PDA

View Full Version : Νέο ή μεταχειρισμένο;

xribabis
13/04/2017, 00:01
Καλησπέρα σε όλους σας,

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Σκοπευω εντός των ημερών να προβώ στη αγορά ενός vstrom. Όμως κοιτώντας στις αγγελιες βρήκα κάποια μοντέλα με τιμές φυσιολογικές όμως με χιλιόμετρα απο 30-55000 και μοντέλα -κυρίως- 08
Η ερώτησή μου είναι αν θα άξιζε τον κόπο να προβώ σε μια αγόρα μια τέτοιας μεταχειρισμένης μηχανής ή να προβω με (σχεδον) τα διπλασια χρήματα στην αγορα του τελευταιου μοντέλου κατι που θα μου δώσει μια χ ηρεμία απο την άποψη του ότι θα ειμαι ο πρώτος αναβάτης.

Κάθε άποψη καλοδεχούμενη,

Ευχαριστώ,

harris_x
13/04/2017, 07:15
Μεταχειρισμένο και τα υπόλοιπα τα τρως σε ταξιδάκια ;)

TERRAMOTO
13/04/2017, 07:40
Φίλε είχα του 08 v strom και το πουλησα πριν δυο μηνες,παραπολύ αξιόπιστο,δεν με αφησε ποτε.ξεκουραστο και γενικα για όλες τις χρήσεις-
ότι είπε και ο φίλος παραπάνω-βρες από ιδιώτη ενα μεταχειρισμενο ,το μαζευεις αν θελει κατι (λαστιχα ,λαδια κλπ) και εισαι ετοιμος-
σίγουρα το καινουριο είναι αλλιώς και αν δεν σε στριμωχει πολύ οικονμικα η αγορα του είναι η αίσθηση είναι μοναδική ,αλλα δυσκολες εποχες ...

lleonidas
13/04/2017, 08:03
Το καινούριο είναι αγχολυτικό σε πολλά θέματα αλλά κοστίζει. Η περίπτωση του vstrom που σου αρέσει, είναι ενδιαφέρουσα στα μεταχειρισμένα διότι και μεγάλη διαθεσιμότητα υπάρχει και με καλή προίκα και είναι μοτο που συνήθως δεν είναι (πολύ) καγκουροποιημένη.Συνεπώς αξίζει μάλλον τον κόπο να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο.
Αν όμως διαθέτεις 9 ζεστά για καινούριο,τότε μην το πολυσκέφτεσαι :)

nik69
13/04/2017, 08:08
Εάν σου αρέσει για αυτά που προσφέρει το καινούργιο (εννοείται ότι ξέρεις τι να περιμένεις από αυτό) , θες να ζήσεις αρκετά με αυτό και δεν είσαι από τους τύπους που αλλάζουν κάθε χρόνο μηχανή και έχει και το χρήμα τότε καινούργιο.

DAYMAN
13/04/2017, 09:09
παιρνεις ενα καλο μεταχειρισμενο και ξεκινας τις βολτες εντος και εκτος συνορων.:)

karellen
13/04/2017, 09:35
Το καινούριο είναι αγχολυτικό σε πολλά θέματα αλλά κοστίζει. Η περίπτωση του vstrom που σου αρέσει, είναι ενδιαφέρουσα στα μεταχειρισμένα διότι και μεγάλη διαθεσιμότητα υπάρχει και με καλή προίκα και είναι μοτο που συνήθως δεν είναι (πολύ) καγκουροποιημένη.Συνεπώς αξίζει μάλλον τον κόπο να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο.
Αν όμως διαθέτεις 9 ζεστά για καινούριο,τότε μην το πολυσκέφτεσαι :)

+1170
Αίσθηση της καινουργίλας = αξία ανεκτίμητη.

lleonidas
13/04/2017, 09:53
+1170
Αίσθηση της καινουργίλας = αξία ανεκτίμητη.

Το μπέρδεμα το οποίο προκύπτει ενίοτε σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι την ώρα που λες ''άντε το πήρα απόφαση,θα ξοδέψω 9-10 για τη σιγουριά του καινούριου'', σκέφτεσαι ότι με το ίδιο ποσό αγοράζεις αρκετά ανώτερο μεταχειρισμένο και σε τρώει ο κωλαράκος σου να καβαλήσεις επιτέλους ένα multi ή μια GS ας πούμε αντί για ένα ολοκαίνουριο vstrom-άκι!
Ευχάριστος πονοκέφαλος,κάθε επιλογή έχει τα δικά της + και -.
Πιο τυχερός ο αγοραστής που είναι συνειδητοποιημένος:αν είναι σίγουρος ότι θέλει π.χ. ένα μεσαίο on off και δεν πολυνοιάζεται για γκάζια,μπλιμπλίκια και μόστρα, τότε οι σειρήνες δεν ηχούν στα αυτιά του και ξέρει που να ψάξει.

NIKOS.
13/04/2017, 11:05
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτος που έπαιρναν καινούρια μότο ,μιλαω βεβαίως για της συνηθισμένες περιπτώσεις που λίγο πολύ υπάρχει οικονομικο όριο ,γιατι αν δεν υπάρχει οκ τα ρίχνεις και παίρνεις ότι γουστάρεις χωρίς να σε μοιαζει εφόσον υπάρχει ο μαϊντανός .
μόλις σε δυο βδομάδες ενα μηχανακι θεωρείται μεταχειρισμένο και επί της ουσίας ειναι καινούριο!!
υπάρχουν παρα πολλά μεταχειρισμένα που με τα έξτρα που έχουν και την σωστή συντήρηση ειναι πραγματικές ευκαιρίες !!! εξάλλου οι περισσότερες μοτοσυκλέτες έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αξιοπιστίας που ,δυσκολα βγάζουν προβλήματα ,εάν γίνεται σωστή χρήση και συντήρηση!
γιατί λοιπόν να πάρω ενα καινούριο vstrom και να μην πάρω ενα ελαφρώς μεταχειρισμένο , tracer900 , ενα cross runner 800 ...που ειναι σκάλες ανωτερα σαν μηχανάκια!!
εάν έχεις πέντε γνώσεις την σχετική εμπειρία να τσεκάρει, ενα μηχανακι και έναν μηχανικο για πιο εξειδικευμένο έλεγχο νομίζω ότι αγορά ενός μεταχειρισμένου ειναι πολύ καλύτερη !!
αρκεί βεβαίως να μην ψάχνεις κάποιον τελείως πεθαμένο για να το πάρεις τσάμπα ..και να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις μια νορμάλ τιμή της μότο που υπάρχει στην αγορά !!!
και τα ρέστα του καινουριου ,εκδρομες ,εξοπλισμο ,και ταξιδάκια !!!

BLiTzER
13/04/2017, 11:09
Η αγορά ενός καλού μεταχειρισμένου είναι πάντα, προφανώς, το καλύτερο vfm. Αλλά 1ον όσα κι αν γνωρίζεις, σε όσους μηχανικούς κι αν πας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πάρεις κάτι που θα σου μείνει στα χέρια στην επόμενη βόλτα και 2ον δεν είναι καινούριο, να το στρώσεις με τα χεράκια σου και να ξέρεις πού βρίσκεται η κάθε γρατζουνιά ή ατέλεια.

nik69
13/04/2017, 11:25
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτος που έπαιρναν καινούρια μότο ,μιλαω βεβαίως για της συνηθισμένες περιπτώσεις που λίγο πολύ υπάρχει οικονομικο όριο ,γιατι αν δεν υπάρχει οκ τα ρίχνεις και παίρνεις ότι γουστάρεις χωρίς να σε μοιαζει εφόσον υπάρχει ο μαϊντανός .
μόλις σε δυο βδομάδες ενα μηχανακι θεωρείται μεταχειρισμένο και επί της ουσίας ειναι καινούριο!!
υπάρχουν παρα πολλά μεταχειρισμένα που με τα έξτρα που έχουν και την σωστή συντήρηση ειναι πραγματικές ευκαιρίες !!! εξάλλου οι περισσότερες μοτοσυκλέτες έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αξιοπιστίας που ,δυσκολα βγάζουν προβλήματα ,εάν γίνεται σωστή χρήση και συντήρηση!
γιατί λοιπόν να πάρω ενα καινούριο vstrom και να μην πάρω ενα ελαφρώς μεταχειρισμένο , tracer900 , ενα cross runner 800 ...που ειναι σκάλες ανωτερα σαν μηχανάκια!!
εάν έχεις πέντε γνώσεις την σχετική εμπειρία να τσεκάρει, ενα μηχανακι και έναν μηχανικο για πιο εξειδικευμένο έλεγχο νομίζω ότι αγορά ενός μεταχειρισμένου ειναι πολύ καλύτερη !!
αρκεί βεβαίως να μην ψάχνεις κάποιον τελείως πεθαμένο για να το πάρεις τσάμπα ..και να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις μια νορμάλ τιμή της μότο που υπάρχει στην αγορά !!!

Θα μπλέξουμε με τον νόμο της εντροπίας σε λίγο.
Εάν ακολουθούσαμε όλοι το παράδειγμά σου δεν θα χρειαζόταν καμιά εξέλιξη πουθενά , δεν θα έβγαινε
κανένα καινούργιο ή εξελιγμένο μηχανάκι κλπ.
Ά και θα αγοράζαμε τα προπολεμικά μηχανάκια. Οι μηχανικοί θα τα είχαν στην πένα. Δεν θα χρειαζόντουσαν τίποτα.

anavatis19
13/04/2017, 12:05

Αυτό που λες απλά δεν έχει υπόσταση. Και ειναι σα να λες εμας που παιρνουμε καινούργια μαλακες

NIKOS.
13/04/2017, 12:18
Αυτό που λες απλά δεν έχει υπόσταση. Και ειναι σα να λες εμας που παιρνουμε καινούργια μαλακες
εγώ δεν ειπα κάτι τέτοιο εάν εσύ το βλέπεις έτσι δικό σου θέμα..

NIKOS.
13/04/2017, 12:19
Θα μπλέξουμε με τον νόμο της εντροπίας σε λίγο.
Εάν ακολουθούσαμε όλοι το παράδειγμά σου δεν θα χρειαζόταν καμιά εξέλιξη πουθενά , δεν θα έβγαινε
κανένα καινούργιο ή εξελιγμένο μηχανάκι κλπ.
Ά και θα αγοράζαμε τα προπολεμικά μηχανάκια. Οι μηχανικοί θα τα είχαν στην πένα. Δεν θα χρειαζόντουσαν τίποτα.

νομίζω ότι άλλο γράφω και άλλο λέω εγώ και σε άλλο απαντας εσύ.

NIKOS.
13/04/2017, 12:23
Η αγορά ενός καλού μεταχειρισμένου είναι πάντα, προφανώς, το καλύτερο vfm. Αλλά 1ον όσα κι αν γνωρίζεις, σε όσους μηχανικούς κι αν πας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πάρεις κάτι που θα σου μείνει στα χέρια στην επόμενη βόλτα και 2ον δεν είναι καινούριο, να το στρώσεις με τα χεράκια σου και να ξέρεις πού βρίσκεται η κάθε γρατζουνιά ή ατέλεια.
ναι υσχιουν αυτά που λες ,αλλα ολο αυτό εχει κόστος που μεταφράζεται σε € από κει και περα σύμφωνα με τα οικονομικά του ,και της γνώσεις του ο καθένας παιρνει τα ρίσκα του.
εγώ προσωπικά τα έχω πάρει πολλές φορές και δεν βγηκα χαμένος. μια και ειχα εμπιστοσύνη στην κρίση μου ,και ναι οκ και το καινούριο εχει την χάρη του ,αλλα προσωπικά μ αφήνει αδιάφορο .

bros 650
13/04/2017, 16:22
Αν δεν παρω εγω καινουργιο πως θα παρει μετα ο αλλος μετ/νο;νομιζω οτι ολοι μας θα παιρναμε καινουργιο αν δεν ειχαμε οικονομικο προβλημα στα ποσα θα διαθεσουμε για την αγορα της αγαπημενης μας.μοναδικη περιπτωση που καποιος χωρις οικονομικο οριο παιρνει μετ/νη ειναι καποιο παλιο μοντελο που το γουσταρε παλια και δεν ειχε λεφτα τοτε.

NIKOS.
13/04/2017, 17:11
Αν δεν παρω εγω καινουργιο πως θα παρει μετα ο αλλος μετ/νο;νομιζω οτι ολοι μας θα παιρναμε καινουργιο αν δεν ειχαμε οικονομικο προβλημα στα ποσα θα διαθεσουμε για την αγορα της αγαπημενης μας.μοναδικη περιπτωση που καποιος χωρις οικονομικο οριο παιρνει μετ/νη ειναι καποιο παλιο μοντελο που το γουσταρε παλια και δεν ειχε λεφτα τοτε.
νομιμιζω ότι το δευκρινιζω αυτό που λες ,ενοειται ότι όλοι θα παίρναμε καινούριο αν δεν είχαμε οικονομκο θέμα , διαβασε το πόστ μου .
εννοείται ότι κάποιοι που ειναι πιο καλά οικονομικά παίρνουνε το καινούριο και γίνεται ο κύκλος της αγοράς.

ggs
13/04/2017, 17:23
Γνωμη μου είναι ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στην αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου.και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Το λάθος είναι να πάρεις ένα μηχανάκι που δεν σ'αρεσει ή δεν κάνει για την χρήση που το θες.

Το βεστρομ συγκεκριμένα,όπως είπε και κάποιος παραπάνω,είναι ένα μηχανάκι που σου δίνει πάρα πολλές επιλογές σε μτχ και είναι γενικά αξιόπιστο και γνωστό.
Το καινούργιο δείχνει να είναι vfm στην κατηγορία του.
(Και πιο όμορφο κατά την γνώμη μου)

panavour
13/04/2017, 20:16
απο την εμπειρια μου και οσες φορες πηρα μεταχειρισμενο θα σου πω τα εξης
1)οσες φορες πηρα κατι φορτισμενος συναισθηματικα επειδη το ηθελα πολυ και βιαστικα ,εκανα λαθος επιλογη.Αρα προσοχη ψυχραιμια και καλος ελεγχος.
2)Οσες φορες πηρα κατι με πολλα χιλιομετρα , το μετανοιωσα, γι αυτο παρε κατι με οσο το δυνατον λιγοτερα ,ευκαιριες λογω κρισης υπαρχουν.
3)σκληρο παζαρι και παντα μετρητα γιατι cash is the king που λενε και οι φιλοι μας οι αμερικανοι
4)αμα το χρημα δεν ειναι θεμα εννοειται new