View Full Version : glx 53mm
xarishonda
21/02/2017, 10:58
καλημερα...εχω ενα glx μαμα με καρτερ απο c50 και το υπολοιπο 90αρι το μηχανακι θελω να το ανεβασω στα 53mm η απορια μου ειναι ομως αν θα χρειαστει να ανοιξω τα καρτερ επειδη ειναι απο c50 ...τι 8α χρειαστω για να γινει η δουλεια σωστα και ποσο θα μου βγει πανω κατω...Ευχαριστω!
Δεν θα βγει σωστα.
Αστο οπως ειναι Η παρε μεγαλυτερο.
Πιο φτηνα θα σου ερθει.
xarishonda
21/02/2017, 11:58
Δεν θα βγει σωστα.
Αστο οπως ειναι Η παρε μεγαλυτερο.
Πιο φτηνα θα σου ερθει.
Τι εννοεις δεν θα βγει σωστα;
στην ουσια εχεις αλλαξει το μισο μοτερ για να γινει 90 και κολλας στον ανοιγμα καρτερ που ειναι το πιο απλο πραγμα?
πιθανων θα χρειαστεις αλλο στροφαλο και μπιελα, δε νομιζω να αντεξουν τα 90αρια ανταλλακτικα.
μαζεψε λεφτα και παρε κανενα ετοιμο 125αρι, ειναι πιο αξιοπιστα απο τη βελτιωση που θελεις να κανεις. ;)
xarishonda
22/02/2017, 18:08
στην ουσια εχεις αλλαξει το μισο μοτερ για να γινει 90 και κολλας στον ανοιγμα καρτερ που ειναι το πιο απλο πραγμα?
πιθανων θα χρειαστεις αλλο στροφαλο και μπιελα, δε νομιζω να αντεξουν τα 90αρια ανταλλακτικα.
μαζεψε λεφτα και παρε κανενα ετοιμο 125αρι, ειναι πιο αξιοπιστα απο τη βελτιωση που θελεις να κανεις. ;)
καλησπερα....συμφωνο σε αυτα που λετε ομως ειμαι φαν αυτου του μοτερ θελω στο συγκεκριμενο μοτερ να κανω αλλαγες ενα 53 η και 56 δεν θα με χαλαγε καθολου....Με σωστα πραγματα ποσο υπολογιζετε το κοστος οταν λεω σωστα πραγματα οχι και τα ποιο ακριβα αλλα να αντεχει για καμια ξερογκαζια την ημερα να μπορω να κανω και τις βολτες μου αφοβα
Κοιτα....μπορει να εισαι φαν αυτου του μοτερ και να θελεις στο συγκεκριμενο μοτερ να κανεις αλλαγες ενα 53 η και 56 δεν θα σε χαλαγε καθολου....
αλλα το μοτερ ξεκινησε με λιγοτερα απο τα μισα κυβικα!!!
Ποσο "σωστα" πραγματα μπορεις να βαλεις σε κατι που ηταν 49cc και θα παει ~115 . τι κοστος να υπολογισουμε ειδικα για οχι ακριβα που να αντεχουν (!!!) και για καμια ξερογκαζια την ημερα τις βολτες σου αφοβα!!!!
Αν υπηρχε τετοιος συνδιασμος φτηνο-γρηγορο-δυνατο-οικονομικο-ανθεκτικο λές να υπηρχαν πολυ να διαλεγαν το ακριβο-που χαλαει και ειναι πολυπλοκο....
Αστο οπως ειναι...και παρε ενα λιφαν 125 και κοτσαρετο πανω....
xarishonda
23/02/2017, 09:50
Κοιτα....μπορει να εισαι φαν αυτου του μοτερ και να θελεις στο συγκεκριμενο μοτερ να κανεις αλλαγες ενα 53 η και 56 δεν θα σε χαλαγε καθολου....
αλλα το μοτερ ξεκινησε με λιγοτερα απο τα μισα κυβικα!!!
Ποσο "σωστα" πραγματα μπορεις να βαλεις σε κατι που ηταν 49cc και θα παει ~115 . τι κοστος να υπολογισουμε ειδικα για οχι ακριβα που να αντεχουν (!!!) και για καμια ξερογκαζια την ημερα τις βολτες σου αφοβα!!!!
Αν υπηρχε τετοιος συνδιασμος φτηνο-γρηγορο-δυνατο-οικονομικο-ανθεκτικο λές να υπηρχαν πολυ να διαλεγαν το ακριβο-που χαλαει και ειναι πολυπλοκο....
Αστο οπως ειναι...και παρε ενα λιφαν 125 και κοτσαρετο πανω....
Το μοτερ δεν ειναι πειραγμενο παιδια απλα εχει καρτερ απο c50 τιποτα αλλο τωρα για το φθηνο που λες δεν εννοω οτι ποιο μουφα υπαρχει στην αγορα αλλα και ουτε takegawa 8ελω να ειναι κατι αξιοπιστο που να μπορω να το δουλεψω για αυτο σας ρωταο τι θα μου προτεινατε, αν υπηρχαν οικονομικα τα λευτα δεν το σκευτομουν καθολου και πηγενα επερνα οτι ποιο ακριβω υπαρχει στην αγορα και θα εδινα τα χρηματα να μου το φτιαξουν αλλα δεν ειναι ετσι σε αυτην την περιπτωση....οικονομικα οπως καταλαβενετε ολοι λιγο πολλοι εχουμε προβλημα οποτε θα ηθελα να μου προτεινετε ανταλλακτικα γυρω στο 500αρι αλλα να γινει καλουτσικο μοτερ....
...οικονομικα οπως καταλαβενετε ολοι λιγο πολλοι εχουμε προβλημα οποτε θα ηθελα να μου προτεινετε ανταλλακτικα γυρω στο 500αρι αλλα να γινει καλουτσικο μοτερ....
είπε η 80's pin-up οταν την καλέσαν σε συγχρονο reality...
andreaspetr
28/02/2017, 23:24
σαζμαν 3αρι η 4αρι εχεις πανω?
στροφαλο εχεις απο το 90αρι?
μεχρι 52 κυλινδρο συνηθως το χωραει χωρις να πειραξεις καρτερ.
για παραπανω πας τα καρτερ σε μηχανουργειο και στα ανοιγει.
xarishonda
01/03/2017, 13:02
[QUOTE=andreaspetr;2855214]σαζμαν 3αρι η 4αρι εχεις πανω?
στροφαλο εχεις απο το 90αρι?
μεχρι 52 κυλινδρο συνηθως το χωραει χωρις να πειραξεις καρτερ.
για παραπανω πας τα καρτερ σε μηχανουργειο και στα ανοιγει.
σασμαν 3αρι φιλε μου και στροφαλο απο 90αρι
το ερωτημα μου ομως ειναι αν ειναι δυσκολη διαδικασια να το κανω 56 και ποσα λευτα θα μου βγουν
σασμαν 3αρι φιλε μου και στροφαλο απο 90αρι
το ερωτημα μου ομως ειναι αν ειναι δυσκολη διαδικασια να το κανω 56 και ποσα λευτα θα μου βγουν
Ελπίζω να έχεις μεγάλη χούφτα. ....
Μέχρι 53 είσαι καλά.
andreaspetr
01/03/2017, 21:44
56 ειναι πολυ,πανω απο 54 δεν θα στο προτεινα.
για πανω απο 54 δεν σε φτανει ουτε η κεφαλη που εχεις αν ειναι απο το 90αρι.
xarishonda
02/03/2017, 13:03
τι θα λεγατε για ενα κυλιδροπιστονο 56 με 56αρα στροφαλομπιελα cdi κεφαλη 4αρι σασμαν αγριο εκκεντροφορο και ελαφρομενο βολαν;
τι θα λεγατε για ενα κυλιδροπιστονο 56 με 56αρα στροφαλομπιελα cdi κεφαλη 4αρι σασμαν αγριο εκκεντροφορο και ελαφρομενο βολαν;
Ευχαριστώ αλλά έχω φάει!
:tooth:
Αυτά που έγραψες απέχουν πολύ από το απλό 53mm κυλινδροπιστονο....
xarishonda
02/03/2017, 16:31
Ευχαριστώ αλλά έχω φάει!
:tooth:
Αυτά που έγραψες απέχουν πολύ από το απλό 53mm κυλινδροπιστονο....
δεν το επιασα σοβαρα...δηλαδη λες για να το κανω 53 θα χρειαστω μονο κυλιδροπιστονο; ;ρ
andreaspetr
02/03/2017, 23:52
δεν κρατησες και κατι απο το μοτερ σου αν το κανεις ετσι.
παρε και δυο καρτερ και φτιαξε δευτερο μοτερ αντι να λυσεις το δικο σου.
Στο πεντακοσάρικο βρίσκεις έτοιμα κινέζικα μοτέρ 140-170 κυβικά και σου μένουν και ρέστα σε κάποιες περιπτώσεις.
Πάλι παράνομος θα είσαι αλλά τουλάχιστον δε θα κάνεις τον Δρα Φράνκεσταϊν στο μοτέρ σου.
andreaspetr
07/03/2017, 19:55
συνηθως τα μοτερ αυτα τα κινεζικα ειναι απο μονα τους frankenstein...
ασε που ειναι και θεμα ωρων να σου σπασει.
αν εχεις ορεξη να αλλαξεις τα παντα βρες ενα μοτερ Astrea χωρις κεφαλη κυλινδρο (για να ειναι πιο φθηνο και να εχεις 4 ταχυτητες)
και παιξε με εκεινο και ασε το δικο σου οπως ειναι στην ακρη για καβατζα.
xarishonda
07/03/2017, 20:40
αν εχεις ορεξη να αλλαξεις τα παντα βρες ενα μοτερ Astrea χωρις κεφαλη κυλινδρο (για να ειναι πιο φθηνο και να εχεις 4 ταχυτητες)
εχεις δικιο φιλε και εγω αυτο σκευτομαι να κανω ...αλλα ποσο υπολογιζεις να μου βγει ;
+1 για το μοτερ αστρεα .
Αλλά έχε στον νου σου ότι μπορεί να σου πατιναρει λόγο του φυγοκεντρικου.