View Full Version : Αλλαγή σέλας
Η σέλα της μηχανής μου μετά από 9 χρόνια πλέον είναι αρκετά άβολη. Έχουν "κάτσει" τα σφουγγάρια της και πλέον ακόμα και σύντομες βόλτες είναι οδυνηρές.
Σε γνωστό μαγαζί της θεσσαλονίκης θα γίνει η μετατροπή της σέλας μου σε comfort. Μου πρότεινε να μου βάλει και τζελ καθώς θα είναι πολύ πιο βολική και άνετη.
Έχουν κάνει άλλοι την ανάλογη μετατροπή; προτείνετε τζελ ή απλό αφρώδες;
alexis_d
16/03/2017, 21:28
Σε αντίστοιχο μαγαζί στην Αθήνα είχα κάνει παλαιότερα μία ανατομική,άλλο αφρώδες και τζελ.Η διαφορά ήταν τεράστια.
Το μόνο που δεν θα ξαναέκανα είναι να βάλω και στου συνοδηγού.Τσάμπα έξτρα χρήμα ήταν.
Επίσης νομίζω πως και οι τιμές έχουν αλλάξει προς το καλύτερο
άρα προτείνεις τζελ. Κατάλαβα καλά; 190 ευρώ σύνολο τζελ οδηγού συνεπιβάτη. 130 σκέτη
alexis_d
16/03/2017, 21:44
Ναι αξίζει.Εμενα πάντως με είχαν ρωτήσει αν ήθελα και στον συνεπιβάτη.Η διαφορά ήταν 60 ευρώ
σε μένα είναι 130 σκέτη, 160 με τζελ στον οδηγό μόνο και 190 και στους δύο
alexis_d
16/03/2017, 21:50
Οκ.Διαλεγεις και πράττεις ανάλογα. :beer:
sapila racing
17/03/2017, 09:11
Με το gel γίνεται πολύ άνετη, αλλά το καλοκαίρι βράζει ο κ@λ@ς σου άσχημα, να το ξέρεις.
Τελικά παρήγγειλα με τζελ. Με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει θέμα ούτε καλοκαίρι ούτε χειμώνα.
Επίσης, είπε πως με τον παλιό τυπο τζελ όντως ήθελε 30-45 λεπτα για να μαλακώσει, κάτι που όμως δεν ισχύει με τα νέα υλικά.
Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Μήπως ειναι λίγο ακριβώς.
130 για απλή?
Κοίτ εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=135527&page=2&p=2796766&viewfull=1#post2796766)
Δεν ξέρω τι εμπειρία έχει ο συγκεκριμένος που λες ή τι υλικά χρησιμοποιεί. Ενώ από την άλλη αυτός που έστειλα την σελα μου είναι χρόνια στην αγορά με πάρα πολλούς ευχατιστημένους γνωστούς μου.
Προτίμησα το σίγουρο από το φθηνό.
amyroukai
17/03/2017, 20:05
Μήπως ειναι λίγο ακριβώς.
130 για απλή?
Κοίτ εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=135527&page=2&p=2796766&viewfull=1#post2796766)
εσύ τώρα ρε σατανάκι γιατί με βάΝεις στην πρίζα να ξηλωθώ για το ιταλικό που έχει "πέσει" το αφρώδες, μΕ λες; (όταν βρεθώ στην γειτονιά θα πάω να ρίξω μιά ματΧιά...)
Pericles
21/07/2020, 20:33
Καλησπερα, ο φιλος απο την Αθηνα με τις σέλες ποιος ειναι; Γιατι θελω να πω αμεσα ( επισης εσυ εμεινες ευχαριστημένος μετα απο αυτη σου τιν κινηση ; ) Ευχαριστω προκαταβολικά !!
o_gavros
21/07/2020, 21:05
Υπάρχουν πολλοί που φτιάχνουν σέλες στην Αθήνα.
Το Τσάμπιονς λιγκ μαγαζί όμως είναι ένα και λέγεται ΜοτοΚ στην Καλλιρόης.
Συμφωνώ! 2 σέλες έχω φτιάξει εκεί (πλήρη ανακατασκευή, όχι απλά κάλυμμα), έχει διαφορά από άλλα μαγαζιά, ειδικά στην άνεση!
Εκεί έφτιαξα και εγώ την δικιά μου,ικανοποιημένος ως τώρα.
Έχει και για cbX! Αλλά 160;; Μπορείς άραγε να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις;
Έχει και για cbX! Αλλά 160;; Μπορείς άραγε να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις;
Είναι custom η κάθε κατασκευή. Αρχικά κάθεσαι σε κάποιο ειδικό πατάκι που συνδέεται με tablet (μάλλον για δουν το πως μοιράζεται το βαρος), σου βγάζουν την σέλα μέ το υλικό μόνο, δοκιμάζεις για τυχόν διορθώσεις στην άνεση και μετά ετοιμάζεται.
Ναι μεν είναι λίγο ακριβότεροι από άλλους αλλά κατά την γνώμη μου, το αξίζουν.
Lioulios
22/07/2020, 13:09
Κανουν δηλαδη κανονικο fiting.
Ολα αυτα τα πληρωνεις
o_gavros
22/07/2020, 14:33
Όχι μόνο καστομ φιτινγκ αλλά και σωστή τακτική στις συμβουλές τους όχι με γνώμονα το να πουλήσουν αλλά το να σου δώσουν αυτό που χρειάζεσαι.
Εμένα αυτό, με κέρδισε.
Επέμενα ότι αν χρειαστεί να βάλουμε και τζελ, επειδή είμαι μπαμπατσικος. Τους το εκανα πανευκολο να μεγαλώσουν την πώληση. Προς τιμή τους και σε συνεννόηση μαζι μου για το στυλ,τις ανάγκες,τις συνήθειές μου ως αναβάτης, με συμβούλεψαν να μη βάλω τζελ.
Αξίζουν 100%!
καστομ φιτινγκ
Το διάβασα αλλιώς στην αρχή και σκιάχτηκα αλλά με έπεισες! Θα πάω κάποια στιγμή.
o_gavros
22/07/2020, 14:41
Είχα καει από ένα γνωστό σελά που έφτιαξα μια για την πάπια.
Ανατομική τάχα και πουτσες μπλε σε μαύρο φόντο.
Μου φάγε ουσιαστικά 70€. κέρδισε αιώνια δυσφήμιση (όχι δημόσια),κέρδισα το μάθημα που πήρα.
Πέρσι λοιπόν και πριν ξεκινήσω για Αζερμπαϊτζάν είπα ότι αφού η σέλα του Ζ μου έχει γίνει μαύρο χάλι,θα πάω στους σωστούς.
Και δε το μετάνιωσα στιγμή.
Αν πας,θα καταλάβεις.
Μετά από λίγους μήνες τους πήγα και το παπί για να ξαναφτιάξω σέλα σωστή.
Κάποια στιγμή θα κάνω δωρο στον αδερφό μου μια σέλα για το cbx.
Πολυ καλές Info :beer:
Επειδή δεν έχω πειράξει ποτέ σέλα σε μηχανάκι με φοβίζει λίγο η ιδέα να ''χαλάσω'' σέλα , να βάλω χέρι - όπως θες πες το - σε καινούριο μηχανάκι μιας και θα είναι μη αναστρέψιμη η αλλαγή.
Από την άλλη, επειδή πιάνομαι και πονάω μετά από 40' (δεν έχω πλούσιο πωπουδάκο :D ) λέω, αποκλείεται να γίνει χειρότερο.
o_gavros
22/07/2020, 14:48
Θα το έχεις δει και σε άλλα νήματα που θίγω ως χαντικαπ τη σέλα στο cbx.
Κι εγώ που έχω πλούσιο κωλο άμα το κυκλοφορώ όλη μέρα αρχίζω και δυσφορω. Όχι τραγικά αλλά ξέρεις,αρχίζουν τα πέρα δώθε,τα μπρος πίσω,κλπ.
Οπότε μη το σκέφτεσαι ότι κάτι θα χαλάσεις/μη αναστρέψιμο και τέτοια.
Σκέψου ότι κανείς την καβάλα σου καλύτερη. Επένδυση είναι ουσιαστικα, με κέρδος την άνεση σου.
Πολυ καλές Info :beer:
Επειδή δεν έχω πειράξει ποτέ σέλα σε μηχανάκι με φοβίζει λίγο η ιδέα να ''χαλάσω'' σέλα , να βάλω χέρι - όπως θες πες το - σε καινούριο μηχανάκι μιας και θα είναι μη αναστρέψιμη η αλλαγή.
Από την άλλη, επειδή πιάνομαι και πονάω μετά από 40' (δεν έχω πλούσιο πωπουδάκο :D ) λέω, αποκλείεται να γίνει χειρότερο.
Εδώ είσαι :bawl:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157608&p=3057454&viewfull=1#post3057454
Η σέλα που μου είχαν φτιάξει για το 990 adv ήταν ΕΠΙΚΗ! Πολύ καλή και η σέλα του Tuono, δεν με κουράζει. Είναι επαγγελματίες οι άνθρωποι, έχω και παράδειγμα από άλλο σελά που για να γλυτώσω 20-30€, δεν βγήκε το αποτέλεσμα που ήθελα.
Το οποίο το καταλαβαίνεις μετά βέβαια...