Σύνδεση

View Full Version : Τα μηχανάκια που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες φταίνε σε περίπτωση ατυχήματος.

Σελίδες : 1 [2]

BLiTzER
07/04/2017, 14:19
Δεν προσπερνας ποτε κανοντας διηθηση οχηματα που δεν βλεπεις μπροστα τους, φορτηγα, νταλικες κτλ

Κάτσε κάτσε... δηλαδή θες να μου πεις ότι κάθεσαι πάντα πίσω από φορτηγά, νταλίκες, λεωφορεία; Μέχρι τι; Να παρκάρουν; Ναι, ευχαριστώ, δε θα πάρω. Προτιμώ τον δικό μου τρόπο.

sniper
07/04/2017, 14:19
Δεν προσπερνας ποτε κανοντας διηθηση οχηματα που δεν βλεπεις μπροστα τους, φορτηγα, νταλικες κτλ

Αν θες να φτασεις τα χρονια του Τερενς :lol::beer:

Γιατί μπορεί κόψει απότομα από μπροστά τους κανένα αερόστατο και δεν θα το δεις....

buckley
07/04/2017, 14:21
Σε αυτό έχει ένα δίκιο. Προσπερνάς πάντα όσο πιο σβέλτα μπορείς. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάς δίπλα σε άλλο όχημα, είναι αυξημένος κίνδυνος.

Ρε πατρίδα δεν είμαστε χθεσινοί ,δεν έπαιζε αυτό υπήρχε μια συνεχής αλυσίδα κινούμενων οχημάτων δεξιά αριστερά το γραψα αυτό απλά ένα από αυτά (φορτηγό) "την έκανε" βαριόμουνα να κάνω και κάτοψη...

BLiTzER
07/04/2017, 14:23
Καλά, μη βαράς. Γενικότερη συμβουλή ήταν, για όποιον δεν το κάνει. :p

PaNick67
07/04/2017, 14:25
Κάτσε κάτσε... δηλαδή θες να μου πεις ότι κάθεσαι πάντα πίσω από φορτηγά, νταλίκες, λεωφορεία; Μέχρι τι; Να παρκάρουν; Ναι, ευχαριστώ, δε θα πάρω. Προτιμώ τον δικό μου τρόπο.

Γιατί μπορεί κόψει απότομα από μπροστά τους κανένα αερόστατο και δεν θα το δεις....

Γιατι αν εχει σταματημενο οχημα, ποδηλατο κτλ κινδυνευεις να γινεις η φετα ζαμπον στο τοστ! :lol:

Περιμενεις να σταματησουν να βρισκονται διπλα διπλα και περνας κυριος.
Ειδικα στον συγκεκριμενο δρομο που επειδη εχει και φρεατια δεξια, το φορτηγο μπορουσε να αλλαξει πορεια απλα για να μην τα πατησει.

BLiTzER
07/04/2017, 14:27
Μιλάς για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. 2 λωρίδες, νταλίκα στα δεξιά, καμία ορατότητα/γνώση του δρόμου προς τα δεξιά. Ναι, οκ, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ίσως, το δέχομαι. Πάντα κρίνεις κατά περίπτωση και πράττεις. Γι'αυτό έχουμε μυαλό και μάτια. Και πάντα έχεις plan B πριν κάνεις οτιδήποτε. Προφανώς δε θα επιχειρήσεις προσπέραση όταν έχεις 3 χιλιοστά απόσταση σε κάθε πλευρά.

sapila racing
07/04/2017, 14:29
Το ότι το ένα φορτηγό (gs) έκανε διηθηση το άλλο δεν το σχολιάζει κανεις;

Aν πρόσεχες στο μάθημα θα ήξερες οτι υπήρχαν κι άλλα GS πολύ πριν γεμίσει ο τόπος απο τα BMW GS.
Suzuki έχει ο buckley.
http://www.suzukicycles.org/GS-series/GS1100E.shtml

Αυριο με τον κηδεμόνα σου! :lol:

Πανο σωστά έπραξες, αλλά βγαλε την καρατιμόνα και βαλε ενα σωστό τιμόνι.
Αν δείς οτι χωράς άνοιξε και το γκάζι οταν πρέπει και δεν θα εχεις τετοια θέματα, αν δεν βλέπεις περιμένεις.
Το ποδήλατο παντως δεν έφταιγε!

Panos76
07/04/2017, 14:31
Φορτηγό είναι και αυτό ρέϊ :lol:

devil's animal
07/04/2017, 14:34
στατιστικα μιλωντας, ειναι ασφαλεστερο να κανεις διηθηση μεταξυ 2 οχηματων παρα να προσπερνας ενα οχημα, ειτε απο αριστερα, ειτε απο δεξια..
ο λογος ειναι προφανης...οι καθρεφτες εχουν τυφλες γωνιες και μπορει το οχημα να μην σε εχει δει και να κανει αλλαγη λωριδας...
αν κινειται ομως και αλλο οχημα διπλα απο αυτο που θελουμε να προσπερασουμε κανενας απο τους 2 δεν θα κανει κινηση να μπει στην αλλη λωριδα...μπορει να συγκλινουν επικινδυνα, αλλα δεν θα αλλαξουν λωριδα γιατι το αλλο οχημα ειναι ορατο απο την περιφερειακη τους οραση...
και αυτα δεν τα λεω, τα λεει ο Χουντρας που μας εκανε το σεμιναριο πολης, παλια στο Τεξας...

στο "συγκλινουν επικινδυνα" η αμυνα ειναι κορνα, ελευθερη εξατμιση και γρηγορη προσπεραση-διηθηση...αυτα τα λεω εγω...γιατι ο Χουντρας ελεγε ταχυτητα διηθησης +20 απο τα αλλα οχηματα...

buckley
07/04/2017, 14:39
Aν πρόσεχες στο μάθημα θα ήξερες οτι υπήρχαν κι άλλα GS πολύ πριν γεμίσει ο τόπος απο τα BMW GS.
Suzuki έχει ο buckley.
http://www.suzukicycles.org/GS-series/GS1100E.shtml

Αυριο με τον κηδεμόνα σου! :lol:

Πανο σωστά έπραξες, αλλά βγαλε την καρατιμόνα και βαλε ενα σωστό τιμόνι.
Αν δείς οτι χωράς άνοιξε και το γκάζι οταν πρέπει και δεν θα εχεις τετοια θέματα, αν δεν βλέπεις περιμένεις.

Από το λινκ είναι το δεύτερο στη σειρά το κόκκινο με το στρογγυλό φανάρι.
Ναι οκ παραδέχομαι ότι με τους ποδηλάτες έχω μια προκατάληψη...σόρρυ
ΥΓ μλκ καφετζή για bmw 1100 gs με είχες ? φτου σου ρε αυτά είναι σύγχρονα λέμε...

viper1
07/04/2017, 14:43
Δεν είχατε παπάκι να σωθείτε. .....
Τα λέει μια ψυχή, αλλά που εσείς. ......

Μπομπο ήθελε να περάσεις κάτω από την νταλίκα και να ρίξεις μια στο ποδηλάτη :lol:

BLiTzER
07/04/2017, 14:48
Ε με το GS μπορούσε να ρίξει την ίδια τη νταλίκα στον ποδηλάτη, αλλά τρόμαξε.

amyroukai
07/04/2017, 15:48

Ο γαμιόλης στον κεντρικό δρόμο σε ώρα αιχμής τσάρκα τουρ-ντε-χις-μάμας-βατζάινα-τέικ-μπακ-δε-σίτι-ψόφα-αλήτη δεν έφταιγε. ΟΚ. Γιατί πληρώνει φόρους και τέλη και έχει ίδια δικαιώματα και είναι οικολόγος και αν όλοι εκείνοι με τα ποδήλατα έπαιρναν αυτοκίνητο για την δουλειά διασκέδασή τους θα βλέπατε που θα έφταναν οι ουρές και είναι πιο υγιής από τους άλλους και γυμνάζεται και ούτε θυμάμαι τι άλλη ηλίθια δικαιολογία έχουμε ακούσει εδώ μέσα, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΤΕΝΑ και όχι από κεντρικούς δρόμους. Τα 80ς με την άδεια Κηφισίας, την άδεια Παπανικολή κλπ κλπ κλπ πέρασαν. Καρμαγκέντον χρειάζεται ανηλεώς.

sapila racing
07/04/2017, 15:54
Ο γαμιόλης στον κεντρικό δρόμο σε ώρα αιχμής τσάρκα τουρ-ντε-χις-μάμας-βατζάινα-τέικ-μπακ-δε-σίτι-ψόφα-αλήτη δεν έφταιγε. ΟΚ. Γιατί πληρώνει φόρους και τέλη και έχει ίδια δικαιώματα και είναι οικολόγος και αν όλοι εκείνοι με τα ποδήλατα έπαιρναν αυτοκίνητο για την δουλειά διασκέδασή τους θα βλέπατε που θα έφταναν οι ουρές και είναι πιο υγιής από τους άλλους και γυμνάζεται και ούτε θυμάμαι τι άλλη ηλίθια δικαιολογία έχουμε ακούσει εδώ μέσα, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΤΕΝΑ και όχι από κεντρικούς δρόμους. Τα 80ς με την άδεια Κηφισίας, την άδεια Παπανικολή κλπ κλπ κλπ πέρασαν. Καρμαγκέντον χρειάζεται ανηλεώς.

Δεν σε πιάνω...
Παρανόμησε? Οχι.
Και να μπορούσε να παει απο στενά στον προορισμό του, γιατί να το κάνει? Για να σταματαει συνέχεια στα stop και να κοπανιέται στα λούκια?
Ας μην αρχίσουμε τέτοια κουβέντα. Στη άκρη πήγαινε ο άνθρωπος κανονικά και καλά έκανε κατα την γνώμη μου.
Να έβγαζε και φλάς το φορτηγό για να προσπεράσει και ολα καλα θα ήταν.

amyroukai
07/04/2017, 16:01
βασικά για να μην ενοχλεί τους άλλους και γιατί υπάρχει και νόμος για ελάχιστες ταχύτητες αλλά ούτε στην ΕΟ εφαρμόζεται...

ναι θεωρητικά νόμιμος είναι και ας θέλω να "ψοφήσουν" συλλήβδην όλοι οι "αθλητές" τέτοιου τύπου. ημι-αστειευόμουν. τον ηλίθιο που κοκκάλωσε χτες στο πράσινο, αν τον έλιωνα άραγε, πως θα το δικαιολογούσε, χμ, να σκεφτώ, "δεν με είδε που άναψα αλάρμ κυρ πρόεδρε, δεν είδε τα φώτα μου" ουπς δεν είχε τίποτα ναι. καρμαγκέντον, τέλος.

buckley
07/04/2017, 16:09
Δεν σε πιάνω...
Παρανόμησε? Οχι.
Και να μπορούσε να παει απο στενά στον προορισμό του, γιατί να το κάνει? Για να σταματαει συνέχεια στα stop και να κοπανιέται στα λούκια?
Ας μην αρχίσουμε τέτοια κουβέντα. Στη άκρη πήγαινε ο άνθρωπος κανονικά και καλά έκανε κατα την γνώμη μου.
Να έβγαζε και φλάς το φορτηγό για να προσπεράσει και ολα καλα θα ήταν.

Για να είναι ασφαλής ρε ψηλέ και εμμέσως θα είμασταν λίγο πιο πολύ και οι υπόλοιποι.Όπως είπα το παραδέχομαι έχω προκατάληψη με τους ποδηλάτες αλλά μιας και είμαστε κοντά σε ηλικία και θυμόμαστε την κυκλοφορία στην Αθήνα από το 70 εγώ λίγο πιο μετά εσύ πες μου ρε οι κεντρικοί δρόμοι που σχεδιάστηκαν πριν 60 70 χρόνια με πληθυσμό πρωτεύουσας κάτω του μυρίου "χωράνε" σήμερα ποδηλάτες ??? Επειδή το καβαλάς το ποδηλατάκι και μπράβο σου μακάρι να μπορούσα και γω μιλάς τώρα εις όνομα του κάθε τυχάρπαστου σταρχιδιστή νεόκοπου ποδηλάτη ? μην κρίνεις ρε από τον εαυτό σου...

sapila racing
07/04/2017, 16:18
Για να είναι ασφαλής ρε ψηλέ και εμμέσως θα είμασταν λίγο πιο πολύ και οι υπόλοιποι.Όπως είπα το παραδέχομαι έχω προκατάληψη με τους ποδηλάτες αλλά μιας και είμαστε κοντά σε ηλικία και θυμόμαστε την κυκλοφορία στην Αθήνα από το 70 εγώ λίγο πιο μετά εσύ πες μου ρε οι κεντρικοί δρόμοι που σχεδιάστηκαν πριν 60 70 χρόνια με πληθυσμό πρωτεύουσας κάτω του μυρίου "χωράνε" σήμερα ποδηλάτες ??? Επειδή το καβαλάς το ποδηλατάκι και μπράβο σου μακάρι να μπορούσα και γω μιλάς τώρα εις όνομα του κάθε τυχάρπαστου σταρχιδιστή νεόκοπου ποδηλάτη ? μην κρίνεις ρε από τον εαυτό σου...

Ναι αλλά να το παρουμε ετσι τότε κι εμένα με ενοχλούν τα φορτηγα, τα μεγάλα τζιπ, τα BMW GS και τώρα που το σκέφτομαι με ενοχλούν και τα αυτοκίνητα και τα mega scooters και τα παπια που πανε και καθονται πανω στην διάβαση ακριβώς μπροστά μου και και και.

Να επιτρέπονται λοιπόν μόνο μοτο απο 250cc και πανω, αλλά κι απο αυτές μόνο SS γυμνα και classic γιατι εκτός απο τα GS μου την δίνουν και τα TDM, Vstrom κλπ, και επίσης να απαγορεύονται και όσοι συνδυασμοί μοτο/οδηγοί είναι πιο αργοί απο μένα γιατί με κόβουν και μου χαλάνε και την αγωνιστική γραμμή.
:lol:

amyroukai
07/04/2017, 16:24
Ναι αλλά να το παρουμε ετσι τότε κι εμένα με ενοχλούν τα φορτηγα, τα μεγάλα τζιπ, τα BMW GS και τώρα που το σκέφτομαι με ενοχλούν και τα αυτοκίνητα και τα mega scooters και τα παπια που πανε και καθονται πανω στην διάβαση ακριβώς μπροστά μου και και και.

Να επιτρέπονται λοιπόν μόνο μοτο απο 250cc και πανω, αλλά κι απο αυτές μόνο SS γυμνα και classic γιατι εκτός απο τα GS μου την δίνουν και τα TDM, Vstrom κλπ, και επίσης να απαγορεύονται και όσοι συνδυασμοί μοτο/οδηγοί είναι πιο αργοί απο μένα γιατί με κόβουν και μου χαλάνε και την αγωνιστική γραμμή.

επιτέλους ένας λογικός άνθρωπος. +998

buckley

Τρέχεις δηλαδή και σε δημόσιο δρόμο ? Αλήτη τσαντάκια καμικάζι ...

sniper
.... εκτός απο τα GS μου την δίνουν και τα TDM, Vstrom κλπ, και επίσης να απαγορεύονται και όσοι συνδυασμοί μοτο/οδηγοί είναι πιο αργοί απο μένα γιατί με κόβουν και μου χαλάνε και την αγωνιστική γραμμή.

Very nicely put.

Outstanding.

BLiTzER
07/04/2017, 16:34

Δε συμπαθώ ιδιαίτερα τους ποδηλάτες, μάλλον στο άλλο άκρο βρίσκομαι (δηλαδή σίγουρα), αλλά έχει ένα δίκιο ο σπαρίλας. :p

buckley
07/04/2017, 16:42
Very nicely put.

Outstanding.

Και συ αγωνιστική γραμμή ? μάλιστα οι μπαρμπάδες με την κρίση μέσης ηλικίας, οκ i sympathise...

viper1
07/04/2017, 16:58
Άμστερνταμ γίναμε με τόσα ποδήλατα. Αλλά ώρες αιχμής με ποδήλατο είναι death wish....

irinia
07/04/2017, 20:50
ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΙΑ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ

Ρε...............ε όχι

zopas
07/04/2017, 21:23
ποιος φοβαται τις παπιες;;;

devil's animal
08/04/2017, 10:19
βασικα το προβλημα δεν ειναι του ποδηλατη...οοοοχι, καλα κανει ο ανθρωπας και παει με 40 σε κεντρικη ανηφορικη λεωφορο...αφου τοσα μπορει...

το προβλημα ειναι οσων τον βλεπουν και αφηνουν 2 μετρα αποσταση στην προσπεραση που του κανουν...και αναγκαστικα μπαινουν στο αριστερο ρευμα και σε περιπτωση που υπαρχουν 2 ρευματα, εχουμε εναν ποδηλατη αργα βαδιζω, ζωη κερδιζω, ενα φορτηγο/αμαξι/ημιφορτηγο να ειναι μισο στην δεξια, μισο στην αριστερη και ολους τους απο πισω μ@λακες να προσπαθουνε να καταλαβουν τι σκατα γινετε και παει ο αλλος μεσα στην μεση σαν μεθυσμενος...

ενω αν ηταν λιγο μαγκες και τον φιλεριαζαν θα ειχαμε διπλο καλο...και δεν θα εβγαιναν απο το ρευμα τους, και θα τον τρομαζαν με μεγαλη πιθανοτητα να μην ξαναβγαινε απο το σπιτι του ή να πηγαινε απο τα στενα την επομενη...

οποτε ναι, η λυση ειναι η προσπεραση φιλερ στους ποδηλατες και μαλιστα με οσα περισσοτερα χλμ μπορειτε...αν ειναι δυνατον να τους ξεγυμνωσει ο αερας που θα φανε...σαν τα καρτουν..:bawl:
:beer::beer::beer:

BLiTzER
08/04/2017, 10:20
βασικα το προβλημα δεν ειναι του ποδηλατη...οοοοχι, καλα κανει ο ανθρωπας και παει με 40 σε κεντρικη ανηφορικη λεωφορο...αφου τοσα μπορει...

Σιγά μην πηγαίνει με 120. :lol:

devil's animal
08/04/2017, 10:25
Σιγά μην πηγαίνει με 120. :lol:

λεμε τωρα μωρε...γυμνασμενος...τουρ ντε φρανς και τα ρεστα τσαγια κλπ...
αν σε χαλαει τοσο βγαλε το "ανηφορικη" απο την προταση...:lol: