PDA

View Full Version : Περί χώρας προέλευσης...

AristidisZ
16/03/2017, 11:04
Μήπως θα ήταν χρήσιμο να φτιάχναμε ένα (sticky) thread στο οποίο να αναφέρεται η χώρα κατασκευής κάθε μοντέλου ;

Π.χ. ΗONDA CB300 - Μαλαισία (τυχαίο παράδειγμα)
YAMAHA MT07 - Κορέα (πάλι τυχαία ανέφερα χώρα)

κ.ο.κ.

Φυσικά για τα μοντέλα που κυκλοφορούν τώρα, όχι για μηχανάκια του 1980...

:beer:

Limas_34
16/03/2017, 11:33
Kawasaki Versys MY2015-16-17 Ταιλάνδη (Τα Made In Japan σταματησαν το 2014).

BLiTzER
16/03/2017, 11:39
ΜΤ-07 - ΤΖΑΠΑΝ.

ggs
16/03/2017, 11:43
καθε moto εχει ενα Vehicle Identification Number.

εκει εχει ολα τα στοιχεια , και το εργοστασιο κατασκευης.

εδω εχει ενα καλο site για να τα βρει κανεις

https://vindecoder.eu/

gior-gos
16/03/2017, 11:49
HONDA SH 150 - Atessa, Italy

buckley
16/03/2017, 11:50
Μήπως θα ήταν χρήσιμο να φτιάχναμε ένα (sticky) thread στο οποίο να αναφέρεται η χώρα κατασκευής κάθε μοντέλου ;

Π.χ. ΗONDA CB300 - Μαλαισία (τυχαίο παράδειγμα)
YAMAHA MT07 - Κορέα (πάλι τυχαία ανέφερα χώρα)

κ.ο.κ.

Φυσικά για τα μοντέλα που κυκλοφορούν τώρα, όχι για μηχανάκια του 1980...

:beer:

Τι λε ρε ...

Panos76
16/03/2017, 12:18
Τι λε ρε ...

και εγώ δεν το βλέπω απαραίτητο αφού τότε ήταν όλα Japan! :evil:

teogtp
16/03/2017, 12:51
Υπάρχει περίπτωση ένα μοντέλο να παράγεται σε 2 χωρες;

AristidisZ
16/03/2017, 12:55
καθε moto εχει ενα Vehicle Identification Number.

εκει εχει ολα τα στοιχεια , και το εργοστασιο κατασκευης.

εδω εχει ενα καλο site για να τα βρει κανεις

https://vindecoder.eu/

Σωστός Γιώργο, αλλά για να ξέρεις vin πρέπει να μιλάμε για συγκεκριμένο μηχανάκι, ενώ εγώ έλεγα μήπως το κάναμε πιο γενικό...

ggs
16/03/2017, 12:59
Σωστός Γιώργο, αλλά για να ξέρεις vin πρέπει να μιλάμε για συγκεκριμένο μηχανάκι, ενώ εγώ έλεγα μήπως το κάναμε πιο γενικό...

στο γενικο Αριστο μπορει να χαθει η μπαλα..

πχ το βερσυς που εβαλε το παιδι παραπανω ...

Άλλες χρονολογίες , αλλα εργοστάσια ή πολλα εργοστάσια για το ιδιο μοντελο ανάλογα την χώρα προορισμού κλπ..

Από την άλλη , πλέον δεν ξέρω πόσο μεγάλη σημασια παίζει η χωρα κατασκευής.

AristidisZ
16/03/2017, 13:10
Για αυτό σκέφτηκα μήπως το περιορίζαμε στα καινούρια μηχανάκια....

Τώρα για το 2ο που λες, νομίζω άλλου παπά ευαγγέλιο.. .

devil's animal
16/03/2017, 13:13

για εξηγηστε λιγο το "χωρα κατασκευης"...μηπως θελετε να πειτε "συναρμολογησης"? :evil:

γιατι τα μερη μια μοτοσυκλετας μπορει να ειναι απο ολο τον κοσμο...
το που συναρμολογουνται και γινεται ο τεχνικος ελεγχος ειναι ενα κριτηριο...

gior-gos
16/03/2017, 13:17

Τι λες;

Το δογμα "Made in Japan"

ή

"το μηχανακι ειναι τζαπαν" :a23:

παιζει πλεον σημερα περισσοτερο απ οτι επαιζε οταν τα μηχανακια ηταν πραγματικα made in Japan και πραγματικα αξιοπιστα.

:lol:

ggs
16/03/2017, 13:29
για εξηγηστε λιγο το "χωρα κατασκευης"...μηπως θελετε να πειτε "συναρμολογησης"? :evil:

γιατι τα μερη μια μοτοσυκλετας μπορει να ειναι απο ολο τον κοσμο...
το που συναρμολογουνται και γινεται ο τεχνικος ελεγχος ειναι ενα κριτηριο...

Τι λες;

Το δογμα "Made in Japan"

ή

"το μηχανακι ειναι τζαπαν" :a23:

παιζει πλεον σημερα περισσοτερο απ οτι επαιζε οταν τα μηχανακια ηταν πραγματικα made in Japan και πραγματικα αξιοπιστα.

:lol:

Honda CRF 1000L -2016

Honda Motor Co., Ltd. Kumamoto Factory
869-1293 Kumamoto Prefecture, Kikuchi District, 大津町Hirakawa, 1500
Τηλέφωνο:+81 96-293-1111

:bawl:

buckley
16/03/2017, 14:11
Honda CRF 1000L -2016

Honda Motor Co., Ltd. Koutamoto Factory
869-1293 Kumamoto Prefecture, Kikuchi District, 大津町Hirakawa, 1500
Τηλέφωνο:+81 96-293-1111

:bawl:

Μόνο κούτα ψωνίζουμε φίλος...

DAYMAN
16/03/2017, 14:13
τα Mego δηλ ειναι ελληνικα;:look:

buckley
16/03/2017, 14:14

Το Pony ?

Panos76
16/03/2017, 14:30

Ελληνικότατα!

daz
16/03/2017, 14:39
Ρε παιδιά το xtz ξεκίνησε από Ιταλία, πήγε Ισπανία και τα τελευταία ήταν Γαλλία νομίζω. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να βγει άκρη.

anavatis19
16/03/2017, 14:45
Kawasaki Versys MY2015-16-17 Ταιλάνδη (Τα Made In Japan σταματησαν το 2014).

Ήμουν σίγουρος ότι θα σε δω να γραφεις εδώ!

BLiTzER
16/03/2017, 14:51
Ρε παιδιά το xtz ξεκίνησε από Ιταλία, πήγε Ισπανία και τα τελευταία ήταν Γαλλία νομίζω. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να βγει άκρη.

Το thread ξεκίνησε για να μάθουμε ποια κατασκευάζονται Ιαπωνία, βασικά. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι Ιαπωνία και μας είναι αδιάφορο.

Με τα ιταλικά χρέπια σας. :lol:

AristidisZ
16/03/2017, 15:02
Το thread ξεκίνησε για να μάθουμε ποια κατασκευάζονται Ιαπωνία, βασικά. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι Ιαπωνία και μας είναι αδιάφορο.

Με τα ιταλικά χρέπια σας. :lol:

Εσύ είσαι πολύ πονηρός τελικά :bawl:

BLiTzER
16/03/2017, 15:31
Εσύ είσαι πολύ πονηρός τελικά :bawl:

Έλα τώρα, μεταξύ μας, ξέρεις ότι έχω δίκιο.

Πάμε με τη λίστα, λοιπόν:

* Kawasaki Versys 2015-2017 - Αλλού
* Yamaha ΜΤ-07 2014-2017 - ΤΖΑΠΑΝ
* Honda SH 150 - Αλλού
* Honda CRF 1000L 2016 - ΤΖΑΠΑΝ
* Yamaha XTZ 660 - Αλλού

bulmont
16/03/2017, 15:32

Στά τέτοια μας ρε Αποστόλη το ΧΤΖ ....... Να μιλήσουμε γιά σοβαρά μηχανάκια........................

karellen
16/03/2017, 15:39
H σειρά ΧΤ 660 συναρμολογείται στη Γαλλία στη θυγατρική της Υamaha Motobecane (ποιος θυμάται τα αυτοματάκια της),χρησιμοποιώντας Ιταλικούς κινητήρες της Minarelli.
Take the egg and shear it.

Ζεύκας
16/03/2017, 16:13
Εγώ που ξέρω μέχρι και σε ποιό παράρτημα του εργοστασίου κατασκευάστηκε το παρτάλι μου κερδίζω κάτι παραπάνω;

BLiTzER
16/03/2017, 16:16
Δε θα χάσεις χρόνο ψάχνοντας ανταλλακτικά.

daz
16/03/2017, 16:59
Στά τέτοια μας ρε Αποστόλη το ΧΤΖ ....... Να μιλήσουμε γιά σοβαρά μηχανάκια........................

Τρεις χώρες άλλαξε μια βόλτα από Αυστρία δε πέρασε το γμνο! :lol:

Leon67
16/03/2017, 17:06
ΜΤ-07 - ΤΖΑΠΑΝ.

MT-07 συναρμολόγηση ΙΤΑΛΙΑ τουλάχιστον το Tracer 07.
To γράφει στο χαρτόνι της κουτας.

BLiTzER
16/03/2017, 17:52
MT-07 συναρμολόγηση ΙΤΑΛΙΑ τουλάχιστον το Tracer 07.
To γράφει στο χαρτόνι της κουτας.

Το πρώτο γράμμα του αριθμού πλαισίου σου ποιο είναι; Έτσι, από περιέργεια.

AUFGEBRACHT
16/03/2017, 18:19
Το Pony ?

Μικρό...

Grafton 505
16/03/2017, 19:35
CBF 600 -> assembly/made in Italy

Μιλάμε για μηχανές που πωλούνται ευρώπη μόνο έτσι ;

Leon67
16/03/2017, 20:05
Το πρώτο γράμμα του αριθμού πλαισίου σου ποιο είναι; Έτσι, από περιέργεια.

Δεν εχω ΜΤ-07 Τracer! Αλλά η κούτα ΕΙΝΑΙ από Ιταλία. Φαίνεται άλλωστε: Διπλα σε ένα ΜΤ-09 Θα ξεχωρίσει από την ποιότητα και συναρμογή των πλαστικών, την βαφή και σε βάθος χρόνου από τα ηλεκτρικά προβλήματα.

daz
16/03/2017, 20:11
Δεν εχω ΜΤ-07 Τracer! Αλλά η κούτα ΕΙΝΑΙ από Ιταλία. Φαίνεται άλλωστε: Διπλα σε ένα ΜΤ-09 Θα ξεχωρίσει από την ποιότητα και συναρμογή των πλαστικών, την βαφή και σε βάθος χρόνου από τα ηλεκτρικά προβλήματα.

Τι είναι αυτά που λες ρε λεό? :lol:

nik69
16/03/2017, 20:30
Ούτε καν πωλείται εκτός ευρώπης το Tracer 700

το άρθρο είναι από το mrbike.gr εδώ http://www.mrbike.gr/website/street/yamaha-tracer-700-2016-on-board.html

Το Tracer εξελίχθηκε στην Ευρώπη, τα πλαστικά έγιναν το δικό μας εργοστάσιο στη Γαλλία, το ψαλίδι στην Ιταλία, όπου έχουμε έναν προμηθευτή με λογικό κόστος και καλή ποιότητα.
Αν θα σκεφτόμασταν να το φτιάξουμε στην Ιαπωνία; Ισως, αλλά θα απαιτούσε μεγάλη επένδυση. Κάναμε τόσο μεγάλη προσπάθεια ώστε να κάνουμε την τιμή ανταγωνιστική για την Ευρώπη. Εφεύραμε τόσα πολλά τρικ, κι έτσι αν μετακινήσουμε την παραγωγή στην Ιαπωνία, ίσως να μην είναι το ίδιο. Το Tracer δεν θα πωλείται στην Ιαπωνία ή τις ΗΠΑ ακόμη, αλλά αυτή η συζήτηση γίνεται στη [βάση της Yamaha στην] Iwata.

daz
16/03/2017, 20:49
Μάγκες την διαφορά σε ένα japan και σε ένα japan made in EU μπορούν να την καταλάβουν μόνο αυτοί που μαστορεύουν και τα δύο μηχανάκια και καμία επίδραση δεν έχει στην αξιοπιστία ή σε οτιδήποτε άλλο. Τα μηχανάκια που φτιάχνονται στην Ευρώπη φτιάχνονται όπως τα θέλει ο Ιάπωνας και κύριο κριτήριο είναι το κόστος. Αν το mt07 έχει χειρότερα πλαστικά απ' το 09 δεν συμβαίνει επειδή το μεν φτιάχνεται στην Ευρώπη και το άλλο στην Ιαπωνία. Συμβαίνει επειδή έτσι το ήθελε ο Ιάπωνας το 07. Αν το ήθελε καλύτερο θα ήταν ακριβότερο και θα απευθυνόταν σε άλλη κατηγορία.

Leon67
16/03/2017, 21:27
Μάγκες την διαφορά σε ένα japan και σε ένα japan made in EU μπορούν να την καταλάβουν μόνο αυτοί που μαστορεύουν και τα δύο μηχανάκια και καμία επίδραση δεν έχει στην αξιοπιστία ή σε οτιδήποτε άλλο. Τα μηχανάκια που φτιάχνονται στην Ευρώπη φτιάχνονται όπως τα θέλει ο Ιάπωνας και κύριο κριτήριο είναι το κόστος. Αν το mt07 έχει χειρότερα πλαστικά απ' το 09 δεν συμβαίνει επειδή το μεν φτιάχνεται στην Ευρώπη και το άλλο στην Ιαπωνία. Συμβαίνει επειδή έτσι το ήθελε ο Ιάπωνας το 07. Αν το ήθελε καλύτερο θα ήταν ακριβότερο και θα απευθυνόταν σε άλλη κατηγορία.

και για να επιβεβαιώσω τα περι ΝΟΝ-Japan made του ΜΤ-07 Tracer με ένα ακόμα αποδεικτικό στοιχείο: Εχει 13αρες βίδες ενώ τα made in Japan 12 & 14 mm.

edit: και διαφωνώ ότι η διαφορά δεν φαίνεται. Φαίνετα από σχεδόν όλους εκτός από αυτούς που πήραν σκούτερ για να κάνουν οικονομία σε σχέση με αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια: Άλλα παραδείγματα υπάρχουν πολλά, ενα είναι η διαφορά στην ποιότητα των πρώτων Transalp με τα μεταγενέστερα και ιδίως με τα τελευταία 700cc που σε ένα Ελληνικό καλοκαίρι ξεθωριάζουν τα χρώματα.

daz
16/03/2017, 22:06
και για να επιβεβαιώσω τα περι ΝΟΝ-Japan made του ΜΤ-07 Tracer με ένα ακόμα αποδεικτικό στοιχείο: Εχει 13αρες βίδες ενώ τα made in Japan 12 & 14 mm.

edit: και διαφωνώ ότι η διαφορά δεν φαίνεται. Φαίνετα από σχεδόν όλους εκτός από αυτούς που πήραν σκούτερ για να κάνουν οικονομία σε σχέση με αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια: Άλλα παραδείγματα υπάρχουν πολλά, ενα είναι η διαφορά στην ποιότητα των πρώτων Transalp με τα μεταγενέστερα και ιδίως με τα τελευταία 700cc που σε ένα Ελληνικό καλοκαίρι ξεθωριάζουν τα χρώματα.

Δε διαφωνώ ότι το mt δεν ειναι από japan, με όλα τα άλλα διαφωνώ. Και το τελευταίο ΤΑ αν είναι χειρότερο στα πλαστικά απ' το παλιό δεν είναι λόγο χώρας συναρμολόγησης αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους.
Ούτε τα made in japan είναι ίδια με παλιότερα, τι έγινε ξέχασαν πως να φτιάχνουν καλά μηχανάκια?

Τα μηχανάκια αυτά βγαίνουν απ' την γραμμή παραγωγής όπως ακριβώς τα θέλουν οι Ιάπωνες. Αν τα κατασκεύαζαν στην Ιαπωνία και προσπαθούσαν να πετύχουν την ίδια τιμή για την αγορά της Ευρώπης, θα ήταν ακόμα χειρότερα!

Τραγουδάτε όσο θέλετε!

BLiTzER
16/03/2017, 22:09
To MT είναι τζαπάν.

daz
16/03/2017, 22:15
To MT είναι τζαπάν.

Ναι τέλος πάντων, μπορεί! Δεν το εξετάζω καν αυτό! Απλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με όσα λέει ο Λεό!

Ακούς χαλάνε τα Ηλεκτρικά των japan made in Italy επειδή τα φτιάχνουν Ιταλοί!
Μήπως και τα πλαστκά του ΧΤ έχουν το χάλι τους το μαύρο επειδή δεν ξέρουν να τα βάφουν σωστά οι Ισπανοί και οι Ιάπωνες τα κάνουν καλύτερα?

Come on!!!

BLiTzER
16/03/2017, 22:30
Δεν είναι πολύ μακρυά από την αλήθεια. Έχει συμβεί και με αυτοκίνητα.

ptc
16/03/2017, 22:55

Εγω να κανω μια ερωτηση; Το βαθος χρονου σε μηχανη που δεν κυκλοφορει ουτε ενα χρονο στην αγορα απο πού ακριβως προκυπτει; :confused:
Εκτος κι αν μιλαμε για κληρονομικο χαρισμα... :rolleyes:

daz
16/03/2017, 23:28
Δεν είναι πολύ μακρυά από την αλήθεια. Έχει συμβεί και με αυτοκίνητα.

Δεν οφείλεται στην χώρα κατασκευής Βλιτζ.

Το χτζ γιατί δεν έβγαλε ούτε παιδικές ασθένειες ενώ φτιαχνόταν στην Ιταλία? Αν φτιαχνόταν στην Ιαπωνία δε θα είχε καμία απολύτως διαφορά.

Οι διαφορές που έχουν τα made in japan είναι λεπτομέρειες που σπάνια μπορεί να τις εντοπίσει κάποιος και δεν έχουν καμία επίδραση στην αξιοπιστία. Ιαπωνικα προιόντα είναι, που συναρμολογούνται με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τους, σε χώρες της Ευρώπης για οικονομικούς λόγους. Αν η ποιότητα είναι χειρότερη από ένα παλιότερο ή ένα ακριβότερο δεν οφείλεται στην χώρα συναρμολόγησης. Το να λέει κάποιος ότι μακροπρόθεσμα θα έχει πρόβλημα στα ηλεκτρικά επειδή συναρμολογείται στην Ιταλία, είναι τουλάχιστον παιδαριώδες!

Και στο κάτω κάτω δεν κατασκευάζονται σε τριτοκοσμικές χώρες! Ναι θα μάθουν οι Ιάπωνες τους Ιταλούς ή τους Γαλλους πως να βάφουν πλαστικά και πως κουμπώνουν οι Ιαπωνικές φίσσες!

BLiTzER
16/03/2017, 23:39
Δε θυμάμαι ακριβώς την περίπτωση και δε βρίσκω τα άρθρα (τα είχα διαβάσει πριν χρόνια), αλλά αμερικανοί πολίτες προτιμούσαν εισαγόμενα αυτοκίνητα γνωστής ιαπωνικής μάρκας (νομίζω Toyota; ) έναντι των τοπικά κατασκευασμένων, μετά από αποδεδειγμένα ελαττώματα των τελευταίων. Όταν έκαναν την έρευνα οι Ιάπωνες κατασκευαστές διαπίστωσαν ότι κάποιο μηχανικό εξάρτημα απείχε από τις προδιαγραφές 0,00001 του χιλοστού όταν κατασκευαζόταν στην Ιαπωνία, ενώ 0,01 του χιλιοστού όταν κατασκευαζόταν στην Αμερική και έτσι προέκυπτε η βλάβη. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί, αλλά αυτή είναι η ουσία.

Επίσης τυχαία, ψάχνοντας για την παραπάνω περίπτωση, βρήκα αυτό: http://www.independent.co.uk/news/japanese-cars-made-in-uk-are-less-reliable-than-imports-survey-shows-1143267.html

Θέλω να πω, έχει συμβεί, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δε σημαίνει ότι συμβαίνει πάντα.

daz
17/03/2017, 01:05
Πιο Τζαπανοφιλοι, θα είχατε σκιστά μάτια! :lol:
Οι Ιάπωνες έχουν την καλύτερη μέθοδο παραγωγής και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό ούτε να το αμφισβητήσει.

Οι λάθος προδιαγραφές μεταφράζονται σε βλάβες (όπως και ο λάθος σχεδιασμός). Εδώ όμως εκτός του ότι δεν μιλάμε καθόλου για συχνότητα βλαβών και δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να κάνουμε σύγκριση με την αυτοκινητοβιομηχανία, δεν έχει παρατηρηθεί καθόλου το φαινόμενο οι μηχανές που κατασκευάζονται στην ευρώπη να παρουσιάζουν συχνότερα βλάβες.
Ή όχι? Γιατί εγώ βλέπω ότι πιο πολλά προβλήματα έχει το japan vstrom πχ απ' το Ιταλικό δικό μου (που παραείναι Ιταλικό κιόλας, βλ μιναρέλι) ή τέλος πάντων ότι και τα δύο παρουσιάζουν τα θεματάκια τους.

Ο ποιοτικός έλεγχος και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι πρωτίστως θέμα κονδυλίων. Και νοοτροπίας βεβαίως βεβαίως (ο ιταλός μπορεί να το βάλει στραβά ρε παιδί μου το αυτοκόλλητο, ο Ιάπωνας ποτέ) αλλά οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια τα έχουν βρει σκούρα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν το τελικό κόστος με ότι αυτό συνεπάγεται, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί σε κάποιες αγορές. Οι φθηνοκατασκευές που βλέπουμε με τιμές 6 και 8Κ, όπου και να φτιάχνονται τα ίδια σκατά είναι. Καμία προδιαγραφή δεν είναι λάθος και κανένα πλαστικό χειρότερο επειδή το φτιάχνει Ιταλός (τα περισσότερα μέρη των μηχανών μας είναι τριτων κατασκευαστών και καμία σχέση δεν έχει η οποιαδήποτε χώρα κατασκευής).

ggs
17/03/2017, 01:11
+φωνω με daz.
Πλέον, όλα είναι θέμα κόστους και ποοολυ λιγότερο νοοτροπίας...

Οι αλάνθαστοι γιαπωνέζοι που κάναν χαρακίρι επειδή στραβοκολλησαν το αυτοκόλλητο και οι άχρηστοι Ιταλοί που μοντάρανε στραβά τα μοτέρ την Δευτέρα επειδή είναι χάσει η Φιορεντινα είναι πλέον αστικοί μύθοι.

BLiTzER
17/03/2017, 01:34
Δεν υποστήριξε κανείς ότι οι Ιάπωνες τα κάνουν όλα τέλεια ή οι Ευρωπαίοι πάντα σκατά. Φυσικά δεν ισχύει αυτό. Απλά ότι, μεταξύ ίδιων - γιαπωνέζικων - μοντέλων, η ιαπωνική κατασκευή/συναρμολόγηση μπορεί να είναι πιο σωστή.

Whatever, ναι, δεν έχουμε μετοχές. :p Απλά το ανέφερα, επειδή το είχα διαβάσει κάπου και μου είχε κάνει εντύπωση.

toyar
17/03/2017, 05:17
στα αυτοκινητα παντως τα οποια ειναι ολα ευρωπαικης συναρμολογησης τα περιφερειακα ανταλλακτικα οπως φρενα συμπλεκτες δυναμο εγκεφαλοι κρεμαγιερες παραθυρα κλειδαριες και πολλα αλλα ειναι αναγκαστικα απο ευρωπαικες εταιρειες με οτι αυτο σημαινει για την αντοχη και την αξιοπιστια τους
γιατι τα bosch που χαλανε στα πεζω αν τα βαλεις σε toyota παλι θα χαλανε
οποτε δεν ειναι θεμα συναρμολογησης αλλα και θεμα ανταλλακτικων γιατι αυτοκινητο δεν ειναι μονο ο κινητηρας
η toyota τα lexus που ειναι top σε τεχνολογια μονο στην ιαπωνια τα φτιαχνει για να ειναι σιγουρη
κι αν ρωτησετε στην πιατσα ενα τουρκικο corolla μονο στην εμφανιση ειναι ιδιο με ενα ιαπωνικο
οτι και να λεμε σε τετοια ζητηματα οι ιαπωνες ειναι εξωγηινοι σε σχεση με ολους τους υπολοιπους
και εγω που εχω honda made in brazil 10 ετων και yamaha made in japan 35 ετων μπορω να καταλαβω τη διαφορα

daz
17/03/2017, 05:35
στα αυτοκινητα παντως τα οποια ειναι ολα ευρωπαικης συναρμολογησης τα περιφερειακα ανταλλακτικα οπως φρενα συμπλεκτες δυναμο εγκεφαλοι κρεμαγιερες παραθυρα κλειδαριες και πολλα αλλα ειναι αναγκαστικα απο ευρωπαικες εταιρειες με οτι αυτο σημαινει για την αντοχη και την αξιοπιστια τους
γιατι τα bosch που χαλανε στα πεζω αν τα βαλεις σε toyota παλι θα χαλανε
οποτε δεν ειναι θεμα συναρμολογησης αλλα και θεμα ανταλλακτικων γιατι αυτοκινητο δεν ειναι μονο ο κινητηρας
η toyota τα lexus που ειναι top σε τεχνολογια μονο στην ιαπωνια τα φτιαχνει για να ειναι σιγουρη
κι αν ρωτησετε στην πιατσα ενα τουρκικο corolla μονο στην εμφανιση ειναι ιδιο με ενα ιαπωνικο
οτι και να λεμε σε τετοια ζητηματα οι ιαπωνες ειναι εξωγηινοι σε σχεση με ολους τους υπολοιπους
και εγω που εχω honda made in brazil 10 ετων και yamaha made in japan 35 ετων μπορω να καταλαβω τη διαφορα

Toyar μη συγκρίνεις την αυτοκινητοβιομηχανία! Οι Ιάπωνες στα ηλεκτρονικά πχ δεν παίζονται και αν βάζουν μπος ειναι λόγο κόστους.
Το μηχανάκι μου είναι ένα @ και μισό έχει Ιαπωνικές φίσσες, Ιαπωνικη ηλεκτρονική, did ζάντες κτλ. και φτιάχνεται στην Ιταλία. Αν φτιαχνόταν στην Ιαπωνία θα ήταν το ίδιο. Όταν αρχίσουν να βάζουν ηλεκτρονικές yonsang δε θα φταίει καθόλου ο Ιταλός.
Και μη συγκρίνεις τι γινόταν πριν 35 χρόνια. Πριν 35 χρόνια τον πρώτο λόγο τον είχε η ποιότητα και το ξέρεις! Σήμερα δεν είναι έτσι τα πράγματα σε τίποτα.

toyar
17/03/2017, 05:49
αυτο που λεω ειναι οτι δε βαζουν μπος λογω κοστους αλλα γιατι τους αναγκαζουν προκειμενου να τους αφησουν να ανοιξουν εργοστασια στην ευρωπη
και ανοιγουν στην ευρωπη γιατι αν τα φερουν ετοιμα απο ιαπωνια τους τα φορτωνουν δασμους επιτηδες
για την ποιοτητα εχεις δικιο αλλα πιστευω πως αυτα που πρροριζονται για τη δικη τους αγορα ειναι το ιδιο καλα με πριν 40 χρονια

devil's animal
17/03/2017, 07:43
XR650R ---> JAPAN
GSXR 1000 K9 ---> JAPAN

:smokin:

AristidisZ
17/03/2017, 08:17
Το XR έβγαινε όταν είχα χαίτη, συγκεντρώσου :p

buckley
17/03/2017, 08:35
Το XR έβγαινε όταν είχα και είχες χαίτη, συγκεντρώσου :p
χαχαχαχα

o teos
17/03/2017, 08:39
Να γιατι HONDA ρε...:look:

devil's animal
17/03/2017, 08:45
Το XR έβγαινε όταν είχα χαίτη, συγκεντρώσου :p

σιγα τις πλεξουδες κοριτσια, μην τις μπλεξουμε και μαλλιοτραβιομαστε μετα...:panic:

το xr, φιλτατε Αριστιδη με το μεγαλο μετωπο (καραφλα το λενε στα χωρια), το υγροψυκτο, το καλο, το τελευταιο, εβγαινε απο το 2000 (δλδ εχωμεν και το 2 μπροστα μπροστα) μεχρι το 2007...ε, δεν ειναι και τοοοοσα πολλα τα χρονια...:rolleyes:

η αλλη η μουσιτσα που γελαει, εχει (και γουσταρει) μηχανακια που δεν τα προλαβαν ουτε οι παππουδες μας...και δεν μιλαμε απλα για 1-2 δεκαετιες...αλλα για αιωνες...:bawl:

και στην τελικη, ναι ρε!! ειναι παλιο, καλο FULL japan που δεν σπαει, δεν χαλαει...:p

AristidisZ
17/03/2017, 08:49
σιγα τις πλεξουδες κοριτσια, μην τις μπλεξουμε και μαλλιοτραβιομαστε μετα...:panic:

το xr, φιλτατε Αριστιδη με το μεγαλο μετωπο (καραφλα το λενε στα χωρια), το υγροψυκτο, το καλο, το τελευταιο, εβγαινε απο το 2000 (δλδ εχωμεν και το 2 μπροστα μπροστα) μεχρι το 2007...ε, δεν ειναι και τοοοοσα πολλα τα χρονια...:rolleyes:

η αλλη η μουσιτσα που γελαει, εχει (και γουσταρει) μηχανακια που δεν τα προλαβαν ουτε οι παππουδες μας...και δεν μιλαμε απλα για 1-2 δεκαετιες...αλλα για αιωνες...:bawl:

και στην τελικη, ναι ρε!! ειναι παλιο, καλο FULL japan που δεν σπαει, δεν χαλαει...:p

Πριν μια δεκαετία δηλαδή

Ξέρεις τι μαλλί είχα ; :D

Ναι ρε συ, η λογική ήταν να μαζεύαμε τα μηχανάκια που αν πάμε σήμερα σε μια αντιπροσωπεία θα είναι διαθέσιμα προς αγορά...

buckley
17/03/2017, 08:55
Πριν μια δεκαετία δηλαδή

Ξέρεις τι μαλλί είχα ; :D Δεν με θυμάσαι ρε πούστη ?

Ναι ρε συ, η λογική ήταν να μαζεύαμε τα μηχανάκια που αν πάμε σήμερα σε μια αντιπροσωπεία θα είναι διαθέσιμα προς αγορά...

Καλά ρε μλκες μιλάμε ότι μου έχετε φτιάξει τη μέρα ...

devil's animal
17/03/2017, 09:00

δλδ μιλαμε για μηχανακια το πολυ 2-3 ετων...γιατι με τετοιους ρυθμους ανανεωνονται τα καινουργια μοντελα...
και μπορει να υπαρχουν 5-10 στοκ που παιζουν σε 5ετια-6ετια...

αυτο προϋποθετει να εχει καποιος χρημα...για να παει σε αντιπροσωπεια μιλαω και να παρει καινουργιο...και νομιζω οτι ειναι πολυ πολυ λιγοι πλεον αυτοι...

εγω νομιζα οτι το θεμα ηταν να δουμε μεσω vin number την προελευση των μηχανακιων μας για να γινει μια (ας την πουμε) database για υποψηφιους κολημμενους αγοραστες μεταχειρισμενων...γιατι καινουργιο που λεει ο λογος...τι σε νοιαζει, τι σε μελλει, εχεις την εγγυηση και να σκορπισει...:p:lol:

Leon67
17/03/2017, 09:31
Δεν οφείλεται στην χώρα κατασκευής Βλιτζ.

Το χτζ γιατί δεν έβγαλε ούτε παιδικές ασθένειες ενώ φτιαχνόταν στην Ιταλία?

To ΧΤΖ βγήκε το 2008-9 αλλά σχεδόν όλα επάνω του είναι από το ΧΤ 660 που βγήκε το 2004 άρα είχε 4-5 χρόνια στην πλάτη του και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε 1-2 προβληματάκια (αρυθμίες-σβησίματα) των ΧΤ 660 ότα πρωτοβγήκαν

daz
17/03/2017, 10:03
Λεο το μόνο κοινό με το χτ είναι ο κινητήρας, τίποτε άλλο. Ούτε καν το φίλτροκουτι με την έξατμιση ώστε να βάλουν το ιδιο πρόγραμμα. Ο κινητήρας είχε κάτι χρονακια στην πλάτη του αλλά ούτε όταν παρουσιάστηκε έβγαλε τίποτα.
Το tps που δημιουργούσε πρόβλημα ήταν Ιαπωνικό. Επίσης το πρόβλημα ίσως εν μέρη προερχόταν από το σύστημα αναπνοής που σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδιαστικό λάθος. Πες μου τώρα τι λάθος έκαναν οι ιταλοι και τι απ αυτά οφείλεται στη χώρα κατασκευής.
Μα και έτσι όπως τα λες να είναι μήπως θέλεις να σου αριθμησω διάφορα προβλήματα και μάλιστα πολύ πιο σοβαρά, που έβγαλαν Ιαπωνικά μοντέλα; Είναι δυνατόν να τα ρίχνεις αυτα στη χώρα κατασκευής;
Ο blitz και ο toyar συζητούν σε μία βάση που μπορεί να έχει νοημα, αυτά που υποστηρίζεις εσύ και απ τα οποία ξεκίνησε αυτή η συζήτηση είναι εντελώς άκυρα.

daz
17/03/2017, 10:07
αυτο που λεω ειναι οτι δε βαζουν μπος λογω κοστους αλλα γιατι τους αναγκαζουν προκειμενου να τους αφησουν να ανοιξουν εργοστασια στην ευρωπη
και ανοιγουν στην ευρωπη γιατι αν τα φερουν ετοιμα απο ιαπωνια τους τα φορτωνουν δασμους επιτηδες
για την ποιοτητα εχεις δικιο αλλα πιστευω πως αυτα που πρροριζονται για τη δικη τους αγορα ειναι το ιδιο καλα με πριν 40 χρονια

Το πρώτο ίσως είναι έτσι όπως το λες, δεν ξέρω. Πάντως δεν έχουμε δει ακόμα μηχανή ιαπωνική με Bosch, ή όχι;
Για το δεύτερο αμφιβάλω λιγάκι.

sapila racing
17/03/2017, 10:27
Το πρώτο ίσως είναι έτσι όπως το λες, δεν ξέρω. Πάντως δεν έχουμε δει ακόμα μηχανή ιαπωνική με Bosch, ή όχι;
Για το δεύτερο αμφιβάλω λιγάκι.

Ιαπωνικά μηχανακια με ευρωπαικά ηλεκτρικα ανταλλακτικά υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια πάντως.
Δεν θα ξεχάσω την πλάκα που είχα πάθει οταν βοήθησα στην ανίχνευση προβλήματος φόρτισης ενός Honda Lead και ο φταίχτης ηταν ο ανορθωτής ο οποίος τελικά ήταν Ducati.

Panos76
17/03/2017, 10:32
Απαντήθηκε το αιώνιο και μοναδικό πρόβλημα που ταλανίζει τον Ιαπωνικό κολοσσό εδώ και μισό αιώνα!

Έχει ανορθωτές ντουκάτι! :bawl:

daz
17/03/2017, 10:37
Ιαπωνικά μηχανακια με ευρωπαικά ηλεκτρικα ανταλλακτικά υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια πάντως.
Δεν θα ξεχάσω την πλάκα που είχα πάθει οταν βοήθησα στην ανίχνευση προβλήματος φόρτισης ενός Honda Lead και ο φταίχτης ηταν ο ανορθωτής ο οποίος τελικά ήταν Ducati.

Τώρα βάλανε μυαλο και οι Ευρωπαίοι και δε βρίσκεις ανορθωτη Ducati ούτε σε Ducati. :lol:

Δε πιστεύω ότι οι Ιάπωνες μπορούν να χτυπηθούν στα ηλεκτρονικά από καμιά Bosch αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που βρίσκουμε τα ίδια προβλήματα και στα καθεαυτού Ιαπωνικά.

Εγώ δε μπορώ αυτό το απόλυτο, ότι τα made in Italy θα είναι προβληματικα, με τίποτα. Υπό προϋποθέσεις όλα βγάζουν τα θεματικά τους, ότι και να είναι.

GFawkes
17/03/2017, 10:44

Εγω ειχα ακριβως το αντιθετο προβλημα....

Στο ιταλικο μου μηχανακι, που αρχισε να μπερδευει, και ηταν πολλ/στες Denso...

αλλαγη σε Bosch και ολα καλα!!!

buckley
17/03/2017, 10:49

Δεν πιστεύω να λες εμένα ε ?

379796

GFawkes
17/03/2017, 11:07

379796

Νακιμου!!!!!!!
:uplate:

devil's animal
17/03/2017, 12:09

379796

οχι, γλυκια μου, δεν λεω εσενα...μια αλλη ξετσιπωτη απ'το χωριο...δεν την ξερεις...:a9::lol::roflmao:

πες μου οτι οι παλετες που φαινονται ειναι οι original "κουτες" των μηχανακιων...:uplate::look:

sapila racing
17/03/2017, 12:18

379796

ετοιμο το Laverda?

Ευγε Πάνο! :beer:

buckley
17/03/2017, 12:51
ετοιμο το Laverda?

Ευγε Πάνο! :beer:

Θενκς, ΚΤΕΟ, μαθήματα οδήγησης και ξεκινάω στρώσιμο ...
Που ναι η κουφάλα ο μαέστρος όταν τονΕ θέλεις ,να μου διαλέξει κοκοβιό γιατί έχω δύο ένα σπορ και έναν με πορτμπαγκάζ χαχαχα
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151863&p=2844110&viewfull=1#post2844110

basilis_k6
17/03/2017, 14:27

κατα πάσα πιθανότητα κατασκευάζεται στην ιταλία (αντε ισπανια) οπότε δεν νομίζω να έκαναν τον κόπο να φέρνουν ηλεκτρικα απο ιαπωνια. Θα κοστιζε μια περιουσια το lead μετα.

δεν βλέπω μεγάλες διαφορές λογω χωρας κατασκευης. μόνο η χοντα το εσκισε τελείως με την ποιοτητα της. η yamaha τα τελευταια χρόνια έχει κάνει αλματα στην ποιοτητα ανεξαρτητα που κατασκευάζει.

toyar
17/03/2017, 16:38
προσωπικα αν ψωνιζα καινουριο σημερα το made in japan θα ηταν αδιαπραγματευτο.....προσωπικη αποψη ισως και για ψυχολογικους λογους

bulmont
17/03/2017, 18:47
.....Που ναι η κουφάλα ο μαέστρος όταν τονΕ θέλεις ,.....

:a06::a06::a06::redcard::redcard::redcard: