View Full Version : ΡΟΥΛΜΑΝ........
Διάβασα σήμερα αυτό:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/h-skf-katestrepse-15-tonoys-maimou-royleman-sthn-athhna.4538155.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget
..οπότε όσοι αγοράζετε κάποια ρουλμάν ας είστε λίγο προσεκτικοί
μιάς και υπάρχει περίπτωση να έχουν βγεί στην αγορά κάποια απ' αυτά....
alexis_d
20/02/2017, 18:18
Ισχύει,τα τελευταία χρόνια η εν λόγω εταιρία εντός του κουτιού τυπώνει και κωδικό QR γι αυτό τον λόγο.
Τώρα το διάβασα και είπα να το ποστάρω, αλλά με πρόλαβες. Πάντως τους πήρε 7 χρόνια να αποδείξουν ότι είναι πλαστά. Αθάνατη Ελληνική δικαιοσύνη
o_gavros
20/02/2017, 18:50
Σε τι να είναι κάποιος προσεκτικός ρε παιδιά;
Βγαίνει απομίμηση ρουλεμάν στο εμπόριο, μέσα στον Πειραιά που βρίθει απο βιομηχανικά μαγαζιά, και λέει πως πωλείται και στην ίδια τιμή με το γνησιο.
Δεν είναι παπούτσια που φορώντας τα καταλαβαίνεις την όρεξη για μπανάνες.
Σίδερο είναι με κινούμενα μέρη.Μόνο ο χρόνος και η αντοχή μπορούν να δείξουν τυχόν ατέλειες.
Εμένα αυτό που με εκνευρίζει,είναι που δεν αναφέρεται πουθενά ο έμπορας παρά το ότι τελεσιδίκισε η υπόθεση.
Προσέχτε σου λέει, έτσι γενικά.
Να'σαι καλά ρε δημοσιόγραφε...
Τώρα το διάβασα και είπα να το ποστάρω, αλλά με πρόλαβες. Πάντως τους πήρε 7 χρόνια να αποδείξουν ότι είναι πλαστά. Αθάνατη Ελληνική δικαιοσύνη
Μα γι' αυτό λέω ρε Βασίλη ότι αρκετά μπορεί να έχουν βγεί στην αγορά.....
Πότε έγινε η εισαγωγή τους στην Ελλάδα;;;;;;;
Πότε διαπιστώθηκε η απάτη;;;;;;
Πότε δεσμεύτηκε το στόκ;;;;;;;
amyroukai
20/02/2017, 18:56
Εμένα αυτό που με εκνευρίζει,είναι που δεν αναφέρεται πουθενά ο έμπορας παρά το ότι τελεσιδίκισε η υπόθεση.
αυτό είναι όντως περίεργο...
αν τα έχεις ήδη βάλει είναι όπως τα λες. τουλάχιστον όπως είπε ο Αλέκος (και μέχρι να αντιγραφεί το κουτί...) υπάρχει ένα σημείο θεωρητικής βεβαίωσης γνησιότητας. Το ποιό μαστόρι θα σκανάρει QR ή θα ασχοληθεί γενικότερα είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό.
o_gavros
20/02/2017, 19:01
ρε Τσον ούτε εγω θα καθόμουν να σκαναρω για ένα σετακι ρουλεμαν,μην τρελαθούμε.
Εντωμεταξύ αναρωτιέμαι ποιος μαλακας μπορεί να είναι γιατι έχω ψωνίσει αρκετά,μεσα σε αυτα τα 7 χρονια.
Μέσα σε αυτά τα 7 χρονια δεν νομιζω να μπορούσε να πουλήσει! Ή όχι? Not sure!
Εντωμεταξύ αναρωτιέμαι ποιος μαλακας μπορεί να είναι γιατι έχω ψωνίσει αρκετά,μεσα σε αυτα τα 7 χρονια.
Αν κατάλαβα καλά από το άρθρο, τα ρουλεμάν κατασχέθηκαν το 2009 και καταστράφηκαν τώρα.
o_gavros
20/02/2017, 19:16
Μέσα σε αυτά τα 7 χρονια δεν νομιζω να μπορούσε να πουλήσει! Ή όχι? Not sure!
γιατί να μη μπορεί;
ποιος θα τον πειράξει;
Εδώ είναι μπαλκαν πενινσουλα αγαπητέ...
Μια χαρά πουλάς.
Τώρα αν παρατηρήσατε κάποια αλλαγή ονομασίας σε κατάστημα όπου προμηθευοσασταν ανταλλακτικά μάλλον τον βρήκατε τον ένοχο.
γιατί να μη μπορεί;
ποιος θα τον πειράξει;
Εδώ είναι μπαλκαν πενινσουλα αγαπητέ...μια χαρά φαντάζομαι θα μπορεί αν ειδικά τα δίνει σε άλλους εμπόρους και μαύρα (για να μειώσουμε την χασούρα βρε αδερφέ)
amyroukai
20/02/2017, 21:36
κοίτα τώρα το αστείο... έχουν πχ τα τροχού 3 ευρώ το τεμάχιο, οπότε λες (και δεν έχεις και άδικο) θα κάτσω να κάνω τον πράκτορα 007 για ένα τάλαρο; Ε, το χειρότερο που μπορεί να πάθεις είναι να τ'αλλάξεις πιο νωρίς (που με τους δρόμους που έχουμε το "νωρίς" είναι σχετικό) και δεν θα το καταλάβεις καν...
Από την άλλη, σε χρήση βιομηχανίας/ναυτιλίας που είναι άλλα τα φορτία και οι απαιτήσεις και τα οικονομικά μεγέθη από τα αναλώσιμα, δεν είναι το ίδιο με τον κάθε έναν από εμάς τα μικρά ψαράκια. Καλό θα ήταν να ξέραμε απλά για να αποφεύγουμε... Που δεν ξέρεις και γιατί τον έπιασαν κιόλας, αυτά πολλές φορές είναι καρφωτές από "μπινιά στην μοιρασιά" και πόσοι ακόμα μπορεί να κάνουν το αυτό κόλπο ή να σπρώχνουν και παράνομα μαζί με τα νόμιμα και και και και...
και γενικά εγκυκλοπαιδικό καταντάει το ζήτημα τελικά. Μάλλον. ξέρω και γω... έχουν γίνει όλα σκ@τ@.
Εντωμεταξύ αναρωτιέμαι ποιος μαλακας μπορεί να είναι γιατι έχω ψωνίσει αρκετά,μεσα σε αυτα τα 7 χρονια.Αν είναι ρουλεμάν στροφάλου νομίζω θα το ψάξεις όσο δεν παίρνει τώρα που είσαι υποψιασμένος, τουλάχιστον εγώ θα το έψαχνα, αν είναι ρουλεμάν τροχού που λέει και ο Γιάννης σιγά μην ασχολιόμουνα.
Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τώρα ο εισαγωγέας θα βρει κάποιον άλλον πρόθυμο έμπορο να διαθέσει το προϊόν του.
Αν δεν το 'χει κάνει ήδη.
Αντε βγάλε άκρη.
Θα χορτάσουμε μπανάνα !!!!
κοίτα τώρα το αστείο... έχουν πχ τα τροχού 3 ευρώ το τεμάχιο, οπότε λες (και δεν έχεις και άδικο) θα κάτσω να κάνω τον πράκτορα 007 για ένα τάλαρο; Ε, το χειρότερο που μπορεί να πάθεις είναι να τ'αλλάξεις πιο νωρίς (που με τους δρόμους που έχουμε το "νωρίς" είναι σχετικό) και δεν θα το καταλάβεις καν...
Από την άλλη, σε χρήση βιομηχανίας/ναυτιλίας που είναι άλλα τα φορτία και οι απαιτήσεις και τα οικονομικά μεγέθη από τα αναλώσιμα, δεν είναι το ίδιο με τον κάθε έναν από εμάς τα μικρά ψαράκια. Καλό θα ήταν να ξέραμε απλά για να αποφεύγουμε... Που δεν ξέρεις και γιατί τον έπιασαν κιόλας, αυτά πολλές φορές είναι καρφωτές από "μπινιά στην μοιρασιά" και πόσοι ακόμα μπορεί να κάνουν το αυτό κόλπο ή να σπρώχνουν και παράνομα μαζί με τα νόμιμα και και και και...
και γενικά εγκυκλοπαιδικό καταντάει το ζήτημα τελικά. Μάλλον. ξέρω και γω... έχουν γίνει όλα σκ@τ@.
Ωπα αρχηγέ.....Ακριβώς πρίν από ένα χρόνο, άνοιξα το μοτέρ από το Ρ51. Ποτέ δεν είχε ανοιχτεί τελείως και
θεώρησα σωστό, να αλλάξω όλα τα ρουλμάν και τις τσιμούχες, με την λογική ότι με πολύ πιό συντηρητική πλέον χρήση, το μοτέρ θα ζήσει πολύ περισσότερο από 'μένα.
Στην αγορά, το ένα ρουλμάν του στρόφαλου, είχε 80ευρώ η καλή ποιότητα και 20ευρώ η κατώτερη....Δεν θυμάμαι
τώρα τις μάρκες, αλλά ποιός μου εγγυάται ότι δεν πλήρωσα το καλό και πήρα την δευτεράτζα, πέρα από τον πωλητή;;;;
Και γιατί γιά 60ευρώ (κλεψιμέικα) σε 5 ή 10 χρόνια να ξανακάνω κάτι που προσπάθησα να αποφύγω;;;;;;
amyroukai
21/02/2017, 08:50
....
Καλό μου παιδί το παράδειγμα που έδωσα ήταν πολύ συγκεκριμένο και ο Βάσκας προσέθεσε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είπες και εσύ... Προφανώς στην περίπτωση που αναφέρεις η πΧιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από τα των τροχών που είπα εγώ αλλά επίσης προφανώς, όπως έχουν γίνει τα πράγματα, τελικά ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος για το τι έβαλες μέσα.
κουβεντα να γινεται, παλαιοτερα ειχε ακουστει και για γνωστη μαρκα μπουζι οτι κυκλοφορουν μαιμου.
alexis_d
21/02/2017, 10:06
Αλεξ.Οι εφαρμογές στα ρουλμάν είναι πολύ περισσότερες από τα μπουζί.Ναι κουβέντα να γίνεται αλλά..
Έχει πέσει μαϊμού από το 2000..Εγώ τουλάχιστον το ανακάλυψα τυχαία τότε με διαφορετικές ποιότητες.
Ορατές διαφορές ακόμα και στο μάτι από το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής και με ίδιο batch number.
Η χρήση ήταν καθαρά βιομηχανική και η εφαρμογή εξαιρετικά απαιτητική.
Μη γελιόμαστε όμως.Πολλές φορές ο ίδιος ο αντιπρόσωπος έλεγε πως έχει δικές του εισαγωγές ή μπορεί να βρει.
Σε ένα τεμάχιο δεν έγινε και τίποτα αλλά στα διακόσια ; Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...