View Full Version : Διαδικασία μεταβίβαση σε παπί?.
Costacurta
13/04/2017, 17:32
Καλησπέρα θα πάρω ένα παπάκι από το θείο μου. Ένα λιφαν 110 κυβικά.
Ρώτησα σε σχολή για την μεταβίβαση και μου είπαν είναι 70 ευρώ.
_Μπορώ να κάνω αυτή τη διαδικασία εγώ μόνος (με τον θείο μου βέβαια τον κάτοχο)?
_Ποια είναι η διαδικασία τι χρειάζεται και που γίνεται (κεπ/αστυνομία /η Β κτεο.??)
-Λογικά θα υπάρχει και ένα μικρότερο κόστος για παράβολα?
Αυτά καλή ανάσταση
amyroukai
13/04/2017, 17:48
Η διαδικασία λογικά δεν είναι διαφορετική από ότι περιγράφεται εδώ: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150140
SHOOTER045
13/04/2017, 17:50
Ένα ένα.
Αν έχει ΚΤΕΟ δεν χρειάζεται να περάσει ξανά.
Μονο όταν έρθει η ημερομηνία που θα τον καλέσουν.
Αν ηταν σε ακινησία θα χρειαστεί αλλά μετα την μεταβίβαση, δίνουν ενα χρονικό περιθώριο
Costacurta
13/04/2017, 19:13
Μισό. Κτεο έχει περάσει μέχρι 2018. Δεν ήταν σε ακινησία η κάτι τέτοιο. Έχει τα πάντα /τέλη ασφάλεια κτλ.
1)Στο λινκ που έχεις αναφέρει παράβολο τράπεζας ανάλογων κυβικών. Αυτό πάω σε τράπεζα με την άδεια (που αναγράφονται τα κυβικά) και τους λέω ένα παράβολο πώλησης η μεταβίβασης και μου το δίνουν. Κάτι τέτοιο?
2)σε οποιαδήποτε τράπεζα?
3)τα υπόλοιπα έγγραφα (τα εχω όλα. Άδεια /κτεο /τέλη και τα χαρτιά μας) πάω μαζί με το θείο μου σε κεπ και γίνεται άμεσα η μεταβίβαση?
Η πρέπει να πάμε β κτεο όπως με αυτοκίνητα
?
amyroukai
13/04/2017, 19:22
Το πόσο είναι το παράβολο θα στο πουν είτε στο υπουργείο είτε στο ΚΕΠ που θα πας για την μεταβίβαση. Βασικά δεν είναι "παράβολο" με την τυπική έννοια, από ότι θυμάμαι είναι κατάθεση σε έναν λογαριασμό τραπέζης υπέρ της περιφέρειας στην οποία υπάγεσαι.
Αν έχεις ΚΤΕΟ σε ισχύ είσαι ΟΚ.
Όχι, στα ΚΕΠ δεν γίνεται άμεσα η μεταβίβαση, μόνο στο υπουργείο γίνεται άμεσα. Αν πας στην Μεσογείων πχ, έχει παράρτημα ΔΟΥ για να πάρεις την βεβαίωση ότι δεν οφείλεις τέλη κυκλοφορίας και σχετικά κοντά έχει τράπεζα να πληρώσεις. Στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής δεν έχει ΔΟΥ κοντά αλλά έχει τράπεζες.
yiannis172
13/04/2017, 20:00
Το κοστος για μεταβιβαση εως 400 κυβικα,ειναι 39€ .
Costacurta
13/04/2017, 20:31
Οκ. Άρα Θα πάω κεπ με όλα τα έγγραφα θα ζητήσω τα παράβολα (30+9)μετά
Θα πληρώσω στην τράπεζα καί μετά θα ξαναεπιστρεψω κεπ για την μεταβίβαση. Κάι μετά θα περιμένω να βγουν τα χαρτιά
Από Θεσσαλονίκη είμαι όχι Αθήνα
amyroukai
13/04/2017, 20:33
Τώρα μην σου πω και χαζομάρα αλλά ενδέχεται στο ΚΕΠ να δώσεις τα λεφτά εκεί και να πάρουν εκείνοι το παράβολο. Πάνε χρόνια που έκανα μεταβίβαση σε ΚΕΠ και δεν θυμάμαι ακριβώς.
Costacurta
13/04/2017, 20:40
Αφού τέλειωσει η διαδικασία πάντως υποθέτω θα έχει καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατειας ? Στο αυτοκίνητο έκανε μια βδομάδα και μάλιστα από σχολή. Τώρα πέσαν και γιορτές....
SHOOTER045
13/04/2017, 20:59
Αφού τέλειωσει η διαδικασία πάντως υποθέτω θα έχει καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατειας ? Στο αυτοκίνητο έκανε μια βδομάδα και μάλιστα από σχολή. Τώρα πέσαν και γιορτές....
Οι σχολες δεν πάνε για κάθε εναν ξεχωριστά.
Συνήθως ανα βδομάδα .
Το παράβολο το εκδίδει ( απ ότι νομίζω )
Μονο η ALPHA BANK
Τώρα μην σου πω και χαζομάρα αλλά ενδέχεται στο ΚΕΠ να δώσεις τα λεφτά εκεί και να πάρουν εκείνοι το παράβολο. Πάνε χρόνια που έκανα μεταβίβαση σε ΚΕΠ και δεν θυμάμαι ακριβώς.
Αρνητικό.
Σε στέλνει σε τράπεζα με το λογαριασμό και το ποσό να πλερωκεις
Οι σχολες δεν πάνε για κάθε εναν ξεχωριστά.
Συνήθως ανα βδομάδα .
Το παράβολο το εκδίδει ( απ ότι νομίζω )
Μονο η ALPHA BANK
Αρνητικό.
Όλες οι τράπεζες δέχονται την πληρωμή
Οκ. Άρα Θα πάω κεπ με όλα τα έγγραφα θα ζητήσω τα παράβολα (30+9)μετά
Θα πληρώσω στην τράπεζα καί μετά θα ξαναεπιστρεψω κεπ για την μεταβίβαση. Κάι μετά θα περιμένω να βγουν τα χαρτιά
Από Θεσσαλονίκη είμαι όχι Αθήνα
Δεν πας καλύτερα στη Διεύθυνση Μεταφορών που ανήκεις (βοηθάτε οι Σαλονικιοι) να πάρεις την άδεια την επόμενη μέρα max?
Costacurta
20/04/2017, 23:54
Λοιπόν παιδιά τέλος η διαδικασία. Να ενημερώσω και για όποιον άλλον χρειαστεί.
Αντί να πληρώσω 70 σε σχολή κόστισε 39.
Πέρα από ταυτότητα/διπλωμα/κτεο/αφμ/τέλη ήθελε ένα αποδεικτικό έγγραφο από εφορία για τα τέλη(5 λεπτά υπόθεση) και το διπλό παράβολο 30+9 από Πειραιώς (μόνο Πειραιώς πας με άδεια/ ταυτότητα).
Πήγα σε κεπ δεν γιατί μπορώ πρωινά στο μηχανολογικο και μου δώσε προσωρινή άδεια με την οποία μπορώ να οδηγώ όπως είπε αφού βέβαια κάνω ασφάλεια. Σε 10 μέρες θα με πάρουν τηλ.