PDA

View Full Version : ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΚΟΥΤΕΡ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Apirathos
05/04/2017, 19:14
Τις καλησπέρες μου και καλώς σας βρήκα, ως νέο μέλος της οικογένειας!

Λοιπόν, μπαίνω στο θέμα!
Μετά από πολλά χρόνια μηχανής (on-off & τουρισμού), επιστρέφω εκεί που ξεκίνησα δηλαδή, σε σκούτερ κι εξηγούμαι: Τελευταία μου μηχανή, υπήρξε η Varadero που όμως, εδώ κι ένα χρόνο, την κυκλοφορούσα μέσα στην πόλη και σπανιότατα, έκανα 'κανα μικρό ταξιδάκι. Έτσι, κατέληξα να την πουλήσω και τώρα, με βάση τη χρήση που κάνω, αναζητώ ένα σκούτερ με τιμή- ταβάνι τα 1500 ευρώ στα 250cc και κατά προτίμηση με μεγαλούτσικη ρόδα. Σ' αυτά τα χρήματα βέβαια, πολυτέλειες του στυλ 300i και σύγχρονες κατασκευές αποκλείονται εκ των πραγμάτων. Κοιτάζω όμως τα εξής μοντέλα, που συνδυάζουν λίγο πολύ, επιθυμητά χαρακτηριστικά και τιμή:

*YAMAHA VERSITY (14" ρόδες και 300άρι μοτέρ παλαιάς όμως κοπής, αρκετές διαφορές από το X-max)
*MALAGUTI PASSWORD (15" ρόδες και 250άρι μοτέρ από X-max, η εταιρία όμως, έχει κλείσει!)
*ΑPRILIA ATLANTIC ie (το οδήγησα σήμερα κι έπαθα την πλάκα μου με τη σταθερότητα, τη θέση οδήγησης, το δυνατό κινητήρα και τα φρένα του αλλά έχω καεί στο
παρελθόν με Aprilia και τη φοβάμαι... Κι ο μηχανικός που πηγαίνω χρόνια, ήταν αποτρεπτικός.

Το ύψος μου είναι 1.90 και τα συνήθη προβλήματα είναι να βρίσκουν τα γόνατα στο τιμόνι στρίβοντας και η ψηλή ζελατίνα να χτυπάει στο μέτωπό μου, κάτι που δε συμβαίνει με τα προαναφερθέντα σκούτερ... Μπορεί κάποιος γνώστης, να με κατατοπίσει γύρω απ' αυτά τα μοντέλα (βλάβες, κλπ) ή και να μου προτείνει κάτι άλλο;;

Ευχαριστώ!

buckley
05/04/2017, 19:32
Καλά που ζεις εσύ ρε μαγκίτη ???
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152481&p=2864306&viewfull=1#post2864306

Stavrakos
05/04/2017, 19:36
Διαβασε το ολο το θεμα που εστειλε ο φιλος απο πανω και αν "τολμας" ξανα πες την λεξη Σκουτερ στο φορουμ

DAYMAN
05/04/2017, 19:39
Καλά που ζεις εσύ ρε μαγκίτη ???
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152481&p=2864306&viewfull=1#post2864306

:lol::lol::lol:
:roflmao:
πεφτουν κορμια στο πεδιο και ρωτας για σκουτερ;

daz
05/04/2017, 19:41
Φίλε μη τους ακούς αυτούς, σκούτερ να παρεις.
Δυστυχώς όμως δε μπορώ να σε βοηθήσω στην επιλογή σου.
Κάτσε να το δει κανένας σοβαρός άνθρωπος να σου πει μία γνώμη. :lol:

buckley
05/04/2017, 19:49

Κοίτα να δεις που παίζει να μας τρολάρει ο νέος (ήξεις αφήξεις ένα πράμα)
Διάβασε
Επιλογή σκούτερ βοήθεια.
Τώρα ?
Επιλογή σκούτερ, ΒΟΗΘΕΙΑ !

Apirathos
05/04/2017, 20:19
Σκούτερ σκούτερ σκούτερ :p

Apirathos
05/04/2017, 20:22

Χαχα, μάλλον έμπλεξα! Ευχαριστώ πάντως...

Apirathos
05/04/2017, 20:25
Κοίτα να δεις που παίζει να μας τρολάρει ο νέος (ήξεις αφήξεις ένα πράμα)
Διάβασε
Επιλογή σκούτερ βοήθεια.
Τώρα ?
Επιλογή σκούτερ, ΒΟΗΘΕΙΑ !

Δηλαδή τι, να πάρω παπί ΜΕ προτείνεις; Μετά τα 650 και 1000 cc; Άσ'το! Καλύτερα μοτοσυκλετάκι 250cc (cbf, ybr). Κι έπειτα, τί ζόρι υπάρχει με τα σκούτερ; Ο καθείς με τις ανάγκες του, βαρέθηκα τα ανεβοκατεβάσματα και να λαδώνω αλυσίδες...

astrapogiannos7
05/04/2017, 20:31
Όπως το είπες ο καθένας με τις ανάγκες του ;) Πάντως ότι και να διαλέξεις πρέπει να απομυθοποιήσεις τα aprilia (gillera piaggio τα ίδια είναι ) πάρε ότι σαρέσει οδηγηκά και στο μάτι όλα τα άλλα είναι θέμα τύχης και κακής συντήρησης ;)
Εγώ θα σου έλεγα να ψάξεις και NEXUS 250 ή 500 :cool:

Stavrakos
05/04/2017, 20:36
Περα απο την πλακα επιλογες στο θεμα Σκουτερ πολλες...αλλα και παλι με παπι σε βλεπω αν γραψουν μερικα παιδια την γνωμη τους

Apirathos
05/04/2017, 20:36
Όπως το είπες ο καθένας με τις ανάγκες του ;) Πάντως ότι και να διαλέξεις πρέπει να απομυθοποιήσεις τα aprilia (gillera piaggio τα ίδια είναι ) πάρε ότι σαρέσει οδηγηκά και στο μάτι όλα τα άλλα είναι θέμα τύχης και κακής συντήρησης ;)

Ευχαριστώ σύντεκνε! Τί εννοείς να τα απομυθοποιήσω τα Aprilia; Σε ρωτάω γιατί είχα και παλιά το Scarabeo με το rotax κινητήρα και τράβηξα των παθών μου τον τάραχο! Σήμερα που είναι piaggio group είναι καλύτερα τα πράμματα αν και ο μηχανικός μου, μου είπε επί λέξη "Διέγραψε αυτή τη μάρκα απ' το μυαλό σου, δεν υπάρχει"!!

astrapogiannos7
05/04/2017, 20:46
Ευχαριστώ σύντεκνε! Τί εννοείς να τα απομυθοποιήσω τα Aprilia; Σε ρωτάω γιατί είχα και παλιά το Scarabeo με το rotax κινητήρα και τράβηξα των παθών μου τον τάραχο! Σήμερα που είναι piaggio group είναι καλύτερα τα πράμματα αν και ο μηχανικός μου, μου είπε επί λέξη "Διέγραψε αυτή τη μάρκα απ' το μυαλό σου, δεν υπάρχει"!!

Μπορεί να μην έχουν περάσει πολλά μηχανάκια απο τα χέρια μου αλλά το fly 125 2006 που έχω μ έχει βγει σκυλί και το κατσαβιδιάζω και μόνος μου οπότε λεφτά σε συνεργεία πολύ σπάνια και αυτό επειδή δεν έχω τα εργαλέια για την δουλειά πχ ιμάντας . Αυτο που σου είπα για την aprillia το λέω συνολικά για τα Ιταλικά που τα κοροιδεύουν και λένε μόνο τζαπαν... εγώ προσωπικά είχα και ιννοβα και τωρα το fly και προτιμώ το fly γιατί είναι σκυλί και πάω παντού και κουβαλάω ένα σωρό πράγματα που με το παπί ούτε κατα διάνοια έτσι :lol: Και το επόμενο μου μηχανάκι Ιταλικό θα ναι μάλλον gilera 125 VRX (γιατί θέλω υδρόψυκτο για άνεση στην απόσταση )

Μανολης67
05/04/2017, 21:03
Διαβασε το ολο το θεμα που εστειλε ο φιλος απο πανω και αν "τολμας" ξανα πες την λεξη Σκουτερ στο φορουμ

Τα σκουτερ δεν θα τα ξαναβρίσεις..τα σκούτερ....

Για να μην πω ότι ειχα κανει θρεντ επιλογη μπανιερας και διαγραφηκε απο τον Admin....

Stefanos73
05/04/2017, 21:04
ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Σε forum που το λένε moto αρχίσαμε αυτά; Ρε μπας και το ψάρι, τελικά, θέλει ψήσιμο και από τις δύο μεριές;
Oh, my kot!

Stavrakos
05/04/2017, 21:06
Τα σκουτερ δεν θα τα ξαναβρίσεις..τα σκούτερ....

Για να μην πω ότι ειχα κανει θρεντ επιλογη μπανιερας και διαγραφηκε απο τον Admin....

Vespa 250 ειχα μεχρι πριν 1 μηνα αδελφε υπερ ευχαριστημενος ημουν για αυτα που μπορουσε να μου προσφερει αλλα μπηκε το μικροβιο να παρω μηχανη και το εδωσα...οχι παπι δεν θα ξανα επερνα ουτε εγω αλλα να μην βγει παρα εξω

NIKOS.
06/04/2017, 07:50
βαλε κάνα 500αρικο ακόμα και κοιτα για sh300abs & kynko GTI300abs ...
για να εχει συμπεριφορά καλή στο δρομο γκάζι φρένα κτλπ..
αυτά που αναφέρεις ειναι λίγο ξεπερασμένα και παλιά μοντέλα με χαωδη διάφορα με δυο πιο πάνω που σου προτεινω σχεδόν σε όλα !!
στο μόνο που ειναι καλντέρα ειναι θέση πολυθρόνα που έχουν σε όλα τα αλλά το Honda & kymko ειναι μακράν καλητερα

doctoras
06/04/2017, 08:29
χωρίς να γνωρίζω πολλά πολλά
με φιλτράρισμα σου βγάζει πολλές επιλογές κοίτα απο 08 και μετά
μερικά παραδείγματα
https://www.car.gr/9895265-aprilia-atlantic-250-i-e-sport
https://www.car.gr/9869237-suzuki-burgman-400-xy-260t-4
https://www.car.gr/9914259-yamaha-x-city-250
https://www.car.gr/9470433-kymco-xciting-250i
https://www.car.gr/8865346-sym-gts-250
https://www.car.gr/9742549-piaggio-xevo-250

Apirathos
06/04/2017, 12:55
Vespa 250 ειχα μεχρι πριν 1 μηνα αδελφε υπερ ευχαριστημενος ημουν για αυτα που μπορουσε να μου προσφερει αλλα μπηκε το μικροβιο να παρω μηχανη και το εδωσα...οχι παπι δεν θα ξανα επερνα ουτε εγω αλλα να μην βγει παρα εξω

Χεχε, μεταξύ μας μόνο! Μ' αρέσει κι εμένα το βεσπάκι αλλά πάσχει από ευστάθεια λόγο ρόδας, συν πως, λόγω ύψους, δε ...χωράω μέσα! Ευχαριστώ πάντως!

Apirathos
06/04/2017, 12:57
Φίλε μου Νίκο, έχεις απόλυτο δίκιο! Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι τα χρήματα (όπως πάντα)... Ευχαριστώ!

Apirathos
06/04/2017, 13:00
χωρίς να γνωρίζω πολλά πολλά
με φιλτράρισμα σου βγάζει πολλές επιλογές κοίτα απο 08 και μετά
μερικά παραδείγματα
https://www.car.gr/9895265-aprilia-atlantic-250-i-e-sport
https://www.car.gr/9869237-suzuki-burgman-400-xy-260t-4
https://www.car.gr/9914259-yamaha-x-city-250
https://www.car.gr/9470433-kymco-xciting-250i
https://www.car.gr/8865346-sym-gts-250
https://www.car.gr/9742549-piaggio-xevo-250

Είσαι αστήρ!! Τα έχω δει κι εγώ πάνω- κάτω, το aprilia είναι πολύ καλό στην οδήγηση, με καλά φρένα αλλά στο σέρβις, μου είπαν να μείνω μακρυά... Είδομεν κι ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες ενδελεχώς! Με βλέπω στο τέλος πάλι με μοτοσυκλέτα, 'κανα cbf 250...

Ηλίας92
06/04/2017, 13:23
Είσαι αστήρ!! Τα έχω δει κι εγώ πάνω- κάτω, το aprilia είναι πολύ καλό στην οδήγηση, με καλά φρένα αλλά στο σέρβις, μου είπαν να μείνω μακρυά... Είδομεν κι ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες ενδελεχώς! Με βλέπω στο τέλος πάλι με μοτοσυκλέτα, 'κανα cbf 250...

Φίλε μακριά από cbf 250.Το είχα και μου έβγαλε την Παναγία.Πολλά προβλήματα.

astrapogiannos7
06/04/2017, 13:34
ΜΗΝ ΑΚΟΎΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΗ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ
Έλεος με τους ''μάστορες'' που δεν ξέρουν την τύφλα τους μην κωλόνεις πάρε ότι σαρέσει τι σε νοίαζει τι λένε δλδ τι δεν θα πάρεις κάτι που σου αρέσει οδηγηκά γιατί στο είπε ο ''μάστορας'' αν είναι έτσι αν δεν του γούσταραν τα σκουτερ θα σ έλεγε μακριά (όπως οι παραπάνω) . Μήν ακούς κανένα και τίποτα σαρέσει έχεις τα λεφτά πάρτο απλά πράγματα :beer:

RESPECT βέβαια στους πραγματικούς μάστορες που εν μας βλέπουν σαν κινούμενο πορτοφόλι :wave2:

basilis_k6
06/04/2017, 13:55
Ευχαριστώ σύντεκνε! Τί εννοείς να τα απομυθοποιήσω τα Aprilia; Σε ρωτάω γιατί είχα και παλιά το Scarabeo με το rotax κινητήρα και τράβηξα των παθών μου τον τάραχο! Σήμερα που είναι piaggio group είναι καλύτερα τα πράμματα αν και ο μηχανικός μου, μου είπε επί λέξη "Διέγραψε αυτή τη μάρκα απ' το μυαλό σου, δεν υπάρχει"!!αχαχα

δεν θέλω ουτε να τους ξέρω. Αν γράψω την πραγματική άποψη μου (με στοιχεια) θα μου σβύσουν το μνμ και θα έχουν και δίκιο. Μακριά...πολύ μακρια.

sh300.

Panos76
06/04/2017, 14:01
Η δική μου άποψη είναι να ακούσεις τον μάστορα σου.

Επειδή όμως είναι στη φύση του ανθρώπου να μαθαίνει με τον δύσκολο τρόπο (όπως τα μικρά παιδιά) - και ας ακούσει 1000 αντίθετες απόψεις - και στο τέλος να κάνει αυτό που έχει εξ αρχής αποφασίσει, go for it.

teogtp
06/04/2017, 14:29
Η δική μου άποψη είναι να ακούσεις τον μάστορα σου.

Επειδή όμως είναι στη φύση του ανθρώπου να μαθαίνει με τον δύσκολο τρόπο (όπως τα μικρά παιδιά) - και ας ακούσει 1000 αντίθετες απόψεις - και στο τέλος να κάνει αυτό που έχει εξ αρχής αποφασίσει, go for it.

Φίλε apirathe. ....
Οταν σου μείνει στα χέρια, να θυμάσαι ότι φταίει ο panos76.....

:lol:

Panos76
06/04/2017, 14:33

Apirathos
06/04/2017, 18:07
ΜΗΝ ΑΚΟΎΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΗ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ
Έλεος με τους ''μάστορες'' που δεν ξέρουν την τύφλα τους μην κωλόνεις πάρε ότι σαρέσει τι σε νοίαζει τι λένε δλδ τι δεν θα πάρεις κάτι που σου αρέσει οδηγηκά γιατί στο είπε ο ''μάστορας'' αν είναι έτσι αν δεν του γούσταραν τα σκουτερ θα σ έλεγε μακριά (όπως οι παραπάνω) . Μήν ακούς κανένα και τίποτα σαρέσει έχεις τα λεφτά πάρτο απλά πράγματα :beer:

RESPECT βέβαια στους πραγματικούς μάστορες που εν μας βλέπουν σαν κινούμενο πορτοφόλι :wave2:

Όπως λέει κι ο Παπάζογλου "θα πά(ρ)ω κι ας μου βγει και σε κακό"!!

Ο συγκεκριμένος μηχανικός πάντως είναι ο μόνος στη Θεσσαλονίκη που είναι σωστός σε όλα του. Είναι και λίγο τύχη βέβαια, το θέμα: Να, ο Ηλίας πιο πάνω, λέει όχι στο cbf που υποτείθεται, είναι αχάλαστο. Άλλος, μπορεί να πάρει Aprilia και να μην πάθει ποτέ τίποτε. Νομίζω πως, πολλά κακά συμβαίνουν λόγω ελλειπούς συντήρησης και σε συνδυασμό με "μάστορα", έτοιμη η καταστροφή...

Apirathos
06/04/2017, 18:08
Φίλε apirathe. ....
Οταν σου μείνει στα χέρια, να θυμάσαι ότι φταίει ο panos76.....

Χαχαχα, άμα καείς με το χυλό, φυσσάς και το γιαούρτι...

Ηλίας92
06/04/2017, 19:28
[QUOTE=Apirathos;2865068]Να, ο Ηλίας πιο πάνω, λέει όχι στο cbf που υποτείθεται, είναι αχάλαστο.

Εγώ φίλε στο λέω επειδή είχα ένα τέτοιο (το πρώτο μου μηχανάκι) για 3 χρόνια και με είχε πεθάνει.Στο τέλος μου έβγαλε καδένα,τεντωτήρα και το πούλησα αφού τα άλλαξα.Δύο διαφορετικοί μάστορες (ειδικά ο ένας απόλυτης εμπιστοσύνης) μου είπαν ότι ενώ το CBF 500 είναι και γαμώ όπως σχεδόν όλα της Honda, το 250 ήταν πολύ προβληματικό.
Εννοείται βέβαια πως στο συγκεκριμένο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε κάνει καλή συντήρηση.

astrapogiannos7
07/04/2017, 01:36
Απο πότε η καδενα είναι πρόβλημα και όχι αναλώσιμο? μετά από κάποια χιλιόμετρα θέλει και αυτή αλλαγή άρα είναι συντήρηση όχι ζημιά μην τρελαθούμε τώρα :P
Όλα χαλάνε και όλα φτιάχνουν ( τα περισσότερα μπορούμε να τα κάνουμε και μόνοι μας χωρίς να πληρώσουμε ) πάρε κάτι να το ευχαριστηθεις αλλιώς θα το βλέπεις στο δρόμο και θα το ζηλεύεις που δεν το έχεις ...

PaNick67
07/04/2017, 18:15
Όπως λέει κι ο Παπάζογλου "θα πά(ρ)ω κι ας μου βγει και σε κακό"!!

Ο συγκεκριμένος μηχανικός πάντως είναι ο μόνος στη Θεσσαλονίκη που είναι σωστός σε όλα του. Είναι και λίγο τύχη βέβαια, το θέμα: Να, ο Ηλίας πιο πάνω, λέει όχι στο cbf που υποτείθεται, είναι αχάλαστο. Άλλος, μπορεί να πάρει Aprilia και να μην πάθει ποτέ τίποτε. Νομίζω πως, πολλά κακά συμβαίνουν λόγω ελλειπούς συντήρησης και σε συνδυασμό με "μάστορα", έτοιμη η καταστροφή...

Κοιτα να δεις τωρα, εχω Aprilia Sportcity 250 εδω και 9,5 χρονια, εχω κανει 40000χλμ που σαφως και δεν ειναι πολλα, αλλα ζημιες δεν εβγαλε. :lol: Μονο 2 καμμενες λαμπες. Ακομα και την μπαταρια την αλλαξα στα 7 χρονια προληπτικα χωρις να μου εχει δωσει δειγματα πως φτανει η ωρα της.
Ομως στο μεταχειρισμενο αυτο που παιζει ρολο ειναι ο πρωτος ιδιοκτητης, αν το προσεχε, αν εκανε τα προβλεπομενα σερβις στην ωρα τους, αν το εσκιζε κρυο κτλ. τα οποιο δεν μπορεις να τα γνωριζεις, εκτος και αν βρεις κατοχο που να κρατα ολα τα τιμολογια απο τα σερβις που εκανε.

Γενικα ο κινητηρας quasar της Piaggio ειναι καλυτερος στα 300 κυβικα απο τα 250. Πιο ροπατος, πιο οικονομικος και πιο αξιοπιστος.

stefanos
07/04/2017, 18:37
Είναι και λίγο τύχη βέβαια, το θέμα: Να, ο Ηλίας πιο πάνω, λέει όχι στο cbf που υποτείθεται, είναι αχάλαστο. Άλλος, μπορεί να πάρει Aprilia και να μην πάθει ποτέ τίποτε. Νομίζω πως, πολλά κακά συμβαίνουν λόγω ελλειπούς συντήρησης και σε συνδυασμό με "μάστορα", έτοιμη η καταστροφή...

Θέμα τύχης είναι αν πάρεις καινούργιο κάτι που σε μερικούς δουλεύει και σε μερικούς χαλάει συνέχεια.
Σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλό σύστημα διαχείρισης ποιότητας στο εργοστάσιο και βγαίνουν και ελαττωματικά κομμάτια στην αγορά.
Αν βρείς ένα "καλό" μεταχειρισμένο είσαι πιθανόν οκ.
Αν από την άλλη το εργοστάσιο έχει καλή ποιότητα και το μοντέλο έχει φήμη χαλασιάρικου στην πιάτσα τότε καλύτερα μακρυά.

paramedic
07/04/2017, 19:33
Φίλε μου είμαι σχεδόν στην ίδια φάση με σένα (εγώ έχω το μαστόδοντο-Caponord) και ψάχνομαι για αγορά σκούτερ στα 250-300 κυβικά για κάθε μέρα. Έχω καταλήξει σε κάνα δυο μοντέλα αλλά πιο πολύ κλίνω προς το SYM citycom 300 που το είχα και παλιά για 1 χρόνο. Γρήγορο,απροβλημάτιστο, αξιόπιστο, σταθερότατο και με κατανάλωση 3.5λτ/100χλμ.
Κατα καιρούς τα βρίσκεις και κάτω από 1500€ αν και η τιμή για ενα καλό είναι κάπου τα 1800€.