View Full Version : Παπί VS scooter VS μοτοσικλέτα, ποιό έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά;
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
ΜΤ και 20χρονος Τέρενς ε...
Δώκε του και ένα τέτοιο μη μείνει πουθενά.
380866
ΤΟ ΕΙΧΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΙ ΑΥΤΟ.............
Σε κατακόκκινο...!!! 1980
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ,γιατί είναι το μοναδικό μηχανάκι που έβαλα
στο τραίνο και πήγε από Θεσσαλονίκη - Πελοπόννησο...!!!!
Το παρέλαβα από Πάτρα αν θυμάμαι καλά,μετά από 40 χρόνια..????
αυτός δεν είναι ο μέσος οδηγός, είναι ο MADMAX
και ελάχιστοι τις ικανότητες του(και την τρέλα του κορώνα-γράμματα)
Μια γιαγιά του ξέφυγε...!!!!
Πρέπει να βάλει ένα στόχαστρο στη ζελατίνα
ΤΟ ΕΙΧΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΙ ΑΥΤΟ.............
Σε κατακόκκινο...!!! 1980
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ,γιατί είναι το μοναδικό μηχανάκι που έβαλα
στο τραίνο και πήγε από Θεσσαλονίκη - Πελοπόννησο...!!!!
Το παρέλαβα από Πάτρα αν θυμάμαι καλά,μετά από 40 χρόνια..????
Είχες δώσει ραντεβού με τον Βαγγέλη τον πρώην Σείχη ? γιατί όλοι οι άλλοι του φόρουμ (άντε πλην ολντμαν) πρέπει να είμασταν αγέννητοι...
χαχαχαχα
ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ...........
Εύχομαι κανείς να μη διαπιστώσει το αντίθετο με
ΟΔΥΝΗΡΟ ΤΡΟΠΟ όχι μόνο για την τσέπη του
αλλά πρωτίστως για την σωματική του ακεραιότητα..!!!!
Έτσι κι αλλιώς που συμφωνήσαμε οι δυό μας για να συμφωνήσουμε
και τώρα...???
Κρατώ εγώ τη δική μου άποψη ,κρατείστε κι εσείς τη δική σας.
Καλά,άποψη έχει ο καθένας όπως και...
Το παπί ασφαλέστερο όμως από μία μοτο δεν είναι πουθενά.ξσι αυτό δεν είναι άποψη,είναι δεδομένο.
Δεν το λέω για να αλλάξω σε εσένα γνώμη.Ξέρω ότι στα 60 δεν γίνεται και δεν με νοιάζει κιόλας.
Ούτε καν θα έγραφα σε ένα θρεντ που πάλι έχει γίνει παιδική χαρά,αν δεν σκεφτόμουν ότι ΙΣΩΣ να βλέπει και κανένας πιτσιρικάς ή που δεν ασχολείται πολύ με μοτό και βγάλει κάνα συμπέρασμα ότι το παπί είναι ασφαλές.(εκτός από γρήγορο,στριφτετο,άνετο, θεϊκό, υπέρ ατού)
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΙΟ DIVERSION ΛΕΩ..??
Σε αυτό το καινούργιο αναφέρομαι το τετρακύλινδρο που είναι σαν παπί,
που τραβάει από πολύ χαμηλά και είναι πολύ ελαφρύ. Το δικό σου ποιο ΜΤ είναι..??
Το δικό μου ΜΤ είναι αυτό που είναι 30 κιλά ελαφρύτερο από το Diversion και με 3 τόνους περισσότερη ροπή, από 2 χιλιάδες στροφές χαμηλότερα.
Μπορώ να καταλάβω γιατί προτιμάς τα παπιά, αν θεωρείς "σαν παπί, τραβάει από πολύ χαμηλά και είναι πολύ ελαφρύ" το Diversion. :p
devil's animal
07/04/2017, 09:30
terens, δεν ειναι το παπι το ασφαλεστερο για την πολη...
ουτε απο θεμα βαρους (αν σε πλακωσει δλδ), ουτε απο θεμα ευκινησιας, ουτε απο θεμα ασφαλειας (λακουβες, κλπ)...
το καταλληλοτερο οχημα για την πολη ειναι ενα εντουρακι 125-250cc...
ολα τα υπερ, σχεδον κανενα κατα...
βαρος: ιδιο με τα παπια, τουτεστιν πανω κατω 100 κιλα...
δυναμη: μεγαλυτερη απο τα παπια που αποδιδεται και σε ροπη και σε αλογα...που σημαινει οτι σε μια μεγαλη λεωφορο με ανηφορα (που εχουν ολες οι μεγαλουπολεις) δεν θα πηγαινεις ασθμαινοντας δεξια με 80 με κινδυνο να σε παρουν παραμαζωμα...
τροχοι: μεγαλυτεροι και σαφως ασφαλεστεροι απο των παπιων...περνας λακουβες με μεγαλυτερη ασφαλεια, ανεβαινεις πεζοδρομια, ελισσεσαι στην κινηση.. μιλαμε οτι το μικροτερο μεγεθος θα επρεπε να ειναι 17-17 (δλδ μοταρντ) και μετα παμε στο καθαρα εντουροειδες 21-18...
φρενα, αναρτησεις, γεωμετρια: σαφως καλυτερα απο το παπι...επισης λογω κατασκευης στεκεσαι ψηλοτερα, εχεις καλυτερο ελεγχο κινησης, καλυτερη ορατοτητα μπροστα και περνας πανω απο καθρεφτες...
ακομα και στην συντηρηση, ειναι σχεδον ιδια με ενα παπι και ας ειναι 250cc εναντι 125-135, κλπ...
οποτε μην το συζητατε παραπανω...το μονο αρνητικο ειναι οι χωροι, που δεν υπαρχουν...αλλα ουτε το παπι εχει...και εκει ειναι και το μονο σημειο που υπερτερουν τα σκουτερ...
αλλα με μια μπαγκαζιερα πισω, λυνεται και αυτο το θεμα, και φυσικα οποιος δεν κουβαλαει πολλα βολευεται με back bag...
ελα φιλουρες που ειναι της μοδας...:lol:
:kiss::kiss:
terens, δεν ειναι το παπι το ασφαλεστερο για την πολη...
ουτε απο θεμα βαρους (αν σε πλακωσει δλδ), ουτε απο θεμα ευκινησιας, ουτε απο θεμα ασφαλειας (λακουβες, κλπ)...
το καταλληλοτερο οχημα για την πολη ειναι ενα εντουρακι 125-250cc...
ολα τα υπερ, σχεδον κανενα κατα...
βαρος: ιδιο με τα παπια, τουτεστιν πανω κατω 100 κιλα...
δυναμη: μεγαλυτερη απο τα παπια που αποδιδεται και σε ροπη και σε αλογα...που σημαινει οτι σε μια μεγαλη λεωφορο με ανηφορα (που εχουν ολες οι μεγαλουπολεις) δεν θα πηγαινεις ασθμαινοντας δεξια με 80 με κινδυνο να σε παρουν παραμαζωμα...
τροχοι: μεγαλυτεροι και σαφως ασφαλεστεροι απο των παπιων...περνας λακουβες με μεγαλυτερη ασφαλεια, ανεβαινεις πεζοδρομια, ελισσεσαι στην κινηση.. μιλαμε οτι το μικροτερο μεγεθος θα επρεπε να ειναι 17-17 (δλδ μοταρντ) και μετα παμε στο καθαρα εντουροειδες 21-18...
φρενα, αναρτησεις, γεωμετρια: σαφως καλυτερα απο το παπι...επισης λογω κατασκευης στεκεσαι ψηλοτερα, εχεις καλυτερο ελεγχο κινησης, καλυτερη ορατοτητα μπροστα και περνας πανω απο καθρεφτες...
ακομα και στην συντηρηση, ειναι σχεδον ιδια με ενα παπι και ας ειναι 250cc εναντι 125-135, κλπ...
οποτε μην το συζητατε παραπανω...το μονο αρνητικο ειναι οι χωροι, που δεν υπαρχουν...αλλα ουτε το παπι εχει...και εκει ειναι και το μονο σημειο που υπερτερουν τα σκουτερ...
αλλα με μια μπαγκαζιερα πισω, λυνεται και αυτο το θεμα, και φυσικα οποιος δεν κουβαλαει πολλα βολευεται με back bag...
ελα φιλουρες που ειναι της μοδας...:lol:
:kiss::kiss:
ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ
Το έχω ήδη αναφέρει,και συμφωνώ ΣΧΕΔΟΝ μαζί σου.
Λέγοντας μάλιστα ότι είναι ότι καλύτερο ένα εντουράκι με 125 κυβικά
για εισαγωγή στον κόσμο της μοτό.
Όχι το 250 είναι κοντά στα 150 κιλά..!!
Άλλο 100 που είναι ένα παπί,άλλο 110-120 που είναι το 125αράκι.
Βέβαια ένα 125 ΔΕΝ είναι καλύτερο και πολύ στο γκάζι από το παπάκι.
Έχει όμως συμπλέκτη,ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΡΑΣΗ στην κίνηση και ξεχνάς ότι
όλα σχεδόν τα καινούργια παπιά έχουν ΜΕΓΑΛΟΥΣ αποθηκευτικούς χώρους,
κάποια δε παίρνουν από κάτω και ΟΛΟΚΛΗΡΟ FULL FACE κράνος,
όπως το καινούργιο της Χόντα,το keeway επίσης το 125 που κοστίζει 1250 ευρώ...!!!
Αλλιώς θέλει μπαγκαζιέρα για να κουβαλάς ένα αδιάβροχο,μια αλυσίδα,ένα λουκέτο.
Και εντουράκι 125 με μπαγκαζιέρα είναι για τα ανάθεμα...!!!
Ο δεκαεξάρης τροχός ενός παπιού δεν υπολείπεται από τον μεγαλύτερο του εντούρο,
διότι μιλάμε για πιο κοντό μεταξόνιο,πιο χαμηλό κέντρο βάρους.
Αλλά εκείνο που δεν αντέχεται είναι το να σου κόβεται το αριστερό χέρι από τον συμπλέκτη
και να παιδεύεσαι μέσα στην κίνηση και το μποτιλιάρισμα,σταμάτα - ξεκίνα..!!
τερενς μου βαταντερο στην κινηση το καταευχαριστιεμαι στην αθηνα οταν πλεον το οδηγω...λιγο χωρο μονο χρειαζομαι...και μετα περιμενω πινοντας καφε το καθε ειδους παπι που εχουμε ξεκινησει μαζι...αλλα ειπαμε...ατιμη κριση..χα,χα..
devil's animal
07/04/2017, 09:59
ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ
Το έχω ήδη αναφέρει,και συμφωνώ ΣΧΕΔΟΝ μαζί σου.
Λέγοντας μάλιστα ότι είναι ότι καλύτερο ένα εντουράκι με 125 κυβικά
για εισαγωγή στον κόσμο της μοτό.
Όχι το 250 είναι κοντά στα 150 κιλά..!!
Άλλο 100 που είναι ένα παπί,άλλο 110-120 που είναι το 125αράκι.
Βέβαια ένα 125 ΔΕΝ είναι καλύτερο και πολύ στο γκάζι από το παπάκι.
Έχει όμως συμπλέκτη,ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΡΑΣΗ στην κίνηση και ξεχνάς ότι
όλα σχεδόν τα καινούργια παπιά έχουν ΜΕΓΑΛΟΥΣ αποθηκευτικούς χώρους,
κάποια δε παίρνουν από κάτω και ΟΛΟΚΛΗΡΟ FULL FACE κράνος,
όπως το καινούργιο της Χόντα,το keeway επίσης το 125 που κοστίζει 1250 ευρώ...!!!
Αλλιώς θέλει μπαγκαζιέρα για να κουβαλάς ένα αδιάβροχο,μια αλυσίδα,ένα λουκέτο.
Και εντουράκι 125 με μπαγκαζιέρα είναι για τα ανάθεμα...!!!
Ο δεκαεξάρης τροχός ενός παπιού δεν υπολείπεται από τον μεγαλύτερο του εντούρο,
διότι μιλάμε για πιο κοντό μεταξόνιο,πιο χαμηλό κέντρο βάρους.
Αλλά εκείνο που δεν αντέχεται είναι το να σου κόβεται το αριστερό χέρι από τον συμπλέκτη
και να παιδεύεσαι μέσα στην κίνηση και το μποτιλιάρισμα,σταμάτα - ξεκίνα..!!
ποιο 250 ρε συ ειναι 150 κιλα? σοβαρα τωρα?? τα παμπαλαια εντουρακια 250cc ηταν 110-115 κιλα πληρης υγρων...
το wave που τοσο το μνημονευεις ειναι 100,7 στεγνο (http://www.bikez.com/motorcycles/honda_wave_125_2013.php)...
και εννοειται οτι τα μεν εχουν τα ΔΙΠΛΑ κυβικα απο τα δε...με οτι αυτο συνεπαγεται σε γκαζι και ενεργητικη ασφαλεια...
και πλιζ, μην μου λες για τον συμπλεκτη και οτι σου κοβονται τα χερια...δεν ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να εισαι με το παπι σταματα-ξεκινα στην πολη...μονο στα φαναρια...αλλιως μαλλον οδηγας λαθος...σαν να μου μιλαει γκομενα που θελει φουλ ευκολια και προσπαθει να υποστηριξει το καινουργιο της σκουτερακι, επειδη ειναι αυτοματο...
γιατι αν αρχισουμε να λεμε για ασφαλεια, θα σου πω και εγω οτι τα παπια λογω ημιαυτοματου κιβωτιου δεν μπορουν να κατεβασουν 2 κατω για να κοψει το μοτερ....:rolleyes:
τελος, το κοστος ενος μεταχειρισμενου παπιου (οχι κινεζικου) με ενα εντουρακι ειναι σχεδον ιδιο...και θεωρω χαζο καποιον που θα δωσει λεφτα σε ενα μεταχειρο παπι για να κυκλοφορει εντος πολης αντι να παει να παρει ενα μεταχειρο εντουρακι...
ποιο 250 ρε συ ειναι 150 κιλα? σοβαρα τωρα?? τα παμπαλαια εντουρακια 250cc ηταν 110-115 κιλα πληρης υγρων...
το wave που τοσο το μνημονευεις ειναι 100,7 στεγνο (http://www.bikez.com/motorcycles/honda_wave_125_2013.php)...
και εννοειται οτι τα μεν εχουν τα ΔΙΠΛΑ κυβικα απο τα δε...με οτι αυτο συνεπαγεται σε γκαζι και ενεργητικη ασφαλεια...
και πλιζ, μην μου λες για τον συμπλεκτη και οτι σου κοβονται τα χερια...δεν ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να εισαι με το παπι σταματα-ξεκινα στην πολη...μονο στα φαναρια...αλλιως μαλλον οδηγας λαθος...σαν να μου μιλαει γκομενα που θελει φουλ ευκολια και προσπαθει να υποστηριξει το καινουργιο της σκουτερακι, επειδη ειναι αυτοματο...
γιατι αν αρχισουμε να λεμε για ασφαλεια, θα σου πω και εγω οτι τα παπια λογω ημιαυτοματου κιβωτιου δεν μπορουν να κατεβασουν 2 κατω για να κοψει το μοτερ....:rolleyes:
τελος, το κοστος ενος μεταχειρισμενου παπιου (οχι κινεζικου) με ενα εντουρακι ειναι σχεδον ιδιο...και θεωρω χαζο καποιον που θα δωσει λεφτα σε ενα μεταχειρο παπι για να κυκλοφορει εντος πολης αντι να παει να παρει ενα μεταχειρο εντουρακι...
ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΒΡΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ
Για να μην σταματάω και αλλάζω ταχύτητα..??
Ένα cbf 250 ζυγίζει.........
http://www.motomag.gr/news/test-drive-dokimi/honda-cbf250-2004-2005
Μήπως εννοείς το crf 250 που δεν βγάζει άδεια και είναι για το βουνό με 102 κιλά ..??:lol:
Που δεν έχει καν φανάρι..??Γιατί αυτό ζυγίζει τόσο όσο λες..!!
Α.....ξέχασα έχει και το crf L 250 με 144 κιλά ,σέλλα φοβερή ,δεύτερος δεν ανεβαίνει κάνει
ΜΟΝΟ 4400 ΕΥΡΩ και δεν έχει ΚΑΝ ΜΑΡΣΠΙΕ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ..!!!
Αν εννοείς αυτά .................NO COMMENTS...!!!
Ελπίζω να σε κάλυψα,δεν θα επεκταθώ σε άλλες μάρκες,η Χόντα φτάνει ε...??
http://www.honda-motorcycles.gr/model.php?model=crf250r&archive=1
http://www.honda-motorcycles.gr/model.php?model=crf250l
Για να βάζουμε κάποια πράγματα στη θέση τους..!!
AristidisZ
07/04/2017, 10:52
τερενς μου βαταντερο στην κινηση το καταευχαριστιεμαι στην αθηνα οταν πλεον το οδηγω...λιγο χωρο μονο χρειαζομαι...και μετα περιμενω πινοντας καφε το καθε ειδους παπι που εχουμε ξεκινησει μαζι...αλλα ειπαμε...ατιμη κριση..χα,χα..
Λοιπόν χτες σε θυμήθηκα
Είχα μπροστά μου για κάνα χιλιόμετρο έναν κύριο (κοντά στην ηλικία του Τέρενς θα ήταν) με Varadero και τριβάλιτσο ο οποίος όταν έβρισκε ανοιχτό χώρο τα έδινε όλα (μη τον περάσει και κανένας, λες και είχαμε κέφι για κόντρες πρωί πρωί) και όταν έφτανε σε σημείο που κόλλαγε πήγαινε και σταμάταγε ακριβώς πίσω από το σημείο που θα επέτρεπε διήθηση στα σταματημένα οχήματα μπροστά μας...
Κρυφοχοντάκιας ε ;
:beer:
Λοιπόν χτες σε θυμήθηκα
Είχα μπροστά μου για κάνα χιλιόμετρο έναν κύριο (κοντά στην ηλικία του Τέρενς θα ήταν) με Varadero και τριβάλιτσο ο οποίος όταν έβρισκε ανοιχτό χώρο τα έδινε όλα (μη τον περάσει και κανένας, λες και είχαμε κέφι για κόντρες πρωί πρωί) και όταν έφτανε σε σημείο που κόλλαγε πήγαινε και σταμάταγε ακριβώς πίσω από το σημείο που θα επέτρεπε διήθηση στα σταματημένα οχήματα μπροστά μας...
Κρυφοχοντάκιας ε ;
ΜΕ ΦΑΓΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ..........
Α...πα.....πα......πα........πα.
Εγώ από εδώ και μπρος θα κάνω γενέθλια στις 14-2
με ημερομηνία μετά θάνατον,του χρόνου αυτή τη μέρα
συμπληρώνω το πρώτο έτος μου,θα μπουσουλάω....
PaNick67
07/04/2017, 11:13
Α.....ξέχασα έχει και το crf L 250 με 144 κιλά ,σέλλα φοβερή ,δεύτερος δεν ανεβαίνει κάνει
Για δες καλυτερα, εχει μασπιε συνεπιβατη :lol: κοστιζει δε 2000€ πανω απο το Supra X125 το οποιο βγαζει 9,25 αλογα σε σχεση με τα 23 του crf. Επισης για την υπερδιπλασια ιπποδυναμη, το πλαισιο, τα φρενα κτλ και λιγα ειναι τα 2 χιλιαρικα διαφορας. Τουλαχιστον με αυτο μπορεις να βγεις παραεξω.
Δεν με λες, αν θες να πας αεροδρομιο η Περαια με το παπι αισθανεσαι ασφαλης;
μπλα μπλα μπλα μπλα (δεν εχει σημασία ποιο ποστ είναι, όλα τα ίδια λένε)
Στο μόνο που μπορεί κάποιος να συμφωνήσει μαζί σου είναι ότι τα παπιά είναι ίσως τα οικονομικότερα οχήματα στην πόλη... (κι αυτό ίσως γιατι δεν κυκλοφορούν πλέον ή έχουν μείνει πολύ λίγα 50ρια δίχρονα σκούτερ).
Τίποτα άλλο δεν είναι. Ούτε ασφαλέστερο, ούτε γρηγορότερο ούτε τίποτα άλλο. Μια μ@λακία και μισή είναι. Σε κάθε φρενάρισμα πίστευα σε μεταφυσικά άτομα και σε κάθε στροφή προσευχόμουν αυτα που λένε λάστιχα να κρατήσουν. (Όχι με 30-40χαω, με λίγα παραπάνω).
Είχα παπιά (Kaze-R [ναι ντρέπομαι, είχα καβασάκι] και Krypton) και τα πέταξα και τα δύο και κυκλοφορώ με το 954 παντού γιατί και πιο γρήγορα πάω και με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Τώρα, θες να το καταλάβεις οκ, δεν θες δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.
devil's animal
07/04/2017, 11:45
ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΒΡΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ
Για να μην σταματάω και αλλάζω ταχύτητα..??
Ένα cbf 250 ζυγίζει.........
http://www.motomag.gr/news/test-drive-dokimi/honda-cbf250-2004-2005
Μήπως εννοείς το crf 250 που δεν βγάζει άδεια και είναι για το βουνό με 102 κιλά ..??:lol:
Που δεν έχει καν φανάρι..??Γιατί αυτό ζυγίζει τόσο όσο λες..!!
http://www.honda-motorcycles.gr/model.php?model=crf250l
κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, αλλα δεν πειραζει...εγω θα συνεχισω,..ετσι για το σπασιμο...
σου εξηγησα οτι ΜΟΝΟ στα φαναρια θα επρεπε να εισαι σταματα-ξεκινα...ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου...και εσυ πετας το κορυφαιο: "να αρχισω να περναω με κοκκινο":facepalm:
το cbf δεν ειναι εντουρακι...
τo crf δεν βγαζει αδεια και πινακιδα...το αφηνουμε στην ακρη...
για το crf L σου απαντησαν...
αλλα εχεις πιασει ΜΟΝΟ honda...και μονο καινουργια...υπαρχουν ΤΟΣΑ αξιολογα εντουρακια απο ολες τις μαρκες και πιο παλια...και κανεις το παγωνι...
εγω σου ειχα μιλησει κυριως για μεταχειρο...με 1500-2000 παιρνεις λουλουδι μικρο εντουρακι...
ψαξε xr250r...να δεις κιλα, που δεν εχει μπαταρια και μιζα...και μην μου πεις οτι χρειαζεται η μιζα και η μπαταρια στην πολη, αφου και τα μισα παπια κυκλοφορουν με πεθαμενες μπαταριες και τα βαζουν μπροστα με μανιβελα...
και ξαναλεω...επιασες το θεμα ασφαλεια! και σου ειπα με επιχειρηματα που υπερτερει το εντουρακι και δεν επιασες ΤΙΠΟΤΑ να αναλυσεις...
συνεχισε να εκτιθεσαι...
:wave2:
Για δες καλυτερα, εχει μασπιε συνεπιβατη :lol: κοστιζει δε 2000€ πανω απο το Supra X125 το οποιο βγαζει 9,25 αλογα σε σχεση με τα 23 του crf. Επισης για την υπερδιπλασια ιπποδυναμη, το πλαισιο, τα φρενα κτλ και λιγα ειναι τα 2 χιλιαρικα διαφορας. Τουλαχιστον με αυτο μπορεις να βγεις παραεξω.
Δεν με λες, αν θες να πας αεροδρομιο η Περαια με το παπι αισθανεσαι ασφαλης;
ΕΧΕΙ........?? ΘΑ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΣΟΡΡΥ
Συμφωνώ ότι για τα λεφτά του καλό είναι.
Να απαντήσω και στην ερώτηση σου.
Αν ξεκινήσω από τον Εύοσμο να πάω αεροδρόμιο είναι περίπου 20 χλμ.
Μέχρι να φτάσω στο φανάρι του Φοίνικα που στρίβει για το Τζάμπο
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ 100% ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΙ.
Στα 5-6 χλμ.που υπολείπονται για το αεροδρόμιο πηγαίνοντας με 70-80
αισθάνομαι και πάλι καλύτερα με το παπάκι μου.
Αν ανοίξω το γκάζι παραπάνω στα 100+ που πάει το παπί.........
ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑΝΚ.....!!!
Στον συγκεκριμένο δρόμο λέμε.Ειδικά εκεί που στενεύει,πριν τη στροφή για Ρύσιο.
Είναι θέμα τύχης αν σου πεταχτεί κάποιος από το πουθενά,εκεί δεν σε σώζουν
ούτε άγκυρες.....ούτε ABS ,ούτε αναρτήσεις ,ούτε τράξιον ,.......ούτε τίποτε...!!!!
Αυτό έχω αποκομίσει από τα χρόνια που οδηγάω και από τα χλμ. που έχω διανύσει
με μοτό στους Ελληνικούς δρόμους με την ποιότητα της ασφάλτου που υπάρχει.
Δεν πήρα το παπί φίλε μου για χρήση ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ,αλλά για μέσα.
Και η Περαία και το αεροδρόμιο που έφερες παράδειγμα είναι έξω από την πόλη...!!!
Παρόλα αυτά προτιμώ να πηγαίνω στο αεροδρόμιο και στην Περαία με παπί
παρά με το 1000 φεύγα..!!!
Τέρενς, ή μας τρολαρεις όλους επειδή είσαι συνταξιούχος και γουστάρεις το μουχαμπετι ή έχει κάνει κάτι ποοοοοοοοοοολυ λάθος στις επιλογές σου σε μηχανές...:bawl:
amyroukai
07/04/2017, 12:41
Παίζει και να είναι κουλάδι, ΤΟ.
Ποιός δεν θυμάται το ΕΠΙΚΟ νήμα που προσπαθούσε να μας πείσει ότι οι μηχανές φρενάρουν με το ΠΙΣΩ φρένο κυρίως...
SHOOTER045
07/04/2017, 12:43
ΠΕΣ.......ΠΕΣ
Εγώ μαθαίνω μέχρι να ξαναπεθάνω ,δεν έχω εγωισμούς σαν αυτούς από πάνω...!!!
Για τα μέλη του φόρουμ, κανει άλλες τιμές για μνημόσυνα κτλπ
Μανολης67
07/04/2017, 12:45
Εγω λεώ αντι για παπί η σκουτερ: Er 6 ή mt 03 ή ΚΤΜ 200 τελός παντων η εστω SYM wolf και τελειώνει η δουλεια..
Γιατί: η ασφαλεια και η οδική συμπεριφόρα όλων των παραπάνω δεν συγκρινεται με σκουτερ η παπί...πολλά απο αυτά οπως πχ το SYM ή το Mt 03 το κόστος συντηρησης ειναι παπιού...
Και Σαβκο πας και μια εκδρομή βρε αδελφέ!
devil's animal
07/04/2017, 12:47
Παίζει και να είναι κουλάδι, ΤΟ.
Ποιός δεν θυμάται το ΕΠΙΚΟ νήμα που προσπαθούσε να μας πείσει ότι οι μηχανές φρενάρουν με το ΠΙΣΩ φρένο κυρίως...
κατι θυμαμαι τωρα που το λες οτι ελεγε και για ταχυτητες ταξιδιου με το busa που ειχε τοτε, οτι δεν μπορεις να ταξιδεψεις με πανω απο 200...κατι τετοιο...:rolleyes:
κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, αλλα δεν πειραζει...εγω θα συνεχισω,..ετσι για το σπασιμο...
σου εξηγησα οτι ΜΟΝΟ στα φαναρια θα επρεπε να εισαι σταματα-ξεκινα...ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου...και εσυ πετας το κορυφαιο: "να αρχισω να περναω με κοκκινο":facepalm:
το cbf δεν ειναι εντουρακι...
τo crf δεν βγαζει αδεια και πινακιδα...το αφηνουμε στην ακρη...
για το crf L σου απαντησαν...
αλλα εχεις πιασει ΜΟΝΟ honda...και μονο καινουργια...υπαρχουν ΤΟΣΑ αξιολογα εντουρακια απο ολες τις μαρκες και πιο παλια...και κανεις το παγωνι...
εγω σου ειχα μιλησει κυριως για μεταχειρο...με 1500-2000 παιρνεις λουλουδι μικρο εντουρακι...
ψαξε xr250r...να δεις κιλα, που δεν εχει μπαταρια και μιζα...και μην μου πεις οτι χρειαζεται η μιζα και η μπαταρια στην πολη, αφου και τα μισα παπια κυκλοφορουν με πεθαμενες μπαταριες και τα βαζουν μπροστα με μανιβελα...
και ξαναλεω...επιασες το θεμα ασφαλεια! και σου ειπα με επιχειρηματα που υπερτερει το εντουρακι και δεν επιασες ΤΙΠΟΤΑ να αναλυσεις...
συνεχισε να εκτιθεσαι...
ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟ XR 250 ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΑ
Καλύτερο στην πόλη από ένα παπάκι........no comments
Ειδικά με μπαγκαζιέρα θα είναι μούρλια.
Η γνώμη μου για τα 250άρια που λες με τα 1500-2000 ευρώ,άσε που είναι κουρσούμια,
σε αυτά από 10+ ετών αναφέρεσαι είναι...........ότι έχουν πεθάνει και ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ακόμα....!!!
Άσε που είναι τα περισσότερα ξεσκισμένα από το εντούρο.
Ειδικά το XR που έφερες για παράδειγμα,έχει οργώσει από Πίνδο μέχρι Ταύγετο...!!!
Φαντάζομαι και μπότα για να βάζεις μπροστά,γιατί η μανιβέλα θέλει και λίγο τετρακέφαλο..!!
Φίλε μου ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο συμπλέκτης είναι κάτι που το δουλεύουμε είτε σταματήσουμε είτε όχι,
αλλιώς το μηχανάκι μας πάει σαν να έχει ΛΟΞΥΓΓΑ.
Ας αφήσουμε λοιπόν το κάθε πότε θα τον χρησιμοποιούμε,γιατί είναι απαραίτητος.
Εσύ δηλαδή ανάμεσα στα αμάξια αν έχεις ένα εντουράκι ΔΕΝ παίζεις με το συμπλέκτη..??
Δεν θα φρενάρεις..??Δεν θα τον πιάσεις..??Γιούργια από φανάρι σε φανάρι και διήθηση αέρα πατέρα,
με την ταυτότητα στο στόμα..??Πως είναι δυνατόν δεν θα βρεις κανένα εμπόδιο στο δρόμο σου..??
Δεν σε καταλαβαίνω,ο συμπλέκτης είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,και δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε
και να λέμε ΑΦΕΛΩΣ,α........θα τον πιάνω μόνο από φανάρι σε φανάρι,τι πειράζει..??
Γιατί κάνω ότι δεν καταλαβαίνω..?? Πόσες φορές θα χρειαστεί ο συμπλέκτης σε μια πορεία μέσα στην πόλη..??
Έπειτα μου λες για λύσεις δεκαετίας+ χωρίς μίζα καουμπόυκες..??
Και δεν είναι αυτές των άκρων..??Εντάξει παραδίνομαι ρε φίλε...
υγ. Και τι μου απάντησαν για το crf l ότι δεν είναι 144 ΚΙΛΑ..??:lol:
devil's animal
07/04/2017, 13:04
ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟ XR 250 ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΑ
Καλύτερο στην πόλη από ένα παπάκι........no comments
Ειδικά με μπαγκαζιέρα θα είναι μούρλια.
Η γνώμη μου για τα 250άρια που λες με τα 1500-2000 ευρώ,άσε που είναι κουρσούμια,
σε αυτά από 10+ ετών αναφέρεσαι είναι...........ότι έχουν πεθάνει και ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ακόμα....!!!
Άσε που είναι τα περισσότερα ξεσκισμένα από το εντούρο.
Ειδικά το XR που έφερες για παράδειγμα,έχει οργώσει από Πίνδο μέχρι Ταύγετο...!!!
Φαντάζομαι και μπότα για να βάζεις μπροστά,γιατί η μανιβέλα θέλει και λίγο τετρακέφαλο..!!
Φίλε μου ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο συμπλέκτης είναι κάτι που το δουλεύουμε είτε σταματήσουμε είτε όχι,
αλλιώς το μηχανάκι μας πάει σαν να έχει ΛΟΞΥΓΓΑ.
Ας αφήσουμε λοιπόν το κάθε πότε θα τον χρησιμοποιούμε,γιατί είναι απαραίτητος.
Εσύ δηλαδή ανάμεσα στα αμάξια αν έχεις ένα εντουράκι ΔΕΝ παίζεις με το συμπλέκτη..??
Δεν θα φρενάρεις..??Δεν θα τον πιάσεις..??Γιούργια από φανάρι σε φανάρι και διήθηση αέρα πατέρα,
με την ταυτότητα στο στόμα..??Πως είναι δυνατόν δεν θα βρεις κανένα εμπόδιο στο δρόμο σου..??
Δεν σε καταλαβαίνω,ο συμπλέκτης είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,και δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε
και να λέμε ΑΦΕΛΩΣ,α........θα τον πιάνω μόνο από φανάρι σε φανάρι,τι πειράζει..??
Γιατί κάνω ότι δεν καταλαβαίνω..?? Πόσες φορές θα χρειαστεί ο συμπλέκτης σε μια πορεία μέσα στην πόλη..??
Έπειτα μου λες για λύσεις δεκαετίας+ χωρίς μίζα καουμπόυκες..??
Και δεν είναι αυτές των άκρων..??Εντάξει παραδίνομαι ρε φίλε...
ενταξει οκ...
:whiteflag::whiteflag::whiteflag:
ΕΛΑΤΕ......ΕΛΑΤΕ ΠΕΙΤΕ ΠΕΙΤΕ
Περιμένω.....
https://www.youtube.com/watch?v=8ZGyMA9Odlk
ενταξει οκ...
:whiteflag::whiteflag::whiteflag:
ΩΡΑΙΑ............
Ισοπαλία..!!
PaNick67
07/04/2017, 13:31
Αν ξεκινήσω από τον Εύοσμο να πάω αεροδρόμιο είναι περίπου 20 χλμ.
Μέχρι να φτάσω στο φανάρι του Φοίνικα που στρίβει για το Τζάμπο
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ 100% ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΙ.
Στα 5-6 χλμ.που υπολείπονται για το αεροδρόμιο πηγαίνοντας με 70-80
αισθάνομαι και πάλι καλύτερα με το παπάκι μου.
Αν ανοίξω το γκάζι παραπάνω στα 100+ που πάει το παπί.........
ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑΝΚ.....!!!
Στον συγκεκριμένο δρόμο λέμε.Ειδικά εκεί που στενεύει,πριν τη στροφή για Ρύσιο.
Είναι θέμα τύχης αν σου πεταχτεί κάποιος από το πουθενά,εκεί δεν σε σώζουν
ούτε άγκυρες.....ούτε ABS ,ούτε αναρτήσεις ,ούτε τράξιον ,.......ούτε τίποτε...!!!!
Αυτό έχω αποκομίσει από τα χρόνια που οδηγάω και από τα χλμ. που έχω διανύσει
με μοτό στους Ελληνικούς δρόμους με την ποιότητα της ασφάλτου που υπάρχει.
Δεν πήρα το παπί φίλε μου για χρήση ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ,αλλά για μέσα.
Και η Περαία και το αεροδρόμιο που έφερες παράδειγμα είναι έξω από την πόλη...!!!
Παρόλα αυτά προτιμώ να πηγαίνω στο αεροδρόμιο και στην Περαία με παπί
παρά με το 1000 φεύγα..!!!
Εγω λοιπον με το 250αρι σκουτερ ΔΕΝ αισθανομαι ασφαλης οταν κινουμαι στον Κηφισο, Συγγρου, Ποσειδωνος, Κηφισιας και τα αυτοκινητα πανε με 90-100, οχι γιατι δεν παει το σκουτερ, αλλα γιατι σε αυτα τα χιλιομετρα πλησιαζει αρκετα την τελικη του και αρα ολα τα συστηματα του ειναι στο οριο.
Θα προτιμουσα 1000 φορες μια μοτοσυκλετα για αυτη την χρηση.
Επισης οι μονες πολεις που θα δεις να κυκλοφορουν παπια, εκτος των δικων μας, ειναι της Ασιας. Σε καμμια Ευρωπαικη πολη δεν υπαρχουν!
Επισης οι μονες πολεις που θα δεις να κυκλοφορουν παπια, εκτος των δικων μας, ειναι της Ασιας. Σε καμμια Ευρωπαικη πολη δεν υπαρχουν!
Φίλε όταν εμείς οδηγούσαμε C 50 72άρια οι ευρωπαίοι ήταν στα δέντρα και μαζεύαν βελανίδια. Να, αυτός που έχεις στο άβαταρ για γερμανός μου κάνει.:lol:
Φίλε όταν εμείς οδηγούσαμε C 50 72άρια οι ευρωπαίοι ήταν στα δέντρα και μαζεύαν βελανίδια. Να, αυτός που έχεις στο άβαταρ για γερμανός μου κάνει.:lol:
Μπα, μοιάζει με αυτό του Πλίτσερ που είναι σίγουρα Νορβηγός.
Bob_o_mastoras
07/04/2017, 14:48
Εγω λοιπον με το 250αρι σκουτερ ΔΕΝ αισθανομαι ασφαλης οταν κινουμαι στον Κηφισο, Συγγρου, Ποσειδωνος, Κηφισιας και τα αυτοκινητα πανε με 90-100, οχι γιατι δεν παει το σκουτερ, αλλα γιατι σε αυτα τα χιλιομετρα πλησιαζει αρκετα την τελικη του και αρα ολα τα συστηματα του ειναι στο οριο.
Θα προτιμουσα 1000 φορες μια μοτοσυκλετα για αυτη την χρηση.
Το οτι δεν χρησιμοποιουν παπια στις Ευρωπαϊκες χωρες δεν εχει να λεει κατι για τη χρηστικοτητα τους.
Αλλωστε οι περισσοτερες ευρωπαϊκες πολεις απεχουν ετη φωτος απο τις δικες μας σε συνθηκες και συν τοις αλλοις διτροχα ως μεσον καθημερινης μετακινισης χρησιμοποιουνται ευρεως μονο στο νοτο (Βαλκανια, Ιταλια, Ισπανια, Πορτογαλια, νοτια Γαλλια).
kostaskk
07/04/2017, 16:36
το παπι ειναι ασφαλες στην πολη γιατι δεν εχει μεγαλη τελικη ταχύτητα. ουτε επιταχύνει απότομα
αν πηγαινει max 70 και το πας με 50 ε εισαι αρκετα ασφαλής
μια μηχανη ειναι ποιο ασφαλης ΑΝ την πας με ταχύτητες παπιου μεσα στην πολη.
αν οχι τοτε αλλαζει το πραγμα.
ενα ταξι που θα πεταχτει απο στοπ πιθανον να σκοτωσει αυτον με το super ducati με abs και τις παναγιας τα ματια οταν θα παει 130km/h στιγμιαία και θα καρφωθεί αφρεναριστος στο ταξι ή να πεταχτει καποιο ζωο-αντικειμενο που θα βρει στην μπροστινη ροδα με 130.
ενω αυτος με το παπι στο ιδιο σημειο και με τα 50km/h θα ειναι οκ. ισως του σκιστεί καμια παντοφλα
αυτος με το παπι δεν θα εχει την δυνατοτητα να παει ποτε στιγμιαία με 130 ενω ο αλλος την εχει.
ακομα η μοτο ειναι καλητερη αν πας σιγα
κυριος λογο φρενων και αναρτήσεων.
μια μοτο μπορει να φρεναρει πολυ δυνατα μεχρι και να κανει endo το παπι οχι τοσο.
οι αναρτήσεις και τα λαστιχα ειναι καλητερες στις μηχανες.
επισης διαφορα θεμακια οπως ο ελενχος του πισω μερους οταν εχεις κοκαλωσει τον πισω τροχο
ή το ποσο ευκολα μπλοκαρει τον εμπρος τροχο ισως ειναι αρκετα σημαντικά για να δει καποιος.
Ρε πέρα από την πλάκα βάλτε ένα banner με disclaimer ότι το θρεντ είναι τρολ μη τα διαβάζει κάνας 15χρονος και ταυτιστεί.
amyroukai
07/04/2017, 17:11
Ρε πέρα από την πλάκα βάλτε ένα banner με disclaimer ότι το θρεντ είναι τρολ μη τα διαβάζει κάνας 15χρονος και ταυτιστεί.
όχι φιλαράκι, δεν είναι τρολ για όλους, μερικοί μιλάνε σοβαρά εδώ μέσα. Ντισκλέιμερ και φλωριές, Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
όχι φιλαράκι, δεν είναι τρολ για όλους, μερικοί μιλάνε σοβαρά εδώ μέσα. Ντισκλέιμερ και φλωριές, Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
Ευτυχώς που το καταλάβατε μερικοί μερικοί...
kostas777
07/04/2017, 20:08
Όλο βλακείες λέμε. Αλλιώς εξηγήστε μου όποιος μπορεί.
Σήμερα το πρωί ξεκινάω για δουλειά με το 954, ανάμεσα από σταματημένα αυτοκίνητα πετυχαίνω παπί το οποίο όχι μόνο δεν περνάει κανονικά, αλλά που και που σταματάει και βάζει και πόδια κάτω. Δεν χωράει πουθενά, δεν τολμάει να ανοίξει, ενώ εγώ περνάω από πίσω του αέρα και βρίζω την τύχη μου.
Μετά βγαίνω εθνική. Μπροστά μου μεταξύ αριστερής και μεσαίας (ήταν μια από αυτές τις κωλομέρες) πετυχαίνω άλλον κοιμισμένο παπάκια, που πάει με +0,5 χλμ/ω από τα αυτοκίνητα, δηλαδή με περίπου 30, αγέρωχος με το βλέμμα καρφωμένο μπροστά. Που όταν συναντούσαμε νταλίκα δεξιά μας, είτε χωρούσε είτε όχι, πατούσε φρένο και έκοβε στα 15, η απελπισία η ίδια μιλάμε, που έπρεπε να του πατήσω κόρνα μετά από 1 χιλιόμετρο για να κοιτάξει καθρέφτη.
Επιστροφή με βροχή, στην βροχή οι παγκόσμιοι προσέχουν, ανεξαρτήτως μηχανής και δεν ξεπερνούν τα 20χλμ/ω, να χτυπάς το κεφάλι σου στο φέρινγκ ένα πράμα. Γιατί; Γιατί το κάνετε αυτό ρε;
Και μετά μου μιλάτε για κατάλληλα και ακατάλληλα μηχανάκια. Ναι, οκ. Για ποιόν;;;
Είμαι εγώ ο παράξενος ρε πούστη μου;
το παπι ειναι ασφαλες στην πολη γιατι δεν εχει μεγαλη τελικη ταχύτητα. ουτε επιταχύνει απότομα
αν πηγαινει max 70 και το πας με 50 ε εισαι αρκετα ασφαλής
μια μηχανη ειναι ποιο ασφαλης ΑΝ την πας με ταχύτητες παπιου μεσα στην πολη.
αν οχι τοτε αλλαζει το πραγμα.
ενα ταξι που θα πεταχτει απο στοπ πιθανον να σκοτωσει αυτον με το super ducati με abs και τις παναγιας τα ματια οταν θα παει 130km/h στιγμιαία και θα καρφωθεί αφρεναριστος στο ταξι ή να πεταχτει καποιο ζωο-αντικειμενο που θα βρει στην μπροστινη ροδα με 130.
ενω αυτος με το παπι στο ιδιο σημειο και με τα 50km/h θα ειναι οκ. ισως του σκιστεί καμια παντοφλα
αυτος με το παπι δεν θα εχει την δυνατοτητα να παει ποτε στιγμιαία με 130 ενω ο αλλος την εχει.
ακομα η μοτο ειναι καλητερη αν πας σιγα
κυριος λογο φρενων και αναρτήσεων.
μια μοτο μπορει να φρεναρει πολυ δυνατα μεχρι και να κανει endo το παπι οχι τοσο.
οι αναρτήσεις και τα λαστιχα ειναι καλητερες στις μηχανες.
επισης διαφορα θεμακια οπως ο ελενχος του πισω μερους οταν εχεις κοκαλωσει τον πισω τροχο
ή το ποσο ευκολα μπλοκαρει τον εμπρος τροχο ισως ειναι αρκετα σημαντικά για να δει καποιος.
ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ....??
Πες κι άλλα....πες
http://www.aek365.com/a-513915/mono-esu-hsoun-ekei-mono-esu-tolmhse-gi-auto-se-lene-aekara-fwto-video.htm
@ Kostas777
Να δω ποιος θα είναι ο πουστης που θα σου απαντήσει. .......
:lol:
διαβαζοντας το παραπανω δεν μπορεσα να μην θυμηθώ ένα χαρακτηριστικο ιβεντ που μου συνεβηκε μπροστα στην βουλη, σε δρομο στην κυριολεξια γυαλι...είμαι πισω από λεωφορειο, αναβει πρασινο,του κανω προσπεραση από αριστερα, με το που το περναω ξαφνικα βλεπω μπροστα μου δυο παλικαρια της ΔΙΑΣ πανω σε ένα βερσυς να με κοιτουν εντρομοι( ειχαν παραβιασει κοκκινο), ένα μαμμουθ να ερχεται με δυναμη καταπανω τους και εκεινοι κοκκαλωμενοι στην μεση του δρομου...μιλαμε για ξαφνικη αντιδραση κατω του δευτερολεπτου..μαμμουθ φρενα, ΕΧΡ μετζελερ, ΑΒΣ εδωσαν λυση..
Αν ειχα σκουτερ η παπι και εγω και αυτοι ακομα ,στην καλυτερη, θα είχαμε πατερίτσες....παπι και ασφαλεια δεν εχουν μεγαλη συναφεια..το να πηγαίνεις αργα δεν σε κανει ασφαλη, μερικες φορες φερνει ακριβως τα αντίθετα αποτελέσματα...ένα βιαστικος που βριζει πισω σου κανει προσπεραση κακη και σε ριχνει στα ταρταρα..αλλα στον φιλο τερενς δεν θα συμβει ποτε, χε,χε,χε.....( το ευχομαι ειλικρινα)..
Δεν εχω λ7 να ξεκινησω τα ναρκωτικα ρε σεις.
Ποσω δε να αποτοξινοθω μετα, οποτε παρακαλω (οση πλακα και να εχει το φρεντ) μην τα πετατε ετσι ολα αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα.
εντιτ: να εξηγηθω, για να μην παρεξηγηθω.
Ρε φιλε Ζοπα, ενα παπι η το Βαραντερο ακινητοποιουνται πιο γρηγορα απο τα 90 (επι παραδειγματι) χαω;
Και μιλαμε για τα της τρεχουσας γενιας παπια και οχι GLX η *γλαρους*.
Επισης ενα 125/250 μοτο σε συγκριση με τα παραπανω;
Δεν εχω λ7 να ξεκινησω τα ναρκωτικα ρε σεις.
Ποσω δε να αποτοξινοθω μετα, οποτε παρακαλω (οση πλακα και να εχει το φρεντ) μην τα πετατε ετσι ολα αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα.
εντιτ: να εξηγηθω, για να μην παρεξηγηθω.
Ρε φιλε Ζοπα, ενα παπι η το Βαραντερο ακινητοποιουνται πιο γρηγορα απο τα 90 (επι παραδειγματι) χαω;
Και μιλαμε για τα της τρεχουσας γενιας παπια και οχι GLX η *γλαρους*.
Επισης ενα 125/250 μοτο σε συγκριση με τα παραπανω;
ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΦΥΣΙΚΟ
Μάζα,τριβή,αντίσταση,επιφάνεια κ.λ.π....υδρολίσθηση,άσφαλτος κ.λ.π.
ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ........ΜΑΟΥΝΑ.........ΣΚΟΥΝΑ..........275 κιλά
Παπί....πφ....σκουπίδι 100 κιλά
Έναν Αινστάιν ρεεεεεεεεε, δεν υπάρχει κανείςςςςςςςςςςςςς στο φόρουμ......!!!!!!!!!!!!!!
Οι έμπειροι πάντως αναβάτες του φόρουμ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ,είναι πολύ πιο ασφαλές να κυκλοφορείς
σε συνθήκες πόλης με τα 1000.....1200......και βάλε κυβικά και ειδικά με SS,από ένα κωλοπαπί
διότι φρενάρουν πολύ πιο καλά,έχουν πολύ καλύτερες αναρτήσεις,προσπερνάνε με 1000 ανάμεσα από τα φορτηγά κ.λ.π.
Κατεβαίνουν τη Συγγρού με 150 για πλάκα κ.λ.π.....κ.λ.π....
Βάλτε όμως σας παρακαλώ κύριοι Μοντ..........ότι γράφουμε για ΠΛΑΚΑ...........
ΜΗ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ
και τα πάρει σοβαρά.......
:roflmao::roflmao::roflmao:
:a4::a18::a33:
amyroukai
08/04/2017, 07:17
Μην σκας γλυκΙέ μου, δεν θα σε πάρει κανείς σοβαρά και όλοι οι 15χρονοι μόλις έχουν λεφτά και δίπλωμα μοτοσικλέτα θα πάρουν.
Μην σκας γλυκΙέ μου, δεν θα σε πάρει κανείς σοβαρά και όλοι οι 15χρονοι μόλις έχουν λεφτά και δίπλωμα μοτοσικλέτα θα πάρουν.
Ψηφοθηρικό μου ακούγεται ,έχεις ινσαιντ ινφο ρε καμάρι ?
AristidisZ
08/04/2017, 07:39
Πάντως η επιμονή στην επιχειρηματολογία ότι το varadero & το 954 είναι τα ιδανικά δίτροχα πόλης εμένα με ξεπερνάει :p
Πάντως η επιμονή στην επιχειρηματολογία ότι το varadero & το 954 είναι τα ιδανικά δίτροχα πόλης εμένα με ξεπερνάει :p
Προφανως δεν εισαι αρκετα εμπειρος.
ΓΙΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.............
Τα μαντάτα,εκεί όμως ΣΚΑΩ ,που φεύγουν νέες ψυχές.
Έστω και έναν να αποτρέψω θα είμαι ευτυχισμένος.
Έστω και έναν να προβληματίσω,θα κοιμάμαι ήσυχος.
''παπι'' με λιγο γκαζι παραπανω ειναι το ιδανικο για αστικο περιβαλλον
ελαφρυ 250αρι μονοκυλινδρο για μενα ή 600αρι για συχνα δικαβαλα
και αεροψυκτο......λιγο λαδακι ενα μπουζι και τελος
AristidisZ
08/04/2017, 07:46
Προφανως δεν εισαι αρκετα εμπειρος.
Ε μάλλον ναι
Αν εξάλλου δεν οδηγείς μηχανάκι από την εποχή που δεν υπήρχαν δισκόφρενα πιθανόν να κατατάσεσαι στην κατηγορία αρχάριου αναβάτη
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ............
Δημοκρατία έχουμε,ας ακούγονται όλες οι γνώμες.
Κι αυτοί που διαβάζουν,ας κρίνουν.
Γιατί μπορεί να γράφουμε λίγοι,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ότι διαβάζουν αρκετοί..!!
amyroukai
08/04/2017, 07:50
ΓΙΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.............
Τα μαντάτα,εκεί όμως ΣΚΑΩ ,που φεύγουν νέες ψυχές.
Έστω και έναν να αποτρέψω θα είμαι ευτυχισμένος.
Έστω και έναν να προβληματίσω,θα κοιμάμαι ήσυχος.
Η εμμονή σου με το ότι το χρέπι των 125 κυβικών με τα νάιλον λάστιχα και τα φρένα ποδηλάτου θα σταματήσει γρηγορότερα ακόμα και από το 16ετίας 1000άρι μου, πολλώ μάλλον δε από νεότερα με ABS, είναι κωμική και ως τέτοια αντιμετωπίζεται και μόνο. Οι νέες ψυχές κατά κανόνα φεύγουν γιατί κάνουν υπερβάσεις ακράνωτοι και τσίτσιδοι, με ότι όχημα μπορούν να αγοράσουν και -έκπληξη- το χρεπόπαπο είναι από τα πιο προσιτά.
Το με τι θα κοιμάσαι ήσυχος δεν με απασχολεί ιδιαίτερα (την υγειά σου να'χεις), το ότι είσαι ο ένας και όλοι οι άλλοι αντίθετοι μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον πόντιο που οδηγούσε ανάποδα στην εθνική οδό: "Δεν είναι ένας ο τρελός, χιλιάδες είναι". Τροφή για σκέψη, καλημέρα σου.
Ε μάλλον ναι
Αν εξάλλου δεν οδηγείς μηχανάκι από την εποχή που δεν υπήρχαν δισκόφρενα πιθανόν να κατατάσεσαι στην κατηγορία αρχάριου αναβάτη
ΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙ
Από την εποχή που ο άλλος ήταν ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ σε ποια κατηγορία είσαι..???
Προ Στηβ Μακ Κουήν ας πούμε..??
AristidisZ
08/04/2017, 07:52
Η εμμονή σου με το ότι το χρέπι των 125 κυβικών με τα νάιλον λάστιχα και τα φρένα ποδηλάτου θα σταματήσει γρηγορότερα ακόμα και από το 16ετίας 1000άρι μου, πολλώ μάλλον δε από νεότερα με ABS, είναι κωμική και ως τέτοια αντιμετωπίζεται και μόνο. Οι νέες ψυχές κατά κανόνα φεύγουν γιατί κάνουν υπερβάσεις ακράνωτοι και τσίτσιδοι, με ότι όχημα μπορούν να αγοράσουν και -έκπληξη- το χρεπόπαπο είναι από τα πιο προσιτά.
Το με τι θα κοιμάσαι ήσυχος δεν με απασχολεί ιδιαίτερα (την υγειά σου να'χεις), το ότι είσαι ο ένας και όλοι οι άλλοι αντίθετοι μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον πόντιο που οδηγούσε ανάποδα στην εθνική οδό: "Δεν είναι ένας ο τρελός, χιλιάδες είναι". Τροφή για σκέψη, καλημέρα σου.
Αυτό που λες Γιάννη ισχύει και δεν ισχύει
Αν πάρει φόρα με τέρμα γκάζι ένα Varadero σκέψου την αδράνεια που έχει σε σχέση με ένα παπί ή ένα σκούτερ, και μετά δες αν σταματάει και πως...
δισκοφρενο με διπιστονη δαγκανα δεν το λες φρενο ποδηλατου
ειδικα οταν δουλευει σε κανονικο πηρουνι για να σταματησει οχημα μονο 100 κιλων που πρεπει να φορτωσει και την τριτη του για να φτασει τα 80χλμ/ωρα
και υπαρχουν αξιοπρεπεστατα επωνυμα λαστιχα που δεν ειναι ναυλον
ο χειροτερος εχθρος σε καθε ειδους κινηση ειναι η αδρανεια κι αυτη εξαρταται μονο απο το βαρος
ο καθενας μπορει να αισθανεται αρχοντας και ασφαλης στην κινηση με 250-300 κιλα μηχανη η με ss με 150 αλογα
αυτοι που την εφτιαξαν ομως δεν ειχαν στο μυαλο τους τετοια χρηση
amyroukai
08/04/2017, 08:15
Αυτό που λες Γιάννη ισχύει και δεν ισχύει
Αν πάρει φόρα με τέρμα γκάζι ένα Varadero σκέψου την αδράνεια που έχει σε σχέση με ένα παπί ή ένα σκούτερ, και μετά δες αν σταματάει και πως...
όταν πάρει φόρα, φόρα κατηφόρα, ο θεός ο ίδιος δεν το σταματά;
διήθηση. 50-60. Ένας οδηγός που μιλάει στο κινητό, χαζεύει έναν κώλο και ψάχνει να βρει που θα βολέψει το τσιγάρο όσο ρουφάει μιά τζούρα χεσμένο καφέ (γειά σου ρε τζιφωξ γκουρμεδιάρη) και παλεύει να ακολουθήσει τις οδηγίες της κυριούλας στο gps όσο βρίζει τον Αλέξη για τις περικοπές, αλλάζει λωρίδα "ξαφνικά" αλλά έχει κίνηση, δεν χωράει να αλλάξει εντελώς λωρίδα και κλείνει τον "διάδρομο" της διήθησης.
Ποιός σταματάει πιο γρήγορα από τα 60χαω, το τυχαίο παπί ή το χόρνετ σου; Αν βάλεις και ένα ελαφρώς κατσαρό οδόστρωμα στην εξίσωση, πράγμα όχι σπάνιο; Αν βάλεις και "ένα ποτήρι" νερό;
Αν στην διαδρομή σου έχεις και λίγη ΕΟ (ή όποια κεντρική λεωφόρο τριών/τεσσάρων λωρίδων) ποιό κινείται καλύτερα και πάλι;
Και επειδή τα παπΧιά στην ΕΟ τα βλέπω κάθε μέρα, ποιός είναι τόσο υπερόπτης που θα μου πει ότι το παπί που σείεται ολόκληρο στα 100 (όσα δεν είναι στραβά και κάνουν οκτάρια οι τροχοί) αν τύχει κάτι μπορεί να φρενάρει από αυτήν την ταχύτητα ενώ ένα μηχανάκι θα ιδρώσει... Ναι προφανώς αν μιλάς για βαραντέρο στα 200 (τα φτάνει; ) και παπί στα 60 κάθε σύγκριση είναι αστεία και προφανώς το παπί θα σταματήσει πρώτο.
AristidisZ
08/04/2017, 08:30
όταν πάρει φόρα, φόρα κατηφόρα, ο θεός ο ίδιος δεν το σταματά;
διήθηση. 50-60. Ένας οδηγός που μιλάει στο κινητό, χαζεύει έναν κώλο και ψάχνει να βρει που θα βολέψει το τσιγάρο όσο ρουφάει μιά τζούρα χεσμένο καφέ (γειά σου ρε τζιφωξ γκουρμεδιάρη) και παλεύει να ακολουθήσει τις οδηγίες της κυριούλας στο gps όσο βρίζει τον Αλέξη για τις περικοπές, αλλάζει λωρίδα "ξαφνικά" αλλά έχει κίνηση, δεν χωράει να αλλάξει εντελώς λωρίδα και κλείνει τον "διάδρομο" της διήθησης.
Ποιός σταματάει πιο γρήγορα από τα 60χαω, το τυχαίο παπί ή το χόρνετ σου; Αν βάλεις και ένα ελαφρώς κατσαρό οδόστρωμα στην εξίσωση, πράγμα όχι σπάνιο; Αν βάλεις και "ένα ποτήρι" νερό;
Αν στην διαδρομή σου έχεις και λίγη ΕΟ (ή όποια κεντρική λεωφόρο τριών/τεσσάρων λωρίδων) ποιό κινείται καλύτερα και πάλι;
Και επειδή τα παπΧιά στην ΕΟ τα βλέπω κάθε μέρα, ποιός είναι τόσο υπερόπτης που θα μου πει ότι το παπί που σείεται ολόκληρο στα 100 (όσα δεν είναι στραβά και κάνουν οκτάρια οι τροχοί) αν τύχει κάτι μπορεί να φρενάρει από αυτήν την ταχύτητα ενώ ένα μηχανάκι θα ιδρώσει... Ναι προφανώς αν μιλάς για βαραντέρο στα 200 (τα φτάνει; ) και παπί στα 60 κάθε σύγκριση είναι αστεία και προφανώς το παπί θα σταματήσει πρώτο.
Εννοείται ρε προβοκάτορα ότι το hornet θα μαζευτεί πιο καλά
Το ζήτημα είναι, θα βρεθώ εκεί με +15 ~ +20 από το αυτοκίνητο ή με +60 ;
Σειρά μου τώρα:
Στην ακτή Κονδύλη (ναι στο γνωστό μεγάλο λιμάνι), έχω ανοίξει βράδυ με το αποπάνου μηχανάκι
380894
Πόσα λες ότι έβγαλα στο τέλος της ευθείας πριν φρενάρω ;
(δε το γράφω γιατί θα με πουν ευθειάκια κάγκουρα, όχι ότι δεν είμαι δηλαδή)
Αν έβγαινε ένας σκύλος τι θα γινόταν ;
Μάλλον δε θα ήμουν εδώ για να γράφω σήμερα
Ε, αν ήμουν με παπί το πιθανότερο είναι ότι θα ζούσα...
Αν οδηγείς μηχανή με ταχύτητες παπιού προφανώς και η μηχανή είναι ασύγκριτα καλύτερη και ασφαλέστερη, θα είναι βλάκας όποιος υποστηρίξει το ανάποδο
Έλα μου όμως που στη πράξη δε το κάνει κανείς...
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
Υπάρχουν πολύ καλά ελαστικά που κοστίζουν ΜΟΝΟ 50 ευρώ και τέτοια φοράω στο χρέπι μου.
Το οποίο έχει δισκόφρενο που του είναι υπεραρκετό για τα κιλά του.
Στην πίστα το δικό σου χρέπι ΜΠΟΡΕΙ,ΙΣΩΣ να σταματήσει γρηγορότερα από το 100 κιλά που ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΞΕΧΝΑΣ,
όμως κούκλε μου η άσφαλτος κι ο δρόμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .....ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ.
Ξέρεις πόσες ΟΔΗΓΑΡΕΣ έχω δει να τσιμπάνε παραπάνω το μπροστινό
και να σωριάζονται μπροστά μου επειδή τρόμαξαν
όταν τους βγήκε κάποιο εμπόδιο..??
Οι συνθήκες οδήγησης σε μια πόλη με πολλή κίνηση δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το πόσο καλά
φρένα έχω στη σούπερ μηχανάρα μου,απορώ με αυτά που διαβάζω.
Έχεις κυκλοφορήσει ποτέ με παπί στην πόλη..??
Η ΤΖΑΜΠΑ ΜΙΛΑΜΕ..??
Έχεις άποψη για τη ντομάτα δηλαδή,χωρίς να έχεις φάει..??
Αυτό με ξεπερνάει..!!
Γιατί ΕΣΥ είπες ότι λόγω των σωματικών σου διαστάσεων δεν σε βολεύει και δεν έχεις ανεβεί ΠΟΤΕ..!!
Πως βγάζεις συμπεράσματα τότε..?? Από το τι είπε ο φίλος σου..??
Οι νέες ψυχές φεύγουνε γιατί κάποιοι τους παροτρύνουν να πάρουν ΜΗΧΑΝΗ και όχι να ξεκινήσουν
από το παπάκι ,ή το εντουράκι το 125.Και γιατί δεν έχουν οδηγική παιδεία.
Και γιατί βιάζονται πλέον και όλα έγιναν fast food.
Από κάποιους που λένε ,ΠΑΡΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ,και πήγαινε το,σιγά σιγά στην αρχή θα μάθεις ,
σε 2-3 μήνες θα ΤΑ ΕΧΕΙΣ τα 100 αλόγατα..!!!
Μια παρατήρηση όμως.........ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ
ΩΣ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΚΩΜΙΚΟ..!!
ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΣΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.
ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΕΤΡΗΣΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΣ..??
ΤΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ..?
Το μόνο εύκολο φίλε μου είναι το να γίνει κάποιος προσβλητικός,καυστικός,είρωνας
ή ότι άλλο.Μια πλάκα να την κάνουμε αλλά πρέπει να έχει τα όρια της.....
Και τα όρια του πρέπει ο καθένας μας να τα ορίζει εδώ μέσα κι ΕΣΥ να προσπαθείς
να μας επαναφέρεις αν ξεφεύγουμε........ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ,λοιπόν τον ρόλο σου.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Τέρενς σε γενικές γραμμές.
Μια μοτοσυκλέτα 100κάτι κιλών -είτε παπί ή μοτοσυκλετάκι125 κυβικά είναι σαφώς πιο ασφαλής στην πόλη από τις μεγαλύτερου κυβισμού μηχανές.
Δεν πάει να έχει της παναγιάς τα μάτια από σύστηματα φρεναρίσματος και βεντούζες λάστιχα, ποτέ δεν συμπάθησα την αδράνεια και το βάρος 200 κιλών.
Είναι πολύ πιο δύσκολο να μπλοκάρει το μπροστινό στο παπί κι αυτό αρκεί να χαρακτηριστεί πιο ασφαλές στην πόλη.
Δεν θα αντάλλαζα το πέπελο cbf μου για καμία μηχανή μέσα στην πόλη.
Μόνο για κανά σκουτεράκι κ αυτό λόγω της καλύτερης προστασίας έναντι των καιρικών συνθηκών
amyroukai
08/04/2017, 08:37
δισκοφρενο με διπιστονη δαγκανα δεν το λες φρενο ποδηλατου
ειδικα οταν δουλευει σε κανονικο πηρουνι για να σταματησει οχημα μονο 100 κιλων που πρεπει να φορτωσει και την τριτη του για να φτασει τα 80χλμ/ωρα
και υπαρχουν αξιοπρεπεστατα επωνυμα λαστιχα που δεν ειναι ναυλον
ο χειροτερος εχθρος σε καθε ειδους κινηση ειναι η αδρανεια κι αυτη εξαρταται μονο απο το βαρος
ο καθενας μπορει να αισθανεται αρχοντας και ασφαλης στην κινηση με 250-300 κιλα μηχανη η με ss με 150 αλογα
αυτοι που την εφτιαξαν ομως δεν ειχαν στο μυαλο τους τετοια χρηση
Καλά για τα περιφερειακά του παπιού και την ποιότητά τους θα γελάω χρόνια.
Εγώ δεν είπα ποτέ πάρε Fazer 1000 για την πόλη. Αλλά από την στιγμή που το έχω ήδη και το κυκλοφορώ παντού, διαπίστωσα ότι δεν υστερεί σε τίποτα σε καμμία συνθήκη κίνησης, πλην κατανάλωσης βενζίνης εννοείται. Και δεν έχω κανέναν λόγο να πάρω ένα όχημα που είναι χειρότερο στα πάντα του, για να κερδίσω από καύσιμο. Βέβαια, οι δικές μου υποχρεώσεις εργασίας (ή και ψυχαγωγίας) είναι των 70-100 χιλιομέτρων ανά μετακίνηση, με εθνική οδό στο ενδιάμεσο, οπότε οτιδήποτε εκτός μοτοσικλέτας είναι αστείο να το συζητάμε. Για τα πέντε-έξι χιλιόμετρα "πάνε-έλα" που κάνει ο ολίγον πεθαμένος, είναι αστείο το ότι πήρε παπί και δεν παίρνει το πωπουδίνι του από τον καναπέ να το βολτάρει πόδι τόσα χρόνια. Και το αυτό ισχύει για όλους που κάνουν την ίδια απόσταση καθημερινά με όχημα. Ναι, όταν ζούσα μέσα στην πόλη, πόδι τα έκανα αυτά.
devil's animal
08/04/2017, 08:43
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Τέρενς σε γενικές γραμμές.
Μια μοτοσυκλέτα 100κάτι κιλών -είτε παπί ή μοτοσυκλετάκι125 κυβικά είναι σαφώς πιο ασφαλής στην πόλη από τις μεγαλύτερου κυβισμού μηχανές.
Δεν πάει να έχει της παναγιάς τα μάτια από σύστηματα φρεναρίσματος και βεντούζες λάστιχα, ποτέ δεν συμπάθησα την αδράνεια και το βάρος 200 κιλών.
Είναι πολύ πιο δύσκολο να μπλοκάρει το μπροστινό στο παπί κι αυτό αρκεί να χαρακτηριστεί πιο ασφαλές στην πόλη.
Δεν θα αντάλλαζα το πέπελο cbf μου για καμία μηχανή μέσα στην πόλη.
Μόνο για κανά σκουτεράκι κ αυτό λόγω της καλύτερης προστασίας έναντι των καιρικών συνθηκών
και για πες ρε Μπαμπη, αν εξαιρεσουμε την οικονομια, επειδη ενα φεγγαρι θυμαμαι ειχες και crm motard, ποιο ειναι ιδανικοτερο/ασφαλεστερο/με καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα... το cbf που εχεις τωρα ή το crm?
amyroukai
08/04/2017, 08:45
Γιατί ΕΣΥ είπες ότι λόγω των σωματικών σου διαστάσεων δεν σε βολεύει και δεν έχεις ανεβεί ΠΟΤΕ..!!
Παπί πήρα από Χαλάνδρι για να πάω Αγία Παρασκευή. Άπαξ. Γιατί έπρεπε να πάω από συνεργείο στην αντιπροσωπεία να πάρω μιά μπουζόπιπα και να γυρίσω και δεν είχαν τίποτα άλλο. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ. Καλά, επειδή το ποτέ είναι βαριά λέξη, θα πρέπει να μην έχω καμμία εναλλακτική και να ΠΡΕΠΕΙ να το κάνω γιατί... είπαμε, πρέπει.
Για τα λοιπά, επειδή τα γραπτά μένουν και η παραπληροφόρηση δεν είναι δική μου ειδικότητα όπως φαίνεται... :wave2:
Θα σε βόλευε να αγορεύεις χωρίς αντίρρηση, όπως έκανες στην τάξη τόσα χρόνια; Πολύ όμως. Καλωσόρισες στον έξω κόσμο, εκεί όπου οι άνθρωποι έχουν εμπειρία, γνώση και γνώμη και κατ' επέκταση άποψη.
και για πες ρε Μπαμπη, αν εξαιρεσουμε την οικονομια, επειδη ενα φεγγαρι θυμαμαι ειχες και crm, ποιο ειναι ιδανικοτερο/ασφαλεστερο/με καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα... το cbf που εχεις τωρα ή το crm?
σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητός, υπερασπίζομαι γενικά τις ελαφριές μοτοσυκλέτες έναντι των βαρύτερων για χρήση μέσα στην πόλη.
και το cbf και το crm τις θεωρώ ελαφριές άρα χοντρικά μπαίνουν στην ίδια κατηγορία.
τώρα εάν είχα να διαλέξω θα έλεγα πως το cbf είναι ασφαλέστερο γτ ήμουν είμαι και θα είμαι ένας βλαμμένος κάγκουρας
και με το crm πήγαινα γυρεύοντας μέρα νύχτα :lol:
λες και δεν οδηγουμε καθε μερα και παπια και 1000αρες...αληθεια πιστευει καποιος και ο ιδιος ο τερενς οτι αν σταματησει αποτομα με 80 χλμ, ειδικα στους ελληνικους δρομους το παπι του το wave και το tenere θα εχουν την ιδια ασφαλεια φρεναρισματος;..ειδικα με λαδακι κατω το ενα εχει παει ακλαφτο πακετο και ο αναβατης κατω να σερνεται, με το tenere απλα αρχοντας λογω ποιοτητας φρενων και ηλεκτρονικων συστηματων..απορω που το συζηταμε..
λες και δεν οδηγουμε καθε μερα και παπια και 1000αρες...αληθεια πιστευει καποιος και ο ιδιος ο τερενς οτι αν σταματησει αποτομα με 80 χλμ, ειδικα στους ελληνικους δρομους το παπι του το wave και το tenere θα εχουν την ιδια ασφαλεια φρεναρισματος;..ειδικα με λαδακι κατω το ενα εχει παει ακλαφτο πακετο και ο αναβατης κατω να σερνεται, με το tenere απλα αρχοντας λογω ποιοτητας φρενων και ηλεκτρονικων συστηματων..απορω που το συζηταμε..
Φίλε ζοπα, μάλλον δεν έχεις φάει σούπα από λάδι. ......
ειδικα με λαδακι κατω το ενα εχει παει ακλαφτο πακετο και ο αναβατης κατω να σερνεται, με το tenere απλα αρχοντας λογω ποιοτητας φρενων και ηλεκτρονικων συστηματων..απορω που το συζηταμε..
όπα όπα κάτσε, έστω ότι ένα παπί και ένα τενερέ 1200 φρενάρουν σε λάδια.
το παπί στάνταρ θα φάει χύμα ενώ το τενερέ που είναι για αρχόντους θα συνεχίσει σαν να μην συνέβη τίποτα λόγω ηλεκτρονικών κ φρένων;
Εγώ λέω ,επειδή το θρεντ έχει ξεφύγει από τα όρια του τρολ και καταντάει επικίνδυνο, τα πάει στα ανέκδοτα-(βλακ) χιούμορ...
Παπιά που φρενάρουν καλύτερα κοντά στην τελική τους 90χαω από μία μηχανή που τα έχει μία δευτέρα και παπιά που είναι ασφαλή επειδή ...Δεν πάνε πάνω από 100...
Φαντάζομαι δλδ ότι ένα 50ρι που σέρνεται μέχρι το πολύ 60χαω θα είναι το απόλυτα ασφαλές όχημα...:rolleyes:
Αν είστε μαλακές και πάτε με 200 μέσα στην πόλη ,δεν φταιει η μηχανή.
Αν δεν μπορείτε να κουμανταρετε κιλά, ίππους,ύψος,γκάζι δεν φταιει η μηχανή.
Αν νομίζετε ότι ασφαλές είναι το παπί επειδή μέχρι εκεί (νομιζετε)ότι φτάνετε να διαχειριστείτε ,καλύτερα να παρατήσετε οτιδήποτε 2τροχο και να παίρνετεMMM..Είστε επικίνδυνοι
όπα όπα κάτσε, έστω ότι ένα παπί και ένα τενερέ 1200 φρενάρουν σε λάδια.
το παπί στάνταρ θα φάει χύμα ενώ το τενερέ που είναι για αρχόντους θα συνεχίσει σαν να μην συνέβη τίποτα λόγω ηλεκτρονικών κ φρένων;
Βρε παπη,έμπειρος είσαι και ξέρεις την απάντηση.
Οτιδήποτε φρενάρει πάνω σε λάδι,μπλοκάρει άμεσα και χάνει μπροστινό για πλάκα.. Τούμπα..
Αν έχεις abs ,θα κάνει αυτό που κάνει το abs ,,δλδ φρενάρει-αμολαει δεκάδες φορές το δευτερόλεπτο και εχεις πολυ μεγαλύτερη πιθανότητα να περάσεις τα λάδια και να πιάσεις πάλι καθαρό δρόμο όρθιος
Φυσικά,δεν σε σώνει πάντα ούτε έχει τον απεφτο το abs
Συνεχιστε την κουβεντα με δεδομενο πως ειτε με παπι ειτε με μηχανη δε παραβιαζουμε τα ορια ταχυτητας, αλλιως πραγματικα και δεν εχει νοημα η κουβεντα και η απαντηση ειναι προφανης.
Εγώ λέω ,επειδή το θρεντ έχει ξεφύγει από τα όρια του τρολ και καταντάει επικίνδυνο, τα πάει στα ανέκδοτα-(βλακ) χιούμορ...
Παπιά που φρενάρουν καλύτερα κοντά στην τελική τους 90χαω από μία μηχανή που τα έχει μία δευτέρα και παπιά που είναι ασφαλή επειδή ...Δεν πάνε πάνω από 100...
Φαντάζομαι δλδ ότι ένα 50ρι που σέρνεται μέχρι το πολύ 60χαω θα είναι το απόλυτα ασφαλές όχημα...:rolleyes:
Αν είστε μαλακές και πάτε με 200 μέσα στην πόλη ,δεν φταιει η μηχανή.
Αν δεν μπορείτε να κουμανταρετε κιλά, ίππους,ύψος,γκάζι δεν φταιει η μηχανή.
Αν νομίζετε ότι ασφαλές είναι το παπί επειδή μέχρι εκεί (νομιζετε)ότι φτάνετε να διαχειριστείτε ,καλύτερα να παρατήσετε οτιδήποτε 2τροχο και να παίρνετεMMM..Είστε επικίνδυνοι
Όταν τα λέω εγώ για τα disclaimer με κοροϊδεύετε....
Βρε παπη,έμπειρος είσαι και ξέρεις την απάντηση.
Οτιδήποτε φρενάρει πάνω σε λάδι,μπλοκάρει άμεσα και χάνει μπροστινό για πλάκα.. Τούμπα..
Αν έχεις abs ,θα κάνει αυτό που κάνει το abs ,,δλδ φρενάρει-αμολαει δεκάδες φορές το δευτερόλεπτο και εχεις πολυ μεγαλύτερη πιθανότητα να περάσεις τα λάδια και να πιάσεις πάλι καθαρό δρόμο όρθιος
Φυσικά,δεν σε σώνει πάντα ούτε έχει τον απεφτο το abs
Τζίτζι καταρχάς ηρέμησε κουβέντα κάνουμε.
Κατά δεύτερον ξέρω την απάντηση, απλά υπάρχει μια λάθος νοοτροπία ότι επειδή η μηχανή έχει abs ή traction ή τετραπίστονες αυτή κι ο αναβάτης της θα βγουν αλώβητοι από κάθε κίνδυνο.
Συνεχιστε την κουβεντα με δεδομενο πως ειτε με παπι ειτε με μηχανη δε παραβιαζουμε τα ορια ταχυτητας, αλλιως πραγματικα δεν εχει νοημα.
Κάθε κούβεντα γίνεται με βάση τις πραγματικές συνθήκες.
Με το σκεπτικό αυτό ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων σε αυτό το φόρουμ όσο αφορά reviews μηχανών βγαίνει άκυρο γτ κάθε μηχανή σπάει για πλάκα τα όρια ταχύτητας.
AristidisZ
08/04/2017, 10:39
Συνεχιστε την κουβεντα με δεδομενο πως ειτε με παπι ειτε με μηχανη δε παραβιαζουμε τα ορια ταχυτητας, αλλιως πραγματικα και δεν εχει νοημα η κουβεντα και η απαντηση ειναι προφανης.
Εντάξει, έδεσε το γλυκό τώρα
Προφανώς απαγορεύονται και οι διηθήσεις
Ε τότε το πιο ασφαλές όχημα είναι όντως το παπί
Γιατί το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να πέσεις με 40 χαω
Ε προσωπικά 1000 φορές προτιμώ να πέσω με φουλ εξοπλισμό με παπάκι παρά με 250 κιλά μηχανή
PaNick67
08/04/2017, 10:51
Στην πολη τα δικυκλα κινουνται με παρομοιες ταχυτητες ειτε παπια, ειτε σκουτερ, ειτε μοτοσυκλετες. Αλλωστε σε αυτες τις συνθηκες ο ενας παει πισω απο τον αλλο κανοντας διηθηση.
Σε περιπτωση φρεναρισματος πανικου λοιπον , τα φρενα των μοτο, ειδικα αν εχουν ABS, θα φρεναρουν γρηγορα και αποτελεσματικα. Μεγαλυτερο ρολο θα παιξει η αποσταση που εχουν μεταξυ τους τα δικυκλα για την αποφυγη του να σκασει κανεις πισω απο τον αλλο.
Αυτο που δεν μπορω να δεχθω με τιποτα ειναι οτι ενα παπι και ενα Hornet πανε με 60 και 80 αντιστοιχα διπλα διπλα και αναγκαζονται να φρεναρουν αποτομα και καποιος να πιστευει οτι το παπι θα φρεναρει νωριτερα! Ποτε ων ποτων!:lol: ακομα και αν το hornet το οδηγω εγω και το παπι ο Rossi!
Τζίτζι καταρχάς ηρέμησε κουβέντα κάνουμε.
Κατά δεύτερον ξέρω την απάντηση, απλά υπάρχει μια λάθος νοοτροπία ότι επειδή η μηχανή έχει abs ή traction ή τετραπίστονες αυτή κι ο αναβάτης της θα βγουν αλώβητοι από κάθε κίνδυνο.
Κάθε κούβεντα γίνεται με βάση τις πραγματικές συνθήκες.
Με το σκεπτικό αυτό ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων σε αυτό το φόρουμ όσο αφορά reviews μηχανών βγαίνει άκυρο γτ κάθε μηχανή σπάει για πλάκα τα όρια ταχύτητας.
Σορυ μαν, αλλά αν νομίζεις ότι ένα παπί είναι πιο ασφαλές από μία μοτο σε όποια ταχύτητα,σε όποιο περιβάλλον,δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε.
Επίσης,για την χρησιμότητα ή όχι του abs πάλι δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε τίποτα.το abs βοηθάει πολύ στα φρένα πανικού,άρα κάνει το φρενάρισμα πιο ασφαλές,άρα είναι αδιαπραγμστευτα χρήσιμο.τελεια.
Τώρα,αν νιώθουμε πιο ασφαλείς όταν οδηγάμε ένα μηχανάκι που πάει μέχρι 100,οκ καταλαβαίνω το ψυχολογικό και το "δεν μπορώ" .Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να έχεις και μία μηχανή που πάει 250 για... Ταξίδι...
Δλδ,στο ταξίδι ου υπογράφει κανείς κάνα συμβόλαιο ότι δεν θα βρεις κίνηση,δεν θα πρέπει να κάνεις μανούβρες,δεν θα πρέπει να σταματήσεις;
Το να μην μπορείς να κουμαντάρεις βάρος, ύψος, άλογα, κυβικά είναι απόλυτα λογικό.
Γι αυτό υπάρχουν μηχανάκια από 125 κε έως 2000+κε,από 20 ίππους μέχρι 200+,από 140κιλα μέχρι 300+, από 60 πόντους σέλα μέχρι 1 μέτρο+
Για να έχεις επιλογές ανάλογα τις ανάγκες και τις δυνατότητες σου.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι ασφαλέστερα από ένα παπί παντού
AristidisZ
08/04/2017, 10:59
Σορυ μαν, αλλά αν νομίζεις ότι ένα παπί είναι πιο ασφαλές από μία μοτο σε όποια ταχύτητα,σε όποιο περιβάλλον,δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε.
Επίσης,για την χρησιμότητα ή όχι του abs πάλι δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε τίποτα.το abs βοηθάει πολύ στα φρένα πανικού,άρα κάνει το φρενάρισμα πιο ασφαλές,άρα είναι αδιαπραγμστευτα χρήσιμο.τελεια.
Τώρα,αν νιώθουμε πιο ασφαλείς όταν οδηγάμε ένα μηχανάκι που πάει μέχρι 100,οκ καταλαβαίνω το ψυχολογικό και το "δεν μπορώ" .Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να έχεις και μία μηχανή που πάει 250 για... Ταξίδι...
Δλδ,στο ταξίδι ου υπογράφει κανείς κάνα συμβόλαιο ότι δεν θα βρεις κίνηση,δεν θα πρέπει να κάνεις μανούβρες,δεν θα πρέπει να σταματήσεις;
Το να μην μπορείς να κουμαντάρεις βάρος, ύψος, άλογα, κυβικά είναι απόλυτα λογικό.
Γι αυτό υπάρχουν μηχανάκια από 125 κε έως 2000+κε,από 20 ίππους μέχρι 200+,από 140κιλα μέχρι 300+, από 60 πόντους σέλα μέχρι 1 μέτρο+
Για να έχεις επιλογές ανάλογα τις ανάγκες και τις δυνατότητες σου.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι ασφαλέστερα από ένα παπί παντού
Ρε συ δεν είπε κανείς ότι η μηχανή δεν είναι ασφαλέστερη από το παπί
Απλά (τουλάχιστον εγώ υποστηρίζω) σε κάποιες περιπτώσεις η δύναμη που έχει μια μηχανή 100+ ίππων μπορεί να την καταστήσει πιο επικίνδυνη
Αν δε το δέχεσαι, δικαίωμά σου, εγώ πάντως έχω κάνει μαλακίες με μηχανή (εντός πόλης) που παραλίγο να μου στοιχίσουν ακριβά, ενώ αντίστοιχα με παπί όλα ήταν "πιο λίγα"
Ρε συ δεν είπε κανείς ότι η μηχανή δεν είναι ασφαλέστερη από το παπί
Απλά (τουλάχιστον εγώ υποστηρίζω) σε κάποιες περιπτώσεις η δύναμη που έχει μια μηχανή 100+ ίππων μπορεί να την καταστήσει πιο επικίνδυνη
Αν δε το δέχεσαι, δικαίωμά σου, εγώ πάντως έχω κάνει μαλακίες με μηχανή (εντός πόλης) που παραλίγο να μου στοιχίσουν ακριβά, ενώ αντίστοιχα με παπί όλα ήταν "πιο λίγα"
Ρε άριστο,εδώ γραψσνε ακόμα και ότι ένα παπί φρενάρει καλύτερα από μία 1000ρα μοτό στα 90χαω κι εσύ μου λες ότι δεν είπε κανείς ότι το παπί είναι ασφαλέστερο από μία μηχανή;
Επίσης,ρε μαν το να σε γλυκαινει το γκάζι και να μην το κουμαντάρεις σε όποιαδήποτε συνθήκη είναι λογικό.
Όμως,αν δεν έχεις το όριο σαν οδηγός ταβτο κουμαντάρεις στην πόλη,δεν το κουμαντάρεις και στην εθνική,και στο κλειστό ορεινό,και μέσα στα χωριά κλπ
Ναι μία μηχανή 100 ίππων μπορεί να γίνει επικίνδυνη παντού ανάλογα με τον οδηγό.
Όμως,αν είσαι καγκουρας με την μηχανή θα είσαι και με το παπί ..
Και αν αισθάνεσαι άνετος και ασφαλής να πηγαίνεις μέσα στην κίνηση με 80-90-100 με ένα παπί,κάτι λάθος ψυχολογικό κανείς.
SHOOTER045
08/04/2017, 11:17
Στο φρενάρισμα αυτό καθαυτό,με ίδια χλμ μια μεγάλη μότο με καλύτερα φρένα με ποιο μεγάλα λάστιχα νομιζω οτι έχει υπεροχή.
Παρολο που το βαρος ανεβαίνει στην μεγάλη μότο.
Δεν μετράμε εδώ (όπως προ είπαν) φρένα με μεγάλη μότο με 160χλμ και παπί με 70.
Αν κάποιος μέσα στον αστικό ιστό κινείται με 160+ κακό του κεφαλιού τού.
Το παπί είναι εργαλείο, ευκολοσυντηρητο,φθηνοσυντηρητο αλλά μέχρι εκεί.
Πάσχουν απο το πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις (YAMAHA z,YAMAHA crypton X,SUZUKI fx)
Τα φρένα τους στην πλειοψηφία θέλουν βελτίωση.
Οποτε τι συζητάμε τώρα.
τέτοιους χαρακτηρισμούς,τέτοιες προτροπές δεν περίμενα ποτέ να διαβάσω.
κρίμα, κρίμα, κρίμα.
τέτοιους χαρακτηρισμούς,τέτοιες προτροπές δεν περίμενα ποτέ να διαβάσω.
κρίμα, κρίμα, κρίμα.
Τι διάβασες βρε παπη και κανεις σαν την Ελενη Λουκά έξω από το χυτήριο;:lol:
AristidisZ
08/04/2017, 11:28
Ρε άριστο,εδώ γραψσνε ακόμα και ότι ένα παπί φρενάρει καλύτερα από μία 1000ρα μοτό στα 90χαω κι εσύ μου λες ότι δεν είπε κανείς ότι το παπί είναι ασφαλέστερο από μία μηχανή;
Επίσης,ρε μαν το να σε γλυκαινει το γκάζι και να μην το κουμαντάρεις σε όποιαδήποτε συνθήκη είναι λογικό.
Όμως,αν δεν έχεις το όριο σαν οδηγός ταβτο κουμαντάρεις στην πόλη,δεν το κουμαντάρεις και στην εθνική,και στο κλειστό ορεινό,και μέσα στα χωριά κλπ
Ναι μία μηχανή 100 ίππων μπορεί να γίνει επικίνδυνη παντού ανάλογα με τον οδηγό.
Όμως,αν είσαι καγκουρας με την μηχανή θα είσαι και με το παπί ..
Και αν αισθάνεσαι άνετος και ασφαλής να πηγαίνεις μέσα στην κίνηση με 80-90-100 με ένα παπί,κάτι λάθος ψυχολογικό κανείς.
Γενικώς είναι ψυχολογικό το θέμα :p
Αν είσαι πηγμένος είκοσι λεπτά στη κίνηση και έχουν βράσει τα 1000 κυβικά κάτω από τα φρύδια σου και σε γαργαλάνε, είναι πολύ πιθανόν να τη κάνεις τη καγκουριά μόλις ανοίξει ο δρόμος
Προσωπικά μιλώντας, με βλέπω δυστυχώς κάποιες φορές να αντιδρώ έτσι, ενώ ξέρω ότι δεν είναι σωστό (και το κυριότερο ασφαλές)
Από την άλλη όταν οδηγώ είτε σε εθνική είτε σε επαρχιακό είμαι σαφώς πιο συγκρατημένος
Άρα το που βγαίνει η καγκουριά του καθενός δεν είναι θέσφατο, είναι νομίζω προσωπικό του καθενός
Απλά καταλήγω εκεί που ξεκίνησα
Δεκτή η άποψή σου, αλλά είναι θέμα οπτικής
Εγώ θα στο πω από την ανάποδη, εγώ π.χ. χρησιμοποιώ μεγάλη μηχανή για βλακώδεις καθημερινές μετακινήσεις γιατί κρίνω ότι το κόστος αγοράς και συντήρησης ενός 2ου μικρού δίκυκλου δε θα το αποσβέσω ποτέ
Αυτό δε πάει να πει όμως ότι πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ με 100 άλογα και ABS για να είμαι ασφαλής :wave2:
Γενικώς είναι ψυχολογικό το θέμα :p
Αν είσαι πηγμένος είκοσι λεπτά στη κίνηση και έχουν βράσει τα 1000 κυβικά κάτω από τα φρύδια σου και σε γαργαλάνε, είναι πολύ πιθανόν να τη κάνεις τη καγκουριά μόλις ανοίξει ο δρόμος
Προσωπικά μιλώντας, με βλέπω δυστυχώς κάποιες φορές να αντιδρώ έτσι, ενώ ξέρω ότι δεν είναι σωστό (και το κυριότερο ασφαλές)
Από την άλλη όταν οδηγώ είτε σε εθνική είτε σε επαρχιακό είμαι σαφώς πιο συγκρατημένος
Άρα το που βγαίνει η καγκουριά του καθενός δεν είναι θέσφατο, είναι νομίζω προσωπικό του καθενός
Απλά καταλήγω εκεί που ξεκίνησα
Βρε,γι αυτό λέω ότι το να ανοίξεις το γκάζι παραπάνω είναι λογικό πολλές φορές.ομως ,το ίδιο θα το κάνεις και με το παπί και ας υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι αφού Παει μέχρι 100 είναι ασφαλές..Δεν είναι...
Για το SM σίγουρα δεν θες 100 άλογα,αλλά το abs καλό είναι αμα υπάρχει..
kostas777
08/04/2017, 12:14
ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΦΥΣΙΚΟ
Ώπα φίλος, στο δημοτικό είμαστε ακόμα, δεν χρειαζόμαστε πυρηνική φυσική να το αναλύσουμε. Χαλαρά, καφέ και τσιγαράκι
ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ........ΜΑΟΥΝΑ.........ΣΚΟΥΝΑ..........275 κιλά
Παπί....πφ....σκουπίδι 100 κιλά
Όχι, το σωστό είναι: Βαραντέρο = βαρύ, οποιοδήποτε παπί = ελαφρύτερο. Αφού ξεκαθαρίσαμε λοιπόν ότι τα 10 κιλά είναι πιο πολλά από τα 5 χωρίς την βοήθεια πυρηνικού φυσικού, προχωράμε.
Έναν Αινστάιν ρεεεεεεεεε, δεν υπάρχει κανείςςςςςςςςςςςςς στο φόρουμ......!!!!!!!!!!!!!!
ΠΑΡΩΝ ΛΕΜΕ!
Οι έμπειροι πάντως αναβάτες του φόρουμ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ,είναι πολύ πιο ασφαλές να κυκλοφορείς
σε συνθήκες πόλης με τα 1000.....1200......και βάλε κυβικά και ειδικά με SS,από ένα κωλοπαπί
ναι
διότι φρενάρουν πολύ πιο καλά,
Αρά είναι πολύ πιο ασφαλείς από τα αποδυτήρια
έχουν πολύ καλύτερες αναρτήσεις
προσπερνάνε με 1000 ανάμεσα από τα φορτηγά κ.λ.π.
Κατεβαίνουν τη Συγγρού με 150 για πλάκα κ.λ.π.....κ.λ.π....
Πολύ σωστά, βαθμολογία ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Α- (το «-» για τις τελίτσες)
Βάλτε όμως σας παρακαλώ κύριοι Μοντ..........ότι γράφουμε για ΠΛΑΚΑ...........
ΜΗ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ
και τα πάρει σοβαρά.......
:roflmao::roflmao::roflmao:
:a4::a18::a33:
Μην ανηυχείς, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είσαι χαβαλές και γράφεις για πλάκα, ακόμη κι όταν δεν είναι πρωταπριλιά. Μαζί σου :beer:
kostas777
08/04/2017, 12:16
Μπορούμε αν θες να «τα στήσουμε» και να το ΔΕΙΣ να σε ξεπερνάει.
AristidisZ
08/04/2017, 12:18
Μπορούμε αν θες να «τα στήσουμε» και να το ΔΕΙΣ να σε ξεπερνάει.
:eleison:
kostas777
08/04/2017, 12:18
:eleison:
Όχι; Δεν θες ή φοβάσαι κάτι;
Κατ'αρχάς 954 και Varadero στην ίδια πρόταση, σε συζήτηση περί διήθησης. :lol:
Αριστείδη, ναι, τα SS δεν είναι τόσο γρήγορα όσο τα motard σε ελιγμούς, αλλά έχουν γκάζι και τα κλιπόν τους περνούν κάτω από τους καθρέπτες των αυτοκινήτων, οπότε σπάνια θα κολλήσουν κάπου. Και το βάρος/κέντρο βάρους τους σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με Varadero και συναφή.
Μπορούσατε απλά να συμφωνήσετε όλοι μαζί μου από την αρχή και να μη φτάσουμε τις 26 σελίδες. :smokin:
kostas777
08/04/2017, 12:20
Κατ'αρχάς 954 και Varadero στην ίδια πρόταση, σε συζήτηση περί διήθησης. :lol:
έλα μου ντε... πάντως εγώ φαίνεται σε ποιό αναφέρομαι, ελπίζω :lol:
AristidisZ
08/04/2017, 12:26
Όχι; Δεν θες ή φοβάσαι κάτι;
Τι να φοβάμαι, μην μικρύνει ο εγωισμός μου ;
Bob_o_mastoras
08/04/2017, 12:27
Ρε ελατε με 954, ελατε με Βαρκαντερο, ελατε με Νιντζα, ελατε με mt, ελατε με οτι θελετε..
Ολους σας εχω με το KazeR!! :smokin:
kostas777
08/04/2017, 12:42
Τι να φοβάμαι, μην μικρύνει ο εγωισμός μου ;
Καλά ρε μαν, εσύ σταυροκοπιέσαι .. είπα κάτι και έκανες τον σταυρό σου για απάντηση, λέω κάτι έπαθε το παλληκάρι τώρα, δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκε.
Μια φορά παλιότερα ήθελα να πεταχτώ μια γρήγορη Περιστέρι-Κουκάκι με το CB-1, παίρνω μαζί και την κοπελιά μου, είχα κι εγώ όρεξη. Την προειδοποίησα από πριν ότι θα το κάνουμε καταδρομική για να μην νομίζει ότι κάτι με έπιασε ή της θύμωσα κλπ. Το κάναμε σε κάτω από 5 λεπτά. Όλα αυτά με πυκνή κίνηση, με χρήση πεζοδρομίων, με σφήνες ανάμεσα από τα σερνάμενα σκουτερόπαπα που ήταν τα κύρια εμπόδια που έπρεπε να αποφύγω. Με παπί, δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό, ίσως αν ήμουν μόνος μου και πάλι μπορεί να κέρδιζα μερικά δευερόλεπτα έστω. Όταν φτάσαμε, η κοπελιά με κοιτούσε με απορία και εκστόμισε το εξής: «Δεν το πιστεύω αυτό που μόλις έγινε».
Επειδή λοιπόν κάτι δεν το πιστεύεις, δεν γίνεται. Και βεβαίως εννοείται ότι είμαι τρελός, γιατί αυτό που μόλις έγινε είναι αδύνατον να γίνει.
Αν ξαναδιαβάσω για φρενάρισμα σε λάδια (με ή χωρίς abs) θα σκοτώσω όλο το χωριό.
26 σελίδες και δεν έχω γράψει ούτε λέξη αλλά μετά απ αυτό δεν άντεξα! :lol:
Σε λάδια ή τούμπα είναι εγγυημένη ακόμα και σε ευθεία, δίχως φρένα.
Σε λάδια ή τούμπα είναι εγγυημένη ακόμα και σε ευθεία, δίχως φρένα.
Τερατολογος μηχανικος; :p
Τερατολογος μηχανικος; :p
Μηδενικές τριβές! Το φρενάρισμα απ το κλείσιμο του γκαζιού ακόμα και με μεγάλη σχέση, είναι υπέρ αρκετο. Στο σταθερό γκάζι οι τριβές, λόγο της αντίστασης ώστε να διατηρηθεί η ταχύτητα, είναι επίσης αρκετές για να δούμε την άσφαλτο από κοντά.
Μόνο η τυχη μπορει να μας σώσει και μόνο υπό προϋποθέσεις και με ψυχραιμία μοναχου Σαολίν.
Για φρένα ούτε συζήτηση.
Εκτός φυσικά και αν κάποιος έχει βαραντερο. Όσο το βαραντερο είναι σε κίνηση δε το διέπουν οι νόμοι της φυσικής.
kostas777
08/04/2017, 13:13
Κι όμως (το περιστατικό το είχα ξαναγράψει κάπου όταν έγινε, αλλά δεν θυμάμαι που), πριν λίγο καιρό συνάντησα λάδια πάνω σε στροφή. Σε στροφή δεξιά με φανάρι, το οποίο αν το πετύχουμε πράσινο, απλά φρενάρουμε, κατεβάζουμε και μπαίνουμε. Έρχομαι εγώ με φόρα, με το CB-1.. και πλησιάζοντας διακρίνω στην άκρη της στροφής κάποιον να στέκεται και να κρατάει κράνος, οπότε αρχίζει να μου μπαίνει μια υποψία. Το επόμενο δευτεόλεπτο τον έχω φτάσει και τον ακούω να μου φωνάζει «λάδια!». Πριν προλαβω να πω γαμωτ... έχω αρχίσει να γλυστράω στα λάδια ενώ είμαι φρεναριστός και πάω καρφωτός προς τα αυτοκίνητα που περίμεναν στο ίδιο φανάρι από το αντίθετο ρεύμα..
Το CB-1 δεν έχει ABS.. το έσωσα, πέρασα ξυστά από τα αυτοκίνητα χορεύοντας ζεϊμπεκιές :D Τώρα, να σου πω ότι το μηχανάκι είναι σούπερ και δεν με έριξε, ότι εγώ είμαι πιλότος, ότι είμαι κωλόφαρδος, ότι δεν ήταν πολλά τα λάδια.. τίποτα από όλα αυτα. Δεν ξέρω και το απέδωσα στην κωλοφαρδία της στιγμής. Δυστυχώς ο άλλος είχε πέσει, δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε νομίζω KLE 500.
Αυτό που νομίζατε ότι είναι λάδια μπορεί να ήταν πετρελαιο η κάτι άλλο.
Ή δεν ξέρω τι.
Φρεναριστος σε λαδια, χωρίς abs, με ζεμπεκιες κτλ δεν γίνεται.
doctoras
08/04/2017, 13:28
τωρα που η κουβέντα πήγε παπί vs μοτο γιατί δε συμφωνείτε στο οτι το να βολτάρεις εντός πολης μη ότι είδους θετε μηχανάκι παπακι σκουτερ εώς 130kg είναι ευκολότερο και για πολλούς πιο διασκεδαστικό σε σχέση με μοτό / σκουτερ από 200kg και ανω
και αφήστε την ασφάλεια στα κουτιά
kostas777
08/04/2017, 13:31
Αυτό που νομίζατε ότι είναι λάδια μπορεί να ήταν πετρελαιο η κάτι άλλο.
Ή δεν ξέρω τι.
Φρεναριστος σε λαδια, χωρίς abs, με ζεμπεκιες κτλ δεν γίνεται.
Έβαλα πόδι κάτω, περάσαμε πάνω από τα λάδια με εμένα να κάνω το doctor's dangle, αμόλησα το εμπρός φρένο και πάτησα το πίσω, ή μπροστινή ρόδα κύλισε και η «αλάδωτη» μεριά της βρήκε σε άσφαλτο χωρίς λάδια και «τσίμπήσε», αμόλησα το πίσω φρένο, πετάχτηκα από την άλλη μεριά και πάτησα με το άλλο πόδι (δεξί), ταυτόχρονα μαλακά μπροστινό φρένο, ισιώνει, τσαρουχώνω, σταματώ όρθιος 10 πόντους από το κράσπεδο. Μόνο που δεν χειροκροτήσανε..
έλα μου ντε... πάντως εγώ φαίνεται σε ποιό αναφέρομαι, ελπίζω :lol:
To visa ε ?
http://www.citroenax.net/history.htm
Έβαλα πόδι κάτω, περάσαμε πάνω από τα λάδια με εμένα να κάνω το doctor's dangle, αμόλησα το εμπρός φρένο και πάτησα το πίσω, ή μπροστινή ρόδα κύλισε και η «αλάδωτη» μεριά της βρήκε σε άσφαλτο χωρίς λάδια και «τσίμπήσε», αμόλησα το πίσω φρένο, πετάχτηκα από την άλλη μεριά και πάτησα με το άλλο πόδι (δεξί), ταυτόχρονα μαλακά μπροστινό φρένο, ισιώνει, τσαρουχώνω, σταματώ όρθιος 10 πόντους από το κράσπεδο. Μόνο που δεν χειροκροτήσανε..
https://youtu.be/123tVmQqcyM
:a46:
Τζόκερ έπαιξες μετά;
Σε μία καλή άσφαλτο με σχετικά καλά λάστιχα ο συντελεστής τριβής είναι γύρω στον άσσο.
Άσφαλτο καθρέπτη ή με παλιά λάστιχα ο συντελεστής μπορεί να πάει στο μισό. Σε βρεγμένη άσφαλτο πάει ακόμα πιο κάτω απ το 0,5. Στο χιόνι είναι κάπου στο 0,1. Στο πάγο πιο χαμηλα και στα λάδια ακόμα χαμηλότερα.
Επίσης η τριβή ολίσθησης είναι ακόμα μικρότερη της τριβής.
Βάλε τώρα τα παραπάνω σε μία μηχανή σε στροφη, με φρένα που ολισθαίνει επάνω σε λάδια.
Αλλά είμαστε εκτός του όποιου θέματος συζητιέται εδώ. Ας μείνουμε στο γεγονός ότι σε λάδια δεν φρενάρουμε ούτε με βαραντερο.
kostas777
08/04/2017, 13:51
Από την αρχή φωνάζω ότι εξαρτάται από τον αναβάτη και από τη σχέση που έχει με τη μοτοσυκλέτα. Εδώ μέσα μας προέκυψαν γραφικοί τύποι που δηλώνουν μηχανόβιοι με παπάκι. Δηλαδή ότι την έψαξαν και κατέληξαν στο παπάκι, όχι ότι έχουν και ένα παπάκι. Εδώ έχουμε δει εθνικούς σωτήρες του μοτοσυκλετισμού και αρχιμαστοράτζες της πατέντας, αυτό θα μας πειράξει; Περισσότερο θα με πειράξει μια γκόλτγουϊνγκ γυφτέ ολέ γεμάτη χαϊμαλιά να εκπέμπει Σαλέα.
Έχω έναν φίλο μοτοσυκλετιστή, 1.60 ύψος 150 κιλά. Έχει βγάλει όλα τα μηχανάκια σκραπ. Είχε κάποτε το εργαλείο το Baja 250, σκουπίδι.. τα CB 400 το ίδιο, έχει βρει την υγειά του με το SH300. Το τέλειο μηχανάκι για εκείνον μόνο για εντός και για εκτός μόνο με το κουτί. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί του!
kostas777
08/04/2017, 13:59
Βάλε τώρα τα παραπάνω σε μία μηχανή σε στροφη, με φρένα που ολισθαίνει επάνω σε λάδια.
Δεν διαφωνώ καθόλου, απλώς στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι ολόκληρος ο δρόμος γεμάτος λάδια (ή κάτι άλλο που γλυστράει, δεν έχει σημασία). Το πιο πιθανό είναι να πέσουμε σε μια κηλίδα είτε μικρή είτε μεγάλη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τετέλεσται. Σκέψου ότι σε κάθε περίπτωση ένα σημείο του ελαστικού έρχεται σε επαφή με τα λάδια και όταν είσαι φρεναριστός και ο τροχός μπλοκάρει, τότε ένα μέρος του δεν έχει έρθει σε επαφή με το λάδι. Όταν το ελαστικό σου έρχεται σε επαφή με το λάδι, αυτό κολλάει επάνω του και σχηματίζει ένα φίλμ, το οποίο σε συνδυασμό με το λάδι στο οδόστρωμα έχει σαν αποτέλεσμα τον μηδενικό συντελεστή τριβής. Αν το λάδι είναι πάνω στο ελαστικό και το ελαστικό γυρνάει σε άσφαλτο χωρίς λάδι, τότε σε κάθε περιστροφή, το λάδι απομακρύνεται από αυτό και σταδιακά αποκτάει πρόσφυση. Δηλαδή νιώθεις σαν να παει να γλυστρήσει και μετά να πιάνει και μετά όλο και λιγότερο μέχρι να καθαρίσει το λάστιχο. Σκέψου λοιπόν ότι ελαφρώς πλαγιασμένος και φρεναριστός, έχει λαδωθει ένα κομμάτι των ελαστικών στο πέλμα τους ελαφρώς προς τα δεξιά (η στροφή ήταν δεξιά) και το μόνο που χρειάζεται είναι να περιστραφούν λίγο, να πλαγιάσει προς τα αριστερά και να πατήσουν σε καθαρό οδόστρωμα.
Τώρα όλα αυτά, να τα υπολογίσει κάποιος σε ένα δευτερόλεπτο, είναι φύσει αδύνατον. Να μην χρειάζεται να τα υπολογίσει είναι φύσει δυνατόν.
Λόττο και τζόκερ παίζω, αλλά τπτ.. :confused:
Κωστή δεν προσπαθώ να σε βγάλω ούτε τρελό ούτε ψεύτη. Εξ άλλου είπα πως υπό προϋποθέσεις όλα γίνονται.
Απλά ήθελα να επισημάνω ότι τα φρένα σε λάδια δεν μπορούν να αποτελουν επιχείρημα από καμιά πλευρά διότι πρακτικά* ο συντελεστής τριβής είναι μηδενικός. Είτε με παπί είτε με βαραντερο είναι θέμα συγκιριων, τύχης και εμπειρίας. Οι πιθανότητες πάντως δεν είναι υπέρ μας. Πόσο μάλλον να μιλάμε για το ποιο κάνει το ασφαλέστερο φρενάρισμα σε λάδια.
*Στην ουσία είναι ελάχιστα πάνω απ το μηδέν και μειώνεται ακόμα περισσότερο όταν αρχίζει η ολίσθηση.