View Full Version : παραφλου
power hornet
21/04/2017, 08:10
καλημερα παιδιά. χρόνια πολλά Χριστός ανέστη.
οπως το λεει ο τίτλος σκέφτομαι να αλλαξω τα παραφλου αυτην την φορα μονος μου το πηγαινα στον μηχανικό συνήθως τα αλλαζαμε στο. μεγαλο σέρβις.
κοιταξα στο βιβλιαράκι μου που τα σημειώνω ολα το τι κανω στην μηχανή και δεν ξέρω η αλήθεια μου ειχε ξεφύγει η αλλαγή παραφλου και παρατήρησα μία ποιο γρήγορη άνοδο θερμοκρασίας παρόλου που ακομα το λες δεν εχει ζεστάνει ο καιρός.
εχετε να μου προτείνετε καμιά μάρκα σε παραφλου; θελω να ειναι καλό, μπας. και εχει ο λαμπριανιδης να. πεταχτω να αγοράσω.
εντωμεταξύ κοίταγα στο βιβλιαράκι της χοντα και δεν λεει ποσα περνει, γράφει ολα τα υπόλοιπα π. χ ποσότητα λαδιού μηχανής με φίλτρο η χωρίς τα υγρά ψυκτικού δεν αναφέρει πουθενά
devil's animal
21/04/2017, 08:17
λαμπριανιδης. valeo το ροζ, το συμπυκνωμενο..
το αραιωνεις με απιονισμενο νερακι 50-50 ...και αν εχει "αυξημενες αναγκες ψυξης" το μοτερ (καλοκαιρι με κινηση π.χ.) παιξε 60-40 ή και 70-30 (το μικρο ποσοστο ειναι το valeo)...
εγώ βάζω wurth g12, περίπου 7€ το λίτρο.
φιλική παρατήρηση στα λεγόμενα σου:
- το οτι παρατηρείς πιο γρήγορη άνοδο της θερμοκρασίας , λόγω καιρού, μπορεί να μην "νιώθεις" ακόμα ζέστη , αλλά ένα μοτέρ απο εκεί που σβηστό ήταν σε θερμοκρασία πχ 7 βαθμούς πλέον θα έχει 15! Μην σε ανησυχεί.
-λες οτι σου έχει ξεφύγει η αλλάγη, πχ το μανιουαλ λέει ανά 2 έτη και εσύ είσαι στο 3ο;
αν ναι , τότε κλαίν μαιν . αλλαξέ το στον μηχανικό, το λέω γιατι αμα δεν ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις ή αν δεν έχεις το σερβις μάνιουαλ με φουλ οδηγίες , μπορεί να παιδευτείς και να μην κάνεις κάτι σωστά.
alexis_d
21/04/2017, 08:30
Πρέπει να παίρνει κοντά στα 2.3-2.5 λίτρα. Αρα με 3 λίτρα είσαι μια χαρά.
Ο Λαμπριανίδης έχει και έτοιμο και συμπυκνωμένο κατά πάσα πιθανότητα.Ένα τηλέφωνο πριν πας δεν βλάπτει.
Μάρκες πολλές,εγώ επειδή έχω την wurth δίπλα στο σπίτι αγοράζω από εκεί.
Joyrider
21/04/2017, 08:40
εντωμεταξύ κοίταγα στο βιβλιαράκι της χοντα και δεν λεει ποσα περνει, γράφει ολα τα υπόλοιπα π. χ ποσότητα λαδιού μηχανής με φίλτρο η χωρίς τα υγρά ψυκτικού δεν αναφέρει πουθενά
Στο service manual το έχει στην αρχή, στις γενικές πληροφορίες.
381351
power hornet
21/04/2017, 08:46
Στο service manual το έχει στην αρχή, στις γενικές πληροφορίες.
381351
εχω το ελληνικό μανουαλ και δεν το αναφέρει πουθενά
power hornet
21/04/2017, 08:48
εγώ βάζω wurth g12, περίπου 7€ το λίτρο.
φιλική παρατήρηση στα λεγόμενα σου:
- το οτι παρατηρείς πιο γρήγορη άνοδο της θερμοκρασίας , λόγω καιρού, μπορεί να μην "νιώθεις" ακόμα ζέστη , αλλά ένα μοτέρ απο εκεί που σβηστό ήταν σε θερμοκρασία πχ 7 βαθμούς πλέον θα έχει 15! Μην σε ανησυχεί.
-λες οτι σου έχει ξεφύγει η αλλάγη, πχ το μανιουαλ λέει ανά 2 έτη και εσύ είσαι στο 3ο;
αν ναι , τότε κλαίν μαιν . αλλαξέ το στον μηχανικό, το λέω γιατι αμα δεν ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις ή αν δεν έχεις το σερβις μάνιουαλ με φουλ οδηγίες , μπορεί να παιδευτείς και να μην κάνεις κάτι σωστά.
οχι ξερω τι να κάνω δεν ειναι επιστήμη εξάλλου ειμαι μηχανικός σε φορτηγά αποριματοφορα και οτι ι. χ εχει ο δήμος
power hornet
21/04/2017, 08:50
λαμπριανιδης. valeo το ροζ, το συμπυκνωμενο..
το αραιωνεις με απιονισμενο νερακι 50-50 ...και αν εχει "αυξημενες αναγκες ψυξης" το μοτερ (καλοκαιρι με κινηση π.χ.) παιξε 60-40 ή και 70-30 (το μικρο ποσοστο ειναι το valeo)...
μαλιστα θα σκεφτώ και αυτό που μου προτείνεις να εισαι καλα φιλαράκι
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152331&highlight=paraflu δες εδω για να παρεις μια ιδεα και μετα εδω δες στο σωληνα εχει απειρα σωστα και καλα βιντεο..μαρκα motul coolant factory line απο τα λιγα που δηλωνει οντως silicate free!!!!:wave2:
alexis_d
21/04/2017, 09:07
οχι ξερω τι να κάνω δεν ειναι επιστήμη εξάλλου ειμαι μηχανικός σε φορτηγά αποριματοφορα και οτι ι. χ εχει ο δήμος
Άρα θα έχει παραφλού ο δήμος... ;)
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152331&highlight=paraflu δες εδω για να παρεις μια ιδεα και μετα εδω δες στο σωληνα εχει απειρα σωστα και καλα βιντεο..μαρκα motul coolant factory line απο τα λιγα που δηλωνει οντως silicate free!!!!:wave2:
Δεν πας μια βόλτα να τον βοηθήσεις;
Θα του κάνεις και οικονομια στο παραφλου......
:p
:a22::a22: εδω εισαι λαθος αν μετρησεις την ποσοτητα για δυο αλλαγες μαζεμενες απο την μικρηηη παραλειψη της βιδας ειμαστε στα 7 λιτρα:bawl: δε συμφέρω μανιτσα μου:p
alexis_d
21/04/2017, 09:24
Ρε καφεκόπτη δεν ζήτησε βοήθεια ο άνθρωπος...Άλλωστε την βοήθεια του τεού την ζητάς στο τέλος! :bawl:
Συγνώμη παιδιά αλλά δεν κρατήθηκα! Δύσκολη μέρα!
power hornet
21/04/2017, 09:32
Άρα θα έχει παραφλού ο δήμος... ;)
μπα κατι μουφα έχουμε αχαχα της bp δεν λενε στο λεω εγγύηση. εξάλλου ποτε δεν χρησιμοποιώ υλικα του δημου για προσωπική μου χρήση
μπα κατι μουφα έχουμε αχαχα της bp δεν λενε στο λεω εγγύηση. εξάλλου ποτε δεν χρησιμοποιώ υλικα του δημου για προσωπική μου χρήσηΚι έτσι είσαι διπλά μάγκας. Άλλον έναν ξέρω που το κάνει αυτό, πολλές φορές έχει βάλει και δικά του υλικά σε οχήματα του δήμου γιατί δεν είχαν πίστωση να αγοράσουν.
;)
alexis_d
21/04/2017, 09:45
μπα κατι μουφα έχουμε αχαχα της bp δεν λενε στο λεω εγγύηση. εξάλλου ποτε δεν χρησιμοποιώ υλικα του δημου για προσωπική μου χρήση
Όπως λέει και ο βασκα
Εννοείται πως έκανα πλάκα και καλά κάνεις...
Καλά βάλε της bp και άλλαζε το νωρίτερα!!!!!! :bawl::bawl:
Όπως λέει και ο βασκα
Εννοείται πως έκανα πλάκα και καλά κάνεις...
Καλά βάλε της bp και άλλαζε το νωρίτερα!!!!!! :bawl::bawl:
Δεν ειναι silicate free πρωτον:a22:
Δεν ειναι ροζ δευτερον:D
alexis_d
21/04/2017, 09:59
Δεν ειναι silicate free πρωτον:a22:
Δεν ειναι ροζ δευτερον:D
Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ροζ και όχι το silicate free! :D
χρονια χρησιμοποιω το παραφλου της χοντα,το θεωρω κορυφαιο και σε καλη τιμη,ποτε δεν ειχα προβλημα αν αναλογιστεις οτι το μηχανακι το σκιζω ανεξαρτητα με το τι θερμοκρασια εχει εξω
Το silicate τι είναι;
Aυτο που βαζουν στα βυζγια τους οι γυναικες και μεγαλωνουν οποτε σου αποσπανε την προσοχη στο μηχανακι:lol:
και εδω τι ειναι πραγματικα σε χοντρη χοντρη μεταφραση
Silicates are actually very fine sand that contain silicone. Silicates are abrasive (I have used silica sand for sandblasting) and their purpose is to circulate with the coolant, and keep rust and corrosion from building up in the coolant passages. They work about the same way as sandblasting. Their abrasiveness cleans crap off the walls of the coolant passages.
Silica sand is mostly what we have here in the AZ desert, and it also chews up the 0-rings on dirt bike chains in short order, which is why I always used non 0-ring chains on dirt bikes.
They worked fine in older cars, and many older liquid cooled motorcycles, which had a different kind of water pump seal. They actually chew up the newer types of seals. The water pump seal is the ONLY component in a motorcycle cooling system that silicates can damage.
τωρα αν ειναι οντως ετσι η κατι παρόμοιο να μας το πει κανας χημικός!
Η HONDA λεει αυστηρα silicate free στο μανιουαλ μου :wave2:
power hornet
21/04/2017, 10:27
παιδια ευχαριστώ για την βοήθεια σας κατέληξα στα bel ray τα ειχε ο λαμπριανιδης 11ευρω το λιτρο πήρα 3 λιτρα. αντεχουν μεχρι +131 βαθμούς ειναι ετοιμο προς χρήση. οποτε στην βάρδια μου την κυριακη στην δουλειά θα τα αλλαξω, ευχαριστώ και παλι..
power hornet
21/04/2017, 10:31
ναι βρε εννοείται οτι καταλαβα οτι έκανε πλακα ο βασκας αυτό έλειπε απο χιούμορ δεν στερουμαστε αχαχχα. ασε βασκα εμεις να δεις τι βαζουμε απο τις τσεπες μας, ενα θα πω φέρνουμε παλιες μπλουζες και φανέλες και τις κόβουμε να τις κάνουμε πανιά γιατί δεν εχουμε στουπι να σκουπισουμε τα χερια μας. αυτο ειναι το λιγότερο αφου οι δημοι βαρανε κόκκινα
alexis_d
21/04/2017, 10:34
παιδια ευχαριστώ για την βοήθεια σας κατέληξα στα bel ray τα ειχε ο λαμπριανιδης 11ευρω το λιτρο πήρα 3 λιτρα. αντεχουν μεχρι +131 βαθμούς ειναι ετοιμο προς χρήση. οποτε στην βάρδια μου την Κυριακή στην δουλειά θα τα αλλαξω, ευχαριστώ και παλι..
Μία χαρά λοιπον,όλα καλά.Η αλήθεια είναι πως αυτό το bell Ray το έχω βάλει και εγω,η τιμή τσιμπάει ελαφρώς αλλά είδα διαφορά στη θερμοκρασία.
Ελπίζω να πάρεις και εργαλεία από το σπίτι!
Ναι αλλα.......δεν ειναι ροζ....:lol:
ΥΓ:Το συγκερκιμενο εχω ακουσει οτι ειναι αρκετα καλο αλλα ο νεαρος ''εκει'' πηγε να μου το δωσει με το ζορι σαν silicate free και μολις του ειπα οτι δεν ειναι(το χα ψαξει στα spec που δινει η belray) και αν ειναι που το αναφερει τα εχασε και μου λεει εεε ολα αυτα ειναι μωρε...καλο ειναι πριν ψωνισουμε πλεον να κανουμε μια ερευνα μονοι μας...εχει κανει το ιδιο με λαδια στο παρελθον εξου και γιατι εκοψα να πολυ πηγαινω..:rolleyes:
για τα λεφτα του ειναι overpriced.. θα επερνα το μοτουλ..ειναι η μοναδικη εταιρια που αναφερει τα παντα στο pdf του site της:wave2:
power hornet
21/04/2017, 11:05
Ναι αλλα.......δεν ειναι ροζ....:lol:
ΥΓ:Το συγκερκιμενο εχω ακουσει οτι ειναι αρκετα καλο αλλα ο νεαρος ''εκει'' πηγε να μου το δωσει με το ζορι σαν silicate free και μολις του ειπα οτι δεν ειναι(το χα ψαξει στα spec που δινει η belray) και αν ειναι που το αναφερει τα εχασε και μου λεει εεε ολα αυτα ειναι μωρε...καλο ειναι πριν ψωνισουμε πλεον να κανουμε μια ερευνα μονοι μας...εχει κανει το ιδιο με λαδια στο παρελθον εξου και γιατι εκοψα να πολυ πηγαινω..:rolleyes:
για τα λεφτα του ειναι overpriced.. θα επερνα το μοτουλ..ειναι η μοναδικη εταιρια που αναφερει τα παντα στο pdf του site της:wave2:
αχαχα βρε με το ροζ. κοιτα απο αυτα που μου εβαζε μαστορας σαφώς ανώτερα θα είναι στο μέλλον θα εχω το νου μου και για τα μοτουλ
o_gavros
21/06/2017, 19:58
για να μην ανοίγω καινούριο, γράφω εδώ.
είμαι κι εγω να αλλαζω παραφλού και λίγο μπερδεύτηκα.
384294
τι διαφορά έχουν (πέραν της τιμής προφανώς) ετούτα; (τυχαία η μάρκα,απλά αυτην ξερω)
Και ποιο ενδείκνυται για το Ζ μου;
και γιατί;
(όλα τα ως άνω,αν δεν είναι κόπος πάντα)
Δες το μανιουαλ τι σου λέει...εμένα μου έλεγε ξεκάθαρα silicate free coolant...κανένα απ τα παραπάνω δεν είναι το χα ψάξει πολύ..Το ροζ είναι οργανικό και θεωρείται καλύτερο...Η πιο εύκολη επιλογή είναι να πάρεις premixed.. έχει και η bellray και η motul...το μόνο που λέει ότι είναι silicate free είναι το motul factory line coolant..από κει και πέρα ότι και να βάλεις μικρές διαφορές...τι είναι το silicate free δες μερικά ποστ πιο πάνω..:wave2:
o_gavros
21/06/2017, 20:48
384298
καμιά αναφορά σε πυριτιούχα ή μη μείγματα,στο μανουαλι.
εντωμεταξύ τεέ, νομίζω πως δεν απαντάς σε τίποτα απο ότι ρώτησα, παρά μόνο λες τα δικά σου.
θα σου ρίξω φλιτ,κανόνισε.
devil's animal
21/06/2017, 21:16
http://www.trade-wind.gr/car/antifreeze/valeo/valeo-protectiv-112-1-lt.html
αυτο με αραιωση 50-50 με απιονισμενο...
προφανως η τιμη ΠΑΙΖΕΙ ρολο...
http://www.trade-wind.gr/chemical/improvement/red-line-water-wetter.html Αυτό έχω βάλει στο τζιξέρι...Το πρότειναν αρκετοί φίλοι με συστάσεις ως το καλύτερο της αγοράς...
384298
καμιά αναφορά σε πυριτιούχα ή μη μείγματα,στο μανουαλι.
εντωμεταξύ τεέ, νομίζω πως δεν απαντάς σε τίποτα απο ότι ρώτησα, παρά μόνο λες τα δικά σου.
θα σου ρίξω φλιτ,κανόνισε.
Μα σου λέει ξεκάθαρα να πάρεις το ΠΡΑΣΙΝΟ. Αχρωματοψία;
o_gavros
21/06/2017, 23:03
http://www.trade-wind.gr/chemical/improvement/red-line-water-wetter.html Αυτό έχω βάλει στο τζιξέρι...Το πρότειναν αρκετοί φίλοι με συστάσεις ως το καλύτερο της αγοράς...
Αντωνη το ξέρω χρόνια αυτό, απο το καβαφόρουμ όπου πολύς κόσμος πίνει νερό στο όνομα του.
Μόνο που δεν είναι για χειμώνα!
και δεν ψηνομαι καθόλου να αλλάζω καθε 6 μήνες ζουμιά.
Μα σου λέει ξεκάθαρα να πάρεις το ΠΡΑΣΙΝΟ. Αχρωματοψία;
ναι αλλά εγώ άλλο ρώτησα.σε κόλλησε ο θόδωρας; :p
Ποιες είναι οι διαφορές στα προαναφερθέντα ζουμιά;
Αυτο ήθελα να μάθω (μιας και η περιγραφή στο σάιτ δεν είναι και πολυ διαφωτιστική).
devil's animal
21/06/2017, 23:51
Ποιες είναι οι διαφορές στα προαναφερθέντα ζουμιά;
Αυτο ήθελα να μάθω (μιας και η περιγραφή στο σάιτ δεν είναι και πολυ διαφωτιστική).
με λιγα αγγλικουλια κανεις δουλιτσα...
https://www.valeoservice.co.uk/en/liquid-coolants
με λιγα αγγλικουλια κανεις δουλιτσα...
https://www.valeoservice.co.uk/en/liquid-coolants
Το αυτό ρε ανθρωπα...είναι διαφορετικα στα "συστατικά" τους στη χημική συσταση τους να το πω μπακάλικα και έχουν διαφορετικές αντοχές στην εξατμιση...σου λέει 115 βαθμούς ας πούμε το απλό κλασσικό πράσινο 136 βαθμούς εξάτμιση το ροζ..ότι είναι silicate free δεν κάνει ζημιά σε orings και φλατζες...προφανώς δεν αναφέρει κάτι σχετικό σε σένα οπότε βάζεις ότι νομίζεις καλύτερο..είπε ο devils η τιμή παίζει ρόλο..Εγώ το ροζ το πήρα 11 το λίτρο..έχει και φθηνότερα..θες τη γνώμη μου?πάρε το belray που σε καλύπτει μια χαρά...
Προσοχή στην ποσότητα :bawl:
basilis_k6
22/06/2017, 00:53
Ολα τα παραφλου κανουν ακριβως την ιδια δουλεια στη ζεστη. Μονη εξαίρεση το water wetter αλλα ειναι ακριβο και εχει καποια θεματακια.
Γενικως παρε οποιο χρωμα φαίνεται πιο αγωνιαρικο και καθαρισες.
παρα πολυ καλο το water wetter αλλα πολυ ακριβο.
εχω δοκιμασει αρκετα αντιψυκτικα γιατι ειχα και ενα προβληματακι οποτε το εψαξα λιγο περισσοτερο.
το καλυτερο σε σχεση αποδοση/τιμη ειναι το Bel-Ray Moto Chill Racing Coolant.
ροζ, κοκκινα, η μπλε/πρασινο της αντιπροσωπειας απλα δεν κανουν ας ειναι λιγο φθηνοτερα απο το bel ray.;)