PDA

View Full Version : Για πειτε μια γνωμη;

ΘΑΝΟΣ27
06/04/2017, 18:42
Θελω τη γνωμη σας παιδια.σκεφτομαι τον τελευταιο καιρο να παρω ενα εντουρακι οσο γινεται φθηνοτερο (επειδη υπαρχει ηδη αυτοκινητο μηχανη κ παπακι για την πολη) για καμια εντουραδα κ ουσιαστικα για να κανω το κεφι μου στο βουνο.εχει λοιπον φιλος ενα kdx 200 του 90 κ το εχει παρατημενο εδω κ τουλαχιστον 5χρονια κ μου το χαριζει γιατι τζαμπα καθεται.το μηχανακι δεν ειναι κολλημενο αλλα σιγουρα θελει αρκετα μαζεματα.εφοσον δεν ειναι κολλημενο ενα διχρονο εκτος ισως απο μια ενδεχομενη αλλαγη πιστονιου υπαρχει περιπτωση να χρειαστει κατι αλλο στον κινητηρα;κατα τα αλλα σιγουρα αλλαγη ολα τα αναλωσιμα(λαστιχα αλυσιδογραναζα κτλ).αξιζει να το παρω κ να ασχοληθω για να το μαζεψω;κ επισης υπαρχουν ανταλλακτικα για το συγκεκριμενο;καθε αποψη δεκτη.για πειτε:p

est
06/04/2017, 18:57
Αφού στο δίνει τζάμπα ο άνθρωπος, μονάχα εσύ ξέρεις αν θες να ασχοληθείς..
Με το συγκεκριμένο μηχανάκι πάντως, σίγουρα θα κάνεις το κέφι σου στο βουνό.

kordix
06/04/2017, 19:08
Το πιο πιθανό να εξελιχθεί η όλη φαση σε κουμπαρά χωρίς πάτο.

Πέρα από πιστόνι που δεν ξέρεις πιο νούμερο φοραει, θα άλλαζα και τσιμουχες στροφαλου, κολλάρο εισαγωγής, τα ριντ μπορεί και να τη παλεύουν, καρμπυρατέρ άνοιγμα καθάρισμα, αλλαγη ρουλεμάν τροχων-λαιμου, τσεκαρισμα\γρασαρισμα σε αξονα ψαλιδιού και στο μοχλικο, τακακια αλλαγμα-φρεσκαρισμα στις δαγκάνες, έλεγχο στα ηλεκτρικά κτλ κτλ. Αν έχεις χρόνο και όρεξη για μαστορεμα προχωρα.

Θα το έκανα μόνο αν είχα έρωτα ή απωθημένο με το συγκεκριμένο μηχανάκι.

ΘΑΝΟΣ27
06/04/2017, 19:21
Ερωτα με το συγκεκριμενο δεν εχω.το θεμα ειναι αν αξιζει απο οικονομικης αποψης.αν ειναι κ με πολυ δικη μου δουλεια να βγει οικονομικα καλως αλλα σε καμια περιπτωση να μην πλησιασει το κοστος ενως πιο συγχρονου το οποιο θα παρω κ θα μπορω απεθειας να χρησιμοποιησω για τις βολτες μου

thunder ace
06/04/2017, 19:31
Παρε το ρε αδερφε.............και αν δεν το γουσταρεις δωσε το σε μενα:D

toyar
06/04/2017, 20:30
ας πουμε οτι το παιρνεις και το φτιαχνεις και δουλευει καλα (χλωμο)
εχεις υπολογισει το ταισμα που θελει σε βενζινολαδο με τη βενζινη στο 1,5 ευρω;

Μανολης67
06/04/2017, 20:39
Παρε το ρε αδερφε.............και αν δεν το γουσταρεις δωσε το σε μενα:D

Συμφωνό απολύτως..παρτο...μπορεί να μην χρειαστεί τίποτα, σιγά σιγά θα το φτιάξεις, με λίγη προσωπική δουλεία θα χρειαστεί μόνο ανταλλακτικά...

ΘΑΝΟΣ27
06/04/2017, 20:44
Οπωσδηποτε ειναι μεγαλη η καταναλωση ενως διχρονου αλλα πολλοι τα χρησιμοποιουν κ τα σερβις ενως συγχρονου τετραχρονου νομιζω δεν ειναι αμελητεα οπως επισης κ η πιθανοτητα μιας βλαβης.το θεμα ειναι αν αξιζει κοστολογικα ωστε να φτασει σε ενα καλο σημειο για να μπορω να κανω τις βολτες μου κ αν υπαρχουν ανταλλακτικα

Μανολης67
06/04/2017, 20:54
Θανο αν καταλαβα καλά το μηχανάκι στο δινουν τζαμπα......το προβλημα ποιό ειναι? παρτο και βλεπεις..
για να σε βοηθησω το 1997 μου εκλεψαν το αγαπημενο μου DT 200, μιλαμε παρόμοιο μηχανάκι με το KDX,
λοιπόν το βρήκα παρατημενο μετα απο μερικούς μηνες σε αθλια κατασταση..κολλημένο, σπασμενη κλειδαριά, σπασμενη πισω ζαντα ..ματωσε η ψυχή μου, για να μην το βλέπω και φοβουμενος το κοστος της επισκευης το πούλησα οσο οσο.....
μετα εμαθα οτι το μηχανάκι ηθελε μόνο ενα πιστονάκι, μια κλειδαριά μεταχειρισμένη και ζαντα λαστιχο ομοιος...κοστος μικρο δηλαδή,
Το μηχανάκι λειτουργεί ακόμα και εγω ακομη το κλαιω,,
οσο για Εντουρο βολτα, δεν θα βρείς καλύτερο μηχανάκι ...

leftos
07/04/2017, 08:53
Αν εχεις να διαθεσεις κανα 3000 για καλο εντουρακι οχι μην το παρεις αλλα στην αρχη γραφεις οσο φθηνοτερο.
Εχεις την εντυπωση οτι αυτα που πουλιουνται με 1000 και 1500 ειναι σε καλυτερη κατασταση απο αυτο.
Επειδη ψαχνομαι και εγω για τετοιο μηχανακι κατω απο 1000 ευρω οσα βρισκω λειτουργικα ειναι τετοιας χρονολογιας σε τιμη 700 με 900 και ειναι ολα επαρχια που δεν μπορεις να πεταχτεις να το δεις. Αθηνα ειναι ολα παρατημενα.
Εκτος αν παρεις xt 500- 600 που μπορει να βρεις στα 1500 κατι αξιολογο αλλα δεν εχει καμια σχεση σε βαρος. συν οποια τελη ασφαλειες.
Αυτα τα μηχανακια για μια φορα το μηνα ειναι μια χαρα.