View Full Version : Ο καφενές vol.2
Ξερει κανεις τι παίζει με την αγορά σπαθιου μη ακονισμένου απο εξωτερικό?
Σταματάνε τελωνείο και απο χώρα εντος ευρωπαική ένωσης?
χρειάζονται επιπλεον χαρτιά ,άδειες κτλ?
Δεν ξέρω, εμάς μια σφεντόνα ξύλινη που πήραμε για τον μικρό κάποτε από Πολωνία μας την κράτησαν στο αεροδρόμιο. :facepalm:
rainmike
20/07/2022, 11:05
Δεν ξέρω, εμάς μια σφεντόνα ξύλινη που πήραμε για τον μικρό κάποτε από Πολωνία μας την κράτησαν στο αεροδρόμιο. :facepalm:
Τραγικο ρε φιλαρακι.
Που τα βρηκατε αυτα τα φυντάνια?
Εγώ ενα κατανα για δώρο ηθελα να πάρω για διακοσμητικο.
Αλλα αμα ειμαι να θελει εινα ματσο χαρτια να μου λειπει.
thunder ace
20/07/2022, 11:08
Ρώτα αυτόν.....κάτι ξέρει.
(Οκ... αστειεύομαι)
437056
tzimidis
20/07/2022, 11:11
Από Σκωτία που είχα αγοράσει ένα, πλήρωσα κάτι παραπάνω και το έστειλε το μαγαζί ταχυδρομικώς στο σπίτι στην Αθήνα.
rainmike
20/07/2022, 11:13
Από Σκωτία που είχα αγοράσει ένα, πλήρωσα κάτι παραπάνω και το έστειλε το μαγαζί ταχυδρομικώς στο σπίτι στην Αθήνα.
Δεν σταματησε τελωνειο δηλαδη.
motojojo
20/07/2022, 11:44
Αμα ειναι βαλιτσα θεωρητικά δεν ασχολειται κανείς. Φίλος έφερε μαχαίρι απο την Κρήτη. ΟΚ άλλο μαχαιρι άλλο σπαθι αλλά καταλαβαίνεις το point.
Αν το βαλεις χειραποσκευη..... ε λογικα θα στο παρουν.
PaNick67
20/07/2022, 11:49
Ειχα φερει μια απο το Τολεδο της Ισπανιας το 2004. Μου εδωσε ενα tube χαρτονενιο μεγαλο σαν αυτα που βαζεις αφισες το εβαλα μεσα με μπολικα χαρτια να μην κοπαναει και το επιασα πανω στην βαλιτσα με stretch film στα μηχανηματα του αεροδρομιου. Κανεις δεν ασχοληθηκε, κανενα χαρτι δεν ζητηθηκε, ειχα απλα μια βεβαιωση απο το μαγαζι οτι ειναι σουβενιρ και την αποδειξη αγορας φυσικα. Μαλιστα και φιλος που ειμασταν μαζι πηρε 2 μετον ιδιο τροπο, ουτε με αυτον ασχοληθηκαν καθολου.
rainmike
20/07/2022, 12:31
Ειχα φερει μια απο το Τολεδο της Ισπανιας το 2004. Μου εδωσε ενα tube χαρτονενιο μεγαλο σαν αυτα που βαζεις αφισες το εβαλα μεσα με μπολικα χαρτια να μην κοπαναει και το επιασα πανω στην βαλιτσα με stretch film στα μηχανηματα του αεροδρομιου. Κανεις δεν ασχοληθηκε, κανενα χαρτι δεν ζητηθηκε, ειχα απλα μια βεβαιωση απο το μαγαζι οτι ειναι σουβενιρ και την αποδειξη αγορας φυσικα. Μαλιστα και φιλος που ειμασταν μαζι πηρε 2 μετον ιδιο τροπο, ουτε με αυτον ασχοληθηκαν καθολου.
Τhanks αλλα θελω να το παραγγειλω απο εξωτερικο δεν θα το φερω ο ιδιος.
Γιατί; Έχεις θέμα με την πεθερά και το θες στομωμένο να πονάει;:D
Ρε παλικάρια.
Έτσι από περιέργεια.... πόσο κοστίζει το ΚΤΕΟ στα δίκυκλα;
Έχω την εντύπωση ότι με γλεντησαν.....
KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ στο Περιστέρι (μόνο για μηχανές) έδωσα το περασμένο Σάββατο 29,00 € :beer:
doctoras
21/07/2022, 14:12
μέχρι πέρσι ήταν 25ευρώ σε όλα τα δίκυκλα τι έγινε έχουμε αύξηση απροειδοποίητα?
panavour
21/07/2022, 14:20
τα κτεο για ολα τα οχηματα εχουν μπει στην διατιμηση,διοτι δεν μπορουσαν τα δημοσια κτεο, να ανταγωνισθουν σε τιμες τα ιδιωτικα,και ετσι το κρατος ορισε ελαχιστες τιμες,τις οποιες καθε χρονο αυξανει κατα το δοκουν.Ετσι τωρα τα ιδιωτικα κτεο ,δινουν δωρα για να προσελκυσουν πελατες.Εχω ηδη παρει δυο φακους ,και δυο φαρμακεια.:lol:
Υπάρχουν και κανα δυο με 25€ (πχ https://www.auteco.gr/)
basilis_k6
21/07/2022, 14:27
Μακρια και αγαπημενοι. Μου δηλωσαν λαθος χλμ μηχανης!
Μονο πηγασο. Σπαθι τα παιδια στο περιστερι!
PaNick67
21/07/2022, 15:08
Οπως και το ΙΚΤΕΟ στο δαχτυλιδι στο Μαρουσι στα ιδια χρηματα
Πήγα να πληρώσω στο γκισέ του ΚΤΕΟ και μου λέει η κοπέλα 35€.
Μου έπεσε το σαγόνι.....
Εγώ θυμόμουν στο 20ρω.
αν φτασεις στην κοπελα ειναι αργα
ε ναι λοιπον....σε γλεντησαν:p
Εδώ σου λέει συντηρεί το vag , είναι κιμπαρης και άπλας, δε μπορεί να δώσει ένα 10ρικο ; :p
Εδώ σου λέει συντηρεί το vag , είναι κιμπαρης και άπλας, δε μπορεί να δώσει ένα 10ρικο ; :p
Ρε με το δεκαρικο θα αγόραζα 1 λίτρο λάδι για το das auto.
:D
Tallyban
22/07/2022, 20:39
Στα σύνορα για να βγεις ζητάνε κτεο;
karellen
22/07/2022, 21:52
Ετοιμασία για το ολονύκτιο κυνήγι του κομήτη C/2017 K2 (panstarrs).
437134
437135
437136
tzimidis
22/07/2022, 23:56
Nαι ή όχι?
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/318432431-yamaha-fz6-fazer-s2
435742435743435744435745435746
Long story short,
Το ντιλ ναυάγησε γιατί ενώ είχαμε συμφωνήσει σε όλα, είχα στείλει χαρτιά, είχαν εγκριθεί απαξάπαντα και έλειπε μόνο η υπογραφή μου,
είχαμε κανονίσει ραντεβού για το δεύτερο τελικό τεστ νράιβ, εγώ ήμουν εκεί στην ώρα μου και εκείνοι είχαν βγάλει το μηχανάκι στο δρομο,
Την ώρα που πήγα και στηθηκα δίπλα από το μηχανάκι, ο πωλητής με κοιτούσε μέσα από τη τζαμαρία και εγώ κάπνιζα και περιεργαζομουν το μηχανάκι, εκείνος καθόταν στο γραφείο και με κοιτούσε, εγώ άναψα ακόμα ένα τσιγάρο, εκείνος κάτι μασούλαγε, και τελικά μετά από 30 λεπτα φόρεσα το κράνος μου και έφυγα.
Δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι, αν ο άλλος βαριέται να πουλήσει.
Δε γαμιεται, κάθε εμπόδιο για καλό.
motojojo
23/07/2022, 08:39
Δεν κατάλαβα τίποτα.
Το ήθελες ή δεν το ήθελες τελικά;
Αν ήθελες κάτι από τον πωλητή μπορουσες να πας μέσα και να τον ρωτήσεις ή έστω να του κανεις ένα νεύμα να έρθει.
Μάλλον εσύ βαρέθηκες να αγοράσεις.
doctor_john
23/07/2022, 08:44
Δεν πειράζει, υπάρχουν και άλλες μοτό (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/25975742-kawasaki-z-750-s).
panavour
23/07/2022, 12:20
Long story short,
Το ντιλ ναυάγησε γιατί ενώ είχαμε συμφωνήσει σε όλα, είχα στείλει χαρτιά, είχαν εγκριθεί απαξάπαντα και έλειπε μόνο η υπογραφή μου,
είχαμε κανονίσει ραντεβού για το δεύτερο τελικό τεστ νράιβ, εγώ ήμουν εκεί στην ώρα μου και εκείνοι είχαν βγάλει το μηχανάκι στο δρομο,
Την ώρα που πήγα και στηθηκα δίπλα από το μηχανάκι, ο πωλητής με κοιτούσε μέσα από τη τζαμαρία και εγώ κάπνιζα και περιεργαζομουν το μηχανάκι, εκείνος καθόταν στο γραφείο και με κοιτούσε, εγώ άναψα ακόμα ένα τσιγάρο, εκείνος κάτι μασούλαγε, και τελικά μετά από 30 λεπτα φόρεσα το κράνος μου και έφυγα.
Δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι, αν ο άλλος βαριέται να πουλήσει.
Δε γαμιεται, κάθε εμπόδιο για καλό.
Χεστηκε ο μπητρος στ αλωνι.Ο μπητρος αυτα τα παιρνει ανταλλαγη, απ αυτους που αγοραζουν αυτοκινητο απ αυτον,και τα αγοραζει σε ''συμφερουσα'' τιμη γι αυτον,αν καταλαβαινεις τι εννοω.Σιγα μην ασχοληθει μαζι μας οταν θα παμε να αγορασουμε απ αυτον.Αν το ηθελες πραγματικα,ας εμπαινες μεσα.Σιγα μην αφησει το αιρ-κοντισιον,για να βγει στον ηλιο.Ετσι δουλευουν οι περισσοτεροι ειδικα οι αυτοκινηταδες,που τους εχει ξεμεινει κανα μηχανακι απο ανταλλαγη.:sweat:
tzimidis
23/07/2022, 16:48
Δεν κατάλαβα τίποτα.
Το ήθελες ή δεν το ήθελες τελικά;
Αν ήθελες κάτι από τον πωλητή μπορουσες να πας μέσα και να τον ρωτήσεις ή έστω να του κανεις ένα νεύμα να έρθει.
Μάλλον εσύ βαρέθηκες να αγοράσεις.
Δεν είναι ότι βαριόμουν, είναι ότι δεν καιγομουν κιόλας.
tzimidis
23/07/2022, 16:51
Χεστηκε ο μπητρος στ αλωνι.Ο μπητρος αυτα τα παιρνει ανταλλαγη, απ αυτους που αγοραζουν αυτοκινητο απ αυτον,και τα αγοραζει σε ''συμφερουσα'' τιμη γι αυτον,αν καταλαβαινεις τι εννοω.Σιγα μην ασχοληθει μαζι μας οταν θα παμε να αγορασουμε απ αυτον.Αν το ηθελες πραγματικα,ας εμπαινες μεσα.Σιγα μην αφησει το αιρ-κοντισιον,για να βγει στον ηλιο.Ετσι δουλευουν οι περισσοτεροι ειδικα οι αυτοκινηταδες,που τους εχει ξεμεινει κανα μηχανακι απο ανταλλαγη.:sweat:
Σαφώς και χέστηκε.
Σιγά την προμήθεια που θα έπαιρνε ο πωλητής , όταν από ένα και μόνο αυτοκίνητο θα έβγαζε τα τριπλά.
Σαφως όμως και χέστηκα κι εγώ.
thunder ace
23/07/2022, 16:51
Προφανως ο πωλητης ηταν ''αμα γουσταρεις''.
Καλα εκανες και τον εγραψες
doctor_john
26/07/2022, 09:20
Έχουν τα τυχερά τους στην Νορβηγία
https://www.youtube.com/watch?v=Bf2XP8Asd-o&ab_channel=Freya
doctoras
27/07/2022, 11:07
Έχουν τα τυχερά τους στην Νορβηγία
https://www.youtube.com/watch?v=Bf2XP8Asd-o&ab_channel=Freya
Πολύ τολμηρός ο ελέφαντας λίγο πριν γίνει ζελεδακι μολλερ
panavour
02/08/2022, 08:19
Γιατί κάηκε η Δαδιά.
Ένα κείμενο ορθού λόγου κόντρα στις υστερικές κραυγές αγράμματων "οικολόγων".
via Konstantinos Stathopoulos
Ο καπνός θα τα κρύψει όλα;
H «Δαδιά» προειδοποιούσε ακόμα και με το όνομά της, αλλά κανείς δεν την άκουγε. Όλοι προτιμούσαν να φωτογραφίζουν την τεχνητή ταίστρα που συγκεντρώνονταν για να τραφούν οι σπάνιοι μαυρόγυπες και τα όρνια.
Όμως, «δαδί» είναι κάτι που παίρνει εύκολα φωτιά. Είναι το προσάναμα, το γεμάτο ρετσίνι εύφλεκτο ξύλο της τραχείας πεύκης, που είναι και το κυρίαρχο φυτικό είδος στη Δαδιά.
Βαριά κουβέντα να την γράψει κανείς, αλλά εγώ… ελπίζω μαζί με τα χιλιάδες δέντρα που κάηκαν στη Δαδιά, να κάηκαν και οι καμένες σιγουριές μας!
Το περιβαλλοντικό κίνημα στη χώρα μας «ανδρώθηκε» πίσω από μία θεωρία… «παρθένου και αμόλυντης από τον άνθρωπο φύσης». Αυτή η θεωρία ήταν για χρόνια παρούσα και στη Δαδιά.
Μπορούσαν να γίνονται μελέτες επί μελετών για τους γύπες, αλλά όχι για τις ανάγκες των ανθρώπων ή των κτηνοτρόφων που κατοικούσαν εκεί.
Μπορούσαν να δοθούν εκατομμύρια για πτωματοφάγα ή τα αρπακτικά πουλιά, αλλά ούτε σεντς ως κίνητρο για να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους, να συνεχίσουν να τον βόσκουν και να τον καλλιεργούν.
Ήταν λάθος Και εν πολλοίς η Δαδιά κάηκε γιατί έγινε… σπάνιος ο άνθρωπος!
Παρακολουθώ τα όσα γράφονται, και απορώ με το πόση υποκρισία μπορεί να φωλιάζει μέσα στην περίτεχνη χρήση των λέξεων…
Η περίφημη ταίστρα της Δαδιάς που έβρισκαν τροφή τα σπάνια αρπακτικά της, αντί να υποδεικνύει το πρόβλημα, μετατράπηκε σε ρωμαλέο σύμβολο περιβαλλοντικής «προστασίας»!
Σοβαρά τώρα; Κουβαλούσαμε ψοφίμια για να μπορούν να τρέφονται - και να φωτογραφίζονται - οι μαυρόγυπες και τα όρνια, αλλά ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίζουν την τροφή τους μόνα τους;
Πριν από 30 – 40 χρόνια, η κτηνοτροφία ήταν το «εργαλείο» που έδινε τροφή σε αυτές τις κοινωνίες πουλιών. Πέθαιναν έξω οι γελάδες, τα άλογα, οι γάιδαροι, τα πρόβατα και τα κατσίκια, κατέβαιναν… οι «καθαριστές» για το τσιμπούσι τους. «Ιεραρχικά» πάντα:
Πρώτα οι μαυρόγυπες, φτιαγμένοι έτσι που να μπορούν να τρυπήσουν το δέρμα, να κάνουν τη «σκληρή δουλειά», να κατακερματίσουν τα εξωτερικά μέρη του σφάγιου.
Έπειτα, ερχόταν η σειρά των όρνιων που ασχολούνταν με τα εντόσθια και τα άλλα μαλακά μέρη του νεκρού ζώου.
Και στο τέλος ο ασπροπάρης, που καθάριζε τα κόκκαλα και ότι είχαν αφήσει ο μαυρόγυπας και το όρνιο.
Όμως, στο πέρασμα των χρόνων η κτηνοτροφία των ανθρώπων κατέρρευσε, δεν είχε θέση στην «Προστατευόμενη Περιοχή».
Οι γελάδες, τα άλογα, τα μουλάρια των υλοτόμων και τα πρόβατα πουλήθηκαν.
Οι «οικολόγοι» του καιρού μας είναι τύπου… Εριέττας Λάτση – Κούρκουλου και Νατάσσας Μπομπολάκη, που θεωρούν ότι οι άνθρωποι είναι «εχθροί» που καταλαμβάνουν τα ενδιαιτήματα των άγριων ζώων.
Χωρίς τον βοσκό, τον μικροκαλλιεργητή και τον αγρότη και τον υλοτόμο, το δάσος έχασε τα ανοίγματα του και λόγγωσε, σε πολλά σημεία του έγινε αδιαπέραστο.
Από ένα ανοικτό δάσος με πολλά βοσκοτόπια, η Δαδιά μετατράπηκε σε ένα κλειστό δάσος, έτοιμο να αναφλεγεί! Και όταν συνέβη το κακό, το νερό που έριχναν τα αεροπλάνα σταματούσε στις φυλλωσιές των δέντρων, χωρίς να φτάνει κάτω για να σβήσει την έρπουσα φωτιά.
Θυμίζω ότι οι πιο φονικές μάχες του Εμφυλίου, διεξήχθησαν το καλοκαίρι του ΄49 στον Γράμμο. Εκεί έπεσαν και οι πρώτες ναπάλμ στην ιστορία των εθνών. Ο Γράμμος όμως δεν κάηκε τότε, κάηκε πριν μερικά χρόνια, όπως και Δαδιά τώρα
Όσοι απορούν, ας ψάξουν πόσοι άνθρωποι και πόσα κοπάδια ζούσαν από το δάσος τότε και πόσοι τώρα.
Σήμερα, ούτε υλοτόμοι υπάρχουν, ούτε ρετσινάδες, βοσκοί, καλλιεργητές ή καρβουνιάρηδες. Και για χρόνια πολλά οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίστηκαν ως «βλαχαδερά» και «τραμπάκουλες» που δεν ταιριάζουν με την περιβαλλοντική προστασία.
Δηλαδή το άρθρο μας λέει ότι για την καταστροφή φταίνε οι οικολόγοι; Ρε τι θα ακούσουμε και τι θα διαβάσουν τα ματάκια μας από τους "ειδικούς" που ξέρουν.
panavour
02/08/2022, 09:49
Δηλαδή το άρθρο μας λέει ότι για την καταστροφή φταίνε οι οικολόγοι; Ρε τι θα ακούσουμε και τι θα διαβάσουν τα ματάκια μας από τους "ειδικούς" που ξέρουν.
Ο καθενας οτι καταλαβαινει,απο το αρθρο.Εσυ αυτο καταλαβες,καποιος αλλος ,αλλα καταλαβε.Ετσι ειναι τα αρθρα.Για ελευθερη αναγνωση ,και αναλογη κριτικη. Ο νοων ,νοειτω,οπως λεγαν και οι αρχαιοι ημων ,προγονοι.
doctor_john
02/08/2022, 09:55
Την μονόπλευρη διαχείριση με σκοπό την άντληση κεφαλαίων δείχνει.
Και ναί δεν μπορείς να έχεις μαυροκόρακα χψ αν αγνοείς επιδεικτικά όλο το υπόλοιπο περιβάλλον, παρά τις οφθαλμοφανείς ενδείξεις που οι
παλαιότεροι φρόντισαν να έχεις και ακουστική προειδοποίηση.
Πόσο δε μάλλον να κατασπαταλάς πόρους που θα είχαν την περιοχή αποδοτική και θα έφερναν χρήματα για την εξέλιξη της.
Αν εννοείς πως όποιος δηλώνει οικολόγος εστιάζοντας στον καημό του και όχι στο σύνολο έχει δικαίωμα να κάνει οτιδήποτε, προφανώς και θα με βρείς αντίθετο.
doctoras
02/08/2022, 12:01
Απο τους ίδιους θα ακούσεις οτι "σήμερα δίνουν πολύ αξία στα σκυλιά παρά στους ανθρώπους"...
Δεν καταλαβαίνουν πως η ανατροφοδότηση "όλα για τον άνθρωπο" τον διαμορφώνει σε αυτό το εγωιστικό ον του πλανήτη που πρέπει να κυριαρχήσει έναντι όλων...
και μέσα απο τις χίλιες δύο διακρίσεις και υποδείξεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος, φτάνουν στο τερατούργημα της κάθαρσης του ναζισμού και όταν κοπάσει η αιματοχυσία(πάντα στα πλαισια τι είναι καλό-σωστό-άρτιο με κριτές ανθρώπους) τότε κανείς δε κατάλαβε πως φτάσαμε ως εδώ....γιατί δεν μας σταμάτησε κανείς αφού μας έβλεπαν οτι είχαμε ξεφύγει και τι αυτα....
Απο τους ίδιους θα ακούσεις οτι "σήμερα δίνουν πολύ αξία στα σκυλιά παρά στους ανθρώπους"...
Δεν καταλαβαίνουν πως η ανατροφοδότηση "όλα για τον άνθρωπο" τον διαμορφώνει σε αυτό το εγωιστικό ον του πλανήτη που πρέπει να κυριαρχήσει έναντι όλων...
και μέσα απο τις χίλιες δύο διακρίσεις και υποδείξεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος, φτάνουν στο τερατούργημα της κάθαρσης του ναζισμού και όταν κοπάσει η αιματοχυσία(πάντα στα πλαισια τι είναι καλό-σωστό-άρτιο με κριτές ανθρώπους) τότε κανείς δε κατάλαβε πως φτάσαμε ως εδώ....γιατί δεν μας σταμάτησε κανείς αφού μας έβλεπαν οτι είχαμε ξεφύγει και τι αυτα....
Ανοίγεις ένα εξαιρετικό θέμα συζήτησης για το οποίο θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες αμέτρητες. Γενικά υπάρχει μια υποκουλτούρα "πολιτισμένων" η οποία υποστηρίζει πως η φύση (έμβια και άβια) υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο, και εφόσον ο άνθρωπος, θεωρούν, είναι το πιο εξελιγμένο (έξυπνο) είδος στον πλανήτη μπορεί να επιβληθεί, όχι μόνο στα άλλα που είναι κατώτερα (συνεπώς, αδύναμα), αλλά, επίσης, και στο δικό τους είδος αν θεωρήσει πως είναι κατώτερο από αυτό. Εδώ ξεκινά η παράνοια για τις φυλές, τον ρατσισμό, τη θεωρία του ζωτικού χώρου.
Οι τύποι που γράφουν τέτοια άρθρα φλερτάρουν, ακόμα και άθελά τους, με τις παραπάνω συλλογιστικές.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα δάση προυπήρχαν των βοσκών, των υλοτόμων, και η φύση πάντα έβρισκε την ισορροπία για να ζουν όλα τα είδη της (ζώα και φυτά) αρμονικά.
Εφόσον ο άνθρωπος εργαλειοποιεί τη φύση είναι υποχρεωμένος να συντελέσει στην κάλυψη των ελλείψεων που ο ίδιος προκαλεί.
nikos_abel
02/08/2022, 13:07
...Γενικά υπάρχει μια υποκουλτούρα "πολιτισμένων" η οποία υποστηρίζει πως η φύση (έμβια και άβια) υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο, και εφόσον ο άνθρωπος, θεωρούν, είναι το πιο εξελιγμένο (έξυπνο) είδος στον πλανήτη μπορεί να επιβληθεί, όχι μόνο στα άλλα που είναι κατώτερα (συνεπώς, αδύναμα), αλλά, επίσης, και στο δικό τους είδος αν θεωρήσει πως είναι κατώτερο από αυτό...
Μιας που είναι της μοδός, ναι, η φύση ολάκερη είναι για να υπηρετεί τον άνθρωπο.
Ας καγχάσω τρις κχα, κχα, κχα...
437269
Υ.Γ. θλίβομαι κυρίως από το γεγονός, ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων,
δεν καταλαβαίνει καν τι φαίνεται σε αυτή τη φωτό.
Όχι τις λεπτομέρειες, απλά το τι είναι....
panavour
02/08/2022, 13:53
Μιας που είναι της μοδός, ναι, η φύση ολάκερη είναι για να υπηρετεί τον άνθρωπο.
Ας καγχάσω τρις κχα, κχα, κχα...
437269
Υ.Γ. θλίβομαι κυρίως από το γεγονός, ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων,
δεν καταλαβαίνει καν τι φαίνεται σε αυτή τη φωτό.
Όχι τις λεπτομέρειες, απλά το τι είναι....
Αμα δεν του τοχει δειξει-διδαξει κανεις,γιατι να το καταλαβαινει.Μια απλη φωτο ειναι,που δεν κυκλοφορει και ευρεως.Εδω βασει στατιστικης διεθνων πολιτισμικων οργανισμων ,η Ελλας εχει 24% οργανικα αναλφαβητους,που στην πραξη σημαινει οτι 1 στους 4 ,δεν μπορει ευκρινως να διαβασει και να κατανοησει ,ενα απλο κειμενο εφημεριδας,η θολη αστρονομικη φωτο μας εξεπληξε???Υπαρχουν πολυ βασικωτερα πραγματα που δεν καταννοει ο απλος κοσμος,και ουσιαστικωτερα
nikos_abel
02/08/2022, 14:17
Αμα δεν του τοχει δειξει-διδαξει κανεις,γιατι να το καταλαβαινει.Μια απλη φωτο ειναι,που δεν κυκλοφορει και ευρεως.Εδω βασει στατιστικης διεθνων πολιτισμικων οργανισμων ,η Ελλας εχει 24% οργανικα αναλφαβητους,που στην πραξη σημαινει οτι 1 στους 4 ,δεν μπορει ευκρινως να διαβασει και να κατανοησει ,ενα απλο κειμενο εφημεριδας,η θολη αστρονομικη φωτο μας εξεπληξε???Υπαρχουν πολυ βασικωτερα πραγματα που δεν καταννοει ο απλος κοσμος,και ουσιαστικωτερα
Δεν με εκπλήσσει, με θλίβει....
Το τι είναι ουσιαστικότερο από να κατανοεί κάποιος που και πόσο είναι, είναι προς συζήτηση.
motojojo
03/08/2022, 11:04
Ξεκίνησε ο αδερφός μου με ψιλοφορτωμένο το fx να πάει Λαύριο να παρει το καράβι. Στο δρόμο χωρίς να το καταλάβει πατούσε ελαφρώς το πίσω φρένο με αποτέλεσμα φυσικά να ανάψει.
Οι σιαγόνες βγήκαν off προφανώς, η ζάντα όμως γύρω από το ταμπουρο είναι βαμμένη καφε!
Είναι ζημιά για τη ζάντα αυτό; Μπορεί να σωθεί η ζάντα ή κόλλησε υλικό από τις σιαγόνες;
karellen
03/08/2022, 11:25
99% η ζάντα δεν έχει τίποτα,απλώς λερώθηκε από τη σκόνη του φερμουίτ.
Τρίψιμο με πετρελαιάκι και πράσινο σφουγγάρι scotch .
lykourgi
03/08/2022, 17:24
Ελέγξτε και την επιφάνεια τριβής του ταμπούρου, μήπως έχει σημαδευτεί με γραμμές.
motojojo
03/08/2022, 22:26
Το έλυσε σε ένα συνεργείο στη Λήμνο και έβαλε καινούργιες σιαγόνες. Πριν το τράνζιτ για Σαμοθράκη.
Πιο ενδελεχής έλεγχος όταν με το καλό επιστρέψει Αθήνα.
PaNick67
04/08/2022, 14:11
....,η θολη αστρονομικη φωτο μας εξεπληξε???
Δεν είναι θολή όμως. Γαλαξίες δείχνει, οι οποίοι περιέχουν εκατομμύρια πλανήτες, κλπ ο καθένας.
Ως ανθρωπότητα είμαστε ασήμαντοι για το όλον και θα έπρεπε έτσι να λειτουργούμε και στον πλανήτη μας.
Εμένα με εξέπληξε ο κρυφός σχηματισμός δύο λέξεων απο αυτούς τους μακρινούς γαλαξίες. Πείστηκα πια ότι το σύμπαν γνωρίζει τα πάντα...
437291
:a2::a2::a2::roflmao:
stefanos
04/08/2022, 17:30
Νομίζω ότι λέει πως αν σώνει και καλά θέλεις να διατηρήσεις κάτι το οποίο έχει συγκεκριμένο κύκλο ζωής πρέπει να το διαχειριστείς κατάλληλα και όχι να το παρατάς στη μοίρα του.
Η φυση μια χαρα δουλευει χωρις ανθρωπους
Επισης με ενεργειακο αποτυπωμα λατση ο πλανητης αντεχει το πολυ καμμια δεκαρια χιλιαδες
Εν τω μεταξύ οι κατά κεφαλήν εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον στα ίδια περίπου επίπεδα με το 1949. (https://ourworldindata.org/co2/country/united-states)
Άτιμη πρόοδος*
437298
*και ολίγον covid, αν κρίνω από το γράφημα.
Ηλεία: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης σε επαρχιακές οδούς. https://ypodomes.com/ileia-xekinaei-syntirisi-se-eparchiakes-odoys-me-proypologismo-9-3-ekat/
Άντε να δούμε μπας και φτιαχτούν καινούργιες διαδρομές με φρέσκια άσφαλτο στην γειτονιά .
:evil:
stefanos
05/08/2022, 10:50
Η φυση μια χαρα δουλευει χωρις ανθρωπους
Επισης με ενεργειακο αποτυπωμα λατση ο πλανητης αντεχει το πολυ καμμια δεκαρια χιλιαδες
Δεν το βλέπω.
Εάν δούλευε προφανώς δεν θα χρειαζόταν να συντηρούμε ταΐζοντας τα όρνια στην Δαδιά.
Το οποίο από μόνο του σημαίνει ότι ή τα όρνια ζούσαν εκεί στους αριθμούς που υπήρχαν επειδή υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα,
ή εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας χάσαν τις πηγές τροφής τους ή και τα δύο μαζί.
Πάντως η ανθρώπινη δραστηριότητα ουσιαστικά καθορίζει πλέον τη λειτουργία της φύσης σε επίπεδο πανίδας και χλωρίδας.
Είναι κάτι που πρέπει να αντιληφθούμε και να αποδεχτούμε.
Και ταυτόχρονα εφόσον επηρεάζουμε έτσι και αλλιώς ,πρέπει να το κάνουμε και πρός την θετική κατεύθυνση μελετώντας και λαμβάνοντας μέτρα για την διατήρηση του περιβάλλοντος.
Αυτά τα "παρθένο" είναι απλά για χρήση των καναλιών.
Η ανθρώπινη καταστροφική παρέμβαση στο περιβάλλον στην τροφική αλυσίδα και στους φυσικούς πόρους τα Όρνεα θα έχουν αρκετή φυσική τροφή σύντομα
lleonidas
05/08/2022, 12:37
Με δελτίο τύπου (https://www.rideapart.com/news/602235/honda-supply-problem-order-suspension/) της 1/8/2022 η Honda ανακοινώνει ότι ανακαλεί τη λήψη παραγγελιών για 11 μοντέλα της λόγω της έλλειψης πρώτων υλών-ημιαγωγών και των προβλημάτων με τις μεταφορές εξαιτίας του κορωνοϊού.
Ως επιπλέον λόγο αναφέρει τις πρόσφατες αλλαγές στην ιαπωνική νομοθεσία σχετικά με τη ρύθμιση των καυσαερίων.
Από το δελτίο τύπου δεν είναι ξεκάθαρο αν η αναστολή παραγγελιών αναφέρεται μόνο στη γιαπωνέζικη αγορά ή και σε άλλες.
Όσο για το πότε θα αρχίσει να δέχεται και πάλι παραγγελίες, δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Τα μοντέλα αυτά είναι τα εξής:
Rebel 1100, Rebel 500, Rebel 250, CRF250RALLY, CRF250L, Forza, ADV150, Grom, Monkey 125, CT125, Hunter Cub.
Με δελτίο τύπου (https://www.rideapart.com/news/602235/honda-supply-problem-order-suspension/) της 1/8/2022 η Honda ανακοινώνει ότι ανακαλεί τη λήψη παραγγελιών για 11 μοντέλα της λόγω της έλλειψης πρώτων υλών-ημιαγωγών και των προβλημάτων με τις μεταφορές εξαιτίας του κορωνοϊού.
Ως επιπλέον λόγο αναφέρει τις πρόσφατες αλλαγές στην ιαπωνική νομοθεσία σχετικά με τη ρύθμιση των καυσαερίων.
Από το δελτίο τύπου δεν είναι ξεκάθαρο αν η αναστολή παραγγελιών αναφέρεται μόνο στη γιαπωνέζικη αγορά ή και σε άλλες.
Όσο για το πότε θα αρχίσει να δέχεται και πάλι παραγγελίες, δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Τα μοντέλα αυτά είναι τα εξής:
Rebel 1100, Rebel 500, Rebel 250, CRF250RALLY, CRF250L, Forza, ADV150, Grom, Monkey 125, CT125, Hunter Cub.
και η τιμή αυτών ως μεταχειρισμένα σε λίγο θα ξεπεράσει την τιμή τους ως καινούρια!
doctoras
05/08/2022, 18:43
Μου κάνει εντύπωση πως κατασκευαστικά δεν έστρωσε ακόμη αυτό με τους ημιαγωγούς. Πως δε φτιάξαν οι Κινέζοι 50+ νέα εργοστάσια με γραμμές παραγωγής να κονομήσουν αβέρτα.
Νέου είδους έλλειψη ναι, αλλά ημιαγωγούς δυόμιση χρόνια τώρα…
Μου κάνει εντύπωση πως κατασκευαστικά δεν έστρωσε ακόμη αυτό με τους ημιαγωγούς. Πως δε φτιάξαν οι Κινέζοι 50+ νέα εργοστάσια με γραμμές παραγωγής να κονομήσουν αβέρτα.
Το παραπάνω ήταν και δική μου απορία μέχρι που άκουσα τα παρακάτω σε επαγγελματική συνάντηση. Τα αναφέρω με επιφύλαξη, διότι δεν έχω κάποια πηγή να σας παραπέμψω. Οι διορθώσεις είναι δεκτές και επιθυμητές.
Οι ημιαγωγοί έχουν μειωμένη παραγωγή κυρίως λόγω της έλλειψης "σπάνιων γαιών", συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή τους. Οι σπάνιες γαίες, δεν είναι σαν φυσικός πόρος τόσο σπάνιες όσο αφήνει να εννοηθεί η αισθητή έλλειψή τους (https://www.kathimerini.gr/economy/business/958746/entopistike-koitasma-16-ekat-tonon-spanion-gaion-stin-iaponia/) από το 2021. Το πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός ότι οι Κινέζοι αύξησαν πολύ την εξόρυξή τους στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να πέσει χαμηλά η τιμή τους και να μη συμφέρει τρίτους να έχουν πλέον μονάδες εξόρυξης και επεξεργασίας. Οπότε έκλεισαν τους άλλους κι έγιναν μονοπώλιο (https://www.energia.gr/article/51852/h-elleipsh-spanion-gaion-empodizei-thn-anaptyxh-ton-ape). Πλέον είναι ελεγχόμενη η εξόρυξη από τις αντίστοιχες μονάδες, ώστε ο η ζήτηση να βελτιστοποιεί προς όφελός τους το γινόμενο [(κόστος μονάδας) x (πωλήσεις)]. Μερικές φορές συμφέρει να πουλάς λιγότερο, αλλά πολύ πιο ακριβά ανά μονάδα.
Σίγουρα υπάρχουν διαφορετικού τύπου εταιρείες, σε Κίνα και αλλού, που βγαίνουν χαμένες από τη μειωμένη παραγωγή.
motojojo
05/08/2022, 20:35
Η λύση είναι απλή.
Επιστροφή στο καρμπυρατέρ και τις πλατίνες!
panavour
05/08/2022, 22:30
Η λύση είναι απλή.
Επιστροφή στο καρμπυρατέρ και τις πλατίνες!
Και στο ψυγείο πάγου,ούτε ηλεκτρικό,ούτε τίποτα.
καπου εχω στην αποθηκη ενα νοκια 3210:p
motojojo
06/08/2022, 14:56
Και στο ψυγείο πάγου,ούτε ηλεκτρικό,ούτε τίποτα.
Καλομελετα κι ερχεται, κατι για διακοπες ρευματος λενε...
panavour
06/08/2022, 15:16
Καλομελετα κι ερχεται, κατι για διακοπες ρευματος λενε... ������
μπα,θα ξαναβαλουμε μπρος να ντουμανιασει ο λιγνιτης,και θα ντουμανιασουμε και τις παλιες ατμομηχανες.καρβουνο εχουμε απεριοριστο.θα αναστηθει και ο κουρκουλος, ''οχι αλλο καρβουνο''
Grafton 505
06/08/2022, 16:34
Κατέρρευσε το e-banking της Εθνικής τράπεζας ή μόνο εγώ έχω θέμα ;
Λήξη συναγερμού. Όλα καλά ....
doctor john :beer:
Κι εγώ έτσι νόμιζα, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Στην ουσία η Taiwan έχει την μερίδα του λέοντος.
Να διάβασε εδώ ένα ωραίο άρθρο.
Η εταιρεία της Ταϊβάν από την οποία εξαρτάται όλος ο πλανήτης (https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1892380/i-etaireia-tis-taiban-apo-tin-opoia-eksartatai-olos-o-planitis)
panavour
06/08/2022, 17:41
Κι εγώ έτσι νόμιζα, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Στην ουσία η Taiwan έχει την μερίδα του λέοντος.
Να διάβασε εδώ ένα ωραίο άρθρο.
Η εταιρεία της Ταϊβάν από την οποία εξαρτάται όλος ο πλανήτης (https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1892380/i-etaireia-tis-taiban-apo-tin-opoia-eksartatai-olos-o-planitis)
να γιατι πηγε η πελοζι
motojojo
06/08/2022, 19:25
Ρε καρντάσια τι έρωτα αγιάτρευτο έχετε με την αριστερή λωρίδα;
Ήρθα χτες στη Χαλκιδική και πιο πολλούς προσπέρασα από δεξιά παρά από αριστερά. Μπαστακωνονται όλοι στην αριστερή και κάνουν κρουζινγκ και χεστηκαν για τους πίσω. Έτσι υπάρχει μια γραμμή στην αριστερή και στη δεξιά κάθε αμάξι έχει κενό 500μ με τον μπροστά και τον πίσω.
Πραγματικά 10-10 τους περνούσα σουβλάκι από δεξιά. Λάθος η σωστό χέστηκα. Σε χωριστή λωρίδα κινούμαι.
doctoras
06/08/2022, 19:58
Ρε καρντάσια τι έρωτα αγιάτρευτο έχετε με την αριστερή λωρίδα;
Ήρθα χτες στη Χαλκιδική και πιο πολλούς προσπέρασα από δεξιά παρά από αριστερά. Μπαστακωνονται όλοι στην αριστερή και κάνουν κρουζινγκ και χεστηκαν για τους πίσω. Έτσι υπάρχει μια γραμμή στην αριστερή και στη δεξιά κάθε αμάξι έχει κενό 500μ με τον μπροστά και τον πίσω.
Πραγματικά 10-10 τους περνούσα σουβλάκι από δεξιά. Λάθος η σωστό χέστηκα. Σε χωριστή λωρίδα κινούμαι.
Που να δεις τη γίνεται μέσα στην πόλη, καβαντζώνουν σε λεωφόρο από τον λευκό Πύργο την αριστερή λωρίδα με 40χαω για να στρίψουν κάποια στιγμή στην Μαρτίου. Τα νεύρα σερπαντίνες
panavour
07/08/2022, 12:51
Είναι διότι οι περισσότεροι είναι λόρδοι από το Μπακινχαμ η τουλάχιστον έτσι νομίζουν και οδηγούν ανάποδα.
doctoras
07/08/2022, 12:55
Είναι διότι οι περισσότεροι είναι λόρδοι από το Μπακινχαμ η τουλάχιστον έτσι νομίζουν και οδηγούν ανάποδα.
Μπα, εδώ πάνω είναι νοοτροπία «ζμπουτσαμ» εγώ καβαλάω αυτή την γραμμή και οι άλλοι να πάνε να απαυτοθουνε
thunder ace
07/08/2022, 13:18
Που να δεις ,εδω που μενω: παρκαρουν και αναποδα και πραγματικα αναρωτιεσαι: ρε μπας και ειμαι οντως στην Αγγλια;
lleonidas
18/08/2022, 19:27
Πόσο άτυχος μπορεί να ήταν αυτός ο άνθρωπος και πόσες πιθανότητες υπάρχουν να σου συμβεί κάτι τέτοιο;!
Πηγή (https://www.cretalive.gr/kriti/ektakto-nekros-o-odigos-mihanis-poy-kataplakothike-apo-dentro)
Πόσο άτυχος μπορεί να ήταν αυτός ο άνθρωπος και πόσες πιθανότητες υπάρχουν να σου συμβεί κάτι τέτοιο;!
Πηγή (https://www.cretalive.gr/kriti/ektakto-nekros-o-odigos-mihanis-poy-kataplakothike-apo-dentro)
:uplate::uplate:
Άμα έχει τελειώσει το καντήλι σου....:(
doctor_john
18/08/2022, 21:42
To ρολόι δίπλα του μοιάζει να έχει την ίδια ηλικία με το δέντρο που πολύ πιθανά έχει σπάσει κάποιο σωλήνα όπως δείχνουν τα νερά σε κάποιες φωτογραφίες.
Δεν ξέρω αν μπορώ να το αποδώσω στην τύχη αυτό. Πιο πολύ μηχανική μου μοιάζει.
Συλλυπητήρια στους οικείους.
AristidisZ
20/08/2022, 21:14
Επειδή στο σπίτι της μάνας μου κάνει ψιλό συχνά διακοπές ρεύματος, έχουμε κάναν φακό να προτείνουμε για 65χρονη ;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/08/2022, 07:10
Επειδή στο σπίτι της μάνας μου κάνει ψιλό συχνά διακοπές ρεύματος, έχουμε κάναν φακό να προτείνουμε για 65χρονη ;
Εχω αυτον!Επαναφορτιζομενος με ισχυρό μαγνήτη και περιστρεφόμενο μερος και γαντζους πανω κάτω! Τον αφήνεις σε κάποιο μέρος στο δωμάτιο και κάνει τη νύχτα μέρα! Είναι βέβαια εργασιας αλλά είναι πολύ δυνατός! Εγω τον ειχα πάρει τότε για το κάμπινγκ!
https://www.skroutz.gr/s/28090453/Wurth-%CE%A6%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF% 82-Led-450lm-0827940240.html
Αλλά γιατί τόσες διακοπές ρεύματος?Είναι φυσιολογικό?
Μήπως να ψαχτεις για φωτα ασφαλείας που ανάβουν μόνα τους σε κάθε δωμάτιο μόλις κλείσει το ρευμα?
doctor_john
21/08/2022, 08:21
Μεγάλο κόστος.. υπάρχουν σαν θυέλλης σύγχρονες με πολύ περισσότερα lumen, φόρτιση κάθε τύπου κ.λπ.
Μια αναζήτηση "best camping led lamp" θα σου δώσει εύκολα την διαθέσιμη τεχνολογία.
Εχω αυτον!Επαναφορτιζομενος με ισχυρό μαγνήτη και περιστρεφόμενο μερος και γαντζους πανω κάτω! Τον αφήνεις σε κάποιο μέρος στο δωμάτιο και κάνει τη νύχτα μέρα! Είναι βέβαια εργασιας αλλά είναι πολύ δυνατός! Εγω τον ειχα πάρει τότε για το κάμπινγκ!
https://www.skroutz.gr/s/28090453/Wurth-%CE%A6%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF% 82-Led-450lm-0827940240.html
Μήπως να ψαχτεις για φωτα ασφαλείας που ανάβουν μόνα τους σε κάθε δωμάτιο μόλις κλείσει το ρευμα?
Ρε παπά...:cry:
110 ευρώ φακός για 65χρονη;:lol:
AristidisZ
21/08/2022, 09:12
Κάτι τέτοιο, στο 1/10 της τιμής λέω :P
Τώρα για τις διακοπές τι να πω, εγώ μένω 2 χλμ μακρυά και στα 9 χρόνια είχα 2 φορές διακοπή ρεύματος, στο πατρικό είναι σχετικά συχνό φαινόμενο
o_gavros
21/08/2022, 09:22
πόσο παλιός είναι ο πίνακας στο πατρικό;
μπα και είναι απο εκεί το πρόβλημα της.
AristidisZ
21/08/2022, 09:33
πόσο παλιός είναι ο πίνακας στο πατρικό;
μπα και είναι απο εκεί το πρόβλημα της.
Ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει, είχε γίνει ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά πέρυσι
Από δίκτυο είναι οι διακοπές Γιάννη, όχι από εσωτερική εγκατάσταση
Πάντα είχαμε θέμα στη γειτονιά
o_gavros
21/08/2022, 09:41
ντριν ντριν...ναι; δεη εκεί; ζεπελινζεπελινζεπελινζεπελινζεπελινζεπελιν μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα ή να νιώσουν και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που προφανώς έχει κάποιος Μ/Σ τους εκεί
AristidisZ
21/08/2022, 09:48
Τώρα δε μπορούν, ρίχνουν τα χαρτιά να δούνε ποσο θα χρεώσουν την κιλοβατώρα…
doctoras
22/08/2022, 11:23
Ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει, είχε γίνει ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά πέρυσι
Από δίκτυο είναι οι διακοπές Γιάννη, όχι από εσωτερική εγκατάσταση
Πάντα είχαμε θέμα στη γειτονιά
Ρωτά αν έχει πρόβλημα η περιοχή γενικότερα από το δίκτυο
Αν συμβαίνει μόνο σε εσένα, πήγαινε στα κεντρικά και συμπλήρωσε φόρμα παράπονου και γράψε με κάθε λεπτομέρεια την αδράνεια τους.
Ενεργοποιείται άλλη διαδικασία και τρέχουν όλα γρήγορα και σε καλύπτουν άμεσα μια για πάντα(παθών και ενεργών)
Αν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή, θα χρειαστεί συντονισμό τον καταναλωτών (ίδιου παρόχου) περιοχής με συλλογή υπογραφών και έντυπη υποβολή διαμαρτυρίας
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/08/2022, 06:55
Ακριβός ο φακος πού πρότεινα! Το ξέρω!
Τότε γιατί δεν ψάχνεσαι για τα φώτα ασφαλείας που σου είπα!Ενα σε καθε δωμάτιο.
Ενδεικτικά...
https://www.skroutz.gr/c/1190/safety_light.html
Ακριβός ο φακος πού πρότεινα! Το ξέρω!
Τότε γιατί δεν ψάχνεσαι για τα φώτα ασφαλείας που σου είπα!Ενα σε καθε δωμάτιο.
Ενδεικτικά...
https://www.skroutz.gr/c/1190/safety_light.html
Αυτή είναι και η πιο σωστή λύση.
Δεν βάζεις τον ηλικιωμένο (;)να μπλέκει με φορτίσεις -μπαταριες και λοιπά πράγματα.
Τοποθετείς μερικά τέτοια φωτιστικά μέσα στο σπίτι και καλύπτεις την ανάγκη του.
Δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ μόνιμα στην πρίζα συσκευές με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
Έχω δει μπαταρίες να σκάνε και να αναφλέγονται μερικές φορές.
AristidisZ
23/08/2022, 13:48
Εντάξει στα 65 ψιλό μάχιμη είναι ακόμα η μάνα ρε παιδιά, κάναν φακό έψαχνα για να τον ανάβει και να κάθεται αντί να ψάχνει κεριά είπα να πάρω :bawl:
Εντάξει στα 65 ψιλό μάχιμη είναι ακόμα η μάνα ρε παιδιά, κάναν φακό έψαχνα για να τον ανάβει και να κάθεται αντί να ψάχνει κεριά είπα να πάρω :bawl:
Μια χαρά μάχιμη είναι όπως και η δική μου στα 75 της, ζωή να έχουν να τις χαιρόμαστε!:beer:
Εγώ πήρα 2 τέτοιες για το σπίτι κι έχουν πολύ φως, ότι πρέπει. Απλά βγάζω τις μπαταρίες και τις αφήνω δίπλα γιατί μπορεί να περάσουν μήνες να τις χρησιμοποιήσω
https://www.donbaron.gr/led-lampa-gia-kampingk-me-laves
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/08/2022, 21:05
Κιαυτες κανουν ωραία δουλειά! Εχει και το τζάμπο!
AristidisZ
23/08/2022, 21:09
Κιαυτες κανουν ωραία δουλειά! Εχει και το τζάμπο!
Μου αρέσεις ρε Παπασουζα που από πρόταση 110€ λες «καλό και αυτό που το έχει και στα jumbo (και κάνει 3 €)» :bawl:
:beer:
o_gavros
23/08/2022, 21:28
Πάρτης μια λάμπα θυέλλης με 7-10€ και ενα μπουκαλάκι παραφίνη άκαπνη (κανα διμπαλο) και μπαμπάη νταρκνεςς μαη ολ' φρεντ
Θα είναι και βιντατζ.
AristidisZ
23/08/2022, 21:32
Πάρτης μια λάμπα θυέλλης με 7-10€ και ενα μπουκαλάκι παραφίνη άκαπνη (κανα διμπαλο) και μπαμπάη νταρκνεςς μαη ολ' φρεντ
Θα είναι και βιντατζ.
Μου βγήκε η μπυρα από τη μύτη ρε σύ
Άσε και δεν το έχω ασφαλίσει για φόκο το μητρικό…
o_gavros
23/08/2022, 21:35
Δε φωκώνει όσο εύκολα νομίζεις.
Χρησιμοποιώ κι εγω στο κάμπινγκ για ατμόσφαιρα. θέλει κόπο για να γίνει Κούγκι
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/08/2022, 23:41
Μου αρέσεις ρε Παπασουζα που από πρόταση 110€ λες «καλό και αυτό που το έχει και στα jumbo (και κάνει 3 €)» :bawl:
:beer:
Νόμιζα ότι ήθελες κάτι τέτοιο! Λύσεις υπάρχουν πολλές για ολλές τις τσέπες!
Μου βγήκε η μπυρα από τη μύτη ρε σύ
Άσε και δεν το έχω ασφαλίσει για φόκο το μητρικό…
Και δύο τσακμακόπετρες από δίπλα για να την ανάβει :bawl:
PaNick67
24/08/2022, 11:35
Πηρα μια λαμπα- φακο απο το Lidl που βγαζει γυρω γυρω φως, εχει και τριποδο και στεκεται. Κανα 10ρικο αν θυμαμαι καλα. Δε σε κανενα αν τους εμεινε ξεχασμενο
thunder ace
24/08/2022, 11:39
ρε σεις...οπως το πατε,η γυναικα καλυτερα να περιμενει το Αγιο Φως.
Pure on off στα 750cc με 92 άλογα και καλή τιμή διάβασα για το νέο τρανσαλπ :a2:
https://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/neo-honda-xl-750-transalp-episima-onoma
Pure on off στα 750cc με 92 άλογα και καλή τιμή διάβασα για το νέο τρανσαλπ :a2:
https://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/neo-honda-xl-750-transalp-episima-onoma
Αν παιζόταν στο στοίχημα θα είχε απόδοση 400 να βγει έτσι.:lol:
karellen
26/08/2022, 09:13
Μπιμπλίκι με άπειρη λεπτομέρεια!
437620
437621