλογη εξάτμιση ,αν βρεις και κάνα vintage mx τιμονάκι νίκελ με ανάλογες magura μανετούλες κλπ είσαι έτοιμος.
Διαδρομες δε θα κοψω, η χρηση θα ειναι εντουρο με 21 μπροστα. Το αλλο που λες για το υποπλαισιο πιο ψηλα δε το πολυκαταλαβα. Για ποιο λογο;
devil's animal
07/02/2017, 19:34
Βγαινει καπου 160 αδειο με γδυσιμο αν θυμαμαι καλα. Αν το αποτελεσμα πετυχει μπορει να επενδυσω σε μηχανικα μικουνι ΤΜ αλλα θα αργησει αυτο λιγο.
Ισως να ταιριαζουν και fcr απο xt. Εκει ειναι το γκαζι.
:a013:
ε, φανταζομαι και στην εξατμιση θα κρυβονται αλογα...ειδικα αν αναπνευσουν τα 800cc απο λαιμους...:a8:
devil's animal
07/02/2017, 19:36
Έχεις πμ.
ΥΓ Για το ελάφρωμα εννοείται και κανά δόντι μικρότερο γρανάζι μπρος θα κάνεις πλάκα στα xr 650 ...
χαχαχαχαχα
στα xr650 μπορει...στα ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ xr650, με τιποτα!!:a43:
sapila racing
07/02/2017, 19:37
Καλή αρχή και συνέχεια σου εύχομαι. :beer:
Μπορεί να γίνει πολύ καλό!
Για το τεπόζιτο στην φωτό θα συμφωνήσω με τον nik69, πρέπει να είναι από RD400 1976.
Τα 800ρια σε σουπερ mono βγαζαν καμια 90ρια τροχο υπερκυβισμενα με στοκ στροφαλο.
Αλλα ενταξει ειπαμε, καρμπ, εξατμιση και τελος. Ο στοχος δεν ειναι να γινει πυραυλος, αλλα κατι ομορφο, ελαφρυτερο, λειτουργικο και αξιοπιστο.
Διαδρομες δε θα κοψω, η χρηση θα ειναι εντουρο με 21 μπροστα. Το αλλο που λες για το υποπλαισιο πιο ψηλα δε το πολυκαταλαβα. Για ποιο λογο;
Ρε συ με μπέρδεψες τι εντούρο ,νόμισα ότι θα πας σε σκράμπλερ-μπόμπερ φάση κάπως και θα σου λεγα και γω για λίγο χαμήλωμα πίσω.
Μπας και θες να ξεφορτωθείς τα πολλά πολλά κουστούμια πλαστικά και μουσούδα-ράμφος και να στήσεις με ένα στρογγυλό φανάρι κάτι σαν μεγάλο ΧΤ 550 με ψηλό φτερό μπρος ?
Θα χει πλάκα και έτσι ,για βάλε καμμιά φωτό τι σκέφτεσαι.
Καλή αρχή και συνέχεια σου εύχομαι. :beer:
Μπορεί να γίνει πολύ καλό!
Για το τεπόζιτο στην φωτό θα συμφωνήσω με τον nik69, πρέπει να είναι από RD400 1976.
Θα σας χρειαστω σιγουρα στην πορεια....
Ρε συ με μπέρδεψες τι εντούρο ,νόμισα ότι θα πας σε σκράμπλερ-μπόμπερ φάση κάπως και θα σου λεγα και γω για λίγο χαμήλωμα πίσω.
Μπας και θες να ξεφορτωθείς τα πολλά πολλά κουστούμια πλαστικά και μουσούδα-ράμφος και να στήσεις με ένα στρογγυλό φανάρι κάτι σαν μεγάλο ΧΤ 550 με ψηλό φτερό μπρος ?
Θα χει πλάκα και έτσι ,για βάλε καμμιά φωτό τι σκέφτεσαι.
Ναι....το 'σκραμπλερ' αποπροσανατολιζει. Ειδες την φωτο στο πρωτο ποστ;
Ναι....το 'σκραμπλερ' αποπροσανατολιζει. Ειδες την φωτο στο πρωτο ποστ;
Ναι βρε γι αυτό μπερδεύτηκα δεν είναι εντούρο εκείνο.ΟΚ αυτό γουστάρεις ναι είναι όμορφο μέσα είμαι χαχα.
Βρες τρόπο κάπως να κρύψεις το ψυγείο λαδιού να μην εξέχει να δείχνει το σύνολο λιτό κομψό .
Lioulios
07/02/2017, 22:39
Παει και αυτος ....
Ιωση θα ναι
stefanos
07/02/2017, 23:53
Αν του βάλεις παρόμοια σέλα με την φωτογραφία θα κατέβει πολύ και θα θες καινούργια γόνατα μετά από κάθε βόλτα.
Ωραίο Project. Καλή συνέχεια. Περιμένουμε...
Το ντεπόζιτο είναι από XS 400
378453
labrosDR800
08/02/2017, 07:49
Καλημέρα,
μήπως σου κάνει αυτή
http://www.pinterest.com/stevepavelt/suzuki-dr-tracker/
ή αυτή
http://thebikeshed.cc/2015/01/26/perfect-ride-big-draker/
.. άντε με το καλό, γιατί κ εγώ βράζω στο ζουμί μου τι θέλω να κάνω.
Βαζω μερικες ακομα φωτο για εμπνευση
378454
378455
378456
Αυτο το τελευταιο χοντα ειναι απιθανο.
amyroukai
08/02/2017, 08:04
γενικά το πρότζεκτ αυτό είναι υπέροχο.
με το καλό :)
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138488&p=2563431&viewfull=1#post2563431
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138488&p=2563431&viewfull=1#post2563431
και άλλη μία (αμφιλεγόμενη; ) ιδέα http://racingcafe.blogspot.gr/2013/06/suzuki-dr-800-dr-big-tracker-by-red-max.html
Καλη βαση ειναι
με αξιολογα περιφεριακα...
Με χαμηλο κοστος μπορεις να φτιαξεις κατι αξιολογο.
sapila racing
08/02/2017, 11:05
Ωραίο Project. Καλή συνέχεια. Περιμένουμε...
Το ντεπόζιτο είναι από XS 400
378453
Σωστός!!
Παει και αυτος ....
Ιωση θα ναι
αυτό ακριβώς σκέφτηκα :beer:
Οποιαδήποτε παρέμβαση πλην της αναβάθμισης του κινητήρα στο κόσμημα, θεωρείται από μέρους μου ασέλγεια.
Ίσως επειδή το είχε φίλος μεγαλύτερος και το καβαλούσα στην τρυφερή ηλικία των 16-17. Από αυτό το μηχανάκι έχω τις ομορφότερες αναμνήσεις και ως εκ τούτου κατέχει υψηλή θέση στα όνειρά μου. Μακάρι να είχα χρήμα και χρόνο να έπαιρνα ένα μαμά να του έσιαχνα λίγο το μοτέρ και να γυρνούσα αλήτικα σαν άλλοτε. Θα το ήθελα στο γκαράζ μου δίπλα στο μικρό του αδερφάκι το 650
Θα ασελγησω....
378466
Έτσι!
labrosDR800
08/02/2017, 11:24
Ασέλγα, .... ετσι κι' αλλιώς είναι ενήλικο :lol: :a014::a014:
... το συγκεκριμένο που έβαλες δεν έχει μη αναστρέψιμες αλλαγές σε σκελετό, και μάλλον μπορεί να κρατηθεί χαμηλά το budget
Το αλλο που λες για το υποπλαισιο πιο ψηλα δε το πολυκαταλαβα. Για ποιο λογο;
Για να κοντραρει ο κωλος σου οταν τρως την κλωτσια απο τον πισω τροχο περνώντας πανω απο κορμους δεντρων...;)
Υ.Γ.
Ντοκτορ, ξερεις καλα οτι scrambler σημαίνει ΚΑΙ ξεκαβαλημα/σπρωξιμο/τραβηγμα κ.λ.π.
Δεν του βαζεις 19αρη μπροστα και χαμηλη καρατιμόνα να ξηγιεσαι flat-track μπροστα στις γριες που φευγουν απο την λαϊκη με τις τσαντες..???
ATTACH=CONFIG]378456[/ATTACH]
Αυτο το τελευταιο χοντα ειναι απιθανο.
Για την καφετερια, σιγουρα...
Κουταλατο πισινο, τακουνατο μπροστινο και ανοιχτο χαρτινο φιλτρο...
Θα μας καψει ο θεός, ρεεεεε...!!!
Για την καφετερια, σιγουρα...
Κουταλατο πισινο, τακουνατο μπροστινο και ανοιχτο χαρτινο φιλτρο...
Θα μας καψει ο θεός, ρεεεεε...!!!Ναι τώρα εσύ κάθεσαι και κάνεις ανάλυση χρήσης σχετικά με αυτά που βλέπεις ότι φοράει το μηχανάκι. Μάταια. Τα βανδαλίζουν έτσι τα μηχανάκια ίσα για να ευχαριστιέται το μάτι Αντουάν. Χρηστικότητα καμία αλλά και χρήση μέχρι καφετέρια και πίσω. Δεν ξέρω τι σκοπούς έχει ο Μπίγκουλας αλλά όλα τα καστομαρισμένα μηχανάκια τα βλέπω καλογιαλισμένα όταν η μέρα και η ηλιοφάνεια το επιτρέπουν. Άντε και σε καμιά μάζωξη με παράξενους. Στο βουνό όταν ανέβαινα δεν είχα δει ποτέ κανένα τέτοιο.
Στο βουνό όταν ανέβαινα δεν είχα δει ποτέ κανένα τέτοιο.
Λογικό αφου ειχες μυαλο μονο για την αρκούδα....:cry:
μπιγκουλα τουρμπινα παιρνουν αυτα? :D :lol:
Δεν του βαζεις 19αρη μπροστα και χαμηλη καρατιμόνα να ξηγιεσαι flat-track μπροστα στις γριες που φευγουν απο την λαϊκη με τις τσαντες..???
Eτσι, ετσι, να εκδηλωνώσαστε σιγά-σιγά όλοι οι κρυφοκάγκουρες!!!!!!!!!!!! :bawl::bawl:
Δεινόσαυρος
08/02/2017, 16:47
Πώ, φοβερό πρότζεκτ, καλή αρχή++!!
Βαζω μερικες ακομα φωτο για εμπνευση...
378454
378456
Μου αρέσει το πρώτο. Αλλα και το Χόνδα, άλλο πράγμα.
Θα κρατάω σημειώσεις.
μπιγκουλα τουρμπινα παιρνουν αυτα? :D :lol:
Παει πολυ και συμπιεστης και τουρμπινα....
Βρεθηκε τεποζιτο απο xs400 μπλεδακι μουρλια με την βοηθεια του buckley, Παναγιωτη εισαι θεος.
Το μηχανακι λυθηκε, το μοτερ κατεβηκε και πηραμε σκελετο στο χερι.
Πως λεν το powdercoating ελληνιστι, οεο;
Βρεθηκε τεποζιτο απο xs400 μπλεδακι μουρλια με την βοηθεια του buckley, Παναγιωτη εισαι θεος.
Το μηχανακι λυθηκε, το μοτερ κατεβηκε και πηραμε σκελετο στο χερι.
Πως λεν το powdercoating ελληνιστι, οεο;
Υαλοβολή-ηλεκτροστατική θες ?
Υαλοβολή-ηλεκτροστατική θες ?
Μακαρι να ξερα. Στο αμερικα το λενε powder coating και ειναι και καλα το καλλιτεροτερο και πιο ανθεκτικο και δε χαλαει.
Μακαρι να ξερα. Στο αμερικα το λενε powder coating και ειναι και καλα το καλλιτεροτερο και πιο ανθεκτικο και δε χαλαει.
Τώρα, πως το λένε στο ελλαντα...
Παιζει να είναι η ανοδιακή ηλεκτροστατικη ή κάπως ή μλκιες λέω. ..
.
Πάντως, σε πρόσφατη κουβέντα σχετικά με περίεργες βαφές σκελετού, είχα ακούσει για την βαφοτεχνικη στο Περιστέρι
panos_zip
12/02/2017, 20:16
Ηλεκτροστατική είναι αυτο που ψάχνεις
αμα τα γιουτιουμπαρεις και τα δυο θα δεις οτι ειναι το ιδιο πραγμα
Της οποίας βέβαια πρέπει να προηγηθεί η αμμοβολή (ή υαλοβολή) για να καθαρισει ο σκελετός απο παλια χρωματα, τυχόν σάπια κλπ κλπ.
Δεν χρειάζεται να πας σε κάτι πιο ψαγμένο (αν υπάρχει) η ηλεκτροστατική δίνει πάρα πολύ καλή αντοχή και είναι και αρκετά φθηνή ειδικά σε απλά χρώματα. Μην πας τον σκελετό σε ζαντά, αυτοι χρεώνουν οτι να ναι.
Μιλε γκρασιας κομπανιερος :)
sapila racing
13/02/2017, 09:11
Πριν στείλεις οτιδήποτε για ηλεκτροστατική, φρόντισε να έχεις μονώσει οτιδήποτε δεν πρέπει να βαφτεί.
Τρύπες, σπειρώματα, κλπ να ειναι ολα καλά μονωμένα. Οτι βαφτεί κατα λάθος μετά θέλει καθαρισμα και δεν βγαίνει εύκολα.
Πριν στείλεις οτιδήποτε για ηλεκτροστατική, φρόντισε να έχεις μονώσει οτιδήποτε δεν πρέπει να βαφτεί.
Τρύπες, σπειρώματα, κλπ να ειναι ολα καλά μονωμένα. Οτι βαφτεί κατα λάθος μετά θέλει καθαρισμα και δεν βγαίνει εύκολα.
Ναι, το εχω υποψιν. Φανταζωμαι το πλακιδιο με τον αριθμο πλαισιου θα το φροντισουν αυτοι, αλλα θα ρωτησω πρωτα ετσι κι αλλιως.
lykourgi
13/02/2017, 18:17
Ναι, το εχω υποψιν. Φανταζωμαι το πλακιδιο με τον αριθμο πλαισιου θα το φροντισουν αυτοι, αλλα θα ρωτησω πρωτα ετσι κι αλλιως.
Αν είναι το κλασσικό (πριτσινωμένο) καλύτερα να το αφαιρέσεις και να το τοποθετήσεις ξανά εσύ. Μην βασίζεσαι.
Μπορεί να το βάψουν έως και να το χάσουν.
dlabrakis
01/03/2017, 19:59
Ωραιο προτζεκτ,αποψη μου και μενα μικροτερη διαμετρο τροχου εμπρος,αλλα αν θες χαμηλο μπατζετ...αφηνεις τον ιδιο..προχωρα και δωσε φωτο στο λαο που πειναει....:beer:
tifoso4ever
20/03/2017, 20:17
:beer: :a014: :a014: :a014:
up
κανα νεοτερο απο το θεμα εχουμε? :eek:
giannis113
15/02/2019, 13:14
Πιο πίσω έχει λινκ με το πρότζεκτ.
Επειδή και γω το ψήνω από Οκτώβριο και μετά.
Όσοι ενδιαφέρονται. Μια πολύ καλή λύση και φθηνή αφού λόγο ζήτησης έχει στο ebay από 60€ σε διάφορα χρώματα τεποζιτο από honda cg125. Ωραίο κοψιμο άλλα σχετικά μικρό. 9 λίτρα.
Επίσης οι περισσότερες σέλες (scrambler) είναι κοντές. Δηλαδή σε κάθετο άξονα με τον πίσω πυρο του τροχού σταματάνε περί τα δέκα δεκαπέντε εκατοστά πριν. Εμένα μου μοιάζει σαν κολοβό και σίγουρα για ένα μόνο άτομο. Με λίγα ευρα παραπάνω υπάρχουν μεγαλύτερες σε μήκος. Η καλύτερη λύση για το υποπλαίσιο μου φάνηκε το κόψε ραψε του ίδιου. Στην ουσία γίνεται ίσιο χωρίς να είναι ένα ξένο κομμάτι σίδερο. Αυτά από μένα. Για όσους ψάχνονται.