Σύνδεση

View Full Version : Versys αγορα



fasma
28/03/2017, 07:50
μετα απο μια δεκαετία ηρθε η ωρα να αφησω το 660χτ μου και να προχωρήσω στην αγορα ενος versys μεταχειρισμένου (2008).
Ακουω γνώμες απο κατόχους και μη για θετικα και αρνητικά.

akis_trevor
28/03/2017, 08:01
Το είχε ο αδερφός μου και του έκανε 50-55 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ένα ευκίνητο,ευκολοδηγητο μηχανακι το θεωρώ,και μέσα στην πόλη βόλευει,αλλά αν ταξιδεύεις θα το εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο σε σχέση με το χτ σου.

anavatis19
28/03/2017, 09:25
κατοχος του 2016 μοντελο μεν αλλα σαν καλουπια ειναι ιδια πανω κατω. το μονο σιγουρο που επιβαιβεωνω ειναι πως μεσα σε πολη ειναι αρκετα ανετο και σπιρτοζικο. χωραει πραγματικα παντου και πιστεψε με στριβει πολυ αν θες να το κυνηγησεις σε στροφιλικι. σε ταξιδι μετρια πραματα λογω του οτι ειναι δικυλινδρο ισως?? τα παλιοτερα μοτελα ειχαν καποιους παραπανω κραδασμους απο οτι λενε. παντως ναι ταξιδι πας ανετα σιγουρα αλλα οχι οπως αν ειχες το 1000. σε μηχανολογικα για τα παλια μοντελα δεν ξερω ας απαντησουν οι κατοχοι. γιατι δεν δοκιμαζεις να παρεις την δευτερη γενια καλυτερα?

Limas_34
28/03/2017, 20:35
Κατοχος Versys 650, μοντελο 8/2016. Με δυο λογια........ ενα τιμιο all around μηχανακι που τα κανει ολα χωρις να ξεχωριζει για κατι το ιδιαιτερο.
Το τελευταιας κοψιας μοντελο (απο του 2015 και μετα) εχει καποιες λογικες δονησεις λογο 2δρου αλλα οχι οσο τα πρωτης και δευτερης γενιας που ειναι ολιγων βαρβατιλα.
Οικονομικο, με καταναλωση μεσα πολη 5.5Ltr/100Km στην πραξη με λογικη χρηση + ανοιγματακια στα φαναρια που και που. Σε ταξιδι εκτος πολης εισαι στα 4.5Ltr/100Km με ταχυτητες 120-130-140Km.
Σε ταξιδι στην Εθνικη Οδο πας ανετα μεχρι και τα 160-165Km ακομη και δικαβαλος (τελικη εχει 196Κμ το δικο μου με ζελατινα Puig +15cm απο την μαμα).

Απο δυναμη ειναι ροπατο χαμηλα 3000 με 6000, απο 6000 μεχρι 9000 νιωθεις μια λογικη γραμμικη ωθηση για τα 70 του αλογα, αλλα ψοφα μετα τις 9000 στορφες (ο κοφτης ειναι 10.500rpm).
Επισης να πω οτι το τιμονι του κοβει παρα πολυ και βολευει για μανουβρες μεσα στην πολη.
Φωτια στην ασφαλτο παντος μην περιμενεις να βαλεις, αλλωστε δεν ειναι αυτος ο προσανατολισμος του.
Εαν τα κριτηρια σου ειναι μια οικονομη και τιμια μηχανη με νορμαλ ιπποδυναμη και τιμη αγορας, κανε κινηση και αγορασε το αυριο κιολας, δεν θα το μετανιωσεις καθολου, εαν αναζητας γκαζια, tune και αλητειες δες απλα για αλλο μηχανακι.

fasma
29/03/2017, 21:45
Σας ευχαριστώ για της απαντήσεις σας.
Χθες του έκανα test drive και δόθηκε η προκαταβολή.
Η αίσθηση ήταν εντελώς διαφορετική απο το XT, μέρα με την νύχτα θα έλεγα.380482

George_Sp
29/03/2017, 21:59
Με γειες, καλόβολτο και πάντα όρθιος να το χαρείς όσο δε πάει.

Βρήκα την αγγελία πώλησης.

Είναι του 08 και όχι 09 που λέει. Μπορεί 09 να είναι η άδεια.

Μια χαρά δείχνει αν εξαιρέσεις κάποιες λίγες σκουριές σε ορισμένα σημεία αλλά δυστυχώς στο Ηράκλειο η υγρασία το αφήνει το σημάδι της.

Πρόσεξε λίγο της βάσεις-αντιρίδες της μπαγαζιέρας που πιάνουν με τα αυτάκια στα πλάγια του συνεπιβάτη. Είναι με το παλιό σύστημα της Kappa και μπορεί να σου ραγίσουν αν δεν έχουν ήδη ραγίσει (ειδικά αν το φόρτωνε πολύ)

Η αλυσίδα δείχνει ταλαιπωρημένη άσχετα αν δεν έχει σκαλοπάτια. Οι ανομοιόμορφες σκουριές κάνουν μπαμ και θέλει ένα καλό πλύσιμο και μετά τσεκάρισμα πριν ξαναλαδωθεί.

Μου κάνει εντύπωση που με 58.0000χλμ στην αγγελία το καπάκι για βαλβίδες φαίνεται να μην έχει ανοιχτεί ποτέ.

Αυτά. Καλές βόλτες :beer:

anavatis19
29/03/2017, 23:32
καλοριζικο και παντα ορθιος.

doctoras
29/03/2017, 23:40
Καλορίζικο το εργαλειο! Αν και οταν ενα αφτερμαρκετ αμορτισερ και ενα σερβις στο πιρουνι για να πατησει πιο ξεκουραστα

Limas_34
29/03/2017, 23:45
Καλοταξιδο και παντα ορθιος, με το καλο να το παραλαβεις, καλα και απροβληματιστα χιλιομετρα σου ευχομαι.

Πρωτη σου κινηση με το που παραλαβεις την μηχανη τσεκαρε την αλυσιδα της, στην φωτο δειχνη ασφυχτη και ελαφρως σκουριασμενη.

380491

@topos
30/03/2017, 03:04
Ωραιο χρωμα!
Καλοταξιδο κ απροβληματιστο..

fasma
30/03/2017, 06:34
Με γειες, καλόβολτο και πάντα όρθιος να το χαρείς όσο δε πάει.

Βρήκα την αγγελία πώλησης.

Είναι του 08 και όχι 09 που λέει. Μπορεί 09 να είναι η άδεια.

Μια χαρά δείχνει αν εξαιρέσεις κάποιες λίγες σκουριές σε ορισμένα σημεία αλλά δυστυχώς στο Ηράκλειο η υγρασία το αφήνει το σημάδι της.

Πρόσεξε λίγο της βάσεις-αντιρίδες της μπαγαζιέρας που πιάνουν με τα αυτάκια στα πλάγια του συνεπιβάτη. Είναι με το παλιό σύστημα της Kappa και μπορεί να σου ραγίσουν αν δεν έχουν ήδη ραγίσει (ειδικά αν το φόρτωνε πολύ)

Η αλυσίδα δείχνει ταλαιπωρημένη άσχετα αν δεν έχει σκαλοπάτια. Οι ανομοιόμορφες σκουριές κάνουν μπαμ και θέλει ένα καλό πλύσιμο και μετά τσεκάρισμα πριν ξαναλαδωθεί.

Μου κάνει εντύπωση που με 58.0000χλμ στην αγγελία το καπάκι για βαλβίδες φαίνεται να μην έχει ανοιχτεί ποτέ.

Αυτά. Καλές βόλτες :beer:

Εννοείτε οτι θα παει για γενικό σερβις στον μηχανικό μου. :beer:

devil's animal
30/03/2017, 06:50
τιμιο μηχανακι...
θα σε αποζημιωσει αν ξερεις για ποιο λογο το εχεις παρει...
:beer:

fasma
12/04/2017, 19:11
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την οδηγική συμπεριφορά του μέχρι στιγμής, άνετα τα 160km,λιγότερους κραδασμούς, στο χώμα βέβαια υστερεί σε σχέση με το XT αλλά οκ. Έγινε και αλλαγή αλυσίδας με γρανάζια απλά τρεις φορές έχω ακούσει και νιώσει έναν ήχο στην βαση του ντεποζιτου. Δεν ξέρω απο που είναι, απο την βάση του αμορτισέρ ίσως? σαν να χτυπάει πέτρα με δύναμη στον σκελετό! Είχε κάποιος κάτι ανάλογο?

George_Sp
12/04/2017, 20:11
περιέγραψε τον ήχο και τι ακριβώς κάνεις και δημιουργείται.

μεταλλικός; πλαστικός;
έχει περιοδικότητα ή είναι ανάλογα το φρενάρισμα γκάζι ή λακούβα;
τσέκαρε κάτω από τη σέλα. παίζει αν έχει βάλει μικρότερη μπαταρία ή τις νέους τύπου να μετακινείται μέσα στο πλαστικό κουτί που κουμπώνει.

Pew
12/04/2017, 20:15
Μετα την αλλαγη των αλυσογραναζων, εγινε ΣΩΣΤΟ τεντωμα αλυσιδας;;
Τσεκαρε το επισης και αυτο ...

George_Sp
12/04/2017, 20:32
Μετα την αλλαγη των αλυσογραναζων, εγινε ΣΩΣΤΟ τεντωμα αλυσιδας;;
Τσεκαρε το επισης και αυτο ...

το πολύ κακό σενάριο στο εμπρός γρανάζι είναι αυτό αν για να βγει το παλιό έγιναν ματσακονιές......και δε θέλω καν να το σκέφτομαι ή να αγχώνουμε το παλικάρι άδικα.

fasma
13/04/2017, 07:18
ο ηχος ειναι μεταλλικός,δεν τον κάνει σε συγκεκριμένες κινήσεις η κλίσεις της μηχανής και ολα αυτα πριν να αλλάξουν αλυσογραναζα.
Σήμερα που θα πάρω την μηχανή απο τον μηχανικό θα το ξανα παρακολουθήσω το θέμα και εύχομαι πραγματικά να ειναι\ηταν απο την χαλαρότητα της αλυσίδας.
Edit: Μετά την αλλαγή και αρκετά χλμ που εχω κάνει δεν εχω ακούσει τπτ μέχρι στιγμής.
Το πιο πιθανό σενάριο μου ειπε ο μηχανικός,είναι λόγο χαλαρότητας της αλυσίδας να χτυπούσε κάτω χαμηλά στην εξάτμιση.