View Full Version : Ρουλεμαν τιμονιού 30x53
Να μην τα πολυλογώ βρίσκομαι σε απελπισία.έχω λύσει την μηχανή έχω δώσει για παλιοσιδερα το παλιό μπροστινό που φορούσα και έχω ένα απο gsxr1000 k6 κτλπ..ρουλεμάν για κάτω θέλω 30χ62 πανεύκολο.για πάνω θέλω 30χ53 και δν μπορούμε να βρούμε πουθενά :cry:
amyroukai
15/03/2017, 07:50
μπινιά ρε ντάλτον, μπινιά των κατασκευαστών που φτιάχνουν μπροστινά με στάνταρ διαστάσεις ρουλεμάν και δεν λαμβάνουν υπ' όψη οι κάρχιες το λαηκό πεδί που θέλει να φτιάξει ένα μηχανάκι να βγάΝει τα γούστα του. Εντάξει δεν είναι σωστό αυτό. Καλό είναι να μην γίνεται.
Αλλά δες τώρα υπάρχει ένα εξαιρετικό αργαλείο που λέγεται γκουγκ και άμα ψάξεις... όντως δεν έχει αλλά δεν φταίει ο κατασκευαστής. Λέω μιά τρελή ιδέα, μπορεί και να σωθείς με ρουλεμάν ώσης... https://www.fastenal.com/products/details/4125996
Αν δεν μπέρδεψα όσα είδα, υπάρχουν κωνικά 30Χ52 το οποίο σημαίνει ένας μάγκας με μηχανουργείο ίσως και μπορεί να κάνει μιά πατέντα... Επίσης είδα 30Χ55, που σημαίνει πως ένα σενάριο (αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει σωστά) είναι να "φας" το 55άρι της βάσης εξωτερικά 1 χιλιοστό σε τόρνο και να έρθει. Μην μου πείτε οι υπόλοιποι πως τρολάθηκα*, στον ΝΤΑΛΤΟΝ μιλάμε, το μηχανάκι δεν έχει επάνω τίποτα "σωστό".
Αλλέως σου έχω και άλλη λύση, ψάξε για 53 διάμετρο εξωτερική, δες τι υπάρχει σε εσωτερική και είτε γέμισε είτε τρόχισε τον άξονα της τιμονόπλακας. Ναι ξέρω, είναι παλαβό αλλά ΟΚ, μιά παλαβομάρα ακόμα στις τόσες...
*τρολαίνομαι ήτοι τρολλάρω και τρελαίνομαι μαζί. Βαβινιώτης σελίδα 183408766 του τόμου "γραμματική της νέας φορουμικής".
+1 αν μπήκες σε αυτο το θέμα γιατι είδες dalt0n
http://www.en.rulmentionline.ro/rulment-30X53-SKF-1207101.html
Ο μηχανικός μου δεν θέλει να ξεπρεσαρω τον αξωνα απ την τιμονοπλακα για τους λόγους του...Μου συμβούλεψε να πάρουμε ρουλεμάν 30χ51 (που το βρήκαμε δυσκολα και μ τσιμπημενη τιμή) και να προσαρμόσουμε το καινούργιο ρουλεμάν με τρυπα 30μμ στην θήκη του παλιού ρουλεμάν που εξωτερικά είναι 53...(τρώγοντας λίγο την θήκη απο μέσα.)
Εγώ όμως επειδή είμαι μεγάλος μπινες περιμένω να μ έρθουν ρουλεμάν 30χ55 (που τα βρήκα και 10ευρώ φθηνότερα skf απ τα 30χ51) και θα φάω την θήκη του ρουλεμάν εξωτερικά 1 χιλιοστό
amyroukai
15/03/2017, 15:08
καλά.
είσαι απλό γατάκι. post #2. nailed it.
Ο μηχανικός μου δεν θέλει να ξεπρεσαρω τον αξωνα απ την τιμονοπλακα για τους λόγους του...Μου συμβούλεψε να πάρουμε ρουλεμάν 30χ51 (που το βρήκαμε δυσκολα και μ τσιμπημενη τιμή) και να προσαρμόσουμε το καινούργιο ρουλεμάν με τρυπα 30μμ στην θήκη του παλιού ρουλεμάν που εξωτερικά είναι 53...(τρώγοντας λίγο την θήκη απο μέσα.)
Εγώ όμως επειδή είμαι μεγάλος μπινες περιμένω να μ έρθουν ρουλεμάν 30χ55 (που τα βρήκα και 10ευρώ φθηνότερα skf απ τα 30χ51) και θα φάω την θήκη του ρουλεμάν εξωτερικά 1 χιλιοστό
Το μπινες βγαίνει από το καμπινές?;)
SHOOTER045
15/03/2017, 20:53
Το μπινες βγαίνει από το καμπινές?;)
Ρουμπινές ίσως
Μιας και σου έβαλε ο viper απο πάνω λινκ που υπάρχει 30*53 απο SKF γιατι δε το τσιμπάς και να αφήσεις τις πατέντες?
Γιατί απλώς χωρίς μπινιά και πατέντα δεν μπορεί ο άνθρωπος, τι δεν καταλαβαίνεις; :p
amyroukai
16/03/2017, 08:08
Μιας και σου έβαλε ο viper απο πάνω λινκ που υπάρχει 30*53 απο SKF γιατι δε το τσιμπάς και να αφήσεις τις πατέντες?
Γιατί το λινκ του Viper1 δεν λέει τι τύπος ρουλεμάν είναι. Και όταν βλέπεις site από ρουμανία που πουλάει προϊόν χωρίς λοιπά στοιχεία ή κωδικούς, τι ακριβώς θα παραγγείλεις;
γελάτε αλλά για μιά φορά κάνει κάτι λογικό. το ότι το πρότεινα πριν το σκεφτεί, με κάνει να θέλω να πάρω τηλέφωνο έναν ψυχίατρο.
Ο μηχανικός μου δεν θέλει να ξεπρεσαρω τον αξωνα απ την τιμονοπλακα για τους λόγους του...
ΚΙ εγω δεν θελω να ξαναγραψεις στα Τεχνικα για τους λογους μου, αλλα βλέπω οτι μονο τον μηχανικο σου ακούς...!! :D
Δν μπορώ να καταλάβω γτ δν ήθελε να ξεπρεσαρω τον αξωνα και να πρεσαρουμε τον παλιό η να επεξεργαστούμε τον καινούργιο ήταν καθετως όχι γτ στο πρεσαρισμα υπάρχουν παρα πολλές πιθανότητες να μπει στραβά (εντάξει τον άκουσα έχει πολυ περισσότερη εμπειρία απο μένα και το βλέπω καθημερινά αυτό μέσα στο μαγαζί του.δν πιάνεται εδώ στην περιοχή) αλλά έχω δει ενα σωρό στάτους και βίντεο που μια χαρά πρεσσαρουν και ξεπρεσσαρουν τον πειρο..Τι να πω.απο καπου κέρδος δν έχει να πεις ότι σκέφτεται και την δουλειά τ :confused:
......Τι να πω.απο καπου κέρδος δν έχει να πεις ότι σκέφτεται και την δουλειά τ .....
Αυτό αρχηγέ λέγετε Μ Π Ι Ν Ι Α !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτό αρχηγέ λέγετε Μ Π Ι Ν Ι Α !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μα δν έχει κέρδος απο κάπου :wave2:
Επρεπε να γραφτει η λεξη.
Τοσα ποστ και δεν αναφερθηκε ακομα.
Τότε θα 'ταν ΚΟ - ΜΠΙΝΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δν μπορώ να καταλάβω γτ δν ήθελε να ξεπρεσαρω τον αξωνα και να πρεσαρουμε τον παλιό η να επεξεργαστούμε τον καινούργιο ήταν καθετως όχι γτ στο πρεσαρισμα υπάρχουν παρα πολλές πιθανότητες να μπει στραβά (εντάξει τον άκουσα έχει πολυ περισσότερη εμπειρία απο μένα και το βλέπω καθημερινά αυτό μέσα στο μαγαζί του.δν πιάνεται εδώ στην περιοχή) αλλά έχω δει ενα σωρό στάτους και βίντεο που μια χαρά πρεσσαρουν και ξεπρεσσαρουν τον πειρο..Τι να πω.απο καπου κέρδος δν έχει να πεις ότι σκέφτεται και την δουλειά τ :confused:
Ανάμεσα στους τυφλούς ο μονοφθαλμος βασιλεύει.
Νο φενς νταλτονα
amyroukai
17/03/2017, 17:47
Επρεπε να γραφτει η λεξη.
Τοσα ποστ και δεν αναφερθηκε ακομα.
θα θυμίσω ΠΑΛΙ το ποστ #2. Και η μπινιά και η λύση. Γιατί δεν το κλείδωσα αφού τα έκανα όλα τόσο τέλεια, αναρωτιέμαι...
[QUOTE=amyroukai;2859266]Γιατί το λινκ του Viper1 δεν λέει τι τύπος ρουλεμάν είναι. Και όταν βλέπεις site από ρουμανία που πουλάει προϊόν χωρίς λοιπά στοιχεία ή κωδικούς, τι ακριβώς θα παραγγείλεις;
Ρωτώντας πας στην πόλη...
[QUOTE=amyroukai;2859266]Γιατί το λινκ του Viper1 δεν λέει τι τύπος ρουλεμάν είναι. Και όταν βλέπεις site από ρουμανία που πουλάει προϊόν χωρίς λοιπά στοιχεία ή κωδικούς, τι ακριβώς θα παραγγείλεις;
Ρωτώντας πας στην πόλη...
Το λινκ εμένα απ το κινητό δν μου το άνοιγε..και το βιάζομαι το θέμα..τα ρουλεμάν απο Ρουμανία πόσο καιρό θα έκαναν?
Αν βρουν κατηφόρα, πιστεύω γρήγορα.....
Γιατί δεν ρωτάς τον πωλητή;
Το θεμα με το ρουλεμάν λύθηκε θα φάω λίγο το 55αρι και θα μπει..αυτό που μ ανησυχεί είναι ότι ο πειρος θέλει λίγο να ψηλώσει.ο μηχανικός μ είπε θα τον κοψει σε ενα σημείο θα προσθέσει όσο αλουμίνιο όσο χρειαζόμαστε και θα κολλήσει και το κομμάτι που κόψαμελ.είναι και κουφιος απο μέσα θα τον γεμίσουμε και εκεί αλουμίνιο και θα δέσει μια χαρά.δν υπάρχει πρόβλημα λέει το έχει κάνει παρα πολλές φορές.και ισχύει το έχει εφαρμόσει πολλές φορές
George_Sp
17/03/2017, 20:33
379817
γεια σου ρε δάλτονα παικτούρα!
ανοίγεις θέματα και ξεχνάμε όλα μας τα προβλήματα!
ειλικρινά συντελείς κοινωνικό έργο :beer:
Το θεμα με το ρουλεμάν λύθηκε θα φάω λίγο το 55αρι και θα μπει..αυτό που μ ανησυχεί είναι ότι ο πειρος θέλει λίγο να ψηλώσει.ο μηχανικός μ είπε θα τον κοψει σε ενα σημείο θα προσθέσει όσο αλουμίνιο όσο χρειαζόμαστε και θα κολλήσει και το κομμάτι που κόψαμελ.είναι και κουφιος απο μέσα θα τον γεμίσουμε και εκεί αλουμίνιο και θα δέσει μια χαρά.δν υπάρχει πρόβλημα λέει το έχει κάνει παρα πολλές φορές.και ισχύει το έχει εφαρμόσει πολλές φορές
Να τον γεμίσει με μπετόν αρμε. Όχι το απλό μπετόν. Για να αντέχει στις σούζες και στα εντο
amyroukai
17/03/2017, 21:01
με αυτά που διαβάζω, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ πόσο πιο "εύκολο" είναι να κόψεις και να κολλήσεις εντελώς ίσια το μέταλλο...
Και πόσο δύσκολο είναι να μετρήσεις, να ξεπρεσάρεις και να πρεσάρεις έναν νέο άξονα που έχεις φκιάσει σε τόρνο...
αλλά ΟΚ, είμαι περίεργος τύπος. Επιεικώς.
SHOOTER045
17/03/2017, 21:04
Μετα το πλέξιμο.
Μαθαίνουμε και κοπτοραπτικη.
Για να μαι ειλικρινής όμως, μου θύμισε το ανέκδοτο με τον τυπο που ήθελε η <τέτοια>
του να ακουμπάει στο πάτωμα.
Αυτον που είχε παει σε πολλους γιατρούς και δεν βρήκε λύση.
Ένας όμως την είχε
Τράβα και ξανατράβα δεν πήγαινε άλλο.
Στο τέλος τα κατάφερε αλλά του έκανε κάτι ποδαρακια μια σταλιά
με αυτά που διαβάζω, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ πόσο πιο "εύκολο" είναι να κόψεις και να κολλήσεις εντελώς ίσια το μέταλλο...
Και πόσο δύσκολο είναι να μετρήσεις, να ξεπρεσάρεις και να πρεσάρεις έναν νέο άξονα που έχεις φκιάσει σε τόρνο...
αλλά ΟΚ, είμαι περίεργος τύπος. Επιεικώς.
Δν θέλει να ξεπρεσαρουμε κτλπ.γτ λέει στο πρεσαρισμα κατά 80% είναι πιθανό να κάτσει στραβά ο άξονας..τι να πω.τόσα χρόνια θα ξέρει καλύτερα
Κι αυτός τον ίδιο μάστορα με τον δικό σου πρέπει να είχε
https://m.youtube.com/watch?v=KFGPbn8mFg0