Σύνδεση

View Full Version : Επιλογή νέου κράνους

Lumiel
17/04/2017, 15:39
Ήρθε η ώρα να αγοράσω καινούριο κράνος. Ο λόγος είναι περισσότερο το χρώμα :p Σε 2-3 μέρες θα έχω την καινούρια μηχανή (MT - 07 Night Fluo) και δυστυχώς το κράνος που έχω τώρα είναι αυτό που φαίνεται στο βίντεο (https://youtu.be/UYxZi8YQSa4?t=111) (το κόκκινο). Με έχει βολέψει πάρα πολύ, είναι πολύ άνετο και ελαφρύ, το μόνο μου πρόβλημα είναι οτι θαμπώνει πολύ γρήγορα όταν βρέχει, αλλά επειδή δεν βρέχει και πολύ δεν με χει ενοχλήσει ιδιαίτερα :D Το είχα πάρει σε αυτο το χρώμα λόγο έκπτωσης και λόγο βιασύνης.

Επειδή δεν θέλω να είμαι τσίρκο και κάτι μου λέει θα φαίνεται πολύ άσχημο πάνω στο MT, έχω αρχίσει ήδη και κοιτάω για καινούριο. Σκέφτομαι ή Μαύρο ή κάτι να ταιριάζει με το χρώμα της μηχανής. Αν μπορούμε να βρούμε κάτι έως 200 ευρώ γιατί θα φύγουν πολλά λεφτά για την μηχανή θα το προτιμούσα :)

AristidisZ
17/04/2017, 16:28
Λίγο πιο ακριβό (http://www.helmetcity.co.uk/arai-axces-ii-field-green-now-on-sale/) αλλά χρωματικά νομίζω πάει πολύ

Lumiel
17/04/2017, 17:10
Λίγο πιο ακριβό (http://www.helmetcity.co.uk/arai-axces-ii-field-green-now-on-sale/) αλλά χρωματικά νομίζω πάει πολύ

Κάτι τέτοιο ψαχνω αλλά φοβάμαι αυτό το πράσινο δεν ταιριάζει πολύ σε σχέση με άλλα που είδα. Αυτά τα HJC με τα 150-199 ευρώ δεν είναι καλά? Δεν τρέχω και πάρα πολύ να πεις οτι χρειάζομαι κράνος για πίστα :p

edit: εκτός και αν κάνω κάτι τέτοιο (https://www.youtube.com/watch?v=hBFHE4ha05g)

anavatis19
17/04/2017, 19:39
shoei gt-air και δεν αγοραζεις κρανος για 5-6 χρονια ξανα

Lumiel
17/04/2017, 21:44
shoei gt-air και δεν αγοραζεις κρανος για 5-6 χρονια ξανα

Πολλά λεφτά. Δύσκολο να τα δώσω. Αν είναι να δώσω πάνω απο 300 παίρνω πάλι ένα OGK που ξέρω ότι με βολεύει, και ήδη μου χει κρατήσει 5-6 χρόνια, και το ψάχνω περισσότερο για τις ζελατίνες του. Τι παραπάνω έχει για να δικαιολογήσει την τιμή του?

anavatis19
17/04/2017, 21:53
ειναι shoei..τα αλλα ειναι απλα κρανη. αντε και arai και schuberth επισης.

http://www.helmetcity.co.uk/shoei-gt-air-clearance-1/

Bob_o_mastoras
17/04/2017, 22:14

Yπαρχουν και τα XR1100 στο ιδιο site με 230€.

Lumiel οτι και να παρεις φροντισε να εχει ζελατινα με pinlock, για να μην θαμπωνει.

Lumiel
17/04/2017, 22:46

Απο ότι κατάλαβα αυτό το site είναι μονόδρομος? Γιατί Ελλάδα βλέπω τιμές πολύ πιο πάνω....

Lumiel οτι και να παρεις φροντισε να εχει ζελατινα με pinlock, για να μην θαμπωνει.

ΟΚ θα τα ψάξω λίγο έτσι και αλλιώς αυτήν την φορά έχω κράνος δεν βιάζομαι πολύ :p

TROOPER
18/04/2017, 06:18

Αν και φιλος των shoei τα OGK ειναι καταπληκτικα κρανη!!!
Και φυσικα υπαρχουν και πολλες αλλες μαρκες με κραναρες!!
Arai, AGV, Shark ας πουμε δεν χαρακτηριζονται ως απλα κρανη.

Οσο για τον φιλο μπορεις να κοιταξεις αν παιρνει pin lock. Κατα τα αλλα εφ οσων το θεμα ειναι το χρωμα δες τι χρωμα θες και κοιτα να εχει καλο εξαερισμο, pin lock, αποσπωμενα εσωτερικα και καλη αγορα

NIKOS.
18/04/2017, 07:46
το κράνος δεν ειναι στυλιστικη επιλογή το παίρνουμε με βασικο γνώμονα δυο πράγματα ..να εφαρμόζει καλά πάνω μας οτοσοστε να μας προστατεύει!!!
και να μας βλέπουνε από μακριά σε όλες της συνθήκες φωτισμού!!
για αυτό απέφυγε το μαύρο γιατί και δεν φαίνεται την νύχτα και ζεστενεται πολύ το καλοκαίρι.

BLiTzER
18/04/2017, 08:21
οτοσοστε

Φυσικά είναι ΚΑΙ "στιλιστική επιλογή", γι'αυτό υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά σχέδια.

Παρ'όλα αυτά κι εγώ προτιμώ ανοιχτόχρωμα, αλλά είναι και θέμα γούστου.

Όταν έψαχνα κράνος πριν λίγους μήνες, γνωστός έμπορος εδώ μου είπε επί λέξει "μακρυά από το GT AIR". Εκτός αν θες οπωσδήποτε το έξτρα ζελατινάκι που διαθέτουν, προτίμησε κάποιο πιο σπορ κράνος. NXR, αν έχεις το χρήμα. Φυσικά, όπως είπε και ο Τρούπης, υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες μάρκες.

anavatis19
18/04/2017, 08:51
Φυσικά είναι ΚΑΙ "στιλιστική επιλογή", γι'αυτό υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά σχέδια.

Όταν έψαχνα κράνος πριν λίγους μήνες, γνωστός έμπορος εδώ μου είπε επί λέξει "μακρυά από το GT AIR". Εκτός αν θες οπωσδήποτε το έξτρα ζελατινάκι που διαθέτουν, προτίμησε κάποιο πιο σπορ κράνος. NXR, αν έχεις το χρήμα. Φυσικά, όπως είπε και ο Τρούπης, υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες μάρκες.

γιατι σου ειπε μακρια??? θεωρω πως στη δικη μου μηχανη ταιριαζει γαντι επειδη ειναι πιο τουριστικο κρανος. το ειπε επειδη δεν κανει στη δικη σου η το θεωρει μαπα??

BLiTzER
18/04/2017, 08:59
Δε μου εξήγησε ποτέ τους λόγους, απλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν αξίζει τα λεφτά του σε σχέση με το NXR. Δε νομίζω ότι εννοούσε "μάπα" όμως. :p Και δεν ήταν απλός έμπορος, γνωρίζει τα SHOEI. Δεν ασχολήθηκα κι εγώ παραπάνω, γιατί δε μου αρέσουν τα κράνη με έξτρα μηχανισμούς.

Ωστόσο ισχύει αυτό που είπα περί σπορ κράνους. Το Versys μπορεί να συγχωρήσει ένα λιγότερο αεροδυναμικό κράνος. Το ΜΤ, σαν τελείως γυμνό, όχι.

NIKOS.
18/04/2017, 09:01

ΚΑΙ....όχι, μόνο στυλιστικη επιλογή κατά πρώτον ειναι επιλογή ασφάλειας.
και σε δεύτερο η τρίτο βαθμο μπορείς να πεις ότι θα κοιτάξω κάτι που να ειναι ωραιο στυλατο κτλπ ..
σίγουρα όμως πιστεύω ότι η προτεραιότητα δεν πρέπει να ειναι η εμφάνιση.

BLiTzER
18/04/2017, 09:02
Ναι, δε διαφωνώ σε αυτό. Δε θα πάρεις κράνος LIDL επειδή έχει το πιο όμορφο σχέδιο. Αλλά δε νομίζω ότι ψάχνει κάτι τέτοιο ο φίλος. Ψάχνει ένα ποιοτικό κράνος, που να ταιριάζει και με το μηχανάκι του. :) Και καλά κάνει. Κι εγώ το κάνω.

zopas
18/04/2017, 09:23

μαλλον ειναι να σου τυχει(?), 2 shoei εχω, εχω αλλαξει 2 φορες pinlock παντα θαμπωνουν...τα shoei με τα πινλοκ μαλλον δεν τα πανε καλα..τσαμπα χρηματα (35 ευρω) μαλλον θα δωσει..
Εγω θα του ελεγα να αφησει τα μπραντ ναιμς και να βρει ελαφρυ κρανος...π.χ ενα xlite στα 200 ευρω προσφορα απο μπαξεβανη και γυρω στα 1200 γραμ. η ακομα καλυτερα ενα held carbon μαυρο απο το fc moto το εχει στα 200 ευρω νομιζω βαρος στο κιλο..ας το ψαξει ο φιλος...

anavatis19
18/04/2017, 09:33
Δε μου εξήγησε ποτέ τους λόγους, απλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν αξίζει τα λεφτά του σε σχέση με το NXR. Δε νομίζω ότι εννοούσε "μάπα" όμως. :p Και δεν ήταν απλός έμπορος, γνωρίζει τα SHOEI. Δεν ασχολήθηκα κι εγώ παραπάνω, γιατί δε μου αρέσουν τα κράνη με έξτρα μηχανισμούς.

Ωστόσο ισχύει αυτό που είπα περί σπορ κράνους. Το Versys μπορεί να συγχωρήσει ένα λιγότερο αεροδυναμικό κράνος. Το ΜΤ, σαν τελείως γυμνό, όχι.

Ναι σίγουρα κάτι Εκτός γυμνού θα τα πάει πολύ καλύτερα με τουριστικό κρανος. Εγώ το προτιμώ γτ θέλω να μπαίνει αρκετός αέρας όταν οδηγώ αλλά να έχω και προστασία στα μάτια προφανώς μην πέσει τίποτα πάνω μου. Να μα στα καλά από Σεπτέμβρη το πετάω το caberg βαρέθηκα με "ημιτασιον" καταστασεις

gior-gos
18/04/2017, 10:42
μαλλον ειναι να σου τυχει(?), 2 shoei εχω, εχω αλλαξει 2 φορες pinlock παντα θαμπωνουν...τα shoei με τα πινλοκ μαλλον δεν τα πανε καλα..τσαμπα χρηματα (35 ευρω) μαλλον θα δωσει..

Μηπως δεν ειχες σφιξει απο την σωστη μεριά τα βιδακια; Η αντιθαμβωτικη του 1100 25€ εχει..

Lumiel
18/04/2017, 11:18
Ναι, δε διαφωνώ σε αυτό. Δε θα πάρεις κράνος LIDL επειδή έχει το πιο όμορφο σχέδιο. Αλλά δε νομίζω ότι ψάχνει κάτι τέτοιο ο φίλος. Ψάχνει ένα ποιοτικό κράνος, που να ταιριάζει και με το μηχανάκι του. :) Και καλά κάνει. Κι εγώ το κάνω.

Βασικά αυτό, απλά ήλπιζα μετά απο τόσα χρόνια που έχω να το ψάξω να είχαν βγει και ποιοτικά κράνη και με λιγότερα χρήματα..

Εγω θα του ελεγα να αφησει τα μπραντ ναιμς και να βρει ελαφρυ κρανος...π.χ ενα xlite στα 200 ευρω προσφορα απο μπαξεβανη και γυρω στα 1200 γραμ. η ακομα καλυτερα ενα held carbon μαυρο απο το fc moto το εχει στα 200 ευρω νομιζω βαρος στο κιλο..ας το ψαξει ο φιλος...

Ελαφρύ θέλω σίγουρα, με έχει καλομάθει το OGK Zero στα 1500 γραμ (αν θυμάμαι καλά..)!

BLiTzER
18/04/2017, 11:21
1500gr δεν είναι ελαφρύ, με τα σημερινά δεδομένα.

Μπορείς να πάρεις ένα σχετικά ποιοτικό κρανάκι στα ~200€. Αν την ψάχνεις με sites εξωτερικού (όπως το helmetcity που αναφέρθηκε ήδη), θα πάρεις κάτι ακόμα καλύτερο.

TROOPER
18/04/2017, 11:34
Το ελαφρυ δεν παντα καλο. Μερικες φορες ενα κρανος πιο βαρυ με καλη αεροδυναμικη ειναι καλυτερο κι απο ενα πολυ ελαφρυ κρανος;)

Bob_o_mastoras
18/04/2017, 11:39
To θεμα, οπως και στις μηχανες, ειναι το ζυγισμα, οχι το βαρος.
Εχω ενα Airoh και ενα Shoei με το ιδιο βαρος. Καμια σχεση μεταξυ τους οταν τα φορας.

zopas
18/04/2017, 11:58
Βασικά αυτό, απλά ήλπιζα μετά απο τόσα χρόνια που έχω να το ψάξω να είχαν βγει και ποιοτικά κράνη και με λιγότερα χρήματα..

Ελαφρύ θέλω σίγουρα, με έχει καλομάθει το OGK Zero στα 1500 γραμ (αν θυμάμαι καλά..)!

εχεις δικιο 25 ευρω και τα βιδακια μια χαρα ειχαν σφιχτει απο το μαστορα..για μενα χαμενα λεφτα..εγω του λεω να δει το καρμπονιζε held στο 200σαρι απο ιντερνετ..μιση τιμη απο ελλαδα και 1000 γραμμαρια..

noodles
18/04/2017, 23:20
το θεμα ειναι πως πρεπει να πας να δοκιμασεις και να παρεις αυτο που σου καθεται καλυτερα στο κεφαλι;)

στο budget σου ειναι το agv k3 (σε πολλα χρωματα) οπως και το shark s700s.
δεν εχω δοκιμασει ολα τα κρανη, αλλα νομιζω πως για γυμνο μηχανακι ειναι καλυτερο ενα κρανος που ειναι οπως τα agv, shark κτλ. βοηθαει αρκετα η γωνια που σχηματιζουν στο πιγουνι. ;)

Lumiel
08/05/2017, 19:30
είμαι ένα καταναλωτικό θύμα.... βρίστε ελεύθερα:

382196

TROOPER
08/05/2017, 19:43
Εγω θα πω μεγεια και αχρειαστο!

7Tolis
08/05/2017, 20:36
Με γειες. Ασορτί το συνολάκι
:beer: :beer:

Lumiel
08/05/2017, 20:52
Εγω θα πω μεγεια και αχρειαστο!
Ευχαριστώ!

Με γειες. Ασορτί το συνολάκι

Ευχαριστώ! Το παρείγγειλα χωρίς να το δω απο κοντά και είχα αμφιβολίες... τελικά είναι ακριβώς ίδιο χρώμα :p
Απο αίσθηση μικρή διαφορά με το OGK που είχα, αλλά μεγάλη διαφορά στον ήχο με κλειστή ζελατίνα / αεραγωγούς, το Shoei πολύ πιο αθόρυβο.

anavatis19
08/05/2017, 21:25
καταπληκτικη επιλογη λογω μαρκας αλλα και λογω στυλ με το ταιριασμα με τη μηχανη...εχω και ενα ψωνιο με αυτα εγω και την αρμονια οποτε καλοφορετο και αχρειαστο

MikeG
08/05/2017, 21:28
Με γειες! Και αχρείαστο.

Ninjaki
08/05/2017, 21:31
είμαι ένα καταναλωτικό θύμα....
382196

Όλοι είμαστε λίγο πολύ... Κρανάρα και είναι λες και το έδωσαν πακέτο με τη μηχανή. Αγρατζούνιστο και πάντα γυαλιστερό!

AristidisZ
09/05/2017, 08:17
είμαι ένα καταναλωτικό θύμα.... βρίστε ελεύθερα:

382196

Το 1100 δεν είναι ;

Πόσο πήγε ;

BLiTzER
09/05/2017, 08:45
Shoei NXR Parameter.

Μεγειές. ^^

AristidisZ
09/05/2017, 08:46
Shoei NXR Parameter.

Μεγειές. ^^

Fail, δεν είδα καν τον πάνω κεντρικό αεραγωγό...

RaGe_Raptor
09/05/2017, 08:51
Καλορίζικο κι αχρείαστο! :beer:

noodles
09/05/2017, 11:22
nxr :eek:
μαγειες, καλοφορετο!

harris_x
09/05/2017, 15:55
αχρείαστο να είναι

zannisvel
09/05/2017, 16:05
Με 'γειες!!!!!

o teos
09/05/2017, 16:06
Kαλοφορετοοο και αχρειαστοο.:beer:..δεν εισαι το μονο θυμα trust me..photo μολις ερθει..:lol:

Lumiel
09/05/2017, 22:19
Thanks everyone!

Πόσο πήγε ;

540-550 έχει... δυστυχώς! :p Αν δεν είχα περάσει τα τελευταία 5 χρόνια με ένα κράνος που δεν μου άρεσε καθόλου δεν νομίζω να τα έδινα :nono:

Kαλοφορετοοο και αχρειαστοο.:beer:..δεν εισαι το μονο θυμα trust me..photo μολις ερθει..:lol:

Με το καλό... βγάλε καμια καλή γιατί εγώ το δικό μου μόνο με το κινητό κατάφερα.. και το κρανάκι είναι πανέμορφο.

Lumiel
12/05/2017, 15:02
Και ένα πρόσφατο review: https://youtu.be/oEtk_ROXN9k?t=282

RaGe_Raptor
12/05/2017, 15:29
αααχχχχχ αυτό το MV25 RX-7...!