PDA

View Full Version : Αναζήτηση μηχανής και πως κάπιοι βγάζουν υπέρογκα χρήματα

killbill
31/03/2017, 11:02
Ψαχνωντας τις αγγελίες στο car, προχθες είδα μηχανή (CBF'600S) που θα με ενδιέφερε σε καλή τιμή 3.750, μπαίνοντας ξανά σήμερα για να πάρω τον πωλητή τηλέφωνο να συνενοηθώ τι βλέπω (?) την ίδια μηχανή πλέον o πωλητής είναι γνωστός έμπορος και τιμή άκουσον άκουσον 4800! :(
Τι να πω, είπαμε να βγάλει κάποιος λεφτά αλλά όχι και έτσι.

Απογοήτευση ειδικά σε αυτη την δύσκολη εποχή που ζούμε, σαφώς δικαίωμα του αλλά ας έχουμε και κάποια εγκράτεια στο τσεκούρομα!

Φιλικά

Sapadak
31/03/2017, 11:08
Ψαχνωντας τις αγγελίες στο car, προχθες είδα μηχανή (CBF'600S) που θα με ενδιέφερε σε καλή τιμή 3.750, μπαίνοντας ξανά σήμερα για να πάρω τον πωλητή τηλέφωνο να συνενοηθώ τι βλέπω (?) την ίδια μηχανή πλέον o πωλητής είναι γνωστός έμπορος και τιμή άκουσον άκουσον 4800! :(
Τι να πω, είπαμε να βγάλει κάποιος λεφτά αλλά όχι και έτσι.

Απογοήτευση ειδικά σε αυτη την δύσκολη εποχή που ζούμε, σαφώς δικαίωμα του αλλά ας έχουμε και κάποια εγκράτεια στο τσεκούρομα!

Φιλικά

Δε θέλω σε καμία περίπτωση να υπερασπιστώ τους εμπόρους, αλλά δε μου ακούγεται παράλογο ένα 20% παραπάνω, με δεδομένα την εγγυηση που θα σου παρέχει, το τρόπο που θα πληρώσεις/εξοφλήσεις κτλ

ptc
31/03/2017, 11:13
Κοιτα, στον εμπορο θα πας κυριως για δυο λογους. Πρωτο, επειδη δεν μπορεις να δωσεις τη μηχανη σου σε ιδιωτη και ενδιαφερεσαι για ανταλλαγη. Δευτερο, επειδη δεν εχεις τα μετρητα οποτε ενδιαφερεσαι για διακανονισμο. Κοινως ειναι κατα κανονα λυση αναγκης. Αυτην την αναγκη εκμεταλλευται λοιπον ο εμπορος.

Ο συγκεκριμενος εμπορος ξερει οτι εσυ που εχεις τα μετρητα δεν προκειται να αγορασεις ποτε τη συγκεκριμενη μηχανη 1000€ πανω απο την αξια της. Αλλα ο καβλωμενος 22χρονος που θελει να δωσει ανταλλαγη το 200αρακι του για να παρει την πρωτη του μεγαλη μηχανη μπορει και να το κανει.

Με λιγα λογια δεν εισαι στο target group του εμπορου, γι'αυτο σου φαινεται τοσο παραλογο το ολο σκηνικο.

VANDA
31/03/2017, 11:15
.. ένα 20% παραπάνω..

28%

argiris34
31/03/2017, 11:18
28%

και σιγουρα δεν την πηρε 3800

Sapadak
31/03/2017, 11:19
28%
Συμπεριέλαβα και το παζάρι στον έμπορο :lol:

BLiTzER
31/03/2017, 11:29
Σαφώς εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου, αλλά θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό:

με δεδομένα την εγγυηση που θα σου παρέχει

Τι νόμιμη εγγύηση μπορεί να παρέχει ένας έμπορος σε μεταχειρισμένο όχημα;

Sapadak
31/03/2017, 11:31

Αν το θυμάμαι καλά, 6 μήνες.

sniper
31/03/2017, 11:37

Αν το θυμάμαι καλά, 6 μήνες.

Όντως 6 μήνες, είτε είσαι έμπορος, είτε ιδιώτης.

Ο έμπορος επίσης θα πληρώσει και φόρο ΟΤΑΝ πουλήσει το μηχανάκι, οπότε δεν πάνε όλα στην τσέπη του.

Sapadak
31/03/2017, 11:44
Όντως 6 μήνες, είτε είσαι έμπορος, είτε ιδιώτης.

Ο έμπορος επίσης θα πληρώσει και φόρο ΟΤΑΝ πουλήσει το μηχανάκι, οπότε δεν πάνε όλα στην τσέπη του.

Εκτός απο τους 6 μήνες που θυμάμαι, έπεσα πάνω σε αυτά (νταξ γελάμε τώρα αλλά υπάρχεί)

380563

AristidisZ
31/03/2017, 11:55
Μιας και λέμε για εγγυήσεις, τ γίνεται ρε παιδιά αν πάρω ένα όχημα στοκ που η αντιπροσωπεία του δεν υπάρχει στο Ελλάντα ;

(φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι θα δεν έχει βγάλει πινακίδα)

oti nanai
31/03/2017, 11:56
ο καθενας βαζει την τιμη που θελει τωρα αν θα πουληθει η οχι ειναι αλλο θεμα

sniper
31/03/2017, 11:58
Μιας και λέμε για εγγυήσεις, τ γίνεται ρε παιδιά αν πάρω ένα όχημα στοκ που η αντιπροσωπεία του δεν υπάρχει στο Ελλάντα ;

(φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι θα δεν έχει βγάλει πινακίδα)

Από που θα το πάρεις το στοκ όχημα που δεν αντιπροσωπεύεται εδώ;

AristidisZ
31/03/2017, 11:59
Από dealer που του έχει ξεμείνει

Sapadak
31/03/2017, 11:59
Από που θα το πάρεις το στοκ όχημα που δεν αντιπροσωπεύεται πλεον εδώ;

Μάλλον αυτό εννοεί

sniper
31/03/2017, 12:01
Από dealer που του έχει ξεμείνει

Daihatsu?

AristidisZ
31/03/2017, 12:08
Mazda

Έστειλα προχτές mail στην Αυστρία αλλά δε μου έχουν απαντήσει ακόμα

killbill
01/04/2017, 11:13
Πάντως ανεξαρτήτως οποιασδήποτε εγγύησης επειδη οι εποχές είναι δύσκολες και έχουν παραστρατήσει και οι καλοί, εγω εάν δεν κάνω βόλτα το μηχανάκι και αν δεν το δεί ο μηχανικός μου δεν αγοράζω τίποτα, δεν παει να το πουλάει και ο πάπας! Ελπίζω να του μείνει απούλητο και να αναγκαστεί να το δώσει στο τέλος όσο το πήρε!

AristidisZ
01/04/2017, 11:17
Υπάρχει και η περίπτωση ξέρεις να το έχει ακόμα ο ιδιώτης και απλά να το έχει αφήσει εκεί για πούλημα...

Αν ζήταγε 3800 και πήρε τόσο, η λογική λέει ότι η τιμή ήταν σκότωμα, άρα η (νέα) τιμή δεν είναι τόσο παράλογη...

killbill
01/04/2017, 11:57
Δύσκολο το βλέπω, η αγγελία ήταν στο car (2 ημέρες μόνο), επειδή έχουν ακουστεί διάφορα στην αγορά, εγώ πιστέυω ότι ο έμπορος ψάχνει να εκμεταλευτεί τις ευκαιρίες έχοντας στο χέρι ζεστό χρήμα. Φυσικά και δεν είμαι σίγουρος, σε κάθε περίπτωση προσωπικά εγώ επειδή ξέρω τι σημαίνει έχω ένα μηχανάκι στην πένα και θέλω να το δώσω θα προτιμούσα να το χαρεί κάποιος ιδιώτης και να εκμεταλευτεί την τίμια τιμή που το έχω βγάλει για πώληση και όχι να το δώσω σε αντίστοιχο έμπορο που θα κοπανίσει τον επόμενο αγοραστή στο κεφάλι.
Βέβαια δεν ξέρω και πόσο απελπισμένος ήταν να πάρει τα λεφτά τώρα! Αλλά σίγουρα δεν περιμένεις να πουλήσεις κάτι σε 2 ημέρες αφότου βγάλεις την αγγελία.

Και πάλι λέω ο έμπορος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ότι νομίζει , όπως και ο ιδιώτης ζητάει ότι τιμή νομίζει απλά προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό να ανεβάζει την τιμή 30%, ανέβασε την να βγάλεις την προμήθεια σου και τα τυχόν έξοδα αλλά με μέτρο. Τόσα δεν βγάζει ούτε απο καινούργια μοτο, είπαμε!

Cpt_Slow
03/04/2017, 14:26
Φορο δεν παιζει να πληρωσει. Γιατι απλα δεν το εχει αγορασει. Ειναι ο μεσαζοντας και αν τελικα το παρεις θα σου το κανει μεταβιβαση ο προηγουμενος.