View Full Version : Honda hornet 2006 - είναι αξιόπιστο;
spiraleon
22/03/2017, 18:31
καλησπερα ηθελα την γνωμη για το Honda hornet 2006 το βρηκα με 42000 με ανταλλαγη ενα scooter 300 καινουργιο που το ειχα αγορασει
θελω να ρωτησω αν ειναι ειναι καλα τοσα χλμ και αν παρουσιαζει καποοια προβληματα
Stefanos73
22/03/2017, 20:28
Είναι 11 χρόνια και κάμποσα χιλιόμετρα. Από ένα σημείο και μετά έρχονται "γεράματα" οπότε ότι και να είναι (γιατί σίγουρα κάποιος θα πει ότι είναι Honda) σίγουρα μπορεί να έχει κάτι σοβαρό. Το καινούργιο είναι "εγγύηση" και έχει και εγγύηση.
αν ειναι σωστά συντηρημένη με αλλαγές λαδιών ,βιβλιο σέρβις κτλπ..
μην φοβάσαι τίποτα προχωρά το ...
τα χλμ ειναι λογικά για τα χρόνια της και αν ειναι σε καλή κατάσταση και συντηρημένη δεν ειναι υπερβολικά.
AristidisZ
23/03/2017, 08:05
Είναι 11 χρόνια και κάμποσα χιλιόμετρα. Από ένα σημείο και μετά έρχονται "γεράματα" οπότε ότι και να είναι (γιατί σίγουρα κάποιος θα πει ότι είναι Honda) σίγουρα μπορεί να έχει κάτι σοβαρό. Το καινούργιο είναι "εγγύηση" και έχει και εγγύηση.
αν ειναι σωστά συντηρημένη με αλλαγές λαδιών ,βιβλιο σέρβις κτλπ..
μην φοβάσαι τίποτα προχωρά το ...
τα χλμ ειναι λογικά για τα χρόνια της και αν ειναι σε καλή κατάσταση και συντηρημένη δεν ειναι υπερβολικά.
Ρε παιδιά σοβαρά τώρα, 42000 χλμ σε 11 χρόνια και ο ένας λέει ότι είναι πολλά, ενώ ο άλλος λέει ότι είναι λογικά ή έστω μη υπερβολικά
Υπάρχουν άνθρωποι που στις 40000 χλμ μπορεί να μην έχουν αλλάξει αλυσίδα ή τακάκια (μπροστά)
Δε περιγράφω άλλο :p
(αν είναι πραγματικά τα χλμ και η τιμή καλή μιλάμε για ευκαιρία - υπό τη προϋπόθεση φυσικά ότι δεν έχει φάει κάνα γερό τράκο)
11 χρονια
42.000
αρα 132 μηνες
που κανει 318 χλμ τον ΜΗΝΑ!!!
Αρα 10 χλμ την μερα....
τι σκατα....μεχρι την καφετερια πηγαινε;
Οπως και να εχει....εγω θα κρατουσα το καινουργιο σκουτερ που στην τελικη πουλιεται και ακριβοτερα εξω...
Ρωτα ποσο την δινει μετρητα, Δωσε το σκουτερ (δες ποσο παει τσπ) και κρατ ατην διαφορα-αν ψηνεσαι τοσο..
Αν τα χλμ ειναι πραγματικα και δεν εχει τρακαρει δεν εχει θεμα μοτερικο...ειναι πολυ λιγα χλμ.
LogOutGoRide
23/03/2017, 08:14
Μπορεί να ακούγεται παράξενο (και στην τελική έτσι να είναι) αλλά τα χιλιόμετρα δεν είναι το μόνο κριτήριο.
Το δικό μου δηλαδή, αγορασμένο καινούργιο του κουτιού Ιούνιο του 2012 έχει 7.700 χλμ.
Τι, τα γύρισα; Ή επειδή έχει λίγα χιλιόμετρα είναι σωστά συντηρημένο (που είναι);
Ξέρω ξέρω, όλα τα μηχανάκια που πωλούνται, φυλάσσονται σε κλειστό γκαράζ, δεν έχουν πέσει ποτέ, δεν τα είδε ήλιος και βροχή και τα χιλιόμετρα τα έγραψαν σε ταξίδια.
gior-gos
23/03/2017, 09:50
11 χρονια
42.000
αρα 132 μηνες
Αρα 10 χλμ την μερα....
Εκανα κι εγω τις πραξεις, βγαινει σχεδον 4.000 χλμ το χρονο. Καθολου παραλογο για ενα μηχανακι που βγαινει μόνο για βολτα.
Ρε σεις και μενα του 06 ειναι και ειναι αληθινά τα χλμ και εχω 55.000..ειναι και τι μηχανακι ειναι και τι χρηση κανει..αν καποιος το χει μονο για βολτες και οχι για παπι ειναι ανετα πραγματικα τα χλμ..
Εκανα κι εγω τις πραξεις, βγαινει σχεδον 4.000 χλμ το χρονο. Καθολου παραλογο για ενα μηχανακι που βγαινει μόνο για βολτα.
Ρε σεις και μενα του 06 ειναι και ειναι αληθινά τα χλμ και εχω 55.000..ειναι και τι μηχανακι ειναι και τι χρηση κανει..αν καποιος το χει μονο για βολτες και οχι για παπι ειναι ανετα πραγματικα τα χλμ..
Δεν ξέρετε εσείς. :tooth:
318*12=3816
που διαφωνεις;
AristidisZ
23/03/2017, 10:18
Καλά και εμένα το μηχανάκι ούτε 53 χιλιάδες δεν έχει και οσονούπω κλείνει δεκαετία, αλλά το να λέμε ότι είναι πολλά είναι μάλλον άστοχο, και σίγουρα λιγότερο από 4000 - 5000 χλμ ετησίως δεν είναι ο μέσος όρος...
Αν τα χλμ ειναι πραγματικα και δεν εχει τρακαρει δεν εχει θεμα μοτερικο...ειναι πολυ λιγα χλμ.
που σημαινει ειναι καλο
Δεν ξέρετε εσείς. :tooth:
αρα;
:confused:
που σημαινει ειναι καλο
αρα;
Δεν έχει άρα, είσαι αρκετά μεγάλος για να ξέρεις πλέον ότι δεν παιρνουν όλοι μηχανάκια για να γυρίσουν τον κόσμο.
gior-gos
23/03/2017, 10:35
318*12=3816
που διαφωνεις;
Δεν διαφωνω στις πραξεις. Διαφωνω με τον ισχυρισμο σου οτι τα χιλιόμετρά του ειναι υπόπτως λιγα.
Δεν έχει άρα, είσαι αρκετά μεγάλος για να ξέρεις πλέον ότι δεν παιρνουν όλοι μηχανάκια για να γυρίσουν τον κόσμο.
Ρε Νικολα
σε βλεπω συνεχεια με το ζωναρι εξω....κοιτα να δεις..
ρωταει καποιος γνωμες...
του εξηγω :-
Υποθεση Α. ΑΝ ειναι ισιο και τα χιλιομετρα πραγματικα ειναι καλο
Υποθεση Β. Τα χλμ ειναι λιγα.....ψαξτο και εαν το λοιπο μηχανακι εχει την εικονα των 200.000χλμ αστο...
Τελος-μηχανακι ΜΟΝΟ για βολτα συνηθως προϋποθέτει υπαρξη αλλου βασικου μεταφορικου οπως Παπι-Σκουτερ.... Απ οτι καταλαβα ο τυπος δεν εχει σκουτερ-τι να κανει το 2ο που πουλαει το παιδι, αρα αυτο απο μονο του δεν συνάδει με τα λοιπα....
στην περιπτωση που αυτα που σου γραφω, δεν σε βρισκουν συμφωνο, μπορεις και να μην σχολιασεις...
Δεν διαφωνω στις πραξεις. Διαφωνω με τον ισχυρισμο σου οτι τα χιλιόμετρά του ειναι υπόπτως λιγα.
Τον οποιο το ειδες γραμμενο απο ΜΕΝΑ που ακριβως;
11 χρονια
42.000
αρα 132 μηνες
Αρα 10 χλμ την μερα....
Οπως και να εχει....εγω θα κρατουσα το καινουργιο σκουτερ που στην τελικη πουλιεται και ακριβοτερα εξω...
Ρωτα ποσο την δινει μετρητα, Δωσε το σκουτερ (δες ποσο παει τσπ) και κρατ ατην διαφορα-αν ψηνεσαι τοσο..
Τον οποιο το ειδες γραμμενο απο ΜΕΝΑ που ακριβως;
Όλοι αυτό είδαμε και καταλάβαμε.
11 χρονια
42.000
αρα 132 μηνες
Αρα 10 χλμ την μερα....
ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΠΟΡΙΑ
Αν τα χλμ ειναι πραγματικα και δεν εχει τρακαρει δεν εχει θεμα μοτερικο...ειναι πολυ λιγα χλμ.[/QUOTE]
ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΧΛΜ-ΠΑΡΤΟ
που σημαινει ειναι καλο
Όλοι αυτό είδαμε και καταλάβαμε.
αν ειναι να το κανεις κανε το ΣΩΣΤΑ
Το οτι ολα πλεον καταλήγουν σε αντιπαραθεσεις να το κοιτάξετε ρε..κατι δεν παει καλα :rolleyes:
Λεει καποιος τη γνωμη του και κολλαει καποιος αλλος εκει..ρε πες τη γνωμη σου και εσυ και ο αλλος και ο παρααλλος και τελος και ασε αυτον που ρωτησε να βγαλει πορισμα και αν θελει να σκαλωσει καπου..τωρα θα μου πεις πως θα χει ενδιαφέρων αν δεν ξεκατινιαστουμε..λεω ομως εγω τωρα:wave2:
Παντως πιστευω πως οι περισσοτεροι κανουν το λαθος να πιστευουν πως το μηχανακι ειναι το κυριο μεσο μετακινησης οποτε αυτοματος τα 4000 χλμ/ετος φαινοντε υποπτα.
Ειχα το kle μια εξαετια κ του κανα 22.500 χλμ,φιλος με bmw 650 twin αγορασμενο καινουργιο το 09 εχει 25.000χλμ.
Το pegaso του 2006 που αγορασα προσφατα ειχε 15.900χλμ.
Δεν μιλαω για Αθηνα βεβαια αλλα δεν πιστευω να υπαρχει ουσιαστικη διαφορα.
power hornet
23/03/2017, 11:43
πιστεύω σε έναν μάστορα καλό να το κοιτάξει μία θα είναι οτι καλύτερο. τωρα τα χλμ αμα ειναι λίγα η πολλά ειναι και στον καθένα τι χρήση κάνει. μπορεί να το εχει για να το κοιτάει, να πηγαίνει μονο σε καφετέριες η να το λιώνει σε ταξίδια και χλμ. εμένα ειναι του 2010 μοντέλο και εχω κάνει 65.000χλμ γιατί το λιώνω στα ταξίδια. οπότε τι χλμ έχει η καθε μηχανή είναι υποκειμενικό.
Αφού το έθεσε δημόσια ο φίλος θα του έλεγα να κρατήσει το σκούτερ όχι μόνο γιατί είναι καινούργιο αλλά πολύ πιο χρηστικό και πάει και ταξιδακια..Το άλλο αργά ή γρήγορα θα το βαρεθεί..
Αφού το έθεσε δημόσια ο φίλος θα του έλεγα να κρατήσει το σκούτερ όχι μόνο γιατί είναι καινούργιο αλλά πολύ πιο χρηστικό και πάει και ταξιδακια..Το άλλο αργά ή γρήγορα θα το βαρεθεί..
Θα βαρεθεί το hornet;
Το μηχανακι αυτο δεν βγαζει βλαβες. Τα αναγραφομενα χλμ ειναι λιγα για να εχει θεματα. Τωρα αλυσιδογραναζα και δισκοπλακες ισως χρειαστουν αργα η γρηγορα.
Αλλο πραγμα το σκουτερ αλλο πραγμα η μηχανη.
Την καβαλησες εκανες βολτα ανοιξες το γκαζι πανω απο τις 8000 χλδ στροφες .
Σου αρεσε παρτην απλα και κατανοητα.
Ναι θα σου κοστιζει περισσοτερο απο το σκουτερ και πιθανον θα χασεις και περισσοτερα χρηματα αν χρειαστεις να την πουλησεις.
Stavrakos
23/03/2017, 14:17
Δεν υπαρχει μεσος ορος χιλιομετρον για κανενα οχημα ειχα την βεσπα 3 χρονια την εκανα 3.500 χιλιομετρα γιατι ετσι...ο καθενας εχει οτι εχει για μια χρηση που ο ιδιος την ξερει δεν ειναι απαραιτητο ολοι να κανουν 10.000χιλιομετρα τον χρονο και μετα παιζει ρολο και η τοποθεσια του καθενος παραδειγμα εγω ειμαι στην Αλεξανδρουπολη οσο και να θελω να κυκλοφορο στους 2 τροχους δεν με βοηθαει ο καιρος οποτε μην λετε ολοι οτι τα χιλιομετρα ειναι πολλα η λιγα ειναι αυτα που ειναι για τον χ.ψ λογο αν μπορει να στο επιβεβαιωση μαστορας προχωρα..και τα λεω παντα φιλικα σε ολους για να μην παρεξηγηθω
Ναι θα σου κοστιζει περισσοτερο απο το σκουτερ και πιθανον θα χασεις και περισσοτερα χρηματα αν χρειαστεις να την πουλησεις.
Εκτός των ελαστικών (ασφάλειες - τέλη εννοούνται) όλα τα άλλα πραγματικά τείνω να πιστέψω ότι θα του πηγαίνουν τα ίδια.
Επιπλέον άλλο το ενεργό βεληνεκές του σκούτερ και άλλο του χόρνετ.
AristidisZ
23/03/2017, 14:28
Εκτός των ελαστικών (ασφάλειες - τέλη εννοούνται) όλα τα άλλα πραγματικά τείνω να πιστέψω ότι θα του πηγαίνουν τα ίδια.
Επιπλέον άλλο το ενεργό βεληνεκές του σκούτερ και άλλο του χόρνετ.
Ε όχι και ίδιο :p
Λάδια, αλυσιδογράναζα, καταναλώσεις, τακάκια, μπλα μπλα μπλα
Ε όχι και ίδιο :p
Λάδια, αλυσιδογράναζα, καταναλώσεις, τακάκια, μπλα μπλα μπλα
sh300: Λάδια, ιμάντας, τακακια, μπλα μπλα..
AristidisZ
23/03/2017, 14:49
sh300: Λάδια, ιμάντας, τακακια, μπλα μπλα..
Έχει το sh 3 λίτρα κάρτερ, διπλό δίσκο μπροστά, μπλα μπλα μπλα ;
Το οτι ολα πλεον καταλήγουν σε αντιπαραθεσεις να το κοιτάξετε ρε..κατι δεν παει καλα :rolleyes:
Λεει καποιος τη γνωμη του και κολλαει καποιος αλλος εκει..ρε πες τη γνωμη σου και εσυ και ο αλλος και ο παρααλλος και τελος και ασε αυτον που ρωτησε να βγαλει πορισμα και αν θελει να σκαλωσει καπου..τωρα θα μου πεις πως θα χει ενδιαφέρων αν δεν ξεκατινιαστουμε..λεω ομως εγω τωρα:wave2: +1000 ...οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται να πούνε κάτι σωστο σε αυτόν που ρωτάει αλλά να πούνε μια εξυπνάδα στους άλλους ....και ότι αυτοί ειναι οι γνώστες...σε αυτή την περίπτωση απλά τους γράφεις στα @@@....και ο ενδιαφερομενος ας βγάλει συμπέρασμα ,εάν μπορέσει ..τελος πάντων μια και πολλές φορές πολλοί δεν μπαίνουν στον κόπο να επιχειρηματολογείσουν ,και περιγράψουν τι ειναι λάθος σε αυτό που έγραψες ...? απλά πετάνε την εξυπνάδα και οκ...αντε γεια...
Cpt_Slow
28/03/2017, 07:55
φιλε να το παρεις για εμενα ειναι απο τα πιο ομορφα γυμνα μηχανακια που εχουν βγει ποτε
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ
Από τα δικά μου κατά καιρούς μηχανάκια θα πω ότι ένα μηχανάκι που είναι το μοναδικό μέσο
κίνησης για κάποιον δεν μπορεί να έχει κάτω από 8000-10000 χλμ. το χρόνο.
Έχοντας στην κατοχή μου αυτοκίνητο και 2 μηχανάκια έκανα σχεδόν 5000-6000 χλμ.το χρόνο
εκτός από τις χρονιές που έκανα μεγάλα ταξίδια με το μηχανάκι.
Υπάρχουν βέβαια και άλλες καταστάσεις ειδικές θα έλεγα,όμως αυτές είναι ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ..!!!
Όμως όταν ένα μηχανάκι είναι δεκαετίας,αν ζητήσετε χαρτιά ΚΤΕΟ για παράδειγμα,ή βιβλία σέρβις
και τα αντιπαραβάλετε κάπου θα φαίνονται τα χλμ.,κάπου θα καταλάβετε τις ατασταλίες
εάν υπάρχουν.
Αλλά όπως είπαν και κάποιοι φίλοι,η γενική εικόνα της μοτό ΦΑΙΝΕΤΑΙ και από άλλα πράγματα.
Άντε να τα ακούσεις και από ένα κάτοχο του 2005 μοντέλου με 127.000 χιλιόμετρα.
Αγορασμένο τον 7/2005
Αξιόπιστο είναι*. (ανορθωτή* έχω αλλάξει βεβαίως-βεβαίως μην ξεχνιόμαστε)
Δεν σπάει δεν χαλάει.
Αλυσίδες,γρανάζια,λάδια,υγρά,φίλτρα,τακάκια /αναλώσιμα δηλαδή θα αλλάζεις στα πρέποντα χρονικά διαστήματα για να είσαι οκ. Αν το αφήσεις σε άφησε και αυτό...(1)
Αναρτήσεις και φρένα κάνουν την δουλειά τους για απλή χρήση και όχι για καφρίλες - με σωστή συντήρηση όμως - καθώς δεν είναι για πολλά όπως είπα.
Καρμπυρατέρ και όχι injection. Καλή λειτουργία αλλά μάλλον όχι πολύ οικονομικό - κάτι με το οποίο ποτέ δεν ασχολήθηκα να πω την αλήθεια. Η λειτουργία του δεν με προβλημάτισε ποτέ.
Καλά φώτα έχει, οκ σέλα έχει , ωραία θέση οδήγησης έχει για μέσα στην πόλη , θα φας ξύλο από τον αέρα σε ανοικτές διαδρομές.
Ποιότητα κατασκευής.... δυστυχώς made in italy - δεν έμεινα ευχαριστημένος.... Λίγη σκουριά εδώ, λίγο το χρώμα στο ένα μαρσπιέ του συνοδηγού ξεφλούδισε εκεί, κάποια οξείδωση παραπέρα, ψιλά πράγματα αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο.
Πολλά άλογα δεν έχει, ροπή υπάρχει εκεί που την χρειάζεσαι , λίγα πράγματα όμως.
Η μηχανή αυτή ήταν το μουλάρι/παπί μου για να με πηγαίνει σχεδόν παντού για τα 10+ χρόνια συνολικής λειτουργίας της. Από την δουλειά στο σπίτι, στην μικρή βόλτα στα πέριξ και σε 2-3 ταξιδάκια εντός Ελλάδας.
Πέρα του ανορθωτή που με άφησε ένα πρωινό έξω από το εργοτάξιο που δούλευα τότε στο κέντρο της Αθήνας δεν με έχει πουλήσει ποτέ της.
(1) Δυστυχώς οικονομικοί λόγοι με έκαναν να μην της δώσω την απαραίτητη φροντίδα τον τελευταίο χρόνο και από τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν έφτασε στο σημείο να μην είναι ικανή να με υπηρετήσει με ασφάλεια και αξιοπιστία και έτσι μάλλον θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία σκεπασμένη στο γκαράζ του πατρικού μου.
Άντε να τα ακούσεις και από ένα κάτοχο του 2005 μοντέλου με 127.000 χιλιόμετρα.
[/SIZE]
Φίλε τα χλμ είναι πολλά, μήπως τα έχεις ανεβάσει;:tooth:
Πέρα από την πλάκα, φίλε spiraleon να μια άποψη που αξίζει να διαβάσεις και θα σε βοηθήσει...
spiraleon
08/05/2017, 20:15
Καλησπέρα τελικά πήρα το μοντέλο του 2008 με 21000 χλμ κουκλί είναι δεν έχασα πιστεύω στην ανταλλαγή φωτογραφία θα προσπαθήσω να ανεβάσω
καλοταξιδος μαγκακο μου.:beer:
spiraleon
17/05/2017, 15:49
382446
edo eimaste
sapila racing
17/05/2017, 19:42
edo eimaste
Καλά χιλιόμετρα! :beer:
spiraleon
17/05/2017, 21:52
ευχαριστω παιδια για τις ευχες σας