View Full Version : Τελικο εξατμισης
FotisFz1
08/05/2017, 22:45
Εχω την εξης απορια
Το μηχανακι μου(Fz1) φορα μια αφτερ εξατμιση
με mid pipe και εσωτερικη διατομη 51mm
και στην εδοδο ο σιγαστηρας ειναι 30mm
Πηρα τωρα απο ενα φιλο ενα αλλο τελικο μονο κ μονο γιατι ειναι πιο ομορφο και ειπα να κανω μια δοκιμη
Το νεο τελικο λοιπον κουμπωνει κανονικα στο mid pipe αλλα η εσωτερικη του διατομη ειναι 60 αντι για 51
επισης η εξοδος στον σιγαστηρα ειναι και αυτο 30mm
επισης ειναι 4 εκατοστα πιο κοντο
Με τα παραπανω ως δεδομενα ειναι πιθανο να εχω χασει στα ψηλα η ειναι ιδεα μου?
Υπαρχει καποιο προβλημα με την παραπανω διατομη του ενος εναντι του αλλου?
Με τα παραπανω ως δεδομενα ειναι πιθανο να εχω χασει στα ψηλα η ειναι ιδεα μου?
Μας κουλαντρίζεις να μετακινήσουμε τις νταμιτζανες με το τσιπουρο για να βρουμε τις Εφαρμοσμένες Ρευστομηχανικές ή είναι ιδέα μας..??
FotisFz1
09/05/2017, 13:01
καντε μια προσπαθεια ρε παιδια
βοηθειστε τον ασχετο
να το κρατησω η θα παρω καμια βαλβιδα στο χερι;
SHOOTER045
09/05/2017, 13:37
Μας κουλαντρίζεις να μετακινήσουμε τις νταμιτζανες με το τσιπουρο για να βρουμε τις Εφαρμοσμένες Ρευστομηχανικές ή είναι ιδέα μας..??
Η ιδέα σου είναι
Δομικό είναι το ζήτημα
Κοντή και χοντρή η λεπτή και μακριά?
Power Wings
09/05/2017, 14:07
Φίλε μου σε γενικές γραμμές πρόβλημα στη μηχανή δε δημιουργείς. Δηλαδή ότι πιθανότητες είχες και πριν να πάθει ζημιά, έχεις και τώρα. Αλλά, η σωστή λύση για να δεις αν κάπου έχασες ή κέρδισες είναι να το πας σε κάποιον με δυναμόμετρο και να γίνει και μια καυσανάλυση. Από εκεί θα φανεί καταρχήν αν τα μίγματά σου είναι σωστά ή η μηχανή σε κάποιο φάσμα δουλεύει φτωχά ή πλούσια.
Μετά μπορεί να βγει πόρισμα αν είναι οκ ή θέλει διόρθωση (βλέπε παράλληλο εγκέφαλο ή φλασάρισμα αν γίνετε). Εγώ 2 φορές άλλαξα τελικό και το πήγα για διόρθωση και ήθελε πράγματι.
FotisFz1
09/05/2017, 20:56
Η ιδέα σου είναι
Δομικό είναι το ζήτημα
Κοντή και χοντρή η λεπτή και μακριά?
Το παχος:p ειναι το ιδιο(το εξωτερικο τουλαχιστον)
Στο μηκος ειναι η διαφορα
4-5 ποντοι...
τιποτα σημαντικο:p
Επειδή το παραπάνω σύνθημα-ρητό-απόφθεγμα έχει σβηστεί απο το '83 απο τον τοίχο πολυκατοικίας επι της οδου Καβαφη, αρ. 10, περιοχή 40 Εκκλησιές, λογω ανακαίνισης, δεν ασχολούμαστε καθόλου με τον σιγαστήρα..
Αν δεν έχει πειραχτεί το mid-pipe, οι βαλίδες εξαγωγής θα αισθάνονται το ίδιο ευχάριστα (ή δυσάρεστα) με πριν..
Στα ψηλα δεν νομιζω να χανει τπτ γιατί ο όγκος του σιλανσιέ είναι περίπου ο ίδιος (ότι χανει σε μήκος το κερδίζει απο την διάμετρο..) και anyway, δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται μετα το τέλος του θαλάμου διαστολής οσον αφορά στην καλή κένωση/πλήρωση του θαλάμου καύσης..