Σύνδεση

View Full Version : Africa η το άλλο?????

Σελίδες : [1] 2

xarisiero
18/02/2017, 18:34
Αδέρφια καλησπέρα....
Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε τι οδηγάω, όσοι δεν με γνωρίζετε έχω ένα Αφρικανακι το παλιό το xrv αυτό ντε το τρου αντβε :winka:
Στην αρχή ήμουν διστακτικος λόγω παλαιοτητας παρα την ανακατασκευή της μοτοσυκλέτας που εντέλει αποδείχθηκε άψογη.Οσο περνά ο καιρός έχει έρθει πλέον και μια περίεργη έλξη με τη μηχανή, με έχει κερδίσει ρε παιδί μου το γουστάρω να το βλέπω και να το οδηγάω, το αποθεώνω σε όλα τα τερεν με εξαίρεση την εθνική και τις στιγμές που θέλω να κινηθώ και να ταξιδεψω λίγο γρηγορότερα, εκεί τα καντήλια μέσα από το κράνος πάνε και έρχονται...Επίσης γουστάρω τρελά το καστομαρισμα του και τα πράγματα που έχω βελτιώσει πάνω στη μοτοσυκλέτα για να κάνω τα ταξίδια μου και τις βόλτες μου με μεγαλύτερη άνεση...

Και εδώ τώρα έρχεται ο προβληματισμός...
Η μόνη μοτοσυκλέτα που με παίρνει να πάρω και μου αρέσει επίσης είναι το BMW 1150gs ξέρω ότι θα μου προσφέρει άνεση στο ταξίδι και στο θέμα της ταχύτητας και στη γυναίκα μιας και καβαλάμε παρέα κατά βαση, θα φορτωνεται και θα αποδίδει καλύτερα...ενας ακόμη λόγος είναι ότι έχουμε στο μυαλό μας κάποια μεγαλύτερα ταξίδια από ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα(οχι δεν πάω nordcap) που θα χρειαστούν αρκετή εθνική οδό....
Και??? Τι κάνουμε τώρα???
Η καρδιά λέει να κρατήσω το Αφρικα και να κάτσω στ αυγά μου...
Η γυναίκα λέει να πάρω το 1150.....

Τι να κάνω γιατρέ μου?? :confused:

378882

378883

MG
18/02/2017, 18:51
Αν σε απασχολεί πλέον το ταξίδι και η άνεση πήγαινε στο 1150. Η αφρικανα είναι απίστευτη.... Όταν τη βάλεις αγγελία πες μου και την παίρνω εγώ.

Billymuse
18/02/2017, 19:01
Λελουδι γιατί οχι κάποιο f800gs?

DAYMAN
18/02/2017, 19:03
νομιζω οτι φανταζομαι ποιο 1150 ετοιμαζεσαι να παρεις. Ομως και το Africa να κρατησεις στο πολυ ομορφο επιπεδο που το εχεις φερει δεν θα πει οχι στα μακρινα.

xarisiero
18/02/2017, 19:07
Λελουδι γιατί οχι κάποιο f800gs?

Δεν με φτάνουν τα λ7 καρντια μου...

xarisiero
18/02/2017, 19:08
νομιζω οτι φανταζομαι ποιο 1150 ετοιμαζεσαι να παρεις. Ομως και το Africa να κρατησεις στο πολυ ομορφο επιπεδο που το εχεις φερει δεν θα πει οχι στα μακρινα.

Βρε όχι δε λέει έτσι και αλλιώς έχω κάνει αρκετά με το Αφρικα... Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω??? Πουλάει κανένας δικός μας??

NIKOS.
18/02/2017, 19:20
κάποια στιγμή θα κληθείς να δώσεις εξηγήσεις στην καρδιά σου!!!
εγώ πρωσοπικα θα επέλεγα τον δρομο της καρδιας και ας μην ειναι τόσο άνετος θα το έφτιαχνε το χαμόγελο μου!!!

karellen
18/02/2017, 19:56
Σύμπτωση.
Ένας φίλος μου Καλαμάτα έχει την άφρικα χρόνια τώρα και πριν μια 4ετία πήρε και ένα 1150! Τελικά δεν κατάφερε να δώσει την πρώτη (του έδιναν ξεφτίλα ποσά) και κράτησε και τις 2.
Απ' ότι μου λέει η μπέμπα κάνει καλύτερο ταξίδι αλλά είναι βαριά.

BLiTzER
18/02/2017, 20:11
Δεν ξέρω κανένα από τα 2 μηχανάκια, αλλά θα σε συμβούλευα, αν δεν είναι πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ αναβάθμιση, σε όλους τους τομείς, να μείνεις με το μηχανάκι σου.

YianPep
18/02/2017, 20:34
Κρατα την λεω κι εγω Χάρη,με τη δουλεια που εχεις ριξει ειναι τουμπανο!

Αν μιλαμε για ενα-δυο ταξιδια το χρονο στα οποια θα κανεις καποια απ τα συνολικα χλμ πιο ανετα,δε νομιζω οτι ειναι λογος για τη μεταβαση στο 1150.

xristos9611
18/02/2017, 21:28
Φιλε μου αν πραγματικα τη γουστάρεις κρατα την,γιατι αργοτερα θα το μετανιώσεις.Ετσι την πατησα καποτε κι εγω κι εδωσα την καψουρα μου,(ένα κοκκινο aprilia tuono gen 1),γιατι γκρινιαζε η γυναικα μου,κι από τοτε βαραω το κεφαλι μου.Στο κατω κατω μια χαρα ταξιδακι κανει η africana σου.Που από ότι βλεπω την εχεις και πολύ προσεγμενη.:beer:

Eversman
18/02/2017, 21:40
Θα αλλαξοπιστησεις βρε συναφρικανε? Κρίμα και είσαι και καααααλό παιδί:D

Πάρε το 1150. Γι' αυτό που θες να κάνεις, είναι η απόλυτη επιλογή. Τα ίδια έλεγε και ο Κορντιξ και έχει ερωτευτεί σφόδρα το δικό του 1150! Δεν χορταινει να κάνει χιλιόμετρα. Προχωρά το, τώρα που μπορείς.

est
18/02/2017, 21:49
Κακά τα ψέμματα.. το 1150 είναι πιο ολοκληρωμένο μηχανάκι. Η λογική λέει προχώρα.
Αλλά ρε φίλε, μια φωτογραφία έβαλες από την Αφρικάνα σου και την καψουρεύτηκα κι εγώ!!
Δύσκολο το βήμα.
Αν το κάνεις όμως δεν θα απογοητευτείς.

ggs
18/02/2017, 22:12
Για ταξίδια φορτωμένα, δικαβαλα και μακρινά που κάνεις, το gs είναι πιο κατάλληλο. Καλύτερη Ροπή, πιο άνετο στην εθνική, πιο άνετο για συνεπιβάτη κλπ κλπ.
Επίσης, και στο χώμα δεν θα πει όχι.
Το αφρικα, για εμένα, είναι πιο όμορφο αλλά έχει αρκετούς περιορισμούς.

Ο Κώστας (kordix) έκανε αυτή την μετάβαση για τους ίδιους λόγους και νομίζω ότι δεν το έχει μετανοιώσει.

bmwr1100gs
18/02/2017, 23:18
Καλησπέρα,

Εγώ θα έβαζα και το 1100 gs στο κάδρο.

Πιο φθηνό σε σχέση με το 1150.
Πιο αξιόπιστο, ειδικά στα τελευταία μοντέλα 1998 - 1999 (απλό ABS, συμπλέκτη με ντίζα και όχι υδραυλικό)
Υπάρχουν και κάτι μικρά φτεράκια για μπροστά ωστε να να βγάλεις το μεγάλο και άσχημο που έχει...
Φθηνά ανταλλακτικά ειδικά από ebay

Μια 6η του λείπει μόνο

pektis
19/02/2017, 08:59
Χαρη κανε οτι λεει η καρδια σου...!
Μπορει να παρεις το bmw και να σου αρεσει (βλεπε kordix) ή μπορει και να το μετανιωσεις...!
Κανε οτι αισθανεσαι καλυτερα:)

TROOPER
19/02/2017, 10:02
Κρατα το! Αν το δωσεις θα το μετανιωσεις!

sapila racing
19/02/2017, 10:28
Απο τα πιο όμορφα Africa που έχω δεί!
Κρίμα να το δώσεις, αλλά αν είσαι σίγουρος οτι δεν σου κάνει πια προχώρα.
Παρε πρώτα μια μεγαλη βόλτα ενα BMW πρώτα όμως για να ξέρεις τι κάνεις.

bocaros
19/02/2017, 10:52
δικάβαλος και φορτωμένος για πιο μεγάλα ταξίδια πόσο νομίζεις ότι θα είναι η διαφορά στην ταχύτητα? Πας 120-130 με την αφρικάνα με καλή κατανάλωση .
πιο πολύ θα σου λείπει η ροπή της χοντρής που τη βγάζει και χαμηλά .
σε δύσκολο ερώτημα έθεσες τον εαυτό σου .
επίσης δες και την επιλογή που σου είπαν για το 800gs.
η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη στη τιμή.

kostas_1100gs
19/02/2017, 11:01
Άλλη μοτο το 1150. Χιλιομετροφαγος διαφορετικός. Δεν υπάρχει όμως 1150 καλό (αν υπάρχει θα το πληρώσεις 5000-6000 ε). Όπως και άφρικα δεν υπάρχουν καλά. Είναι δύσκολο να κρατάς σήμερα 2 μοτοσικλέτες, αν μπορείς κάντο. Θα σου έλεγα να στρέψεις τα μάτια σου σε 1200. Θα κάνεις καλύτερη αγορά.

DAYMAN
19/02/2017, 11:10
Άλλη μοτο το 1150. Χιλιομετροφαγος διαφορετικός. Δεν υπάρχει όμως 1150 καλό (αν υπάρχει θα το πληρώσεις 5000-6000 ε). Όπως και άφρικα δεν υπάρχουν καλά. Είναι δύσκολο να κρατάς σήμερα 2 μοτοσικλέτες, αν μπορείς κάντο. Θα σου έλεγα να στρέψεις τα μάτια σου σε 1200. Θα κάνεις καλύτερη αγορά.

δωσε καμια πληροφορια ως αναφορα το καλο 1150.Εννοεις καποια αρκετα σοβαρα θεματα με το σερβο-abs κτλ. Τα ματια μου και εμενα εχουν στραφει σε 2-3 τετοια οποτε οσο πιο πολυ γνωριζεις κατι τοσο καλυτερα.

kostas_1100gs
19/02/2017, 11:55
δωσε καμια πληροφορια ως αναφορα το καλο 1150.Εννοεις καποια αρκετα σοβαρα θεματα με το σερβο-abs κτλ. Τα ματια μου και εμενα εχουν στραφει σε 2-3 τετοια οποτε οσο πιο πολυ γνωριζεις κατι τοσο καλυτερα.

Μέχρι 2002 (είναι με μπλε καλάμια) υπάρχει κατανωμή στα φρένα, 6ος 2002 και έπειτα σέρβο. Αν πάθεις ζημιά εκεί θες 1000-1200ε. Οπότε θα δεις 2002 και πίσω. Ρωτάς αν έχει αλλάξει δίσκο-πλατό και βλέπεις στο διπλο σταντ, αν κινήτε αριστερά δεξιά ο πίσω τροχός (μουαγιε). αγγίζεις το γκάζι στο ρελαντί και αν ακούς θόρυβο στα ιντέκσιον θες πεταλούδες. Στην βμβ ζητούν 800ε μπορείς να τα φτιάξεις με 150ε. Ακούει κάποιος ειδικός τις γλύστρες του μοτέρ, αν εκεί έχει ζημιά τον ίπιες. Αυτά θυμάμαι πρόχειρα.

thunder ace
19/02/2017, 12:08
Μέχρι 2002 (είναι με μπλε καλάμια) υπάρχει κατανωμή στα φρένα, 6ος 2002 και έπειτα σέρβο. Αν πάθεις ζημιά εκεί θες 1000-1200ε. Οπότε θα δεις 2002 και πίσω. Ρωτάς αν έχει αλλάξει δίσκο-πλατό και βλέπεις στο διπλο σταντ, αν κινήτε αριστερά δεξιά ο πίσω τροχός (μουαγιε). αγγίζεις το γκάζι στο ρελαντί και αν ακούς θόρυβο στα ιντέκσιον θες πεταλούδες. Στην βμβ ζητούν 800ε μπορείς να τα φτιάξεις με 150ε. Ακούει κάποιος ειδικός τις γλύστρες του μοτέρ, αν εκεί έχει ζημιά τον ίπιες. Αυτά θυμάμαι πρόχειρα.

Μα αφου αυτα δεν παθαινουν ζημιες.....:a9:

kostas_1100gs
19/02/2017, 12:32
Μα αφου αυτα δεν παθαινουν ζημιες.....:a9:

Τα πάντα παθαίνουν ζημιές, εγώ την μεγαλύτερη την έπαθα σε σασμάν με χόντα. Απλά από αυτά τπτ δεν θα πάθεις αν ο προυγούμενος ηταν γνώστης, αν άλλαζε π.χ. υγρά στην μονάδα (σε όλο το σύστημα όμως) δύσκολο να χαλάσει. Και φυσικά την χρήση που έκανε, αν ηταν και 200κιλά και φορτωνε άλλα 200 στα μπαγαζια και γύριζε τον κόσμο τι να κάνει το μηχανάκι.

7Tolis
19/02/2017, 18:18
Πούλα την αφρικα και πάρε μότο γκουτσι ξανά. Είχα δει μια φορά ένα και δούλευε.

Όχι σοβαρά τώρα. Να δώσεις την αφρικα για να πάρεις 1150 δεν υπάρχει λόγος. Κλάιν.

karellen
19/02/2017, 20:30
δικάβαλος και φορτωμένος για πιο μεγάλα ταξίδια πόσο νομίζεις ότι θα είναι η διαφορά στην ταχύτητα? Πας 120-130 με την αφρικάνα με καλή κατανάλωση .
πιο πολύ θα σου λείπει η ροπή της χοντρής που τη βγάζει και χαμηλά .
σε δύσκολο ερώτημα έθεσες τον εαυτό σου .
επίσης δες και την επιλογή που σου είπαν για το 800gs.
η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη στη τιμή.
Το 800 είναι ταλαιπωρία και μόνος σου,φαντάσου δικάβαλος και φορτωμένος,για να μην πω για τον αποτρεπτικό 21'' μπροστά.

daz
20/02/2017, 07:05
Γιατί είναι ταλαιπωρία ρε παιδιά το 800?

daz
20/02/2017, 07:06
Πας 120-130 με την αφρικάνα με καλή κατανάλωση .

Στα 130 το άφρικα δεν πάει ούτε άνετα, ούτε οικονομικά!

George_M.
20/02/2017, 08:02
αν δεν μας ''φταιχνει'' οπτικα η μοτο που εχουμε/θελουμε/κτλ τοτε δεν θα υπαρξει ποτε ευχαριστηση...:)
το ΑΤ ειναι κουκλι κ κανει τα παντα.το ξερεις κ δεν εχεις αγχος για το τι θα σου βγαλει.κατ'εμε βασικος παραγοντας!
Βαστα το κ την διαφορα κανε την 2 ταξιδακια μορτικα με το προσωπο να την γλυκανεις...;)

JGALANAKIS
20/02/2017, 08:19
Προσωπικα θα εβαζα κι αλλους παραγοντες ,δηλαδη αν εχεις παιδια ποσο χρονων ειναι ,ποσο συχνα καβαλαει η γυναικα μαζι σου.τι εννοω με ολα αυτα ,αν εχεις παιδια και ειναι μεγαλυτερα απο 15 χρονων μπορεις να τα αφησεις και μονα τους και να πας ταξιδι με τη γυναικα ,αρα συχνωτερα δικαβαλος συμπερασμα gs.Αν ερχεται συχνα μαζι σου η γυναικα παλι η λυση ειναι gs.Κατα ποσο πολυ χρησιμοποιεις την μοτοσυκλετα σου και ποσα ταξιδια κανεις μονο σου και ποσα με γυναικα,αν καταλαβα καλα ο μονος λογος για να αλλαξεις μοτοσυκλετα ειναι η συζηγος και οχι επειδη θελεις εσυ,ακολουθα την καρδια σου τι σου λεει .Αν και για να πουμε την αληθεια ειχα και εγω τα ιδια διληματα και εμεινα με την παλια μου που την ξερω και με ξερει και δεν μπηκα σε περιτα εξοδα.

karellen
20/02/2017, 08:57
Γιατί είναι ταλαιπωρία ρε παιδιά το 800?

Λόγω άβολης σέλας (ΟΚ την αλλάζεις) αλλά και 21''.

daz
20/02/2017, 16:16
Και το άφρικα 21 έχει!

ggs
20/02/2017, 16:29
Το άβολο του αφρικα είναι ο αδύναμος κινητήρας του, τα όχι καλά φρένα του και το βαρύ κακό ζύγισμα του.

Εκεί υπερτερεί το gs 1150 και, φυσικά το gs800.

Σελες, ανεμοθωρακες κλπ φτιάχνονται.

Φυσικά, με το αφρικα μπορείς να κάνεις τα πάντα άμα το γουστάρεις. Άλλωστε, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά που κάνουν φορτωμένα δικαβαλα ταξίδια.

Τα σημεία που πονάει είναι λίγα και πολύ γνωστά και εύκολα επισκευασιμα ακόμα και στον δρόμο.

Κι αυτό το κάνει αρκετά αξιόπιστο.

Το 1150 είναι σχετικά αξιόπιστη, αλλά με ακριβές βλάβες ηλικίας.

amyroukai
20/02/2017, 16:29
Και το άφρικα 21 έχει!
ε, είναι μειονέκτημα, τι θες τώρα και εσύ με το ντενεκέ και τις 21; :lol:

πρακτικά, αν αρχίσεις ν'αναρωτιέσαι έχεις ήδη απάντηση... :)

alexis_d
20/02/2017, 18:26
Αφού βρε κουτό το απάντησες μόνος σου,τι το κουράζεις;
Η γυναίκα λέει το άλλο!
Ποιος είσαι ρε φιλαράκι για να υποστηρίξεις στο αντίθετο; Βουρ...
:lol:

gixxerpap
20/02/2017, 20:45
όταν τα οικονομικά είναι περιορισμένα, ο συνδυασμός bmw & παλιό είναι απαγορευμένος, εκτός κι αν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι έχουν ήδη φτιαχτεί τα 3-4 σημεία που πονάει και κοστίζουν πολύ.
Σκέψου να μείνεις χωρίς μηχανή, λόγω βλάβης που δεν σηκώνει η τσέπη σου.

Νομίζω δε χρειάζεται πολύ σκέψη, πάρε το bmw και φρόντισε να είναι adve:D

Ρε λες να τον μπέρδεψα?:giggle:

amyroukai
20/02/2017, 21:44
εσύ το έχεις ήδη ανταλλάξει τέσσερις φορές πριν πάει για το πρώτο σέρβις :lol:

kostas_1100gs
22/02/2017, 12:44

ΑΑΑΑ και αλλάζεις και τον αριστερό τεντοτηρα

DAYMAN
22/02/2017, 14:31
ΑΑΑΑ και αλλάζεις και τον αριστερό τεντοτηρα

ενταξει το πηρα το μηνυμα. Παμε αλλου.

GFawkes
22/02/2017, 14:35
ενταξει το πηρα το μηνυμα. Παμε αλλου.

Αφου υπαρχει το αφρικα

γιατι βγαινουν αλλα μηχανακια....;;;;

:eleison:

daz
22/02/2017, 15:00
Αφου υπαρχει το αφρικα

Δεν υπάρχουν αρκετά για όλους!

afric
22/02/2017, 16:17
στα 130 το αφρικα καιει καπου 6 λιτρα, δεν καιει λαδια, και εχει καλη ανεμοκαλυψη(καλυτερη απο το gs)
Ρυθμιζεις το τιμονι λιγο μπροστα να εισαι και ενα κλικ σκυφτος και εισαι ανετος.Επισης εχει πιο ανετες γωνιες στα γονατα απο το gs
Ειμαι 1.88 και ταξιδευω μια χαρα

δηλ.αν θες να ταξιδευεις εθνικη με 130 κρατα το..Θα πηγαινεις και στο χωματακι σου,

αν θες 150-160 παρε κατι αλλο γιατι το μαμας το μοτερακι και ρουφαει και βενζινα

Την αφρικανα την ξερεις σε τι κατασταση ειναι...το gs εχει καποιες ακριβες επισκευες στο προγραμμα, και μπορει να τις λουστεις εσυ

Αν ημουν στη θεση σου και ηθελα ταξιδια διπλος και φορτωμενος..θα αλλαζα την αφρικα με κατι μεγαλυτερο- πιο ασφαλτινο
Επισης θα την αλλαζα αν την ειχα βαρεθει και ηθελα να ανανεωθω ψυχολογικα..

Καπου κερδιζεις καπου χανεις

daz
22/02/2017, 16:50
στα 130 το αφρικα καιει καπου 6 λιτρα, δεν καιει λαδια, και εχει καλη ανεμοκαλυψη(καλυτερη απο το gs)

Στα 130 με δυο άτομα και βαλίτσες πρέπει να καίει κανα 7αρι.

Και το ωραίο είναι ότι από κει και πάνω αρχίζει να καίει πραγματικά πολύ!

kostas_1100gs
22/02/2017, 16:52
Ρυθμιζεις το τιμονι λιγο μπροστα να εισαι και ενα κλικ σκυφτος και εισαι ανετος.Επισης εχει πιο ανετες γωνιες στα γονατα απο το gs
Ειμαι 1.88 και ταξιδευω μια χαρα

δηλ.αν θες να ταξιδευεις εθνικη με 130 κρατα το..Θα πηγαινεις και στο χωματακι σου,

αν θες 150-160 παρε κατι αλλο γιατι το μαμας το μοτερακι και ρουφαει και βενζινα

Είχα ζελατίνα αντβε και είχε καλύτερη κάλυψη από το άφρικα. Είμαι βέβαια 1,75. Η μαμά ζελατίνα άφρικα έχει και αυτή πρόβλημα. Σε βόλτες με φίλο με άφρικα, ίσως το καλύτερο στην Ελλάδα με 38.000κλμ πραγματικά, μόλις το τσίτωνε να έρθει κοντά, 150+ πίγαινε το λάδι κάτω ...άκαφτο, τσίμπαγε κ λογικό. Οπότε όλα είναι σχετικά.

daz
22/02/2017, 16:58
μόλις το τσίτωνε να έρθει κοντά, 150+

Αυτές ειναι εξωπραγματικές ταχύτητες για άφρικα! Πάνω από 130 είναι μόνο για λίγο και καθόλου για ταξίδι.
Και αυτό μόνο με ψάξιμο στην τροφοδοσία και τα γρανάζια γιατί χωρις ψάξιμο τα πράγματα ειναι ακόμα χειρότερα.

kostas_1100gs
22/02/2017, 17:02
Αυτές ειναι εξωπραγματικές ταχύτητες για άφρικα! Πάνω από 130 είναι μόνο για λίγο και καθόλου για ταξίδι.
Και αυτό μόνο με ψάξιμο στην τροφοδοσία και τα γρανάζια γιατί χωρις ψάξιμο τα πράγματα ειναι ακόμα χειρότερα.

Κάπως έτσι. Αντίθετα με τενερε750 ξάδερφου, πήγαινε πολύ καλά. 200σάριζε και ήταν κοντά στο 1150 και 1100.

ggs
22/02/2017, 17:21
Το θέμα με το αφρικα ή με το τενερε 750 δεν είναι αν πιάνουν τα 150-160-180.
(παρεμπιπτόντως, και το άφρικα πάει 150-160 και το τενερε 180-190).
Το θέμα είναι ότι σε αυτές τις ταχύτητες είναι σχεδόν επικίνδυνα μιας και δεν έχουν ούτε το πλαίσιο και, σίγουρα, ούτε τα φρένα να τις υποστηρίξουν.

Η αναβάθμιση των αναρτήσεων είναι ούτως ή άλλως επιτακτική σε αυτες τις μηχανές, αλλά για δικαβαλα φορτωμένα ταξίδια με μεγάλες σχετικά ταχύτητες, θέλουν κι άλλες αναβαθμίσεις.

mikes
22/02/2017, 17:28
λεω τωρα εγω... δε ριχνεις καμια ματια και σε tiger 955i??

afric
22/02/2017, 17:43
Στα 130 με δυο άτομα και βαλίτσες πρέπει να καίει κανα 7αρι.

Και το ωραίο είναι ότι από κει και πάνω αρχίζει να καίει πραγματικά πολύ!

αυτην την καταναλωση την εχω μονος χωρις βαλιτσες...και το προηγουμενο αφρικα τα ιδια εκαιγε...6000 στροφες ειναι το οριο , μετα αρχιζει και ρουφαει γιατι τσιτωνεται

afric
22/02/2017, 18:07

οταν ταξιδευω εθνικη...το μηχανακι θελει να παει κι αλλο και το κραταω με νυχια και δοντια στις 6000στροφες δηλ 130 κοντερ, για την υγεια του μοτερ ..

Μηχανακι και αναβατης πανε ανετα 140-150 σταθερα.Στα 130 το τεσταρω και αφηνω τιμονι και κρατιεμαι απο το τεποζιτο(το γκριπ δεν εχει επαναφορα και κολλαει ανοιχτο)και ειναι ακλονητο.
Αλλα φοραει mra ζελατινα που ειναι πιο πλατια και κοβει αερα στους ωμους και ενα κλικ ψηλοτερη απο μαμα ...και το μπροστινο μενει βιδωμενο κατω.Το προηγουμενο με την ψηλη ζελατινα ειχε προβληματα σταθεροτητας στα πολλα, και εγω πολλους στροβιλισμους.Επισης δεν επηρεαζεται πολυ απο πλευρικους ανεμους σε αντιθεση με κατι καραβια που ειχα παλιοτερα.

Για μενα το αφρικα πασχει απο αδυναμο μοτερ, .Η σελα διορθωνεται.
Για δικαβαλο φορτωμενος θα προτιμουσα πιο βαρυ μηχανακι, απο αυτα που εχεις συνεπιβατη και ειναι σαν να μην εχεις

kostaskk
22/02/2017, 18:09
λιγο μακρύτερο γραναζωμα να καει ποιο λιγο στα 130 και έφυγες..
μια χαρα ειναι τα 130. εισαι και νόμιμος.

afric
22/02/2017, 18:31
λιγο μακρύτερο γραναζωμα να καει ποιο λιγο στα 130 και έφυγες..
μια χαρα ειναι τα 130. εισαι και νόμιμος.

Ειναι αδυναμο το μοτερ για να αλλαξεις γραναζωμα..υπαρχουν και οι ανηφορικες φουρκετες, χωμα, εκει κρεμαει με αλλο γραναζωμα.

Σε στοκ μορφη μια χαρα ειναι για 130...δεν καιει πολυ...φορτωμενος αντε να πεσεις στα 120

αλλα στην πραξη τα 130 ειναι λιγα για ταξιδι..η βαρεμαρα κουραζει

daz
22/02/2017, 18:46
οταν ταξιδευω εθνικη...το μηχανακι θελει να παει κι αλλο και το κραταω με νυχια και δοντια στις 6000στροφες δηλ 130 κοντερ, για την υγεια του μοτερ ..

Μηχανακι και αναβατης πανε ανετα 140-150 σταθερα.Στα 130 το τεσταρω και αφηνω τιμονι και κρατιεμαι απο το τεποζιτο(το γκριπ δεν εχει επαναφορα και κολλαει ανοιχτο)και ειναι ακλονητο.
Αλλα φοραει mra ζελατινα που ειναι πιο πλατια και κοβει αερα στους ωμους και ενα κλικ ψηλοτερη απο μαμα ...και το μπροστινο μενει βιδωμενο κατω.Το προηγουμενο με την ψηλη ζελατινα ειχε προβληματα σταθεροτητας στα πολλα, και εγω πολλους στροβιλισμους.Επισης δεν επηρεαζεται πολυ απο πλευρικους ανεμους σε αντιθεση με κατι καραβια που ειχα παλιοτερα.

Για μενα το αφρικα πασχει απο αδυναμο μοτερ, .Η σελα διορθωνεται.
Για δικαβαλο φορτωμενος θα προτιμουσα πιο βαρυ μηχανακι, απο αυτα που εχεις συνεπιβατη και ειναι σαν να μην εχεις

Δεν είπα ότι δεν πιάνει τα 150 και τα 160, και παραπάνω πιάνει! Είπα ότι αυτές οι ταχύτητες για το άφρικα είναι απαγορευτικές! Πόσο μάλλον να σκεφτείς να κάνεις ταξίδι με την κατανάλωση να κυμαίνεται στα 8λ/100. για ταχύτητες 140-150.

Ούτε το μηχανάκι αισθάνεται όμορφα σε αυτές τις ταχύτητες (κινητήρας - πλαίσιο) και οι στροφές ειναι πολλές, για να πεις ότι έχει αυτές τις ταχύτητες χαλαρά, και ο κινητήρας ειναι αδύναμος για να τις υποστηρίξει (εξού και η κατανάλωση). Με γρανάζια θα το φτάσεις να δουλεύει όμορφα και ξεκούραστα στα 130 μέχρι να του βάλεις δευτερο άτομο και 3 βαλίτσες οπότε θα σου φτάσει την κατανάλωση κοντά στο 7αρι που είναι πολύ και για την ταχύτητά του και γενικά γι' αυτά που σου προσφέρει.

Για το δικάβαλο και φορτωμένος που λες δεν παιζει ρόλο το βάρος. Μα πιο βαρύ μηχανάκι απ' το άφρικα? Ξέρεις πόσο ζυγίζει? Το μηχανάκι του xarisero έτσι όπως το βλέπω ζυγίζει πάνω από 245 κιλά.

Για να έχεις συνεπιβάτη και να είναι σαν να μην έχεις, χρειάζεσαι μόνο αναρτήσεις σωστής σκληρότητας ή/και κατάλληλη προφόρτηση στο ελατήριο ώστε να μην χαλάει η γεωμετρία της μηχανής απ' το φόρτωμα.

daz
22/02/2017, 18:53
Ειναι αδυναμο το μοτερ για να αλλαξεις γραναζωμα..υπαρχουν και οι ανηφορικες φουρκετες, χωμα, εκει κρεμαει με αλλο γραναζωμα.

Σε στοκ μορφη μια χαρα ειναι για 130...δεν καιει πολυ...φορτωμενος αντε να πεσεις στα 120

αλλα στην πραξη τα 130 ειναι λιγα για ταξιδι..η βαρεμαρα κουραζει

Βασικά συμφωνώ σε όλα! Τα 130 όμως μόνο υπό προϋποθέσεις ειναι λίγα! Για κάποιους δεν είναι, ενώ σε κάποια ταξίδια επιβάλλονται σαν μέγιστη ταχύτητα.

Είναι όμως λίγα για την κατανάλωση που έχει σε αυτά και για τον κυβισμό της μηχανής.

daz
22/02/2017, 19:09
Δεν έχω πάρει θέση στο αρχικό ερώτημα γιατί εμένα η άφρικα μου είναι ανυπόφορη σαν μηχανή με τεράστια μειονεκτήματα που δεν έχουν αντίκρισμα πουθενά!

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της κατάντησε να είναι απλά μια εμπορική πρόταση που χρόνο με τον χρόνο αποκτούσε μόνο βάρος και τίποτε άλλο. Ακόμα και για την εποχή της ήταν παρωχημένη και κακή επιλογή και δεν αποτελούσε παρά μόνο το φάντασμα του πρώτου άφρικα.

Και αρκετά προβλήματα είχε (που λύνονταν όμως) και τόσο αξιόπιστη όσο λένε δεν είναι/ήταν. Ένας δικύλινδρος κινητήρας 750cc που μετα βίας αντέχει πάνω από 100,000 χλμ χωρίς επισκευή, δεν νομίζω να ειναι τόσο αξιόπιστος. Για να μη μιλήσουμε για το καρέ του εμπρός γραναζιού που σε υποχρεώνει να ανοίξεις κάρτερ.

Σήμερα όλες όσες βλέπω να κυκλοφορούν είναι επισκευασμένες τουλάχιστον μια φορά και έχει πέσει χοντρό χρήμα επάνω τους (που ανάθεμα και αν το άξιζαν) και δεν είναι καθόλου επειδή αντέχει στο χρόνο και λοιπά όμορφα που ακούω.

Οπότε η γνώμη μου είναι η δώστο ή κράτα το μέχρι να έχεις τα χρήματα να πάρεις κάτι άλλο που να σε καλύπτει. Το μηχανάκι ήταν και είναι καμένο χαρτί! :lol:

Edit. Μέλι στάζω πάλι ο πστης και θα με πει κακογερασμένο εκείνο το κάθαρμα ο αμυρουκαι! :lol:

amyroukai
22/02/2017, 19:11
RD07A μέτρηση ΜΟΤΟ 245 κιλά αν ενθυμούμαι ορθώς (κάπου έχω το τεύχος συγκριτικό 990/GS/Varadero/Africa - το άφρικα σαν "πόσο καλά στέκεται το παλιό ανάμεσα στα νέα"). Είχα εκπλαγεί από το νούμερο.

daz
22/02/2017, 19:18
RD07A μέτρηση ΜΟΤΟ 245 κιλά αν ενθυμούμαι ορθώς (κάπου έχω το τεύχος συγκριτικό 990/GS/Varadero/Africa - το άφρικα σαν "πόσο καλά στέκεται το παλιό ανάμεσα στα νέα"). Είχα εκπλαγεί από το νούμερο.

Κάπου τόσο το θυμόμουν και γω, γι' αυτό είπα ότι του xarisiero το κόβω για παραπάνω με τόσα έχτρα που έχει!
Αλλά του φαίνεται και οταν πας να το κουνήσεις.

DAYMAN
22/02/2017, 19:23
Αφου υπαρχει το αφρικα

Τα 16 δεν υπαρχουν Αντωνη.

afric
22/02/2017, 20:02
Απαντω σε daz..σουπια

φυγαμε απο το ερωτημα του παιδιου...αν και νομιζω απαντηθηκε.
Για το αφρικα ..στα περι μοτερ συμφωνω σε ολα.. .το αφρικα ποναει σε καταναλωση λαδιου-καρε αξονα-καμπανα.Δεν ειναι ο σκυλος που πλασαρει το μαρκετινγκ.Θελει στοργη και προδερμ...αμα το σκιζεις δεν...και απο επιδοσεις ειναι σαν ενα τρανσαλπ με πιο πολλη ροπη.

Στα υπολοιπα εχω αλλη αποψη, τη βρισκω ικανη και πολυπλευρη μοτοσυκλετα και την προτιμω απο το 650, ειναι πιο τουριστικη με πιο δρομισιο πλαισιο , (εχω καβαλησει 650)....

το βαρος το βρισκω ιδανικο ..ουτε ελαφρυ αλλα ουτε βαριδι...στις χωματινες κατηφορες ειναι μαουνα αλλα αν ηταν πιο ελαφρυ δεν θα ταξιδευε ετσι.. ειχα καποτε ενα Freewind και πηγα μεχρι χαλκιδα και ηθελα χειροπρακτικο...ειμαι 1.88 και η θεση οδηγησης ειναι σουπερ για να συνδυασεις
πολη-χωμα-τουρισμο

Ειναι φιλε τι ζηταει ο καθενας..ειχα μηχανες διαφορων κυβισμων και κατηγοριων και στην αφρικα βρηκα ενα μπαλαντερ για ολες τις δουλειες...στην αρχη δε μου αρεσε αλλα στην πορεια μου εκατσε.

afric
22/02/2017, 20:03
205 αδειο ειναι το rd07

daz
22/02/2017, 21:10
Στα υπολοιπα εχω αλλη αποψη, τη βρισκω ικανη και πολυπλευρη μοτοσυκλετα και την προτιμω απο το 650, ειναι πιο τουριστικη με πιο δρομισιο πλαισιο , (εχω καβαλησει 650)....

το βαρος το βρισκω ιδανικο ..ουτε ελαφρυ αλλα ουτε βαριδι...στις χωματινες κατηφορες ειναι μαουνα αλλα αν ηταν πιο ελαφρυ δεν θα ταξιδευε ετσι.. ειχα καποτε ενα Freewind και πηγα μεχρι χαλκιδα και ηθελα χειροπρακτικο...ειμαι 1.88 και η θεση οδηγησης ειναι σουπερ για να συνδυασεις
πολη-χωμα-τουρισμο

Ειναι φιλε τι ζηταει ο καθενας..ειχα μηχανες διαφορων κυβισμων και κατηγοριων και στην αφρικα βρηκα ενα μπαλαντερ για ολες τις δουλειες...στην αρχη δε μου αρεσε αλλα στην πορεια μου εκατσε.

Δεν είπε κανείς ότι το 650 δεν είχε προβλήματα ή οτι ήταν η τέλεια μοτο. Μη ξεχνάμε όμως ότι ήταν 2 γενιές παλιότερο.

Το βάρος είναι υπερβολικό. 220 κιλά στεγνό είναι το μοντέλο 02-03. Και όταν λέμε στεγνά εννοούμε ούτε αέρα στα λάστιχα. Τα 23λίτρα στο ρεζερβουάρ ζυγίζουν 17 κιλά. Μαζί με λάδια, νερά, υγρά κτλ ξεπερνάει τα 240 κιλά σύνολο! Αν παρκάρει με την εμπρός ρόδα στο πεζοδρόμιο δεν κάνει πίσω με τίποτα.

Η θέση οδήγησης είναι πολύ μέσα και σε συνδυασμό με το πλαίσιο τσίχλα, είναι πολύ ξεκούραστο στην εθνική με μικρές ταχύτητες και γενικά όσο δεν οδηγεί καποιος επιθετικά. Οι γωνίες των ποδιών όμως είναι πολύ μικρές! Αυτά σε συνδυασμό με το βάρος και την μικρή απόσταση απ' το έδαφος, την κάνουν πολύ δύσκολη στο χώμα. Ειδικά στις κατηφόρες που η βαρύτητα έχει τον πρώτο λόγο! Δεν λέω ότι δεν πάει χώμα! Πάει, αλλά πάει σαν κυρία! Όταν το πράγμα δυσκολέψει μαρτυράς την ώρα και την στιγμή. Και όταν λέω να δυσκολέψει δεν εννοώ τίποτα πολύ εξτρίμ αλλά τις κλασικές καταστάσεις που όλοι όσοι πάμε βουνό έχουμε συναντήσει.

Το freewind είναι ένα ανεμίδι που μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις και να χαρίσει στο χώμα χαμόγελα μέχρι τα αφτιά! Φυσικά στην εθνική δεν είναι τόσο ξεκούραστο αλλά σαν μηχανάκι το βρίσκω πολύ πιο διασκεδαστικό, παρόλο τον υποτονικό του κινητήρα. Είναι και πιο αξιόπιστο! (γ την οικονομία). Εντάξει από εμφάνιση είναι άστα να πάνε. Όπως ειχε γράψει και ο χυμαδόρης, οι οικογενειακές συσκευασίες παγωτού έχουν πιο εμπνευσμένη σχεδίαση ενώ το εμπρός φανάρι είναι λες και το έχεις μπουκώσει στα βαρβιτουρικά.

Σήμερα υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογες προτάσεις κατά τη γνώμη μου, που θα καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδης δυνατότητες που έχει η άφρικα. Ειδικά αν δεν υπάρχει απαίτηση για χωμάτινα περάσματα και κύριος σκοπός είναι το ταξίδι οι επιλογές είναι ακόμα περισσότερες. Το versys πχ το βρίσκεις τσάμπα και καίει αναθυμιάσεις, ενώ έχει και σπιρτόζικο κινητήρα και πολύ μικρό βάρος και φοβερό στήσιμο! Και ταξίδια δικάβαλα κάνει και στην παραλία θα σε πάει (αλλά μέχρι εκεί)! Ένα καλοσυντηρημένο stoma παλιότερης χρονολογίας είναι επίσης προτιμότερο! Το 1150 θα το προτιμούσα και εγώ απέναντι στο άφρικα. Σιγουρα θα ψαχνόμουν και για f650gs (το δικύλινδρο 800αρι) κ.α.

Είναι όμως και τι ζητάει ο καθένας, όπως είπες! :beer:

amyroukai
22/02/2017, 22:27
205 αδειο ειναι το rd07

Μην το πάρεις προσωπικά, ο άνθρωπος που εφηύρε το "κιλά άδειο" πρέπει να ήταν καθυστερημένος και όσοι το καθιέρωσαν ως μέτρο σύγκρισης επίσης.

Τι πάει να πει "κιλά άδειο"; Ποιός πλην του εργοστασίου, άντε και κανενός ΠΟΛΥ μερακλή που θα το λύσει ΟΛΟ, θα το "στεγνώσει" από κάθε υγρό και θα το μετρήσει μπορεί να επιβεβαιώσει την μέτρηση;

Και άντε πες δεν μας νοιάζει γιατί τα εργοστάσια είναι κατά τεκμήριο ειλικρινή και τα πιστεύουμε ότι και αν λένε γιατί τέτοιοι είμαστε εμείς, εμπιστευόμαστε. Ποιόν αφορά η μέτρηση "άδειο"; Ποιός θα το οδηγήσει "άδειο"; Ποιός θα το μετακινήσει στο πάρκινγκ "άδειο"; Ποιός θα το σηκώσει "άδειο" αν πέσει; Τι νόημα έχει το "άδειο"...;

υ.γ. γιατί τώρα είδα την απάντηση του daz. Το freewind εμένα μου αρέσει KAI το φανάρι και το υπόλοιπο, αλλά είμαι γνωστός περίεργος. Επίσης, την αυτή γνώμη (ελαφρώς ρδέλο/φτερό στον άνεμο) είχα για τον πήγασο στην ΕΟ, μέχρι που έγινε η δουλειά στο αμορτισέρ. Και τώρα είναι εξίσου σταθερό με το fazer στα χιλιόμετρα που πιάνει...

kordix
22/02/2017, 22:55
Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι για το πλαίσιο του άφρικα. Το πλαίσιο είναι καλό, οι αναρτήσεις του είναι σουμιέδες. Με ενα καλό αμορτισέρ και ελατήρια-καλά λάδια μπροστά μεταμορφώνεται και στρίβει αέρα χωρίς να κουνάει.

Οταν κάποιο καλοκαίρι γύρισα σερί από Κωνσταντινόπουλη στην Αθήνα με το άφρικα, μονοκάβαλος με σαμάρια με 2 δόντια πιο μακρύ γρανάζωμα σε κάθε απόπειρα να πάω λίγο παραπάνω έκαιγε πολύ. Πάλι με το 16-43 αντί για το 16-45, καλοκαίρι με ζέστη, δικάβαλο με σαμάρια με προορισμό το Βελιγράδι, έκαψα και τα 23 λίτρα σε 220 χιλιόμετρα με ταχύτητες 150+ και έμεινα κάπου στις ευθείες τις Λάρισας γιατι είχα ξεχάσει το ρουμπινέτο στην ρεζέρβα. Για κάντε τον υπολογισμό, βγαίνει κάπου 10,4 λίτρα στα 100Km, τραγική κατανάλωση.

Το βάρος του άφρικα δεν με είχε ενοχλήσει ποτέ. Γενικώς είναι ενα καλό δικύλινδρο ον/οφ αλλά με επιδόσεις μονοκύλινδρου. Για να γίνει αξιόμαχο θέλει αρκετές βελτιώσεις.

Το 1150 είναι άλλη φάση και θέλει να το καβαλήσεις αρκετά για να καταλάβεις τι εστί μπόξερ κινητήρας. Εμφανισιακά ποτέ δεν μου άρεσε, τώρα που το έχω ζήσει για 35.000 μου φαίνεται καλλονή (έχω και λίγο μυωπία βέβαια :p).

afric
22/02/2017, 23:05
africa 93-95 205κιλα
96-2002 207κιλα...
το παω καβαλα με την οπισθεν ενα τετραγωνο.Ειναι θεμα υψους.Το πηγα τσουλητο στο συνεργειο γιατι ειχα μεινει...500 μετρα τουλαχιστο...και ελαφρια ανηφορα για ενα κομματι.Εννοειτε οτι ταφτυσα..78 κιλα ειμαι

το freewind πολυ πολυ καλο, στριβει φανταστικα, εκανα καπου 20.000χλμ με αυτο.Αλλα για ταξιδι ουτε που το σκεφτομαι...τουλαχιστο οπως τα εχω στο μυαλο μου.
Εχεις εμπαθεια με το αφρικα..δεν πειραζει ομως, σε καταλαβαινω γιατι το εχουν κατι κλαρινογαμπροι και νομιζουν οτι ειναι οι καλυτεροι του χωριου...και θα εισαι πνευμα αντιλογιας σαν και μενα...

Δε φταιει ομως το μηχανακι
Αν δεν ενδιαφερεται καποιος και για χωμα, δεν υπαρχει λογος να παρει αφρικα.Γιατι να ταλαιπωρειται με 21 εμπρος και ψηλο κεντρο βαρους

Απο τη μια εχουμε τα μονοκυλινδρα 650 και απ την αλλη τα πιο ασφαλτινα και βαρια μαστοδοντα.Το αφρικα στεκεται στη μεση, και προσπαθει να γεφυρωσει το κενο( το εκαναν μετα τα κτμ 950, gs1200 πολυ καλυτερα).Ειναι επομενο να μην παει χωμα σαν μονοκυλινδρο και να μην ταξιδευει σαν βαραντερο.
Ολα αυτα που τα νομιζεις μειονεκτηματα ειναι αποροια αυτου του ρολου του.Οταν λοιπον δεν περισευουν χρηματα, το αφρικα ειναι μονοδρομος αν σε ενδιαφερει αυτη η κατηγορια.
versus strom tdm που ειναι κοντα σε τιμη, ειναι ασφαλτινα , αλλη κατηγορια.Δεν εχουν ελαστικοτητες και στο χωμα υποφερουν

Φιλε ειμαι ο πρωτος που λεω σε αυτους που εκθειαζουν το αφρικα σαν το απολυτο μηχανακι να πανε στο γιατρο μια βολτα...προφανως θαχαν κανα παπι πριν.. παπουδιερα ειναι.. μετριοτητα .και εννοειται οτι χαλαει κιολας...αλλα αυτα που λες δεν ισχυουν..τη γνωμη του τη λεει ο καθενας εννοειται.. αλλα η αποψη μετραει οταν βγαινει απο την εμπειρια...δεν ειχες ουτε αφρικα ουτε freewind..εγω ταχα και τα 2,

Για μηχανακια που δεν ειχα ξερω και γω να σου πω ενα σωρο πραγματα..απο τα φορουμ...

ολα αυτα εντελως φιλικα γιατι να ξερεις μου εισαι συμπαθης που τα χωνεις στο υπερεκτιμημενο αφρικα...

afric
22/02/2017, 23:24
ωπα ποσταρε και ο κορντιξ...Η εμπειρια μιλησε..

afric
22/02/2017, 23:32
[QUOTE=amyroukai;2853817]Μην το πάρεις προσωπικά, ο άνθρωπος που εφηύρε το "κιλά άδειο" πρέπει να ήταν καθυστερημένος και όσοι το καθιέρωσαν ως μέτρο σύγκρισης επίσης.

οχι ρε τι προσωπικα , ε αφου ετσι τα μετρανε τι να κανουμε..
Παντως αφου τα μετρανε ολα αδεια, κανεις τη συγκριση.
Αυτο με το βαρος ειναι συνηθεια...αν εχεις ελαφρυτερο μηχανακι απο αυτο που ειχες πριν, σου φαινεται ελαφρυ και ας ειναι 250.Παθων

Ζεύκας
22/02/2017, 23:56
λεω τωρα εγω... δε ριχνεις καμια ματια και σε tiger 955i??

+1 στο tiger.

βάλε και στη λίστα σου το caponord. καλό value for money

daz
23/02/2017, 05:34
Δε θα επιμείνω γιατί έχεις δίκιο, δεν το αντέχω! :lol:
To Αφρικα όμως καλώς ή κακώς το γνωρίζω πολύ καλά από πρώτο χέρι, ευτυχώς χωρίς να ήμουν ποτέ ιδιοκτήτης. Έχω ασχοληθεί με αυτό, περισσότερο απ ότι έχω ασχοληθεί με το δικό μου και περισσότερο από όσο ασχολήθηκαν κάποιοι ιδιοκτήτες τους.
Μιλάω για οδήγηση σε όλες τις συνθήκες, με όλους τους δυνατούς τρόπους και διαθέσεις, μέχρι γενική ανακατασκευή, βαφή στο πλαίσιο κτλ. Πειράματα με την τροφοδοσία, γρανάζια, βουνό, πόλη, ταξίδι κτλ. Και όλα αυτά με συνεχή ενασχόληση 4ων χρόνων. Σίγουρα πάντως δεν λέω όσα διάβασα στο φόρουμ.

Αμυρου το στεγνό βάρος ειναι απλά μια αφαιτηρία. Σωστότερο ίσως ήταν πλήρη υγρών χωρίς βενζίνη.

ggs
23/02/2017, 06:50
Ωραία το έχουμε αναλύσει όλοι το άφρικα.. Βέβαια, ο άνθρωπος που άνοιξε το θρεντ το έχει... :lol:

Για το 1150 που θέλει να πάρει, να του πούμε καμιά κουβέντα.. :lol:

DrBig
23/02/2017, 07:24
Ειχα ενα r1150gs του 99 για 100Κ κμ.
Μου εβγαλε μονο ματι στροφαλου οσο το ειχα (=350ευ).
Με μια ζελατινα givi λιγο μεγαλυτερη απο την μαμα, ταξιδευεις ολη μερα με 160-180.
Εργοστασιο ροπης το μοτερ απο 0 στροφες μεχρι 6.5-7000. Θελει τσιπωματα κλπ ομως για να γινει διασκεδαστικο και να στροφαρει.
Φορτωνεται σα μουλαρι και στριβει πολυ καλα. Εκπληκτικα δεμενη οδηγικη συμπεριφορα, αλλα θελει ενα καλο αμορτισερ για πισω, ισως περισσοτερο απο αλλα μηχανακια λογω πισινου συστηματος τεραστιου βαρους, με την μη αναρτωμενη μαζα να τεινει στο απειρο.
Το μεγαλυτερο του μειον ειναι οτι το μεγαλο βαρος σε συνδυασμο με το ιδιορυθμο μπροστινο, το καθιστουν απροβλεπτο σε γυαλιστερη/βρεμμενη ασφαλτο.
Σε γενικες γραμμες ειναι πολυ ενδιαφερον μηχανακι, με πολλα + αλλα και λιγα μεγαλα -
Σε καμια περιπτωση δε θα το ξαναπερνα, αλλα οσο το ειχα, το χαρηκα με το παραπανω.

xarisiero
23/02/2017, 07:56
Σας παρακολουθώ όλους με μεγάλο ενδιαφέρον και σας ευχαριστώ για τον κόπο να απαντήσετε.... Ένας από τους βασικούς ανασταλτικους παράγοντες για το 1150 είναι ο σωματοτυπος μου, πρώτο μπόι δεν είμαι οπότε το βάρος του με φοβίζει αρκετά. Αν και όταν το οδήγησα μου φάνηκε ότι είχα καλύτερο πάτημα στο έδαφος σε σχέση με το δικό μου Αφρικα δεν παύει όμως σε περίπτωση δύσκολων σημείων να μην είμαι σίγουρος αν μπορώ να κρατήσω τη μηχανή....
Άλλος προβληματισμος είναι το χώμα... Το ξεχνάμε τελείως???

kordix
23/02/2017, 08:15
Χαρη η σελα του οδηγου ρυθμιζεται ως προς το υψος σε δυο θεσεις. Στο χωμα ειναι απροσμενα ικανο. Οπου παει το αφρικα παει κι αυτο μονο που η ροπη του μοτερ σου κανει πιο ευκολη τη ζωη. Θελει πιο στρωτη οδηγηση και οχι σπινιαρισματα και ντριφτ λογω αξονα αλλα θα σρ παει παντου. Για χωματινο τουρισμο μεγαλων αποστασεων ειναι απο τις καλυτερες επιλογες. Δεν κανει για σπορ οδηγηση σε ασφαλτο ή χωμα. Μπορει να παει γρηγορα αλλα του ταιριαζει πιο πολυ να το πηγαινεις με τη ροπη.

GFawkes
23/02/2017, 08:33
Χαρη

πες μας ποσα χρηματα διαθετεις να σου κανουμε ο καθενας δοκιμασμενες προτασεις.
Το 1150 ειναι για εμενα η πιο πληρης μοτοσυκλετα μικτης χρησης. Απλα θα χρειαστεις λιγο χρονο να μαθεις τον αξονα και το μπροστινο.
Μην σε τρομαζει δεν ειναι τιποτε δυσκολο, απλα ειναι λιγο διαφορετικο. Το βαρος σε ολες αυτες τους ειδους ειναι παρομοιο, η καταναλωση του 1150 χαμηλη-ελεω και λογω μακρυας 6ης- τα ανταλλακτικα και σερβις πολυ πιο φτηνα στους μη εξουσιοδοτημενους.

Ειναι μια μηχανη που απευθυνεται σε εμπειρους αναβατες που ξερουν τι θελουν-δεν ειναι TDM.

Αλλιως δες και καπο/στρωμα 1000(καιει τον πατο του-αλλα παει)

kordix
23/02/2017, 08:41
Ομως το αφρικα στο χωμα δεν θα παθει ποτε τιποτα με την τεραστια ποδια που εχει και με καγκελα. Επιπλεον ειναι πιο ευκολο στο μαστορεμα, πχ να αλλαξεις μανετες, ντιζες κτλ, δυσκολο να σε αφησει. Αλλο ενα θετικο του αφρικα η θεση του φιλτρου αερα, σου επιτρεπει να περασεις απο βαθυ ποταμι. Για ταξιδι πχ στο Καζακσταν θα προτιμουσα το αφρικα, θα ενιωθα πιο σιγουρος.

Το δικο μου το χα βιασει και δεν με αφησε ποτε. Και το εχει τωρα φιλος εντουρας και του πινει και αυτος το αιμα.

xarisiero
23/02/2017, 09:16
Χαρη

πες μας ποσα χρηματα διαθετεις να σου κανουμε ο καθενας δοκιμασμενες προτασεις.
Το 1150 ειναι για εμενα η πιο πληρης μοτοσυκλετα μικτης χρησης. Απλα θα χρειαστεις λιγο χρονο να μαθεις τον αξονα και το μπροστινο.
Μην σε τρομαζει δεν ειναι τιποτε δυσκολο, απλα ειναι λιγο διαφορετικο. Το βαρος σε ολες αυτες τους ειδους ειναι παρομοιο, η καταναλωση του 1150 χαμηλη-ελεω και λογω μακρυας 6ης- τα ανταλλακτικα και σερβις πολυ πιο φτηνα στους μη εξουσιοδοτημενους.

Ειναι μια μηχανη που απευθυνεται σε εμπειρους αναβατες που ξερουν τι θελουν-δεν ειναι TDM.

Αλλιως δες και καπο/στρωμα 1000(καιει τον πατο του-αλλα παει)

Γύρω στα 3.500 ... Αν το πάρω απόφαση...
Στρομα απορρίπτεται δεν μ αρέσει

Το Κάπο καλό είναι αλλά αν είναι να μπλεξω με ιταλικά ρδελα υπάρχουν αλλα που τουλάχιστον Μ αρέσουν...
Όσο αφορά τον άξονα λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μου με το Στελβιο το ξέρω καλά...

afric
23/02/2017, 09:51
Χαρη η σελα του οδηγου ρυθμιζεται ως προς το υψος σε δυο θεσεις. Στο χωμα ειναι απροσμενα ικανο. Οπου παει το αφρικα παει κι αυτο μονο που η ροπη του μοτερ σου κανει πιο ευκολη τη ζωη. Θελει πιο στρωτη οδηγηση και οχι σπινιαρισματα και ντριφτ λογω αξονα αλλα θα σρ παει παντου. Για χωματινο τουρισμο μεγαλων αποστασεων ειναι απο τις καλυτερες επιλογες. Δεν κανει για σπορ οδηγηση σε ασφαλτο ή χωμα. Μπορει να παει γρηγορα αλλα του ταιριαζει πιο πολυ να το πηγαινεις με τη ροπη.

Kωστα μια που ταχες και τα 2...εκτος απο το αδυναμο μοτερ στο αφρικα που δεν κανει για μεγαλες ταχυτητες και χρειαζεται και κατεβασματα λογω ελειψης ροπης...τι διαφορες βλεπεις στα 2 αυτα μηχανακια σε οδικη συμπεριφορα, ανεση, ζυγισμα κλπ...που υπερτερει το ενα και που το αλλο.

kordix
23/02/2017, 10:36
Kωστα μια που ταχες και τα 2...εκτος απο το αδυναμο μοτερ στο αφρικα που δεν κανει για μεγαλες ταχυτητες και χρειαζεται και κατεβασματα λογω ελειψης ροπης...τι διαφορες βλεπεις στα 2 αυτα μηχανακια σε οδικη συμπεριφορα, ανεση, ζυγισμα κλπ...που υπερτερει το ενα και που το αλλο.

Το 1150 εχει πολυ κακο κιβωτιο ταχυτητων ενω το αφρικα βελουδινο.

Το ζυγισμα του 1150 ειναι φοβερο ενω το αφρικα ειναι ψηλοβαρο. Φορτωμενα 3βαλιτσα το 1150 ειναι σα ξεφορτωτο το αφρικα επηρεαζεται πολυ.

Το 1150 εχει πολυ καλα φρενα το αφρικα οριακα ανεκτα ως ανεπαρκη οταν ειναι φορτωμενο.

Στις στροφες προτιμω το 1150, πεφτει πιο ευκολα και δεν κουναει. Αν και δεν του φαινεται το 1150 εχει μικρο μεταξονιο και στριβει ωραια. Το αφρικα θελει βελτιωσεις στις αναρτησεις για να στριψει το ιδιο ευχαριστα. Το 1150 ειναι καλυτερο και στους επαρχιακους περα απο την εθνικη.

Το αφρικα εχει καλυτερη προστασια στα ποδια. Στον κορμο το 1150 ειναι επισης καλο αλλα το δικο μου φοραει ζελατινα απο το αντβετσουρ, με τη μαμα δεν ξερω πως ειναι.

Το αμορτισερ του 1150 εχει τηλεπροφορτιση και ρυθμιση αποσβεσης επαναφορας, πολυ σημαντικο αυτο. Στο αφρικα απο το 96 και μετα εχει μονο προφορτιση.

Το 1150 καιει λιγοτερο στα 140 και γουργουριζει.

Το 1150 δεν εχει σαμπρελες και με 19-17 παταει καλυτερα στην ασφαλτο χωρις να υστερει σημαντικα στο χωμα.

Οι αναρτησεις του 1150 ειναι σφιχτες και θελουν ταχυτητα για να δουλεψουν, του αφρικα ειναι ανετες αλλα οταν μαζεψει φορα κουνανε. Και τα δυο θελουν βελτιωση στην πισω αναρτηση, πιο πολυ το αφρικα.

Οι σελες του 1150 ειναι απο τις πιο ανετες γενικως. Υπαρχει απλετος χωρος αλλα η αποσταση σελας μαρσπιε στο αφρικα ειναι μεγαλυτερη. Η γυναικα μου προτιμα 1150, πολλες φορες κοιμαται και γενικως νιωθει μεγαλυτερη ασφαλεια με το gs.

Το 1150 θελει μπαταρια καλη για το abs, σρ χρηση πολης ξαθε 2 χρονια περιπου σλλα αυτο ειναι σχετικο. Στο αφρικα ειχα την ιδια 5 χρονια.

Το σερβις ειναι ευκολο στο 1150 και φτηνο. Οι ζημιες ειναι ακριβες σλλα υπαρχουν λυσεις πια. Η συντηρηση του αφρικα ειναι ελαφρως πιο φτηνη.

Το 1150 λογω βαρους και ροπης τρωει πιο γρηγορα το πισω λαστιχο.

Το 1150 στηνεται για πλακα στο διπλο ακομα και φορτωμενο, το αφρικα εχει πολυ κακο διπλο σταντ.

T ο 1150 ειναι δυστυχως γερμανικο ενω το αφρικα ειναι γιαπωνεζικο. Το αφρικα αντεχει πιο πολυ χουλιγκανικη οδηγηση κατα τη γνωμη μου.

xarisiero
23/02/2017, 12:01

Το ζυγισμα του 1150 ειναι φοβερο ενω το αφρικα ειναι ψηλοβαρο. Φορτωμενα 3βαλιτσα το 1150 ειναι σα ξεφορτωτο το αφρικα επηρεαζεται πολυ.

Το 1150 εχει πολυ καλα φρενα το αφρικα οριακα ανεκτα ως ανεπαρκη οταν ειναι φορτωμενο.

Στις στροφες προτιμω το 1150, πεφτει πιο ευκολα και δεν κουναει. Αν και δεν του φαινεται το 1150 εχει μικρο μεταξονιο και στριβει ωραια. Το αφρικα θελει βελτιωσεις στις αναρτησεις για να στριψει το ιδιο ευχαριστα. Το 1150 ειναι καλυτερο και στους επαρχιακους περα απο την εθνικη.

Το αφρικα εχει καλυτερη προστασια στα ποδια. Στον κορμο το 1150 ειναι επισης καλο αλλα το δικο μου φοραει ζελατινα απο το αντβετσουρ, με τη μαμα δεν ξερω πως ειναι.

Το αμορτισερ του 1150 εχει τηλεπροφορτιση και ρυθμιση αποσβεσης επαναφορας, πολυ σημαντικο αυτο. Στο αφρικα απο το 96 και μετα εχει μονο προφορτιση.

Το 1150 δεν εχει σαμπρελες και με 19-17 παταει καλυτερα στην ασφαλτο χωρις να υστερει σημαντικα στο χωμα.

Οι αναρτησεις του 1150 ειναι σφιχτες και θελουν ταχυτητα για να δουλεψουν, του αφρικα ειναι ανετες αλλα οταν μαζεψει φορα κουνανε. Και τα δυο θελουν βελτιωση στην πισω αναρτηση, πιο πολυ το αφρικα.

Οι σελες του 1150 ειναι απο τις πιο ανετες γενικως. Υπαρχει απλετος χωρος αλλα η αποσταση σελας μαρσπιε στο αφρικα ειναι μεγαλυτερη. Η γυναικα μου προτιμα 1150, πολλες φορες κοιμαται και γενικως νιωθει μεγαλυτερη ασφαλεια με το gs.

Το 1150 θελει μπαταρια καλη για το abs, σρ χρηση πολης ξαθε 2 χρονια περιπου σλλα αυτο ειναι σχετικο. Στο αφρικα ειχα την ιδια 5 χρονια.

Το σερβις ειναι ευκολο στο 1150 και φτηνο. Οι ζημιες ειναι ακριβες σλλα υπαρχουν λυσεις πια. Η συντηρηση του αφρικα ειναι ελαφρως πιο φτηνη.

Το 1150 στηνεται για πλακα στο διπλο ακομα και φορτωμενο, το αφρικα εχει πολυ κακο διπλο σταντ.

T ο 1150 ειναι δυστυχως γερμανικο ενω το αφρικα ειναι γιαπωνεζικο. Το αφρικα αντεχει πιο πολυ χουλιγκανικη οδηγηση κατα τη γνωμη μου.

Από τα καλύτερα, ίσως το καλύτερο συγκριτικό που έχω διαβάσει.....
Όσα αρνητικά βρίσκεις στο Αφρικα με βρίσκουν σύμφωνο απόλυτα... Ίσως μόνο στο βάρος λόγο λεπτοτερης γραμμής το Αφρικα να μπορείς να το χειριστείς καλύτερα σε μανούβρες στατικες...

7Tolis
23/02/2017, 12:37
Χάρη δες και το stelvio ρε φίλε :evil:

xarisiero
23/02/2017, 13:34
Χάρη δες και το stelvio ρε φίλε :evil::a014:

kostas_1100gs
23/02/2017, 13:47
Το 1150 είναι άλλη φάση και θέλει να το καβαλήσεις αρκετά για να καταλάβεις τι εστί μπόξερ κινητήρας. Εμφανισιακά ποτέ δεν μου άρεσε, τώρα που το έχω ζήσει για 35.000 μου φαίνεται καλλονή (έχω και λίγο μυωπία βέβαια :p).

Έτσι ακριβώς, 70.000κλμ με το 1100 και 65.000κλμ με το 1150 θα πω, σταθεροτητα, ξεκουραση και 500-600-700 κλμ την ημερα, σαν να έχεις κάνει 10 κλμ. Αν μάθεις εκεί, δύσκολα αλλάζεις. Είτε άδειο είτε φορτωμένο είναι το ίδιο. Βαλίτσες μια φορα κ τανγ στα 180 ακλωνητο. Στις στροφές δε, χωνεις και σε κανένα ςς

kostas_1100gs
23/02/2017, 13:55

Σωστός φίλε μου

afric
23/02/2017, 14:30

Πολυ καλη η περιγραφη, οπως παντα.

Επειδη κι εγω το χαλβαδιαζω κατα καιρους , ποιες ειναι αυτες οι περιβοητες ζημιες που αποδεδειγμενα βγαζει καποια στιγμη το Gs, και ποσο κοστιζουν πανω κατω.Η ερωτηση απευθυνεται οχι μονο στον Κωστα, αλλα σε ολους τους ιδιοκτητες gs που σιγουρα το εχουν ψαξει.

Τις ζημιες του αφρικα τις ξερουνε ολοι νομιζω

afric
23/02/2017, 14:37
Επισης τι καταναλωση εχει στην πολη και σε χαλαρους ρυθμους σε επαρχιακους.Εχω ακουσει για κατι προβληματα με σενσορες που εκτοξευουν την καταναλωση

kostas_1100gs
23/02/2017, 15:06
Επισης τι καταναλωση εχει στην πολη και σε χαλαρους ρυθμους σε επαρχιακους.Εχω ακουσει για κατι προβληματα με σενσορες που εκτοξευουν την καταναλωση

-Ο Σένσορας δεν ανεβάζει καύσιμο, διακοπές στην τροφοδοσία. Μένεις στον τόπο. Τώρα 250-300ε στην βεβε και πάλι πρόβλημα έχεις, 50ε στην πάτρα ή στον φίσερμαν και με ψύκτρα, όπως τα π/σ. Θέλει προσοχή στα πιεστικά στα πλυντήρια.
-Δίσκο πλατό, αλλά παίζει ρόλο πως το πας και που το πας. Άλλοι σε 60.000κλμ τον τρώνε, είναι όπως το καρο, άλλοι 200.000κλμ αλλάζουν. Δεν είναι βλάβη, είναι σφυσιολογική φθορά, όπως η αλυσίδα. 500ε σε καταρτισμένο συνεργείο περίπου.
-Πεταλούδες ιντζέκσιον, τρώει τα ντι γιου κ κάνει θόρυβο, 700ε βεβε 200-250 έξω.
-Ρολεμάν πίσω τροχού, το φορτώνουν κάργα και διαλάει στα 60με 70000κλμ. 150 ευτω περιπου.
-σέρβις πολύ φτηνό πέρνοντας από έξω πράγματα. 100-120 τα πάντα. Και εργασία
Και όσα έγραψα σε προυγούμενο ποστ.
Γενικα θέλει με το 1100 η 1150 να είσαι λίγο προσεκτικός από πριν οπότε τα 50 ε να μην σου γίνουν ζημιά 500ε. Εγώ ποτέ δεν είχα θέμα και στον δρόμο επιδαύρου την έλιωνα, πως όμως όχι ξεκίνημα, σπινάρισμα κλπ κλπ ξεκινάς όμορφα ανεβάζεις κλμ και τα κρατας για ώρες και σταθερα.

kostas_1100gs
23/02/2017, 15:10
Πολυ καλη η περιγραφη, οπως παντα.

Επειδη κι εγω το χαλβαδιαζω κατα καιρους , ποιες ειναι αυτες οι περιβοητες ζημιες που αποδεδειγμενα βγαζει καποια στιγμη το Gs, και ποσο κοστιζουν πανω κατω.
Εδώ γελάμε, ο αφρικάνος θέλει 1150 και ο 1150άκιας θέλει άφρικα χαχαχαχα, εγώ βέβαια θέλω άφρικα η τενερε λόγω χρημάτων, ένα καλό 1150 θα το πληρώσεις 5000ε ξέρω τι λέω, αλλά εδώ γελάμε.

gior-gos
23/02/2017, 16:14
ποιες ειναι αυτες οι περιβοητες ζημιες που αποδεδειγμενα βγαζει καποια στιγμη το Gs, και ποσο κοστιζουν πανω κατω.

Δεν ξερω αν τα βγαζουν ολα τα gs· θα σου πω 2 ζημιες; φθορες; που μου χει βγαλει εμενα.

1. Αξονας: 400€ καινουριος (απο αγγελια) + 50€ εργασια= 450€
2. Μεταλλα μπιελων + τεντωτηρες + εργασια= άλλα 450€

και κατι άλλα "ψιλα" που δεν τα καλοθυμαμαι :lol:

afric
23/02/2017, 16:30
Εδώ γελάμε, ο αφρικάνος θέλει 1150 και ο 1150άκιας θέλει άφρικα χαχαχαχα, εγώ βέβαια θέλω άφρικα η τενερε λόγω χρημάτων, ένα καλό 1150 θα το πληρώσεις 5000ε ξέρω τι λέω, αλλά εδώ γελάμε.

Κωστα ο αφρικανος ειχε καποτε bmwk100 και st1100 paneuropian..η ζωη κυκλους κανει

kostas_1100gs
23/02/2017, 16:56
Δεν ξερω αν τα βγαζουν ολα τα gs· θα σου πω 2 ζημιες; φθορες; που μου χει βγαλει εμενα.

Όχι, άξονα έχει θέμα το 1200, αν αλλάξεις τεντωτήρα, δεν έχεις θέμα με μπιέλες, είπα πριν αν κάνεις κάποια πράφματα προληπτικά. Είναι σαν την υγεία, αν υπήρχε πρόλυψη τα μισα νοσοκομεία θα ήταν άδεια.

kostas_1100gs
23/02/2017, 16:57
Κωστα ο αφρικανος ειχε καποτε bmwk100 και st1100 paneuropian..η ζωη κυκλους κανει

Τ Κ καμία σχέση με το R. Αυτό το χαμηλό βάρος που έχει το Ρ, είναι όλα τα χρήματα, την ακουμπάς κατω και την σηκώνεις με την μια, βάζεις το διπλό πραγματικά με το ένα δάκτυλο, με το ένα δάκτυλο γυρίζεις τον μοτο 180 μοίρες,. ειμαι μικρόσωμος και την είχα με το ένα δακτυλάκι. Κάποτε είχα 2 μήνες ένα 955, εκεί να δεις ψηλά το βάρος, εκεί να δεις αν έγερνε που έφτανε, όλο κουρασμένος είμουν, διπλό, άσε δεν γινόταν να βάλω

kordix
23/02/2017, 18:25

Στα πόσα χιλιόμετρα έβγαλε τις ζημιές στο μοτέρ; Είναι στανταράκι ή σου έκατσε; Υπάρχει τρόπος να το προφυλάξεις;

Το δικό μου ακόμα κελαηδάει στα 81500km και ο άξονας είναι οκ, εκανα μεγάλο σέρβις προχτές, αλλά μήπως να μάζευα τίποτα λεφτουδάκια στην άκρη; :D

bmwr1100gs
23/02/2017, 20:04
Από το ebay βρίσκεις ότι θες σε πολύ καλές τιμές. Εγώ έχω πάρει άξονα με τους σταυρούς 50 με μεταφορικά και τα 2 σώματα του ψεκασμού, μαζί με το TPS σε πολύ χαμηλές τιμές, εάν θυμάμαι καλά περίπου 50 σε δημοπρασία.

Δεν χρειάζεται να έχει κομπόδεμα, απλά χρειάζεται να κάνεις "κάβα" σε κάποια περιφερειακά που θα ζητάει λόγο χρήσης και τα οποία θα τα βρίσκεις σε καλές τιμές, άσχετα εάν εκείνη την στιγμή τα χρειάζεσαι.

Γενικά στο ebay.de βρίσκεις τα πάντα και για το 1100 και για το 1150, που στο 80% είναι ίδια.

Επιπρόσθετα μην ξεχνάς οτι πολλά εξαρτήματα του GS είναι κοινά με τα R, S, RT, RS οπότε μιλάμε για μια τεράστια "πισίνα" από το 1993 - 2004

Θέλει όμως προσοχή και αυτοσυγκράτηση....

amyroukai
23/02/2017, 20:09
για να ρίξω λίγο λάδι στην φωτιά, την μόντα με μπεκάκια από 1200άρι την έχετε δει; Αρκετά φτηνή και το πως ψεκάζει το ένα και πως το άλλο είναι η μέρα με την νύχτα (υπάρχει και σχετικό βίδεο). Πάει κανένα δίμηνο περίπου που το πέτυχα και δεν κράτησα λινκΖ. Νομίζω advrider.

bmwr1100gs
23/02/2017, 20:12
Χα χα χα σκέφτομαι και αυτό και το τσιπάκι και λαιμούς από RT...

Meni0s
23/02/2017, 22:42
Το εψαχνα και το έχω πρόσφατο με τον άξονα στα 1150, κοιτούσα για το "1150r" αλλα νομιζω ειναι το ιδιο και στα Gs.
Έχει να κάνει καθαρα με το πως οδηγας όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Μπορει να εμφανιστει στα 70-80κ μπορει και να περασεις τα 100κ χωρις θεμα.
Αλλά η ασθένεια λύνεται με ένα αποστάτη.

Εδώ εξηγεί στο βίντεο γιατί παθενει την ζημιά https://youtu.be/Jx3e0gqzylY

Και σε αυτό η μοντα με τον αποστάτη
https://youtu.be/NGNy_UzstTc

gior-gos
24/02/2017, 07:50
Στα πόσα χιλιόμετρα έβγαλε τις ζημιές στο μοτέρ; Είναι στανταράκι ή σου έκατσε; Υπάρχει τρόπος να το προφυλάξεις;

Το δικό μου ακόμα κελαηδάει στα 81500km και ο άξονας είναι οκ, εκανα μεγάλο σέρβις προχτές, αλλά μήπως να μάζευα τίποτα λεφτουδάκια στην άκρη; :D

Αν θυμαμαι καλα, τον αξονα τον εβγαλε οταν το κοντερ εγραφε 75.000 χλμ και τα μεταλλα οταν εγραφε 85.000 χλμ. Και γραφω 'το κοντερ εγραφε' γιατι δεν ξερω αν αυτο που γραφει το κοντερ συμβαδιζει με την πραγματικοτητα ;)

Οπως εγραψα και παραπανω, αν αυτα ειναι στανταρ στα gs ή απλα εκατσε σε μενα δεν το ξερω. Σιγουρα παιζει ρόλο κι ο τροπος οδηγησης. Πόσο ομως μπορουμε να αποδωσουμε στην οδήγησή μας την ευθραυστοτητα της μηχανης μας; Νταξει, μηχανακια σαν το gs προφανως και δεν ειναι για πιστα, αλλά κι απ την άλλη δε θα το χαρεις λιγο για να μην χαλασει; Μηπως καποια μηχανακια παραειναι ευαισθητα;

Αν υπαρχει τροπος να το προφυλαξεις; Ναι, αμα αλλαξεις - αλλαζεις προληπτικα ό,τι μπορει να χαλασει τοτε δεν θα χαλασει ποτέ. Αλλά τι να αλλαξεις; Υποκειμενικο. Δινεις 700€ (απο bmw) για να αλλαξεις αξονα προληπτικα; Καληνυχτα. Μου θυμιζει περιπτωσεις που καποιος καμαρωνει για το μηχανακι του οτι εχει φτασει τις xxx.xxx χλμ αλλά εχει κατεβασει μοτερ και εχει κανει επισκευες δεν ξερω κι εγω ποσες φορες :lol:. Δεν παει ετσι..

kostas_1100gs
24/02/2017, 08:02
Αν θυμαμαι καλα, τον αξονα τον εβγαλε οταν το κοντερ εγραφε 75.000 χλμ και τα μεταλλα οταν εγραφε 85.000 χλμ. Και γραφω 'το κοντερ εγραφε' γιατι δεν ξερω αν αυτο που γραφει το κοντερ συμβαδιζει με την πραγματικοτητα ;)

Οπως εγραψα και παραπανω, αν αυτα ειναι στανταρ στα gs ή απλα εκατσε σε μενα δεν το ξερω. Σιγουρα παιζει ρόλο κι ο τροπος οδηγησης. Πόσο ομως μπορουμε να αποδωσουμε στην οδήγησή μας την ευθραυστοτητα της μηχανης μας; Νταξει, μηχανακια σαν το gs προφανως και δεν ειναι για πιστα, αλλά κι απ την άλλη δε θα το χαρεις λιγο για να μην χαλασει; Μηπως καποια μηχανακια παραειναι ευαισθητα;

Αν υπαρχει τροπος να το προφυλαξεις; Ναι, αμα αλλαξεις - αλλαζεις προληπτικα ό,τι μπορει να χαλασει τοτε δεν θα χαλασει ποτέ. Αλλά τι να αλλαξεις; Υποκειμενικο. Δινεις 700€ (απο bmw) για να αλλαξεις αξονα προληπτικα; Καληνυχτα. Μου θυμιζει περιπτωσεις που καποιος καμαρωνει για το μηχανακι του οτι εχει φτασει τις xxx.xxx χλμ αλλά εχει κατεβασει μοτερ και εχει κανει επισκευες δεν ξερω κι εγω ποσες φορες :lol:. Δεν παει ετσι..

Φίλε μου το μηχανάκι σου μάλλον είχε πολλά κλμ. Καθένας από τα χέρια που άλλαζε αν κατέβαζε 60-70 χιλιαδες κλμ, άστα να πάνε. Εμένα το 1100 είχε κατεβασμλενα κλμ το 1150 όχι. Στις 85.000κλμ (έκανε άλλα 15.000κλμ ο νέος ιδιοκτήτης, τώρα έχει 125 +_) δεν έχει κάνει κιχ.ούτε δισκο πλατό. Φλάντζα πίσω τριχού έχει αλλαχτεί (εγώ φταίω έβαλα 200μλ λάδι ενώ θέλει 180μλ) μαρκούτσια φρένων (λόφω πολυκαιρίας ήταν μοντέλο του 2001) αλλαγή τεντωτήρα στις 80.000κλμ (ήταν μαμά και είχε μια αστοχία) και ντιζα κοντέρ. Μάλιστα προχθες φίλος μας έλεγε `` πούλησα το αφρικα με 70.000κλμ το είδε αγγελία με 40.000κλμ έπειτα απο 2 χρόνια, έπειτα από 3 χρόνια ξαναπουλήθηκε με 38.000κλμ

afric
24/02/2017, 09:16
τα κοντερ καλυτερα μην τα κοιτας καθολου, τα γυριζουν ολοι.
Ο αξονας οκ, αλλα μεταλλακια?Δε πα ναχει 200.000χλμ, το θεωρω ξεφτιλα για bmw.
Απ την περιγραφη του κορντιξ, το gs το χτυπαγα ανετα...αλλα να ειναι μειον το οτι ειναι made in germany...τι να πω
Οταν ειχα το κ100 ημουν τρελλαμενος με τη φιρμα, τα γιαπωνεζικα ηταν σαν κινεζικα μπροστα του.Ας μην πω ποσα χλμ εκανα και τι ζημιες εβγαλε...θα νομιζετε οτι λεω ψεμματα.

kostas_1100gs
24/02/2017, 10:47
τα κοντερ καλυτερα μην τα κοιτας καθολου, τα γυριζουν ολοι.
Ο αξονας οκ, αλλα μεταλλακια?Δε πα ναχει 200.000χλμ, το θεωρω ξεφτιλα για bmw.
Απ την περιγραφη του κορντιξ, το gs το χτυπαγα ανετα...αλλα να ειναι μειον το οτι ειναι made in germany...τι να πω
Οταν ειχα το κ100 ημουν τρελλαμενος με τη φιρμα, τα γιαπωνεζικα ηταν σαν κινεζικα μπροστα του.Ας μην πω ποσα χλμ εκανα και τι ζημιες εβγαλε...θα νομιζετε οτι λεω ψεμματα.

κ 100 ρσ είχες?

oti nanai
24/02/2017, 11:28

δεν σου λέει κανένας να μην το χαρείς απλά σου λέει να μην το σκίζεις με πρώτη , δευτέρα και να μην κάνεις σούζες . το 1150 είναι από τα πιο αξιόπιστα bmw απλά θέλει να είσαι σχολαστικός στην συντήρηση ( λάδια , βαλβολινες ) .