PDA

View Full Version : αγορά crypton r 110 και ανταλλακτικά

lakisgre
01/04/2017, 20:23
καλησπέρα στην moto κοινότητα ως καινούριος, και ακόμα ως καινούριος με μηχανάκια/μηχανές.

εδώ και καιρό αναζητούσα xt 125 για εκμάθηση οδήγησης με συμπλέκτη(ναι ok θα πήγαινα σε wr αλλα 1) δεν έχει μεταχειρισμένα και 2) η τιμή τσιμπάει για το budget μου), έτσι ώστε μετά να είναι πιο εύκολο να παο σε κάτι μεγαλύτερο xt 600-660, ktm η κάτι παρόμοιο σε motard φάση.

αφοή λοιπόν ξεκινάει καλοκαίρι και είμαι σε ηλικία (17) η οποια είναι κάπως περίεργη και γενικά εγώ να είμαι περίεργος με τις αποφάσεις μου, καταλήγω στο να είμαι έτοιμος να πάρο κρυπτόν r 110 (ότι πιο καινούριο υπάρχει από αντιπροσωπεία)

κάνω λοιπόν μια γρηγορη ερευνα για το τι μπορώ να αλλάξω πάνω στο παπί (όχι να το καγκουρεψω, απλός να βελτιώσω την όψη του στα δικά μου μετρα) και ok όπως και να το κανεις ένα από τα πρώτα πράγματα που θες να αλλάξεις πάνω σε ένα μηχανάκι είναι εξάτμιση :D (η μονο εγώ το "πιστυεο" αυτό ? :( ), όσα και να έψαξα όλα μου έβγαζαν κύριο αποτέλεσμα το κρυπτόν x, η κρυπτόν 100 η 115 και έχω τώρα εγώ ως καινούριος την απορία, αν πάρο το οποιοδήποτε ανταλλακτικό για κρυπτόν r 100 η 115 θα ταιριάζει στο 110 ? ναι ok ξέρω χάζι ερώτηση but you never know (ασχολούμαι με υπολογιστές και εκεί πέρα παίζει τεράστιο ρολο)

οποτε βάση με τα μπερδεμένα παραπάνω που έχω πει καταλήγουμε στο
1) αξίζει το crytpon r 110 για πρώτη αγορά και εκμάθηση ? (περίπου το κρατάω για 1,5 με 2 χρονια)
2) με τι ανταλλακτικά είναι συμβατό
3) ποια είναι τα κυρια του προβλήματα

κατέληξα κύριο σε crytpon και όχι σε daytona η κάτι άλλο λόγο τιμής και ο κύριος λόγος είναι το όνομα "yamaha"
ευχάριστο για τον χρόνο σας

Μανολης67
02/04/2017, 20:03
α)Αφού γράφεις ότι θα το κρατησεις 1-2 χρόνια: μην του αλλάξεις τίποτα.....
β) Αφού γράφεις ότι θα το κρατησεις 1-2 χρόνια: γιατί ενδιαφέρεσαι για ανταλλακτικά?
Για αρχή καλό είναι, αν ειχες παραπάνω εμπειρία θα συμβούλευα με αυτά τα λεφτά ενα μεταχειρισμένο 250-400 αλλά βεβαια τωρα δεν το προτείνω σε εναν αρχάριο...
Διάθεσε και ενα ποσό για εξοπλισμό ασφαλείας, (κράνος-μπουφαν-γάντια) .
Υ.Γ αν του συμπεριφερθείς ανθρώπινα δεν θα βγάλει τιποτα (για ενα-δυό χρόνια..)

lakisgre
02/04/2017, 23:56
κράνος υπάρχει διαθέσιμο στην άκρη, όχι τον 15-20 ευρώ που βρίσκεις πεταμένο κάτω αλλα πάνω από 150 euro οποτε προσφέρει μια + προστασία, πλησιάζει καλοκαίρι οποτε γάντια και μπουφάν ειδικά στην χαλκιδική που βρίσκομαι θα είναι ανυπόφορα, αλλα το χειμώνα δεν διαφωνώ, και λέω ανταλλακτικά κύριος εξάτμιση (όχι άδεια... είπαμε...) και γενικά τι μπορεί να αλλαχτεί το οποιο είναι συμβατό μαζί του, απλός να το έχω στο μυαλό μου, χωρίς να πω ότι θα τα αλλάξω τον πρώτο μηνα, είπαμε προς θεού :D ,και ευτυχώς η δυστυχώς στην ηλικία μου είμαι fan του motard σε φάση wr,xt,duke κτλ ... οποτε σε 2 χρονάκια το ξανά συζητάμε για ποια θα είναι η επομενη μηχανή (δεν απαγορεύουμε φυσικά και xt 600 στο ενδιάμεσο για καμια βόλτα :D )